Premierul Victor Ponta risca sa calce pe urmele lui Emil Boc si sa isi atraga antipatia mediului de afaceri. Dupa introducerea TVA la incasare, noul Guvern vrea sa dezgroape impozitul forfetar, o catastrofa care a reusit sa omoare zeci de mii de firme in perioada mai 2009 – septembrie 2010.

Nu știu cum se face, de fiecare dată când încerc să îmi fac firmă, premierul în exercițiu se gândește la introdus impozitul forfetar. Idiotul de boc a făcut-o în 2009, Ponta îi calcă pe urme. Cică nu va semăna cu cel al lui boc, care a închis 200 000 de firme.

Da, va fi complet diferit, acum va fi de sorginte socialistă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

159 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Să curgă comentariile despre emigrare!

  2. #2

    Hai sa discutam lucruri mai serioase:
    -schimba-ti link-ul de pe Facebook, din pagina www.arhiblog.ro/despre-arhi/
    -cat mai costa kg de cartofi ?

  3. chiar ma gandeam cine o sa ii ia locul lui Base in varful antipatiilor tale
    ma gandeam ca Antonescu, dar si Ponta are toate sansele

    off topic, se incarca fff bine siteul acum, merge brici

    • #4

      ponta intotdeauna mi-a fost antipatic. am votat cu usl in intentia de a scapa de basescu. si acum vreau acelasi lucru, dar nu am cum sa nu remarc ce dobitoc e asta

    • toti sunt.

      si am zis ca nu mai am cum sa fiu surprins, dar in fiecare an se ridica “tinere sperante” si ma socheaza cu “abilitatile” lor

    • #6

      De ce a vota la guvern cu USL crezi că l-ar da jos pe Băsescu? Ăla îl dai jos în 2014 la prezidențiale, când oricum nu mai are voie să candideze, că a făcut deja 2 mandate.

      Singura chestie ar fi să încerce (pentru a 3-a oară) să-l suspende, caz în care se va întâmpla ca celelalte dăți, bani cheltuiți aiurea și rezultat nul.

  4. #7

    păi nu mai sunt 200k firme de închis, doar vreo 20k așa..

  5. #8

    Motiv bun de strans bani pentru inchis firma, care pana acum nu costa nimic sa o tin, dar daca baga forferat mai bine o inchidem si continuam cu PFA-ul. 🙂

    Trist ar fi sa bage forfetar si pe PFA…

    • #9

      Deja un PFA plăteşte aceleaşi impozite ca o firmă. În afară de câteva detalii de multe ori inutile nu mai e nici o deosebire între ele. Eu strâng bani să mă mut într-un fel sau altul cu firma în afară, şi ăştia de aici să se mănânce între ei.

    • #10

      offshore

    • #11

      PFA e mult mai avantajos decat o firma. Nu numai ca plateste la jumatate cotizatia la sanatate si impozitul pe profit (la SRL si SA ai dubla impozitare a profitului brut), dar treaba cu scosul banilor e incomparabil mai usoara. Forfetarul ar avantaja PFA-urile cu venituri mari, cum ar fi Arhi de exemplu 😉

    • #12

      Dacă tu crezi că toţi pfa-iştii sau patronii plătesc cas-uri sau impozite pe dividente, fie ca tine.

    • #13

      Ca platesc sau nu, e treaba lor. Eu vorbeam de obligatiile de plata, care sunt mai mici la PFA. Si treaba cu evaziunea e cu doua taisuri, te poti trezi si dupa cativa ani cu o instiintare surpriza de la ANAF, iar surpriza va fi direct proportionala cu cat patronul a fost mai smecher si nu a platit 🙂 Popriri de conturi bancare, amenintare cu executarea silita a bunurilor personale, nopti nedormite, adrenalina. Si nu te enerva ca strica la ten.

    • #14

      Da, ai dreptate, TVA-ul de la PFA e mai mic decât la firmă. Seems legit. La fel şi impozitul pe profit. Cât despre conturi blocate, been there. Nu se moare din asta, doar se pleacă din România. La fel şi de la vizitele ANAF&co., în puşcărie se stă pe banii celor rămaşi în libertate. 🙂

    • #15

      Ah, da, bunuri personale n-am, moştenire doar praful de pe tobă… 😉 Când voi închide firma or să aibă o mare problemă în a mai recupera fizic ceva. Deci ar trebui să mă gândesc ce mare ţeapă aş putea să dau, măcar să nu mă închidă degeaba. 😀 Uneori, în rarisime ocazii, e bine să fii rupt în fund.

    • #16

      16% pe profitul brut, dupa care iti acorzi dividende, pe care mai platesti inca 16%. Impozitul real sare astfel la 29% (nu se aduna, e o formula in spate). C-asa-i in tenis. Ca PFA poti sa nu platesti TVA, ca SRL esti cam obligat. Daca vrei sa scapi de impozite, poti emigra in SUA, acolo statul e mult mai bland cu evazionistii 🙂

    • #17

      Înţeleg că nu ai aflat că nu eşti obligat ca firmă să plăteşti TVA decât dacă eşti înregistrat ca plătitor de TVA. Dacă nu, nu. 😀 Dividende nu mi-am acordat niciodată, aproape tot profitul se reinvesteşte. În prezent am ajuns să plătesc doar TVA 24% şi impozit pe profit 16%. Un PFA plătitor de TVA nu are cum să fie sub mine ca nivel de impozitare.

    • #18

      Bine domnule, pai atunci succes cu afacerea. Si nu uita, singura modalitate de a nu plati impozit (cu exceptia evaziunii) este sa nu ai profit 🙂 Intre noi fie vorba, cum culegi roadele muncii tale, cum scoti bani din firma?

    • #19

      Simplu: în atâţia ani nu m-a întrebat nimeni de sănătate. 🙂 În clipa în care o va face cineva o să le arăt degetul mijlociu şi o să închid firma. Pe banii mei, munciţi de mine (nu de ei), nu am chef să mă frece mai mult decât le dau eu voie. Că nici ANAF-ul nu a venit să mă ajute cu ceva când mi-a fost greu. Din păcate pentru mulţi dintre voi nu aveţi destul sânge în pompiţă să faceţi la fel.

    • #20

      Dragilor, vesti proaste am pentru voi.
      In primul rand, ca de la o anumita valoare a cifrei de afaceri, esti obligatoriu incasator si platitor de TVA.
      In al doilea rand, nu sunteti nici unul combinat siderurgic sau trust Pro(S)TV sa va fie iertate datoriile din condei. Asa ca daca esti prins, sa vezi ce frumos ai CNP-ul blocat si nu mai poti sa cumperi nimic cu el. Nici macar un laptop, ca iti vin pe cap sa ti-l ia in contul datoriei. Sunt multi, dar daca ai emis factura la firma romaneasca deja esti in sistem, raportat de firma ca sa le scada lor impozitele.
      Acum, daca emiti facturi catre vreo firma din afara Romaniei, si iti primesti banii in card direct, atunci nu prea au de unde sa te gaseasca. In afara de cazul in care depasesti 15.000 de Euro anual, cand sar alarmele la banca ca s-a depasit plafonul de sume ce n-au nevoie de justificare.

