Știu că acum câțiva ani, răspunsul ar fi fost, inevitabil, Germania sau UK, din motive obiective. Dar de când cu sirienii lui merkel și UKIP, deja e cam greu să te duci în vreunul din statele astea cu multă apă caldă și să mai fii privit ca un om. PLus că parcă nu ai vrea să te duci într-o țară unde arabii să îți violeze femeia, iar merkel să te întrebe de ce a fost necesar să se chinuie să o violeze și nu le-ai dat-o direct, cu fundiță.

Așa că tu unde ai emigra? Nu ziceți Australia și Canada, procedurile sunt lungi și greoaie, costă bani și ai șanse mari să nu te admită. Zic aici, aproape de noi, undeva unde să ne fie mai bine.
Ați risca Barnevernet?

Eu aș pleca în rusia. Măcar e plin de femei frumoase. Bine, nu aș face nimic, sunt bărbatul unei singure femei, dar măcar atmosfera ar fi plăcută.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

340 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Daca as avea ocazia, as dori sa raman in Romania.

    • #2

      Uneori mă bate și pe mine gândul să mă întorc… Dar stau colea liniștit și-mi trece. Când am ales unde să emigrez am făcut-o pe baza unei piramide a priorităților și intereselor. Ca oricine, am pus sănătatea în vârf. Așa am ales Pennsylvania. www.facebook.com/Pennsylvania-A-Place-Like-No-Other-651651344887821/photos_stream

    • #3

      Da tot timpul e asa pustie ? Din poze zici ca nu locuieste nimeni acolo, nici in Elvetia nu e asa pustiu. Nu ca ar fi ceva rau.

    • #4

      Ca locuitori are densitatea României. Fotografiile sunt făcute de doi fotografi, un constructor român stabilit aici de vreo 30 de ani (care se trezește pe la 3-4 dimineața ca să poată face poze la răsărit cu expunere lungă și fără prea multă mișcare și mașini) și un nuvelist american (care mai e și șofer de tir și se oprește prin locuri de-astea mai liniștite să facă poze și să scrie).
      Crede-mă, e destulă lume. Multă lume. Uneori și femeile-s multe, dar asta e altă discuție :))

    • #5

      Mai la sud de mine.

    • #6

      tu pe unde ești?
      Canada?

  2. #7

    Eu as emigra aici, foarte aproape, in Cluj. Sunt mult mai evoluati si mai cilivizati decat noi, miticii din Bucuresti…

    • #8

      nu stiu daca te potrivesti. acolo oamenii sunt foarte civilizati si superiori, nu ca animalele astea din bucuresti

    • #9

      Ma rog, intr-o oarecare masura este si normal, dupa ce stergi la c0r austriecii si ungurii niste sute de ani, inveti sa scoti caciula cand intri in casa, sa violezi dar mai cu fereala etc…

    • #10

      Ce bine ca ai scos voturile, imi luam minusuri =))

    • #11

      Eu as emigra aici, foarte aproape, la etajul 5. Sunt mult mai evoluati si mai cilivizati decat noi, miticii de la etajul 4…

    • #12

      in plus, daca emigrezi la Cluj, ai ocazia sa votezi un primar extraordinar, care e si mare bautor de zer

    • #13

      mori, pls. tks:)

    • #14

      Bey… deci nu stiu cum sa zic, dar pana n-ai locuit la demisol nu stii ce-i aia viata.

    • #15

      Am avut in tinerete birou la demisol, chiar subsol, ca nu aveam geamuri deloc. Pana cand nu stai 1 an intr-un birou fara geamuri, nu stii ce e viata :). Il inteleg pe domnul profesor doctor Voiculescu, scrie si el la disperare ca sa iasa la lumina.

    • #16

      @radu, se stie ca curul turc sau grec creste valoarea intrinsec si definitiv

    • #17

      @Dropia: Lasa-l, nu-l mai supara si tu, e catranit omul ca nu l-au lasat sa intre la Therme.

    • #18

      @Dropia: Eu am stramosii greci, deci da, pt ai mei era bine si pe atunci… :))
      Lasand arborii genealogici, cred ca nu ai inteles foarte bine diferentele/asemanarile dintre munteni/regateni si romanii transilvaneni: In Muntenia romanii erau romani, domnitorii plateau o spaga din impozite pentru a ramane la tron. In transilvania, romanii nu existau in acte (vezi ce inseamna Unio trium nationum), erau slugile proaste care spalau, cum spuneam, ungurii si nemtii la c0r. Deci mai usor cu pianul, civilizatilor 🙂

    • #19

      atitudine de ultima speta, sa te dai mare roman dar sa te lauzi de infuzia de sange strain

    • #20

      atitudine de ultima speta, sa te dai mare transilvanean fara infuzie de sange. Se rasuceste Dracula in mormant :)))
      Leaganul civilizatiei uber alles!!!! Forta Transilvania!!! Cafiaua trumps Cafeaua!!! #Transilivesmatter

    • #21

      Pai de-aia vreau sa ma mut la cluj, sa obtin o atitudine cu 1-2 spete mai sus.

    • #22

      Radu tata, ce-i necaz? Iar ti-a ocupat vecinul locul de parcare ?

    • #23

      Ca si vinitura pe la Cluj, iti urez bun venit in micul Bucuresti.

      De vreo’ 2 ani e aproape acelasi aglomeratie in trafic dar la scara mai mica, acelasi tupeu, mai nou am invatat sa scupiam fara sa ne scupiam pe haine, fortam trecerea chiar sunt pietoni pe trecere, semnalizarea incepe devina rara avis, iar claxonul e arma alba, dar dupa ce ne dam jos din masina suntem domni, dam buna ziua zicem un cu placere sau multumesc.

      Tiganiada minora din pata rata (mwie boc & co.) a coborat la oras si iti intra prin restaurante la cersit sau vandut gablonzuri, chiar azi azi vazut unul. La bazin(e)/inot cand mergem devenim din ce in ce mai galagiosi chiar daca avem peste 25 – 30 de ani inca flueram minorele de 14 – 16 ani iesind in evidenta prin comportamentul de martalog. Desi nu esti clujean nascut o arzi cu accent desi nu il pronunti nici corect si pari un taran coclit care “nu stie a lega 3 cuvinte” (sa ma cac pe el infinitv).

      In schimb cu mici exceptii si aici vorbesc din experienta, nu prea ai acrituri la 3-a sau a 4-a batranete, in functie de cartierul de proevenienta (yep it’s real) sa iti faca scandal pentru galagie (mai ales daca anunti cu 1/2 zile inainte pe scara vecini ca faci bairam) sau sa tinda sa ia locurile in bus-uri tinerilor rupti in gura de somn si oboseala, iar uneori de 2 job-uri. Rareori vezi un controlor sa merge mai mult de 1 statie, pe care de obicei nu ii simti, iar toamna si primvara pe linia lui 25 (daca lucrezi in The Office – ia biroul cu geam catre bulevard) o sa ai parte la 2 – 3 saptamnani de razi cu 2 dube de jandarmi si poti sa asisti la jumate de autobuz dat jos (yep it’s real – traiasca untold) si amendat cu o suma platibila pe loc, gen 35 de lei … cat 2 pachete de tigari sau un bax de bere. A da si pe unele linii poti simtii cum iesi din oras dupa miros, deoarece apa si sapunul este o raritate.

      In rest ai ce face prin oras si imprejurimi, cultura este daca o cauti, teatrul maghiar din cluj este peste teatrul national din cluj, poti sa mergi la cinema si 3d cu 10 lei la filme recent lansate la Florin Piersic, piezisa & studente si pitipongeala avem, mai ales din zalau, turda si gherla.

      Restaurante/cafenele/bistro/ cochete si fara basini dar cu staif si cu ospatari/itie fara arfe si impresii, de multe ori agitati si obositi de aglomeratie si rareori rau intentionati.

      A da si unora ne place zerul 🙂

    • #24

      Razvane mi-ai amintit de Piezisa….Ce amintiri ma leaga de strada aia….

  3. dacă n-ar fi familia şi prietenii să mă ţină… Noua Zeelandă. pentru că engleză, climă OK, economie OK, natură beton.

    • am văzut că zici “aproape”, da’ în Europa n-aş merge nicăieri.

    • #27

      Oare se inchiriaza casuta lu Frodo?

    • am văzut că p-acolo pasc oile 🙂

    • #29

      Si muuulte cutremure…

    • #30

      16 ore in avion e cumplit….

    • #31

      Anglia zona seismica 0 , aerul de 10 ori mai curat decat in bucuresti. tara asa cum e ea cu bune cu rele mi se pare mai safe decat multe tari de pe continet in cazul inceperei unui razboi major ( urmraresc situatia din syria zilnic ). Astia au scapat usor in si al 2 lea razboi. E babilonie ce e drept in marile orase.( prea multi jamaicani, indieni si paki ), multi se vaita de ploaie dar in caz de razboi aici va fi un SafeHeaven.

  4. #32

    In Portugalia.
    Nu ma intreba de ce, imi place limba braziliana probabil.

  5. #53

    Costa Rica coae….
    Iti canta si Dolanescu la ziua ta…

  6. #54

    Finlanda – da stiu, e langa Norvegia…
    Am fost de 2 ori in tara asta si m-a fascinat. Poate si prin faptul ca ei sunt cam 5 milioane intr-o tara mai mare ca Ro… Sansele sa te calci pe bombeu acolo cu vecinii sunt aproape nule 🙂

    • #55

      Perkele freaca buha prin Finlanda. Ar fi interesant sa ne dea detalii

    • #56

      puneti intrebari si dau detalii, Helsinki-ul e aglomerat, in rest e loc suficient.

    • Limba finlandeză, din grupul de limbi turco-ungro-finice, are 14 cazuri.
      Let us examine the Finnish equivalent of the simple English sentence: I like you. The English sentence is very easy for a foreigner to handle because you simply place one word after the other. This simple sentence translates into Finnish as Minä pidän sinusta.

