paypal1

Aveam de retras din paypal 100 de dolari. Contul adăugat la paypal, cont în USD, deschis la ING. Când am incercat să fac retragerea, paypal a decis cu de la sine putere că suma trebuie să fie în euro. Nu, nu am reușit sub nicio formă să îi conving că e cont de USD. ING a primit suma în euro, pe care a convertit-o, desigur, în USD, așa cum este contul. Prin urmare, deși retragerea în cont bancar e gratuită, am pierdut 5 dolari pentru că așa dorește paypal.

Întrebare. Alte sisteme de plată de gen, dar care să fie inteligente, mai avem? Nu îmi ziceți de pionyeer, că de 6 luni le explic că nu mi-a ajuns niciun card, iar un idiot de acolo mă asigură că ei mi l-au trimis și poate l-am ridicat eu, dar nu îmi aduc aminte.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

78 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Folosește și tu mpesa…
    Off: am înjurat, am zis ceva rău? Mă tot chinui sa ma loghez și zice acoloșea ca nu exist

  2. #4

    Salut, eu am mai folosit www.skrill.com dupa ce am avut probleme cu paypal si am fost multumit.

  3. #5

    Neteller. Si Payoneer-ul e bun, mie mi-a venit cardul in 4 zile lucratoare. Suna-i, anuleaza si spune-le sa-ti trimita unul nou. A, mai e si Paxum.

  4. #7

    Bitcoin accepta site-urile unde folosesti paypal?

    • #8

      nu mersi, imi plac banii mei, nu folosesc monezi pentru fraierit fraieri

  5. Incearca transferwise.com . Au pe landing page un convertor intre ce suma trimiti si ce suma primeste recipientul. Transferul dureaza nitel mai mult uneori, dar feeurile sunt decente.

  6. #10

    Banuiesc ca te intereseaza in general sa primesti ?

    • #11

      da, in special plati upwoek

    • #12

      Uite, eu am fost nevoit la un moment dat sa folosesc Neteller. E adevarat, doar ca sa fac plati, insa eu zic sa arunci un ochi. Nu am folosit foarte, foarte mult, insa n-am nimic de rau de spus despre ei. E usor de facut cont, cardul mi-a venit in cutia de scrisori intr-o saptamana or so…eu zic ca merita sa te documentezi putin.

  7. #13

    Fucking chiabur

  8. Eu nu inteleg cum de tie nu iti merge… eu extrag din paypal in orice moneda vreau si totul se duce in contul de lei, fara sa imi ceara sa fac convertire in Euro sau alta moneda decat cea in care vreau sa fac extragerea.
    PS> pe langa paypal si payoneer mai exista si Skrill (vezi acolo daca iti place – orice valuta primesti e convertita automat in lei :D)

    • #15

      Acum sesizez și eu că și paypal se ține de măgării. Și eu lucrez pe upwork de ceva timp și uneori scot prin paypal. Ultima tranzactie 1192,5 dolari au iesit 4648,54 lei in data de 5 sept. Asta vine 3,898 lei / USD față de 3,98 cat e la oficial Se pare că am pierdut 98 lei la faza asta. Damn!

      DAR, poți să folosești și transfer direct din upwork în bancă la ING fără paypal ca intermediar. Se cheamă Local Funds Transfer. Eu am mai folosit asta și singurul comision e de 1$ pt. upwork doar că upwork transformă dolarii în EURO înainte să-i trimită la un curs nu prea grozav.

      Ca idee, in 12 august am scos prin LFT $880.07 care s-a echivalat de upwork la 773.58 EUR care s-a echivalat de ING la 3398.57 RON la un curs euro de 4.3933. Deci ar fi venit un curs USD/RON de 3.86 fata de 4.00 lei/USD cat era in 12 aug.

      Acum, făcând calculele, îmi e clar că oricum ai lua-o tot ieși în pierdere cam cu 0,1 lei / USD.

      Cu Payoneer de ce ar fi mai bine ? Se poate plăti cu cardul la comercianți și ai rată de schimb mai bună ?

    • #16

      hey, nu stiam asta cu LFT! danke, much obliged

    • #17

      LFT FTW!

    • #18

      @Bogdan

      Cam cat timp a durat sa ai banii in cont prin LFT?

      Partea buna la Upwork > Banca prin Paypal este faptul ca iti trimit instant banii pe paypal (ceea ce m-a surprins fata de Freelancer.com pentru care mai asteptam vreo 2 zile sa proceseze plata catre paypal) si faptul ca nu ai taxe deloc pe Paypal. Ceea ce mi se pare foarte convenabil…nu stiu la sume mai mari dar eu am scos acum cateva zile 130 USD si au fost 0 fees catre Paypal.

      Si zic ca ma uimeste si pentru ca idiotii astia de la PP au bagat cross-border tax care iti creste comisionul pe tranzactie de la 3.9% + 0.35 la 5.2% + 0.35…. un mare cacat.

      Uite exemplu de tranzactie de acum 2 saptamani cu bani primti din Australia:

      Amount received:
      $200.00 USD
      Fee amount:
      -$10.70 USD
      Net amount:
      $189.30 USD

      La asta mai adaugam $2.5 care se duc la retragerea un banca si uite asa si-a luat paypalul aproape 7% din suma…mari camatari 🙂

    • #19

      ma uit la skrill, au taxa de 1 dolar prin UW. o sa verific, sa vad costurile reale.

    • #20

      Maestre, problema e Skrill > Banca.

      Astia au un comision fix de 3.95 EUR. Mai pui si pe ala de la UW si tot la 5 ajungi 🙂

    • Am renuntat la skrill, puteam sa scot maxim 1000 lei / zi de la bancomat. Nu mai stiu cum este acum.

  9. Cum naiba ai reușit să-i convingi să-ți transfere în cont, nu pe card?

    img.iamntz.com/jing/2016-09-06__49_24.jpg

  10. #26

    Aveam paypal mai demult. De 6-7 ani folosesc skrill. Au şi card cu care poți scoate de la bancomate direct din cont sau poți plăti cu el.

  11. #32

    Da de ce nu vorbesti matale cu Nea Nelu de la atlasib, ieftin, rapid si de incredere.

  12. #33

    Esti sigur ca nu a fost ING-ul cu problema? Ei de obicei au naravul de a face conversii de astea prin euro.
    Eu am patit de cateva ori cu ei.
    O data am primit niste lire intr-un cont in lei si conversia a fost lire in euro si dupa euro in lei.
    Alta data am facut o plata in lei dar pe un site din afara tarii, desi cererea a venit ca si suma in lei de la procesator, ING-ul de la sine putere a convertit lei in euro si dupa euro in lei ca doar e “acelasi” curs de cumparare si de vazare euro – leu.

    • #34

      absolut sigur, am stat vreo 2 zile pe problema, de-al dracului. ultima solutie a fost sa vad ce pula mea se va intampla. s-a intamplat ce preconizam, dar na, macar stiu cu siguranta. iar aia de la paypal mi-au recomandat sa discut cu banca. badumtss

    • #35

      ING-ul e problema. Eu imi iau teapa lunar de cam $100 la conversiile lui peste din USD in Euro. Plus ca au propriul curs valutar la care e o diferenta mare fata de BNR.

      Si nu am cum sa schim PayPal pe altceva. Dar mno, tot e mai bine ca la corporatie.

    • #36

      La ING aveti card VISA.

      In momentul in care in paypal iti adaugi cardul, VISA este institutia care trimite banii in ING.

      Prin urmare, ei schimba in EURO tot (folosind cursul VISA si nu ING) si apoi in lei unde ii trimit in ING.

      Badumtss!

    • #37

      badumtss o pula. cand faci trimiterea de bani in paypal, paypal te anunta cu subiect si predicat ca EI fac conversia in euro si aceasta conversie e supusa comisioanelor obisnuite de tranzactionare. know your subject, son, nu doar emite pareri.

  13. Uita un pic de antiamericanismul tau patogen, da o tura in State, fa-ti un card (pe adresa din Ro) la orice fucking bank vrei si iti vei putea retrage banii din paypal in acel cont gratis. Cu cardul respectiv poti plati oriunde in lume cu comision de max 3%. Mai greu cu retragerile de numerar, in general se fac doar cu anuntarea la telefon in prealabil a tarii de unde vrei sa autorizezi retragerea. Dar pentru cumparat benzina, platit la Carfur sau aiurea online e excelent. In limita, bineinteles, de pina la 3000 coco pe zi. Iar internet bankingul lor e gratis daca ai intrari de 500 pe luna sau 5 tranzactii. Daca nu, 6 dolari pe luna. Banking, nu jecmaneala. La expirare (dupa 4 ani) iti vine cardul nou in Ro. Simplu si eficient, asa cum e aproape totul made in USA.

    • #39

      deci sa investesc doar vreo 2000 de euro. dap, pare dragut…

    • #40

      Mircea, se poate deschide contul și fără să te prezinți fizic acolo? Până la urmă 1000 de EUR nu e capăt de țară, dar întreb pentru un prieten.

    • Macar dupa o sa poti sa iti cumperi jocuri pe console fara bataie de cap

    • Din viata asta ramii doar cu ce vezi, ce bagi in gura si ce tragi pe p*la. Asa ca nu pierzi nimic cheltuind aia 2000…

    • #43

      @mircea – citatele astea misto le stii de la Arsenie Boca, varianta nihilista?

