cocosatu

Desigur, mă refer la micii de cumpărat, cruzi, pentru că, la locante, nu există competiție pentru La Cocoșatu. Pfft, deja bălesc la ei și doar mi-am adus aminte, el fugitivo. Nu, Gil nu se compară, fiți serioși.

De ce întreb?
Până acum, eram un fan declarat al micilor de producție proprie de la Selgros. Doar că, de vreo…2 ani, cred, parcă nu mai sunt aceiași mici. Prea umflați, cu gust de amoniac, care se simte chiar și în micii pe care îi prefer eu, medium rare, as god intended mics to be.

Am încercat și micii de la Cuțitul de Aur, unde au berbecuțul ăla senzațional. Cam bleax, turcii nu știu să facă mici, aduc mai mult cu cevapcicii bulgărești, adică niște chiftele cam nasoale.

Alții?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

75 comentarii Adaugă comentariu

  1. kaufland

    • #2

      Nici aia de la Kaufland nu mai sunt ce erau. Îmi aduc aminte de momentul in care s a deschis Kaufland la Obor, aveau cei mai buni mici ever. Acum…parca sunt la fel ca peste tot.

  2. #3

    La modul cum ai scris in ultima perioada (frecventa), ai putea sa te apuci de marca “micii lui Arhi”.

    Te vad in stare sa iti creezi propriile retete asa cum iti plac tie.

  3. #4

    La modul cum ai scris in ultima perioada (frecventa), ai putea crea marca “micii lui Arhi”.

    Te vad in stare sa iti creezi propriile retete.

    • #5

      Cum adică micii lui Arhi? Arhi are doar mare, da?

    • #6

      Cristiana … tu de unde stii?

  4. Eu mi-am luat o data pasta de mici din Obor, in hala noua, la etaj, este un arab cu magazin de carnaraie, inclusiv pasta de mici. Micii au fost superbi: condimentati exact cum trebuie, cu o aroma discreta de usturoi, nu sa omori tantarii pe o raza de 3 metri cand respiri. Si nu mi s-au uscat cand i-am pus pe gratar, au ramas suculenti si gustosi. Problema e ca atunci cand cumparat pasta de mici am fost cu un prieten care are magazin pe acelasi etaj si care se cunoaste cu arabul respectiv. Deci nu garantez ca daca mergeti fara “pile” 🙂 ala o sa va dea aceeasi pasta de mici excelenta. Ca asa-i in tenis…

  5. #8

    Godac, mai ales ăia de vită și oaie sau ăia de la măcelăria Tăicu

  6. Mircea Măcelaru. E pe o străduță pe la piața 1 mai. care te scoate din bulevard la Primăria sectorului 1.

    • #10

      Confirm. 🙂

    • #11

      +1

    • #12

      Nu mai sunt ce au fost, proprietaru nu mai e cel vechi, s-au dus pe copca si aia…parca cei de la priceputu sunt mai buni acum.

      Micii de la Mircea acum 2 ani de zile nu aveau competitor…acum s-au dus.

    • n-am mai luat de doi ani d-acolo, dar atunci chiar erau super. +1.

    • #14

      Surprinzator, de acolo iau si Cocosatu si Gil, din cate stiu eu. Evident, retata dupa care sunt facuti micii pe care-i cumpara ei e semnificativ diferita de reteta dupa care sunt facuti cei pe care-i cumparam noi la liber 🙂

  7. #15

    GODAC, versiunea speciali. Sau la kaufland versiunea de la carmangeria Diana VL.

  8. #16

    In Targ la Vitan, 100%, fara gluma. Au si slogan, ” Mananci aici, mori acasa ! ” . Incercati si nu veti regreta !

    • #17

      “nu veti regreta !”, adica murim sigur acasa? 🙂

  9. #18

    Sa vad cate minusuri iau daca spun ca La Cocosatul micii sunt de rahat. Si asa e!
    Am ajuns “barometru” la mancare de cand am o oarecare sensibilitate la stomac.
    De fiecare data cand am mancat mici de la Cocosatul (mai luau colegii din firma), aveam arsuri naspa, trebuia sa iau Dicarbocalm la greu.
    Dar carne cruda, sa facem acasa, fata mea a gasit un magazin libanez/arabesc, nu stiu exact natia patronilor. Carnea de mici cam scumpa fata de spermarket, dar niciodata n-am avut arsuri la stomac.
    Si aia erau/sunt bine usturoiati, bine condimentati, lipseau/lipsesc insa arsurile de dupa ce-i mananci.
    Nu stiu magazinul, e pe undeva prin Crangasi. Daca vrea cineva sa incerce, o intreb pe fata unde e…

