După tot ce s-a întâmplat ieri, cred că e timpul să mai învățăm și niște limbi străine. Eu sunt în avantaj față de voi, feții mei, pentru că am făcut la școală, până într-a 8 a, rusă pe pâine, de obișnuiam să îl întrebăm pe profesor, la fiecare oră, cum se spune la maro în rusă.
Legat de războiul declanșat de pacificatorul putin… nici măcar nu am suficientă putere să scriu ceva. Sunt foarte deprimat, opoziția mondială este zero, US a anunțațt că nimeni nu are voie să facă business cu Donețk și Lugansk, i-a spart masiv, UE a condamnat cu fermitate și cam aia a fost. Se naște o nouă ordine în zona asta, ordine bazată pe forța prezumtivă rusă.
Mă uit la zdreanța asta, care, în sfârșit, și-a dat arama pe față. Tot e o treabă.
NOU
Dar, ce este rau in a invata o limba straina, fie ea si rusa?Adica iti mai deschizi orizonturi si cine stie poate noi oportunitati.E mai ok sa stii o engleza sau germana, dar la urma urmei merge si o rusa sau bulgara.
NOU
Probabil că ești ironic dar ca să mă prefac că nu văd îți voi răspunde: Este frumos să înveți o limbă străină și chiar și rusa, diferența este că o vei învăța în Siberia.
Acolo vor merge toți pupătorii în cur ai rușilor dar, împreună cu ei, și oamenii nevinovați care nu au absolut nici o vină că s-au născut și au ales să-și trăiască viața într-o țară de proști.
Muie!
NOU
Da, da și da… am avut așteptări foarte temperate.
Eu stau puțin mai la vest, am început cursuri de germană
NOU
A cotropit dar si bine a vorbit!
NOU
Ma uitam pe iutub la ceva reportaj NushcareNews din zona. Declaratie viteazo-ingrijorata a unui soldat, pe fundal de explozii. Bogdan, Ucrainean Soldier. Sa-i fut.
NOU
mai plauzibil e sa se intample invers!
NOU
Oh, shit. :))
NOU
e cam aceeasi reactie pe care au avut-o democratiile fata de hitler.
rusia a inceput pregatirile de razboi pentru refacerea imperiului la nivelul anului 1989 inca din momentul inscaunarii kagebistului putin. fiecare pas facut de rusia a urmarit acest scop.
motto-ul putinist este ”vom fi ce-am fost si mai mult de atat”!
daca ramaneam la nivelul tratatului incheiat de iliescu cu rusia in 1991, eram fiii ploii, un mix intre auto-denumita republica moldova si belarus.
NOU
“- Domnule Ilici, de ce ati semnat prima data tratat cu URSS in 1991?
– Dar am semnat si cu Franta, imediat dupa…”
NOU
Nu vreau sa fiu eu paranoicul si nici sa dau sfaturi insa poate nu e rau de gandit din timp chiar si teoretic la optiunea de emigrare (unde, ce presupune, cum se poate realiza, cat de rapid) asta pana sa devina o urgenta si sa ti se anuleze si aceasta optiune ramasa. Pana sa ajunga la tine la poarta ca dupa aia e tarziu. nu va indemn sa o faceti ci doar sa va ganditi ce presupune asta
NOU
Da, da, si nu uitati sa va luat’ si laptopu’, sa putet’ lucra remote
NOU
nici nu aș fi știut că tipa e o zdreanță cu păreri.
NOU
Adevărul e că Putin este cu mult peste Biden la orice capitol. De ficusul ornamental nici nu poate fi vorba aici, ăla e un neica nimeni.
NOU
Ar câștiga, dacă ar fi legal, și al șaptelea mandat fără nici o problemă. Are cine să-l voteze.
