hate

Astăzi mi-am scos copilul din spital, de la Victor Babeș. A stat câteva zile, internat cu diagnosticul de enterocolită. Ok, am considerat că nu e mare brânză, a stat pe penicilină, ura și la gară.

Ca să vezi surpriză, la externare am aflat că a făcut și rotavirus, în spital. Care e o chestie mult mai gravă și mai rea, mai ales pentru copiii foarte mici.

Și aici voiam să ajung.
În salon cu noi mai era o fetiță de 2 luni. INternată cu o chestie la stomac. Fără legătură cu rotavirusul. Iar copilul meu, bolnav de rotavirus, s-a jucat cu ea. Copilul meu, bolnav de rotavirus, s-a jucat și cu alți copii de prin saloane.

Cum mama dracului internezi fără să specifici un diagnostic clar? Cum mama dracului nu ții la izolare un caz despre care nu ești sigur de ce are? Ce mama dracului de medicină este asta?

Și nu pot decât să mă gândesc la fetița aia de 2 luni, care probabil va face rotavirus la vârsta aceea. Mi-e groază, pentru că, în anumite cazuri, poate fi mortală, datorită deshidratării grave. Iar părinții nu erau chiar cele mai deștepte boabe de mazăre din păstaie.

Despre indolența asistentelor, despre mizeria extremă, despre personalul subdimensionat, despre semnarea unei fișe de externare la 5 după masa, pentru că nu a avut timp medicul de secție să semneze până la ora aia, nu mai scriu.
Pentru că mi-e silă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

88 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Doar pe mana doctorului sa nu fi. Cand esti prin spitale iti dai seama ca cel mai importat lucru este sanatatea. 😉 + ca medici de la noi ….

  2. #5

    🙁

  3. #7

    În Pitești daca nu sari cu banul pe la asistenta șefa riști sa te bage nu cu unu, ci cu 5 copii cu diferite afecțiuni contagioase, dintre care 3 de origine “indiana” care stau cu stara după ei toată ziua. True story, și eu l-am avut pana acum internat de 3 ori la pediatrie pitesti, ultima oara a intrat cu ceva și l-am scos cu altceva.
    200 lei șpaga pt camera cu 2 paturi și grup sanitar. Plus zilnic banii la asistente.

    • #8

      ce scarbos, copii de tigani! Din pacate, nu exista spital unde sa te trateze de lipsa de compasiune.

    • #9

      La naiba, de vina o fi și typo-ul ala… Nu am nimic cu copiii, orice rasa ar fi ei, dar când vei sta cu doua trei familii de țigani în salon, iar aceștia sa fie vizitați zilnic de încă 6-7 membrii ai șatrei sa stea pe capul tău, o sa realizezi de ce am specificat asa mai sus.

    • #10

      Sarmul discret al burgheziei ariene. Esti de un rasism inenerabil.

    • #11

      Nu e un post despre arieni sau unitari, fac mea culpa pt ce am scris, s-a înțeles greșit și nu vreau sa intru în polemici rasiale pt ca nu ma interesează genul asta de discuție.
      Subiect inchis

    • va ofuscati ca doua dameze.omu’ a specificat clar ca il deranjeaza cand vin tiganii in stoluri peste el in salon.sunt convins ca, in aceeasi situatie, voi ati adopta o atitudine toleranta, “ca ie si iei oameni”

    • #13

      Bre @baxt, cand mai ai astfel de planuri (sa-ti cazezi copilu’) la pediatrie da’ un semn via senioru’ netului si am eu grija de baieti sa presteze ca la carte.

      @arhi: … plm. De ce nu ai zis nimic?

    • #14

      da, pai plm, la 12 noaptea…

    • #15

      @Paul Problema e ca nu asa trebuie sa functioneze. Adica lucrurile ar trebui sa functioneze si fara sa apelam la Paul. O simpla fisa de externare care cere feedbackul pacientului si comentarile acestuia ar trebui sa ajute managementul sa vada ce probleme sunt si cum se pot rezolva, daca un birou de reclamatii adhoc nu exista.

    • #16

      George, tu chiar crezi ca o sa conteze fisa respectiva ? Tu chiar crezi ca se mai face ceva dupa … parerea pacientului ? Da, stiu inca mai avem doctori si asistente carora le pasa, dar sunt putini. Totusi la salariul pe care il au io ma mir ca inca ii mai avem.

