Sunt momente, câteodată, când am impresia că am o genă recesivă, ceva canin, pentru că, înainte de a se petrece cutremure, încep să fiu lejer agitat, din motive care îmi scapă și mintea începe să evalueze punctele de rezistență din casă. Absolut niciodată nu m-au înșelat chestiile astea, cîteodată am reușit să scriu pe facebook de ele, deci aveam și martori. De vreo câteva zile simt din nou senzația aia, dar nu sunt neapărat sigur, pentru că nu trec prin cele mai plăcute momente ale vieții mele și e posibil ca anxietatea să fie de altă natură.

Dar, ca idee, în cazul în care s-ar întâmpla un cutremur grav, din care ați și scăpa și nu ați muri ca un șobolan, așteptând salvatorii lui Yasser Arafat, sunteți pregătiți pentru un asemenea eveniment sau sunteți ca românul, aia e, se întâmplă, se întâmplă, doar nu mi s-o întâmpla tocmai mie?!

Aveți mașina la o distanță oarecare de bloc? Aveți tot timpul plinul făcut, pentru că nopțile sunt friguroase, iar accesul la un adăpost al primăriei nu e neapărat garantat de cineva? Țineți, în mașină, pătură, buiotă, apă, un mic emergency kit pentru necesitate?

Știu că tentația e de a râde. Dar țineți minte, omul care doarme cu o macetă e caraghios tot timpul, exceptând o dată. Și un cutremur, la fel ca în 77, e pe vine, nu e chestie de dacă, ci de când. Iar în situația actuală, când spitalele sunt deja dezastru, serviciile de urgență lucrează doar pentru nătărăii anticovid și statul e condus de PNL, deci incapacitat, cel mai bine e să fiți pregătiți dinainte.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

75 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    O fobie am si in aia ai dat….

  2. #4

    Singura mea problema e sa nu ma prinda la munca sau in oras.

    Casa in care stau am construit-o conform standardelor zonale + extra, si putem sa stam acolo fara sa iesim din curte 2-3 luni, mai ales ca am umplut beciul cu productia de toamna. Partea proasta e ca nu ma tine berea mai mult de o luna. Si cam 2 saptamani generatorul.

    • Pusca de vanatoare ai? 😀

    • #6

      Pusca nu, am topoare, arc compound de vanatoare, din astea light :).

    • #7

      Bre, pusca de vanatoare, arc compound si alte din astea de pana le incarci te plictisesti fac bine mai mult la psihic….

      Furca stramoseasca, aia cu coada lunga si doi colti plus sfanta maceta de import.

      Nu te aia pe mii de ani de istorie si ocazionala epurare etnica, ce naiba…

    • #8

      faza e, de unde iei macete bune, din otel real. ca am dat eu cu o maceta luata de la un magazin romanesc (bine, a costat 270 de lei) intr-un trunchi de copac si era sa mor de la bucata de metal care a ricosat inspre mine, lovind gardul din spate.

    • #9

      @Cetin, eu o am una asemanatoare cu asta, tramontina sunt OK, sunt din otel-carbon:

      www.alpinexpe.ro/camping-si-drumetii/bricege-cutite-unelte/maceta-lata-tramontina-cu-lama-lata-46-cm-si-maner-din-lemn-966.html

      Nu am luat-o sa ma joc am luat-o de nevoie.
      Am defrisat cu ea doua gradini, are taisul gros la varf sa dai in pietre si cuie fara grija, iar langa maner, subtire, l-am ascutit de ma pot barbieri cu el. Ca idee, taie craca de copac, verde, groasa de 4 cm dintr-o lovitura.

      Manerul e putin cam scurt, iti zdruncina incheietura, dar daca porti manusi de lucru din piele e OK, amortizeaza.

      L.E. Aici o vezi in actiune:

      www.youtube.com/watch?v=awn5T66esrg

    • #10

      Am luat o maceta Gerber la o promotie in benzinariile Mol si e bunicica, am taiat cu ea un brad gros cam cat un bebelus de 1 an, dupa ce toporul si-a dat demisia si a zburat din coada la a treia lovitura. Mi-a luat vreo 10 minute sa il tai si m-a durut mana 5 ore pe urma.

    • #11

      men, waddafuck?!

    • #12

      Tot cautam un termen de comparatie si mi-am adus aminte de shaorma de la socului :)))

    • #13

      Tramontina, cum s-a zis mai sus sunt cinstite si ieftine .
      Se cam crapa manerul daca e din ala de lemn si nu au teaca deci nu prea poti sa le tii aiurea prin portbagaj ca taie chestii.
      Otelul e de calitate si tine la tavaleala.

