Recunosc sincer ca nu am mai mancat demult shaorma. Nu pentru că dietă sau ceva, unul din avantajele de a avea ultima masa la 15.30 e că poti manca aproape normal. Doar că, nefiind fff dus prin lume, cunosc prea puține locuri noi, de fapt chiar niciun loc nou.
Iar vechile locuri de shaorma s-au dus dreq, de la Dristor nu mai cumpăr, nebun să fiu să dau 50 de lei pe cea mai mică shaorma din București si nici macar neapărat bună. Așa ca de unde iei o shaorma buna, in bucuresti, a la bot du cheval?
Voiam sa facem si un top al micãriilor si sa ne certăm dacă Cocoșatu e the best, dar gândul ca or sa apară baietii aia cu recomandarea micăriei aleia cu carne de catel si amoniac, din Popesti, mi-a trecut cheful complet.
Koko Chatoo.
Dacă v-a plăcut ce ați citit,
dacă știți că am rămas din ce în ce mai puțini oameni verticali,
avem și noi nevoie de voi.



NOU
La Falafel din Tei.
Cand am chef de cantitate multa, Socului.
P.S.: bucurestean fiind, n-am mancat niciodata de la Dristor. Nu m-a tentat niciodata mirosul.
NOU
Genin si/sau La Grasi
NOU
Ultima sper că e pe bune, de nume zic!
NOU
@anukoi – e pe bune. Sunt in sectorul lu’ Baluta. Pe strada Huedin 😉
NOU
Genin ramane top!
stiu stiu nu mai e ce era o data bla bla bla… Genin peste multe dar foarte multe shaormeri din Bucuresti.
mergi la sigur nu dai gres.
de pui sos usturoi, carne, cartofi, sos chilly ( depinde de gusturi eu pun un pic cat sa fie picant nu sa am probleme dar na altii mananca foarte picant, sos curry un pic de gust, castraveti, rosii,
de vita sos usturoi, carne cartofi, sos chilly, tahina 2 linguri, castraveti rosii ceapa alba daca are, daca are rosie nu, +ayran.
o alta chestie care s-a pierdut din comoditate sau lipsa de timp lumea comanda/mananca acest preparat acasa, nu! nu! acest preparat se manaca acolo pe loc, are cu totul si cu totul alt gust.
NOU
Pentru limba română nu mai apăsați nimic, e o cauză pierdută.
NOU
Acum 4-5 ani, La Turcu de la Gara de Est. Nu stiu daca mai exista din imposibilitatea de a verifica.
NOU
bd. garii obor colt cu baicului
www.google.ro/maps/place/La+Turcu+Kebab/@44.4468769,26.143467,93m/data=!3m1!1e3!4m6!3m5!1s0x40b1f8d7c93315c9:0xf3e20ed746c09e46!8m2!3d44.4467281!4d26.1436362!16s%2Fg%2F1pp2vkmq3?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MTEwMi4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
NOU
Exista si acum, carnea foarte gustoasa dar baietii n-au treaba cu igiena. De la simplu gest de a lua banii cu aceeasi mana cu care impacheteaza shaorma la altele care iti cam taie cheful daca esti mai sensibil.
S-a intamplat ca o data sa am probleme dupa ce am mancat de la ei si de atunci am spus stop. Nu mult dupa acel moment a aparut si un filmulet cu viermi care umblau printre snitele, cred ca a fost pus chiar si pe acest blog.
NOU
Nou pe-aici? arhiblog.ro/viermii-turcu/
Da, bagam si eu de-acolo, fi-mi-ar scarba….
Au avut si inchis de la anaf. Baiat serios turcu
NOU
Am doua prin zona. Recent deschose. Una din astapretentioaaa de zici ca e mc donalt de nu am putut convimge sa nu imi dea bon sau sa isi tina lor banii. Si alta din aia amarata, clasica, intrun beci de bloc cu muncitori migranti. Aia clasica e ce trebe.
NOU
Mulțumim pt detalii și ofertă. Mai bine te pisai pe noi, era mai simplu.
NOU
Nu e relevanta locatia mea. Doar mergi la saormerie din aia de ghetou unde lucreaza orientali.
NOU
La Circul Metropolitan am mâncat ieri seară una excelentă. Și nici nu știam că au, a fost surprinzător momenul: imgur.com/a/erJ2iQc
Erau fetele alea cu vioara, cu urechi de iepuroaice, și deodată hop! șaorma. Surpriza serii.
NOU
Observați cum se uită doamnele la cărniță… aproape, mai… mai… le curge un candidat la PMB în colțișor…
NOU
Te-au făcut sanfeș două domnițe din alea sau cum?
NOU
Cum adica ultia masa e la 15:30?
Te culci la ora 17???
NOU
Utima masa inainte de cina
NOU
Berfin Doner Kebap are portii uriase, cartofii se vad ca sunt facuti de ei si e cu de toate. Sosurile sunt ok( ti le da si separat). O farfurie la pachet ne ajunge la 2 adulti si e 51 lei mix si 49 lei pui.
NOU
Nu mai mananc de la shaormerii consacrate, cu brand, francize, lanturi, etc.
Alea de cartier raman cele mai ok, dar chiar si asa, e in functie de gusturi.
De exemplu, eu personal am cateva cerinte:
– carnea sa fie bine facuta, nu cruda, nici fiarta
– preferabil macerata, fara zgarciuri
– cartofii taiati si prajiti manual, nu precongelati
– sa aiba sosuri cat mai diverse – curry de exemplu e un must pentru mine, la fel si sos cu branza
– sosul de rosii sa fie preparat in casa, manual, nu ketchup din comert
– castraveciorii murati sa fie in saramura, nu in otet
– sa o amestece dupa ce pune ingredientele pe lipie
– sa nu foloseasca aceleasi ustensile pentru felurile diferite de carne, pentru ca se transmite gustul si mirosul de vita catre pui si invers, si mi se face greata
In rest, imi comand shaorma tot timpul in urmatoarea configuratie – de pui, cu usturoi si cartofi, curry, cheddar, maioneza semi-picanta sau sos de rosii semi-picant, varza alba, castraveciori murati si salata verde
Ca locatii – La Micutu, Mama Food, Domneasca, Verbun.
De evitat – Zeina, Dristor Doner Kebap, Baneasa, Spartan
NOU
Daca iti comanzi saorma de pui… e cam fadă, orice i-ai face si orice sos pui pe ea. De obicei vita/oaie e mult mai aromata.
NOU
Daca o comand asa cum am enumerat, e foarte gustoasa, cel putin pentru mine.
Cand vreau ceva cu vita, iau direct kebab.
Miel nu suport, in nicio circumstanta.
NOU
Fendi, cheese kebab
5 bites, saorma arabeasca
NOU
De asta vream si io sa zic ca bagai zilele astea. Ba baeti e buna. Si multa. Buna si la pret gen 30 si ceva.
Am bagat una pa la pranz cu 4 beri, bapula n-am mai mancat nimic pa ziua aia, mare ba nene cat o caramida.
NOU
cand lucram in West Gate (eheeee…acu vreo 12 ani) era o cantina unde rar se faceau mici. Si cand se faceau era cam bataie pe ei (principiul ofertei limitate a lui Cialdini 🙂 ).
Si intra Ruxi a mea, o colega mica blonda cu gura mare si zicea: “Au mititei cu par pe ei si din carne de catei” – se schimbau cativa la fata din cei care erau cu ei in fata si cine era la coada o cotea spre alte preparate
NOU
eu mananc din 2 locuri unde stiu ca teapa de carne se face acolo si nu e congelata.
– Mr laziz
– doner kebab by nicu bals
NOU
vezi ca la Nicu Bals carnea de vita nu e facuta acolo, e luata de la AYT. Bine el chipurile zice ca e “reteta speciala” pe care o fac doar pentru ei dar astea sunt povesti pescaresti.
