retarzi

Animalul care lua 35 000 de euro nu îi mai ia, pentru că statul s-a autosesizat, așa, de la sine putere și, cât îl controlează, nu îi mai dă banii.
Este exact principiul de drept românesc. Vinovat până la proba contrarie.

Păi nu? Să se facă dreptate!
După care parlamentul va plafona sumele și ura și la gară, am rezolvat totul. Între timp, patriotic, vom plăti taxe la stat cât cuprinde, ca cele 2 treimi de neplătitoare de nimic să poată să puiască și să ia 1000 de lei ajutor. Doar suntem niște socialiști respectabili.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

75 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Fac poza la cate Haudi, Banveuri si Merţane sunt parcate in zi de plata ajutor social pe aici?

  2. >dacă ANAF va stabili că toate documentele sunt în legalitate şi că aceasta este indemnizaţia cuvenită, atunci beneficiarul va primi retroactiv sumele care au fost blocate

    Bineinteles fara dobanzi si penalitati pe care doar contribuabilul roman le plateste daca nu-si achita darile la termen, statul nu!

    • #5

      pai asta se intampla oricum. tu nu iei sumele alea decat dupa fix 4 luni de la nasterea copilului. si le iei exact cat erau lunar.

    • #6

      Nop. Se plateste exact ca o pensie, adica cu o luna in urma. Dar prima transa este mai mare pentru a aduce platile “la zi”.

    • #7

      ba te contrazici de-ampulea, la ambii copii a inceput sa vina dupa 4 luni. cateodata esti extrem de enervant cu sentintele tale. stii tu cum e, pentru ca pula mea, eu vorbesc din auzite

    • #8

      Arhi, relax, Ciobi se gandea ca tu, la valoarea ta de A-lister si posesor de masina de lux, nici nu te uiti la banii aia, vezi doar candva ca-s acolo 🙂

    • #9

      eu ca alister m-am certat cu vacile alea de la primarie fix pentru chestia asta. cand e vorba de banii mei, nu avem discutii frumoase…:)))

    • #10

      Daca totul este ok, sper ca respectivul sa dea statul in judecata fix pentru penalitati si dobanzi. Probabil are puterea financiara sa se judece 2-3 ani cu ei.

    • Daca spui 4 luni ai fost ghinionist, copil nascut in ianuarie pe 28, primit indemnizatia in aprilie (15-16), copil nascut in aprilie pe 19, primit indemnizatia in iulie (15-16), sunt doua, doua si ceva. Iar timpul asta e facut pentru ca ANPIS sa verifice corectitudinea datelor, de ce nu au trimis anafu’ cand au emis decizia de plata pentru 35000 euro ci trimit acum dupa ce i-a sesizat Mandruta?

    • #12

      @Cetin: Iar citesti din doi’n patru. Am spus ca asa este, vine dupa 3-4 luni prima plata dar ca vine marita! Nu plata pe o singura luna ci prima plata contine banii pe 2 luni minim si deabia apoi primesti cat se cuvine pe o luna.
      stii ca am doi copii si daca mai astepti 3 saptamani vine si al treilea.. si-ti spun ca nu vorbesc din auzite ci din experienta mea.

    • #13

      pai se intelesese altceva, plm.

    • #14

      mdea, sunt suparat…vezi mail..

    • #15

      am vazut. plm…frumusete de bijuterie ce era…:)

    • #16

      @Ciobi/Arhi – si eu am avut copil si da, au venit cu intarziere (3-4 luni ca atat sta pe oua dosarul ca sa cloceasca), dupa care prima transa a continut toate ‘pensiile’ pana la zi. Bucuresti, sector 2.

    • #17

      da, pai aia ziceam si noi, ne certam ca proastele aiurea

  3. #18

    “se înregistrează deja un dezechilibru în distribuirea echitabilă a resurselor bugetare alocate pentru plata ICC”

    Pentru ca da, este echitabil ca unii sa cotizeze si altii sa beneficieze.

    • #19

      La sanatate nu-i la fel?

    • #20

      Ba da. Si nu mi se pare ok.
      Normal mi se pare sa ai o suma minima pentru un pachet minim de servicii, iar cu ce platesti peste (DACA alegi tu sa platesti peste) sa iti asiguri servicii suplimentare.