NOU
Vagi tovarăși, vajnici luptători români, viteji pui de daci, fii ai lui Decebal și Traian, iubiți războinici de internet, stați liniștiți la locurili voastre; tovarășul Geoană de la organizația capitalistă, iudeo-masonica NATO, ne asigura că nu avem motive de îngrijorare și ca ne va apăra. Dar noi oricum nu ne temem de poporul frate și prieten, de tovarășii mult-iubiti ; sa vina cap-urile, egalitatea între muncitori și mai dati-le dracului de ceasuri tovarăși, că de fapt timpul e tot invenția omului…
P.S.: Tov. Platov, știu că citiți pe acest blog capitalist, v-am trimis IBAN-ul pe VK. Va rog ca de data asta sa nu-mi mai trimiteți tot in ruble că nu prea vor ăștia la bănci să mi le schimbe.
NOU
E momentul să ne gândim serios la emigrarea definitivă. România nu va scăpa de instabilitate, pe toate planurile, și va intra și mai mult în sfera de influență a Rusiei. Eu am încetat să mai văd aici viitorul copiilor mei, in maximum 2 ani vom pleca fără regrete.
NOU
Din cauza acestui “razboi”, bursele s-au prabusit. Moment ca unii sa faca o gramada de banuti. Aici e de fapt razboiul adevarat.
Cat despre debitul verbal a lu putin nu ma pronunt ca nu l-am urmarit, dar al nostru si cu taica biden par afectati de retard cand deschid gura. Nu zic ca n-or avea mintea brici, doar ca n-o arata.
NOU
Mda, se ascund bine, nu o arată.
NOU
Momentul să ne gândim serios la emigrare a fost undeva prin 2007-2008. Uită-te la ceas, vezi ce an e.
Știu placa cu „mă gândesc să plec”, am auzit-o de vreo 15 ani. Problema e că cei care „se gândesc”, după atâția ani, sunt tot în România. Tot pe un salariu de 5000-8000 de lei net pe lună. Tot la porumb, tot în ceva cartier cu parcări în mocirlă, chiar dacă între timp și-au luat BMW seria 5.
Mereu aceleași motive: am copil mic, mai aștept. Intră copilul la școală, stai să facă 14 ani. Intră copilul la liceu, stai să-l termine. Am găsit serviciu bine plătit (lol), stai să mai strângem bani. Dacă nu iese X la următoarele alegeri, adio România.
De fapt, nu se vor căra niciodată din România, că trebuie să iasă din zona de confort. În toți anii ăștia nu au învățat nicio limbă la nivel funcțional, nu au căutat de lucru în afară, nici proprietăți cumpărate, nici chirii.
După fiecare rundă de alegeri sau ceva protest eșuat, ei declară pe Facebook că pleacă. Nu pleacă. Tot acolo îi găsesc – căutând parcare, agitați cu școala plozilor, meditații, cumpără apă îmbuteliată de la Mega, susțin un Nicușor, înfierează ceva partid retardat, se plâng de poluare.
Dacă vrei să pleci, ai plecat de acum într-o lună. Asta vine de la cineva care a vineri a primit scrisoarea de admitere la univeristate și luni dimineață era la cursuri. Acum mulți ani.
NOU
Eu cred ca americanii vor ca Putin sa intre in Ucraina si sa se lupte cu ucrainienii ca apoi Putin sa cheltuiasca miliarde intr-un razboi pe care nu il va castiga, sa piarda niste zeci de mii de oameni si echipament militar. Doar asa poti scapa de el adica sa isi faca singur populatia sa il dea jos. In plus Putin nu are resurse economice sa suporte un razboi indelungat si incet incet tara va saraci si rusii de rand or sa-i supna sa isi ia razboiul si sa si-l bage in cur. SUA nu are ce sa faca deocamdata pt ca Ucraina nu e in Nato si intrarea NATO acum in conflict doar ar justifica tamapeniile pe care le abereaza Putin
NOU
Da, că americanii de rând sclavagiți zi și noapte de corporații pe salarii de nimic de abia așteaptă să moară pentru acestea, pardon, pentru țară.
NOU
Eu nu prea mai am chef sa invat o limba straina. Am alte lucruri de invatat. Raman cu nativa mea, ceva engleza si aia e. Sa faca rusul ce vrea. Ma doare-n cot.
NOU
Te duce în Siberia. Ce credeai că te lasă să dormi liniștit în patul tău?
NOU
Ca sa vezi, tuta aia are timp de analize politice intre 2 castraveti supti pe net.
NOU
Bai, eu as intreba-o pe tu… don’soara asta daca stie cum a inceput al doilea razboi mondial.
Mai era unul care vorbea absolut impecabil ore in sir, si era un mare iubitor de pace. Nu, nu de Ceausescu e vorba. Aveti aici niste mostre: politicalscience.osu.edu/faculty/jmueller/HITPEACE.pdf.
Mai nou, Putin “linisteste” guvernele republicilor “ex-sovietice”: www.digi24.ro/stiri/externe/putin-il-asigura-pe-presedintele-azer-ca-ucraina-este-o-exceptie-si-ca-respecta-suveranitatea-altor-republici-ex-sovietice-1846325.
Sa-mi explice cineva cum este asta deosebit de ce declara Hitler dupa tratatul de la Munchen din 1938:
6 September 1938: I am grateful to Mr. Chamberlain for all his efforts. I have assured him that the German people desires nothing else than peace, but I have also told him that I cannot go back behind the limits set to our patience….I have no further interest in the Czech State. And that is guaranteed to him! We want no Czechs! (p. 1526)
Stiti ce s-a intamplat la nici o luna dupa ce Hitler declara sus si tare ca nu are nici un alt interes in ceea ce priveste statul ceh? Exact asta: kafkadesk.org/2021/11/02/on-this-day-in-1938-the-first-vienna-award-forced-czechoslovakia-to-surrender-territory-to-hungary/.
Cam atata valoreaza cuvantul unui dictator mai ales in ceea ce priveste vorbe precum “suveranitate”, “intelegere”, “libertate” (ahahahahahahaha), “independenta” (bai, opriti-va, pe bune…). Vorbe. Atat.
Am amintit situatia din Cehoslovacia din 1938 pentru ca situatia se aseamana destul de mult. Pupulatie majoritar etnic rusa, apropiere de Rusia, trupe “de mentinere a pacii” ruse… Care trupe nu se vor limita la a mentine pacea in teritoriul ocupat de separatisti in Donbas (separatistii nu detin in totalitate controlul asupra intregii regiuni) ci vor cauta sa “pacifice” intreaga regiune.
Eu unul sunt ceva mai optimist. In ciuda asemanarii, situatia pentru noi este diferita de cea din 1938. Daca trupele ruse “de mentinere a pacii” vor intra in regiunile controlate de separatisti, tendinta actuala de consolidare a flancului estic al NATO va continua, in ciuda unor actiuni ambiguee ale Germaniei. Raspunsul vestic pana acum este relativ anemic, dar vom vedea ce se intampla mai departe.
Noi romanii e adevarat ca suntem si o specie mai aparte. De la Nenea Iancu incoace noi tot tanjim catre un “parinte” (ca sa nu zic “tatuc” – “noua ne trebuie o tiranie … ca-n… ca-n Rusia!” – vezi “O scrisoare pierduta”). De aia ni se pare ca Hitler a facut si autostrazi, de aia ni se pare ca atat Codreanu cat si Antonescu au facut “si” fapte bune, iar asupra celor rele sa se pronunte istoricii (sunt tone de tomuri pe tema asta, trebuie doar sa le cauti si sa le citesti, dar…). Uram ca cel de langa noi, daca e altfel, sa se bucure de aceleasi libertati si drepturi de care ne bucuram noi, urmasii geto-dacilor (ca e de porc sa spui ca romanii…). Asa cum am mai spus-o de multe ori, sunt un tip conservator. Dar sa ma bata Dumnezeu daca inteleg, ala de langa mine, care munceste la fel ca mine, isi vede de treaba lui, dar e altfel, sa nu aiba aceleasi drepturi si libertati de care ma bucur si eu.