    • #21

      Pai asta ziceam si eu, deja de un an si ceva nu mai e de joaca cu baietii de la ANAF, si-au arogat niste puteri foarte mari. Iar asta cu obligativitatea TVA, lasa sa ajung eu la plafonul ala de 65000 EUR pe an incasari, ca TVA-ul chiar o sa fie cea mai mica problema 🙂 Altul e riscul la PFA: sa revina ai nostri dragi politicieni la ideea traznita sa se plateasca contributia la pensie la total venituri, moment in care toate PFA-urile se vor inchide.

  6. #22

    Scopul impozitului forfetar a fost atins.
    A scos cat de cat adevarul la suprafata, asa cum a facut si fostul ministru al educatiei cu bacul.
    Vecinu’ avea 16 firme prine care rula diverse facturi pentru un… butic la coltul strazii… Ghici cate mai are acum? nu stiu ce kkt facea si la ce ii foloseau cele 16 “firme”, ideea e ca le folosea pt un butic obosit.

    • #23

      Te deranja numarul (asa zis) mare de firme ale respectivului pentru ca?
      A’ dracului burghej.

    • #24

      @Lock: probabil nu nr mare de firme era deranjant, ci faptul că înșela statul, implicit pe noi – restul.

    • #25

      Deci nu doar corpul lui Sergiu Nicolaescu aparţine boborului, dar şi banii buticarului. Anunţa-ţi-mî când se face împărţeala la banii lui Cetin din publicitate. 🙂

    • #26

      greu in Romania… ma doare la 2 metri de f**d de firmele buticarului, dar pe stat il doare si normal e sa il doara. Nu are rost sa explic, cine a avut de inteles a inteles.
      Forfetarul lui Boc a lovit in toate partile inclusiv in cei cinstiti si aici a fost buba cea mare.

    • #27

      nu, forfetarul lui boc a lovit in oamenii cinstiti. cei ce faceau nasoale au facut oricum in continuare. firmele inchise sunt firme reale, care nu au mai putut suporta darile.

    • #28

      @Ionut – analogia ta cu Sergiu Nicolaescu e de prost gust si foarte neispirata pentru majoritatea cititorilor acestui blog, presupun.

    • #29

      Presupui prost.

    • #30

      E ca si cand iei otrava ca sa nu mori de sida sau cancer. Bine ca s-au inchis 20 000 afaceri ilegale si 80 000 perfect legale???!!?? 80000 de familii fara venituri.

  7. #31

    se presupune ca un om care e toata ziua online e mai ancorat in realitate dar se pare ca tu ai fost visator rau! motivatia asta penibila ca am votat cu usl ca sa scapam de basescu e subtire, desi multi o scot in fata. de base scapam oricum in 2014, dar acu v-ati procopsit cu astia pana in 2016, daca nu se cearta si fac tara praf intr-un timp mai scurt!

    • #32

      prietene, invata sa respecti opinia altuia. motivatia e subtire? cacatii TAI deja au facut mizeria asta si au dus rromania de rapa, boc DEJA a avut impozitul forfetar. ponta inca e la stadiul declarativ.

    • #33

      @ Batzanu’, ai zis-o de parca poporul roman ajuns la urne avea de ales intre fericire+nemurire si USL. Da’ atat l-a dus capu pe popor, sa aleaga USL in loc de fericire+nemurire. Sa presupunem ca nu iesea USL-ul, cine putea sa iasa in loc? ARD ? PPDD ? UDMR ? Cam astia au fost singurii candidati. Tu pe care ai fi preferat ?

    • #34

      @Arhi: eu sa invat sa respect opinia altuia? da in aceasi tip aia sunt CACATII mei?:) Buna asta!
      ok, tu esti guru si le stii pe toate!Dar pornind de la ideea ca unu deja a calcat un copil cu masina si altul numai planuieste asta dar inca nu a gasit cheia de la masina nu inseamna ca al doilea e mai bun!

    • #35

      nu, ai dreptate, ala a gresit putin, dar asta ultimul, care planuieste, e un criminal grav. vezi ca te sufoci de basism.

    • #36

      atata basismul cat si anti-basismul sunt la fel de grave! radicalizarea asta nu ajuta pe nimeni! da oare si peste un an tot pe un singur om dam vina pentru tot ce e rau?
      hai sa vedem cum e cu astia si o sa mai vorbim!

    • #37

      nu e grav sa vrei sa scapi de ciuma basista. restul da

    • #38

      Boc a facut greseala, si-o fi invatat lectia. Ponta, care a vazut deja ce s-a intamplat data trecuta, e nebun sa creada ca facand la fel va obtine altceva.
      Sa gresesti e omeneste, sa repeti aceeasi greseala e nebuneste.

    • #39

      asa e, boc a facut o greseala inocenta, umana, profund scuzabila

    • #40

      S-a ingenuncheat democratia oferindu-le usl-istilor peste 65% in alegeri iar de acumn incepe distractia….multi isi vor scoate ochii pentru votul dat “fratiilor”.Usl-ul va dovedi in mai putin de 2 ani ca este cel mai slab guvern de dupa 96…..rabdare doar rabdare…..!

    • #41

      democratia le-a oferit usl-istilor 65%, prin vot liber, dupa ce au experimentat 8 ani de libertate a la basescu. stiu, ca basista e greu sa intelegi ce e aia democratie si vot, dar nu e nimic, e timp

  8. #42

    Asta in fata alora care credeau ca a-l pedepsi pe Basexu & comp. e sa nu mai fie PDL la guvernare. Sincer, chiar mi-as dori sa devenim “colonie” germana/US, numai sa ii vad pe toti la zid, asa cum a sfarsit si prea bunul lor mentor in 89. Ilici nu merita glont – el, ca tradatorii, merita streang. Nu-s nazist, nici nationalist nici alte mizerii, dar cand vad tampeniile debitate de clasa politica si alti conationali, ar merita sangele lor pe asfaltul platit tot de noi cu varf si indesat.

  9. #43

    las ca e bine, usl rules, va ploua cu bani si pizde in urmatoarele luni

    PONT-TA te iubim CA CA Tine vrem sa fim! 😀

    • #44

      E rau ca USL are 2/3 din Parlament.Calea spre totalitarism e libera, drept in fata.Cam nimeni n-ar avea ce sa faca.Doar carmaciul cel drept si viteaz care vegheaza sa nu puna aia mana pe justitie.(Suna misto cretinismele astea, va dati seama ca asta a fost de 2 ori presedinet?….)…
      Prieteni, e doar vina lu basexu pentru ca s-a ajuns aici.Multumita lui au ajuns sa aiba astia 2 treimi.Multumiti-i deci care cum se pricepe.