NOU
La Marius pe Pantelimon e cea mai buna shaworma pe clasic din aia de magi botul in punga sa aduni sosurile la sfârșit. SI prețul e mic raportat la cantitate
Din astea fancy Sharo pe Pache și Laziz ăla. Dar mna… cheese shaworma nu e preferata mea
NOU
Si micii sunt buni la “La Marius”
NOU
Majoritatea chestiilor pe care le vinde sunt bune si ok ca pret. De mici nu stiu, nu sunt fan, mananc din an in paste
NOU
Un post comemorativ pentru La Haleala by Razvan, o shaorma atat de buna incat, de cand s-a inchis (in preajma pandemiei sau putin dupa) am renuntat complet la a manca shaorma. Astfel ca, in viata asta, ultima shaorma mancata este de la La Haleala si sunt ok asa. Locatia de la gara arata rau, mica si fara vad, dar bateam drum din berceni sau din pipera pentru a o savura la fata locului, cea de vita era fenomenala, iar Razvan, patronul sau principalul asociat era mereu acolo, sa-ti dea sa gusti carnea sau un sos mai fistichiu inventat de el (sau macar adaptat) acolo am gustat pentru prima si singura oara un sos gradat pe scara scoville a iutelii, pentru amatorii de picant era un loc deosebit.
Razvane, daca citesti aici, sunt gata sa vin din Edinburgh la orice ora doar sa mai gust odata din shaorma aia 🙂
NOU
Facuse si un following pe Computer Games Forum, de acolo am auzit si eu de ea. Niciodata si nicaieri nu veti mai gasi ceva ce era acolo undeva prin 2010, cand am fost eu ultima data inainte sa ma car.
NOU
Păi dacă îți este dor de La Haleală, ia fă o vizită la Master Doner, pe Pache Protopopescu 132…
NOU
Dristor, Socului, Baneasa sunt prea raspandite si francizate ca sa le poti include in top.
Pe vremea cand Dristor abia rasarise, exista shaormarie Iskender, chiar vizavi de licuel Iulia Hasdeu. Am vazut recent ca s-a redeschis, am mancat si a fost buna. Nu ca pe vremuri cand ma intorceam de la licue si coboram acolo special pentru shaworma.
Apoi mai era buna si La Turca de la Lizeanu. Nu stiu daca mai e deschis.
Daca e sa fac un top personal, maoritatea sunt din sectorul 3.
Sharoma C&A – cartofii sunt foarte buni, shaworma e cinstita si ieftina (26 lei cea mare) cand mai sunt reduceri.
Sharoma Nicu Bals – cinstita
Shaworma Kebab Trapezului – cinstita
Berfin (fosta Istanbul Done Kebab) – pe strada Rm Valcea – decenta
NOU
Turcu de la Lizeanu nu mai e de cativa ani, cred ca s-au mutat undeva prin Balotesti, nu am fost sa confirm daca sunt tot ei.
NOU
Dristor s a dus in cap, a scazut si cantitatea parca dar si ca gust , nu merita banii. s au facut bulangii. Geninul uneori nu mi a placut, b aaaga un condiment in carnea aia care e cu doua taisuri. Mai e una pe Colentina , Shiraz , acceptabila. A fost inchis Shirazu vreun an, dar vad ca au revenit in forta. Nu mai stiu, le gasise sobolani s au n a dat spaga, cert e ca acum e curat si e ok. Iar Cea mai buna pt mine la ora actuala unde mananc des si shaorma dar si mancare gatita este La Baiatu la Piata Amzei. Deci saorma La Baiatu cea mai buna.
NOU
Salut! Mie îmi place de la Fendi cheese-kebab.
NOU
Mie imi place aia de la Efendi, din centrul vechi. Dincolo de lipiile colorate mi se pare ca sunt aromele bine imbinate, fără nimic strident.
NOU
La Usta Doner, pe Torontalului sau in Lipovei. Ah stai, acum am citit ca in Bucuresti.
(ce rau imi pare ca nu am reusit ca acest comentariu sa fie primul :-)) )
NOU
KARAMNA din Dudesti!
NOU
Yasser și Yusuf, oricare dintre astea două, la Timpuri Noi – mergeți cât încă mai sunt semi-necunoscute, merită.
De când am fost la astea două, nu mai calc la absolut nicio șaormerie menționată mai sus în București – poate doar la Falafel în Tei, dar e prea departe de orice omenesc.