NOU
Asta nu e aia care din curva s-a făcut Sfânta apoi din Sfânta s-a făcut “luptătoare pt dreptate” și apoi din luptătoare se poza pe la niște troițe și era mare creștină? Totul în timp ce făcea bani cu mizda?
NOU
Mă îngrozește ce se întâmplă în plan internațional și, mai ales, in vecinătatea apropiata a României.
Băieți, am belit lupa.
NOU
Prostia omenească este o povestire de Ion Creangă, publicată în anul 1874.
A fost odată, când a fost, că, dacă n-ar fi fost, nu s-ar povesti.
Noi nu suntem de pe când poveștile, ci suntem mai dincoace cu vro două-trei zile, de pe când se potcovea purecele cu nouăzeci și nouă de ocă de fer la un picior și tot i se părea că-i ușor.
Cică era odată un om însurat, și omul acela trăia la un loc cu soacră-sa. Nevasta lui, care avea copil de țâță, era cam proastă; dar și soacră-sa nu era tocmai hâtră.
Întru una din zile, omul nostru iese de-acasă după trebi, ca fiecare om. Nevasta lui, după ce-și scăldă copilul, îl înfășă și-i dete țâță, îl puse în albie lângă sobă, căci era iarnă; apoi îl legănă și-l dezmerdă, până ce-l adormi. După ce-l adormi, stătu ea puțin pe gânduri ș-apoi începu a se boci cât îi lua gura: “Aulio! copilașul meu, copilașul meu!”
Mama ei, care torcea după horn, cuprinsă de spaimă, zvârli fusul din mână și furca din brâu cât colo și, sărind fără sine, o întrebă cu spaimă:
— Ce ai, draga mamei, ce-ți este?!
— Mamă, mamă! Copilul meu are să moară!
— Când și cum?
— Iată cum. Vezi drobul cel de sare pe horn?
— Îl văd. Și?
— De s-a sui mâța, are să-l trântească drept în capul copilului și să mi-l omoare!
— Vai de mine și de mine, că bine zici, fata mea; se vede că i s-au sfârșit mititelului zilele!
Și, cu ochii pironiți în drobul de sare de pe horn și cu mânile încleștate, de parcă le legase cineva, începură a-l boci amândouă, ca niște smintite, de clocotea casa. Pe când se sluțeau ele, cum vă spun, numai iaca și tatăl copilului intră pe ușă, flămând și năcăjit ca vai de el.
— Ce este? Ce v-au găsit, nebunelor?
Atunci ele, viindu-și puțin în sine, începură a-și șterge lacrămile și a-i povesti cu mare jale despre întâmplarea neîntâmplată. Omul, după ce le ascultă, zise cu mirare:
— Bre! mulți proști am văzut eu în viața mea, dar ca voi n-am mai văzut. Mă… duc în lumea toată! Și de-oiu găsi mai proști decât voi, m-oiu mai întoarce acasă, iar de nu, ba.
Așa zicând, oftă din greu, ieși din casă, fără să-și ieie ziua bună, și plecă supărat și amărât ca vai de om!
Și mergând el bezmetic, fără să știe unde se duce, după o bucată de vreme, oprindu-se într-un loc, i se întâmplă iar să vadă ceva ce nu mai văzuse: un om ținea puțin un oboroc deșert cu gura spre soare, apoi răpede-l înșfăca și intra cu dânsul într-un bordeiu; pe urmă iar ieșea, îl punea iar cu gura la soare, și tot așa făcea… Drumețul nostru, nedumerit, zise:
— Bună ziua, om bun!
— Mulțămesc dumitale, prietene!
— Da’ ce faci aici?
— Ia, mă trudesc de vro două-trei zile să car pocitul ist de soare în bordeiu, ca să am lumină, și nici că-l pot…
— Bre, ce trudă! zise drumețul. N-ai vrun topor la îndămână?