    • #45

      Sunt sigur ca ai o lista cu maretele realizari ale PDL + Basescu din ultimii 9 ani de vreme ce plangi ata dupa ei.

  10. #46

    Salut am primit o amenda online de 400 lei de la politie pentru piraterie .ce sa fac sa o platesc?q

    • #47

      Asta e nimic. Mie mi-au trimis factura online curvele de pe siteurile porno vizitate.

    • #48

      vrem detalii… eventual si un scan…

    • #49

      e teapa fratioare! nu exista asa ceva. sunt niste baieti destepti care au facut niste bani cu un virusel.

    • #50

      Da, plateste’o ca pe orice amenda iti apare brusc pe ecran. E totally legit. Si in cazul in care te contacteaza vreun cuscru de cumatru vitreg din nigeria, trimite’i si aluia niste euroi ca sa’ti poata vira megaliardele mostenite de la tac’su. Nu de alta, dar sa nu iesi in minus cu amenda.

    • #51

      da, sa iti trimit contul?

    • #52

      Sigur coaie dar sa pastrezi bani ca sa platesti sedintele de terapie pentru AUTISM.
      Eu acum trimit 5000 de euro ca sa pot ridica 50 de milioane pe care i-am castigat fara sa joc. Asa e in online: primesti bani si amenzi pe mail.

    • #53

      1.ori dai 200 in 48 de ore
      2.te lupti cu ei
      opinia mea:luptam,luptam, luptam si catigam!

    • #54

      Uau ce teapa mi-am luat,,,online ai zis? Hu hu…

  11. #55

    Introducerea impozitului forfetar denota esecul reducerii evaziunii fiscale.
    Aici sunt calcule clare si reci :
    1. Stiau ca le trebuie sume mai mari la buget.
    2. Nu puteau (deocamdata) mari taxele la populatie
    3. Reducerea evaziunii fiscale intr-un interval scurt-mediu este imposibila
    4. S-a calculat cate firme vor disparea (prin introducerea forfetarului) si cat se va aduce suplimentar la buget.
    5. S-a hotarat introducerea forfetarului.

    PS. Cred ca f mult in luarea deciziei a contat si faptul ca marile firme (chiar si unele mijlocii) deja practica cu succes transferul profitului

    • #56

      As vrea sa adaug ceva (poate mai lamuritor)
      Forfetarul (cel putin in varianta initiala) e prevazut sa fie introdus in sfera serviciilor.
      Adica restaurante,baruri, hoteluri,pensiuni,reparatii auto, zona asta.
      Nu cred ca este necesar sa intru in explicatii de ce.

    • #57

      Servicii înseamnă mai mult decât restaurante, pensiuni, hoteluri. Servicii înseamnă inclusiv hosting, reparaţii IT, intervenţii instalaţii electrice/sanitare/termice, consultanţă etc.

    • #58

      Ionut
      Corect
      Nu ma puteam apuca sa le enumer pe toate
      Concret este vorba de zona unde evaziunea fiscala este cel mai usor de facut.
      Asta nu inseamna ca introducerea forfetarului nu va avea efecte devastatoare pentru multe firme corecte.

    • #59

      pentru aia care fac evaziune fiscala, sumele aleavor fi niste cacaturi, ei oricum vor rula mult mai multi bani negri. pentru cei cinstiti, va fi declickul de inchidere

    • #60

      Evaziune fiscală poate fi făcută foarte uşor în aproape orice domeniu. Nu în forfetar stă reducerea evaziunii. Atenţie, reducerea, că nu o poţi elimina de tot, mai ales când ai prieteni politici (şi am citit azi nişte poveşti horror cu evaziunea făcută chiar de către ANAF şi firme fantomă).

  12. #61

    Co-py-lotul baga si acuma plagiat la planul diabolic,pardon, economic al lui Boc!Pai ce spume la gura mai faceau pe la Antene si Irealitati , Ponta si ai sai.Parca vad si acum numaratoarea zilnica de firme inchise din cauza forfetarului,facuta de voiculesceni!Cum zicea , Nicolae Bunduri intr-o epigrama,,In trei categorii mai mari
    I-am impartit (accept si critici):
    În bani munciti, in bani murdari
    … si bani politici.

  13. #62

    offtopic: powarat de arhi si zoso?

  14. #64

    Pana la urma tot romanul va fi obligat sa aibe o firma pe nu stiu ce insula. Vom avea produse de genul :

    ,, Branza de burduf din Carpati, producator sc Azorel cu sediul in Insulele Cayman “

    • #65

      dePop,
      prost exemplu. mai baga o fisa!

    • #66

      O fi prost exemplul, insa marile afaceri au cate o firma pe ,, insula”.., sau unii colaboreaza cu specialistii in economie de la Strehaia..

  15. #67

    Arhi te rog nu-ti mai face firma ca din cauza ta ne inchidem si noi….dar oare nu te urmaresc astia????:)

  16. #68

    eu zic ca Ponta va reusi sa diminueze evaziunea fiscala.
    lumea va castiga asa de putini bani incat nu mai are de ce sa pacaleasca statul…

    • #69

      da, nu va mai avea de ce, ca la coada la masa saracilor nu e evaziune fiscala

    • #70

      acum lumea castiga multi bani ?
      Modelul este cel turcesc sau mai explicit, cel de la cazinouri.
      Ai o masa de ruleta, platesti n lei/an.
      Ai 10 mese…10n/an
      ……………..
      Ai un bar de n metri patrati cu 15 mese in Centru Vechi…platesti n lei/an , fara alta impozitare.
      Castigi mai mult, rezisti.
      Nu castigi mai mult, mori.

    • #71

      dupa cum s-a vazut, sistemul e de cacat, pentru ca mori.

    • #72

      Eu am impresia ca in statele sarace evaziunea fiscala e cea mai mare. Populatia tot trebuie sa consume ceva. Doar ca isi cumpara tigari la 8 lei pachetul, plimbate de tigani cu sacosile prin piete; bauturi alcoolice cat mai ieftine, produse la negru; haine tricotate de chinezi pe vapor. Cam tot ce isi cumpara acum, dar fara taxe catre stat.