    • #19

      “Barometru” e in gura nu in stomac. Ia si tu un omez ceva

    • #20

      big0ne, am mancat si mananc mici destul de des.
      Cum numai, al dracului, numai de la cei facuti la Cocosatu si la cei de la Kaufland am arsuri? Am mancat inclusiv de pe la bodegi ciudate din Vaslui, si n-am avut probleme…
      Puteti ingnora comentariul meu, ca doar nu va spun eu de unde sa mancati, voiam doar sa va spun din experienta mea…

    • #21

      N-am nimic rău de zis despre micii Cocoșatului. După părerea și gustul meu, au cam mult porc. Probabil să fie mîncabili pentru nasurile mai finuțe.

      Mici cruzi: lînga Spring-ul de vis-a-vis de spitalul Colentina, e o măcelărie. Au produse pt gratar bune și variate, numai să nu te duci vinerea după 1:30, 2, că nu mai găsești mare lucru

    • #22

      Am fost cu prietena, avea poftă de mici si ma dispera cu micii de la cocosatu asa ca am fost sa mâncăm “minunăția”. Micii mi s-au parut doar ok la carne dar făcuți cum trebuie. În schimb, cel mai plin de apă si diluat muștar pe care l-am mâncat vreodată iar murăturile erau slabe, uscate așa si triste rău la gust. Doar castraveţii cât de cât ok. Per total, nota 6, slab, trist.

      Azi în parc la Riviera, lângă national arena, am mâncat mici mai buni, cu muștar foarte bun dar iar cu murături proaste. Nu am reusit niciodată să găsesc murături bune la vreun restaurant. Carne de mici bună nu stiu, mie de cativa ani mi se pare că toată carnea de mici are un gust specific, nu pot sa îl descriu, nu mai e cum trebuie. Chiar si aia din selgros. Tocmai lucrul asta m-a facut să nu prea mai mănânc mici.
      Mai nou sunt disperat după friptura de vită, caut cea mai buna carne si până acum, din multe încercări, de departe cea mai buna si pe care o recomand este vita maturată de la La Boucher. Iese o friptură, mmm…

    • Hai, băieți!
      Cu mici, cârnați, cozonac and alea-alea putem transforma împărăția într-o urgie mai ceva decât despremamicipunct ro. Și anume despreburtici.ro!

  10. #24

    Puii mei! A ajuns reteta romaneasca de mici (reteta de la 1920) pe site la MIT.
    LOL! 🙂
    web.mit.edu/romania/www/resources/Recipes/mici-1920.pdf

  11. #27

    de la billa

  12. #28

    De la Marius boss

  13. #29

    De la killer sa incerci. Si pentru gratar mai au si niste carnaciori semi-afumati

    • #30

      nu mai sunt la fel. acum vreo 3-4 ani cand descoperisem Bucovina, mi se pareau cei mai buni mici ever…mai nou au si o porcarie de mici din carne de pui. incet incet isi dau cu firma-n cap.

  14. #31

    Ceva mai aproape de tine, este la trapezului pe partea stanga cum treci de biserica cam la 100m in fata, este o chestie cu rosu. Au mici foarte buni, de acolo mananc de peste 5 ani si sunt la fel de gustosi. mai exact:

    www.google.ro/maps/@44.40869,26.171981,3a,75y,92.34h,80.45t/data=!3m4!1e1!3m2!1sKZxatWfVzI4pf6QR9j1n0Q!2e0?hl=ro

    • #32

      Adică,la bulgari,vrei sa zici!Confirm si eu,sunt foarte buni!In plus ,mai au si câteva feluri de pastrama,carnatii sunt deosebiți de asemenea!:-)

    • #33

      Confirm. La bulgaru’ la trapezului… nu te mai saturi mancand. Foarte buni…

  15. Sau cei de la Angst, alături de cârnații lor proaspeți (eu îi prefer pe cei subțiri dar și ceilalți sunt buni). Micii Angst vin în 2 variante: vită/porc și vită/oaie.

    • #35

      micii adevarati sunt numai din carne de vita

    • #36

      Are dreptate bubu. Ii simti instant pe aia inmultiti cu alta carne, nici nu se compara. Eu prefer sa-mi prepar eu pasta chiar daca e un adevarat chin, mananc din an in paste, dar stiu sigur ca pun carne buna de vita tocata in fata mea sau de mine.

