Mulți dintre cei ce aleg să plece din Pesedistan au o problemă cu plățile și faptul că au, încă, de încasat bani, dar nu doresc ca de ei să beneficieze Dragnea și psd.

Poate vreți un sfat.
Există sisteme de plăți din afara băncilor. Eu folosesc Revolut și Monese. Fiecare din ele are chestii bune și chestii mai puțin bune, dar, overall, bat la fund bankingul normal. La Revolut, de exemplu, ai comisioane zero, într-o anumită limită și curs valutar la nivelul oficial, nu gen cum i se scoală băncii, la urina de dimineață.

Avantajul de la Monese este că ai IBAN pe numele tău, în care poți primi plăți fără probleme. Teoretic, în zona SEPA, ar trebui să nu existe comisionare suplimentară, iar Monese nu ia comision. Nu știu ce se întâmplă la băncile din românia, în schimb. Din ce am auzit, în 2 luni și clienții Revolut vor avea propriul IBAN.

La ambele sisteme ai card propriu, care ajunge în circa o săptămână. La revolut nu costă nimic, trebuie doar să alimentezi contul cu 50 de lei, la monese este 5 Euro.

Dacă vă interesează, sunt convins că veți găsi pe siturile lor detalii suplimentare. Un ghid mai detaliat găsiți aici, cu mențiunea că nu trebuie să depui nicăieri 250 de lei. Anyway, sper că v-a fost util. Aștept donațiile.

Și încă ceva. ANAF nu are acces la aceste conturi, nu e în jurisdicția lor.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

82 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    bun, bun.multumesc

  2. Utile și în țară, nu numai pentru excursii, deplasări sau mutat cu totul în altă țară. Folosesc Revolut de câteva luni și sunt super mulțumit.

  3. #3

    Indiferent din ce banca/cont din Germania trimiti bani in tara, comisionul este 0. Doamne fereste sa ai nevoie sa trimiti din tara in cont extern, ca iau si piele de pe tine cu comisioanele.

    • #4

      40eur minim la Alphabank si 25eur la BT (la BT e din amintiri, ca nu am mai transferat de ceva timp)
      40 de EUR!?!

    • #5

      well..Deutsche Bank imi ia 40Euro la transferul international. Cred ca tre sa merg sa ma cert cu o duduie acolo:))

    • #6

      Adriana, esti prima persoana pe care o aud ca plateste comisioane la transferuri in UE 🙁

    • #7

      asa e la ING. minim 35 de lei, maxim 1200

    • senioare…mai pune. la ing e min 50 lei.

      Sa zic de intesa? 😀

    • #9

      citisem ieri un pdf de la ing si vzusem 35

    • #10

      Dar de Raiffeisen ce ziceți? 130$ comisioane la o plata interbancara imgur.com/a/2cpZw
      4 comisioane cu tot felul de nume…

  4. #11

    merge si pentru firme?

    • #12

      Revolut da, 25 lire / luna. Eu mi-am facut la leupay (dureaza verificarile, suport mizerabil, iban uri de bulgaria dar una peste alta e ok)

  5. #13

    Ar mai fi si www.imaginecurve.com/. E un fel de “all in one” card. Super util pentru cei care au mai mult de 2 carduri.

  6. #16

    Vezi si N26. Banca exclusiv online, din De. Excelenta pentru mine.

  7. Imi pare rau sa te dezamagesc, dar ANAF poate transmite fiscului german ca ai datorii la ei si implicit te poti trezi cu poprire pe contul german.

    • #20

      cu ce ma dezamagesti? revolut si monese sunt sisteme outbank si nu apartin de fiscul german. TOCMAI de asta am scris de ele.

    • #21

      @Arhi: Stiu ca ai mai scris niste articole pe aceasta tema. Te-as intreba, ca nu ma pricep, care e diferența intre acestea si western union sau care ti s-a mai recomandat pana acum, parca mai era si webmoney sau care altele ?

  8. #22

    @arhi revolut deja oferă IBAN personal. Au in schimb o mică problemă cu limitele – peste 10k EUR verificarea e mai complicată

  9. #26

    Revolut iti ofera si el iban-ul tau (cu numele tau personal) pentru EUR si USD(parca), trebuie doar sa il activezi (dai click in aplicatie sa ti-l genereze)

    • #27

      Nu ofera. Sau daca ofera, zi mi pas cu pas unde ma duc in aplicatie, ca eu acum vad un iban de uk, al revolut, la care sunt toti gramada si ii separa un numar de referinta.

  10. #28

    o dulce naivitate, orice miscare de bani este reglementata, nu are legatura cu sistemul bancar – din care oricum fac parte (vezi, blog.revolut.com/why-a-european-banking-licence-will-be-a-huge-deal-for-your-revolut-account/ ); dar reglementarile reale sunt cele care privesc spalarea de bani. Nu stiu daca ANAF are persoane si softuri competente, dar legal au toate mijloacele sa ajunga la informatie.

    • #29

      nu…pot…pune…poprire. e singurul lucru spus de mine. lucru extrem de real, inceteaza sa iti mirosi basinile aingur

    • #30

      Eu folosesc de multi ani Skrill. Odata am intalnit-o la munca pe fosta ministru de la finante, fata aia tanara de s-a dus cu Ponta la Baselu si-a facut ala misto de ea. Am intalnit-o cand era ministru. Am intrebat-o daca anafu poate pune proprire pe un cont Skrill sau daca are acces la el, daca-l poate verifica. Nu stia ce e ala Skrill. I-am aratat si cardul si se uita la el ca la ozn.

    • #31

      @Cristian aia se uita cam la oice ca la OZN

    • #32

      *rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrau ratusca ramurica

  11. pot sa leg conturile alea de contul firmei?

    • #34

      habar nu am. au optiune business

    • #35

      Deschizi niste conturi Offshore, bagi in payoneer, cu conturile din payooner alimentezi revolut si poti baga payoneer in Stripe.

    • #36

      @George Eu stiam ca Stripe nu merge in Romania

    • #37

      @Giany Payoneer precum reolut it ofera conturi worldwide, US, Asia, Europa. Deci tu cand bagi contul in Stripe il bagi pe ala pe care ti-l doresti tu, US, UK, DE, Singapore etc. Daca te referi la faptul ca nu accepta companii din RO, se prea poate, insa pentru 50 lire iti deschizi in 5 min una in UK. Apoi deschizi cont business in Payoneer pe companie iar tranferurile personale le faci Revolut sau faci totul in revolut sau altii asemenea. Eu is de multi ani cu payoneer pe business si nu am motiv sa schimb momentan. Dar banuiesc ca si cele doua recomandate sunt la fel de ok pe business.

      1
  12. #38

    Am si eu o intrebare. Daca sunt in Germania de 2 luni si lucrez legal, este normal ca un medic de familie sa-mi refuze inregistrarea in sistem ? Trebuie sa caut un medic dispus sa ma accepte ?

    • #39

      Probabil nu erai suficient integrat . Incearca sa te muti intr-o zona mai buna intai.
      Anyway eu nu am mai auzit asa ceva deci nu exista .

    • #40

      Da! Este normal, daca are deja prea multi pacienti. Trebuie sa cauti cu locuri libere in liste. Sa vezi ce greu gasesti pediatru.

    • #41

      Habar n-am de sistemul din Germania dar probabil acolo un medic de familie face mai mult decat sa stea cu curul pe scaun si sa stampileze retete. Poate mai face si chestii de preventie cu pacientii lui, poate mai da si un telefon sa te invite sa mai faci niste analize daca tot sunt gratuite. Treburi de astea care-ti ocupa timpul in care poti sa nu faci nimic

    • #42

      in germania, daca ai Asigurare, esti obligat sa mergi la preventie, altfel ppa asigurare

    • #43

      Asigurare presupun ca ai. O casa publica nu te poate refuza, o casa privata da (trebuie venit minim peste 58k brut anual si sa nu ai anumite afectiuni existente; a, si daca le ai si minti in formular – unele nu iti fac examinare – e nasol).
      Uite un mic site care isi merita “greutatea” in aur:
      arztsuche.kvb.de/cargo/app/erweiterteSuche.htm

      Pe scurt: cautator de medici, dupa specializare, zona, ore de lucru, limba vorbita (!). Daca stai intr-un oras maricel, ai sanse reale sa gasesti un medic vorbitor de romana (in München era inclusiv un sud-american care terminase Medicina la Iasi :)).

      Mai am informatii de-astea. @Cetin, da-mi un semn acilea daca mai vrei. La o adica, as putea scrie chiar un articol (da’ mi-e cam lene).

    • #44

      aia ne ucide pe toti:)

    • #45

      Nota: linku’ de mai sus e pentru Bavaria. Pariez ca si alte land-uri au chestii similare, dar n-am avut nevoie.

    • #46

      La subiect, dar nu foarte: cont curent, card de debit si card de credit prepaid la DKB. Daca ai intrari lunare de 700+ euro, ai extrageri gratis oriunde in lume, plati online gratis in zona Euro + SEK + RON si curs omenesc de schimb. Smecheria e ca uneori nu iti aproba contul, pentru ca trebuie sa iti creezi un fel de “credit history” in sistemul lor (Schufa) inainte.

      Apropo de Schufa: nu va aruncati la facut multe carduri, conturi etc. in termen scurt (mai ales cand doar ati ajuns). Scorul Schufa (care e ceva intre “credit history” de la americani si Centrala de Restante Bancare sau cum ii zice din RO) incepe de la 100 si fiecare interogare il scade cate un pic (chiar daca interogarea spune ca ai scor 99.9. 😉

      La ce e buna Schufa? Pai, de exemplu, unii proprietari vor sa vada dovada aia cand inchiriezi, ca sa arati ca nu esti tepar. Chiar asa, @Cetin, in ce cod postal stai?

    • #47

      munchen

    • #48

      Pricep, pricep. München e mare.
      803xx, 814xx, 813xx, …?

    • #49

      da, fii sigur ca o sa imi pun codul postal pe internet, la cerinta lui derby. yep

    • #50

      Ma rog. Pen’ ca PLZ-ul te si duce la strada si numar, sigur. Sunt doar vreo 20 in MUC, e si usor sa te gaseasca vreunul. 🙂
      Barem nord-sud-est-vest-centru zici?

    • #51

      dude, fii convins ca de frica sa nu ma gaseasca un roman in munchen nu imi pun adresa pe internet. hai sa ne oprim aici, ca e o discutie stupida. tks.

    • #52

      PM – nu-i nevoie sa-l publici, dar mi-e indiferent.

      Cum preferi. Vroiam sa te ajut cu niste adrese / locuri utile. Stiu cum e sa ajungi acolo si sa nu rupi o boaba de germana.

    • #53

      sunt ok, am prieteni aici, inclusiv nemti, are o gramada de lume grija de mine:))

    • #54

      Viel Glück dann. 🙂

  13. #55

    Tare, asta: PESEDISTAN 🙂

  14. #57

    hmm deci poti valorifica bitcoinii cu astea fara sa umbli cu prostii ?

    • #58

      Aceeași curiozitate o am și eu. Poprire acolo nu îți pot pune din ce zice Arhi, dar o pot face pe banii din tara: carduri la bănci locale, salariu etc
      Poate ne ajuta cineva mai informat.

    • #59

      exact de aia ai nevoie de un card cu iban, cum e revolut sau monese. ca sa iti primesti banii in afara tarii, de unde le faci cu mana anafului

    • #60

      Și dacă vrei să plătești cu el în tara ce faci? Nu te ia anafu pwlii la întrebări că de unde ai banii aia?

    • #61

      pe ce baza? si, in plus, scrie MARE IN TITLU ca e ajutor ptr cei ce vor sa.plece

    • #62

      Scuze, am ramas “legat” la comentariul lui Gigel. Banuiesc ca el in tara doreste sa valorifice banii aia cumva.
      Apoi… pe ce baza te ia anafu la intrebari… ai uitat din ce tara de cacat ai plecat.

    • #63

      nu, la revolut poti sa cumperi doar cateva tipuri: litecoin, bitcoin si ether. ii detin ei, tu poti doar sa vinzi sau sa cumperi, nu poti sa-i muti in alt wallet and stuff

    • #64

      Nu ai un wallet normal, cumperi si vinzi bitcoini doar de la/catre Revolut.
      Deci poti doar sa faci niste specula cu banii reali pe care ai in cont, dar nu poti sa scoti sau sa bagi bitcoini din alta parte.

  15. #65

    mi-a placut ca au partea de analytics si ca am scapat de cursul si dubla conversie de la ing
    imgur.com/a/RskYF

  16. #66

    btw, revolut ofera azi livrarea gratuit pt persoane noi sau care n-au card fizic

  17. #67

    BNR stie de Revolut (v. prin excel-ul asta de pe site-ul BNR) … nu mai caut si dupa Monese ca precis stie.
    bnro.ro/DocumentInformation.aspx?idDocument=11319&directLink=1

    Daca stie BNR, sigur stie si ANAFul.
    Cum au fost poprilile puse in RO via decizie judecatoreasca pentru amenzi din DE, tot asa poate si ANAF sa puna popriri pe conturile de la Revolut si Monese – ambele sub autoritatea FCA din UK.
    Problema este daca are ANAF-ul buget si dorinta sa se judece in UK pentru a obtine poprilile.

    • #68

      exact

    • #69

      Am un master in securitate si am fost imprumutat de stapanii plantatiei si pe la alte firme.

      Sper sa ai dreptate, dar am vazut tichete de genul. Conturile normale se blocheaza la solicitarea autoritatilor chiar si din alte tari ue usor. In domeniul asta nu e nici o diferenta pentru UK ca solicitarea vine din Romania sau Germania, iar chestia cu datul in judecata e default. Adica decizia de proprire e emisa de un executor judecatoresc.

      Poate cand iese uk din ue poti sa stai relativ linistit, pana atunci nu ai de ce sa stati pe roze.

    • #70

      da, am dreptate.

    • totusi, eu i-am multumit la cetin nu pentru faza cu propririle ci pentru cei 100-150E pe care o sa ii economisesc lunar
      nu is enormi…dar plm, inseamna spre 2000E anual.

  18. #72

    La Revolut am IBAN propriu pentru euro (cont free, facut la inceputul anului). Am si testat transferul SEPA, au intrat banii.
    Pentru RON si USD par sa fie, intr-adevar, niste conturi generice + numar de referinta, n-am incercat transfer, am facut doar top up in lei cu cardul din RO.
    Desi e cont de UK, nu ma astept sa fie in afara mainii lungi a ANAF daca e vorba de sume mari. Faptul ca pot sa interogheze mi se pare un avantaj, daca vad ca-s sume mici probabil nu se vor deranja cu formalitatile.
    Sunt curios cum va fi dupa Brexit, Revolut ziceau ceva pe undeva de un emitent de carduri din Germania, dar probabil inseamna ca trebuie sa reemita toate cardurile.

    • #73

      Also, am platit ~28 de lei (probabil 5 GBP) curierul pentru livrarea cardului in RO. Se livreaza gratis numai pt conturile premium. Probabil depinde cand a fost deschis contul.
      Oricum, mi-am scos deja banii astia numai din ratele de schimb, am calculat o diferenta de aproape 3% la curs intre ING-ul nevestei si Revolutul meu, in aceeasi zi, pe o moneda non-euro.
      Iar retragerile gratis (200 EUR/luna) sunt aur pentru cei care ajung pe aeroport intr-o tara straina fara moneda locala si au nevoie de cash rapid sa ia un taxi si o apa plata.

    • #74

      ieri am retras de la bancomat cu minunatul schimb de 4.86. dar nu am platit comision, ing rulz:))))

    • #75

      Despre asta vorbesc, as we speak 1 euro la Revolut este 4.67, si cu atat ti-l scoate si din bancomat.
      ING e ok doar pt lei, se pare, daca vrei sa faci orice tranzactii in valuta, chiar ocazional, sunt multe banci si din Romania unde iesi mult mai bine.

    • arhi vestea buna e ca si cand platesti tot la cursu ala platesti.

  19. La Monese plateste comision doar cel care trimite. Am facut eu cateva plati si m-au comisionat normal ca pentru orice transfer swift, insa presupun ca nu exista comision de incasare.
    Apoi, ceva similar si cu cont IBAN e si morning.com

  20. #79

    Am cautat si eu la ei pe site dar nu am gasit… Pot sa atasez cardul revolut la google pay?

    • #80

      teoretic, da, e um card de debit normal

    • #81

      S-ar putea sa nu ti-l accepte Google, mie mi l-au refuzat pentru Google Cloud Platform trial. Nu aveam nimic de plata, incercam doar sa activez un cont nou.

    • #82

      facebook mi-a acceptat cardul de Monese

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam