Suntem la un prieten să facem un grătar. Şi cum nevasta manifestă pofte în direcţia mâncării unui grătar care să conţină şi peste, ne-am dus în Real.

Ne-am dus la raionul de peste, am ales ce voiam să luăm şi aşteptăm şi noi cu interes să ne bage în seamă cineva de acolo.
După vreo 5 minute, vine o doamnă cam la vreo 40 de ani şi ne întreabă, politicos:

“Ia zi fată, vrei să-ţi dau ceva?”

Eu, 34 de ani. Nevasta, 29. Nevasta, ceva manager prin Constanţa.
Nu ne păsa noua de apelative de astea, mai ales că amândoi suntem foarte lejeri de gură în general.

Dar mă gândesc că sunt oameni care ţin foarte mult la etichetă de genul acesta, la adresări protocolare, respect şi alte căcaturi de gen.
Şi desigur că se aşteaptă să le primească într-un hypermarket, unde, în mod normal, clientul este stăpân.

Din păcate, nu şi în românia. Aici vânzătoarele, chiar dacă sunt în hypermarket, tot stăpâne se simţ. Cele care ţin pâinea şi cuţitul.

Lipsă cursurilor şi trainingurilor de vânzări se simte acut.
Mă întreb oare când va lovi puţin mai brutal?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

28 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    si nevasta nu i-a raspuns “da fa, vreau.” ? 🙂

  2. Daca zicea ” Ziceti fa stoarfele dracu, cu ce sa va servesc ? ha ? zi fa n-auzi ? ” ce faceai ? cred ca faceai forta cu ea dadeai burtica jos :)) ori o fugariai prin tot magazinul ori o luai de mufa (de cap) si faceai muschi :)) sus jos sus jos :))

  3. De remarcat cum se poarta proastele astea arfiste cu minorii…

  4. arhi , sorry de offtopic , ti-am pus link la mine pe site, as fi recunoscator daca mi-ai pune si tu . poti sa tergi comment daca te supara . donted.biz 😉 nume : donted

  5. Question: Tu de ce nu scrii niciodată România cu “R” mare ? 🙂

  6. Păi dacă angajează tot felu’ de oameni care sunt mai ţărani decât ţăranii de la ţară ce poţi să te aştepţi.

    Chestia e că se comportă ca şi cum tu ai trăi din marfa lor, nu ei din banii tăi.

  7. asa e la noi, ca-n reclama cu Cava d’Oro: N-ai cu cine ma, n-ai cu cine..

    @ vasili: scrie Romania chiar cu doi de “R” in fata :))

  8. Să zicem că una mi-ar zice:

    “Ia zi băiatule, vrei să-ţi dau ceva?”

    Eu i-aș zice:

    “Gata, nu mai vreau nimic pentru că nu mă așteptam să mă servească o vagaboantă, f***-te în gură să te f**!”

  9. Dar o vanzatoare care, fiind cu telefonul infipt adanc in ureche, urla la tine sa vorbesti mai tare ca nu te aude? Si se mai si supara cand ii spui sa inchida telefonul, ca de aia e surda. Normal, nu l-a inchis. Cu aia sa nu stergi podelele?

  10. #10

    nu, dar sa ii zici de muie

  11. #11

    vasili, pentru ca nu este Romania, ci doar rromania

  12. Daca i-a zis “fata” i s-o fi parut ca are vreo 18 ani 😀 Desi nici in cazul asta nu i se scuza familiaritatea asumata insa necastigata…
    Mare e gradina ta Doamne si-si muta mereu gardul !

  13. sa stii ca se putea si mai rau..:D

  14. #14

    cipoc, sigur nu se putea si mai rau, pentru ca atunci vedea ea ce inseamna cu adevarat RAU

  15. nu neaparat in cazu tau..ziceam asa in general..
    oricum trebe sa recunosc ca a avut tuperu sa zica asa ceva…

  16. #16

    Bine si ce ati raspuns? “Vreau un cod jumate?” sau i-ati atras atentia ca nu asa se adreseaza un vanzator clientului?

  17. Probleme de genul acesta am avut si eu. Sunt magazine unde am zis ca nu voi mai merge, din cauza uno analfabete si prostcrescute. Iar la firmele mai mari unde am fost suparat, am facut raport si am dat afara pentru proasta purtare. Cel putin sa se invete minte

  18. Nu e concurenta pe posturile alea in Constanta => se simt sefe. Asta este, ghinionul vostru:)

  19. #19

    Nu e rau. Poate data viitoare, cand mai ajungi prin Real sau Prin Carrefour, te va intreba vreo tanti din asta: “Ia zi, coae’, cu ce te servesc?” 😀

  20. bine ca nu ai patit-o cu femeia de servici,pentru ca si ea e mare patroana…

  21. si mama mea se oftica la maxim cand in piata o intreaba “ia zi tanti ce`i dau?” si i`a raspuns la una ca ea nu`i matusa`sa sau alta ruda ca sa`i zica ‘tanti’.

  22. Nu ma mai afecteaza marlaniile astea , am reusit sa devin imun cand mi-am dat seama ca nu suntem toti la fel de frumosi,destepti,educati si cu bun simt. Atunci cand in romanica presedintele care face baie in multime se adreseaza cu “mai pasarica” ce dreac pretentii poti sa mai ai de la o vanzatoare?

  23. De obicei daca sunt obraznice le atrag atentia intr-un mod diplomat si educat pt ca nu suport sa fiu dispretuita de catre nimeni si pretind de la oricine acelasi respect pe care-l acord si eu la randul meu. Am invatat sa respect pe toata lumea indiferent de pozitie sociala si grad de educatie… Prin asta consider ca te respecti si pe tine insuti.. Vanzatoarea respectica a aratat ca nu e demna nici macar de a fi vanzatoare…

  24. Mai dar adevar graiesti…
    Intradevar, lipsa experientei profesionale, lipsa entuziasmului, a tentatiei, a motivarii, fac din anumiti vanzatori, adevarate bombe care iti strica pur si simplu ziua in momentul in care ajungi sa-ti achiti cosul/plasa…
    Poate de vina este si rutina…
    Conceptul de fidelitate este inca rahat la noi, astfel schimbam locurile de munca foarte des, iar angajatul “model” nu-i.
    De asta avem babe acre vanzatoare, fete tinere si proaste, vocabular de cartier printre casele de marcat si etc..

  25. #25

    este aici un magazin numai cu vanzatoare acre. nebunie mare, dupa ce am citit aici, merg sa le fac o vizita sa vedem ce mai fac 🙂

  26. #26

    da, si ii zice “auzi fa, da 2 paini repede”

  27. da nu avem vanzatori specializati asta e adevarul

  28. Ce te asteptai, marlania e la ea acasa unde nu te astepti, de ce nu si intr-un magazin cu staif. Unele vanzatoare nu stiu ca respectul de sine nu se obtine decat respectandu-i pe altii, indiferent de varsta sau rang social. In ultimii ani, gradul de cultura in Romania este pentru o prea mare parte a populatiei, la pamant. S-a instaurat cultura de cartier a coalarilor,manelistilor si a baietilor de cartier ce prinde de minune la persoanele cu o educatie precara. Pentru ei asta inseamna sa fii popular.