    • #21

      cred ca se refera la faptul ca daca ala ia 1/3 din tot fondul, exista riscul sa nu mai ramana bani si pentru altii, de exemplu daca sunt 10 lei in tot fondul, si vine unul care ea 3 lei, la restul de 8 oameni (sa zicem) le mai raman doar 7 lei, chiar daca ei fiecare au contribuit cat sa primeaca cate 2 lei.

    • #22

      @George Stanomir pai cum sa fie 10 lei in fond daca ala care ia 1/3 a contribuit cu 1000 de lei gen?
      inseamna ca problema e alta.

  4. #23

    Sa faca verificari mi se pare in regula.. sa ii blocheze plata pana se termina verificarile e o mizerie absoluta!!! (presupun ca nu exista un maxim de timp specificat pt verificari…poate sa dureze si 10 ani ma gandesc)…. hai sa anuntam cu totii statul ca nu mai platim nicio taxa/impozit pana nu ii verificam si noi pe ei, corect? Sper exemplu pana nu sunt toate spitalele impecabile, in urna verificarii cetateniilor, sa nu se mai plateasca cas-ul. Punct.

  5. #24

    Schema e simpla: PFA cu norma de venit. Poti sa ai venituri de miliarde, dar sa platesti impozite si taxe doar pe norma de venit. Apoi intri in concediu de maternitate si incasezi 85% din miliardele alea de la stat.

    • #25

      Si unde este ilegalitatea in treaba asta?

    • #26

      gresit. la norma de venit, venitul tau anual este norma aia. atat. plus ca daca depasesti o anumita suma, treci la pfa in sistem real si platesti taxe pe toate miliardele pe care le incasezi.

    • #27

      E legal? Atunci unde e problema?

    • #28

      Super! Ai gasit o modalitate sa nu platesti taxe legal !
      Ia incearca si vezi ce zice ANAF-ul ….. /s

    • #29

      deci de aia nu platea apple taxe…era pe PFA…

    • #30

      @costin,

      La norma de venit, nu este neaparat obligatoriu sa ai acea norma de venit, pur si simplu, daca ai venituri care depasesc norma de venit esti pe plus, daca nu esti pe minus si mai bine mergi pe sistem real. Daca ai venituri mai mari de un anumit prag, intrai pe alt sistem, in cazul in care esti pe norma de venit.

    • #31

      @Asdad2005, si eu am zis doar ca tu poti sa emiti si sa incasezi facturi de miliarde (fara sa depasesti pragul respectiv), ca pe stat il doare-n plua. pentru el, venitul tau lunar este norma de venit / 12 (din care cred ca se mai scade si impozitul si apoi se aplica acel 85%). deci ce zice corcodusul e gresit.

    • Internetul a ajuns un loc in care tot prostul striga ca, cacatul lui e mai adevarat ca a celuilalt. Toti prostii isi permit sa emita opinii. De exemplu, astia doi, care nu au nici o problema daca furi de la stat legal. Adica hai, inainte sa concepem un copil, sa ne marim salariile, sa le facem de miliarde. Stiti cum e, sa fie dreptate, doar daca imi este favorabila. Daca tipul asta a incasat banii pe buna dreptate, toata stima. Dar daca si-a umflat veniturile cu cateva luni inainte sa conceapa, sa suporte consecintele. Mereu cand apare un lucru bun, normal intr-o tara civilizata, trebuie sa apara careva mai capos sa profite, si apoi apare intrebarea, la noi de ce nu e ca in vest?

    • #33

      veniturile reprezinta 12 salarii consecutive, la alegere, din ultimii 2 ani. legea exista deccateva luni. cine plateste 2 ani 18 000 de euro impozite, ca poate se schimba legea vreodata??