  4. #17

    Si deci ai pus din nou pe tapet problema plecarii din tara, sa inteleg…

    Multa sanatate fetitei!

    • #18

      S-ar putea sa fi fost băiețelul cu problema… 🙁

    • #19

      da, baietelul 🙂

    • #20

      Oricum, ideea ramane, multa sanatate. Copiilor tai. Am citit repede articolul ca sa comentez sa-mi las link 🙂 A, fetita era deja manager general la bratari zilele trecute.

    • #21

      da, multumesc, nu e mare branza, nici nu am remarcat:)

  5. Unul din motivele principale pentru care am emigrat. Noi nu întinerim iar cu Vlad am avut o singură experiență cu spital, înfiorătoare, o banală operație de apendicită, atenție, noi cu supermega pile acolo, doctorul director amic de familie etc etc.

  6. La faze din astea,parca treci peste mirosul de pisat…..

  7. #24

    unde-s parintii care povestesc ca in germania asa isi fac imunitatea la copii? Sau doamne fereste l-ai vaccinat? la 6 ani sa il trimiti la fetite ca hepatita la copii e benefica. Se da la schimb cu rujeola.

    • #25

      Confunzi. Sau ăla de-a scris aşa ceva e tâmpit.
      Imunitatea şi-o fac inclusiv pentru că nu sunt împachetaţi în 1632262555523 de fâşuri, căciuli şi fulare şi pentru că nu chirăie nicio mamă că vaaaai, copilul a băgat în gură o frunză sau merge în 4 labe prin mall. E o anume relaxare în privinţa asta, e adevărat.
      Dar dacă se ajunge la spital, auf Wiedersehen relaxare. Copiii sunt controlaţi, diagnosticaţi şi, unde e cazul, izolaţi strict. Sau foarte strict.

    • #26

      cand a facut fetita rotavirus, in cateva ore slabise 20% din greutatea corporala. imunitate my ass, ca moare de deshidratare

    • #27

      Nu stiu in Germania, dar in UK si Irlanda epidemiile de novovirus (aka winter vomiting bug) sunt extrem de comune in perioada asta, mai ales la copii, dar nu cu simptome asa de grave ca rotavirusul. Anul asta am facut toata familia 🙂 Rotavirusul insa e alta poveste.

    • #28

      Bineînţeles, Arhi, rotavirusul e una din cele mai ticăloase boli, mai ales la bebeluşi mici de tot.
      Ştiu un caz unde copila a murit în 24 de ore. Douăzecişipatrudeore. Nu au dus-o la timp la spital, că o hidratează ei acasaă. Când au dus-o, a fost prea târziu.
      Vai de mine, să nu mă pornesc pe tema tutelor care refuză să facă vaccinul copiilor… că rotavirusul e inventat de “mafia medicală”, ca şi TBC sau polio.

      Sănătate copiilor, bine c-aţi scăpat!

    • #29

      fetita facuse vaccin de rotavirus. a avut efectul unui ceai medicinal:) bine, acum vad ca nu are nimic, prin urmare a prins imunitate dupa boala. noroc ca am facut si eu cand a facut ea, ca acum faceam imprastiat prin baie:)))

    • #30

      dar ce aveti bre cu Radu de l-ati taxat cu minusuri? 😀 asa e, in fiecare iarna e epidemie de norovirus prin tarile astea.
      si inca un alt milion de virusi care circula printre copii, copiii vin cu ei acasa, parintii iau de la ei si ii imprastie mai departe etc, sau cum incercau sa explice odata la stiri care grup e principalul vinovat de imprastierea virusilor si au zis ca copiii sunt “the worst offenders” 😀
      de exemplu, noi doi, parintii, nu am avut nici pe dracu , sau extrem de rar pana sa mearga astia mici la gradinita, si de atunci in fiecare iarna e la noi in casa ca la spital, avem toti pe rand cate ceva. mi-e si frica de cate ori se intorc astia la scoala dupa vacanta.
      si pentru un profan (ca mine) se naste intrebarea, cine a fost mai intai, oul sau gaina? adica da, copiii ii imprastie, dar ei de unde ii iau? imi explica si mie cineva?

    • #31

      Da Ingrid, dar in tarile emergente riscul anumitor boli este mai ridicat. In germania nu umbla pe strazi mii de caini fara stapan si in general riscul anumitor boli este foarte scazut. In mediul rural ei nu au wc in curte si in general sunt o idee mai curati.

  8. #32

    Un spital unde copiii sunt bine trataţi – şi medical, şi uman – iar cadrele medicale nu stau cu mâna întinsă la şpagă pentru a pune o branulă copilului este Matei Balş. Să n-aveţi nevoie vă urez, dar just in case…

    • #33

      Confirm … avut ambii copii internati cu scarlatina, 2 in salon, curat, liniste, televizor + frigider, civilizat, uman, ma rog, nu 5 stele dar nici sa-ti fie sila sa pui mana pe clanat de la usa. si in nici un caz nu putea a pisat.

  9. Foarte grav ce se intampla prin spitalele din Romania. Nu cred să existe vreun spital care sa fie ata cap-coada, ceea ce este foarte grav pentru o tara care se pretinde a fi europeana.

    • #35

      @Mariana: zi din ce regiune te tragi ca sa-ti dau o lista de exemple cu “asa da”.

  10. punctual:
    – enterocolita e un diagnostic CLINIC (pus pe semne si simptome) la internare
    – rotavirusul da enterocolita (care inseamna inflamatia +/- infectia prezenta la nivelul intestinului), astfel, la externare, dupa ce au iesit analizele, a fost definitivat diagnosticul: enterocolita cu rotavirus
    – rotavirusul nu e o chestiune mai grava si mai rea (cam 80% din diarei, mai ales in anotimpurile reci si umede sunt date de rota, exista alti balauri muuuuuult mai nenorociti), decat prin faptul ca diareea si varsaturile provoaca la copiii mici deshidratare rapida, dar daca sunt adusi la spital si internati, hidratati intravenos corespunzator, vindecarea e de aproape 100%
    – din pacate, transmiterea este la fel de mare. nu vreau sa scuz personalul medical, dar nu stiu daca ai observat ca saloanele sunt supraaglomerate. asa ca… ce izolare?? si sa stii ca ati nimerit bine, erau variante de salon mult mai rele
    – teoretic, instr-un spital de boli infectioase bolnavii nu au voie sa paraseasca salonul, dar la noi nu se respecta treaba asta
    – in sectia unde ati fost internati e o echipa tare frumoasa de doctori, pacat de conditiile mizere in care isi fac meseria… e frustrant si trist.

    • #37

      Foarte adevărat si important de ținut minte ce ai zis mai sus. Rotavirusul se poate achiziționa foarte usor din orice aglomerate si de altfel este destul de comun.
      La fel este si la Iași. Acele boxe de izolare sunt pentru cazuri mult mai grave si cu o contagiozitate de 100% sau apropiat de acest procent.

  11. Aşa am păţit şi eu cu Vlăduţ. L-am internat în spital cu enterocolită şi acolo a făcut rotavirus. Am stat cu el internat vreo 10 zile. Să mai spun că nu au vrut să ne interneze pentru că “trebuia” să vină mama şi nu tatăl? Am dormit două nopţi pe un scaun.

    • nush de ce nu imi apare comentariul, il mai postez o data, cu adaugiri 🙂

      punctual:
      – enterocolita e un diagnostic CLINIC (pus pe semne si simptome) la internare
      – rotavirusul da enterocolita (care inseamna inflamatia +/- infectia prezenta la nivelul intestinului), astfel, la externare, dupa ce au iesit analizele, a fost definitivat diagnosticul: enterocolita cu rotavirus
      – rotavirusul nu e o chestiune mai grava si mai rea, decat prin faptul ca diareea si varsaturile provoaca la copiii mici deshidratare rapida, dar daca sunt adusi la spital si internati, hidratati intravenos corespunzator, vindecarea e de aproape 100%
      – din pacate, transmiterea este la fel de mare. nu vreau sa scuz personalul medical, dar nu stiu daca ai observat ca saloanele sunt supraaglomerate. asa ca… ce izolare?? si sa stii ca ati nimerit bine, erau variante de salon mult mai rele
      – teoretic, instr-un spital de boli infectioase bolnavii nu au voie sa paraseasca salonul, dar la noi nu se respecta treaba asta
      – in sectia unde ati fost internati e o echipa tare frumoasa de doctori, pacat de conditiile mizere in care isi fac meseria… e frustrant si trist.

      + asta cu mama si nu tatal e o cretinatate a sistemului romanesc. in cazul in care intr-un salon e o femeie apartinator nu e voie sa se interneze un barbat apartinator, sa nu cumva sa… nu stiu, mare porcarie. alteori, daca mamele celorlalti copii sunt de acord poate ramane si tatal. iar in cel mai fericit caz, raaar la noi, exista rezerva unde parintele sta linistit sa aiba gria de copilas.

    • #40

      statul roman nu este niciodata convins de paternitatea tatilor.

  12. #41

    Cam asta ar trebui sa fie prioritatea numarul 1 a guvernului astuia, guvernului urmator si tot asa, eu chiar laud din foarte multe privinte Romania, si ii injur pe aia care nu isi dau seama ca nascandu-ne aici, suntem mai norocosi decat vreo 80% din restul populatiei lumii, dar daca este ceva care ma face sa imi fie cu adevarat rusine de tara asta, si sa fiu de acord ca suntem la nivelul lumii a 3-a din acel punct de vedere, acela este sistemul sanitar dezastruos . Nu stiu cum s-a ajuns aici, nu stiu cum s-au putut imbunatati si moderniza totusi destule lucruri, dar parca s-a uitat de spitale si de toti cei din ele …

  13. #42

    Jesus… in calitate te data in devenire, deja ma-am panicat maxim. Mi-e goaza de spitalele din RO dar mai groaza-mi este sa ma gandesc ca un prunc de 2 luni ar putea avea astfel de probleme :S

  14. #43

    *tata in devenire. nu merge edit la comment

  15. #44

    Acum o luna am scos si eu fetele mele din maternitate, dupa ce sotia a nascut un ingeras de copil. Mi-e o scarba de spitalele de stat romanesti de imi vine sa urlu. Ineptia, indolenta, idiotenia si pupicurismul la ele acasa. Spaga la greu si tot degeaba, bataia de joc e mai mare ca oricand. Si nici nu cred ca se va schimba in urmatorii 30 de ani!

  16. #45

    Am nascut prematur o fetita de 2.400. Au tinut-o la neonato sub observatie si mi-au adus-o la 2 kile. Nu s-au ocupat de ea, nu au hranit-o. Pur si simplu. Mi-au dat-o mie sa o ingras, ei isi facusera treaba.

  17. Romanica, fratica, Romanica!

    Ete, un preten consatean de 18 ani tocmai ajunsa in Suedia, la tac-su, care tac-su e acolo de 10 ani, sofer pe autobuz. Iete ce bucatarie si-a tras tzacanitul’. Asa ceva!. :))
    fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t31.0-8/10264163_606538579474064_5761465515732055057_o.jpg

    Apropos, fugiti din Romanica! Fugiti uralnd!

  18. Sanatate piticului.
    La noi numai la spital sa nu ajungi. Intrii cu una si iesi cu cine stie ce. Mie imi e groaza cand ma gandesc ca s-ar putea imbolnavi al meu

  19. Experiența spitalizării în România, oricât de des ai trăi-o, reușește să te lase de fiecare dată mut. Eu cu o infecție în gât pe la optșpe ani am ajuns la spitalul de infecțioase din Iași, de unde erau gata să mă trimită cu salvarea la pneumo, că acolo n-aveau locuri. Adică dacă tot ai amigdalele infectate, du’ și ia și niște pneumonie sau un TBC, că deh. Am făcut ambulatoriu. De fiecare dată când intram în spital îmi puneam mască și mi-era frică să ating clanțele ușilor. Deh.

    Și deși am tot fost prin spitale de când mă știu, cu imunitatea mea de nevertebrată, tot nu pot să-mi revin la unele faze pe care le fac medicii. Nu îmi vine să cred cât de scârbiți sunt, cu câtă neglijență și aroganță te tratează. Sunt efectiv conștienți de faptul că-s un fel de semi-zei pentru tine când ești într-o situație gravă și profită de asta fără niciun fel de scrupulă. Dacă vrei să te duci să dai o atenție, că deh, așa faci ca om de rând fără pile, bagi un plic sperând că n-o să te repeadă pe ușă afară, trebuie să fugi după ei. Fiindcă sunt greu de accesat chiar și când e interesul lor, cumva. Asta fiindcă pur și simplu depinzi de ei. „Vreți să ne vedem? da, căutați-mă mâine prin spital”. Și stai și caută. Știe toată lumea cum e când cauți pe cineva în spital, joacă toți ping-pong cu tine, „du-te acolo”, „întreabă pe ăla”, „așeaptă acolo”, „aaa, am uitat de dvs, medicul a plecat”. Jale.

    Și ca să nu fiu chiar îngustă și cu ochelari de cal, îi înțeleg pe de-o parte. N-au resurse și nici nu-s motivați. Dar neglijența, uneori, duce la moartea unui om, sau, Doamne-ferește, a unui copil. Multă sănătate la copilași, sper să nu mai ajungeți veci prin spitale. 🙁

    • #52

      Care este diferenta intre Dumnezeu si un pilot? Răspuns: Dumnezeu nu se crede pilot. Cred ca este valabil si pentru medici. 🙂

  20. #53

    Sa vezi cum e in spitalele din provincie, unde zici ca intri in camera de gazare, nu intr-un loc unde ar trebui sa te faci bine.

    • True that. Astă-vară am ajuns la pneumo cu un soi de astm sau ceva. O tuse persistentă la antibiotic. Și din spusele doctoriței de familie, pneumoftiziologia se mutase într-un corp vechi, până se renovează clădirea nouă.

      Nu știam exact unde să ajungem, eram printre niște clădiri dărăpănate cu taică-meo și dintr-un soi de casă dărăpănată cu o ușă prinsă în pioneze, iese un nene în pijamale cu prohapul descheiat. În spatele lui se vedea întuneric. Lângă ușă era o fereastră spartă, acoperită cu ceolofan.Taică-meo mă trage în spate că „Băi cred c-am nimerit la bordel sau ceva”.

      Dăm să plecăm. În spatele nostru iese o doctoriță cu stetoscopul după umeri, își aprinde o țigară. Era cabinetul de consultații. Deci da.

      În București am văzut curățenie, cât de cât. Și spațiu. La Cantacuzino saloane cu 2-3 paturi și baie proprie, fiecare. La noi rezerva are 4 paturi.

  21. #55

    Arhi, scrie! Ca te citesc astia si pornim o revolutie! Scrie, futule* muma in cur pansat!

    * steluta: vreau sa-i fut “legat”.

    • #56

      Legat – adica ii iei la rand pe toti sau ai un fetis – tu legat si deaspra lor?!

  22. #57

    Mda, pot sa iti inteleg frustrarea.

    In septembrie l-am internat pe tata timp de o saptamana. N-am nimic de reprosat personalului, curatenie brici, mancare ok. Ce m-a agasat grav a fost faptul ca erau 7 in salon!
    Haos efecitv, 2 mai in varsta se bateau pe telecomanda de la televizor, unu’ mai tanar ii dispera cu emisiunile de pe sport.ro cu sonor ridicat, unu’ cred ca era in aceeasi pijama de vreo 3 saptamani … ce mai, conditii propice sa te vindeci.

    Partea “buna” e ca am clinica de la Szeged aproape. 🙂

  23. #58

    Cand aveam vreo 11 ani am stat 3 zile in pat cu un bolnav de hepatita A pentru ca eram suspect de hepatita. Motivul pentru care eram suspect de hepatita? Ma pisam galben cu toate ca maicamea explicase doctorilor ca mi-a dat toata noaptea Furazolidon. Ma mir si acum cum de n-am facut hepatita.
    Ma asteptam totusi ca peste atatia ani sa mai fi evoluat sistemul si pe la noi, da’ vad ca nu…

  24. #59

    @Arhi, e prima data cand aud de rotavirus dar cred ca e ce au avut ai mei, luat de la scoala si l-au facut cadou de Paste si bunicilor (ca pana a inceput sa se manifeste eram deja in vacanta cu ei), noi printr-o minune nu am luat.
    dar n-au fost internati. aici se numeste norovirus, cred ca-i aceeasi chestie, au diaree si vomita. trebuie sa bea apa (sau lichide in general), dar nu trebuie fortata sa manance, cum ne-au zis noua, sa li se curete stomacul de virus intai 😀

    • #60

      nu e aceeasi

    • #61

      da, am citit (chiar nu auzisem de rotavirus pana in seara asta), dar se pare ca au simptome asemanatoare, de aia am crezut ca-i acelasi lucru.

  25. #62

    La elias si gomoiu am dat 200 lei pe zi pentru o rezerva. 50 lei spaga la elias la asistenta sefa; la gomoiu, am avut o relatie.
    Copilul cu probleme de respiratie – la elias il bagau in salon cu copii cu diaree de cine stie ce fel. Inca ma doare mintea si nu ma mira deloc ce ai scris tu in articol…

  26. #63

    Fara modestie sau snobism: Medlife, Sanador, etc.

  27. #64

    Sotia a nascut la Euromaterna. E un spital privat unde au tot ce le trebuie, inclusiv sectie pentru prematuri. Conditiile foarte bune, personalul supercalificat si foarte atent. Preturile un pic mai mari ca spagile de la stat. Daca la Spitalul Mare din Constanta o nastere te ajunge cam 50 – 55 de milioane lei vechi la Euromaterna poti naste cu 70 de milioane vechi (inclusiv in rate). Cred ca merita.

  28. #65

    La profesionalismul pe care il descrii aici crezi ca e posibil ca mirosul de pisat sa nu fie de la pacienti?!

  29. #66

    Acum 2 ani am avut si eu rotavirus. Dupa o noapte de stat pe wc si vomitat in chiuveta, am ajuns la urgenta, cu febra si dureri cumplite de stomac. Unde am stat cateva ore sa asteptam consult chirurgical si rezultatele testului de sarcina, ca daca este extrauterina. poker face. Ce daca luam anticonceptionale de cativa ani? Ce daca imi trecuse perioada aia fix cu o saptamana inainte? No.. Extrauterina clar.

    • pentru ca se presupune ca infectia cu rotavirus apare in copilarie (nu trebuie sa fie neaparat simptomatica, de obicei trece neobservata si de obicei nu se mai repeta pentru ca apar anticorpi protectori), la adulti e un diagnostic de excludere. febra si varsaturi apar intr-o mie de alte boli, foarte serioase, cum ar fi apendicita, pancreatita, colecistita, sarcina extrauterina, etcetcetc (pentru care trebuie consult chirurgical), boli care netratate rapid duc la complicatii majore si deces. e important sa asculti ce iti zice pacientul, sa tii cont de afirmatiile lui, dar nu trebuie sa te culci pe-o ureche ca a zis femeia ca a luat anticonceptionale si ca a avut ciclu cu o saptamana in urma.

    • #68

      Am uitat sa precizez ca în cele 2 ore nu am primit niciun tratament, nici măcar pt dureri.

  30. #69

    Emigrati asta e singura solutie. Spaga e prea adanc inradacinata in sistem. Durere in cot, resemnarea iarasi is atitudini aproape generale in randul medicilor. Intotdeauna m-am intrebat de ce nu se fac greve in sistemu sanitar, profesorii au facut greva, in unele tari si politisti au protestat atata cat s-a putut dar medici care sa faca asa ceva nu vezi niciodata macar o greva japoneze ceva simbolic acolo….asta inseamna ca le convine situatia…sau nu ii inteleg.Si o alta chestie care nu o inteleg e de ce nu se fac mai multe analize atunci cand vii cu o problema. Decat sa te tot plimbi pe la 5 spitale 6 doctori si tot sa nu stii ce ai, de ce nu se poate face in orice spital un set complet de analize, un tomograf etc. Analizele astea ar face mult si ar ajuta foarte mult medicii si pacientii. Cati nu s-au operat de apendicita degeaba si sa afle ca defapt aveau pietre la rinichi sau alte infectii. Daca li se facea un tomograf in 30 de minute aveau rezultatul sigur.
    E o bataie de joc generala…

    • #70

      Daca emigrezi rezolvi tot, dar cu ce pret? hai sa nu bagam toate spitalele in aceeasi troaca de porci, si mai ales pe alea private unde s-au retras cei mai buni care vor sa nu depinde de oricine. Majoritatea experientelor proaste cu spitale se datoreaza banilor, pai voi credeti ca la spitalele slabe profeseaza cei mai buni? think again.

    • – au fost mitinguri si greve anul trecut in urma carora rezidentilor li s-a oferit o bursa neimpozabila de 670 lei/luna (oare de la anul o sa mai existe?) si ceva intalniri anul acesta in urma carora se pare ca vor creste salariile cu 100 lei de la 1 ianuarie 2015 (nu stiu daca s-a aprobat).
      – in tarile sa le spunem civilizate CT-ul intra in examenul de rutina de la internare la o mare parte dintre pacienti. la noi te rogi sa ti se aprobe un CT! si daca ai reusit sa faci programarea, asta se intampla peste cel putin o saptamana (in cazul RMNurilor chiar si dupa o luna).
      – la fel si cu analizele, ce doctor n-ar vrea sa aiba cat mai multe rezultate la cat mai multe investigatii? dar incep povestile: nu se lucreaza ca s-a stricat aparatul, nu exista reactivi, nu avem suficiente probe si nu putem sa stricam un kit pentru un singur pacient, e prea scumpa analiza, descurca-te si tu fara, vezi si tu daca se lucreaza la clinica X, plateste pacientul ca doar e in interesul lui.

      asa ca un set complet de investigatii ramane un vis frumos, cel putin in spitalele mici de provincie.

  31. #72

    In primul rand vreau sa urez insanatosire grabnica baietelului. Sper sa fie totul bine pentru voi si sa nu mai fie nevoie niciodata sa ajungeti in spital decat pentru momente frumoase cum ar fi inca un bebe 😀

    In ceea ce priveste spitalele de stat din Romania, nu pot sa spun decat ca fug ca ciuma de ele. De la un simplu ghips care nu au fost in stare sa mi-l puna, la niste conditii mizere cand a fost cazul de o internare, mi-am invatat lectia: fuga spre privat daca ai posibilitatea financiara.

    Mamei mele cand era sub tratamentul de chimioterapie acum 12 ani, asistenta de acolo i-a dat injectia pe langa vena ceea ce a facut sa se infecteze in zona aceea si sa devina purulent. Sa mai zic lipsa de empatie cand i-a spus ca are cancer? (“Aveti cancer in faza terminala. Nu se mai poate face nimica dar puteti incerca…)

    Cand tatal meu astepta diagnosticul pentru diabet prima oara i-a spus ca nu are asa ceva, ulterior la privat punandu-i-se diagnosticul corect.

    Cand prietenului meu cel mai bun avusese un accident de masina si avea fractura de mandibula ei (medicii din spitalul judetean baia mare) au hotarat ca nu este cazul de operatie dar cand s-a transferat de urgenta la Cluj alta a fost treaba si a fost urgent operat.

    Sa dau vina pe medici? Sa dau vina pe stat? Parca niciuna nu ma mai incalzeste deloc. Eu zic ca le lipsesc multora UMANITATEA care si-au pierdut-o pe parcurs. Pe deoparte ii inteleg pentru ca e atat de infect domeniul sa supravietuiesti atat mental cat si financiar dar pe de alta parte nu. Stiu viitori medici care au ales Facultatea de Medicina nu pentru a face un bine oamenilor ci pentru bani si cat mai multi bani. Sper din tot sufletul sa nu ajung sub mana lor.

    Pana acum nu a fost nevoie sa dau spaga la vreun medic si sper sa nu ajung sa dau vreodata pentru ca as incuraja sistemul la infinit. Dar stiu ca taica-meu a dat la inceput cand ar fi facut orice ca mama mea sa aiba o sansa la tratament, sa traiasca desi in final efortul a fost in zadar, fiind prea tarziu.

    Asa ca oameni buni, trageti tare pentru sanatate. Nu lasati sa se agraveze, mergeti la analize, ingrijiti-va in asa fel incat vizita la medic sa fie doar o simpla rutina. Nu de alta dar in ritmul in care merg lucrurile, vad ca o sa fie din ce in ce mai greu sa gasiti un medic care sa va trateze neconditionat de buzunarul plin sau gol al portofelului dvs.

  32. #73

    Si ce mai astepti? Bagajele si la gara, destinatia prima tara decenta, am auzit ca au net si prin germania si cica le merge si postatul pe bloguri. Lasand gluma la o parte, asta e motivul nr 1 pt care am plecat si noi. Lumea zicea ca suntem paranoici, doar de cate ori in viata se intampla sa ai probelme de sanatate? Uite ca si o singura data e prea mult in conditii din astea, mai ales cand nu esti tu ci copilul…
    Multa sanatate baietelului! Apropos, poate de asta voia fetita sa va ia grijile de pe cap, v-a vazut stresati in ultimele zile!

    • #74

      Singurul motiv pentru care am plecat din tara a foat ca-mi doream un copil….in nici un caz nascut si ingrijit in spitalele din tara.

  33. #75

    tati Arhi… dar tu ai auzit de spitale private ?

    Scoata banii de la saltea si cumpara servicii de calitate pentru familia Ta.

    • #76

      serios? ai idee cat platesc eu lunar asigurari medicale? ar trebui sa accept ca sunt bani pierduti?

    • Da Arhi, accepta ca sunt pierduti. Incapatanarea ta de a utiliza serviciile publice se rasfrange asupra copiilor din pacate. Eu aveam intentia de a folosi un spital privat pentru nasterea copilului nostru. Nascandu-se prematur, am ajuns la spital de stat. 17 (SAPTESPREZECE) diagnostice a avut pruncul de cateva zile acolo!! Tot ce misca infectios in spitalul ala era pe el. Nu are rost sa va mai necajesc si sa povestesc cosmarul ultimului an… Copilul saracu a luptat ca un leu pentru viata plus un doctor minunat care l-a operat 7 ore cand nimeni nu mai ii dadea o sansa..Totul e bine cand se termina cu bine dar nu va jucati cu asta.

    • #78

      nu, nu stiu cat platesti… dar se pare ca nu suficient de mult
      in loc sa justifici ca sanatatea copilului (tau) costa exact X lei pe luna, pentru ca asa zice in fluturasul de salariu, ar trebui sa justifici de ce continui sa mergi la acelasi spital de care te-ai plans deja (un “iz” imbietor de urina)
      pana la urma iti cresti copilul dupa cum te pricepi… dupa ce iti permiti… si dupa ce treci prin astfel de momente 😉

    • #79

      @arhi: da!

    • Yeah, what he/she said. Si eu platesc statului un pularau de bani pentru sanatate si tot am abonament la privat (ma rog, e beneficiu de la serviciu). Sotia va naste la privat, copilul are deja abonament la pediatrie la privat, orice analize de care am avut nevoie in ultimii 4-5 ani le-am facut in mediul privat. Fac asta pentru ca pur si simplu nu ai cum sa ai acces civilizat intr-un spital de stat. Peste tot cozi, peste tot nepasare, peste tot pile…

      …in conditiile in care mama mea este asistenta-sefa intr-un spital.

  34. #81

    Bai ce ma enervezi!
    Cand e vorba de sanatatea si viata copilului tau, tu te gandesti cati bani ai platit la asigurari???? WTF?
    Da, considera-i pierduti si pe cei dati la privat considera-i o investitie in calitatea vietii copilului. Crezi ca il ajuta cu ceva ca te plangi pe blog ca miroase in spital a pisat?
    Daca il duci cu rotavirus si il iei cu o hepatita sau un aureus cum e? Merita sa sufere tot restul vietii pt. ca tacsu’ se gandeste la altele?
    Parca vad o turma de oi proaste care se iau dupa alea din fata si se arunca in prapastie!
    Ganditi bai cu capul vostru!

  35. #82

    Las’că merge și-așa…

  36. Bai, stop! De unde a luat copilu’ blablavirusul asta?!

    • #84

      probabil de la sor-sa, care l-a adus probabil de la gradi. dar sora e imuna, a facut deja

    • Good to know. Credeam ca de la apa…
      (pentru ca la mine apa e tulbure de vreo saptamana, fml)

    • #86

      ba, nu stiu. noi nu folosim apa decat la spalat pe maini:))

  37. #87

    cand a avut fi-mea scarlatina s-a internat impreuna cu nevasta proprie, dar au stat doar 3 zile (tot la babes). dupa 3 zile s-au externat pe proprie raspundere si au stat acasa 2 saptamani. mai bine tratament acasa decat cosmarul din spital.

  38. #88

    Mda,aceeasi experienta,acum aprox 2 ani,internati la Grigore Alexandrescu.Personal medical competent,conditii execrabile(sotia a trebuit sa doarma pe scaun 3 nopti).Daca a facut rotavirus,urmatoarele forme vor fi mult mai blande.Dupa exerienta asta,am aflat ca exista vaccine contra rotavirusului:(