    • #73

      De aceea in Monitorul Oficial, anexele forfetarului vor avea ca titlu Cu moartea pe moarte calcand

    • #74

      Jerome,
      este o solutie buna.
      nu sta nimeni sa-si piarda timpul la controale in restaurante si baruri.
      se stie (pe baza unor calcule de profitabilitate) ca daca localurile nu au cel putin un grad de ocupare de minim 30 % (sa zicem!) nu are cum sa supravietuiasca ca merge in pierdere.
      asa ca daca patronul nu inchide restaurantul sau, inseamna ca are de unde sa plateasca impozitul paushal aferent.
      plm, in Romania majoritatea restaurantelor si barurile merg oficial pe pierdere, astfel incat patronii sint nevoiti sa-si crediteza din greu singura lor activate declarata… cum vine asta?

      este o solutie foarte buna si chiar minimizeaza evaziunea fiscala si coruptia…

    • #75

      da, asa cum a minimizat-o in 2009-2010. o solutie foarte buna

    • #76

      hary

      Solutia nu ca este buna, este chiar foarte buna.
      Nu glumesc.
      Din pacate aplicarea ei va fi (sigur) un dezastru.
      Daca se va aplica doar la baruri, pensiuni turistice, restaurante si aici stabilindu-se o suma rezonabila, ar fi perfect.
      Dar….

    • #77

      Dar din păcate se va aplica şi la tine la firmă, de aia nu e bună. 🙂 Ai dreptate, ai dracu evazionişti ăştia cu restaurantele lor, nu declară tipsurile la ANAF. 🙂

    • #78

      Jerome,
      din pacate ai dreptate.
      la noi orice idee buna si rezonabila nu poate fi aplicata pentru ca institutile statului nu functioneaza…

      danicorban,
      eu ma refeream la saracii aia de scot inca bani la greu produsi in tara, pe care mai bine ii impoziteaza in alte parti sau deloc…

      fenomenul economiei subterane nu va putea fi combatut pe timp de saracie…

    • #79

      Ionut,
      firma mea plateste de 17 ani taxe si impozite, de ce m-ar supara o masura prin care eu sa nu ma mai simt ca si idiotul satului pentru ca sint tot mai putini cei care platesc impozite in tara asta?

      si stai linistit, in Mai 2013 deschid si eu gastronomie, hotel, un tam tam intreg si mi-ar place sa nu trebuiasca sa dau tipsuri care merg in buzunarele functionarilor, ci sa platesc impozitele legale, adica daca tot trebuie sa platesc ceva, mai bine o fac pentru un scop nobil…

      daca in mediul de afaceri autohton lumea si-ar canaliza energia pe cautarea de solutii pentru a face businessul mai profitabil si nu pe solutii (de multe ori ilegale), pentru a da cat mai putin impozit statului, ar functiona totul mult mai bine.

      nu stiu de unde vine obsesia asta, de a nu plati impozite la stat.
      plm, pana una alta fiscalitatea in Romania este super ok.
      orice om de afaceri cat de cat bun in ceea ce face, poate trai foarte, foarte bine in Romania.

    • #80

      Dă-mi şi mie nişte bani. Nu, nu îţi prestez nici un serviciu de banii ăia, cum ar fi normal, vreau să-mi dai periodic nişte bani doar pentru că exist şi pentru că businessul tău e mai profitabil decât al meu. Îmi dai?

      Problema nu e că dai taxe la stat. Problema e că de banii ăia statul îţi dă mu!e. Tu nu plăteşti taxe din care să o duci mai bine pentru că statul, drăguţul de el, îţi va face spitale, şosele, parcuri şi ce mai vrei tu. Tu acum plăteşti taxe de protecţie. Exact ca la cămătari. Ai plătit, te lasă în pace. Nu ai plătit, îţi dăm foc la şandrama. De fapt la racheţi plăteşti o singură taxă, aici statul îţi ia una legal şi alta ilegal (şpăgi).

      Să faci businessul profitabil înseamnă şi să cauţi metode să plăteşti mai puţin pentru nimic. Eu nu am ajuns încă la nivelul dorit, dar perseverez. 🙂

    • #81

      Deci mă repet: nu am spus că fiscalitatea este împovărătoare în România. Se poate şi mai rău. Dar se poate şi mai bine, pentru că nu mă încălzeşte cu nimic că impozitele sunt la nivel de, dau un exemplu, SUA, dacă de banii ăia nu primesc nimic. Păi eu, tu şi alţi fraieri ca noi cu firme, muncim ca să-şi facă BOR catedrală, să-şi cumpere popii limuzine, să dea partidul lucrări la firmele prietene care au dat şpăgi grase? Muncim pentru noi sau muncim pentru alţii?

    • #82

      Văd că sistemul nu a luat comentariul. Mă repet, să nu mă înţeleagă Hary greşit: fiscalitatea este încă OK în România. Se poate şi mai rău. Dar nu este OK să iei procentual bani ca în state mai dezvoltate, şi să nu faci nimic cu ei. Nu este OK să plăteşti impozite la stat şi să nu ai tu drumuri, educaţie, medicină şi altele necesare. Până la urmă muncim pentru noi şi familiile noastre, sau muncim gratis pentru catedrala BOR, firmele de partid şi alţii care se înfruptă din munca noastră?

    • #83

      Fiscalizarea in Romania e rezonabila, serios?
      24% TVA, direct din condei un sfert din tot ce se vinde se duce la stat. Imens de mult. Ai 5 lei in buzuna? 1 leu se duce la stat, direct. Niciodata nu voi intelege cum se poate numi TVA dar se aplica la toata suma platita si nu doar la adaosul adaugat peste pretul de achizitie. Am facut degeaba ASE-ul, am avut bursa de merit degeaba, am terminat cu media in primii 5%, ca nu voi intege niciodata furtul pe fata care e TVA-ul.
      16% din profit se duce la stat si 33%, aproximativ, din profit se duce la stat pe asigurarii sociale, de sanatate si pensii. Deci 50% din profit deja s-a pierdut.

    • #84

      Alex,
      “16% din profit se duce la stat si 33%, aproximativ, din profit se duce la stat pe asigurarii sociale, de sanatate si pensii. Deci 50% din profit deja s-a pierdut.”

      da, ai dreptate, ai facut ASEul degeaba.