— Ba am.
— Ie-l de coadă, sparge ici, și soarele va intra singur înlăuntru.
Îndată făcu așa, și lumina soarelui întră în bordeiu.
— Mare minune, om bun, zise gazda. De nu te-aducea Dumnezeu pe la noi, eram să îmbătrânesc cărând soarele cu oborocul.
“Încă un tont”, zise drumețul în sine și plecă.
Și mergând el tot înainte, peste câtva timp ajunse într-un sat și, din întâmplare, se opri la casa unui om. Omul de gazdă, fiind rotar, își lucrase un car și-l înjghebase, în casă, în toată întregimea lui; ș-acum, voind să-l scoată afară, trăgea de proțap cu toată puterea, dar carul nu ieșea. Știți pentru ce? Așa: ușile era mai strâmte decât carul. Rotarul voia acum să taie ușorii, spre a scoate carul. Noroc însă că drumețul l-a învățat să-l desfacă în toate părțile lui, să le scoată pe rând afară ș-apoi iarăși să-l înjghebe la loc.
— Foarte mulțămesc, om bun, zise gazda; bine m-ai învățat! Ia uită-te dumneta! Era să dărâm bunătate de casă din pricina carului…
De aici, drumețul nostru, mai numărând un nătărău, merse tot înainte, până ce ajunse iară la o casă. Acolo, ce să vadă! Un om, cu-n țăpoiu în mână, voia să arunce niște nuci din tindă în pod.
“Din ce în ce dau peste dobitoci”, zise drumețul în sine.
— Da’ ce te frămânți așa, om bun?
— Ia, vreu să zvârl niște nuci în pod, și țăpoiul ista, bată-l scârba să-l bată, nu-i nici de-o treabă…
— Că degeaba te trudești, nene! Poți să-l blastămi cât l-ei blăstăma, habar n-are țăpoiul de scârbă. Ai un oboroc?
— Da’ cum să n-am?!
— Pune nucile într-însul, ie-l pe umăr și suie-le frumușel în pod; țăpoiul e pentru paie și fân, iar nu pentru nuci.
Omul ascultă, și treaba se făcu îndată. Drumețul nu zăbovi nici aici mult, ci plecă, mai numărând și alt neghiob.
Apoi, de aici merse mai departe, până ce ajunsese ca să mai vadă aiurea și altă năzbâtie. Un om legase o vacă cu funia de gât și, suindu-se pe-o șură, unde avea aruncat oleacă de fân, trăgea din răsputeri de funie, să urce vaca pe șură. Vaca răgea cumplit, și el nu mai putea de ostenit…
— Mă omule! zise drumețul, făcându-și cruce; dar ce vrei să faci?
— Ce să fac, mă-ntrebi? Da’ nu vezi?
— Ba văd, numai nu pricep.
— Ia, hăramul ista e hâmisit de foame și nu vre’ nici în ruptul capului să vie după mine sus, pe iastă șură, să mănânce fân…
— Stai puțin, creștine, că spânzuri vaca! Ia fânul și-l dă jos la vacă!
— Da’ nu s-a irosi?…
— Nu fi scump la tărâțe și ieftin la făină.
Atunci omul ascultă și vaca scăpă cu viață.
— Bine m-ai învățat, om bun! Pentr-un lucru de nimica eram cât pe ce să-mi gâtui vaca!
Așa, drumețul nostru, mirându-se și de această mare prostie, zise în sine: “Mâța tot s-ar fi putut întâmpla să deie drobul de sare jos de pe horn; dar să cari soarele în casă cu oborocul, să arunci nucile în pod cu țăpoiul și să tragi vaca pe șură, la fân, n-am mai gândit!”
Apoi drumețul se întoarse acasă și petrecu lângă ai săi, pe cari-i socoti mai cu duh decât pe cei ce văzuse în călătoria sa.
Ș-am încălecat pe-o șa, ș-am spus povestea așa.
Ș-am încălecat pe-o roată, ș-am spus-o toată.
Ș-am încălecat pe-o căpșună, și v-am spus, oameni buni, o mare minciună!!
NOU
Aia pare ceva scoarță din spermă uscată, nu aramă.
NOU
Soldate rus, soldate rus,
Te-ai înălţat acolo sus
Că liberaşi popoarele
Sau fiindcă-ţi put picioarele?
NOU
Pastorel. Stii ca (si) pentru asta a ajuns la inchisoare, nu?
www.historia.ro/sectiune/portret/articol/pastorel-teodoreanu-de-la-umor-la-conflict
NOU
Recomand George Zarafu, Antologia epigramei politice:
De la Iasi la Port Arthur
Petru Groza in carlinga
N-a avut atata cur
Cat ar fi dorit sa linga.
Citita pe la 10 ani, copil tembel, mi-a ramas instant in cap.
NOU
@Costin, asta nu e tot a lui Pastorel?
NOU
Ataaat!
Asta era poezia pe care mi-o zicea taica-meu pe la inceputul anilor ’70 cand treceam pe langa statuia ostasului sovietic pusa la intrarea in parcul kiseleff dinspre soseaua kiseleff.
Singura diferenta:
In loc de “Te-ai înălţat acolo sus” era “De ce te-au pus atat de sus?”
Pe vremea aia era ciudat sa razi de asta pt ca din literatura de copii jumate erau carti rusesti traduse, din masinile de pe strada jumate erau rusesti, iar blocuri, trenuri, avioane, stiinta si tehnica, savanti, campioni, poeti, artisti erau covarsitor de provenienta sovietica.
Nu mai zic: cea mai mare tara din lume, cel mai mare pitic din lume, etc, etc erau toate originare din maica Rusie.
Plm, что делать, делать нечего…
NOU
Chiar sunt curios care trebuiau sa fie masurile luate de puterile occidentale dupa parerea celor care o dau la greu cu “vine rusii”, “sa fugim”, “gata, e sfarsitul” etc si cam care trebuiau sa fie efectele
Pare ca e o dezamagire imensa ca nu s-a dus cineva sa ii ia gatul direct lui putin.
NOU
Ce ai zice, pentru început, de trimiterea unui număr însemnat de trupe și tehnică în statele baltice, Polonia și România, cam la nivel de RFG din timpul războiului rece? Plus anunțat înființarea unor baze avansate permanente, în ciuda lui Volodea. Dacă vor să pluseze, să arate pisica bazelor cu arme nucleare, chiar, că și așa ne ștergem la dos cu tratatele se pare. Rusul știe de bâtă mai mult decât de vorba bună. În aceeași notă, poate ar trebui revizuit un pic numărul forțelor convenționale ale fiecărui stat membru NATO, n-ar strica mai multă armată. Și niște programe rapide de suport al dotării tehnice pentru statele ce, la o adică, sunt în prima linie în caz de război.
Dacă Ucraina cade, următoarea în zonă e Moldova. Și după, testarea unității NATO în caz ca dă semne de slăbiciune, fie prin baltice ( tarlaua lui Putin în concepția Kremlinului) fie pe la noi și/sau polonezi, că și-așa ne-am luat nasul la purtare și ne uităm urât spre răsărit.
Așadar, chiar dacă, din păcate, ideea excelentă de a-i lua gâtul lui Putin e greu de aplicat, i se poate arăta o măciucă destul de ghintuită ca să se gândească de mai multe ori cât de mult vrea să se plimbe spre vest. Nu cred că lumea occidentală își mai permite fandoseli de domnișoară politicoasă cu golanii, un conflict cu Rusia (și China) a ieșit din sfera fantasticului, și doar o determinare politică dublată de efort militar susținut îl poate evita. Altfel, câinii ce simt frica sar să muște.
NOU
cred ca faza asta cu cresterea numarului de trupe si tehnica militara deja se intampla. nu stiu pana la ce nivel si cum se determina exact asta dar se intampla ceva. doar ca realitatea ne arata ca dincolo de masurile astea care sunt strict legate de aparare militara a tarilor din vecinatatea rusnacilor, restul europei are o mare durere in cur sau si mai rau, chiar incearca sa pastreze relatii bune cu rusia.
NOU
Putin si Rusia sunt kk.
Problema e ca labagii astia de “lideri ai lumii libere” sunt atat de blocati in lenea, huzurul si rutinele lor de filfizoni de kkt ca nu sunt in stare sa respire singuri, d-apai sa coaguleze un pic de testosteron sa le trimita lorzilor de stepa o mare flegma intre ochi si un sut in kur sa le zica: bai aveti 3 saptamani sa eliberati crimeea si sa puneti 100km de no man’s land la granitele voastre sau in 6 luni veti manca radacini de copac si veti descoperi turismul exclusiv intern ca aveti tara mare si e pacat sa n-o descoperiti intensiv, mai ales ca va luam cheia de la usa si nu veti mai putea iesi in urmatorii 50 ani, moment la care veti sarbatori 45 ani de la caderea regimului Putin, daca isi va mai aminti cineva atunci cine a fost ala si de ce n-a murit de batranete in patul lui.
NOU
Let’s make Rusia great again..
NOU
Ce invatat rusa, rusoaicele pe care le-am cunoscut vorbeau engleza, asa ca nu am nevoie de limba lor.
NOU
…desi e utila.
NOU
Io stau si ma intreb cam ce reactii ar fi avut Ro daca in locul Ucrainei era Moldova … ca similitudini sunt din plin … hmmm …ce-am face noi ca tara, ca Nato ar fi zis ii sprijinim pe moldoveni dar nu ne implicam ca Nato nema … sanctiuni scame pe costum cum zice Arhi …mmm..cum ar reactiona statul roman …nici nu vreau sa ma gandesc
P.S. Ucraina e atat de departe cam cat era si pandemia in martie 2020.
NOU
Pai nu cred ca o sa trebuiasca sa astepti raspunsul la intrebare mult timp. E cam singurul pas urmator logic vorbind. Acel moment cand shit will hit the fan la cel mai propriu mod.
NOU
Asta nu e gagica care se juca cu puța în fața webcamului? Asta ca să știu ce așteptări ar trebui să am după ce i-am citit postul.
NOU
da
NOU
Cred ca acum le spune tuturor clientilor ” Imi dai voie sa-ti spun Vladimir? Vaaaaaiiiii, Vladimir, cat de puternic esti!!!! Ahhhhhh… si ce mare si virila e racheta ta Vladimir….. Ahhhhh da, poseda-ma ca pe Ucraina Vladimir, daaaaaaa, daaaaaaaa, daaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!”. Nu stiu daca astea toate cu 2 sau 3 degete….
NOU
Poate si cu un sparanghel, pentru variatie…
NOU
O nimica toata eu am facut rusa si in liceu, dupa ’95. Problema ca daca nu folosesti cat de cat uiti vocabularul. Regulile gramaticale parca raman mai bine. Bonus points: mai o dau bine cu sarbii, ca la ei engleza nu prea. Говорите по человечиском языке..
Problema pe care o au multi din vest (si din Ro aparent) nu este limba in sine, mai mult zic eu ca nu inteleg ‘rusismul’. Pana si umorul rusesc are o nota aparte. Si cum trebuie sa cunosti dusmanul ca sa-l infrangi (zicea unul de pe la Xi din ograda), va fi cam greut. Imi aduce aminte de faza dintr-un film cu grecii (Immortals, cand vine ala ‘raul’ la regele grecilor care o da pe hai sa negociem, jap capul jos… oops cred ca daca mai putea sa vorbeasca ar fi zis in continuare it’s just a misunderstanding, oameni suntem).