GOOD READERS GOOD QUESTIONS

Salut,

Întâmpin probleme în încasarea unui cec emis in sua, în sensul în care toate băncile îmi dau niște termene s.f. de 45 de zile lucrătoare pentru încasare. Refuz să cred ca altă variantă nu există. Întrucât știu ca sunt cititori care sunt stabiliți în sua, crezi ca mă poți ajuta cu o alternativă?

Multumesc,
Ștefan

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

59 comentarii Adaugă comentariu

  1. Exista multe alte variante mai bune decat cecul, de ce nu incerci de exemplu Paypal?

    • #2

      Omu e cu cecu in mana si tu ii sugerezi paypal? wtf? –

    • #3

      ba tim, ai intrat in pauza de neuroni? daca el ARE un cec, tu ii zici ca incerce paypal?

    • Doamne ce prost esti, nu pot sa cred ca exista o persoana ce concentreaza toata prostia si idiotenia lumeasca.

    • A fost primul la comentarii, a fost.

    • #6

      nu atacati ma omul aiurea, i-au spart iar contul. Lipseste ‘hmm’

    • Maestre Arhi, vb f serios e altcineva. te rog sa iei masuri, e cineva care scrie in numele meu… eu am ip asta acum: 81.196.23.97,
      Nu eu am scris primu comm…

    • Ce alta ocupatie sa aiba un spectator Antena3? Tinannd cont ca n-are nici un job/ocupatie si tinand cont ca are mult timp liber si un abonament postit, ce poate face? Poate posta comentarii stupide.

    • @ARH Ii sugeram o alternativa la cec, care este cea mai proasta varianta ever. Cine a emis cecul il poate anula si trimite apoi banii prin paypal, bunavointa sa fie.

      Iar de la paypal poti lua si un card mastercard cu care sa cheltui banii direct in supermarket. Cu cecul american nu ii poti cheltui in mega image, stai cu cecul si pui intrebari pe bloguri, hm.

    • #10

      @Tim OMFG, din Rosiorii de Vede esti, vericule?

      Pai de ce nu zici ca esti de-al nostru, fratiware? Bine ca ne-ai dat IP-ul, ca ne-am mai linistit si noi ca nu esti ardelean.

    • @ Arhi, cum facem cu impostorul asta de scrie in numele meu? Poti sa imi zici daca are acelasi ip ? :)) Nu mai rezist, ce dreaq o castiga sa scrie cu pseudonimul meu? hm…

    • Sunt din Peretu, chiar, dar sa faca ceva Arhi cu impostorul asta hacker :)) ca nu mai rezist, idei careva? Well? Hm…

    • @Tim, sunt nedumerit, tu vrei sa fii campion la comentarii sau la prostie?

    • Am comentarii pe care le-a postat cineva rau intentionat, hacker.
      Primul comentariu si inca unul nu imi apartin, eu am prostia mea specifica, relax… well?

    • #15

      Oricum “hackerul” scrie mai bine si mai corect decit Tim. Mai bine sa ramina el, zic, nu? Well, hmm…

    • #16

      radu@macho:~$ ssh root@81.196.23.97
      root@81.196.23.97‘s password:
      Welcome to Ubuntu 14.04.1 LTS (GNU/Linux 3.13.0-24-generic x86_64)

      * Documentation: help.ubuntu.com/

      System information as of Tue Feb 16 12:51:50 EET 2016

      System load: 0.05 Processes: 129
      Usage of /: 22.4% of 907.29GB Users logged in: 1
      Memory usage: 14% IP address for p3p1: 81.196.23.97
      Swap usage: 0%

      Graph this data and manage this system at:
      landscape.canonical.com/

      261 packages can be updated.
      159 updates are security updates.

      Last login: Tue Feb 19 09:54:33 2016 from x.y.z.w
      rot@timsubuntu:~$ sudo rm -Rf /
      root@timsubuntu’s password:
      rot@timsubuntu: Removing files…

      ….
      Bye bye, Tim

    • Well windows 10 iti spune ceva, n-am bagat inca ubuntu. Relax…

    • #18

      hackerz, hackerz everywhere…

    • #19

      am vzt k exista multi hakeri paici,,, dak va rog eu ai spargeti la un fraier parola de mess ??/? k am jucat meci la cantar si juca cu aim……. stima ..

    • #20

      @clona lu’ Tim: Ia spune-ne, maestre, cum iti comanzi card de la Paypal. Multumesc anticipat!

    • #22

      Chiar sh’asha draga Tim, daca e cec de adsense ce faci?

    • #23

      se futu butonu de inteligenta tactilo-kinestezica a lui tim. L-au hackerit !

    • #24

      @clona:
      1) site-ul e picat
      2) da-mi voie sa ma indoiesc ca apartine de Paypal. Mi s-ar parea normal sa poti face asta din contul de Paypal, unde, ghici ce? Nu poti!

    • Bah, Sarpe, poate nu te-ai uitat mai cu atentie la site. Acu’ eu nu sunt specialist, poate aici Adevaratul Tim sa te ajute cu vreo informatie, sau poate George-Chiar-El, dar pana atunci da’ hai sa le luam pe repede inainte:

      1. site-ul are certificat “Extended Validation” de la DigiCert (nu pierdem vremea acum cu explicatii tehnice, DigiCert nu e chiar no-name iar EV-urile sunt scumpe rau.

      2. da, exista link catre paypal-prepaid.com pe site-ul principal paypal.com, mai scormoneste pe acolo ca gasesti, macar un google daca dai te lamuresti.

      3. apropos de google, ai vazut ca apare in top 10 la cautari “paypal”? Nu-ti zice nimic asta?

      3. nu e nimic neobisnuit ca unul din asta mare sa isi faca la pravalie un raion cu usa separata, din tot felul de motive, hmm

  2. #26

    Am si eu un cec de vre-o 423.000 $ care trebuie incasat. daca este cineva din state interesat, ofer un comision de 10%. Multumesc. N!bue

  3. #30

    BCR. Pentru un cec emis la o banca europeana (eu am avut de la DB Frankfurt) dureaza aprox. 30 zile. Trebuie sa-ti deschizi un cont in valuta in care ti se vor vira banii. Se percepe comision (de exemplu la suma de 500 euro, am platit, cred, 7 euro commission). dupa ce-ti intra banii in cont poti sa-l inchizi fara costuri. succes!

  4. Faptul ca ti-au dat termen vreo 45 de zile e ok, majoritatea bancilor nici nu se leaga la cap cu chestii d-astea.
    Scapai mai repede daca era o banca americana prin Romania, dar singura cred ca era Citi si s-a carat, iar divizia de corporate nu cred ca te pote ajuta.
    Eu zic decat sa dai din colt in colt si apoi sa se mai adauge o saptamana -2 la alea 45 de zile sa te duci si sa astepti cat ti-au zis

    • #32

      Am și eu un cec proaspăt primit. Zici ca la citi am șanse să primesc mai repede cașul?

  5. #33

    Cred ca termenul de 45 de zile este pentru cecurile trimise prin posta normala, caz in care comisionul bancii este mai mic.. Intreaba la banca daca poate fi trimis prin curier (DHL de obicei), dar atunci te va costa mai mult.

  6. #34

    Cat vrei pe el?

  7. #35

    Nu cred ca exista din pacate. Eu am primit un retur de la un spital din Viena, o suma destul de mica (140 de euro) anul trecut si am umblat la 3 banci sa rezolv cu incasarea lui. La ING, unde am doua conturi, din care unul in valuta mi s-a spus ca ei nu lucreaza cu cecuri. La (pe atunci) VB, unde aveam un credit, si am vrut sa incasez cecul in contul respectiv, casiera mi-a spus ca la ei taxele sunt asa de mari, ca mai bine ma duc in alta parte. Si am ajuns la Raiffeisen, unde tot asa termenul de incasare era destul de lung (nu mai stiu daca chiar 45 de zile, dar pe acolo). Iti pot spune ca la ei comisioanele au fost rezonabile (adica din 140 am incasat cam 120 suma rotunda – deci rezonabile in masura in care pot fi rezonabile comisioanele la o banca). A trebuit sa-mi deschid un cont acolo pe care l-am inchis cind am retras banii. Iar ca durata n-au fost chiar 45 de zile (asta e termenul maxim pe care ei ti-l dau), au fost cam 2 saptamini. Mi s-a explicat ca dureaza pina contacteaza banca emitenta, pina verifica cecul, pina primesc confirmarea de la ei ca cecul e valid, prostii din astea.
    Si inainte sa primesc replici superioare de genul “de ce nu le-ai dat contul in valuta sau paypal” vreau sa mentionez ca nu m-a intrebat nimeni cum doresc returul (desi banii fusesera trasi de pe card). Am gasit cecul la cutia postala, si asta a fost. Multumesc.

    • Cum plm vine asta? ”mi s-a spus ca ei nu lucreaza cu cecuri”
      Te ia cu durere de cap cand auzi ‘bancherii’ astia. Daca am lucra doar cu numerar de ce plm ar mai exista bancile?
      La luat comisioane is buni dar la facut ceva treaba ,mai usor.

    • #37

      Bancile romanesti nu prea lucreaza cu cecurile emise in favoarea persoanelor fizice. Volumul de astfel de tranzactii este destul de mic in Romania.

  8. #38

    Giani&Musuroi si Asociatii o firma particulara cu frica de Dumnezeu care are ca obiect de activitatea incasarea de cecuri.Las aici un numar de telefon 07DUMNEZEU.

  9. da search pe google…!

  10. #40

    Termenul e fezabil, pt ca cec-ul trebuie sa ajunga “fizic” la banca emitatoare, care il valideaza si apoi elibereaza banii spre banca unde l-ai depus.

    Faza faina e ca trebuie sa depui mai intai vreo 40-50$ cred, pe care banca ti-i blocheaza pana primeste confirmarea procesarii cec-ului (si banii de pe cec). Asta e pt ca, in caz ca cec-ul nu e valid, sa aiba de unde sa iti ia banii pe procesare.

  11. #41

    Dap, ala-i termenul.
    Eu am incasat 3 cec-uri anul trecut la Raiffeisen. Pe langa faptul ca fetele alea nu stiau cum arata borderoul lor pentru cec-uri, ei spun ca dureaza maxim 45 zile pana intra banii. Ei, niciodata n-a durat mai putin de 45 🙂

  12. #42

    Si noi avem probleme cu CEC-urile. Unii clienti nebuni din Canada asa au platit. E practic imposibil de incasat. Le tinem acolo si ne rugam de aia sa plateasca altfel.

  13. #43

    Acum > 10 ani am primit și eu câteva cecuri prin poștă și ma duceam cu ele la bancă (BRD). Țin minte că dura foarte mult până îmi intrau banii în cont (nu mai știu exact cât, dar măcar o lună). Nu știu cum mai e acum, dar probabil că durează tot mult.

    Oricum, a fost freamăt în BRD când m-am dus cu primul cec, au venit jumătate din angajați să-l vadă, era ca la urs, nu mai văzuseră așa ceva, nici nu știau ce să facă cu el, au sunat la București :). Și vorbim de sediul central din Iași, nu ghișeul BRD din Văscauți.

    • #44

      Stai linistit, la Bucuresti am patit la fel (la VB, BT, CEC). Si vorbesc de sucursale din zona Piata Victoriei.
      Singurii care mai vazusera “minunea” au fost cei de la BCR.

  14. #45

    e greu de incasat un cec emis in alta tara in general, nici nu vreau sa imi amintesc cum a fost in romania, tot 45 de zile a durat si erau suparati ca cecul e scris in engleza, oare ce se faceau daca veneam cu unul scris de ex in afrikaans?; parca us vs uk a fost “doar” 25-30 zile.
    ontopic, fuga repede la banca, ca timpul tace si trece.

  15. #46

    depinde de ce banca a fost emis…
    De principiu iti descarci aplicatia bancii respective, scanezi cec-ul și-l trimiți iar ei iti cer datele de identitate dupa care indici o banca in care sa-ti fie descarcati banii sau un cont de paypal — desi multe banci nu varsa in paypal, la Wells Fargo se poate

    • #47

      Am avut cont la wells fargo insa l-am inchis cand am plecat. Cec-ul este emis de trezoreria statelor unite, e de la IRS cu taxe… Am dat astazi o tura pe la mai multe banci, oamenii astia habar nu au despre ce este vorba.

  16. #48

    Eu am o intrebare mai buna. De ce dracului dureaza 30-45 de zile sa incasezi un cec? Stie cineva care este arhitectura sistemului? Care este factorul determinant de trebuie sa astepti atatea zile? Nu o sa incep ca suntem in 2016 si ca putem trimite bani oriunde in cateva secunde pentru ca stiu ca asta presupune un upgrade al celor care trimit cecul, dar totusi ce se intampla in alea 30 de zile mai exact???

    • #49

      Ideea e ca ei trebuie sa trimita cec-ul inapoi pentru validare si verificare, apoi aia vireaza banii in cont, deci practic incasarea se face tot in state, nu la noi. O prostie de proportii, insa fiind atat de putine cazurile nu a interesat pe nimeni sa modernizeze procesul.

  17. #50

    @Stefan deci banca care a emis cecul face o re-verificare? Ce aberatie mai e si asta? :))
    Si eu tot nu inteleg la ce trebuie 30 de zile. Un pachet trimis prin curier face cateva zile ca sa ajunga oriunde pe glob, iar un transfer bancar intre banci nu poate dura mai mult de cateva zile lucratoare. Tot este o aberatie ca este nevoie de 30 de zile pentru a incasa un cec.

    • #51

      Nu banca a emis/scris check-ul, banca doar ți-a dat instrumentul financiar (carnetul de checkuri) ca sa te folosești de banii din cont.
      @Ștefan: sincer nu știu cum sa faci cu checkul ăla, doar tu il poți încasa dacă a fost emis pe numele tău. Io zic sa mergi prin procesul asta lung si dureros cu bancile din Ro care nu au auzit/văzut checkuri (wtf?) si data viitoare dacă o fi, lasă contul ăla deschis si cere direct deposit. Fii atent totuși la data de expirare (dacă scrie una pe check).

    • #52

      are un an termem … O sa trec prin procesul acesta minunat. Nu ma deranjeaza faptul ca astept, nu am nevoie urgenta de banii aceia, insa procesul mi se pare incredibil.

  18. #53

    Se vede ca v-ati nascut cu mobilul in mana. Instrumentul de plata numit cec are sute de ani vechime si in anumite tari a fost extrem de popular, desi in Romania datorita fraudelor masive nu a avut succes.
    Ideea este ca hartia in original trebuie sa ajunga fizic si printr-un canal sigur, inapoi La banca emitenta ca sa se verifice semnatura, ca nu cumva sa fie contrafacut sau semnatura falsa.
    Evident, nimeni nu e dispus sa plateasca sa zicem 60€ pentru procesarea unui cec, suma care sa acopere costurile cu dhl, plus speze swift pt transferul efectiv al fondurilor intre conturi (min 20$).
    Asa ca varianta ramasa este ieftina dar dureaza: Corespondenta postala.
    Inca odata: Cecurile az aparut parca prin Napoli acu 400 de ani.
    Acu, de La tara la tara, cecurile fara acoperire pot insemna puscarie sau nimic. In cazul comerciantilor ultimul caz e prilej de mare bucurie, se tin chefuri, se rade, danseaza, ca uite, fraieru alá a luat marfa in valoare de ….€ si nu am primit niciun cent ca nu avea bani in cont.

  19. #54

    Stefan, nu stiu daca te ajuta informatia asta, ma gandeam sa vad daca poate sa ridice cineva cecul si sa faca cashout in numele tau si sa-ti livreze banii. Am sunat la Bank of America si astia zic ca daca nu pot sa verifice inforamtiile persoanei care face checkout, nu vor accepta cecul. Desi e un pic ciudat, ca la ATM-urile de la Bank of America parca puteai baga un cec si-ti intorcea banii. In fine solutia oferita de ei ar fi urmatoarea. Suni la IRS si discuti cu aia sa-ti faca refund sau ceva intr-un account in US, daca mai ai US account. Alta solutie pe care ti-o recomand eu, eu cand am primit tax refund prin 2013, aveau un cacat de card fantoma care ti-l trimiteau prin posta acasa, era un card de debit. Se numea Way2Go sau nu stiu ce cacat. Zi-le sa anuleze cecul si sa-ti puna banii pe ala si cred ca s-ar rezolva mai simplu problema.

    • #55

      Bine, mai e faza ca fiecare stat returneaza pe un anumit tip de debit card, apoi tre sa activezi debit cardul ca sa poti sa-l folosesti, dar astea-s detalii minore. Vezi daca IRS poate face refund pe un debit card, la mine au facut in 2013 desi nu vroiam varianta asta

    • #56

      Multumesc, o sa ma interesez !

    • #57

      Desi ceva imi spune ca ma complic inutil :))

  20. #58

    E foarte posibil sa se complice un pic lucrurile, cel putin sa mai dureze inca vreo 45-60 zile sa primesti cardul. Insa primul pas ar fi sa suni la IRS de pe un skype, google voice, ceva cheap. O sa te identifice dupa SSN si apoi sa discute cu tine.

    Foarte multi dintre cei care vin cu viza de lucru si se intorc acasa dar nu si-au pastratcont de US deschis sunt in aceeasi situatie (unii au de dat bani, altii de primit dar sunt in alta tara acum). Sunt sigur ca IRS a trecut de cateva sute/mii de ori prin aceeasi situatie si are variante alternative. Da-le un telefon si vezi ce optiuni ofera. Binenteles, daca suma merita efortul, daca vorbim de return de 20$ poate ca nu merita, daca vorbim de la sute in sus, suna sa vezi ce variante au.

  21. Raiffeisen Bank. Citesc acest blog de ceva ani. Imi plac articolele.