    • #85

      Ionut,
      stiu foarte bine ce spui. iti inteleg indignarea. sintem in aceeasi barca din acest punct de vedere. este foarte greu suportabil sa arunci bani sub masa. este foarte greu sa “investesti” in ceva abstract si drept multumire, statul sa te trateze ca si pe un infractor si cu prima ocazie sa te execute…
      si da, in romania impozitul functioneaza ca si o taxa de protectie.

      dar iti spun ceva: acestea sint regulile jocului!
      daca vrei sa faci business si sa traiesti in Romania, trebuie sa-ti asumi aceste lucruri. nu poti sa zici, imi bag pla, eu nu ma tin de reguli pentru ca nici statul roman nu face ce trebuie cu banii mei.
      ai firma in Romania, platesti impozitele legale.
      nu platesti impozitele legale, esti un infractor si nu trebuie sa te mire daca la un moment dat vei fi tras la raspundere.

      ah, nu-ti plac regulile acestea? si plus de asta, statul nu face nimic cu banii tai, cel putin nu ce mi-as dori eu? ok, nu esti singurul, nici mie nu-mi place ce se intimpla. si eu as vrea sa fie altfel. dar asta nu-mi da dreptul sa fentez regulile jocului.
      intelegi ce vreau sa spun?

      lucrurile sint simple.
      concentreaza-te pe businssul tau. fa-l sa fie profitabil tinand cont de toate costurile aferente activitatii si de impozitele legale.
      daca nu este posibil sa devii profitabil, lasa-te de businessul acela. incearca sa faci altceva.
      altfel ajungi numai sa-ti faci viata un calvar, injurand statul si mediul de afaceri infect ca nu-ti merge tie businessul.

      crede-ma, stiu despre ce vorbesc. am businessul meu de 17 ani. si sint una peste alta, foarte fericit in Romania. chiar daca am fost abuzat de ANAF, si am fost nevoit sa am procese impotriva ministerului de finante pe tema impozitarii, pe care pana la urma le-am si castigat, nu mi-am pierdut vremea gandindu-ma nici o clipa clipa cum sa fentez statul si sa ma sustrag de la impozite, dimpotriva, aceste lucuri m-au facut sa fiu si mai motivat sa nu devin vulnerabil din cauza capcanelor fiscalitatii romanesti.
      mai mult ma intristeaza sa vad ca foarte multi oameni de afaceri din romania isi calculeza businessul plecand din start de la ideea ca nu va platii statului nimic. ba chiar se feresc sa faca orice fel de profit, pentru ca asta ar insemna sa plateasca 16 la suta la stat!

      cu mentalitatea asta nu are nimeni de castigat.
      este doar risipa de energie!

    • #86

      Cred ca lumea n-anteles pe la noi cum e cucapitalismul asta (cacofonia e intentionata).
      Pe-ntelesul chiar si al fiemii (are 3 anisori draguta de ea…): cand un om care-i ca un om …cum sa va zic…cu 2 maini, 2 picioare, etc…isi face o firma, eh bine, firma aia nu-i chiar a lui si sa poata sa faca ce vrea muschii lui cu ea.
      Ea e de fapt o particica din economia nationala, se conduce si se administreaza dupa niste reguli nu dupa cum ti se scoala tie.Sigur, daca ai grija de ea si o administrezi bine, si o cresti si o faci profitabila, tu beneficiezi de roadele ei, dar tot dupa niste reguli.Nu poti s-o iei tu acasa si s-onchizi intr-un dulap si sa zici imi bag p**a in ea de firma.Si aici sunt niste reguli.Nu-ti place cu reguli?Atunci casca ochii bine ca altfel stau la colt, iti dau in cap si ti-am luat banii!
      Eu unul m-am cam saturat de patronii astia de 2 lei cincizeci care gandesc si faptuiesc cam asa:
      pai noi sa fim patroni(sa moara gagicutele)…si sa facem biznis…da sa munceasca altii pentru noi si bine mah hai sa le dam 1 leu cincizeci salariu, da sa munceasca si sambata si duminica de dimineta pana noaptea pe banii astia, ca iote cati asteapta sa se-angajeze la poarta…si noi sa n-avem controale huo angajatii statului care ne controleaza…si sa nu luam amenzi ca ce-i aia amenda…si sa nu dam spaga, huo la aia care dau spaga…si sa nu platim taxe la stat ca de ce sa dam noi taxe…si in general noi patronii sa avem multi bani si multe case, case case multe case si sa avem Porsche, Touareg si Cayenne cu aspirator la ele si sa mergem macar de vreo 2 ori pe an in niste vacante exotice si in general noi sa fim smecheri(ca doar suntem patroni deh) si aia sa fie niste fraieri…
      Voi nu v-ati saturat?
      Toata stima pentru acei patroni care chiar au reusit sa faca plusvaloare, sa creeze ceva, sa tina niste locuri de munca((pe niste salarii cat de cat decente si fara bataie de joc)).
      Restul sa se tavaleasca in chinuri din partea mea.Fara suparare.

    • #87

      @Tavi: deci după logica ta patronul/acţionarii firmei sunt de fapt nişte sclavi care muncesc for free ca să o duci tu bine? Tu cred că nu pricepi ce e ăla contract de muncă, sau poate nu ai muncit niciodată în viaţa ta. E exact cum se numeşte: un contract. Serviciu contra serviciu. Atâta forţă de muncă contra atâţia bani. Punct. Restul, că-ţi curg ţie balele cupă maşinile şi femeile lui, aia nu mai e treaba ta, că nu e firma lu’ tac-tu.

      Auzi Hary, nu livrezi nişte bere gratis, că cică trebuie să munceşti pe banii tăi pentru popor, că de aia ţi-ai făcut firmă, să o ducă labagii de facebook boiereşte de pe urma ta. 😀

  17. #88

    Off-topic: a fost cutremur, ca si acum se misca lustra ?

    • #89

      Tu esti vecinul de sub mine ?

    • #90

      daca auzi si gemete, cred ca nu

    • #92

      Gluma ca gluma, dar ceva maricel a fost. Jaluzeaua se misca, am crezut ca e de la curent, florile la fel … si lustra s-a miscat minute bune. Sunt curios de cat a fost . Stau la etajul 6 , in Bucuresti.

    • #93

      Super off-topic

      Bai Dani, esti pilot, sahist, zeu, tintas, fotbalist si desigur cand futi, zice lumea ca e cutremur.
      Cand fantazez gandindu-ma la tine, mi te inchipui intr-o masina tare, inconjurat de femei.
      Ca sa fiu mai explicit, eu asa te vad
      www.youtube.com/watch?v=LRIFFWtqb4U

    • #94

      Mda, ala din Turcia, de 5.7 a fost.

    • #95

      Asa ma vezi tu ? In masina aia de neam prost cu mecla de cocalar la un metru si-o flegma? : ))) Proasta impresie am facut.

    • #96

      danicorban

      Nu coane, hai sa fim seriosi.
      Pe bune ca nu vad cocalar, dar ca esti pilot, sahist, fotbalist..etc, merge, insa sa stiu ca atunci cand futi e cutremur, pe bune ca e complexant 🙂

      PS. Cea mai buna dovada ca nu te vad cocalar, e aia ca glumesc, glumim intre noi.

  18. #97

    Unii dintre voi habar nu aveti cum se toaca profitul unei firme de catre alte firme, cum la licitatie din 6 firme 5 apartin unei singure persoane, etc. Si multe alte smecherii care se fac intre firme.

    2200 de lei am platit impozitul ala ciudat in 2010 si n-am murit, nici n-am dat faliment. M-a deranjat ? Nu chiar, profitul pe an era putin mai mult, am scazut din el si in final am dat fix aceasi bani.

    Daca l-a deranjat pe vecinu buticar care avea 16 firme si toca profitul intre ele ? Cred ca de toti dumnezeii a injurat.

    • #98

      Pe tine nu te-a deranjat dar pe mine care aveam facturi de 3000-7000 de euro pe an m-a atins un “pic” la coaste.
      Si acuma asteapta boc, scuze, ponta, dupa el, pai ce la culoarea “negru” nu se pot face afaceri?
      Dar probabil ca eram irelevant pentru economia rromaneasca cu facturile mele de kkt…

    • #99

      De ce ai tine o firma pentru rulaj de 3000 de euro ?

    • #100

      Asa e ca ar fi mai bine sa stai pe ajutor social, daca nu poti sa produci decat un kk@ de 3000 de euro? Asa e?

    • #101

      Florin,
      asta este un bun exemplu de prostie romaneasca.
      la nivelul a catorva mii de euro profit, stau businessmanii astia de buticari si retaileri, si-si fac firme si constructii fiscale de te doare mintea. cata energie se investeste pentru a nu da la stat cateva mii de euro pe an.
      daca in tot acest timp s-ar concentra sa-si imbunatateasca vanzarile, produsele, serviciile, cifra de afaceri si rata de profitabilitate, ar fi mult mai castiati.

      ce daca dai 16 la suta imp pe profit si inca 16 la suta imp pe dividende calculat pe profitul net, deja impozitat?
      nu-ti ramane destul? din profitul brut sint putin peste 70 % ce-ti raman tie. plm, unde-i problema?

      va dati peste cap ca nu suportati sa dati la stat atatia bani aiurea (putin sub 30 %) asa ca mai bine stati cu morcovul in fund sa nu va prinda cu matza-n sac si va plangeti ca ce grea e viata de businessman in Romania?
      da, si normal ca este grea. pentru ca aveti capul plin de probleme inutile care nu va permit sa va concentrati pe ce ar trebui…

    • #102

      @NicuP: O firma implica multe cheltuieli, contabilitate, cont bancar, etc. Cand rulezi doar 3000 de euro pe an e mai convenabil sa incerci sa iei legatura cu un apropiat care sa autorizeze domeniul tau de activitate pe firma lui.

      E un gand nu neaparat o regula, probabil nu e avantajos in toate cazurile, insa cu putin noroc scutesti vreo 500 de euro pe an, daca nu si mai bine.

  19. #103

    I auzi oportunitati de business pentru mine.
    Anuntul ar suna cam asa : Rezident Maltez intermediez infiintare societati in Malta, paradis fiscal!
    Cam cat as putea sa cer pe treaba asta ?

    • #104

      1000E

    • #105

      Tanti de la ING: “Nu suntem obligaţi să vă anunţăm când vă blocăm conturile, şi să ziceţi mersi că nu vă luăm comision când vă pune ANAF poprire, cum fac alte bănci”. Deci un motiv în plus să ne mutăm cu banii în străinătate şi să nu ne pese că ne consideră unii “trădători de neam şi de patrie”.

  20. #106

    tigaia dry cooker prim ministru!

  21. #108

    Wanna hear some more from the great Ponta?
    “Incerc pe cat posibil sa le explic oamenilor ideea ca Guvernul, de fiecare data cand sunt niste oameni in fata Guvernului, trebuie sa cedeze? Nu, asta nu va functiona si nu o spun in niciun fel amenintator, o spun realist”
    www.ziare.com/victor-ponta/premier/victor-ponta-nu-se-teme-de-proteste-asta-nu-va-functiona-1210751

    Pentru ca nu-i asa, cand se protesteaza impotriva tampeniilor Boc, Base si PDL ei tre sa plece capul si sa se retraga, dar cand protestezi impotriva lui Ponta si USL? O spune el cu seninatate, ca se pisa cu bolta pe toti. Inca un pic si la protestele anti-USL vor veni minerii sa crape capetele, trololololo :))

    • #109

      asta cu minerii e fumata, incearca altceva din repertoriu…

  22. #110

    Ce ai facut cu site-ul ca nu mai pot face zoom pe ipad…

  23. #111

    Mircea Coşea afirma zilele trecute că ANAF a blocat conturile la 450.000 de firme acum de sărbători. Că aşa o fi sau a mâncat rahat politic, nu ştiu. De la mine de la bancă mi s-a spus că oricum vin sute (sau mii, nu am înţeles bine) de cereri de poprire zilnic. Deci ceva e putred, oricum.

  24. #112

    PSD. N-ai ce face. De fapt USL pentru ca se pare ca si-au schimbat numele pentru a 4-a a 5-a oara din moment ce PNL accepta toate masurile care sunt de stanga.

  25. #113

    E o masura buna forfetarul, atat al lui Boc, cat si al lui Ponta. O firma ce nu are venituri incat sa dea macar 500 de euro impozit in conditiile in care acesta oricum e de doar 16%, nu are ce cauta pe piata.

    • #114

      sunt firme de apartament care intretin familii, platesc salarii, asigura servicii si rulaj, iar la sfarsit de an ies chiar si in pierdere, desi au activitate si sustin economia. ce treaba are venitul net, cand sunt corporatii care la final de an ies pe minus sau pe zero? economia reala e formata din micii antreprenori, cei multi, nu din 10 corporatii. know your fucking economics

    • #115

      luci, cit ai platit tu la stat toata viata ta?

    • #116

      @Arhi
      Tocmai de aceea era doar 500 euro(pe an!). Ar trebui sa fie vreo 500 pe luna, pt bunul mers al economiei. Aceasta valoare de 500 pe an a fost calculata deoarece e imposibil sa ai venituri mai mici cat sa platesti impozit sub 500, si sa poti intretine o familie, deci e clar ca e vorba de venituri nedeclarate. Beneficiile reale ale forfetarului nu se pot simti decat pe termen mediu si lung, deoarece efectul principal e cel de aerisire a pietelor saturate de paraziti care ingreuneaza foarte tare intrarea unor competitori competenti; asemenea paraziti sunt de exemplu buticarii care nu fac altceva decat sa ia marfa de la Selgros sau Metro si apoi sa o revanda; normal ca n-au venituri mari, de abia supravietuiesc, si de multe ori doar prin faptul ca n-au angajati, sau 1-2 ,si aceia din familie. Rezultatul e pretul mare la raft, si necrearea de locuri de munca. Cineva care ar dori sa munceasca din greu, sa caute marfa de la furnizori, sa angajeze mai multi oameni, sa practice niste preturi mai mici, e foarte descurajat cat timp e plin de astia; si asta e doar un exemplu, asemenea chestii sunt in mai toate domeniile de activitate.

    • #117

      prietene, vorbesti niste prostii uriase. selgros si metro sunt retele cash&carry anumit create pentru ca buticarii, cum ii numesti tu, sau magazinele de cartier, cum ii numesc oamenii normali, sa cumpere si sa revanda. buticarii creeaza rulaj, locuri de munca, impozite, salarii, altfel ai avea 40 de selgrosuri in tara, de unde ar cumpara fiecare judet. economia unei tari se bazeaza pe sistemul de taxe conexe, cum ar fi TVA, importurile, exporturile, accizele si multe alte chestii, nu pe cei 500 euro. Daca ai avea o minima spoiala de economie si ai cauta rezultatele finaciare ale diversilor giganti economici ai lumii ai vedea ca mai toti incheie anii fiscali pe zero, platind impozite infime sau deloc. serios, discutam de pe pozitii diferite, nu are sens. las-o asa.

    • #118

      @mesterul
      Mai mult de 500 de euro pe an (doar impozite pe venituri), dar n-am avut firma.

    • #119

      de aia te-am si intrebat, mi-am dat seama ca nu ai avut firma. nu le mai purta de grija buticarilor, lasa-i ca isi inchid singuri afacerea daca au preturi mari si servicii proaste.
      pe de alta parte, eu as ocroti fiecare prost care plateste 1-2 salarii si ceva tva, chiar daca fenteaza impozitul pe profit. cumva ar trebui sa te mai gindesti inainte sa emiti judecati pretioase.

    • #120

      na, mi-a luat-o Arhi inainte. si are si mai multe vorbe la el.

    • #121

      @Arhi
      Ai dreptate, n-am cunostinte economice, poate nu forfetarul e solutia buna, poate chiar e o solutie dezastruoasa; mi-am exprimat doar o parere, si luati-o ca atare; daca eram specialist tineam prelegeri la ASE. Dar nu trebuie sa fiu specialist sa vad unde e mai scump si unde e mai ieftin, sau unde se creaza sau nu mai multe locuri de munca. Si eu cumpar de la magazin de cartier, dar unul care cel putin pt produsele cel mai vandute, adica alimente de baza, are productie proprie. Asta inseamna mult mai multi angajati, atat pt transport cat si in unitatile de productie, si e mai ieftin decat la selgrosist. Din pacate multi oameni vor sa mearga doar 50 de metri si iau mai scump de la selgrosist. Sunt convins ca lantul de magazine de la care cumpar eu, ar prelua si magazinul selgrosistului, dar acesta n-are interes sa vande. Eu astept de la guvern sa-l faca pe selgrosit sa practice preturi mai mici, sau sa predea afacerea la cine e in stare, nu ma intereseaza cum.

    • #122

      Când am citit comentariile lui Luci mi-am futut singur o palmă peste cap. Mi-a adus aminte de taximetristul care vroia ca o ciorbă la “La Mama” să coste cât la cantina de stat. Cum plm să înţeleagă ăştia cum merge economia, cum se produc banii, cum se cheltuie, ce înseamnă capital sau proprietate privată?

    • #123

      Daca ai citit 2 articole (si macar daca exprimau 2 opinii diferite) chiar nu stii economie. Forfetarul POATE ar fi fost ok intr-o perioada de bum. Forfetarul in timpul crizei e ca si cand ai da un sut in coaie unui om deja bolnav. Ma uitam si in SUA ce frumos e socialismul lui Obama. Bietele corporatii de la Hollywood au primit cateva scutiri. Cum spunea si Arhi economie adevarata si libera se face cu micii intreprinzatori. 2 sau 10 corporatii….

    • #124

      @Maderofhaus
      Sunt de acord; economia se face cu micii interprinzatori; insa nu consider ca sunt interprinzatori majoritatea speculantilor, intermediarilor, ba mai mult, acestia de multe ori sunt toxici.

  26. #125

    Deci genul asta de articole sunt “the best” :)))

  27. #126

    @mesterul
    Nu inchide, sunt atatea exemple, numai pe unde stau eu.

  28. #127

    @arhi : îți aduci aminte cam acum o luna am comentat ceva la articolul “Ca sa zic așa numi PDL” ? Te-ai fript atunci la ce am zis….azi îmi dai 50 la suta dreptate indirect….,prin ce ai scris.

    • #128

      De fapt se numeste : ” Ca să zic așa, mumu PDL “. Mumu, adica MUIE, nu ce ai scris tu. Adica MUIE PDL. Ideea era ca PDL-ul si-a luat MUIE. Ne dam seama din titlu. ” mumu PDL ” egal ” MUIE PDL ” . Si asa este. PDL si-a luat o MUIE babana si total meritata. Care era ideea ta ?

    • #129

      muie, dar muie pana-n afectarea amigdalelor. aka fara deepthroat

    • #130

      @danicorban : la fel am vrut Sa scriu însă tastatura telefonului a selectat altceva şi nici Eu nu am fost atent Sa corectez….
      Iar atunci ziceam ceva de.genul “acum se Da mumu lPDL şi mai târziu se va lua mumu de la USL…..care au început încet , încet…

  29. #131

    eu aveam 10 angajati, forfetarul lui Boc m-a facut sa acumulez datorii la stat, chestie care s-a dus in proprire pe conturi, probleme cu clientii, inchidere de sandrama.
    Si da, sunt domenii unde lucrand 100% legal, forfetarul face diferenta intre a incerca sa treci peste anii de criza si a trimite 10 angajati in somaj , statul urmand sa se ocupe de plata somajului.
    afacere guvern romanesc 100%.

    • #132

      @ andrei : asta e ideea oricărui stat din lume….,el, statul să iasă primul din criză ci nu tu , noi.

  30. #133

    @Cetin: vezi că ai două buguri observate de mine până acum:
    – nested comments nu beneficiază de modulul de abonare e-mail,
    – comentariile care pică în moderare uneori dispar, nu se păstrează în cache.
    Browser folosit: Firefox Aurora (19).

    • #134

      orice intra in moderare e aprobat manual de mine. nu functioneaza modulul de abonare email, ar trebui sa pun un plugin si deja am prea multe

    • #135

      Arhi, atunci macar scoate optiunea, e enervant sa tot bifezi pe checkbox si sa vezi ca nu se intimpla nimic.

      pentru mine checkul acela, notificarile pe email era cel mai important feature. pentru ca puteam interactiona mai eficient cu alti comentatori.
      asa cum e acum pierd enorm de mult timp, si plus ca mai pierd fix fazele faine, cand sint anumiti comentatori dragi mie online.
      s-a dus toata sincronizarea:-(((

    • #136

      huo, ca repar:)))

    • #137

      Aşa e, are dreptate Hary, am pierdut exact faza când îmi dădea la gioale. 😀

  31. #138

    Impozitul forfetar în sinea lui nu e un lucru atât de rău, dacă s-ar aplica cum trebuie. Multe companii își aranjează actele în mod ilegal astfel încât să iasă fără profit și să nu plătească impozit. Alea zeci de mii de firme care s-au închis în 2010 din cauza unui impozit minuscul crezi că s-au închis de ce prost o duceau, sau pentru că n-au mai putut să se ascundă?