  16. #37

    Pe mine nu m-au impresionat micii de la Cocosatu. De cateva ori mi s-au parut mici ca oricare altii si o data i-am nimerit cam rosii si păstoşi în mijloc. Iar pe chelnerii aia i-as pune sa culeaga bumbacul pe plantaţie. Atâtea ifose ca la ei n-am vazut nici la curvele din Click.

    • #38

      subscriu 100%. Nici mie nu mi-a provocat Cocosatu vreo erectie.

      Micii nu ‘e’ doar carne, bre, micii ‘e’ o stare de spirit iar ospatarii aia de la Cocosatu trebuiau spanzurati odata cu patronul, nu lasati sa se chinuie in urma lui printre mese…

      Cei mai buni mici sunt cei pe care ti-i faci singur acasa, iei carne din macelarie, ii zici sa ti-o toace, condimentele le stabilesti prin trial & error. Marea smecherie e sa fierbi inainte de a face micii o supa groasa de oase de vita si sa o incorporezi in amestecul de carne tocata.

    • #39

      Sustin cele spuse mai sus ,cand acum vreo luna am poftit la micii lui nea Sandu.
      Dupa o ora si jumatate,timp in care am asistat la prestatia submediocra a ospatarilor si la dialogul colorat al unor garoi libidinosi ce serveau pranzul,am plecat dezamagit lasand celebri mici aproape neatinsi in farfurie.Gustul micilor (pricajiti si cu o textura ciudata) nu avea nimic de-a face cu ceea ce am mancat acolo in vremurile de demult.Am plecat cu convingerea ca a fost ultima oara cand le-am trecut pragul.

  17. #40

    Mici de la Bulgaru’ langa piata Trapezului (a zis si Andrei la pct. 14) sau de langa biserica sf. Mina, in zona Udriste:
    goo.gl/maps/ZMdgW
    Ambele variante sunt mai bune ca cei de la Godac.

  18. #41

    Incearca sa iti faci acasa….sincer nu e greu deloc daca esti un pic pasionat, eu mi-am facut si dupa 2-3 incercari faci mici de moare lumea.

    Iti trebuie:
    -supa de oase de vita
    -condimente de mici (ori faci tu dar neaparat sa fie macinate praf, ori se gasesc de cumparat gata facute online la magazinele de specialitate)
    -carne (aici pui cum iti place eu folosesc 35% vita, 35% porc si 30% oaie, ca nu prea sunt fan oaie) cum zicea cineva mai sus micii adevarati sunt de vita, mie nu imi plac asa dar fiecare dupa preferinte.
    -slanina de porc
    -usturoi (1 capatana romaneasca daia mica la fiecare kg de carne)
    -sare
    -bicarbonat stins cu putina lamaie

    Imi fac cam 5 kg dupa bunul meu plac, usturoiat atat cat imi place, picant atat cat imi place si condimentat la fel, dupa care ambalez in pungi individuale cat imi trebuie pentru un gratar/ de regula pt 10 mici si dau la congelator.

    Incearca sa vezi diferenta, nu mai vorbim ca una este sa faci carne de mici din ceafa de porc, pulpa de vita si ceafa de miel cu supa de oase si alta e sa iei carne de mici facuta din resturi, zgarciuri si gelatina.
    Daca va intereseaza dau mai multe detalii despre condimente si proces ca sa nu se considere, cum am mai patit ca fac reclama si sa sara vreun idiot sa zica ca acum lucrez la vreo macelarie sau mai bine la vreun site de condimente!

    • #42

      Ma intereseaza. Cum facem sa-mi dai mai multe detalii?

    • #43

      Bre, Jimmy, eu zic sa vorbesti cu sefu’ si sa bagi un guestpost cu poze si powerpoint, ca e subiect important, plm, nu il tratam cu superficialitate. Radem, glumim, de smalls nu ne batem joc. 😀

    • #44

      In primul rand pentru Sefu’, nu stiu cum e cu reclama asa ca daca deranjez imi cer scuze.
      Acum despre condimente, daca esti curajos poti sa iti faci amestecul conform “mici carul cu bere” din google…
      nu mi-a iesit, au iesit negrii la culoare, trebuie rasnita foarte foarte fina sau toate condimentele macinate…altfel esec.

      Eu mi-am luat dupa condimente/-online/.ro condimente de mititei. Un borcanel ajunge cam la 3-5 kile in functie de preferinte.