    • @Jordan: singurul Boca pe care-l stiu e un orasel in Florida: Boca Raton.Arsenie asta e cel care are o multime de copii in Argentina (Boca Juniors)?

  14. #45

    Eu retrag mereu (lunar) dolari din contul de paypal in contul bancar in USD, si intotdeauna se face tranzactia in aceeasi moneda, nu am nicio problema. Vezi pe la setari, poate ca fiind in UE se bifeaza automat ceva setare pe Euro. Sau trimite un email la paypal, de obicei raspund in cateva ore.

    • #46

      am contul de paypal setat pe USD, nu exista euro in contul meu. am vorbit inclusiv la relatii cu clientii, mi-au explicat ca nu e adevarat, ei nu gresesc, sigur contul meu e in euro

    • #47

      Si la mine a fost setat pe USD de la bun inceput, dar fiind in UE am si o, nici nu stiu cum sa-i zic, sectiune de cont pt euro. Dar cand transfer Upwork-Paypal-Banca totul se petrece in USD, nu mi se face niciun fel de conversie valutara automata. Deci chiar nu stiu de ce la tine nu-i la fel. Oricum, poti sa transferi din upwork direct in cont bancar din Romania, in lei (nu stiu cat de avantajos e cursul de schimb). Eu ma complic cu paypal si cont in USD pt ca folosesc USD pt alte plati.

  15. #48

    Un subiect similar, tot la categoria bani primiti de afara: a reusit cineva sa incaseze un cec in dolari, emis de o banca din SUA? Cunoscuta, nu una de la coltul blocului.

    • #49

      Da, la BT, parca era vreo 30eur taxa si dura 1 luna.

    • #50

      eu am avut acum vreo 7 ani un cec de ala, l-am rupt de nervi si mi-am bagat pla. noroc de google, ca s-a milostivit sa mi-i dea in cont

  16. #51

    Din câte îmi amintesc ING nu face compensare proprie, ci foloseste ceva organizatie de compensare europeana (similar Transfond-ului românesc), care lucrează evident doar cu euro. De aceea toate tranzacțiile valutare trec prin euro… Deci când trec oceanul banii se opresc pe la Bruxelles, se transformă în euro, ajung la ING, care îi convertește în USD sau RON, în ce ai cont. Singurul care pierde din cauză de multiple conversii este evident doar clientul 🙂

    • #52

      in sfarsit, o lamurire, in plm. deci frate, cat e de greu sa fii la support la pp si sa zici da ba, e din cauza sistemului? deci skrill si card…

    • #53

      Nu cred ca PP știe din astea… de la ei au plecat USD. ING ar trebui să știe cum/unde fac ei compensarea, dar bănuiesc că e undeva de la lvl2 de suport în sus.

      Cât despre Skrill and stuff, uită-te atent la comisioane (de administrare, de transfer, de ATM șamd), căci poate nu e chiar așa rozalie treaba.

      Până la urmă un Turkish Airlines dus-întors spre US e sub 1000euro 🙂

  17. #54

    Dar cont in $ cum puma mea mai ai la ING? ca eu aveam un depozit in USD si m-au rugat acu vre-un an sa imi lichidez contul si sa il mut sau sa ii transforme ei in euroi.

  18. #58

    De Transferwise nu ai auzit?

  19. Folosesc Skrill inca de pe vremea cand se numea Moneybookers, dar e cam acelasi lucru cu Paypal la nivel general. In afara problemei semnalate de tine mai sus, nu te astepta la mari revelatii per total (sunt mai ok la nivel de customer support, unde Paypal pur si simplu nu exista – am avut contul blocat dupa ce am fost prost de trei ori la rand si, desi procedeul este absolut infect, Skrill s-au miscat foarte repede).

  20. #60

    Șerifule, Skrill sau Neteller. E aceeași Mărie cu altă pălărie (au același acționar majoritar). Eu am cont Skrill, card Mastercard atașat și e… ok. Contul e în euro, cu cardul pot plăti cu comision 0 la magazinele online de afară, iar de retras din ATM… sincer cam ustură. Dar na, măcar nu-s legat de vreo bancă, lua-le-ar dracu’ pe toate să le ia!

    Ca idee, deși cred că am mai menționat, pentru a scoate 1.000 de lei din ATM, Skrill îmi ia în total între 228-235 euro (depinde de cursul Mastercard, plus comisioanele – firește – de schimb valutar).

    • #61

      A, da, acum am văzut ce a scris @krossfire. Relații cu clienți la nivel acceptabil. Ar fi de preferat să știi engleză, mi se pare că unicul angajat care vorbea românește a plecat. În caz de ceva, eu recomand să îi suni, pentru că ticketele primesc răspuns după câteva zile.

    • #62

      cum ba, iti ia comision 235 de euro?

    • #63

      Deci asa, vrei sa retragi 1000 de lei si ei iti iau 1200 comision. Misto ! 😀

    • #64

      si eu tocmai am facut cerere de card skrill…

    • #65

      Auleu… Oameni buni, am scris ca Skrill imi ia IN TOTAL 228-235 euro atunci cand scot 1.000 lei de la ATM. In total, adica suma retrasa (mia de lei) + comisioanele lor.

      Explicatia nr. 2: când retrag 1.000 de lei, văd în contul Skrill ‘retragere ATM’ de vreo 230 euro.

      Sper că e mai clar acum.

      Cum naiba să vă gândiți că aș recomanda o firmă care ia comision 120% la retragere? Am verificat, nu comentez pe siteul masochiștilor anonimi…

    • #66

      PS Cetin, e mișto cardul, au început să le trimită carduri contactless tuturor clienților. Mie mi-a expirat vechiul în iulie, în iunie am primit altul cu exp 07/19, iar acum câteva zile mi-au trimis mail că într-un număr de zile urmează să primesc noul card contactless. Free of charge, ofcors.

    • #67

      E suma totala.
      Eu am cont skrill cu card atasat, in usd, ca in aia am treaba. Cand scoti din ATM, orice in afara de USD, ai comision de conversie. La fel si la platile online cu cardul in alta moneda decat in usd. Retragerile in banca se supun aceluiasi regim. Conversie cu comision inclus, la cursul mastercard.
      Scade % pe masura ce faci plati la comerciantii care accepta skrill, dar e mare bataie de cap. Gen 15k EUR/3 luni plati pentru silver vip. Am mutat la bani de m-a durut capul pentru silver 🙂
      P.s. la ing banca face asa, nu paypal. Eu am le-am dus cardul inapoi dupa 2 zile cand am vazut asta.
      Retragerile/platile mele din paypal usd/ron au fost foarte misto la orice alta banca.

    • #68

      Și sunt în România ATM-uri care să elibereze altceva decât lei? Știu că într-un timp era un fel de ATM la Carpatica, elibera direct euro. Ar fi mișto să scap de 2,99-3,99% comisionul de schimb valutar.

    • #69

      e la ING, dar iti ia comision de retragere

    • Da, i-am abordat in engleza… dar pe cei de la PayPal i-as fi putut aborda si in chineza (la propriu, am si o diploma :)) ) pentru ca tot dupa 7 zile (hai 5, ca doua erau de weekend) mi-ar fi raspuns, intrebandu-ma daca mi-am rezolvat intre timp problema.

  21. #71

    Mie mi-a ajuns Payoneer în 2 săptămâni, n-au fost probleme.

  22. #72

    Salut Cetin,

    E prima data cand iti scriu pe blog.
    Am o experienta de cativa ani in procesatoare de plata si te pot ajuta sa iei decizia cea mai simpla si cea mai convenabila. E o discutie lunga pe care prefer sa o continuam pe mail.

    Astept un semn de la tine in caz ca mai esti interesat.

    • #73

      da’ un articol ca sa faci un bine la tot poporul n-ai scrie. Lung, pe puncte, cu multe spatii albe ca sa putem decupa vizual-cognitiv partile esentiale.

      Ca numa’ Cetin cheltuie bani pe online…

  23. Paypal are sediul in Irlanda. Acum 6-7 ani mi-au blocat contul pentru ca depasisem suma de 2500 de euro. si atunci pe orice cont se pune stop. abia dupa 180 de zile mi-am recuperat banii.
    Acum cand extrag din el nu-mi ia decat cei 2,5 euro la retragere. nu stiu cum de-au facut ei calculșul din euro in dolatri si apoi iar in euro, ideea e ca mai mult de 2.5 euro nu mi-au lat la retragere, indiferent de suma. ca au fost 200, ca au fost 30.

    • #75

      Bre, Spanac, sediul Paypal nu e in Irlanda, te-au dezinformat nenorocitii. In Irlanda sunt doar ceva palmasi si palmase (si sunt urate cu patima palmasele, multe poloneze grase, le vad in fiecare zi in statie la autobuzul lor aci, in satul unde locuiesc eu).

      PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.
      Société en Commandite par Actions
      Registered Office: 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg
      RCS Luxembourg B 118 349

    • Era in 2009 bre. am sunat in Irlanda. Nu sediul central, ci o parte din asta de raspund la telefoane.

  24. Salut, as aprecia daca imi poate raspunde cineva la 2 intrebari

    1. pot avea card Skrill in lei?
    2. conturile si tranzactiile asociate Skrill pot fi urmarite de catre autoritatile statului roman?

  25. #78

    1. Da, il ai in moneda contului tau skrill. Atentie insa, daca primesti in cont altceva decat lei, skrill iti converteste automat ce ai primit in lei la cursul mastercard – % comision.
    2. Habar nu stiu

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam