Îmi povestea cineva mai demult că, la americani, dacă nu ai buletin, te duci la prima secție de poliție/buletine/whatever ce au ei acolo, spui cine ești și de unde și ți se dă buletin/driver’s licence sau ce spanac au ei.

Mă gândeam asta azi, la administrația financiară de sector, de unde am scos o adeverință cum că nu am nici o datorie către nimeni, nu dețin bunuri în proprietate și nu datorez statului rromân nici un impozit. Desigur, am bunuri în proprietate, ba am și datorii către stat, doar că sunt înregistrate la administrația financiară din Constanța și, așa cum anticipam dealtfel, nu există nici o legătură între cele 2 administrații, fiind ele în 2 state diferite, nu în aceeași țară.

Așa că am o hârtie perfect legală, care arată că sunt cel mai cinstit rromân în viață. Pentru că administrațiile fiscale nu au un sistem centralizat, care să urmărească ce datorii au cetățenii. Au doar babe tâmpite, care știu să lucreze doar cu tastatura numerică. Dar ne plângem că nu colectăm banii la buget.

Legați asta de ce spune Edvigia, că nu mai poți plăti amenda la CEC, banca statului și nu se mai pot plăti decât în orașul de pe buletin.
Înțelegeți? Epoca de piatră. Porumbei zburători și semnale cu fum…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

32 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Stiam eu ca esti constantean:>:>:> De ce ai dat Cta pe Bucuresti?

    • #2

      ingrid » nu sunt constantean, am stat 4 ani in constanta, din motive obiective

    • #3

      Firar, eu tot speram. Sa inteleg ca nu ti-a placut experienta 🙂

    • #4

      nu e din cta, din foarte mare fericire pentru el

    • #5

      pai, ce sa imi placa? preturile marite in fiecare vara si hoardele de cocalari veniti la plaja? plimbatul cu butelia in carca? bine, glumesc, nu am avut niciodata intentia de a ramane in constanta

    • #6

      Asta cu butelia este foarte adevarata. Imi aduc aminte ca aveam rude la Bucuresti si primul lucru pe care l-am intrebat a fost si unde este butelia voastra, Cum adica la voi gazul vine printr-o teava?:))))
      In rest ce zici tu ca se intampla vara e din cauza restului tarii si nu a constantenilor. Pacat ca nu sunt locuri de munca, altfel maine m-as intoarce.

  2. La administratiile financiare e inca la putere discheta. Am facut spume sand mi-au cerut discheta cu nu stiu ce bilant. Am incercat sa le explic ca nici nu am unde sa o bag dapai sa fac una si mi-au raspuns ca trebuie discheta ca nustiu ce drac de program/ calculator numai asta recunoaste. Am plecat si mi-am bagat piciarele daca vor acte sa ma caute.

  3. #8

    Se poate la posta. Am reusit acolo…

    • #9

      vezi ca trebuie sa trimiti cumva la politie chitanta. Ca altfel…

  4. #10

    Doar ca adeverinta aia nu valoreaza nimic. 🙂
    Daca-si aduc aminte ca ai vreo datorie ti-o iau cu tot cu dobanzi si penalitati si te poti sterge la fund cu hartia respectiva. Bine, tu imi vei da reply spunand ca tu stii bine (sau ca un prieten de-al tau a auzit) ca nu e asa si esti total acoperit si le poti da sus oricand cu acea adeverinta.

  5. #11

    sistemul este centralizat, te asigur, DECAT ca e facut de siveco alias “tatal meu e fost general de secu si yo am firma care da soft de kkt la toata rromania” srl. Si d-aia nu merge … dar stai linistit, in 10 ani i-or da ei de cap!

  6. #12

    Stiam ca nu exista buletin in USA. Se foloseste mai des expresia de ID care este orice document cu poza emis de un organism guvernamental. Permis de conducere, card de ceatean sau card de asigurare medicala. (canada)

  7. #13

    DMV se numeste in US departamentul cu buletine, permise de conducere, te poti opri la orice birou cu conditia sa ai domiciliul in statul respectiv.
    Eu zic ca trebuie sa avem rabdare ca nici la ei nu s-au facut lucrurile peste noapte. In liceu in 1995 la sectie de informatica fiind aveam tastatura desenata pe foaie A3 si asa invatam sa tastam.
    In administratia publica din ro nu este interes deloc . Dar se fac lucruri super bine dar mai incet asa sa ne aducem aminte de reteaua roedu cu fibra optica.

    • #14

      Vezi cum evolueaza tehnologia? Eu, in ’90, aveam pe A4 desenata tastatura de la HC.

  8. #15

    Bataia de joc e generalizata. Si s-au bagat si bani in siteme informatice si nu inteleg ce mare branza e sa le lege. Dar atunci probabil ar trebui sa zboare jumate din babele de la ghiseu daca nu mai sunt hartii de mutat.

  9. #16

    Da’ aveti mai rabdare.
    Parca anul trecut s-a dat drumul la un program de nustiu cate sute de milioane de euro, ceva cu e.Romania sau cam asa ceva.
    Ala asigura toate platile on line, toate adeverintele , tot ce are nevoie romanasul nostru.
    Singura problema e ca termenul de finalizare s-a hotarat sa fie in aceeasi zi cu taierea panglicii la autostrada Transilvania, ca sa faca o singura ceremonie si implicit economii la buget.

  10. #17

    Eu știu o persoană cu datorii la sectorul 3 și are adeverință de “om curat” de la sectorul 1 unde are acum domiciliul.

    Conducătorii nu vor să realizeze un sistem centralizat deoarece multe persoane din instituțiile de stat o să rămână fără muncă. Șpaga se împuținează și la ministere nu mai ajung unar bănuți.

  11. #18

    Femeilor le place să fie bătute. Le place agresivitatea. Bătutul e tot un fel de futut pentru ele. Eu am bătut femei la viaţa mea. Şi-acum vreau s-o smardoiesc pe una care mi-a făcut nişte măgării. Bine, nu poţi s-o baţi ca pe un bărbat, da’ îi dau acolo câteva palme, un şut în cur, o scuip. :))))))))))

    • #19

      …si la final ii dai si o adeverinta ?

    • #20

      Depinde in ce sector are domiciliu da? Nu obtine asa oricine adeverita de femeie batuta de la el, ce crezi ca e centralizat?:))))

  12. #21

    Amenzile auto se pot plati la unele banci comerciale, prin Internet. Sunt vreo 5 care ofera acest serviciu.

    Este vorba de un serviciu numit cont tranzitoriu, initiat de Trezoreria Statului. Daca esti client (persoana fizica) la respectivele banci, poti plati (fara comision) un numar de taxe si impozite, incl. amenzi.

    Serviciul nu este oferit pentru toate bancile pentru ca necesita semnarea de catre banca a unei conventii cu Trezoreria. Una dintre conditii este ca plata clientului sa se faca fara perceperea de comision din partea bancii. E posibil ca asta sa nu convina tuturor.

  13. #22

    Stai sa ajungi in situatia de a plati o amenda de rovigneta… 12,5 lei la Administratia Fiscala a orasului si restul la BCR…. Nu puteau colecta totul la BCR in cont, sau la Fisc si sa-i imparta dracu’ intre ei dupa… tu’le neamu’n RUC.

    • #23

      Nu mane, ca 12.5 merg la stat si restu’ la nu’s ce institutie pe post de venituri proprii. E un sistem de rahat, scopul lui e sa colecteze cat mai mult nu sa usureze colectarea. De altfel cand inventezi tot felul de taxe tampite, inevitabil ajungi in situatia asta. Unele institutii am vazut ca s-au mai desteptat, altele gen Administratiile Financiare sunt inca in epoca de piatra. Si-or sa ramana acolo mult si bine

  14. #24

    www.youtube.com/watch?v=KPzANwUmBVg

    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  15. #25

    www.youtube.com/watch?v=jFx4ponKR78&feature=related

    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  16. #26

    Sa stai tu linistit. LA ora asta in State nu-ti mai faci nici cont la banca daca esti bagat la “credite naspa”. Buletin? Exista acel ID card dar nu ti-l da decat cu adresa valida si guess what? nu poti sa faci nici un contract de inchiriere daca nu ai creditul curat 🙂
    Asadar, sa multumim bancilor si romanilor care le-au tepuit pentru Puscaria SUA.
    Oh, am uitat sa mentionez ca in campania electORALA ai de ales intre o cioara si un pocait care se agita sa demonstreze care e cel mai jidan dintre ei?

  17. #27

    cand intri in tara fara nici un fel de act te verifica la vama si conform constitutiei intri fara probleme. esti de nationalitate romana, boule! treci incoa!
    si iti dau ceva hartie (la ei se cheama document) sa te duci sa platesti jmiliarde sa-ti faci cateva hartii cu poza. sistem biometric nu 3d sau alte ieftineli. total rekall nu alta.
    cine-ti zicea chestia cu america si cu buletinul sta sigur in europa. n-ai sa vezi niciodata asa ceva. deocamdata. vom vedea ce se-ntampla azi.

  18. #28

    Arhi vezi ca in adeverinta sunt trecute doar veniturile impozabile nu si datoriile.
    Datoriile sunt evidentiate in certificatul de atestare fiscala.

    • #29

      Vic46 » man, pe adeverinta mea scrie negro per albo ca nu am datorii la stat. de aia am si cerut-o, ca sa o dau la o alta agentie inteligenta a statului, care are sediul 2 usi mai incolo

  19. #30

    Arhi inseamna ca ai obtinut un document de la DITL (directia de impozite si taxe locale care apartine de primarie) si care atesta doar datoriile catre aceasta institutie (impozite pe locuinta, terenuri, masina, amenzi de circulatie).
    Administratia financiara (subordonata ANAF) elibereaza adeverinte care atesta veniturile tale impozabile pt care banii colectati se varsa la bugetul de stat (general) si certificate de atestare fiscala care atesta eventualele datorii aferente acestor venituri.
    P.S. sunt doua institutii separate care d.p.d.v. juridic nu au nicio legatura intre ele.

  20. #31

    Nu prea exista buletin in SUA, se foloseste preponderent permisul de conducere. Cei care n-au, nu stiu cum fac, probabil au un fel de plastic care zice despre ei cine sunt.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.