      Before you can produce this Finnish sentence, you have to know the following:
      – how a Finnish verb is conjugated (the personal endings);
      – pitää is a verb affected by consonant gradation; you must know about the t-d alternation;
      – pitää requires the noun in the elative case; thus you must know about the case system and how the pronouns are declined.

    • #58

      Dai din maini ma pana iti iese…

    • #59

      Prima data am vizitat Helsinki in 2004. Dumica pe la 10 -11 dimineata cred ca am intalnit max 5 persoane pe strada :).

      In port, in piata de peste sa fi fost vreo 20….

      Ambuteiaj in trafic in Mikkeli – mai mult de 4 masini la semafor 😀

      Prin urmare termenul de aglomerat e relativ 🙂

    • #60

      mie mi se par niste tari prea riguroase pentru mine. nu stiu daca as putea fi atat de conformist…

    • #61

      @geretus: da, ma, dar era duminica… In timpul saptaminii e mai rau: sunt 5.

    • Arbait, grup de limbi ugro-finice. Nu-i nici ungro si nici turco.

    • #63

      @Arbait: verbele sunt relativ simple in finlandeza, mai ales ca n-au viitor, iar schimbarea de consoane e oarecum simpla (t->d, v->t, k->g si alte chestii gen kk-k), dar la substantive se complica rau treaba (cred ca de fapt sunt vreo 15 cazuri, asta pt ca nu sunt prepozitii si cazurile inlocuiesc prepozitiile practic), mai ales ca diferite verbe cer diferite cazuri, de obicei e logic, dar exemplul tau e mai putin logic, pt ca elativul se foloseste pt a exprima provenienta din ceva (Menen Helsingista Mikkeliin = Merg din Helsinki spre Mikkeli).

      @geretus: luni e zi de munca, vineri si sambata seara sunt seri in care iese lumea in oras. Mikkeli e un fel de Pascani al Finlandei, normal ca nu vezi ambuteiaje acolo, dar in Helsinki la ore la care pleaca lumea de la serviciu (sau spre) o sa vezi.

      @cetin: mie imi place sa traiesc intr-o tara in care lucrurile sunt mai riguroase si puse la punct, mai ales pe partea birocratica (cel mai simplu exemplu, cand mi-am luat masina, am avut nevoie de pasaport si un formular pe care il avea proprietarul si-am inregistrat-o la un service, unde mi-am incheiat si asigurarea, acum am impresia ca se poate face totul online). nu prea ma simt constrans, desi sunt si unele reguli exagerate (cum ar fi legislatia si taxele pe alcool 🙂 )

    • @big0ne sigur că ai dreptate, nici ungro nice turco, am greșit… Deci limbile ugro-finice vorbite în Europa sunt maghiara, finlandeza, karela, estona și saama (lapona)…

  7. #65

    Canada, undeva prin centrul ei, unde e liniste si toate lucrurile se misca incet. M-as face ardelean nord-american, desi acum sunt oltean.

    • #66

      Si nu, nu sunt chiar atat de greoaie procedurile. Am facut o “simulare” de vreo cateva ori si e relativ usor comparat cu US sau Australia.

    • #67

      Sa ma bat cu musii ca de muste….aia nici nu-ti asigura masina daca le spui ca a dat cerbul de 2 tone peste ea, ca nu I-a placut oglinda ta retrovizoare si a intrat cu cornul in ea. Oriunde in lume ai dori sa pleci ai cel putin 2 escale. La aeroport e si posta, e si farmacie, cumperi cartofi si e si dugheana de tigari. Tocmai am un proiect despre Nunavut la scoala la fii-miu…..aia nici nu stiu de existenta radioului, 65% vorbesc numai inuita lor.
      Prin Manitoba n-ai cerbi dar dau bizonii peste tine…..si deacolo tot asa pleci cu doua zile inainte ca sa ajungi cu avionul pe undeva prin lume……
      As emigra prin Mexic

  8. #68

    Eu sunt cetatean finlandez, dar s-ar putea sa ma intorc la un moment dat in tara sau sa ma mut prin Austria sau Elvetia

  9. #70

    In Polonia. Cracovia, mai exact. Cine a fost pe acolo intelege ce zic.

  10. #76

    In Finlanda, la Perchelica, dar am vazut ca de cativa ani mai greu gasesti finlandezi pe-acolo si mai mult “orice altceva”. E si Rusia destul de sus pe lista mea. Si in Bulgaria inca nu s-a imputit treaba de tot.

    • Hmm … Rusia. Tot pentru femei?
      Cred ca tot ce vezi enervant si cocalaresc in Romania, in Rusia o sa vezi multiplicat.

    • #78

      Am fost acolo si am prieteni si nu (desi FR e foarte mare, deci poate vorbim de zone diferite). Mai mult cocalarism am vazut fara sa vreau in Zürich.

    • #79

      Nu-s exagerat de multi straini in Finlanda, desi au primit cam multi somalezi si irakieni.

    • #80

      Ai dreptate, dar mi-e frica sa nu se prinda si ei si sa vina de prin Suedii si alte tari apropiate.

  11. #81

    Israel, in zona de nord, Haifa sau Zikhron Ya’aqov, “acasa” la cramele Carmel.

    • #82

      Bai, vinul ala Carmel era importat la greu prin ’83 – ’86. Acum nu mai gasesti nici sa dai cu tunul.

    • #83

      In nordul Palestinei te risti sa te ploua cu niste rachete cazute din sudul Libanului, cand se mai supara Israelienii cu Hezbollah…in rest cum zici tu.

    • #84

      @billy: ce e aia palestina?

    • #85

      @dufu: cu permisiunea lui Cetin pot sa/ti dau un link de la un importator din Romania care aduce vin de la Carmel Winery,…….

    • #86

      @bugsy e o tara care acum i se zice Israel, deasemenea nu de mult a fost recunoscuta si actuala Palestina.

    • #87

      @bily: Palestina a fost un teritoriu, o tara niciodata. Ce se numeste acum Palestina este rezultatul transformarii, in noiembrie 2012, în urma unui vot al Adunării Generale a ONU, „entitatii ” palestiniene într-un „stat observator nemembru al ONU”.

    • #88

      @bugsy: da, dar pe vremea romanilor? Ei vezi?

    • #89

      @bugsy-ai fost vreodată în Zichron? Sau dacă ajungi acolo te invit să bem o café shahor (boț café).

    • #90

      @marius: cand sunt in Israel stau in Haifa, dar de fiecare data vin si la Zichron. Imi place la nebunie locul, oamenii, mancarea, multumesc pentru invitatia la cafea, mi-ar face placere

    • #91

      Be simha! Cu plăcere! Până atunci ne mai “vedem” la cafea pe-aci, prin mila mărețului nostru conducător întru cele de fiecare zi, dl. Ametcea.

    • #92

      beseder

    • Palestina e o tara recunoscuta de Romania. Spre deosebire de Kosovo, de exemplu.

    • #94

      @m: a procedat foarte bine in cazul Kosovo.

    • Pe dracu. 90% albanezi, oamenii vor sa fie independenti…acuma realist, ce legatura mai are tara aia cu Serbia? Cum ar putea sa mai lucreze impreuna, condusi de la Belgrad? Da, sarbii au o istorie legata de Kosovo, dar asta e, istorie. E o insulta pentru relatiile dintre unguri si romani sa nu recunosti Kosovo doar de frica secuilor. E o situatie diferita prin faptul ca Secuimea e o enclava, iar relatiile dintre romani si unguri nu au fost niciodata atat de rele ca cele dintre sarbi si albanezi. Si aici ma refer si la oamenii obisnuiti si cum erau relatiile de zi cu zi, si la conducatorii lor, care periodic au pus de cate un genocid

    • Macar noi suntem oarecum consecventi, dar rusia de ce nu recunoaste Kosovo, dupa ce a tot zis ca ala a fost precedentul pt care I se pare indreptatit sa anexeze crimeea si sa recunoasca independenta abhaziei si osetiei de sud?

    • #97

      Israel ar fi ok , are cam acelasi nivel de civilizatie/ educatie ca Romania, daca pui unu peste altul oamenii de acolo. Dar salariile nu ( mai) sunt neaparat mai mari.

      Nu stiu cum e cu munca prin Haifa , daca nu faci turism , eu as alege probabil mai bine Tel Aviv ,sau Elat. In JLM chiria te costa de mori si nu e nici prea curat sau cu conditii prea bune.

      Carmel inca se importa, dar pentru Yarden , tre’ sa fac inca un drum pana acolo. Probabil anu’ asta.

    • #98

      @incubus: in Haifa chiriile sunt acceptabile, in TLV, Herzlya sau JLM sunt intr-adevar prohibite. La Elat am fost doar ca turist. Educatia in ISR este mult peste Romania, practice nu exista termen de comparative. Din punct de vedere al civilizatiei, da, sunt multe asemanari. Cu toate acestea, nu vezi pe plajele publice din ISR mizeria de la Mamaia, Eforie, etc. La fel, transportul public (tren, bus, tramvai) din ISR nu are termen de comparatie cu ce este la noi.

    • #99

      La fel, transportul public (tren, bus, tramvai) din ISR nu are termen de comparatie cu ce este la noi.

      Corect, la noi nu am auzit inca sa se arunce cineva in aer in autobuz sau langa.
      Am fost in JLM la o saptamana dupa atentatul din 2011 si cu alta ocazie am plecat cu o saptamana dupa atentatul din TLV ( tot autobuz) din 2012 .

      Asa ca transportul in comun e bun , dar in Israel am mers doar cu taxi sau pe jos. Vorba aia , nu ca mi-e frica , dar mi-e teama.

      @incubus: in Haifa chiriile sunt acceptabile, in TLV, Herzlya sau JLM sunt intr-adevar prohibite.

      Presupun ca si salariile sunt mai mici daca-i chiria mai mica , daca lucrezi in oras. In TLV , JLM ai sansa sa te apropii de un salariu vest european , pentru o meserie calificata si e , normal , binisor si in IT.

    • #100

      @m: Rusia nu recunoaste Kosovo din cauza Ceceniei (printre altele).

    • #101

      @m: cinci tari din UE nu recunosc Kosovo (Romania, Spania, Grecia, Cipru, Slovacia) pe motiv de …Catalonia, Transilvania, …., etc (ai prins ideea ). Rusia nu recunoaste pe motivul amintit de dufu dar si in semn de solidaritate cu fratii ortodocsi sarbi.

  12. #102

    clima calda, la mare.
    dar nu emigrare, m-as muta acolo cat e iarna la noi.
    mie imi place aici.

  13. #103

    Eu sunt in Danemarca. E foarte fain aici si cum ziceai si tu apa calda este destula. Nu e perfecta tara asta dar nu cred ca o sa plec de aici prea curand.

    • #104

      Cum te-ai acomodat? De cat timp esti? Cum stau cu sistemul de sanatate? Multumesc! 🙂

    • #105

      Sunt aici de 2 ani si 7 luni. La inceput a fost mai greu pentru ca vremea nu e chiar extraordinara si pentru ca nu aveam prea multe cunostinte. Dupa ce am trecut peste partea cu cremea si am iesit in lume am descoperit ca danezii sunt niste oameni foarte faini si foarte primitori. Mergi pe strada si daca faci eye contact din greseala, toata lumea iti zambeste doar pentru ca te-ai uitat la ei. Engleza merge peste tot doar ca e usor dificil sa gasesti un loc de munca decent daca stii doar engleza dar si aici exista o rezolvare pentru ca statul ofera cursuri gratuite de daneza. Cu sistemul medical nu am avut ocazia sa interactionez ceea ce e foarte bine dar am auzit de pe la oameni ca au intalnit medici care cautau pe google simptomele pentru ca habar nu aveau ce se intampla. O alta chestie e timpul urias de asteptare. Daca suni sa-ti faci programare o sa te programeze peste o saptamana, doua. Bine, cred ca se face un oarecare triaj in functie de gravitatea simptomelor. O alta chestie e faptul ca daca mergi la spital timpul de asteptare este si el destul de mare. Stiu pe cineeva care si-a rupt mana si a asteptat la urgente 3 ore pana l-au consultat. In concluzie, daca esti civilizat, confetti si inimioare. 🙂

    • #106

      Mersi mult pentru raspuns! Cu spitalele nu pare asa grav, in Italia, unde sunt momentan, astepti si 2 luni sa faci o ecografie sau chestii de genul. Tatal meu are probleme destul de grave de sanatate si umblu prin spitale pe aici de vreo 5 ani. Sunt destul de organizati, nu pot sa ma plang de prea multe, in afara timpului foarte mare de asteptare pentru absolut orice. Am avut un caz cand prietena mea avea o sonda care trebuia scoasa dupa cateva luni (5-6), iar dupa vreo 4 luni am sunat sa fac programare si am primit programare peste inca 3 luni :)) N-am avut de ales, asa ca am mers la particular. Deci 2-3 saptamani e perfect!
      Multumesc inca odata 🙂

    • #107

      Cu placere. Imi place sa fac schimb de pareri la modul asta. Numai bine!

  14. #108

    De ceva vreme ma gandesc la Estonia. Cred ca o sa fac o vizita la un moment dat.

    • #109

      Un fost coleg a emigrat din Argentina in Estonia si e acolo de vero 4 ani , destul de bine si fericit.
      Tinand cont ca a lucrat si prin Romania, Germania , Olanda si a ales sa ramana acolo , ma gandesc ca e de perspectiva. Singura problema e ca e cam aproape de Rusia .

  15. #110

    direct in Islanda m`as duce.

    • #111

      word! aia i-au facut biserica lui odin si thor.

    • #112

      Pana cand nu or sa ii faca si lui Iron Man, nu or sa ma prinda pe la ei.

  16. #113

    Daca n-ar fi parintii la 80 de ani, mi-as pune serios problema, din cauza copiilor. Totusi, vestul Europei nu ma mai atrage. Ii vad rasisti, si nu mi-ar ramane mai multi bani in buzunar fata de Romania (yeah, lucrez in IT). In Canada ma oftica faza cu “Canadian experience required” (din auzite), dar poate ca ma insel. In State mi-a placut, am primit si oferte de lucru cu sponsorship, da’ ma sperie ideea ca, daca ma lasa vreun surub la motor (am 40 de ani), am incurcat-o rau de tot (sau ma usuca asigurarile). Si nu vreau sa stiu cat o sa ma coste scoala copiilor. Asa ca mai bine stau acasa si prestez in State, deocamdata.

    Si eu sunt curios ce alte posibilitati exista, ca din ce am vizitat nu mi s-a parut nimic perfect. Da’ pe bune, nu din auzite si nu din vacante. Si nu cand pleci de la 1000 de euro salariu, ca se vede diferenta in cazul asta.

    • #114

      Luxemburg?

    • #115

      Stai un pic, tine-mi berea. Vestul europei e rasist? Scandalul ala cu tiganii dati afara de Therme pentru ca-s tigani a fost cumva in vestul Europei?
      Daca te lasa surubul la motor si nu mai poti presta IT sa stii ca nu in Romania ai vrea sa fii, daca tot ai adus vorba de asta.

    • #116

      Canadian experience required e mai mult o legenda. Daca esti bun in ce faci nu ai nevoie de asa ceva si oricum e vorba doar de primul job in Canada. Apoi totul e simplu.

  17. #117

    Du-te ma cu Rusia ta…

  18. #118

    In Polinezia sau in Jamaica, depinde daca merg cu nevasta sau singur

    • #119

      Jamaicia…tara cu cea mai mare criminalitate din america de nord. Hai ca e bine.

    • #120

      au iarba buna si am crezut ca e la caterinca postarea asta 🙂

  19. #121

    Sudul Siberiei, pe deasupra Kazahstanului, sau pe langa Marea Caspica.M-as apuca de crescut vaci.By default, as fute tot a 2-a rusoaica buna.Is de la Cluj, n-am respect pentru mai nimic, deci as fi in elementul meu.

  20. #124

    Polonia? adica plm au femei misto.

  21. #125

    Olanda.
    Pentru că casa+utilități+mâncare=35-40% din venit.
    Pentru că 14 salarii, 37 zile de concediu, stress free.
    Pentru că paracetamolul tratează boli pentru care la noi se administrează 50 de tipuri de antibiotice.
    Pentru că viitorul sună altfel aici

  22. #133

    Cehia 🙂

    • Nu poti sa te uiti la filme porno cu cehoaice decat din Cehia? 😉

    • #135

      fireste 🙂 Eu sunt parte din actiune.

    • #136

      Daca toate cehoaicele arata ca alea din filme, amu ma urc in masina

    • #137

      @liviu arata pe dracu’ asa.Inalte, blonde de regula dar la corp si fata nu te prea incanta, parca seamana mai mult cu germanicii decat su slavii uneori.Slovacele sunt mai dragute.

    • #138

      @liviu nu-s chiar toate asa dar in peripetiile mele prin lume am descoperit ca-s easy as pie. Daca stii ce vreau sa zic. (generalizam pentru amuzament)

  23. #139

    Fara nici o stangere de inima Cehia, oameni faini, fete de treaba, bere buna, peisaje faine, singurul minus limba dar daca ai ceva notiuni de rusa, sarba iti este mai usor.

    • #140

      Am stat de vorba cu cehi si slovaci. Pentru ei e maidegraba mai usor sa inteleaga limba sarbo-croata decit rusa.

  24. #141

    din smogul si mizeria indoneziei, romania pare lux. eu zic sa invatam sa apreciem ce avem si poate sa schimbam ceva daca nu ne place.

  25. #142

    australia sau los angeles.. sau dubai… sau dracului undeva unde sa nu ninga si sa nu ploua niciodata :))

  26. #145

    Uruguay… Uruguay este a doua în lista celor mai puțin corupte țări ale Americii Latine. Politica și condițiile de muncă sunt printre cele mai libere de pe continent, economie în curs de dezvoltare, democrație stabilă, sistem judiciar independent, cel mai scăzut nivel al corupției din America Latină, îngrijiri medicale de calitate prin intermediul sistemului național de sănătate, inclusiv pentru rezidenții străini. Vreme făină, plajă, coastă, apă… și încă ceva la 1$ 🙂 Cu siguranță acestă țară, e excelentă dacă te gândești sa emigrezi pe undeva. Ne vedem în Uruguay! 🙂

  27. #149

    Stai acolo ca stai bine…

  28. #150

    Barcelona, Spania si cred ca e evident de ce.

    • #151

      Subscriu, super mischteaux Barcelona! Ajuta mult faptul ca aici iarna e ca o primavara putin mai capricioasa in Romania.

    • #152

      Vremea? Noi plănuim o mutare Amsterdam to Barcelona chiar săptămânile astea.

  29. #153

    Cehia. Imi plac scriitorii cehi, arta lor moderna, plus ca majoritatea cehilor cica-s atei si limba cica e usor de invatat.

    • #154

      Limba nu e chiar foarte usora 🙂 ma refer la gramatica si la cazuri (au 7). Insa intre romana si ceha exista foarte foarte multe cuvinte cre suna la fel sau aproape la fel si au si acelasi inteles. Din start as putea spune ca ai deja undeva in jur de 200-400 de cuvinte (cel putin) intre romania si ceha.
      vzduch = aer (exista si in romania similarul vazduh)
      ocet = otet
      doktor = doctor
      etiketa = eticheta
      lampa = lampa
      nectarina = nektarinka
      semafor = semafor
      cat si din alte limbi, engleza de exemplu
      juice – dzus
      etc etc
      etc.
      verbele nu sunt greu de conjugat. in plus constructiile seamana foarte mult cu romana (poti sa muti verbul, subiectul, etc)

      Exemplu:
      Holka pije dzus – Fata bea suc.
      Holka dzus pije – Fata suc bea.

      Singura mare problema ramane folosirea corecta a cazurilor si asta iti va lua ceva timp. dar pentru a te exprima in ceha si a te face inteles nu e deloc dificil. ca nu vorbesti corect 100% este alta poveste.

    • #155

      Nu e chiar asa. Limba literara foloseste ceea ce se cheama “druhe pozice” – adica verbul e intotdeauna al doilea cuvant din propozitie. Chestia asta cred ca e imprumutata din germana, nu stiu daca in alte limbi slave e la fel. Poti sa le amesteci, dar atunci fie suna ciudat, fie zici ca esti poet dadaist.
      Am stat ceva mai mult de sase ani in Cehia – tara e super ok, oamenii ok, preturile incredibile, limba e nasoala. In functie de unde stai, poti sa supravietuiesti cu engleza (Praga, partial in Brno) sau nu (restul tarii). Sistemul sanitar e OK si foarte ieftin unde trebuie sa platesti din buzunar, impozitele relativ mici, infrastructura in genere buna. Daca m-as stabili acolo? Poate la pensie, undeva intr-un oras mai mic, gen Kutna Hora sau Mikulov.

    • #156

      Multumesc pentru completare.

    • #157

      Limba nu cred ca-i usor de invatat. Daca stii rusa sau vreo alta limba slava, te poate ajuta un pic, da’ nu-ti inchipui ca foarte mult.

    • #158

      Ah, inca ceva legat de Cehia: bucatarie de 2 lei. Dar macar sunt mesteri in bere.

    • #159

      @sabotor zebra facuta de cehi este prea bestiala 🙂

    • #160

      Am o prietena care locuieste in Cehia si ei i s-a parut limba ceha usor de invatat, dar poate din cauza ca a crescut practic intr-o familie trilingva (romana, germana, maghiara) ii vine mai la indemana sa invete limbi straine. Eu nu m-am apucat inca sa chiar explorez in directia aia.

    • #161

      @Mihai
      Pe langa faptul ca nu poti manca doar coaste tot timpul, coaste gasesti peste tot.
      @ela
      unii au o inclinatie pentru limbi straine, nu neg. Dar sa spui ca e usor de invatat pentru ca unei persoane i s-a parut usor de invatat e ca si cum ai spune ca e usor sa faci bani din blog pentru ca uite cat de bine se descurca Arhi.

    • #162

      @Sabotor: si jobul meu tot cu limbile straine are de-a face, deci s-ar putea sa-mi fie mai usor decat marii majoritati a oamenilor sa asimilez o limba straina. Dintre limbile slave, ce-i drept, n-am avut ocazia sa aprofundez vreuna. In timpul facultatii am fost 3 luni in Polonia, dar programul la care am fost era in engleza, deci evident ca n-am reusit sa prind decat cateva expresii in poloneza.

  30. #163

    Undeva prin orientul mijlociu sau chiar apropiat. Am auzit ca daca te porti cum trebuie, ai toate sansele sa ai acces la cel putin 70 de virgine.

    • #164

      Or fi virgine da nimeni nu vorbeste de virsta lor. Una de 80 de ani nu e interesanta deloc.

    • #165

      “Una de 80 nu e interesanta deloc”.
      Lasa-ma sa ghicesc: nu esti vasluian.

    • #166

      Infidelule!!! Citeste Coranul!

  31. #167

    1. Sardinia sau langa Florenta
    2. North Carolina sau Washington, undeva cu multa verdeata
    3. Tulcea, daca as castiga la loto.

    Dar e bine si in Germania, contrar parerilor emise de anumite persoane din cadrul acestei comunitati lipsite de prejudecati:))

  32. #168

    Una din tarile scandinave.

    • In Norvegia e nasol ca nu poti sa-ti bati copiii.

    • #170

      aici avem o problema…

    • #171

      Si nici nevasta, si nici cainele, si nici vecinii… damn ce draq poti face toata ziua???

    • Bo$$, e trist tare fara manutele alea colorate.

    • #173

      @big0ne
      m-am gandit la toate: ii tin in pivnita, legati cu un lant si nu-i trimit la scoala. Asa n-o sa poata sa ma parasca la directoare ca-i bat.

  33. #174

    Daca excludem UK , Slovenia clar!

  34. #176

    Visul meu: o tara fara tigani, arabime sau bofeline din RO/MD.

    Cred ca tot in zona scandinava m-as orienta, cu tate ca urasc frigul.

  35. #178

    Asia de sud-vest poate doar pentru ca un grasun blondin ca mine are fetisshuri cu femei minione negriciose si cracanate care sa zica “Sucky-sucky, 5 dollar. Me love you long time. Too long time.”

    • #179

      Normal ca, cracanate daca au madularu mai mare ca al tau…plm.

    • #180

      la urma urmei o gaura calda e o gaura calda si trebuie tratata in consecinta

    • #181

      Imi place cum gandesti…

    • #182

      regret ca nu pot sa dau un plus lui kkmk. indonezia e pentru tine!

  36. #183

    Popesti-Leordeni.

  37. #184

    Polonia și m-ar atrage și Cehia dacă n-ar avea clima aia de toată minunea.Dacă tot vrei să faci o treabă, dă-o dracu’ de Rusie Cecenia taică.Nici Portugalia nu-i de lepădat.

    • #185

      E faina clima. Vara e mai racoros decat in Romania. Si nici iarna nu-i chiar rau, e cam ca pe la Intorsura Buzaului.

  38. #186

    Acasa, nu e chiar asa de rau. Zice fostu emigrant.

    • #187

      bine ba, tu ai fost in UAE…

    • #188

      Si asa zic mulți. Eu am ajuns la concluzia ca asa de frumos e afara. Cand vizitezi

    • #189

      sunt tare curios ce fel de emigrant ai fost, daca in UAE nu ti se da “cetatenie”

      in UAE lucrezi frumos 2-3 ani si apoi innoiesti mai intai viza de munca (daca sanatatea, tu si patronul doriti acest lucru)

    • #190

      @Cetin: Pai Si ce daca a fost. Tu nu ti-Ai bagat pwla in Romania Si te-Ai carat la Timisoara?…si dupa aia Ai calcat in valea plingerii?

    • +1

      Ca fost emigrant pe plaiurile vestice (Germania, Luxembourg), am ajuns la concluzia ca nici acasa nu e asa rau. Se poate si mai bine, dar macar nu-ti scoti ochii de plictiseala, gasesti sa-ti cumperi un covrig Duminica, mancarea chiar are gust, ai cu cine schimba o injuratura… chestii mioritice.

    • #192

      @nfo
      Se consideră că ai emigrat, chiar dacă ai plecat temporar sau dacă țara adoptivă nu îți acordă cetățenie. Emigrant sau expat e tot aia.

    • #193

      diferenta dintre imigrant si expat = www.globalcoachcenter.com/expat-tips-newsletter/286-expatriate-vs-immigrant-whats-the-difference

      ps. www.abudhabi.ae/portal/public/en/citizens/citizenship_and_residence chiar autoritatile folosesc termenul de “expat” pentru ca vor sa transmita subtil unele lucruri la care nu vei avea acces.

  39. Chiar nimeni in Ungaria? Femei. barbati, clima, tot de vrei.

    • #195

      Gulaș

    • #196

      Eu sunt in Budapesta de un an. Orasul e frumos, infrastructura dezvoltata, multa verdeata, cunosc si limba asa ca pentru mine e super.

    • #197

      si mie mi-a placut in budapesta. dar ce spanac sa muncesti acolo, daca limba canci?

  40. #198

    Braila.

  41. #201

    Rusia / Spania

  42. #202

    UK sau prin nord pe undeva. Pe mine nu ma deranjeaza frigul, deci mi-ar fi usor.

  43. #203

    Faro, Portugalia www.youtube.com/watch?v=sodm0FBQfqE
    Pentru lumina, culori si clima

  44. #204

    Montserrat, Luxemburg sau Austria, ca tot am fost acolo!

  45. #205

    islanda suna bine. rece si spatios. si oarecum mai putin ue, nato si bullshituri asemenea.

  46. #206

    Moldova.

  47. Vaslui, am înteles că fetele sunt mai..”open-minded”!

  48. #208

    Republica Dominicana – pt ca nu suport frigul. Plaje, fructe dulci si clima calda.

    • #209

      Dar suporți mizeria si foametea? Acolo e frumos doar in resorturi.

    • #210

      @eudineu: cam asa e si-n Bulgaria.

    • #211

      Nici pe departe nu e apa din Rep. D

    • #212

      Dar nici mizeria din Rep Dom nu o gasesti in Bulgaria.

  49. Cehia sau Chisinau

  50. #214

    Japonia, sau orice alta tara in care nu exista tigani si arabeti.

  51. #215

    Chiar daca sunt in UK de 2 ani, mi-ar face placere sa emigrez in Suedia, este o tara care se aseamana foarte mult cu Anglia, din multe puncte de vedere, doar ca in Suedia este putin mai frig si regulile sunt putin mai aspre.

    Ce devine stresant in UK in ultima perioada este numarul emigrantilor…iti este foarte greu sa intalnesti englezi pe strada, la magazin, in parcuri sau la service-uri, restaurante…etc. Emigrantii s-au intins peste tot, nu cred ca exista domeniu in care sa nu existe un anumit procent de emigranti, pana si in sistemul bancar gasesti 4 oameni din 10 din alte tari.

    Anglia e o tara frumoasa daca traiesti la periferii, i-am auzit pe multi care spun ca e cea mai jegoasa tara din europa, ei bine..privind strazile din apropierea city centre-ului DA, e adevarat…insa daca mergi prin suburbii…vezi peisaje superbe, paduri intinse pe mii de hectare, drumuri impecabile, rezervatii naturale si parcuri cum nu vezi nici in documentarele de pe discovery.

    Prima data cand am ajuns aici si am vazut ca 80% din timp doar ploua am cazut in depresie…fiind obisnuit cu temperaturi de 40 de grade vara..fotbal si iesiri la picnicuri…am zis ca nu e o tara pentru mine, insa cu timpul am ajuns sa vad si punctele forte ale acestei tari… in 2 ani de zile am vazut doar 2 tiruri cu lemne, si alea pe autostrada…in romania vedeam 100 pe saptamana ..de aici tragem concluzia ca aici padurea este mai mult decat sacra, lemnul este de 3 ori mai scump decat fierul…

    Insa cel mai mult apreciez increderea companiilor in persoane, in 2 ore iti poti cumpara masina si iti faci absolut toate actele, in 5 minute iti faci taxa de drum, in 30 de minute asigurarea si iti schimbi si proprietarul masinii… totul se face online sau telefonic, nu exista magazin sa nu accepte plata cu cardul.

