Deci bunicul meu făcea niște cârnați de casă SENZAȚIONALI. El fiind cumva rus, mâncarea gustoasă făcea parte din genetica sa. Din păcate, odată cu el a murit și rețeta sa de cârnați și nimeni din familie nu știe să îi facă, spre îndurerarea mea maximă și dezinteresul total al celorlalți moldoveni din familie, care nu înțeleg ce vreau eu de la niști cârnaț, chișcî sau tobî.
Dacă vă interesează, am găsit ceva asemănător, la un magazin care vinde rahaturi de alea așa zis tradiționale. Bine, nu știu dacă se numește la fel, gen mezeluri din mărginimea sibiului, DAR are cârnații care seamănă la gust cu cei pe care îi făcea bunicul meu. Nu sunt perfecți, nu sunt la fel, dar sunt în zonă. În galantarul din dreapta, îi găsiți ai doilea din stânga, cei crud-afumați.
Magazinul e aici, dați click pe hartă.
NOU
Acum nu se mai fac cârnați cu vin ci se fac doar cârnați cu pleacă.
PS. Îmi dau singur minus pentru tentativa asta de poantă. 😀
NOU
e ok, dupa un an ntreg de glume reusite, meriti si tu o greseala…
NOU
Mulțumesc!
NOU
și mai sunt și cârnații cu Opel, care nu știu de ce mai încurcă lumea prin cluburi
NOU
Sictir!
NOU
Te cheamă pe tine Crudu dar după comentarii îmi pari destul de coaptă.
NOU
Principala caracteristica a Danielei Crudu este modul incredibil in care aceasta se dilata cand diferite chestii intra in ea.
NOU
@RobertD, ca între curve, să ai un an uscat!
NOU
Roaga-l pe Mixai, cel de la Cotul Donului (pardon: Dunarii) sa-ti traduca de pe Rusnet reteta de Баранина.
NOU
nu e nevoie, ca stiu si eu sa citesc ruseste:)) nu are treaba cu oaia, sunt carnati facuti din porc 100%. cred
NOU
Ukaz: cine nu pune un tocatură minim 15% max 20% carne de berbec o să-i coacă şi-o să curgă.
Şi se lasă la uscat în vânt/ frig măcar trei zile.
NOU
nu e chestie doar de carne de oaie. e de ajuns sa folosesti mat si se schimba toata treaba. cu totul alt gust.
NOU
*mat de oaie
NOU
Iti recomand tortul din carnati.
NOU
am servit
NOU
eu am luat niste carnati de peste din Auchan. Luati si voi. Sunt naspa dar sa nu par singurul fraier
NOU
Tu vaz ca pui botu la tot ce tine de peste…
NOU
Dar carne de porc simpla, cu multa sare si un vin din ala de Calafat, zaibar hm, ce-o mai avea… carnatii cam ingrasa si cred ca in iarna asta iar trec de 100, pff… desigur ca e sezonul lor dar ce sa mai, sa aveti pofta… zic, care are care nu ia de te uita :)) …
NOU
du-te ba cu otetul tau oltenesc…
NOU
Doamne apara si pazeste, cred ca e prima data cand ii iau apararea lui Tim, sigur e si ultima, saraca nu stie ce spune, dar cand e vorba de zaibăr de la mumă-sa, cules când tre’bă, făcut cum tre’bă, doar cârnati d’astia rusăști îi mai tre’bă… Ș-un țambal oltenesc, nu lăutărisme de-acu, d-ăla original din taraful Ciobancăi de pe cand n-o stia multa lume…
NOU
O…T…E…T
NOU
Eh, depinde si de gusturi, vorba lu’ Dorin, zaibarul daca e facut cum tre’ face treaba buna…
NOU
Tim daca ajungi la 130 te pregatim pentru urmatorul Craciun.
NOU
Pff
NOU
tim, tu cu ce te ocupi?
NOU
Tim este zetar.
NOU
Nu stiu cu ce se ocupa dar nu ar merita sa fie nici ajutor de paharnic.
NOU
Paharnicul era un mare boier la curtea domnească, și printre alte îndatoriri (cum ar fi aia de la care îi vine numele) se ocupa și cu administrarea viilor și beciurilor domnești, și cu strângerea impozitelor pe vin sau pe vii. Așa că dacă actualizăm puțin, ce zici tu acolo este că Tim nu ar fi bun nici de secretar de stat…
Firește, Tim știa asta deja, pentru că a fost profesor de istorie.
NOU
Fugibă cu aia ai tai.
Pai sa vezi ce carnaţ am facut eu cu Baxta.
Porc si vită (amestecul de carne bai, nu noi)
Doo zile la fum la ţara si sunt de numa-numa.
PS La bagat maţu’ pe tulumbă deja sunt profesor.
NOU
Porcul si Vita (animalele ba, nu ei) sunt doua animale pe a caror frunte scrie “CARNAT”.
NOU
Cred ca la anu’ te caut sa vad ce afumatoare ai. Nu de alta, dar nu mai am unde sa afum porcariile pe care le fac.
Normal, cu carnatii vin gata facuti 🙂
NOU
Vino tu cu carnatu’ ca rumeguş am io.
Oh, wait! 🙂
Cum sa nu Marciane.
NOU
Grijă mare la băgat tulumba’n maţ! Să fie scos din animal. Vă doresc cârnaţi noi fericiţi!
NOU
RobertD aproves this shit…
NOU
Am zis ca nu mai mănânc cârnați dar poftesc.
Decât să-mi pară rău, mai bine sa -mi pară rău
NOU
Bunicul meu avea o vorba: decat sa-ti para rau, mai bine sa-ti fie rau. A murit la 86 de ani dupa o viata intreaba de munca din greu, alinata cu tuica/vin si tigari. In ziua cand a murit a dat de mancare la animale, a crapat lemne, apoi s-a pus la masa si a inchis ochii, rezemandu-si capul in palme…si dus a fost. Avea cca. 2 m inaltime si 80 kg…
NOU
“intreaga”.
Vorba nu-i apartine, desigur, dar o folosea des. La fiecare pahar in plus.
NOU
*Să-mi fie
NOU
ma asteptam la titlul: “Carnati Keto”
NOU
cârnaţi din zer:)))))
NOU
Bun locu. Mai iau de acolea.
Az I am luat carnati de mangalita, buni Si recomandati pentru scaderea colesterolului.
NOU
scade colesterolul pana la limita perfuziei
NOU
Stii ce am descoperit?
Gustul meu legat de carnati e intr-o permanenta schimbare, azi prefer unul picant, maine unul mai afumat, peste ceva vreme unul uscat sau unul proaspat si aromat, in care sa predomine un condiment fresh gen coriadru sau ienibahar…Dupa parearea mea, conteaza mult si vinul cu care-l consumi….
In rest, amintirea bunicului e de neinlocuit…
NOU
Sooo… you like it in the butt?
NOU
Cine suntem noi sa te judecam…
NOU
Da’ ce vin e ala de-l bei din borcan de mustar?*
Ride ciob de oala sparta, ca io-mi beau vinul dintr-un tap de bere Hasseroder…
NOU
ăăăă…e pahar de apă de la ikea…
NOU
Omule, pune și niște colebil / no-spa pe lângă bomba aia.
NOU
Carnati si Veuve Clicquot… ca nu suntem barbari!
NOU
incerc sa ma cobor, din cand in cand, printre mase…
NOU
dacă nu e printre mese…… 🙂
NOU
tu parca te culcai…:)))
NOU
La cum arată farfuria, lasă şorţul pe banc. Părăseşti Masterchef!
NOU
Unde ma, la stanleybet?
NOU
Senioare, da’ au usturoi care se si simte? Nu de-alta, da’s in aceeasi situatie: dupa ce s-au prapadit nea_zapada al batran si mama dumnealui, mi-am luat gandul c-as mai putea avea vreodata ocazia sa mai gust asa ceva. Ori, ce arati matale in poza aduce al naibii de bine cu aia facuti de ei.
NOU
Bine ca am fost inspirat sa iau ceva carnati de prin Suceava, buunii! Azi la munca servim carnati si depanam amintiri de la revelion 😀
NOU
fuck, mi-a lasat gura apa…