Știți bancul ăla cu Și ce ai mai făcut în ultimul timp? – Mi-am luat licența la Spiru. – Foarte tare, dă-mi și mie un dublu chiz și o porție de nuggets.

Acum știți unde se duc toți absolvenții de Spiru…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

46 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    not true…nu chiar adica.

  2. #2

    Educativ.
    Daca fiecare ne-am optimiza procesul de productie ca si nenea atunci am putea avea pretentii la calitate/productivitate, etc.

    Cu mici exceptii de igiena, nenea a lucrat ceas.

    • #3

      daca si shaormarii nostri ar purta manusi dalea ce super ar fi….

    • #4

      este ca te gandesti la asta atunci cand iti iau banii din mana? :))

    • #5

      serios acum, te intreb pe bune, fara rautate. daca esti bun in ceea ce faci si cred ca esti dupa cum vad pe blogul tau, de ce mai ai nevoie de acea diploma?apoi, stiind prestigiul SH, nu crezi ca-ti faci mai mult rau cu asta?fiind vorba chiar si de o hartie…incerc doar sa inteleg, repet, nu e cu rautate.

  3. #6

    Se duc unde vor ei, ca are tata bani 🙂

    • #7

      de obicei la stat, daca nu ai loc la buget, e mai scump. unde mai pui ca e posibil sa nu ai specializarea pe care o vrei la tine in oras?

  4. #8

    Primisi prea multe CV-uri de la absolventi de Spiru? :mrgreen:

  5. #9

    lasa ca nici universitatile de stat, mai ales din provincie, nu-s prea departe. Ovidius scoate mii de economisti anual care aranjeaza marfa in raft la cora sau vand haine la zara. SNSPA-ul scoate sclavi la call center-uri si asa mai departe. Mai tot invatamantul superior rromanesc e de kkt pentru ca nu se urmareste colerarea cu piata muncii deloc ci profitul, banu’ gros neica ce conteaza ca nu exista posturi, las sa fie acolo someri cu diploma ca s-or descurca ei cumva.

    • #10

      Cam ai dreptate in ce zici. Si ca sa fiu si troll… “corelarea” :))

    • #11

      my bad 🙂 am scris ca ceausescu :))))

  6. #12

    Mi s-a facut o foame…. :(((

  7. #13

    Atata timp cat am avut un ministru al dezvoltarii (buget cca 3,5 mld. euro) fara facultate si avand specialitatea mecanic auto, Spiru Haret e deja o super specializare.

    PS. E vorba de Cristian Petrescu

    • #14

      Mi-o si imaginam pe Udrea plina de vaselina 🙂

  8. #15

    Subscriu la ce a scris Vlad. Si da am fost initial la Spiru…acum sunt la Cantemir la istorie si lucrez in IT. Si tot ce am facut si mi-a iesit pana acuma in IT, am facut-o pe abilitatile mele si nu pe ce scrie pe diploma….prostul ramane prost si la cea mai prestigioasa universitate de stat…

    • #16

      Spiru Haret + Cantemir (istorie) = IT

      Oare de ce mi se pare normal ?

    • #17

      universitatile private sunt niste mizerii, SRL-uri in toata regula.

      Dar s-au dus vremurile cand se faceau angajari pe bune iar facultatea de stat era un creiteriu de departajare. Partea si mai proasta e ca daca n-ai o recomandare nu te ia nici dracu nicaieri indiferent daca esti absolvent de spiru sau de ASE. Vorbesc aici de domenii accesibile nu de IT care chiar nu este pt oricine. Singurele facultati din rromania unde stii direct ce ai de facut cum ai iesit de pe bancile scolii sunt medicina, institutul politehnic si academia navala. In rest te duci bou si te-ntorci vaca, prinzi un job (loc de munca decent nu sclavie pe 3 lei) daca o sugi sau daca te recomanda cineva TARE si aia e. In 99,99% din cazuri CV-urile ajung pe post de avioane de birou sau fata de masa de unica folosinta.

  9. #18

    Lasa bre arhi ca se poate sa fi invatat la facultati mai cu shatif ca spiru si sa nu reusesti sa lucrezi ce ai studiat sau sa avansezi corect…

    Eu am terminat REI la ASE si Electrotehnica la poli(mai am de luat cateva restante si de dat licenta aici) si ma chinui sa gasesc un job unde pot aplica ce am invatat, sau macar sa fiu satisfacut/sa fac performanta. De bani nu mai zic nimic :))

  10. #19

    Serios, eu am o dilema. Mai exista meserii?
    Adica eu daca ma decid ca vreau sa ma fac strungar, sau tapitzer, sau tinichigiu, sau ceva. Pot sa mai fac asta? Mai exista scoli de meserii?
    Pe vremuri erau scolile profesionale, acum am vazut ca-s toate Colegii Nationale. Am senzatia ca se merge pe principiul ala americanesc: Everybody wins a cup so they dont feel like losers.

    La fel si cu facultatile, daca nu ai facultate, da lumea cu aghiasma dupa tine si te loveste cu biblia peste ochi.

    M-am lasat de facultate in anul 3 cand mi-am dat seama ca nimic din rahatul ala de scoala pe care m-a obligat mama s o fac nu o sa ma ajute pe viitor, o sa fiu inca o diploma umblatoare in cautare unui job.
    AU trecut 8 ani de atunci si vreo 3 de cand am renuntat sa mai lucrez in corporatii si multinationale si inca astept momentul ala in care o sa regret ca nu am facultate, sau ca nu mi-am petrecut viata intr-un cubical.

    Ca fapt adiacent povestii, eu imi doream sa fac biologia, mama a zis ca e de cacat si mai bine fac ASE-ul… ca stateam la ea acasa, a trebuit sa-l incep, macar….

    • #20

      banuiesc ca sanii v-au ajutat mult in promovarea profesionala..> :)))))

    • #21

      nu prea mai sunt pt ca in rromania trebuie sa ai neaparat o diploma de invatamant superior.
      D-aia cand ti s-a spart o teava la apartament dai din colt in colt, daca ti-a julit unu masina si n-ai casco, dai din colt in colt. Se gasesc greu “meseriasi” buni.

    • #22

      Bai, atunci nu, chiar deloc si au fost un dezavantaj. Am lucrat in turism, mai exact Sales in hotelarie, marea majoritate a oamenilor cu care relationam business wise erau pizde, nu am avut sefi, am avut numai sefe… deci vax, in afara de o colega care a zis ca ea trebuie sa-i atinga sa vada cum se simt. deci nu m-au ajutat cu nimic, asta aca nu pui ca avantaj over the shirt action with a cute colleague.
      Acum, ma cam doare la foflender. AM chef sa muncesc, am bani. Nu am chef sa ma reidic din canapea, pam! gaura in buget.

    • #23

      cred aia cu atinsul…

    • #24

      Cam tarziu ai renuntat. Eu plecam dupa un semestru, maxim un an. Trebuia sa termini, macar aveai o diploma!

    • #25

      Pot sa-I vad?

    • #26

      Bai, as fi terminat si ultimul an, insa lucram de-mi sareau capacele si pe vremea mea maica… nu erau angajatorii asa de intelegatori ca acum.
      Acum hop-tzop – concediu de studii.

      la aia cu pot sa-i vad, ma fac ca ploua

  11. #27

    Cunosc un fost coleg de liceu care a absolvit o facultate de stat in Arad(Aurel Vlaicu) pentru cei care o cunosc. Lucreaza de aproximativ 2 ani la o benzinarie. Mai mult de 1000 ron lunar nu cred ca ia. Si eu de aproximativ 4 ani sunt inca in dubii daca merita sa intru in randul lumii. Intotdeauna am fost un rebel-facultatea mai poate sa astepte 5-10 ani!
    P.S. Majoritatea celor din clasa mea care au terminat o facultate sunt vanzatori; cum stiu asta? Traiasca Facebook, asa ca de sa ma zbat 3 ani si sa ma angajez vanzator? O duc bine financiar si fara facultate!

  12. #28

    La facultate intra oricine datorita sistemului de admitere. A trecut vremea cand o diploma de licenta te transforma automat in seful satului si venea la pachet cu un loc de munca. Ecuatia e foarte simpla: daca te duce mintea, merita sa faci facultate pentru ca diplma aceea reprezinta acces la un venit mai mare si la o varietate mai mare de posturi. Daca nu te duce mintea, stai acasa pentru ca diploma nu inseamna altceva decat supracalificare si s-ar putea sa iti faca mai mult rau decat bine.
    Cat priveste Spiru..eu vad utilitatea acestei institutii pentru persoanele care activeaza de 10-20 ani pe piata muncii si vechimea nu e recunoscuta ca expertiza. Cand esti bun pe ceea ce faci, dar se schimba conducerea si marea problema e faptul ca tu nu ai dimploma, da du-te ia-o de la Spiru si fa-ti treaba in continuare, pentru ca o faceai bine si cu si fara diploma aia.

  13. #29

    tipu din clip e beton, daca nu eram la regim evadam demult la extrablatt 😀

  14. #30

    Ca sa raspund la intrebarea ta, arhi: se duc la un masterat. In strainatate. Cazul meu, cel putin.
    Ce nu e general valabil e ca la momentul absolvirii aveam deja vreo 11 ani de vechime, din care vreo patru de management. Toti astia patru ani si vreo sapte din total facuti in strainatate.
    Pe de alta parte, sa stii ca nu e o situatie limitata la Romania. “Fata in casa” e din Polonia si e absolventa de stiinte economice, la universitatea din Varsovia. Si degeaba, a facut o facultate ca sa calce camasi.

    Concluzia mea e ca e complet irelevant ce facultate faci (sau nu faci), cat timp facultatea aia nu e cumva vreuna din Top 100 (nu zic Top 500). Si chiar daca faci vreuna din top 100, daca esti “pamant”, tot degeaba.

    Singurul moment cand mi-a lipsit o diploma a fost la un job mult prea misto in Elvetia. Asta e, voi supravietui.

  15. #31

    De pe vremea lui Ceao’ i se spunea de fapt Spiru HareM!!

  16. #32

    Şi ce dacă se duc şi muncesc orice. Măcar muncesc! că au pierdut 3-5 ani oarecum degeaba… aia nu-i bai. Au plătit taxe, s-au rulat bani, au îndesat bani în crâşme şi uite aşa economia a continuat să se zvârcolească. Că o generație de părinți nu au mai avut un concediu decent și câteva generații de masteri și licențiați vor căuta sprijin psihologic (sper) pentru a reuși să treacă peste diferența între ce sunt cu adevărat și ce le spune diploma că sunt, ăsta e prețul unei societăți cu o direcție de dezvoltare neclară. Îl plătim până se clarifică.
    Până una alta mă cac pe ea de școală, că pot să fac sluj și să zâmbesc frumos la toți cretinii, care știu ei mai bine,
    fără să am rate la creditul pentru echipament și chirie la birou și diploma pe perete.

  17. #33

    Facultatea ca facultatea, dar acum a inceput dileala cu masteratele, toata lumea vrea sa faca masterate cu nume pompoase, toti studiaza managementul institutiilor europene samd, cunosc persoane care vand prin malluri. Ai mei m-au batut la cap vreo 3 ani la faza cu masteratul, acum vad ca m-au lasat in pace

  18. #34

    citind cu oarece atentie primele 4, 5 comentarii, am ajuns la concluzia ca absolventii Universitatii Spiru Haret (ai uitat sa precizezi asta cu Universitatea), fara sa jignim nimic pe lumea asta, care va’sa zica se fac primari. de comuna, oras, municipiu. cam asta vad io, in calitate de ciocoflender.

  19. #35

    Ce treaba are spiru haret cu nenea asta? aia care termina acolo is la piciorul brastei pe langa el ! n-ar fi rau daca ar invata macar atat la fuckultatile fantoma,dar din pacate…

  20. #36

    nu stii cand iti poate fi de folos o diploma daia de tot kktu.. am un prieten care era la spiru .. s-a lasat in anu’ 3 … eu i-am zis sa se tina de scoala aia ca nu stie cand o sa aiba vreodata nevoie de un kkt de hartie pt. un salariu mai bun…. acum munceste pt o companie privata pe un salariu de 2000lei , putea sa aiba 3500 facand aproximativ acelasi lucru ..vorbise era totul in regula pana la diploma….si uite asa a inceput sa planga ca a pierdut 1500lei ca n a mai vrut el sa se tina de scoala 1an.
    Btw la noi scoala e foarte ieftina fata de preturile din strainatati… si chit ca e spiru DACA TU VREI SA INVETI profesorii presupun ca te invata.

    • #37

      In ce oras are salariu de 2000 , ca vreau si eu 🙂

  21. #38

    Cine termina o facultate gen spiru oricum se angajeaza pe pile. Cel putin asa au procedat cei pe care ii cunosc eu.

  22. #39

    eu am terminat spiru. Mi-am platit taxele singur din anul 2 fiind angajat. Nu m-a ajutat la nimic ceea ce am invatat in facultate, dar nu as avea job-ul actual daca nu aveam o diploma. A meritat timpul “pierdut”.
    Am vazut mai multi ASE-isti angajati pe pile decat aia de la spiru. Adica cine are bani de spaga pe bune, da spaga la stat la facultate de renume, nu la una de renume prost ca spiru…
    Profii sunt aceeasi si la stat si la privat, doar ca spaga adevarata se ia pentru locurile la buget de la stat (vb de masini, apartamente, etc).

  23. #40

    Cam ipocrita lumea prin Romania asta.. Dar aia de la stat unde se duc, maestre Arhi ?! Direct pe posturile de varf in firme ?! Mai lasati vrajeala asta, ca e expirata….

  24. #41

    @ Oana : foarte bun comentariul .

  25. #42

    Clar!Nu faceti spiru, nu faceti cantemir, voi o sa fiti somerii selecti care au facut poli si constructii, nu ca parlitii aia de la particulare de 2 bani!

  26. #43

    Exemplul meu.

    Am pus dosar la Universitatea București la o specializare și o rezervă la Spiru, aceeași specializare.
    N-am intrat la unibuc, așa că am rămas cu Spiru.
    Din anul 1 am fost găsit un căcat de job unde vindeam door 2 door o chestie. Am stat vreo 4 luni acolo și după am găsit ceva call center pe vânzări unde am stat vreo 9 luni. Am găsit după un job tot în vânzări, dar b2b de data asta la o firmă mai mare unde am stat 1 an.
    Acum sunt în anul 3 și dau licența peste 3 săptămâni, dar din ianuarie sunt junior sales manager la un o companie gigant pe un salariu cât al părinților mei cumulat.

    Știu că e o excepție cazul meu, dar câți de la facultățile de stat fac asta?

  27. #45

    Acum ca am lamurit unde se duc absolventii de spiru, sa vedem unde se duc cei de la constructii www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cFb0nLCKypg :)))

  28. #46

    o sa razi dar uite o absolventa de Spiru care a atestat jumatate din magistratii de la Curtea de Apel plus nustiucati procurori de la toate procuraturile din Bucuresti, care a dat aviz de port-arma la toti camatarii din Bucuresti plus toti senatorii romani actuali si care…e cea mai buna prietena a Simonei Tache 😉 www.avizpsihologic.ro/