      Cold Steel sunt iarasi bune, la fel ca brazilienii si sudafricanul stie cu ce se mananca subiectul.
      Am avut una si-am uitat-o intr-o noapte pe camp la stele asa ca m-am intors la Tramontina.
      Momentan dau tarcoale ideii unui Cold Steel ATC , asa, sa fie acolo.

      Cu oricare din asta golesti un loc de campare/pescuit/gratar in cateva minute fara mari batai de cap.

      Ce nu ma prind ce are toata lumea de taie lemne uscate cu ele cand sunt facute pentru buruieni si lemne verzi de 3-4 cm pe care le tai din prima cu o aliniere a lamei corecta, care cere nitel exercitiu.

      Durerea aia de mana de care vorbesc toti vine fix de la socul repetat si de la vibratiile din lama nealiniata cu directia de taiere.

    • #14

      da, baieti, dar in cazul unui dezastru, despica un craniu uman fara sa ramana blocate?

    • #15

      www.gerbergear.com/en-us/shop/cutting-tools/all-cutting-tools/versafix-pro-red-31-003469
      Asta am eu.

      Am taiat lemne uscate pentru ca aveam nevoie sa tai un lemn uscat. Daca nu aveam nevoie nu-l taiam. Pe crengi verzi nu discuta, taie din prima orice ramura, dar nu mai merg asa des prin jungla in ultima vreme.

    • #16

      @Arhi Pai… am taiat cu ea un miel pe jumatate (pe lungime, pe mijlocul coloanei vertebrale). Nu va imaginati ca am fost ninja, nici ca am hacuit turma pe pajiste, mielul era deja taiat si… belit, scuzati termenul. Cu rabdare si precizie a despicat coloana vertebrala pe jumatate. Era mai bun un topor pentru treaba asta? Da! Aveam topor cu care sa fac mai bine treaba asta? Iarasi da.

      Daca stau acum sa ma gandesc, pentru toate lucrurile la care am folosit-o, un topor facea treaba mai bine. Nu-ti mai lua maceta, ia-ti topor!

  3. #17

    Se intampla odata cu inaintarea in varsta, de exemplu si soacra-mea are capabilitatea de previziuni ale fenomelelor meteo in functie de durerile de genunchi..

  4. #24

    Cu masina am o problema, locul de parcare e la subsol. Si daca as avea o a doua masina, cele mai apropiate locuri de parcare pe care sa nu trebuiasca sa ma bat cu hoardele de cetateni sunt sub un pod.
    Oricum, daca nu stai deja la periferie e putin probabil sa poti iesi din oras. Unele iesiri vor fi blocate de daramaturi, celelalte de masinile cetatenilor panicati.
    Singura consolare e ca stau la 10, deci daca e sa pice blocul oricum nu scap.

    • #25

      smecheria e sa gasesti un loc safe si sa astepti sa se elibereze drumurile

    • #26

      Avantajul de a sta la etajul 10 e că te-ar putea scoate din dărâmături cu prima cupă de excavator.

    • #27

      @mouse: cu primele cupe de excavator*

  5. #28

    Am cea mai buna protectie la cutremur, stau in Cluj :)).
    Maxim ne invadeaza ungurii da’ acolo tin niste palinca dinaia buna pt dat la schimb.

    • Nu si daca va face metrou.

    • #30

      Poa sa faca 3 nivele subterane de transport. Daca la mine re rastoarna ceva pahare sau un dulap de la cutremur, ce-i in exteriorul Carpatilor e in ruine.

    • #31

      Ioooi! Ce mistooo e la Clooouuj!

    • #32

      la Cluj n-a ajuns nici ala din 77 inca, deci nu e bai.

    • #33

      Terminati cu prostiile. Nu va scapa nimeni, nicaieri in Romania, daca vine un cutremur ca in 1940 sau 1802, cand a avut 7.9 R.
      Ala din 1977 a fost mai special, nu s-a resimtit in zona Cluj sau Satu Mare decat foarte putin spre deloc insa asta a fost o exceptie.

      Asa ca nu va culcati pe o ureche pentru ca o faceti degeaba. La un cutremur cu epicentru la adancime mare (peste 100 km adancime) o sa simtiti aceeasi intensitate ca si la Bucuresti.

  6. #34

    Pe langa cele enumerate de tine, cand mergeam la birou aveam 2 stati(eu si sotia). Avem si un loc de intalnire, ora stabilita, unde sa mergem timp de 5 zile de la o astfel de intamplare. Dupa cele 5 zile, celelalt se considera internat in spital/mort si plecam spre locatia de back-up. Avem o conditie fizica ok, cei 160km ii facem in 3-4 zile, in cazul in care nu am putea folosi masina. Da, probabil nu o sa se intample niciodata asa ceva, dar suntem pregatiti.

  7. #35

    Deschide Antena3 si iti trece…. cu scuzele de rigoare

  8. #36

    Daca baga acum Richter un concert peste 7, am cam belit-o toti indiferent de cat de pregatiti suntem. E bomboana de pe coliva pentru Romania pentru cel putin 5-10 ani de acum inainte.

    Si da, e timpul sa re-verific stocurile de alimente greu perisabile, stocul de baterii de rezerva, lanterne, medical kit-ul etc. ca nu sti cand ai nevoie dar dincolo de toate pregatirile practice, conteaza si cum stai cu psihicul si fizicul, si tu si familia ta. Degeaba esti pregatit daca faci atac de panica intr-un moment critic sau gafai dupa ce mergi 1km.

  9. #37

    Noi stam la porumb, lucram remote, motive de mers foarte des prin Bucuresti nu ar fi.

    Casa e solida, tocmai am pus proviziile pentru toamna, avem si afumatoarea plina.

    Insa fratele sotului sta cu chirie pe undeva pe la piata natiunilor unite, intr-un bloc vechi, la ultimul etaj.

    Daca as face ceva, dar nu ne permitem inca, ar fi sa investim intr-un sistem hibrid de energie, solar plus eolian – caz in care am putea rezista lejer cele 7-10 zile pana cand s-ar degreva strazile de moloz si cadavre, incat transporturile sa se poata relua cu provizii pentru magazine si alimentatia publica.

  10. #39

    Nu e cazul, ca doar vine din sud cutremurul. La Iashington o sa se piarda in pasajul ala mirobolant din centru si vom avea cutremur pe contrasens. Amplitudine la Bucuresti: 7.2 grade pe scara . Amplitudine la Iasi: -4.2 grade (ca mergea pe contrasens si oricum 3 au fost furate de aia din Vaslui).

    • #40

      Erata, mi-a mincat o bucata de comentariu scriptul, cred ca a interpretat ca fiind cod HTML (folosisem un pasaj intre semnele mai mic si mai mare). Era ceva de genul “7.2 grade pe scara |insert nume de tocilar virgin here|”.

    • #41

      Cați aveți PAD făcut?
      Daca o sa fie cutremurul așa mai light.

    • #42

      Recunosc, sint un mare prost. Din multe motive, printre care si ala ca mi-am facut mizeria aia de PAD, absolut inutila dealtfel. Daca o sa fie light cit sa imi avarieze mie apartamentul in Iasi, va fi dezastru in Bucuresti si alte zone mai la sud, asa ca vor da chix instant asigurarile. Daca o sa fie light cit sa imi distruga apartamentul in Iasi, va rade vreo 90% din cladirile de pe teritoriul tarii, deci again, vor da chix asigurarile. Decit sa arunci banii pe PAD timp de 3-5 ani, mai bine iti cumperi un stingator si un survival kit decent de suma aia…

  11. #43

    Bine ca stim ce masina sa cautam daca e sa fie!

  12. #44

    as avea de mers/alergat 10 km pana la parintii mei la bloc sa vad in ce stare ar fi iar apoi mai vreo 25km pana la sat la o casa unde avem si generator pe motorina, apa forata si ceva cartofi pusi deoparte. masina e in parcarea subterana si nu cred ca as putea sa ma mai folosesc de ea. cele 2 surori ale mele ar trebui sa se miste si ele vreo 18km pana la sat.

  13. #45

    Nop, not at all. Ma mai ia si pe mine panica o data la cativa ani, eram linistita pana la acest articol :))) .
    Buna ideea lui Alin de mai sus, cea cu stabilirea unui punct de intalnire , mai ales ca eu mereu sunt in plimbare cu marsupiul .

  14. #46

    Eu de felul meu gândesc prăpăstios ( gena de moldovean, nu am ce face !)
    Am facut anul asta casa, 2 metri de beton 350 sub pământ, stâlpi de 30 si Caramida de 25 portanță.
    M-a intrebat constructorul daca imi e frica de rachete aer-sol! :)))
    Nu, dar a mei au ramas pe străzi in ‘77 si mai bine sa fiu sigur, in caz de cutremur am sa ma învelesc mai bine si gata , ca in baza statului murim de frig si foame.
    Nu stiu cum o sa ma apăra de hoardele de suedeji care o sa umble la furat, da’ ne descurcam noi…

    • #47

      Cred ca solutia ca sa nu ramai pe strazi e o asigurare de locuinta, nu sa-ti faci casa buncar antiatomic.

    • #48

      da, pentru ca asigurarea vine si iti plateste a doua zi, dupa care iti cumperi casa imediat. intre timp, stai la hotel. ah, si firmele de asigurari nu baga de obicei default la catastrofe, cum au facut la katrina.

    • #49

      @VladM Plus că, abia aștepți să vină asiguratorul cu banii, după ce ai murit.

    • #50

      Blocurile alea de au cazut in ’77, nu erau tot pe structura de beton armat sau de caramida, cu subsoluri de 3 metri, boltite ?

      Mai degraba mi-ar fi teama sa nu imi cada in cap grinzile alea de 30 si caramizile portante si sa mor ca o proasta, decat o casa pe structura usoara si facuta cu cap.

    • #51

      @Angela, sunt de acord cu structura ușoară, timberframe, a fost foarte, foarte luată in considerare.
      A învins caramida si betonul armat deoarece:
      – prețul la jumatate
      – aproape nimeni nu asigura casele din lemn in condiții normale
      -pot sa pun linistit orice suspendat fara sa pun contra-grinda in spatele osb/rigips
      -mai spun de fonic ?
      – riscul de incendiu extrem de mic comparativ cu lemnul
      -banii pe bucati, nu tot odată
      -valoarea de revânzare a caselor din lemn scade cu 40% imediat după construcție, exact ca la o masina nouă
      Amândoi ne-am fi dorit o casă din lemn, am cheltuit chiar niste multi bani pe primul proiect, ara pe lemn si am schimbat.

  15. #52

    Eu am in masina suficienta benzina sa parcurg 25 km pana la casa de la tara, plus o patura de lana de la armata romana, topor, fierstrau pliabil, gratar si cuburi de aprins focul.

    Problema e cum ajung la masina ca stau la eajul 4 din 4.

    Dar la alte chestii stau bine, in beci am vreo 100 borcane cu zacusca, dulceata etc. 10 litri visinata, tuica, faina.
    In rucsac am jetboil-ul cu 6 plicuri de supa de vita, un borcan de unt de arahide si unul de miere, fulgi de ovaz (astea erau pentru mers pe munte dar adio munte anul asta ca m-a pus nevasta sa renovez.).

    Am doua mese cu cadru de fier care sunt atat de solide ca ar putea sustine placa de beton din tavan. familia are instructajul facut sa se duca sub prima masa cand e cutremur.

    Dar cele de mai sus nu se aplica la mine, ca am fobie de cutremure, de la cutremurul din 1990. Ma blochez si raman inlemnit cu pulsul la 180. Rade sotia de mine.

    P.S. Pe mine, cand se schimba vremea, ma doare un c…i, testat si rastestat, acuratete 100%.

    • #53

      trebuie sa tii cont de o chestie. tavanul, cand cade, nu cade vertical, ci intotdeauna dintr-o parte. prin urmare, mesele tale de metal e posibil sa insemne fix pix, pentru ca putine lucruri rezista la forte transversale de forfecare. de preferat e sa fie puse langa canapele, sifonier, ceva de genul, care sa sustina dintr-o parte.

    • #54

      Ai grija sa nu coci o apendicita daca te doare dreptul, pățit, peritonita a scris pe mine operat urgent, fără glumă

  16. #55

    dap, si eu am aceeasi senzatie, ca o sa ne cam loveasca ceva, pe de alta parte sunt perfect constienta ca nu voi supravietui dupa prea mult avand in vedere multitudinea de semi-dementi care ma inconjoara in B, in orice caz nu in afara locuintei iar in interior va fi capcana daca va mai fi vreo locuinta

  17. #56

    Sunt destul de batran incat sa mi-l amintesc pe Vergil Hancu.

  18. #59

    Daca va fi cutremur mare va fi foarte nasol. Daca pica 2000-3000 de cladiri in Bucuresti si in zona se va muri incet si groaznic sub daramaturi. Statul nu are capacitate sa faca interventii de proportii. Am avut din 90 cateva inundatii minore si a fost dezastru. Sa nu va bazati pe voluntari… romani. 🙂 Asta e prima chestie ce imi vine in cap. Nu o sa fie ca in Turcia/Mexic unde cu mic si mare au mers in orasele devastate cu utilaje si lopeti sa caute supravietuitori. La noi se va ruga lumea la biserica. Unii vor crede ca e doar o facatura masonica. Vom deveni iarasi studiu sociologic de caz de nepasare cum suntem si cu vaccinarea.

    • #60

      La noi vor fi voluntari suedeji cu lopeti si utilaje sa caute supravietuitori(i in buzunare)!!!

  19. #61

    Chiar o fi draqu atât de negru?

  20. #63

    Sincer, ma ingrijoreaza mai putin cladirile care or sa cada. Sunt un procent relativ raportat la fondul construit general.

    Pacatul in cazul unui cutremur mi se pare deteriorarea masiva a infrastructurii si asa vai de mama ei si impinsa la limita.

    Fara apa curenta si gaze e o fericire sa traiesti niste saptamani/luni cu alti 1000 de oameni intr-un bloc si sa faceti coada la latrinele sapate in curtile blocului sau sa gatiti cu apa fiarta din lac la foc de tuia si paulonia din parcuri impreuna cu restul cartierului.

    Personal, mi se pare ca in cazul unui cataclism nasol problema nu e camara plina, ci pur si simplu un loc alternativ unde sa-ti duci traiul ca parte a unei comunitati in care poti functiona.

    Am vazut chestia asta anul trecut prin pandemie, cand aia de au avut unde s-au retras la tara la parinti, sau in fostele case ale bunicilor, in locuri si in comunitati care nu depind de nimic altceva decat de “masina cu paine” o data pe saptamana.
    Stiu cazuri unde s-au dus trei familii de nepoti sa stea in casa strabunicii care era aproape parasita si s-au gospodarit cum au putut pe acolo in timp ce noi ascultam sirenele prin intersectii.

    Chiar si in caz de colaps social, sansele sunt mult mai mari intr-o comunitate in care te ai bine cu vecinul si va strangeti 5 la o caraula decat pe modelul american al prepperului cu cabana in munti si 20 de arme pe perete.

    Cred ca inafara de “kitul de pandemie”, adica mancare , medicamente si chestii de urgenta care sa tina doua-trei saptamani, chestiile de bun simt sunt alea de care se fac din obisnuinta si nu intervin: Plinul facut, o sticla de apa si doua paturi mai groase.

    De dragul amuzamentului si ca se duc la extrem exemplul lui Cetin, eu chiar am in masina urmatoarele:

    – Tot echipamentul de munte inafara de haine.

    – Echipament de camping cu tot cu cort, saltele si saci de dormit, prelate pentru umbrar , plasa de insecte si alte asemenea

    – Echipament de gatit de camping, cu mese si scaune, gratar si aragaz, o cutie marisoara cu conserve si mancare neperisabila, o laga frigorifica unde e tot timpul ceva de baut pentru hidratare si pentru suflet:)

    -Topor, lopata, drujba si alte chestii contondente plus alte nimicuri de genul frontala, spray de urs, saci de gunoi heavy duty, 2 canistre cu benzina si motorina si alte alea ( da, stiu cum suna, asta am si vrut)

    Eh, toate astea ocupa majoritatea portbagajului unei masini de teren LWB de trebuie sa pun cumparaturile pe bancheta din spate.

    Le tin acolo pentru ca sunt lenes si imi place sa scutesc tot timpul impachetatului si despachetatului, caratului “pana sus” si asa ies mult mai des din oras, de multe ori chiar si seara in timpul saptamanii.

    Pe urma, ma mai bag pe munte prin locuri pe unde e posibil sa raman si sa fie nevoie sa stau o noapte-doua pe langa masinia pana ma scoate careva de urechi.

    Daca as face-o doar de frica vreunui dezastru ar fi nebuie curata si nu mai ales nu prea vad la ce ar folosi, mai ales daca e toamna/iarna, cand problemele devin cu totul altele.

  21. #64

    Stau la parter, scara din mijloc intr-un bloc cu 10 etaje, langa o strada foarte circulata. Niciodata nu am luat in calcul sa fug la cutremur. Unde? Cade blocul pe mine pana sa fac 10 pasi afara.

    Am cate ceva pregatit prin casa: apa in doua zone, rucsac de urgenta, fluiere atarnate de manerele de mobila. Am ancorat de perete mobilele mai inalte.

    Mi-as dori sa fie cutremurul cand suntem toti plecati in Grecia 😀 , nu acum, cand se apropie iarna.

  22. #65

    In cazul fericit in care blocul ar ramane in picioare si eu as supravietui mi-as lua rucsacul facut si pisica si m-as duce la prieteni. Am un cunoscut care sta aproape intr un bloc nou, as incerca intai sa merg la el. Nu stiu cum sa dau de el daca nu merge reteaua mobila, asta e prima problema.
    Daca nu reusesc la el incerc la altii care stau mai departe (alte sectoare) merg pe jos. Nu am masina.
    Daca nici asa merg la ploiesti (pe jos) pana la parintii mei. Cred ca ajung intr o zi-doua, daca nu ma omoara careva pe drum.
    Daca e toamna-iarna e nasol, nu poti sa dormi afara.
    Sunt sigura ca autoritatile nu ar reusi sa faca nimic (majoritatea sediilor lor sunt gata sa cada si fara cutremur).
    Sper sa nu ai dreptate si sa mai dureze mult pana la cutremurul ala ca sa mi schimb apartamentul cu altul mai nou.

  23. #66

    nu vreau sa fiu ala care strica distractia. dar daca scapi la un cataclism foarte mare, prima care dispare e ordinea sociala. Adica ala care avea masina la subsol si nu o mai poate folosi se va uita altfel la masinile folosibile. daca ai trait dupa cataclism, nu trebuie sa ai neperisabile in casa, ca are kauflandul din apropiere sau primul magazin, nu le mai pazeste nimeni. daca au cazut 20 de blocuri si au murit 400 de oameni in Bucuresti si esti inca viu, nu e cataclism, nu te infige la masini si supermarketuri ca te ia politia.

    • #67

      Daca ai masina pregatita, dar e parcata langa/sub/pe bloc…risti sa ramai ca-n povestile lui Creanga. Altfel, mersi Cetin, asta imi trebuia la 2 noaptea, sa ma culc cu gandul la macete, borcane, paturi si generatoare. Kiss.

    • #68

      hugs! oricând 🙂

    • #69

      @Lucifer
      Ce zici tu cu masinile avea logica pana sa apara imobilizator care fara cheia cu cipul care trebuie ( sau fara sa fii “de meserie”) nu poti sa le pornesti “cu doua fire” ca pe dacie.
      Iar la supermarket e bine sa-l eviti ca sa nu te iei la bataie cu restul care au aceeasi idee plus aia care nu prea dadeau ei multi bani pe “ordinea sociala” nici pana atunci si sunt oarecum mai organizati.

      De-aia spuneam de comunitatile mai mici. Eu in blocul unde m-am mutat acum 2 ani stiu vreo trei persoane maxim, dar in fundatura aia de vale unde e bojdeuca ma stiu cu toti de la preot la nepotul lui tanti de la magazin si ce belea a avut cu gagica-sa.
      Pur si simplu e o idee buna sa te oplosesti prin locuri din astea sau sa ai prieteni vechi care s-o fi facut-o deja.
      Chiar daca nu vine cataclismul, macar ai unde da un gratar cu baietii si sa traga aia mici cu arcul de alun:)

  24. #70

    Primul lucru dupa un cutremur ca in 77′ ar fi incendii.

    Incendii simultane peste tot in oras. Practic esti pe cont propriu in urmatoarele 48-72h.

    • #71

      da, buna idee, ia sa mai iau eu un stingator

    • #72

      Nu era asta cauza pentru care se inchideau gazele, apa si curentul pentru populatie? Sa nu apara incendii aiurea?
      Nu stiu la noi, doar intreb.
      Mi se pare ca in caz de cutremur se cam taie tot ce inseamna termo/hidro centrale inclusiv alea nucleare, sa nu fie vreo crapatura pe care n-a observat-o nimeni si sa faca bucluc….

  25. #73

    How about this:
    www.oqtagon.com/ro/catalog/product/view/id/4092/s/maceta-mach-tac-1-walther/
    Si-a luat un prieten, zice ca e foarte incantat de ea.

  26. #75

    Na ca mi-ai amintit de baietii astia :)))
    youtu.be/Ev9mP1Q9vlI

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.