    • #139

      citi bani ai platit tu la stat pina acum?

    • #140

      4 ani jumate de salarii, de ce?

    • #141

      pentru ca gindesti strimb si mi am inchipuit ca nu stii cum e sa platesti taxe la stat si sa nu primesti nimic inapoi

    • #142

      Gândesc strâmb de ce? Cunosc cel puțin 3 firma care înregistrau doar jumătate de facturi astfel încât să iasă pe pierdere și să nu plătească impozit. Asemenea unui restaurant la care îți vine nota de plată scrisă de mână, sau magazinele din Big Berceni unde nu primești bon, ci se scrie pe caiet fiecare vânzare. Impozitul forfetar ar însemna ca aceste companii să plătească o sumă anume chiar dacă nu au profit, ceea ce mi se pare normal.

      A, și când mă întrebi ce primesc în schimbul impozitului? Ca cetățean am primesc ambulanță, pompieri și poliție, servicii medicale de urgență, profesori care să-mi instruiască copilul ș.a.m.d. Faptul că nu sunt niște servicii excelente ca în alte țări nu înseamnă că nu trebuie plătite, poate din cauza lipsei de bani datorată de firmele mai sus menționate au bugetul pe care îl au și se chinuie să facă cât pot cu banii respectivi.

  32. #143

    Pare rau Arhi, ori ai citit tu gresit de la propaganda basista ori n-ai inteles despre ce e vorba.E cu totul si cu totul alta lege, n-are nici o legatura cu forfetarul de pe vremea lui Boc.Mai documenteaza-te please.

  33. #144

    Adrian Nastase a va fi eliberat mai devreme pentru munca intelectuala si cartile publicate in inchisoare….Conferinte si prelegeri la detinuti.
    Romania mereu surprinzatoare!

    • #145

      ” Conferinte si prelingeri la detinuti ” 🙂 Asta numai cat a scris pe blog si tot nu a fost careva in stare sa citeasca tot. E un fel de Balzac cu laptop. Poate dupa ce iese ii fac si lui un proces PE BUNE. Si intra cativa anisor, PE BUNE.

  34. #146

    Nu te mai plange, Arhi, daca i-ai votat. Este un inceput in a-l regreta deja pe Boc. NU TE MAI PLANGE! I-ai votat, mergi cu ei asa prosti pana la capat. Poti?

    • #147

      esti ilogic, micutule. sa il regret pe boc, care A BAGAT initial forfetarul? esti sigur ca ai logica?

  35. #148

    Azi e miercuri.Acum cateva zile fuse invitat Ponta la antena parca(sau RTV?…nu mai stiu exact) si fu intrebat despre asa zisul forfetar.
    E vorba doar de firmele care de ani si ani de zile se declara pe pierdere(deci nasol statul roman, nu pot sa-ti dau impozit pe profit ca n-am…) dar cand vine la Finante sa declare ca-i pe pierdere se da jos din Q7.Si dup-aia se duce putin si prin Dubai sa se bronzeze.Din aport personal bineinteles.
    Despre situatii din astea e vorba.Adica mai nene, tu patron ai vile, Q7-uri, Cayenne-uri, yachturi, concedii de lux, avion+elicopter, dar la romanica n-am sa dau, paote la anu” oi avea (si la multi ani…), ca-s pe pierdere saracu” de mine…

    • #149

      Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia. Pune mâna, munceşte şi tu ceva, creează un business pe banii TĂI (că voi românii sunteţi toţi şmecheri şi inteligenţi pe banii şi realizările altora, că alea personale sunt zero), şi apoi vezi dacă mai e aşa. Deocamdată ai mentalitate de puştan frustrat.

  36. #150

    Forfetarul e o porcarie si forfetarul plagiat de Ponta e de doua ori porcarie.

  37. #151

    N-avea ce sa faca, guvernul anterior a fost de vina, greaua mostenire, Basescu e de vina, nu pot sa faca tot ce si-au propus intr-un singur mandat, asa ca mai au nevoie de unul, FMI nu ii lasa, e criza economica. Inca e bine, avand in vedere ca nu a trecut nici o luna de la alegeri si deja promisiunile din campanie devin niste antipromisiuni. Ce ma bucur ca au castigat astia, ca atat de mult ii merita cetatenii nostri.

    • #152

      Ahaa, deci de vina ca Basexu n-a facut nimic e greaua mostenire…pai zi tati asa ca muream prost altfel.

    • #153

      Domnule Cetin, cand boc a bagat impozitul forfetar romania era in deep shit, acum ponta il baga doar ca sa aiba cu ce sustina deblocarea posturilor in aparatul de stat, unde majoritatea lor vor fi cretini angajati pe criterii politice pe care ii vei injura de fiecare data cand ai nevoie de un aviz, sau platesti vreo taxa ce nu se poate plati online, cat de tare nu?

    • #154

      domnule grigore daniel, taxa forfetara a bagat romania in si mai deep shit, iar in momentul de fata aparatul de stat e suprasaturat de cretini angajati pe criteriile politice ale pdlului. cat de tare, nu?

  38. #155

    in institutiile publice iti garantez ca din cei angajati politic, daca e sa faci recensamant, nici 10% nu sunt angajati de pdl. sustin faptul ca forfetarul e un cacat, dar aveam nevoie de lichiditati, nu sunt specialist in economie, dar tara n-a fost in nici un moment in incapacitate de plata fata de alte tari cu o economie mai puternica la nivel declarativ ca a noastra.

  39. #157

    ce-ti mai place sa divaghezi, un politician autentic tratezi neputinta cu aroganta 😛

  40. #158

    @Arhi: Exact. Il vei regreta pe Boc, pt. ca ce a facut el ajunge doar la genunchiul batracianului, fata de ce o sa faca Ponta… Iar peste cativa ani in cartea de istorie o sa scrie ca tampeniile lui Boc ne-au salvat de criza gen Spania, Grecia, iar tampeniile lui Ponta si oamenii lui din guvernul facut in 3 minute, cu plagieri si patati penali ne vor adanci si mai mult datorita economiei socialiste.
    Imi doresc, totusi, ca Ponta sa-si revina si sa rupa gatul la securistii si counistii batrani de langa el si sa arate ca faptul ca e tanar inseamna ca vrea ca Romania sa fie o tara ca afara.

  41. #159

    pdl,
    muie pdl!

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam