Dacă nu ați înțeles mare brânză din asta, să vă explic. românia, datorită pomenilor PNL-PSD din ultimul an, pe lângă că se împrumută 5 miliarde de euro pe zi, e obligată să facă niște reforme fiscale grele, pentru a intra în ținta de deficit impusă de comisie. Iar reformele alea implică creșteri MARI de impozite, creșteri de TVA, creșteri de taxe, accize și taxe locale. Prin urmare, scumpiri de iad, plus bani mai puțini pentru toți.

Așa că PNL-PSD amână publicarea acestora, până după alegeri, ca să nu știți ce se va întâmpla și să puteți vota în liniște stabilitatea Rareșbogdanistă. Bine, cu siguranță mulți dintre voi știu deja asta, cunosc personal oameni care își închid de anul acesta pefeaurile, iar SRLurile așteaptă primul trimestru.

Vedem. Sper să mă înșel, dar urmează cele mai nașpa vremuri, economic vorbind, de la guvernarea Stolojan încoace.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

50 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    cel mai bun lucru pe care putem sa il facem, e sa votam psdpnl. sa se simta puternic si adanc tot planul de la anul incolo.

    cred ca alta sansa sa ne vindecam ca natie, nu exista.

    19
    • nu se va intampla, vag amic, nu asta e solutia. pentru ca asta va aduce si mai multi saraci abrutizati, dependenti de ajutorul de la stat, de ulei, zahar, faina, date ca pomeni electorale. pentru ei e mana cereasca asta, o majoritate de votanti saraca si idiotizata, care sa se angajeze pe salarii mizere

    • #3

      Vacaroiu, a tinut șandramaua putrezita 4 ani pana au pasat-o lui Constantinescu & co. PSD garantat va face o Orbanizare a fondurilor de pensii private, daca simt ca e pe cale sa cada șandramaua ….

      18
    • PSD are de ani de zile ochii pe pilonul 2

    • #5

      E foarte plauzibil un scenariu de 4-8 ani de domnie uselistă, după care (dacă e încă pace și nu s-a umflat orezul și mai tare în unii) pasează purceaua în putrefacție în cotețul dreptei (care o mai fi și aia) și latră relaxat de pe goarnele media obediente cum nenorocesc ăștia țara. După 2-4 ani, înapoi la guvernare să salveze în front situația. Repetăm ciclul, că votanții sunt proști de bubuie ca pagerele. Și din ăia care vor schimbare, o parte o caută în troaca rusofililor asumați.

      42
  2. #6

    Aia care stiu asta sunt prea putini ca sa conteze, iar o buna parte dintre ei mai sunt si dezamagiti de cum au nenorocit tara aia de au fost 8 luni vioara 2 la guvernare.
    In fine … scapa cine poate
    Eu am inchis deja toate creditele, ceva banuti sunt in niste depozite (si in lei si in euro) asa ca … popcorn sa fie, ca show sigur va fi. Plm, am obosit si sa mai sper

    44
  3. Cetin, rusine! Si tie si lui Dinu Patriciu!
    Pesedeii tocmai au dat la oameni, au marit pensiile! Amnistiaza datornici, tu nici nu stii cat de bine va fi dupa alegeri! Chiar mai bine ca inainte! 😀

    19
  4. #10

    Ca să citez un amic: ”PSD e bun că dă bani la oameni”. De unde vin banii ăia, mai puțin relevant.

    Nu știu de ce am senzația că la anul vom avea un guvern oarecum tehnocrat, care va anunța toate nasoalele pământului (sau chiar USR minoritar), iar PSD va veni pe cai mari în 2026 spunând că ei au dat, nu au luat.

    20
  5. #11

    Fiecare generatie de romani va avea parte de cateva chestii simple:
    1. Votat PSD pentru ca exista ceva mai rau ca PSD.
    2. Invatat ca indiferent de ce vor vota, cand criza va veni fiecare e pentru el si cei dragi.
    3. Intotdeauna cand cineva spune ca nu sunt probleme si totul este frumos realitatea e mai nasoala.
    Acum ce se va intampla nimeni nu prea are o idee concreta. Discutiile despre marit taxe si alte povesti sunt cat se poate reale si aplicabile, doar ca diferenta sta in modul in care se vor intampla. Daca se va merge pe varianta brutala cum a fost in 2010, atunci suntem in rahat. Daca se va merge pe o varianta medie s-ar putea ca dracul sa nu fie atat de negru insa si aici contextul international e important.
    Insa cam toate povestile astea o sa le putem anticipa destul de usor din cresterea cursului RON-EUR, curs anormal de stabil in ultimii ani. Nu trebuie sa-l uitam pe puscariasul de Sebastian Vladulescu care prin 2009 spunea ca nu putem sa-i mai mintim atata pe romani si brusc cursul a urcat spre 4 RON.

    15
    • #12

      1. la mine in familie: votat non-psd, pentru ca intotdeauna exista ceva mai bun decat psd.
      3. cand a venit criza datoriilor in grecia, aia mai prudenti aveau banii transferati in afara sistemului bancar grecesc. la noi ar putea fi suficient sa transferi din leu.

      4
  6. #13

    si ce vrei sa votam? vrei sa vina Tariceanu si sa promulge tot?

    5
  7. #15

    Taxe marite & 1 eur = 6 lei si se rezolva multe probleme. Inclusiv cu mana de lucru care a crescut prea mult in Romania.

    8
  8. #16

    Ceva “nu pușcă”, cum ar spune unii, cu împrumutul a 5 miliarde euro pe zi. Pe an, asta ar însemna 1825 de miliarde de euro, fără a mai pune la socoteală datoria din urmă. Părerea mea este că cel care a dat cifrele astea, le-a umflat rău de tot. A nu se înțelege că le iau partea japițelor din fruntea țării, dar ordinul de mărime mi se oare în neregulă.

    25
  9. #21

    La anul vine criza si la americani si la nemti, in sfarsit gasim actiuni la preturi bune. Mi-am vandut in mare ce aveam, mai tin de cateva pana prin noiembrie cel tarziu, pe urma vindem tot. Din martie-aprilie incepe sezonul de cumparaturi; titluri de stat, ETFs, chibzuiti-va pana atunci, strangeti tot, sa aveti punguța grasă când apar ofertele!

    15
    • #22

      Asa am facut si eu, am scapat tot ce am avut Apple. Adica am dat un mar lu’ frate-miu. Prin octombrie inchid si windows’u si sunt pregatit pentru orice vine.

      15
    • #23

      Ah sfaturi financiare de la Nouriel Roubini de Romania. Ce poate fi mai bine.

      11
    • #24

      Treaba ta, tu nu-ți iei betonieră nouă.

      9
  10. #25

    Nu ne putem imprumuta mai mult ?

    3
  11. #26

    Criza, criza! Din 2016 tot aud ca vine iar Criza, Criza! ..de la tot felul de guru incordati care au ei informatia la prima mana. Si eu la randu-mi am stat cu capul la cutie si am vazut cum altii in jurul meu au metamorfozat 100.000 intr-un 1.000.000 in mai putin de 5 ani. Am zis ca-s vizionar, ca detin informatia si ca o sa ma prinda criza aia stand pe cash, si-o sa cumpar pe monede ceea ce cu putin timp in urma, valora hartii. Si-am ajuns ca din cash-ul ala pe care l-am tinut la saltea, reprezinta azi 1/4 din ce reprezenta acu 6-8 ani. Toti ultimii astia 8 ani (give or take) au avut particularitatile lor. Fiecare an a avut un scarecrow. Ba Dragnea, ba emigratia, pandemia, razboiul, inflatia, bearmarketu-ul. In fiecare an a fost cate-o snoava mai mult sau mai putin relevanta, si care chipurile prevestea ceva, dar care major nu a influentat de fapt viata nimanui. Asa si acum, domle.. urmeaza colaps national, am belit pula: Tva 24%, concedieri masive, falimente spectacol. Astea au fost tot timpul, am trecut noi prea repede si superficial peste. Ma uit la astia de la Iulius care au 30 de oameni angajati doar pe analize si predictii, cu totii scoliti in Elvetia sau LSoE. Si tptusi, au inceput anul asta investitii pe realestate si consum, de vreun miliard de euro, integral luati de pe la banci. Care si bancile astea au la randul lor tot felul de experti in a analize, daca sunt sau nu sanse sa-si primeasca banii inapoi. In pragul “colapsului” parcarea la Dedemanuri e plina, parcarea la Baneasa plina, la Carrefour sau Kaufland la fel. Fitz seriosi! eu nu mai musc. Da, vine PSD-ul. Si o sa fie nasol. Pentru ca o sa moara unii, arsi de vii sau inghititi de ape. Dar in definitiv, tot psdisti si aia. sa ne revoltam putin.. si cam atat.

    49
  12. #27

    Situatia este putin dubioasa. Tu zici ca pomeni, dar n-am vazut nimic pe nicaieri. A primit mamaia un pachet cu chestii smechere cand a fost cu votarea, dar au fost multe produse locale de acolo de la noi. Pot sa zic ca a fost chiar inspirat domnu primar.

    Ciolacu zice ca se imprumuta pentru infrastructura, dar aia stiu ca e finantata altfel. Si nici macar infrastructura din asta mica nu vad pe nicaieri. Bucurestiul este a shithole.

    Asa ca unde sunt banii?

    2
  13. #30

    Ați văzut reclama aia la ceva telefonie (Orange cred) cu doi tineri care se rătăcesc în pădure la munte? Nu? Cu un băiat, George, și o fufardea care tot butonează la telefon. Eu am văzut-o acum. Eh, și George ăsta, deși rătăcit prin munți cu fufardeaua, se gândește cum s-o cucerească, cum s-o tragă la pat mai repede. “Hai să ne facem un culcuș” îi zice. Deci asta face bărbatul rătăcit pe munte, la asta merge mintea lui rătăcită, la tăvălit fufardele în culcuș; normal, asta e bărbatul, o maimuță nefutută. Iar femeia, o minune virtuoasă și bengoasă. Hai că vin la cabană – zice fufardeaua la telefonul cu semnal bun. Zice pe urmă: George (maimuța nefutută adică) mai rămâne în pădure să își facă un culcuș. Ăhă, ăhă, ăhă! ce-am mai râs!

    Eu înțeleg și mizeria asta stângistă, efeminatoare, castratoare, dar nocivitatea mesajului atotprezent în toate agențiile media merge dincolo de prima speță. Mesajul nu este doar: Băi, gata, bărbatul anior ’90 este de kkt. Să moară bărbatul activ, masculin, arde-i-ar blugii lui drepți și întregi! Bărbatul modern plânge în șervețel și se lăbește pe pornhub. În același șervețel, dar nu în aceeași ordine, că doar se acceptă așa cum este și se iubește pe el, sine, se, exact așa lăbar cum este.
    Deci înțeleg mizeria și mesajul ăsta evident, dar efectul se duce dincolo de prima speță.
    Efectul se duce până în creierii femeii. Iar femeia, în virtuozitatea și bengoșenia ei, chiar îl ia de bune, bă. Femeia chiar crede că vine bărbatul la ea să o roage cu un culcuș. Și le auzi pe urmă la 38, la 40, la 42, la 45 de ani cu texte: Mgăăă, bărbatul trebuie să fie așa și așa și așa, și să facă așa și pe dincolo…
    Eh, de unde credeți voi că știe femeia cum trebuie să fie și ce trebuie să facă bărbatul? A citit în Anna Karenina sau a văzut mizerii pe Netflix?
    Cam până aici ajunge mizeria stângistă, deci nu este doar prima speță. Neh, se duce profund. Pro-fund!
    Și te-ai gândi că nu e problemă până la urmă, că se reglează piață, nu? ca în orice domeniu; avem jumate fufardele, jumate puțulei, se împerechează ei până la urmă. Uite că nu este așa. S-a umplut lumea de fane Tolstoi, trecute binișor de 40, care se țin tare. Se țin tare de piele să nu atârne. Și îl așteaptă pe George să le roage cu un culcuș.

    20
    • #31

      Stim cu totii ca o reclama mediocra de la televizor este oglinda societatii si ne prezice viitorul.

      5
    • #32

      Reclama de care pomeni tu e la Digi …. în nici într’un caz nu e de la Orange.

      3
    • #33

      @Dani Corban;
      Nu sunt eu mascul alfa și poți sa zici ca vorbesc în necunoscuta de cauza , dar ce ți se pare “masculin” în a face culcuș în pădure, în secolul asta, când ai conexiune la net și cabane abonate la rețea?
      Nu iau apărarea fufardelei , care btw, a fost actrita în una din telenovelele lui Voiculescu
      …oricum, mult mai bine decât pe onlyfans, publi24 sau videochat, dar parca uitam ca suntem tara din UE cu cea mai mare rata de violenta conjugala , femei traficate și mame minore de respingem Feminismul occidental ? Ajungem sa concuram la nivel global cu Rusia, UK, Thailanda, Brazilia, Mexic.

    • #34

      N-ai înțeles. Mesajul reclamei este parte dintr-o tematică, dintr-un curent prezent în reclamele și filmele ultimilor 20 de ani. Ce este în neregulă cu el? Este fals. Este încă o pietricică la temelia falsă pe care și-au clădit mulți și multe concepția despre lume. Mai ales multe. Eh, curentul ăsta condamnă masculinitatea, printre altele. Nu mă refeream la culcușul din pădure când am zis de masculinitate.
      Asta cu culcușul este doar o minciună care prezintă bărbatul deformat.
      Realitate: Hai să prind semnal mai repede și să ajung cu fufardeaua la cabană. Că vreau bere, grătar, confort. Nu întuneric, frig, fufardea țîpând la mine că ne-am rătăcit.
      Falsul din reclamă: Huga, huga! Hai să o conving că îi construiesc culcuș în pădure! Sper să ne prindă noaptea rătăciți și să o phuuuut!
      Nu este caz izolat; reclama asta, ca multe altele, și ca multe producții artistice (inclusiv filme) din ultimii 20 de ani, este parte dintr-un curent artistic stângist. Bărbatul este prezentat deformat, este prezentat ca o creatură primitivă, ignară și impasibilă, a cărei singur obiectiv este cucerirea vulvei. “Numai sex aveți în cap!”, “Bărbații se gândesc doar la sex” – de câte ori nu ai auzit clișeele astea? Prima oară s-au auzit în producțiile artistice, iar pe urmă au fost preluate de femeile din jurul nostru. Ce și de unde să învețe și ele?
      Problema? Este încă un fals. Or fi și bărbați obsedați sexual, am mai auzit și eu pe unu-altul discutând doar despre unde și-au mai plimbat puțulica. Dar sunt 1 din 20, 1 din 10 cel mult. Ceilalți sunt creaturi mult mai curioase și mai deschise la minte decât femeile. În general, bărbatul este cel atras de nuanțele, de plurivalențele lumii înconjurătoare, nu femeia. Deci realitatea este fix inversul mesajelor din curentul stângist.

      5
    • #35

      Te doare ca barbatii sunt stereotipizati insa nu ai nicio problema sa faci la fel despre “femeile de 38, 40, 45 de ani”. Cum se numea asta?

      2
    • #36

      @Maud Incel. Omul are probleme destul de mari vis-a-vis de femei.

  14. #37

    Am inteles bine ? E timpul sa fac un credit pe 30 ani ?

    4
  15. #39

    Vag amic, România nu putea să fie la infinit paradis fiscal în care cei ca mine și ca tine muiesc în mod constant statul de la legile lui Ponta (cel mai liberal premier al României).

    Problemele reale au început din momentul în care absolut toată lumea a început să muiasca statul. Toți taximetriștii rebranduiti în Bolt și Uber, toți glovistii. Toată lumea are pefeauri și sereleuri și acest căcat trebuie să se termine. Ei știu asta și noi știm asta. Eu am trecut de anul ăsta pe profit în anticiparea a ce se va întâmpla după alegeri.

    Nu e normal ca taică-miu care are 3 joburi pe bruturi mai mici ca mine adunat, să plătească de 3 ori taxele pe sănătate decât plătesc eu.

    Noi 2 și ăștia care au această posibilitate de remote work vor găsi soluții. Vor dispărea pur și simplu ca și contribuabili. Dar ăia de la bolt nu pot avea LLC-uri în Daleware. Și e ft bine, e extrem de bine.

    8
    • #40

      Sa stii ca si pefeaurile si sereleurile platesc CASS. Ah, ca tu de-abia acum ai trecut “pe profit” si pana acum ti-ai bagat cheltuieli fictive sau ai facut alte kkturi ilegale este bafta ta. Romania nu este “paradis fiscal”, este paradisul găinarilor.

      5
  16. #41

    Degeaba îmi ștergi comentariile ca tot prost rămâi. Sper să vezi mesaj:

    În România avem 1,5 milioane de companii, la o populație de 18 – 19 milioane, în creștere de la 1,1 milioane în 2022 (30% da?). În Germania ai 3,5 milioane la o populație de 5 ori mai mare și la un PIB mai mare decât tot Balcanii si cu Polonia la un loc. Economia Germaniei e de 20 de ori mai mare ca a României. Gândește-te cat costă pentru un stat ca România să gestionezi atâtea companii.

    Bafta in a fi prost în continuare

    2
    • #42

      Dumneavoastră lucrați la stat, nu-i așa? Sunteți funcționara acra de la ghișeu, corect? Sunteți micul Dumnezeu ofuscat și deranjat de oricine și orice care cere sau depune ceva, nu?
      Ce căcat costa pentru mărețul stat român și mizdele bugetare ca tine întreținerea acestor companii? Că sunteți un aparat supradimensionat și semi-inutil cu atribuții strict de control și punitive știm, dar nu costa statul, mă costă tot pe mine că trebuie să îmi împart veniturile cu voi..plătesc impozit pe venit, din ce rămâne plătesc salariu și taxele aferente la salariu , din ce cumpăr plătesc din nou TVA, din ce îmi rămâne plătesc din nou taxe de drum și accize la carburant, din ce rămâne îmi scot dividende la care plătesc impozit și dacă acele dividende au o valoare peste ce a râgâit ministrul economiei odată în somn, mai plătesc odată cas si din ce rămâne, atunci când vreau sa cheltui ce imi ramane, plătesc din nou cele de mai sus… Așa că explicati-mi, stimata doamna, ce cheltuie statul român cu mine fără a-și scoate înzecit înapoi? De ce nu mergeți în Germania, unde sunt mult mai puține companii raportat la totalul aproximat de dvs de 80-90 de milioane de locuitori? Poate reușiți să vă angajați acolo la stat, ca bugetară, dar să știți că prostii aia au doar vreo 730 de parlamentari la o populație de 80-90 de milioane, nu ca noi, 466 de parlamentari la 19 milioane de români…daca nu înțelegeți semnalizați ( la fel cum semnalizați prostia) și va explic diferențele..
      P.S.: de ce atâta autosuficientă, aroganță și agresivitate in vomentariu ( intended) ?! Nu ați primit banii de la domnul Simion sau a scăzut constant calitatea partidelor de sexut ( întotdeauna puteți să luați baterii noi, țineți minte) !?

      4
  17. #43

    Arhi, m-am inflamat si eu in trecut precum Claudiu ca puneam comentarii si tu, din diverse motive, le aprobai la pulivara cand nu mai erau relevante. Stâna ta, oile tale, regulile tale, dar spune-ne si noua de ce te sinucizi in felul asta. De ce cacat ai mai muncit daca dai cu piciorul la munca ta si a noastra? Ca suntem si noi parte in asta. Macar dpdv cantitativ noi, pulimea – personaj colectiv, scriem mai mult decat tine pe tarlaua asta (daca ne si lasi, afcorz).
    Smbpl daca pricep de ce e mai grav sa scrie unul o traznaie si sa o stergi decat sa lasi comentariile la liber. Poate iti faci timp si ne lamuresti de ce e mai bine cu 20 de comentarii constipate decat cu 200 in care mai apar si doi idioti.

    2
    • #44

      iarta-ma ca iti zic, dar mi se prezice sinuciderea din 2006 incoace. sa las comentariile la liber? vrei sa iti trimit in fiecare zi vreo 50 de mailuri in care imi bag pula in ma-ta, iti explic cum iti violez copiii si alte lucruri funny? nu mai bine iti vezi tu de treaba ta si savurezi mediul pe care il creez?
      pe prostul asta l-am lasat explicit pentru ca e bou. comentariul sau e lasat la ora 00.14 azi noapte. primul comentariu. de aia a fost in moderare. injuratura la 00.44
      in rest, plm, apreciaza ca iti respect opinia si ti-am raspuns la ea, nu ti-am sters-o direct si lasa-ma sa ma sinucid asa cum vreau eu si cum o fac de 18 ani incoace.
      tks.

    • #45

      N-am vrut să sune ca și cum ți-aș explica cum se face, pur și simplu îți spuneam că îmi pasă.
      Mulțumesc pentru răspuns. Când mai am idei geniale le pun aici, ca de obicei.

      1
    • #46

      si iti multumesc, fara nicio glumă.

  18. #47

    Milioanele de experti valorosi angajati la stat trebuiesc sustinuti cu salarii pe masura, s-au marit si pensiile saracilor pensionari care nu se mai descurcau cu 3-4000 pe luna, acum milioane de bieti pensionari au 5-6000 ca sa aiba ce pune la saltea, doar asa sustii o economie.

    3
  19. #48

    Cum sunteți, ați supraviețuit furtunii? La mine, la Timpuri Noi, a fost naşpa, a picat nişte apă de sus şi s-a udat strada. Nu ştiu ce ne facem. Şi la mine, în Popeşti, zic vecinii că a bătut vântul; deci vânt pe bune, s-au mişcat frunzele în copaci, s-a auzit vâj-vâj de trei ori, sau măcar de două, sper să fim puternici şi să reconstruim.
    La voi, tot dramă, tot hula mare?

    8
    • #49

      A picurat puțin

    • Fara sa par tendentios sau conspirationist, oare sunt si alte fenomene meteorologice la scara planetara pe care nu le intelegem pe deplin si le atribuim alte cauze ? De exemplu in anii 70 consensul stiintific era ca urmeaza o noua era glaciara si ca sa ne pregatim ca o sa traim cu mamuti si mai stiu eu ce.

      2