Vorbeam ieri pe wussup cu prințesa Ardealului despre faptul că mi-am luat deja pocnitori pentru revelion și că trebuie să încep să mă aprovizionez cu alcool pentru luna de foc care se numește decembrie la mine.
Din una în alta, am ajuns la recomandări, el mi-a recomandat vinurile Masi, pentru că a băut nuștiuunde, eu fiind în oraș, m-am uitat prin câteva marketuri, nu am găsit nicăieri și, concluzia zilei a fost, la final, că noi, cei ce alcătuim internetul, suntem binecuvântare pentru oameni.
Să luăm vinul, alcoolul. Masi e un vin italian, bun bun, cu aromă de cireșe, poate și vanilie, poate și puțin stejar, bănuiesc că de la baricuri, foarte potent și vârtos, bei și ai tot bea, pentru că gustul e atât de bine potențat încât fiecare gură reprezintă aceeași bunătate ca și cea dinainte. E un vin savuros, pentru bărbați care înțeleg vinurile. Nu știu dacă fac parte dintre ei, dar l-am luat pe acesta. Are 4.3/5 pe vivino. Am folosit cuponul FSCTN10, inca mai prindeti 10% reducere cu el pana duminica, inclusiv.
Doar că, fără internet, de unde ai afla de ele? Eu am intrat, evident, pe Finestore și mi-am cumpărat, dar oamenii care iau doar din hypermarketuri, de unde să îl ia? Vă dați seama cum ar fi o lume în care nu ai avea acces la shopping de alcool pe internet? Ai cumpăra cele mai vândute produse din raftul unui magazin, Busuioaca de Bohotin ar fi o piatră de hotar și ai auzi, din când în când, în discuții, despre unele vinuri interesante, doar că acces la ele din părți.
Revenind la Masi, dacă vreți o experiență diferită, cu un vin italian clasico, puteți încerca, cu siguranță nu o să regretați și o să vă gândiți cu drag la al dumneavoastră, eu, cel care vi l-a recomandat.
În altă ordine de idei, cumva ar trebui să îmi previzionez mai bine nevoile, am remarcat că mai aveam 2 sticle de șampanie de la revelionul trecut, una am măritat-o cadou când am fost în vizită la niște prieteni, una o să o beau mâine, pentru că pot.
Cheers, mates!
NOU
Hai Noroc!
(Sa inteleg ca s-a rezolvat cu monitorul? daca da ne spui si noua? sunt posesor de MBPro si doua monitoare Dell care momentan functioneaza dar nu mi-ar strica un how to in caz ca se hotaraste vreunu sa-mi agite putin viata).
NOU
am scris in comentarii. trebuia bagat stecherul invers
NOU
eu mai am un pic de vin in sticla desfacuta aseara(nu Masi).
Mi-ai facut pofta de un pahar, dar nu stiu daca e dubios sau nu sa incep la ora asta.
NOU
N-as putea sa fiu vreodata prieten cu cineva care mai are vin in sticla pe care a desfacut-o ieri.
NOU
eu am lasat o deschisa pe aia de ieri. IN FRIGIDER!
NOU
deci imi luam un minus de la tine daca eram pe celalalt blog :))
NOU
Lasa ca te prind eu pe picior gresit si dincolo si nu te iert :))))
NOU
Multe vinuri rosii sunt mai bune a doua zi dupa ce au stat desfacute peste noapte, nu neaparat in frigider 😉
NOU
Daca nu de baut, macar de pus in salata.
NOU
Sunt un om simplu. Rose de Purcari e suficient sa mă facă fericit.
NOU
Eu beau vinuri din alea de 10-15 lei din Lidl. Merlot de Chile imi place, mai e si un Shiraz de Australia parca, si pentru ceva mai dulce, e ceva roze din Germania care seamana cu Busuioaca de Bohotin. Gusturi fine 😀
NOU
nu vreau sa zic nimic de rau, si eu sunt zgarcit, dar alea nu au vaxut niciodata struguri…
NOU
Nu stiu ce sa zic. Stiu doar ca nu ma doare capul de la ele, nu au gust dubios si nu beau atat de mult incat sa conteze. Si cel putin in cazul merlotului, toti cei care au gustat, au fost surprinsi ca costa doar 11 lei sticla.
NOU
fii atent. ai grija de vie 1 an. culegi strugurii. faci vin. cumperi ambalaje si il imbuteliezi. ii faci marketing si il vinzi distribuitorului, asigurand transport. distribuitorul il ia, il transpirta peste ocean si il revinde Lidl, cu profit. Lidl il revinde in magazin cu 11 lei si profit. spune-mi cum.
NOU
c.tenor.com/KOwL-etspd8AAAAM/magic-shia-labeouf.gif
NOU
Posibil ca zdrobirea strugurilor din care se fac vinurile astea ieftine sa nu mai fie facuta cu picioarele de fecioare, cred ca au gasit vreo metoda mecanizata sau ceva de genul asta!
NOU
din cate tin minte si din ce au mai vorbit ai mei cu producatori, vinul la pastila e un mit, nu exista asa ceva, dar ca sa se faca un vin ieftin se accelereaza procesul de vinificatie, practic se amesteca must nefermentat sau fermentat partial cu alcool din struguri si iese “vin” pe care ai voie sa ii pui eticheta de “vin” pentru ca e din struguri. de aceea exista vin la 10 lei.
din motivul asta cumpar vin care ori stiu de unde vine si cum e produs ori care costa peste 30-40 lei.
NOU
@Arhi
Vinul de 11 lei litrul nu se transportă peste ocean îmbuteliat, ci suferă un proces de osmoză inversă (cu membrane osmotice și pompe de 35-65 bari) iar esența astfel concentrată e pusă în pungi uriașe de plastic armat în containere frigorifice. La locul vînzării este diluat, ”refăcut” și ambalat în sticle.
NOU
asta schimba complet datele problemei:)))
NOU
Apropo de vinuri din LIDL, eu iau mereu o sticlă din fiecare sortiment când bagă vinuri moldovenești. Plec mereu cu vreo 5-6 sticle. 😀
NOU
pe bani?:))
NOU
“vinul la pastila e un mit, nu exista asa ceva”
mie mi-a povestit un coleg de camin. Prin 2000. Din Vrancea omu. Tasu al mare lua drojdia de la vin si din aia mai facea ceva alcool. Ceva cu acid citric si mirosuri de care trebuia.
Pe langa astia mai sunt “vinuri bune de vrancea” unde pun aia vinu nou peste vin vechi, intr-o mare amestecatura.
Exista si tarani care fac treaba buna. Dar tre sa cam mergi la “stiu eu” nu la “din sat”
NOU
Merlotul ăla de Chile din Lidl e chiar OK comparativ cu alte vinuri românești în aceeași gamă de preț. Apropos de ce zicea Marinel, și mie îmi zicea cineva care are tangență cu domeniul, ceva similar, diferența era că vinurile sunt aduse vrac peste ocean și în Europa se îmbuteliază.
NOU
O varianta de “Essence de Lidl” se face la tara (pe la noi pe langa Iasi cel putin).
Se cheama “vin de-al doilea” Strugurii se zdrobesc si se lasa la fiert in butoaie mari (cazi). Dupa cateva zile se decanteaza si ramane la fund mustul (vinul bun). Asta se trage si se pune in butoaie. Peste masa solida ce ramane se adauga apa si zahar si se mai lasa cateva zile, dupa care se trage din nou, asa numitul “vin de-al doilea” un fel de infuzie de coji si ciorchini de struguri cu apa si zahar. Uneori iese atat de ok incat aproape nu il deosebesti de vinul bun.
NOU
Si eu am avut un coleg de camin care citea Pavel Corut. Taica-su era mare ceasornicar, cica a inventat cucul.
NOU
Arhi, evident că pe bani, că doar nu m-oi face de rahat de față cu casierița aia drăguță. :))
NOU
@Daniel: da, si ai mei faceau mana a doua. Iesea o licoare decenta, dulceaga si usurica asa. Perfecta pentru sprit
NOU
Un prieten e curios de unde ai luat pocnitori.
NOU
ekopiro.ro
NOU
@VladM: pentru un moment am crezut ca ai gresit comentariul si intrebai de fapt de vinul de chile de 11 lei.
NOU
Si cum se impaca magazinul de pocnitori cu legea de la noi? Doar sunt curios. Si eu am o rezerva facuta in perioada sarbatorilor si le folosesc pe munte, sa ma feresc de ursi.
NOU
Update: am gasit asta pe net legate de petarde. Nu e tpu cea mai de incredere sursa, dar… www.tpu.ro/legislatie-politic-social/buna-ziua-am-facut-prostia-sa-cumpar-petarde-de-pe-net-ekopiro-acu-2-saptamani-iar-pe-30-dec-m-am-trezit-cu-4-politisti/
NOU
Oare de ce vinul nu starneste atatea controverse ca berea aia adevara..
NOU
Nu e vinul cum e berea
Si nici laba ca femeia,
Nu e berea ca si vinul
Si nici laba ca vaginul.
NOU
iata, dragii mei, domnul Rima Flick, dupa ce a fost dat afara de la Intact, a venit exclusiv la noi
NOU
Asta-i din folclor, dar usor adaptata. Originalul (sau ce stiam eu ca fiind original) e:
“buna-i apa, nu-i ca vinul
cum nici laba ca vaginul”
Si mai e una:
“Buna-i apa de izvor
O picatura la un kil de vinisor”
NOU
Asa cum ar spune cineva dupa o sticla de vin din asta: cherchez la main!
NOU
“Oare de ce vinul nu starneste atatea controverse ca berea aia adevara”
pentru ca aici pe blog suntem numa cunoscatori ai vinului care doar de sete bem saracenii d-astea de 10e sticla (in Romania)
Altfel, controverse? Ia zi ca bei vinu rosu de la frigider. Sau spune ca pui cola in el. Spor
NOU
Sau ca nu-ti place vinul deloc. Uuuuuu…
NOU
One bottle added to cart…pe langa rom, si wisky, si ce spirtoase mai gasesc…deh, moldovean.
NOU
Se bea cu apa minerala sau cu cola?
NOU
ce oameni…
NOU
Radem, glumim, dar pe mine m-au intrebat colegii din Republica Moldova daca e adevarat ca romanii beau vinul rosu cu cola.
NOU
Doar asta din poza se bea cu Cola:
ibb.co/YBZFs4g
mai am o sticla in beci, o testez luni ca e ziua mea.
NOU
eu cred ca orice vin se bea cu cola, daca vrei cu adevarat. si ca, in plus, ar trebui sa facem ce ne face noua placere, nu ce cred altii ca ar trebui, pe banii si gusturile noastre:)
NOU
Un vin asa bun e pacat sa-l strici cu cola, sa fim seriosi. Recomand Aqua Carpatica la doza de aluminiu.
NOU
iata, un somelier adevarat:)))
NOU
ce animale. Apa minerala e pentru ala alb, ba paezane.
Rosu e pentru cola.
Rozeul e pentru femei!
NOU
Asa faceti apa la plamani si se raspandeste covidu…
NOU
Acum și vin-suc după bere-suc…
NOU
Eh, ala e un pahar umplut cu simt de raspundere.
NOU
vinurile de 10-15 lei sunt tot din struguri doar ca sunt culesi mecanizat si din boabe de rangul doi de calitate; basca ca nu sunt destinate invechirii, de asta sunt ieftine ca sa nu stea aiurea prin depozit. pe langa ce a spus Zarax as mentiona si zinfandelul care e preferatul meu din lidl 🙂 strugurii pt sticlele mai scumpe sunt culesi manual, de aia tot urla podgoriile ca nu gasesc zilieri toamna.
mi-ar place sa pot cumpara in mod curent vinuri mai scumpe dar as vrea sa fac un curs inainte, si normal sa mi le si permit ulterior, nu doar sa ma incred in niste siteuri de ratinguri unde orice consumator poate comenta; pana atunci ma ghidez dupa sfaturile din articolul de mai jos
www.hotnews.ro/stiri-drink_insider-24424133-drinkinsider-shopping-tips-cum-cumparam-sticla-vin-circa-5-euro-fara-pacalim.htm
la vin ca la vin, dar cum pot sa coste 20-30 euro whiskyuri de 10-15 ani?
NOU
pai, plm, gasesti de ce un vin e ieftin, dar nu intelegi de ce un alcool facut din cereale nu e senzational de scump dupa 10 ani?
NOU
@animaloo : era retoric, man; ideea este ca la vin ieftin mai stramba puristii din nas (ca si cum 40 lei ar fi un mare pret, tinand cont ca vine din italia), dar se inghesuie fara sa isi puna intrebari de gen la reduceri finestore pt alcoalele vechi. de asta am inceput sa le prefer pe alea de 3-5 ani, imi par mai cinstite
NOU
scrie ca esti sarak fara sa scrii ca nu ai bani
“am inceput sa le prefer pe alea de 3-5 ani, imi par mai cinstite”
NOU
hehehehe
NOU
Mama MASI de vin!
NOU
Doare capu’ ?
NOU
E al treilea an in care mi-am cumparat struguri si am facut vin. La tara. 100 litri. De fiecare data a iesit un vin execelent. Absolut extra mega super bio. Fara nici un fel de adaos strain. Doar struguri si atat. In primu an a iesit cam dulce ptr gustul meu. Il beam ca pe suc. Dar cu apa minerala era belea. Anu trecut a iesit excelent, ceva spre demisec. Vedem anu asta ce iese.
Ca si cost: 1 leu kilu de struguri plus manopera. Am luat cam 250 kile de struguri. Damigenele sint mostenire din stramosi.
NOU
Cu tot respectul dar tu faci acolo cel mult pișoarcă cu alcool in ea.
NOU
Tu asta numesti “tot respectul”?
NOU
Romanu’ tipic atoatestiutor. Banuiesc ca ai centura neagra si-n politica si folbal.
NOU
Eu îmi fac vinul meu.
Socră-miu a mers după schimbarea sistemului la polonezi în ’89 vreo trei ani să care în cârcă struguri în regiunea Mosel din Germania. Ultima dată primise trei butuci de pinot noire. Unde stă el este vremea cam rece însă iese un vin binișor. Ies vreo 15-20 de litri. Juniorul desenează etichete, a găsit un nume “Bon Garcons”, și le bem (fără junior) peste an. Pot fi băute.
NOU
Pinot noire e adibasul vinurilor
NOU
🙂 cam așa. Poți să faci ce vrei cu strugurii și tot se poate bea… cumva