    Cei care vorbesc urat de UK o fac doar pentru ca marea parte a emigrantilor au venit prin agenttii si automat au avut parte de case vechi, murdare..cu care le imparteau cu polonezi, lituanieni sau pakistanezi.

    Salariile sunt foarte bune, in domeniul IT-ului cred ca Anglia e tara care plateste cel mai bine, in domeniul medical la fel, iar pentru cei fara specializari, in depozite se angajeaza non-stop.

    Insa asa cum am zis la inceput, numarul emigrantilor devine o problema in UK…sunt din ce in ce mai multi.

    Iar treaba cu rasismul nu este adevarata, adica daca stii sa te porti frumos, civilizat, sa iti ceri scuze cand gresesti sau sa intrebi cand nu stii, niciodata nu vei avea probleme cu ei, ba din contra, o sa devii prietenul lor.

    • #216

      Ce salarii bune in IT ai gasit tu in Anglia? Ca eu numai de tepe am avut parte. Si toate lucrurile sunt mai scumpe decat pe continent, din cate am vazut.

    • #217

      Deci Alex e de 2 ani in UK dar vorbeste de imigrantii din UK la persoana a 3-a………. ooooookey

    • #218

      Imi place partea asta” paduri intinse pe mii de hectare”.

    • #219

      @antinevralgic: Cred ca vorbeste la persoana a III-a pentru ca se refera la imigrantii din UK care vin din afara UE, adica aia mai colorati 😀

    • Ce ai scris este in mare parte un pamflet,nu?
      Pai sunt mulți emigranți deoarece s-a umplut de romani!
      Nici o companie nu are încredere in tine ,doar ca are alte metode de a te verifica decât are in romania. La depozit angajeaza la fel de mulți câți dau afara sau câți pleacă ,majoritatea fiind angajați prin agenții.
      Ba treaba cu rasismul e foarte adevarata !
      In UK nu e problema ca e frig sau măcar nici ca ploua , cel mai rău este ca luni întregi vezi soare doar 5 minute pe zi.

  52. #221

    Recomand tuturor (IT-istilor) (cu familie) sa vina in Luxemburg.
    Daca esti holtei, e jale mare pentru ca nu se intampla nimic. Daca ai familie si copii si iubitor de natura, esti in rai. Sunt multe de spus, mentionez un singur aspect: anul trecut au anuntat dublarea numarului de kilometric de piste pentru biciclete, de la 600 la 1200km. Asta intr-o tara mai mica decat un judet din Romania. Scoala e gratis si toti copiii ajung sa vorbeasca cel putin 3 limbi cand termina liceul.

    • #222

      Problema mare cu Luxemburgul e langa Germania. Si cum iarna nemtii isi curata constiincios drumurile de zapada si dau zapada peste gard se inzapezeste tot Luxemburgul.

    • #223

      @Tesla: ai uitat sa lauzi vremea deosebit de insorita care te imbie la plimbari lungi in natura si in general la cat mai multe activitati inafara casei.

    • #224

      daca iti place ploaia, e superb:)))

    • @Tesla
      Ai uitat sa precizezi si cam cat este o chirie in Luxembourg. Am sa remediez eu omisiunea.

      Un apartament mic de 2 camere este in jur de 1100 EUR. Cand inchiriezi va trebui sa platesti in avans ceva luni plus comisionul agentiei, comision care e tot 2-3 luni valoare chiriei.

      Cam cu aceeasi bani, in Germania la 30 de km inchiriezi linistit o casa cu gradina sau un apartament modern cu 3 – 4 camere de peste 100mp.

      Nu ai voie cu caini, pisici. Poti primi prieteni in vizita dar nu pot dormi o seara la tine.
      Toate legile legate de chirie sunt in favoarea celui care inchiriaza. Oferta este limitata iar cererea imensa.

      Toate in Luxembourg sunt mai scumpe. Fac exceptie tigarile, benzina si cafeaua.
      Un sandwich amarat e de la 4 la 8 EUR.
      O pizza la “Gare” e 30 EUR.

      Parcarile sunt foarte scumpe in capitala. Problema nu exista in oraselele mai mici (gen Echternach).

      In rest, civilizatie, curatenie, sistem de sanatate excelent, cel mai bun sistem de transport din EU, ai ce vizita, are o groaza de parcuri pentru copii.

      Daca ai un venit per familie peste 5 000 EUR net, e un loc decent. Altfel, Olanda e de preferat.

      A, sa nu uit: limba Luxembourgheza e de tot rahatul. Dar cu o franceza decenta te poti intelege cu toata lumea. Engleza o vorbesc in general cei din finance sau IT.

    • #226

      amice @Mihai,

      Nu am uitat deloc despre chirii insa este irelevant faptul ca o chirie costa 1100 EUR (minim!) daca tu compari cu preturile din romania. Daca tot vorbim despre chirii, nu uita sa spui ca aia 5000 EUR net pe luna despre care vorbesti ii aduni din doua salarii minime + o singura alocatie de copil. Atentie, am spus salariul minim. In general un salariu normal, decent este in jur de 3000 net. Ca fapt divers, soferii de autobus au 4000 brut.

      Tot ce ai spus mai apoi despre cum nu ai voie cu caini si pisici sau cu persoane in vizita sunt bazate pe vreo experienta proasta cu cine stie cine. Nu imi imaginezi cata minte poti sa nu ai ca sa ridici cazul asta la nivel de regula generala. Nici macar nu o sa imi pierd vremea cu capitolul asta.

      Si poate ma scoti si pe mine la o pizza cu 30 EUR la gara :)) Cea mai scumpa pe care o stiu eu e 27 de euro si e pentru 4 persoane, la o pizzerie “de lux” din Mamer. Dar poate acolo la gara, in cartierul imigrantilor, or fi si mai scumpe!

  53. #227

    Nu mi-as lasa Venezuela mea minunata nici daca ar deveni de 10 ori mai periculoasa, ceea ce cred ca deja este statistic imposibil. Acu’s in Romanica pentru niste personale, si desi sunt fericit ca sunt aici, aproape de familie, sa ajut, fiind nevoie de mine, tot am o tristete si un gol in stomac si mi-e dor de ” a doua casa ” . So much drama wow .

    In Europa, Portugalia e tata lor. Imi pare rau de Anglia ca este si ea printre tarile distruse de ” prietenosi 🙂 ” . Restul, nimic tentant.

    • #228

      Nu serios, Venezuela? Parca era printre tarile cu cea mai mare rata a criminalitatii.

    • #229

      Pai si ? Poate e cremenal , fiecare cum i se potriveste mai bine , ce e cu prejudecatile astea…

  54. Grecia, fără să stau pe gînduri.

  55. #231

    Pe Lună 😀
    Viata la rusi nu suna prea vesel pe viitor, slabe șanse sa scape si ei de călărit, se împute și acolo cât de curând ce a mai ramas, oricum nu era cine știe ce.

    • #232

      Mda si eu am aplicat pentru Marte, dar nu m-au chemat la preselectie. Rasistii!

  56. #233

    Bruges, Belgia. Liniște. Curățenie. Senzație de trecere a timpului cu țârâita, plimbări pe canale, lebede domesticite.

  57. #234

    Madeira

  58. Dacă vorbim strict de UE atunci cînd te gîndești la o emigrare poate e mai bine să nu te gîndești la o țară, ci la o regiune.
    Iată, poți să ai casa, ieftin în Valonia/Luxemburg (provincia belgiană) și să muncești în Luxemburg (orașul/țara), salariu mare, impozite mici. Sau domiciliul în Flandra cu toate avantajele ei și munca în Germania sau Țările de jos.

  59. #236

    Da, și eu cred că tot în Rusia aș emigra. În primul rând pentru că e o țară majoritar creștină ca și noi, deci m-aș simți bine. Și chiar dacă sunt și mulți musulmani nu sunt din ăia nebuni și cretini degenerați ca arabii. Rușii au bărbăție spre deosebire de occident, pe teroriști sau nebuni îi stârpesc din fașă. E o tara sigura spre deosebire de occident. E o putere militară și nucleară. Are o cultură foarte mare. Plus că e aici foarte aproape de România. Da, în Rusia aș emigra.

    • In rusia sunt sunt cele mai mari orase din lume cu populatie impartita aproximativ egal intre crestini si musulmani: Kazan si Ufa. Si care se inteleg bine unii cu altii (probabil pt ca marea majoritate nu sunt habotnici).
      Pe de alta parte, sa locuiesti in cecenia sau daghestan (zone unde rusii sunt pe la 1-5% din populatie) nu mai e asa bine.

    • #238

      Mamă ce minte ai și tu, mânca-ți-aș gura. Păi eu mă duc în Cecenia mă? Mă duc în Moscova. Sau în Siberia dacă vreau. Bă… ești sub orice critică. Ești varză

    • N-ai coaie

    • #240

      Bă ești bulangiu? N-am coaie să plec în Siberia dacă vreau? Pe cât faci pariu cu mine că am?

    • #241

      iti dau 1000de coco lunar daca devii corespondentul arhiblog.ro in siberia

    • #242

      Vorbești serios boss? Cred că e ofertă pe care n-am s-o pot refuza..

    • #243

      Te contactez pe mail, boss.

  60. #244

    Rusii cam au placeri ascunse cu tatarii.

    • #245

      Păi tătarii nu sunt tot un fel de ruși, cumetre? Nu vezi că ești cam incult. Tătarii nu sunt tot de prin zona aia de pe acolo? Mai pune mâna pe carte, n=ai pic de cultură, de istorie în cap.

    • #246

      Daca iti spun ca habar nu ai pe ce lume esti, o sa zici ca a fost gluma subtila. Asa ca nu-ti spun.

  61. #247

    In Islanda all the way!
    avantaje:
    1) zero tigani, zero arabi, zero asistati social, zero germeni (mor de frig si de izolare)
    2) natura all the way: gheizere, ape termale, munti, ghetari
    3) populatie putina, Reykiavik superb si aerisit
    4) bautura buna – tarie in special
    5) nivel de trai ridicat
    6) aurora boreala
    7) foci, rechin si peste la discretie

    cons:
    1) limba – elfii au o limba pocita dar 90% stapanesc bine engleza
    2) frig si noapte polara – se rezolva cu bautura, femei, muzica si o carte buna. si culmea, iarna nu e mai frig decat in Romania (un islandez imi spunea ca a calatorit la constanta intr-o iarna si s-a cacat pe el de frig).

    that would do for me…

    • #248

      Cu soarele/lumina cum stau? Poate sa fie si mai frig, dar de la 3 zile innorate in sus intru in depresie. Nu se rezolva cu alcool si carti, dimpotriva. 🙂

    • #249

      nu stau prea bine, Islanda are cam 1/3 din zilele anului insorite. restul zilelor sunt cu plafon foarte jos, negru de-a dreptul.
      vara insa ai aproape 21 de zile de lumina, in decembrie ai 21 de ore de noapte 🙂

      dar, cum spuneam…..caldura e free caci e geotermala 100% asa ca un calorifer incins ar putea compensa absenta soarelui 🙂

    • #250

      Daca mai erupe si vreun vulcan….

  62. Mah nu hotarati nimic pana nu vedeti Luxemburg mai intai.

    Desigur, daca aveti venituri care sa va permita chiria, ca nu degeaba contine cuvantul lux.

    • #252

      L-am văzut, mă! Mi-e frica de drogați intrați in sevraj (ziua in amiaza mare) si pe care ii păzește poliția sa nu (isi) facă rau

    • Strigau alahuakbar? Daca nu strigau, te poti intelege cu ei.

    • Plus, ca politia nu le da liber la violente, ca la alahuakbari.

  63. #255

    Tenerife, pana sa dispara complet de la incalzirea globala.

    Meanwhile, in Russia: runt-of-the-web.com/russian-dating-site-photos/3

    Eu tot nu inteleg unde vedeti voi rusoaice frumoase. BTW ati fost careva prin Cecenia, Ingusetia, Tomsk, Vladivostok, Novosibirsk, oriunde ALTUNDEVA decat Moscova sau Petersburg?
    Ca din 150 mil oameni se umplu lejer vreo 10 agentii de futomodele cu care defileaza pe strazile capitalei sau prin vest, la bratul vreunui miliardar de carton. E o chestiune de statistica.

    BTW, si romancele sunt cam uratele.

    • #256

      @alex asta am zis și eu.Cecencele alea sunt ireale pe când rusoaicele au un procent destul de mare de fete urâțele sau cu gene amestecate, asiatice și europene ceea ce le face cam….meh.Și libanezele și iraniencele cică ar fi extrem de frumoase, must see cândva.

    • #257

      @vabis confirm ptr libaneze. Cand dai pe aici sa vi la o cafea. Iti gasim una pe gustu tau

    • #258

      @billy Hai ca ma faci sa-mi para rau ca deja am platit vacanta 🙁
      La anul daca o fi sa am o vacanta de 2 saptamani neintrerupta tot dau eu prin Orient, mi-am pus in cap de anul trecut.

    • #259

      Eu sunt jumatate iranianca si vreau sa zic ca sunt printre cele mai frumoase :))))))))) … Ma alint si eu. Frumoase peste tot in lume :), insa iraniencele sunt frumusele daca iti plac cele brunete. Am fost intr-un restaurant peruvian unde chelnerita era jumatate peru si jumatate columbia, semana foarte mult cu mine , am ramad blocate amandoua 🙂

  64. Bah, toti vreti sa plecati?
    Nu mai place nimenui tara aia?
    Eu vreau sa ma intorc de ceva ani dar vad ca multi fug de acolo:)
    Sunt ceva ‘intorsi’ pe aici? Cum e? Cum nu e? Recomandati?:)
    PS important: nu lucrez in IT.

    • #261

      Stai oriunde afara din tzara.

      PS: O sa emigrez in UAE. 🙂

    • Regula 1: poti sa negociezi un venit bun aici? o sa fii happy. Preferabil cauti oportunitatea de afaceri, dar cu scepticism maxim.

      Banii stransi ii investesti in respectiva treaba – inclusiv pt eventualele spagi. Daca strangi un pic din buci pana porneste treaba, esti rege.

      Vrei sa iti futzi existenta? Bagi toti banii intr-o casa si ignori regula 1. O gramada de fosti imigranti, redeveniti apoi imigranti, iti pot da detalii.

    • Nu ma intorc sa ma angajez lacatus ci sa deschid ceva al meu.

    • plus sa mai iei in consideratie marimea pietei careia te adresezi. Nu e mare, in general. c

  65. feroe, chile, paraguay

  66. Albania … 🙂

    • #267

      tu vrei sa te simti bogat…

    • #268

      @Cetin: ca sa zic asa…hmm.. Mai vorbim despre Albania peste citiva ani.

  67. #269

    Grecia, fără să stau prea mult pe gânduri.

  68. #270

    Moldova, Chisinau, sa ma angajez la Vladimir Plahotniuc, sa am grija de plutoane

  69. #271

    Planurile noastre erau pentru Norvegia la pensie.Acum ma gandesc ca Romania e chiar ok, poate Ungaria.
    Cert e ca in 3 ani cu totul alta o sa fie situatia ,mai vedem.Cum zicea un ilustru “turcii vin in Europa da’ Europa unde plm sa se duca?”

  70. Norvegia, imi place clima de acolo dar si peisajele

  71. #275

    Cuba?

    • #276

      Saracie lucie pe acolo + o caldura umeda care face ca gindacii de bucatarie mari sa creasca de 3 ori mai mari decit cei din romanica.

    • #277

      Hasta la revolucion siempre!

    • #278

      @dufu: Cubanii au ajuns Mai departe. De la revolucion..la victoria siempre:))))

  72. Am gasit acum 3 ani in Filipine o insula care se numeste Palawan. Atunci nu era asa plina de turisti, probabil s-a mai schimbat situatia pana in ziua de azi (dar nu m-ar deranja nici turistii) sii, chiar daca Europa e plina de Filipinezi/e in cautare de munca, acolo m-as muta.
    Sa am o viata buna, libera, simpla si fericita :D.
    Ajung acolo iar in cateva zile si sunt curioasa daca ma loveste iar sentimentul de “acasa” sau nu. 😀

    • #280

      Unde ai gasit insula micule Columb? Pe Tripadvisor “What to do in Philippines” locul 2 dupa Boracay?
      Nu ma intelege gresit, n-am nimic cu alegerea dar mi s-a parut snob comentariul tau.

      Sper sa fii sanatoasa ca spitalele sunt o mica ruina, sa nu mai zic de scoli.

  73. #281

    Nasol sa observi tot mai mult avant cand vine vorba de a-ti parasi tara in contextul in care tara ta are (avea ?) niste munti superbi, o delta faina, un litoral ce are putea fi excelent. Eu o sa emigrez in romania cand o sa aiba autostrazi, sistem medical si sistem juridic bun, adica prin 2040 – 2050. Cluj, Brasov sau poate Oradea.

    • #282

      99% dintre romani habar n-au de frumusetile tarii cat timp pentru 99% dintre ei turismul e nu mai departe de 100 km de casa. uite cazul bucurestenilor care merg in marea lor majoritate pe valea prahovei, mamaia si vama (de fitze).
      Altfel, cati au batut mai mult de 2000 km prin tara in concedii cand 99% dintre corporatisti isi fac vacantele prin locatii exotice din afara tarii?
      Evident ca daca nu ai batut niciodata la picior muntii Carpati, daca nu ai stat de vorba cu satenii din satele alea inca pitoresti din Transilvania, daca nu ai cules niciodata musetel si plante medicinale de la poalele muntilor Fagaras in timpul unei ture de bicla, o sa crezi ca tara ta e cea mai de kkt cand daca faci o excursie in Algeria, cand o sa te intorci pe otopeni o sa pupi trotuarul de unde te iau japitele de taximetristi.
      Vrem sa plecam, da. Pentru ca doare prea mult sa vezi atata frumusete ducandu-se pe apa sambetei sau incapand in mainile unor neaveniti. Pentru ca macar in africa coruptia e mare pentru ca resursele-s putine si lupta e mare insa in Romania avem atat de multe si totusi prostia si delasarea oamenilor e atat de mare.
      Vrem sa plecam, da. Nu pentru ca nu iubim taramul asta in care ne-am nascut, si ceata din Ploiesti si roua proaspata din Biertan si vechile cetati fortificate ci pentru ca ne-am saturat de semenii nostri, pentru ca nu-i mai suportam pe ei si nu ne mai suportam pe noi.
      Majoritatea vor sa le ofere copiiilor o tara in care ai o sansa la o viata decenta fara sa trebuiasca sa renunti la etica si la principii pentru a-i calca pe cap pe ceilalti ca sa-ti poti pune spoturi luminoase in bucatarie.
      Nu fugim de tara, fugim de altii si fugim de noi. Toti decreteii, comunistii, tranzitistii, democratii suntem copiii unui secol care n-a fost dintre cele mai bune pentru Romania si ce e mai trist e ca daca te uiti in istorie, e greu sa localizezi o perioada in care ar fi fost bine sa traiesti in Romania.
      And makes you wonder…

    • #283

      Sezi bland ca inteleg de ce-si doresc oamenii sa plece. Nimeni nu poate face nimic, “planet erath is blue and there’s nothing I can do”. Prea mare nivelul de alienare, va trebui sa atinga un fel de catastrofa ultravioleta pentru a ne gasi din nou echilibru.

  74. #284

    Doar zidarii si IT-stii viseaza la Uk. Eu unul ma gandesc la Norvegia sau Elvetia.

    Elvetia pare the safest bet.

  75. #285

    Io am gândesc tot mai serios la o relocare undeva pe insule. Kauai sau Maui ar fi prima alegere. La mine-n sat devine tot mai aglomerat, trafic imposibil, verile tot mai fierbinți etc. Probabil ca îmbătrânesc si vreau si eu “mai la țara si mai liniște”. Se construiesc locuințe in prostie, spațiile verzi se diminuează iar școlile publice sunt o gluma proasta. Plătim o gramada de bani in property tax pentru scoli si apoi tre’ sa îți trimiți copiii la privat. PC run amok! 😀

  76. #286

    vad ca nu zice nimeni nimic de Irlanda. 🙂
    sunt fericita ca am posibilitatea sa locuiesc aici. nu exista o tara mai frumoasa cu exceptia Norvegiei. 🙂

    • #287

      Poti da mai multe detalii, te rog? De cat timp esti acolo? Cum stau cu job-urile ? Cum stau cu sistemul de sanatate?
      Tot pun intrebarile astea pentru ca anul asta vreau sa schimb tara. Momentan sunt in Italia, dar as vrea sa merg in alta parte. Pentru mine job-ul nu e problema, pentru ca 80% din venituri sunt din activitati online pe care le pot desfasura de oriunde, dar intreb pentru ‘colega de apartament’.
      Multumesc!

    • #288

      sunt de mai bine de 15 ani aici. despre joburi ce pot sa zic? depinde in ce domeniu. IT jobs sunt f multe si destul de bine platite. exista un sistem public de sanatate dar cele mai multe firme iti platesc si asigurare privata. tie si familiei tale. locuintele sunt cam scumpe in Dublin dar acceptabile in restul tarii. iti pot da niste linkuri daca mi se permite. asta ca sa-ti faci idee.

    • #289

      Un pret “fresh” daca vrei, pentru apartament cu 2 dormitoare, 2 bai, living, loc de luat masa, zona (din cate se zice) buna: 1.700EUR/luna. In Dublin, fireste. Ca prin zonele mai rurale gasesti si casute la un 4-500 de euro ma gandesc. Chiar poate da Maud mai multe detalii.

    • #290

      uite cam astea-s preturile de inchiriat pentru ap cu doua dormitoare, doua bai in Dublin:
      www.daft.ie/dublin-city/residential-property-for-rent/?s%5Bmnb%5D=2&s%5Bmxb%5D=2&s%5Badvanced%5D=1&searchSource=rental
      dupa cum vezi gasesti si mai ieftine de 1700 si in zone bune. Singura zona de care m-as feri este totusi Dublin 24 – Tallaght.

    • #291

      Va multumesc mult pentru raspunsuri! 🙂 Numai bine.

  77. calarasi nimeni?

  78. #294

    Guatemala sau Mexic

    • #295

      Mancarea e buna in ambele. Guatemala ploua prea mult, parbriz cu folie ca e periculos fara, daca iti plac femeile mici si indesate. Mexic e imens, trebuie sa mergi in orasele mari, Mexico CIty e prea aglomerat.
      Zonele turistice sunt frumoase dar de trait e mai nasol.

  79. #296

    De ce? Sunt aici (in nord) de cativa ani, planuiesc sa plec curand. Imi place sa fac pe turistul prin Italia, foarte frumoasa.

  80. Exact in aceeasi situatie ca Dragos sunt si eu. Nu-ti recomand Italia.
    Prin ce zona esti Dragos?

  81. #298

    pe Statia Spatiala Internationala. numa decat ca trebuie sa fumezi afara.

  82. #299

    Va recomand totusi Canada, dar ca sa grabiti procedura puteti sa pretindeti ca refugiat sirian 🙂 Timpitii de liberali nou veniti la putere in Canada umbla innebuniti sa aduca jde-mii de refugiati din Siria. Exista apeluri de ‘private sponsorship’, idiotul de prim-ministru i-a si primit personal la aeroport, covor rosu, cazare moka, tot tacimul. Cu toate astea ‘refugiatii’ nu vor Canada, umbla functionarii disperati dupa ei sa-i convinga si nimica. Deci o idee ar fi un drum la Ankara, Istanbul etc apoi luat contact cu functionarii canadieni etc.

    • #300

      Recomanda si niste antidepresive. In tarile “dezvoltate” e nevoie.

    • Bah da mai terminati-va cu frica asta de sirieni. Astia-s ai mai civilizati dintre arabi. Si ce arabi, bine ca nu se goleste pakistanul in ritmul siriei (in sensul asta, le doresc pace si prosperitate cat cuprinde), aia-s 200 de milioane.

    • Si din partea mea sa ia cat mai multi Canada, decat sa ramana atatia in Europa. Au loc destul. Si statele unite ar putea sa-i ia pe toti si sa le faca un stat, acolo langa mormoni si indienii Navajo, vizavi de las Vegas. Vise…

  83. #303

    Portugalia pe coasta, Budapesta, Kamchatka sau vreo insula mai sigura din america latina

  84. Spania, Italia, Portugalia, Austria, Elvetia, Malta, Slovenia,Irlanda,Uruguay, Chile, Costa Rica…Corsica si Reunion in Franta, Scotia si Irlanda de Nord, Australia de Vest si de Sud, Arizona, New Mexico, zone din California, New England…doar astea.

  85. #305

    Portugalia.

  86. #306

    1. Hawaii daca se intampla pana maxim final de 2017. Dezavantaj, putine joburi pe IT si prost platite, mancarea un pic mai scumpa din motive de costuri de transport. Nu ar fi atat de critic, dar cam asta ar fi planul 1. Scolile pentru copii am inteles ca sunt cam proaste dar ai varianta la privat, care probabil te sparge de bani. Initial ma gandeam la Maui, dar cred ca si Oahu e OK chiar daca e mai americanizata.
    2. Daca pica varianta cu Hawaii, varianta de backup este Olanda sau Belgia (desi cu Belgia incepe sa devina trista treaba). Asta cu Belgia ar trebui decisa urgent (in o saptamana/doua) alfel se duce pe pula oferta. In Belgia as sta in Brugge sau Gent si as incerca sa fac naveta cu trenul daca lucrez in Bruxelles
    3. Daca daca incepe sa devina suspecta treaba cu Europa cu toti arabetii astia (In Bruxelles parea cam trist in 2014 cand am fost intr-o scurta vacanta), probabil Australia sau Noua Zeelanda, sau ultima varianta Canada desi s-ar putea sa te apuce depresia

    • #307

      prt hawaii nu iti trebuie ceva viza de america?

    • #308

      Ba da, iti trebuie chiar viza permanenta. De asta am zis de sfarsitul lui 2017

    • #309

      Am studiat si eu problema cu insulele exotice. Singura lor problema e ca nu au infrastructura la sanatate si educatie. Ca de restul nu mai pomenim

    • #310

      Sunt mai multe problemute. Bine, la aia cu sanatatea depinde exact unde dar probleme as vedea urmatoarele
      – Preturile mai mari la mancare fiind costul de livrare mai mare. Teoretic cam cu 30% mai mari decat cele de pe uscat din SUA. Acum depinde cu care compari, fiecare stat are preturile specifice + taxe specifice. La fel, e discutabil, poate in zona Texas mananci mai mult din cauza depresiei sa zicem iar in Hawaii freci duda afara si mananci mai putin, poate ajungi tot acolo
      – Joburi in principal in marea majoritate industria turismului si restaurante, deci in IT daca esti smecher poate-ti faci rost de remote si cam atat iar ce gasesti, gasesti la salarii mai mici, poate chiar si sub 75$ din cat a fi in general
      – preturi mari la case
      – aglomeratie de la foarte multi turisti, deci preturi mari fiind turistica zona
      – scolile s-ar putea sa fie proate, cel putin cele de stat
      – Un alt risc pe care-l vad, in caz de razboi esti cam izolat. Exemplu concret Hawaii-ul in caz de un atac din partea Chinei, Coreei de Nord, Hawaii este prima linie din Coasta de vest.

      Referitor la sistemul de sanatate, cred ca aici e discutabil. Daca vorbim de o insula mai maricica, dezvoltata, s-ar putea sa nu fie atat de trista treaba.

      Cu toate astea, mi-ar placea sa incerc, sa am de unde sa ma intorc intr-un an dupa ce chitzai de foame

      putin Offtopic: Referitor la celelalte exemple, date, si in Australia si in Canada e nevoie de viza. Cei care n-au fost in Australia, desi e aproape de Noua Zeelanda, si desi in Noua Zeelanda nu e nevoie de viza, in Australia e, iar modul de obtinere e foarte de rahat. Am stat 3 luni dupa aplicare online, si i-am batut la cap zilnic in ultima luna, si mi-au aprobat cu o noapte inainte de zbor dupa multe presiuni. Deci daca va luati bilete spre Australia pentru vacante, sa nu mergeti ca niste floricele la aeroport ca va treziti ca nu va lasa sa intrati. Se aplica online si dureaza enorm sa se aprobe dupa ce se trimit scrisori de la firme, extrase bancare, copie dupa contracte, hoteluri, bilete de avion

  87. Intr-un loc cu clima blanda, mare, soare, munte, departe de aglomeratie, dar cu grad inalt de civilizatie/infrastructura, cu o populatie locala neviolenta, fara lupta politica sau separatism/extremism de orice fel, taxe mici, alcool/tutun/benzina ieftine, unde te poti descurca doar cu limba engleza (macar in prima faza), in maxim 5 ore de zbor din centrul Europei si cu multiple conexiuni aeriene…
    Pana acum am descoperit doar un loc ce le intruneste pe toate – Tenerife. M-as pensiona acolo, doar sa ma tina buzunarul.

    • #312

      am un amic care a plecat plin de sperante in tenerife si s-a intors cam dupa un an, usor muritor de foame. mi-a parut rau de el…

    • #313

      am un coleg din Tenerife. nou angajat la noi. cica nu prea sunt joburi pe acolo.

    • #314

      dap. tipul a plecat cand, din job in job, a ajuns sa fie cel ce incearca sa aduca lumea de pe strada in bar. musiu, silvuple. moment in care si-a bagat pla si s-a carat.

    • #315

      Daca esti ITst sau faci consultanta , plm , chestii pe care le poti lucra remote , macar partial Tenerife e o optiune, chiar si cu job pe continent (UE).

      Ai aeroport cu multe zboruri, o casa gasesti pe la 100 000 EUR , cu “vedere” si decent de aproape de aeroport. Internet este, educatie se face, mai tango asa, ca sunt si ei latrini ca si noi, dar merge.
      Problema de costul vietii e un pic cu dus intors. Daca vrei peisaj, plaja, soare tot timpul , adica o viata de vacanta , dar si posibilitatea de a pleca iute – adica sa iei un zbor luni catre DE, UK, CH sau pe unde se mai munceste si sa te intorci joi/ vineri, trebuie sa ai locatie in zona de sud. Aia turistica, aia unde viata e mai scumpa.
      In nord as zice ca e mai frumos si un pic mai ieftin, dar nici plaja nu e ca in Adeje, mai o ploicica , un nor si faci spume pana la aeroport si inapoi.Au autostrada , dar tot te costa minim o ora dus.

      De un “doi-trei ani” tot merge .

  88. #316

    In Texas din Octombrie, imi e dor de casa dar imi place si aici.

    • #317

      Cat din salariu platesti pe chirie. Esti cu familie ?

    • #318

      Cam 20%, apartament 1 bedroom, am vrut studio dar nu am gasit, oricum e ok pentru ca sunt foarte aproape de birou (15 min walk, 3 minute cu masina). Momentan sunt doar eu, familia o sa vina anul acesta.

  89. #319

    Franța, regiunea PACA, probabil singura unde gasesti francezi care vorbesc bine engleză, chiar casiera din supermarket ..
    Salarii între 2500-3500€, chirie 800€ pentru apartament cu 2 camere.
    Vreme superba, în ianuarie sunt 10-12 grade, ajungi la mare în jur de jumătate de ora, la o ora de Alpi, lume relaxata, arabi mai puțini ca în restul tarii dar mulți asiatici.
    Ai 25 zile de concediu plus 12 RTT pe an.

    • In Provence sunt mai putini arabi decat in restul tarii? Doar n-o fi toti concentrati in cartierele dubioase din marsilia.

    • #321

      Antibes, Cannes, Monaco, Villefranche si Beaulieu sunt cele mai frumoase orase din zona PACA, unde poti duce o viata linistita, aici sunt multi italieni, britanici si nordici, insa orasele mari ca Marsilia si Nisa sunt pline de emigranti.

      Ce e bine in PACA – Franta: Femeile care au copii au miercuri jumatate de zi libera, in Paca sunt multe scoli in limba engleza, legumele sunt aduse din Italia, Spania sau sunt produse local/bio, nu se compara cu cele pe care le gasesti in Romania care sunt aduse din Turcia, benzina e 1.2-1.3 Euro, mancarea in supermarket este cam la acelasi pret ca in tara, produsele de baza sunt chiar mai ieftine.

      In Paca circuli foarte lejer cu trenul, ai cam 3 curse pe ora intre Cannes si Italia, cuprinzand orase ca Antibes, Nisa si Monaco, pretul este foarte ok, daca iti faci abonament ajungi sa iti scoti banii in mai putin de 8 calatorii pe luna, e si mai ieftin daca iti faci un card local (card Zu).

      Internetul merge foarte bine, comparand cu ce zvonuri auzisem despre Franta, abonamentul de net+telefon+tv este de 30Euro/luna.

      Ai aeroport la Nisa, joi si duminica zbor direct catre bucuresti cu Blue Air si Tarom, daca ti-e dor de telemeaua de acasa poti sa rogi pe cineva sa-ti puna pachet la Atlasib, in 2-3 zile il ridici din Nisa.

      Chestii ciudate: Sistemul francez ofera ajutor de somaj 70% din ultimul salariu, nu poti fi dat afara de proprietar intre noiembrie-februarie chiar daca nu platesti chiria. Ai 3 luni de proba dupa care semnezi contract pe perioada nedeterminata cu care esti practic imposibil de concediat.

    • #322

      Francezii au multe site-uri de job-uri mai putin cunoscute de restul europenilor:
      www.indeed.fr/
      www.apec.fr/
      www.chooseyourboss.com
      www.jobijoba.com/fr/
      www.lesjeudis.com/
      www.viadeo.com/
      www.carriere-info.fr/
      www.keljob.com
      www.recrut.com
      www.cadreemploi.fr
      www.expatica.com/fr/employment/finding-a-job/Work-in-France-Find-jobs-in-France_102378.html

      – plus cele clasice:
      linkedin.fr
      monster.fr

      Firme mai cunoscute: Société Générale, BNP Paribas, Amadeus, Air France, Airbus, Alcatel, EADS, EDF-GDF, CNES, France Telecom, Sagem, SNCF, Thalès, ALENIA SPACE, SCHNEIDER ELECTRIC, ORANGE.

      Iti recomand sa eviti firmele recrutoare pentru ca plătesc putin, sa nu mori de foame.

  90. #324

    Cuba.
    Nu Havana… plin de maimuțoi… da’ Playa La Boca e decent.

  91. #326

    M-as muta intr-un sat parasit

  92. #328

    Elvetia, din mai multe puncte de vedere, ale mele. Franceza vorbesc, cursiv, cam la 85%.
    UK, dar clima nu cred ca ma avantajeaza…Engleza, vorbesc, scriu cam la 80 %.
    Italia, pentru clima, dar depinde de zona, Italiana o stiu cam la 70%.
    E doar un raspuns la o intrebare a topicului. Pana una, alta voi ramane aici ca nu am solutii pentru a emigra…pleca…

    • #329

      in elvetia trebuie sa fii casatorita vreo 20 de ani cu un elvetian si sa ii faci 3 copii, ca sa primesti cetatenie

  93. #330

    Nu stiam…o tai de pe lista. Caci nu ma bag…nici la…nici la…

  94. #331

    aahahahahha buna asta:)))

  95. #332

    Dupa neshe ani petrecuti pe ploioasa insula a Irlandei ma gandesc serios sa imi mut batranetile pe o alta insula, unde ploua mai rar si sunt douaj’ de grade pe plus tot timpul anului. In Canare mai exact.

    In afara de partea cu douaj’ de grade ce mai imi biciuieste imaginatia sunt si taxele. In Canare nu exista TVA si au doar 4% impozit pe profit.

    4 ore si un pic cu avionul din Dublin, 50 eur biletul pe un sens cu un lowcost. Chirii mici, haleala buna, tigani romanesti mai putini ca in restul Spaniei.

    • #333

      si…ce faci acolo?

    • #334

      pai ma gandesc sa fac cam tot ce fac si acum (chestii care nu depind de mers la birou si intalnit fizic cu clientul) doar ca intr-un microclimat mai placut.

      In Dublin au inceput sa fie chiriile un pic cam mari pentru gustul meu si e o umezeala de iti dizolva si simtul umorului. Cica luna decembrie care a trecut a fost cea mai umeda din ultimii o suta patruj’ de ani.

  96. #335

    Cred ca in Suedia, desi parca tot mai bine ma simt asa cum sunt in tara mea

  97. Voiam australia sau Noua Zeelandă, mai ales că unde s-a filmat “Xena” îți dau ăia peticul tău de pământ și casă. Dar mai departe te descurci.

    Însă Grecia e aproape de noi și-ar fi mișto de stat. Adică acolo îți iei vilă cu 40.000 euro. Vilă am zis, vreo 5 camere. În 2 stai tu și familia iar restul 3 le dai la turiști. Și trăiești de pe urma turiștilor, plus pescuit. M-ar bate gândul să fac asta, însă nu știi niciodată cum va fi până nu faci pasul ăsta.
    În plus, nu știi ce acte îți trebuie ca să-ți cumperi acolo casă și să stai a la long…

  98. #337

    pai, nu mai veni la noi, e simplu. oh wait, muriti de foame si trebuie…

  99. Uneori imi este atat de lene sa emigrez din dormitor pana in bucatarie. Totusi, ca sa iti raspund la intrebare, daca as avea o conexiune stabila la internet, m-as muta pe o insula de unde sa pot bloga linistit. Chiar daca trebuie sa ma catar intr-un bananier pentru mancare, macar m-as simti mai bine. Ma gandeam la Tuvalu, Funatuti, poate chiar insulele Pitcairn, desi sunt foarte izolate.

  100. #339

    londra.sa continui pe ce fac in ro,service gsm si chestii asemanatoare.sper sa fie bine 🙂

  101. #340

    Pentru cei ce vor sa emigreze in Australia –
    Pro:
    – sistem de sanatate universal + asigurari private, doctori foarte buni
    – clima destul de buna (variaza regional – cu cat esti mai in nord, cu atat mai cald e si umiditatea e mai mare.
    – salariile sunt decente.
    – coruptia e la nivel minim.
    – australienii sunt destul de relaxati, mai ales in zonele rurale
    – peisaje de vis, cateodata gasesti plaje goale, fara nici tipenie de om cale de cativa kilometri.

    Contra:
    – Viata de zi cu zi este scumpa – chiriile sunt mari. ex: Adelaide, casa 3 dormitoare 1 baie de la 350 de dolari pe saptamana in sus.
    – mancarea este scumpa – pentru o familie de 3 persoane mancarea e cam 200 de dolari pe saptamana (in cazul meu)
    – transportul in comun e cam praf, fara masina aici nu prea ai sanse, mai ales daca nu esti intr-un oras mare.
    – taxele si impozitele sunt destul de mari.
    – locurile de munca nu sunt chiar atat de usor de gasit, cand ajungi aici descoperi ca, indiferent de domeniu, angajatorii prefera “australian experience”.

    In rest, daca ai statut de rezident permanent, dupa 5 ani primesti cetatenie. Australia recunoaste dubla cetatenie si pasaportul Australian iti da un avantaj in sensul ca nu ai nevoie de vize in majoritatea tarilor din Asia.
    Daca emigrati in Australia sa scapati de araboi .. am vesti proaste pentru voi, sunt multi aici, mai ales in Sydney si Melbourne. In Adelaide sunt afghani si sudanezi, in Perth sunt mai multi asiatici (filipinezi, indonezieni si chinezi). In rest, daca vreti zapada, se gaseste in Victoria / New South Wales in munti.