      In primul rand iau oase de vita, le dau in fiert cu apa si le las sa scada cam 2 ore pana ramane esenta lor. Trebuie sa ramana cam 0.5/1l de zeama bine concentrata.
      Se da zeama la racit (Neaparat sa nu se puna zeama calda peste carne ca se coace carnea :))))

      Se toaca amestecul de carne prin sita mica, fiecare cum vrea. (30/70 vita/porc, cu adaos de oaie sau nu…e simplu, te uiti la ce mici iti plac in general si ii faci asa)
      Acum secretul, slanina de porc, se toaca si aceasta si se adauga dupa ochi. Ca idee, dupa mine grasimea ce se vede in carne trebuie sa fie minim 25-30%.
      Mititeii trebuie sa fie grasi, daca nu sunt grasi se usuca si nu ai facut nimic.De aceea zic ca ai nevoie de o incercare 2 pana iti ies exact asa cum vrei.
      Apoi se amesteca toata carnea si se adauga condimentele (eu pun 10 g / kg)
      Se piseaza usturoiul pasta si se adauga peste carne. (o capatana mica/romaneasca pt fiecare kilogram asta in functie de capatana de usturoi, se miroase si eventual se incearca carnea).
      Urmeaza bicarbonatul de sodiu, 6 gr sau 8 gr / kg daca ii vrei mai normali sau pufosi gen hypermarket, se pune pe o farfurioara si se acopera cu zeama de lamaie (o lingurita), se amesteca cu carnea.
      Dupa toate acestea urmeaza esenta, zeama de oase, aceasta incheaga compozitia si ii da un gust specific de mici vechi, asa cum se faceau acum zeci de ani.

      Se adauga peste compozitie cam 70-100ml la fiecare kilogram, aici trebuie sa simti compozitia pentru ca concentratia la zeama de oase nu va fi niciodata la fel.
      La temperatura camerei trebuie sa fie moale, gandeste-te ca peste 1 zi dati la frigider se vor intarii din cauza gelatinei din oase. Deci trebuie sa fie un pic mai molatici decat ai vrea dar nici foarte moi.
      Pastreaza zeama de oase, o poti adauga si a 2-a zi in caz de eroare!
      Se mesteca cu mana pana iese o pasta, trebuie amestecata bine.
      Se verifica de sare, se adauga dupa gust sare si piper + boia dulce.

      In acest moment deja trebuie sa fi ametit de miros si de pofta.
      (Pentru cei curajosi, stiu ca nu e indicat, dar poti pune un pic de carne pe limba pentru ajustari). Se lasa minim 2 ore la frigider.

      Se fac 2 mici de proba, se gusta, se modifica compozitia cu condimente/zeama/usturoi, se bea 1 bere pentru succes si se lasa pana a 2-a zi.

      Extra doar pentru pasionati cand se gatesc:
      Se ia un bol, 1 capatana de usturoi, 1lgt de ulei, sare si piper si se face un mujdei lichid.
      Se trece cu mana prin acest mujdei se formeaza mititelul si se pune pe gratar. Sunt invidios pe cei ce stau la curte!

      Imi cer scuze pentru eventualele erori gramaticale, 1 mai muncitoresc! :))

    • #45

      Astept guestpost-ul cu mare interes.

  19. #46

    Fabrica Priceputu, sos. Berceni inainte de Ca pack. Extra buni!

  20. #47

    Sunt niste mici vanatoresti in Cora sau Carrefour nu mai stiu exact, din urs/mistret/cerb ceva de genul. Next level. Problema e ca nu sunt mereu, ar trebui sa incerci odata.

    • #48

      “nu mai stiu exact, din urs/mistret/cerb ceva de genul”. Or fi din vaca salbatica…

    • #49

      sa nu mai mananci asa ceva! numai cerb nu ai mancat =)))))))))))

  21. #50

    Cum ma, pune grasu de Scarlatescu poza pe ei și nimeni nu-i recomanda? 🙂
    PS, la Lidl erau acum ceva vreme “Mici Premium”, un pic mai scumpi decât ceilalți, dar și mai buni. Pe aici n-am mai văzut de mult.

    • #51

      Ba ai lui Scarlatescu sunt chiar buni!

  22. #52

    Mici de la macelaria din Ghencea, Gioconda! Super bubu

  23. #54

    Taverna Sarbului din Bucuresti desi nu imi place de niciun fel mancarea de acolo, micii m-au impresionat in mod placut, gust bun, facuti cum trebuie.
    Pentru cei care spun ca li se “destrama” micii pe gratar sau ca devin uscati, micii se fac ultimii cand pregatesti faci gratar, adica intai fripturile, focul trebuie sa fie mediu spre activ, temperatura medie spre scazuta topind doar grasimea care incheaga compozitia.

    • #55

      iar timpul de pregatire scurt spre mediu. Aaa si micii sunt ca fripturile, nu trebuie sa ii intorci de 2 ori pe aceeasi parte. Stiti, un bucatar bun intoarce friptura doar de 2 ori.

    • #56

      Asta cu intorsul de 2 ori e relativa. Ai sa gasesti si alti bucatari la fel de buni care prefera sa intoarca carnea mai des des.
      Mie personal imi place sa o intorc mai des pentru ca sunt multe lucruri relative la un gratar ( taria focului, distanta intre gratar si carbuni, bate sau nu vantul etc) astfel incat e practiv o loterie sa obtii rezultate ca lumea doar din 2 intoarceri.

      Sigur – am presupus ca vb de gratarul cu carbuni din curte/afara etc, nu de plita incinsa din restaurante… ca aia nu-i gratar…

  24. #57

    Lasati-ma cu mici de la Cocosatu sau cum plm isi spune. Am fost o singura data acolo si colcaia de hoti de buzunare in interiorul restaurantului. Am fost jefuit de 300 de lei din portofelul furat din rucsac…chelnerul il vede dar se scuza ca nu m-a anuntat la timp pentru ca sunt in grup si ii este frica…deci daca mergeti in bomba aia de restaurant macar fiti atenti la bunuri….

  25. #58

    Cruzi cei mai buni : Sergiana si Metro Bucur ( facuti de Aldis ,aia mai scumpi la 15 lei/900 gr nu aia la 9 lei cu 60% soia) mai puncteaza Aurora Vrancea cu vita/oaie si nici Ia de Filsam Campina nu-s prea rai dar toti trebuie facuti neaparat la grill cu carbuni ,nu lemn ,nu tigaie. Tot pentru grill sunt imbatabile costitele in baitz de la Comtim dar sunt la fel de rare ca unicornii.
    Gata facuti in Constanta nu am mancat nicaieri buni decat la o serbare campeneasca din surse necunoscute, i-am incercat si pe cei de la Dobrogea cateodata sunt buni cateodat nu …la Marco Polo erau ok dar astepti 45 min comanda, mai e bine si la restaurant Albatros ( cel de deasupra portului) dar acolo daca ajung mai bine imi iau o fasole cu ciolan sau o sarma cu ardei iute decat mici.

    • #59

      Subscriu la Aurora. Fabricuta aia face numai lucruri bune si naturale…

    • #60

      La Aurora e bestial soricul aperitiv ( si scump corect) iar drobul e mai bun decat al maica-mii. Hai ca de la mici am ajuns la alte cele.

  26. Unicarm, anyone?

  27. Simplu, te urci in masina si mergi pana la Dedulesti. Daca vrei sa faci un mic popas ai putea trece si prin Valcea la NOIL acolo gasesti mici suculenti si garantez ca nu si-au schimbat gustul de cand mananc eu la ei (~ 10 ani).

  28. #64

    Oaie+vită de la Mega?

  29. #65

    Micii de la trapezului au si carne de oaie?

  30. #66

    deci. un amic de-ai mei, bucatar privat la un shtab, de felul lui, mi-a recomandat cu mana pe inima, in ianuarie cand am venit in tara, sa ma cac pe Cocosatu si sa incerc cu incredere micii de 2 lei bucata (cu mustar) de la Obor. MORTALI!

  31. Daca mai aud de Cocosatu si de micii aia misto, ma pis cu bolta pe… Si ma opresc aici.
    Micii sint niste chestii comune. Nimic care sa te dea pe spate. Mici mai buni gasesti in talcioc in Dr Taberei. sau la vreun halal.
    In schimb la cocosatu e superba intimpinarea de genul daca nu mincati nu puteti sta aici, asta cind i-am spus ca vreau o bere prima data. Si sictirul de fiinte superioare e pur si simplu mult prea urit mirositor.
    Cocosatu e un cacat de restaurant plin de chelneri imbecili.
    Rar mi-a fost dat sa vad asemenea mizerii.

  32. #68

    Cei de la supermarketul Diana din Vâlcea

  33. #70

    Imi spune si mie cineva daca micii de la Trapezului au carne de oaie?

    • #71

      Ai intrebat si sambata si duminica :)) In timpul asta te duceai si vedeai pe propria piele 🙂

    • #72

      @Ovidiu, nu mi-a raspuns nimeni si nici nu stau prin zona…

  34. #73

    Poti sa cumperi mici cruzi de La Cocosatu. Ti-I faci tu, cand si unde vrei.

  35. #74

    Dorin iti raspund eu, am trecut aseara pe acolo…n-au oaie, e doar carne de porc si vita la 19 lei/kg, au si vrac si gata formati…..pofta buna!