CU siguranță a tremurat de fericire și în voi pipota când a declarat Tudose că

Eu am avut nişte experienţe cu băncile. Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, şi după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari, că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete, a mâncat fondul şi trebuie să mai aduc şi eu nişte bani de acasă. Din momentul ăsta eu am zis «Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun»

Pare bine, nu? Doar toți urâm băncile, me included, cu patimă, chiar. Comision de verificare cont, în 2017, se aude, BT? Curs valutar preferential plus 2%, în 2017, se aude, ING? Trebuie să veniți să faceți cerere dacă doriți să văeliberăm un nou card de debit, în cazul expirării celui vechi, în 2017, se aude Raiffaisen? Comision de depunere în cont 5 lei, dar nu poți plăti online, ci trebuie la casierie, în 2017, se aude, BCR?

Doar că nu. Din 2 motive mari. Declarația primului ministru nu e egală cu declarația lui Mircea Badea. Declarația conducătorului de facto al statului este egală cu posibila declanșare a unei crize uriașe în sistemul bancar, un raid asupra depozitelor, cu consecințe criminale asupra economiei, care există fix prin sistemul bancar. Nu credeți? Păi de unde credeți că se împrumută Tudose 500 de euro pe secundă? Nu de la băncile din românia, conform legii? Dacă băncile îi zic pas, cu ce acoperi deficitul de cont curent, deficitul de pensii și tot restul deficitelor pe care mirabila guvernare le-a făcut în 2017?

Și cel mai important motiv este că guvernul PSD, prin persoana prim ministrului Ponta, ne obligă, prin lege, să folosim băncile pentru orice tranzacție mai mare de câteva mii de euro. Nu avem voie să cumpărăm mașini, apartamente sau alte bunuri de folosință îndelungată altfel decât prin bancă, sub amenințarea pedepsei cu închisoarea. Nu avem voie să plătim cash decât o sumă infimă zilnic. Nu avem voie să ne primim, de exemplu, alocațiile copiilor, altfel decât pe card.

Deci, să ne înțelegem, dacă ești marioneta lui Dragnea, ai voie să nu folosești băncile, iar restul săracilor trebuie?
Ca să ne înțelegem, nu de alta.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

43 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    ma intreb macar daca betivul isi calculeaza declaratiile si le premediteaza sau vin direct din prostie spontanta.
    cel mai probabil nea caisa comunica subit bancilor cine e seful si sa nu faca pe nebunele in tara lui dragnea

    altfel, n-o sa vezi niciodata bancile refuzand sa dea un credit statului care e o vaca buna de muls, deci exclus.
    bugetul e controlat, in teritoriu psd controleaza tot, presa e controlata si va fi si mai controlata o data cu “legea stirilor pozitive”, artistii deja s-au facut pres (maia morgerstern) in fata psd-ului, acum e randul bancilor sa pupe papucul Stapanului acestei tari.
    ma intreb daca NN va avea curajul sa dea in judecata statul roman pt prejudicii de imagine si financiare cand se va “nationaliza” pilonul 2….nu cred.

    • #2

      Maia morhgvrduhrhdten s-a facut pres in fata unui pachet de cafea. De ce te miri ca a facut acelasi lucru in fata PSD? Si ce o face asa mare artista? In afara ca a jucat 10 minute intr-un film semi-obscur si scalambaielile “teatrale” de la teatru…

  2. #3

    A vorbit iar gura fara el. Isi ia rapid 2 peste cap si isi revine.

  3. #4

    Ce-a spus nea Tudose e doar PR, asa castiga ceva simpatie de la prostime. Uite bre, e dintre noi/pentru noi, are aceleasi probleme ca noi. Daca ar fi in realitate pentru oameni, ar putea sa impuna bancilor sa nu mai perceapa comision. Bancile din N. America nu fac magaria asta. Dar nah, e mai simplu sa aburesti boborul cu asa ceva si sa le impui kkturi de ev mediu decat sa te lupti cu bancile.

  4. #5

    Parcă ai citat din Vasilescu al lui Isărescu. Să nu ne atingem de bănci, nici de justiție. Să stăm cuminți pe coadă, să facem nimic. Parol, conașule!

  5. #6

    “Nu mai fiti saraci” – paris Hilton dupa ce a supt pula unui bancher.

  6. #7

    Ca sa ne intelegem, nu de alta, arata-mi si mie de ce o sa ma ia potera ca mi-am luat casa, cash. Ca chiar nu stiam. Sa nu ma mai intorc de pe barca aia, zic.

  7. #11

    Atat timp cat domnul Mugur va fi la sefia Bancii Nationale bancile nu au de ce sa se teama.Tudose poate sa faca pe grozavul cat vrea pentru prostimea care a a cotat cu PSD, PNL sau USR.Votantii sunt asa de prosti incat vor inghiti tot si chiar vor spune multumesc.

  8. #12

    “Alta intrebare?”

  9. #13

    Impozitele si legile se aplica doar fraierilor ( da sunt unul dintre fraieri ) . Iar mesajul tau ajunge la cei care ar trebui sa priceapă doar daca iti face propagandă Badita de la Antenă .

  10. #14

    E tare înflorită povestea cu 500 de dolari pe care i-a supt banca şi trebuia să mai aducă încă 50. Posibil să depui 500 şi, peste câţiva ani, să mai ai 490. Dar în niciun caz ce aberează Tudose. Majoritatea am păţit să aveam un mic cont de economii care să scadă anual din cauza comisioanelor. Tudose a profitat de informaţia asta, care a ajuns la toţi, şi a copt o gogoşică. Nu avea acelaşi impact, dacă ne zicea că a mai rămas cu 490 de dolari din 500, după 10 ani.

    În plus, ăsta e securist de-o viaţă, înainte să intre băncile străine în România. Poate îl credeam că şi-a băgat 500 de dolari la CEC, când era în clasa a opta. Din 1992 ăsta era deja îmbârligat cu securiştii şi cu mafioţii ajunşi pe urmă în PSD: Şef birou senatorial între 1992 şi 1999. Aşa a debutat profesional Tudose, ca Şef. Era în anul 2 la Facultatea Creştină Dimitrie Cantemir şi era “şef birou senatorial”.
    Şi el a băgat 500 de dolari la bancă, mă :))) Erau probabil banii de curve pe juma de zi.

    Vedeţi ce securist? Nu a zis euro, a zis 500 de dolari. Dacă îl întreabă cineva ce bancă a fost şi în ce an să răspundă: “Ăhă, nici nu mai ştiu, a trecut mult timp. Nici nu existau euroii pe vremea aia!”

    • #15

      Stai linistit ca pe prosti de astia din politica la varsta a doua sau a treia ii costa mult mai mult curvele. Job-uri platite bine la stat, cadouri, excursii, bani de afaceri la care se pricep ele gen coafor/salon si in final le iau de nevaste. Tariceanu ar putea sa-ti spuna mai multe.
      La banci am patit-o si eu. Am uitat vreo 2 ani de un cont cu 2-3 lei. Cand m-am dus sa-l inchid 150 erau comisioanele. La un cont pe firma a fost putin mai amuzant. Nu l-am mai folosit cativa ani ca credeam ca se inchide automat si contabila sugea pula in timpul ala asa ca atunci cand m-m dus sa-l inchid m-au anuntat ca 1200 de lei e distractia. A, da? Ma duc imediat sa aduc banii. M-am intors dupa vreo 5 ani sa vad ce mai fac. Contul era inchis si nu mai era nicio datorie.

    • #16

      Corbanofilie nu este inflorita povestea.Prin 2000-2005 la BRD comisionul la contul in dolari ajungea la 15$ pe luna doar ca aveai contul.Pur si simplu.Fa o cercetare in trecut si ai sa vezi ca si alte banci aveau astfel de comisioane la conturile in valuta.Cam cum era la telefonia mobila acum 10-15 ani sau cand au aparut pentru prima data datele mobile.

    • Poti sa faci un experiment: deschide un cont curent in valuta la orice banca. Pune 500 de parai in ell Nu dau nume de banci, dar ramai sigur fara ei intr-un interval de minim 1 an si maxim 3. Unele banci au comision fix de genul 2 parai pe luna, altele iti iau o taxa de neutilizare daca nu ai tranzactii.

  11. #18

    Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, şi după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari

    #thathappened

    • #19

      #fosure

    • #20

      Povestea are acoperire, vezi prin anii 2000 cat erau comisioanele la conturile in valuta.Stiu ca acum pare imposibil dar sa ne audecm aminte ca asa a fost si la telefonia mobila cu minutele, pe urma cu datele mobile and so on.

  12. #21

    E absolut stupid să plătești cu cash o sumă de ordinul valorii unui apartament, ca să nu ai o dovadă în sensul ăsta. De ce ai face asta?

    • #22

      de ce nu? de ce trebuie sa fie informat statul despre tot ce fac eu?

    • #23

      Mi se pare super ok sa umbli cu vreo 50-60-70k euro in sacosa, doar se stie ca suntem intr-o tara foarte sigura cu cetateni de buna credinta.

    • #24

      Cu banii tai faci ce vrei atat timp cat sutnt obtinuti legal si esti ca taxele la zi.Care este problema ca platesti cash un apartament sau ca umblii cu 70k euro in sacosa.Poate asa iti place tie, nu trebuie sa dai o explicatie statului.

    • #25

      Pentru că spălare de bani?

    • #26

      Ca sa fim clari, platesc cash dar fac tot la notar contractul, si el imi semneaza contractul doar dupa ce fac plata si imi ia si impozit la stat. Cu alte cuvinte, nu imobilele sunt problema. Problemele sunt spalarea de bani si evaziunea fiscala generalizata, asta incerci sa combati prin plata cu cardul.

    • #27

      @jordan: amuzant… ca la ultima tranzactie, comisionul notarial (~2000 le) l-am platit cash.. ca biroul notarial nu avea POS.

    • #28

      Adică dacă vinzi o proprietate ai senzația că statul nu e informat? Ca să nu mai vorbesc că da, normal că ar trebui să fie informat statul în momentul în care se fac transferuri de proprietăți. Pentru că tot statul e ăla la care te duci să plângă când îți iei o țeapă, tot statul e ăla care îți încasează impozit pe proprietatea respectivă și așa mai departe.

    • #29

      ce maret si bun e statul, nu-i asa, BORIS?

    • #30

      Nu zic că e măreț și bun statul. Doar zic că statul oricum știe ce proprietăți și bani învârți pentru că 1) notarializezi vânzarea și 2) contabilitatea firmei de unde îți provin banii. Dacă nu știe de proveniența banilor, că ai venit tu cu ei din străinătate în valiză, iarăși ar trebui să te ia cineva la întrebări, pentru că tu poate i-ai muncit, dar altul nu și mie, personal, nu-mi convine să se plimbe liniștiți oamenii cu valize de bani făcuți din ilegalități.

      Și pe bune, te iei de un jeg de nick pe care l-am ales când am comentat prima oară la tine? Ești pueril…

  13. #31

    senzatia mea e ca nea tudose a trecut deja pe la banci sa ceara imprumuturi si deja i s-a dat pas, iar acuma incearca sa le arate bancilor ca are si el ceva muschi la o adica, doar-doar s-o indura careva sa-i finanteze guvernul

  14. #32

    in curand o sa dea lege ca esti obligat sa ai telefon mobil.
    cand am fost sa mi iau cardul de credit nou pt ca ala vechi expirase si intre timp mi am schimbat si domiciliul doamna de la banca a zis sa facem o actualizare de date.ok ….. buletinul adresa bla bla bla si ajungem la numarul de telefon -> ma intreaba daca mai am nr ala de telefon -> ii spun ca nu ( pt ca intre timp am alt numar si dar nu i am spus asta ), bun si ma intreaba numarul iar eu ii spun ca nu am telefon sa treaca acolo ca nu am telefon -> doamna rade si spune ca e imposibil nu poate sa nu treaca nimic la numarul de telefon -> si ii spun doamna am schimbat numarul de telefon nu vrea sa vi l dau pt ca am zis ca nu il mai dau nicaieri pt ca primesc tot felul de spam sms-uri de la flanco pana la ultimul hipermaket ( primeam pe nr vechi ) si nu mai vreau sa primesc mesaje d astea pt ca nu mi am dat nicaieri acordul sa primesc. -> intreaba doamna prin banca si intr un final nu am avut de ales si am fost OBLIGAT sa dau numarul de telefon. alternativa era sa inchid contul dar si la alta banca se repeta distractia. i am explicat ca dupa legea romana esti obligat sa ai CNP,certificat de nastere si carte de identitate, ATAT !!! nu e scris nicaieri ca esti obligat sa ai numar de telefon.

    • #33

      Pai si nu e mai simplu sa le dau numarul unei cartele prepaid pe care o tii in sertar ?
      “Sunati-ma aici, dar insistati va rog, ca sunt ocupat, zugravesc balconul.”

    • #34

      Bine, iar tu n-ai zis nimic la OPC?

  15. #36

    Nu cred ca mai umbla ei cu cash, poate doar aia mai parliti. M-as mira sa nu-si fi obtinut ei ceva licenta bancara prin ceva insule.

  16. #37

    dude
    nu pleaca bancile din romania stai lin
    au cele mai mari profituri in tara de prosti

    • #38

      @vlad – trebuie sa intelegi ca profitul este legat de risk, de aceea Provident are o dobanda, creditul cu buletinul alta si creditul ipotecar cu totul alta dobanda.
      Exact la fel o sa fie mereu dobanzile in Ro mai mari decat in alte tari, pentru ca totul e nesigur, oricand poate sa vina Tudose sa nationalizeze pilonul 2 de pensii, sau sa schimbe TVA-ul ori sa mai scoata la pensie cateva zeci de mii de oameni din MAI etc. Toate acele lucruri se resimt in economia reala si au urmari in cifre.
      De curiozitate, tu ce crezi ca se intampla daca vine Tudose sau ministrul economiei si spune “avem date certe ca Banca Transilvania are probleme financiare si intentionam sa o controlam serios in viitor”?
      Dupa 3 zile o sa vina Dragnea sa spuna ca nu e nimic oficial, ca a zis si omul ala ceva, ce atata valva, timp in care toti vor fugi sa isi scota banii si actiunile or sa scada cu probabil 30% in 3 zile.
      Nu ai decat sa injuri corporatiile si capitalistii, insa exista niste explicatii pentru care se intampla toate.

    • #39

      @bigbear

      corect, doar ca bancile in rromania au un asemenea comportament indiferent de coloratura politica a guvernului;

      ca psd sunt o sleahta de catastrofe dpdv profesional dar teribil de eficienti la ciordeala si dat cu tesla in coaiele natiei – asta e alta discutie – Da, exista o corelatie intre comportamentul acestor comunisti abjecti si bancile autohtone care incearca sa-si protejeze interesele dar din nou, ele sunt aici pentru profiturile imense pe care in alta parte nu le obtin

      Corporatiile sunt aici pentru forta de munca ieftina – again, tara de prosti cu conducatori de cacat
      Pe IT cel putin suntem cel mai ieftin hub din Europa

    • #40

      Aici si in Bulgaria. Doar noi suntem cele mai bogate tari din UE!

    • #41

      @bigbear

      Tudose a venit recent sau tu ai uitat 15 ani de istorie cand toti pupau bancile si tot ele aveau dobanzile ca de atunci (si mai mari, dar nu de asta e discutia)?

      Muri-r-ar toti care le iau partea, si bancilor, si pietele de burse, si corporatiilor care nu te platesc complet.

      @Vlad

      Ti-as da +100 de upvoturi.

  17. #42

    cine nu tine cu tudose, ma-sa e ofiter de credit.

  18. #43

    #rezistăm