    • #34

      Aha, da… PFA zici…

      1. Am avut de 2 ori suspendate conturile bancare pentru niste sume pe care nimeni nu le-a putut justifica (nu apareau in extrasele online, apareau la ei in hartii dar nu se stie de unde) si nu am fost niciodata notificat ca trebuie sa le platesc.
      2. Mi-au bagat impozit “din burta” pentru ca, conform regulamentului intern (nu mi l-au putut prezenta… e “agreat verbal intre ei”) nu ai voie sa depui un estimat pe 0. Cu toate ca adaugi si o declaratie pe proprie raspundere in care te angajezi ca in termen de maxim 30 de zile sa suspenzi activitatea dpdv legal (ONRC etc.)
      3. ANAF-ul, aceasta institutie la care nu poti contesta o hartie primita de la ei pe care scrie ca se contesta in termen de 30 zile de la inmanare

      PFA-urile sunt numai lapte si miere. Doar ca nu…

      ANAF-ul are placerea de a te jupui de bani daca iti platesti darile la zi, fara intarzieri. Asta ma face sa vreau sa interactionez cu ei cat mai putin cu putiinta.

      Multi nu realizeaza ca daca iti angajezi un contabil pentru PFA, ala poate sa faca ce vrea muschiul lui. In final TU esti responsabil pentru rahaturile din contabilitate.

      PS: pentru burghejii care au contract de colaborare prin PFA si contract de munca pe 2 ore cu aceeasi entitate juridica: daca vine organu’ in control si va prinde cu asta, o sa platiti, retroactiv, impozitele pe sumele de bani primite. O sa platiti si voi, o sa plateasca si compania :). Nu am patit-o personal, au patit-o altii.

    • #35

      @m0fo , ce? poftim ? Contabilul are drept de semnatura ceea ce inseamna ca este 100% resonsabil pentru tot ce semneaza. A gresit, plateste, financiar sau inchisoare!

    • #36

      ANAF are o alta parere…

    • #37

      @Zarax: stai linistit ca tu esti responsabil de datoriile de orice fel catre stat cu 15 drepturi de semnatura. Poti, eventual, daca-ti mai raman bani sau timp, sa il dai in judecata pe contabil si sa-ti recuperezi de la el daunele. Asta daca are cu ce ti le plati.

    • Mofo…pfa pe real e sujere de puli

    • #39

      Legea a intrat in vigoare la 1 iulie.

    • #40

      Poti avea PFA daca rulezi pana in 50k euro, peste trebuie Srl. Teoretic poti avea indemnizatia aia cu PFA, dar sa ai suma constanta de aproape 50k lunar, timp de min un an, te scarmana ANAF-ul in tot intestinu’ gros.

      @Zarax Doar contabilul expert raspunde pentru ce face, in rest administratorul raspunde pentru orice greseala fiscala a oricarui angajat din firma.

  6. #41

    Intreb pentru un prieten, cum functioneaza indemnizatia de crestere a copilului si cum poate beneficia tatal de ea? Chiar sunt curios si vreau sa aflu mai multe detalii inainte sa dau cu parerea. 🙂 Daca nu ma ajutati voi, rezolv cu google.

    • La fel cum beneficiaza si mama – dupa ce mama termina concediul medical aferent nasterii (daca il ia), tatal poate sa intre in concediul de crestere al copilului si sa beneficieze de indemnizatie.

  7. Bai, fii atent, o sa incerc un hitler aici:
    Familile cu venituri (legale) mari sunt familii de oameni destepti. Facultati, pregatire, experienta – lucruri care sa le asigure veniturile alea mari (si legale, repet). Aceste familii erau foarte foarte reticente in a face copii (sau a-i ingriji mai mult decat alea 42 de zile) pentru ca ramaneau fara veniturile alea mari, realizate pe spinarea muncii lor. Statul ar trebui sa sprijine familiile astea, pentru ca in felul asta pot avea grija de progeniturile lor si, prin asta, pot contribui la cresterea nivelului de civilizatie si educatie al societatii.

    …si da, e normal ca 0,20% din totalul beneficiarilor sa ia o treime de buget – ei contribuie la fel de mult la bugetul de stat.

  8. #44

    offtopic: cica s-a rezolvat cu pensiile, cel putin la senat. in sfarsit nu se mai platesc impozite pe pensii ! dreptatea si civilizatia a invins !

    • #45

      A invins o plua! Pe aia cu pensii de pana la 1050 RON, nu-i ajuta cu absolut nimic. Documenteaza-te. E o lege data pt. pensionarii de lux, aia cu pensii mai mari de 2-3000 RON. Aka, tot ei si neamurile lor, vedea-i-as mortzi pe toti.

  9. #46

    Nu am mai apucat sa scriu dincolo, ma amuza cum mai multi deja se visau in suits si ii dadeau cu avocata de succes. :))

    • #48

      Informatii strict personale scurse de institutiile statului tocmai pentru a calca pe cap un simplu cetatean. Nu a facut altceva decat a urmat legea in vigoare, dar acum e aruncat in fata lumii ca cel mai mare mafiot. Incredibil si cum cretinii de romani isi dau concursul in a transforma un om in tinta. E de inteles de ce statul vrea asta…ca sa distraga atentia de la incompenta lui. Dar e de neinteles cum oamenii se arunca exact ca oile sa arunce cu rahat intr-un semen de-al lor. Oricum o sa ii gaseasca ceva. De fapt deja i-au gasit…ca are controalele pe cap de mult timp. Acum doar s-a trecut in etapa publica a calcarii pe cap. Cand vrea statul sa te arda…n-ai nici o sansa de a scapa.

    • #49

      nu e incredibil. uita-te la cretinii de aici, cat sunt de porniti si de vindicativi. e un exemplu foarte bun de ce tara e in cacatul asta, de ce psd e la putere de 26 de ani si de ce, in general, suntem si vom fi in galeata

  10. #50

    Se pare ca veniturile erau din dividende. Cel putin din sporadicele informatii publicate pana acum. Multi patroni nu au dat dividende ani de zile, din cauza impozitului. Anul acesta impozitul e 5%. Nu e vorba de niciun salariu. Cu o luna inainte de a intra in concediu, omul si-a dat dividendele pe cine stie cati ani din urma, apoi va beneficia de peste 3.800.000 lei indemnizatie pe toate cele 24 de luni. Pentru aceasta indemnizatie, a platit un impozit de circa 113.000 lei (5% dividende).

    A “investit” 25.000 euro in impozit si va primi de la stat 850.000 euro. Buna afacere, nu vi se pare?

    Suntem noi prosti ca platim impozite cuminte, in timp ce smecherii se umplu de bani de la stat? O fi sistemul prost facut?

    • #51

      se pare ca nu

      Dumitru Ioan Boţa, directorul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Sibiu (AAJPIS) a declarat pentru Turnul Sfatului că plata este suspendată până se va finaliza un control al ANAF, început de comun acord cu persoana vizată. ”Plata este suspendată de comun acord cu beneficiarul. El mi-a adus o adeverință de salariu de la Finanțe, iar noi am făcut încă o verificare. Suma este destul de mare, e fondul nostru de salarii pe două luni și cei din București au mai cerut încă o verificare a firmelor lui. A fost plecat o lună în Germania și-a suspendat și el verificarea, a fost de acord cu această verificare. Dacă verificarea de la ANAF va confirma, el își va primi indemnizația”, a declarat Ioan Boța.

    • #52

      La dividendele alea s-au mai platit 16% pe profit. Nu e mult, dar e legal. Nu erau banii lui, ci a firmei, dar a fost munca omului.

      Adica eu chiar nu vad o problema cu ce a facut distinsul om. A scos foaia de venituri impozitate pe ultimul an si a prezentat-o organelor.

      Normal ca la banii aia omul isi vede de afaceri si isi ia banii din mai multe parti, dar cat timp e total legal si eu as face la fel.

      Pe de alta parte, platesti pensia aia pana la 65 de ani si apoi nu mai profiti de ea decat cativa ani, dupa 40 de ani de munca.

  11. #53

    Lista publicata de minister: www.mmuncii.ro/j33/images/Documente/Comunicate_de_Presa/20160905_Top_10_ICC.pdf

    Conform explicatiilor din ultima casuta, e vorba de dividende sau PFA. Informatiile din presa sunt ca era patron, deci probabil dividende. Poate a adus adeverinta cu salariul minim pe economie pe care-l are la firma lui. 🙂

    De la “Finante” nu avea cum sa aduca o adeverinta “de salariu” ci una privind veniturile, de orice natura. Asta ca sa vezi si cat de competenti sunt persoane in functia de director de la AAJPIS.

    • #54

      vom vedea. ORICUM este complet irelevant

    • #55

      Nu e irelevant, ci e dovada ca legea e prost facuta. Nu mi se pare normal sa iti poti lua de 30 de ori inapoi impozitul platit, speculand o lacuna legislativa. Gandeste-te ca e perfect posibil sa ai de-a face cu un individ cu venituri absolut normale, care a gasit o smecherie ca sa se imbogateasca.

      Conform tabelului de la minister, e vorba de un venit pe 12 luni de circa 2.200.000 lei. Sa zicem ca nu a dat dividende de 10 ani, e vorba de un profit de 220.000 lei anual. Nu e rau, dar e putintel, nu e nici pe departe bogatanul care am putea crede. Acum el va lua pe luna poate aproape cat castiga intr-un an.

    • #56

      este irelevant, alta era discutia. aici ne oprim si noi. du-te si trage de picioare alti romani, in alte cazane

    • #57

      Daca era din munca lui, jos palaria, om destept, muncitor si de admirat. Dar articolele din presa par sa arate ca e o smecherie la mijloc. Situatia e de criticat, pentru ca banii respectivi ii ia din banii luati drept impozite de la alti cetateni.

    • #58

      dude, nu despre el e vorba, ci de principiul de functionare al statului. el, ca persoana e irelevanta. probabil mai sunt si altii, cu venituri mai mici, care vor fi luati la pula pentru ca statului i se pare ca da prea mult, ceea ce nu face atunci cand ia. hai sa ne oprim, ca e suficient

    • #59

      @NicuP
      Deci cand legea e prost facuta in defavoarea “lor”: verificam si sistam orice plati. Cand legea e prost facuta in defavoarea cetateanului: nu ne intereseaza, dobanzi si penalitati, mergeti la CEDO daca nu va convine.

  12. #60

    Staţi să înţeleg, adică omul primeşte 35.000 euro pe lună, şi noi stăm cu catedrala neterminată? 🙂

    Revenind la subiect însă, ce comunişti mai putem fi.

    Adică ce dramă e când respectivii primesc 1 treime din buget, dar ce frumos e atunci când plătesc 1 treime din buget.

  13. #61

    ce de pareri pe aici. multe nedocumentate, multi bateti campii. unii cred ca asa e legea dar nu au habar.
    altu crede ca daca esti PFA poti sa ai cifra de afaceri de miliarde si vei plati impozit ca pentur PFA.
    unu cica contabilul “ala poate sa faca ce vrea muschiul lui” daca e angajat pe PFA.
    bai fratilor, voi va auziti?

    • #62

      duceti-va in plua mea pe forumurile de mamici, o sa fiti lideri de opinie acolo!

    • #63

      Dude, ia un snickers, da-ti 2 palme si reciteste :). De amorul artei, asa…

    • #64

      ba ia tu o eugenia si da-ti 2 picioare in gura.
      daca ti s-a intamplat tie o chestie nu decreta ca e litera de lege. nu inseamna ca anaf le pune tuturor impozit din burta. are ceva statul cu tine. chill!

    • #65

      Daca iti scriu despre prieteni sau cunostiinte o sa imi reprosezi ca vorbesc din auzite.

      Daca vorbesc despre mine inseamna ca ce… se intampla tuturor?

      Dar sa ne fie cu rusine, o tara intreaga se vaita de jigodiile numite ANAF si tu imi spui ca totul e numai lapte si miere.

      Citesti pe diagonala, tragi concluzii amboulea, jignesti si la final nu iti asumi nimic pentru ca tu stii ca ai dreptate. Felicitari, romane!

    • #66

      multi din comentatori bat campii grav. imi asum ca spun asta. nu inteleg de ce te deranjaza ca spun asta.
      in afara de asta, nu poti fi obiectiv din moment ce ai probleme cu anaf, corect?

  14. #67

    Indiferent de unde are banii, omu’ i-a decalarat si a fost vamuit pentru ei, deci are tot dreptul. mai degraba am termina cu ajutoarele pentru aia/alea care nu produc nimic.

  15. #68

    Da, da! Sa moara capra vecinului! Sa se duca si caprele alora din satul vecin! Mna, a mea sa traiasca mult si bine, ca mi-a dat-o matusa tamara :)))))))) Nu-s adepta egalitatii. Si cand se doreste a mi se impune egalitatea, se cam intampla asa: de la 7000 lei net dari platite, acum am doua ore cu minim pe economie. Si asa pensie nu mai apuc. Si aveam un prieten care imi spunea ba, dar la pensiile parintilor tai nu te gandesti? Ete nu, ca nu mai sunt prin zona! Mama nici nu a apucat sa se bucure de pensie. Dar la o tara guvernata stramb, si poporul e precum… turnul din pisa!

  16. #70

    Off-topic: inca mai astept o reactie de la tine, de la zoso, razvanbb, nwradu, etc etc. referitor la “primul blogger care ar putea ajunge la inchisoare”.

    • #71

      asteapta, daca vorbim de ala care si-a creat situri ca sa înjure judecători

    • #72

      Ala, ala. Dar nu cred ca injuratul e problema, ci instigarea la violenta fata de aia.
      Ma crezi ca nici pana acum nu am gasit vreun site de-al aluia? Le-o fi inchis?

  17. Totusi, casul il platesti la o suma maxima. Despre asta cam e vorba

  18. #74

    Acest popor este socialist. Vorbesc de popor, nu de mâna de oameni care comentează pe aici.
    Prin urmare, indiferent ce partid sau ce tehnocratie guvernează ar trebui să fie socialistă. Aici, cu ridicarea plafonului și stabilirea abonamentului nelimitat au greșit un pic, raportând decizia la socialismul din oasele populare, desigur.

    După mine acest ajutor, cat și alocația de creștere a copilului, nu ar trebui să existe. Deloc. Poate credeți că dați bani la stat și ii vreți înapoi, dar ii iau cei ce nu dau. Facă copii cine își permite să îi crească. Cine face și nu își permite, ci stă cu mâna întinsă, să i se ia și cu banii aia să le crească statul copiii, că are nevoie de populație, iar subiecții să primească șut în cur și să li se mai ceară o taxă că le face statul favoruri și le crește copiii. N-au, de unde, poate ne mai trebuie un canal până la Timișoara. Pe de altă parte asta, indirect, ar fi un pic de epurare etnică. Și oricum, rămâne doar un vis,că majoritatea vor să li se dea. Vor cu socialism și vor să ia toți “în limita bunului simț”, adică să nu bage vastul prea adânc în borcanul cu miere, că să fie, dom’ne, de ajuns pentru toată lumea, egalite, fraternite.

    Legat de suspendarea plății aprioric cercetării, e normal, chiar dacă nu convine.
    Dacă plătești periodic o sumă cuiva și ai impresia că te fura și nu ar avea dreptul, te oprești din dat bani și pornești un litigiu.
    Da, e nașpa, e discriminator mai ales dacă distinsului cetățean îi revin banii de drept, dar așa se întâmplă, de exemplu, si când un amărât cu o pensie de handicap de 2 lei e suspectat că nu i s-ar cuveni. Se oprește de la plată până se fac cercetări și se dispune intr-un sens.

    Iar dacă tot facem favoruri sociale nascatoarelor/ crescătorilor de copii, o limită e necesara, pentru că indemnizația asta e ajutor social, nu e vreo poliță de asigurare. Problema inițială a fost că a scăzut natalitatea pentru că limita plafonului era prea mică și familiile din ziua de azi nu-și permit ca doar un membru sa muncească pe perioada de ingrijire a copilului, deh, așa a ajuns lumea în secolul ăsta.
    De-aici și până la a spune limita e cerul, băieți, luați fiecare cât puteți cuprinde e un act prostesc de încercare de a repara. Nu suntem Arabia Saudită.
    A nu se interpreta că am vreun ochi împotriva cetățenilor care au profitat de lege cum au știut ei mai bine. Dacă e legal, să li se plătească. Ălora care au legiferat trebuie să li se dea un capac.

  19. #75

    Din toată tevătura asta, şi din câte m-am informat eu, mulţi s-au ofuscat fiindcă dna (să zicem că e de succes) e căsătorită cu un multi-milionar de prin Sibiu. Acuma, nu am auzit vreo ceartă că, na, ce/unde lucrează dna respectivă, reacţia a fost de genul: “Mă, eşti de succes, bravo, dar să-l ai şi pe soţu bogat & să primeşti şi îndemnizaţie din care beneficiază nici o mână de oameni din toată ţara, pare să fie cam de porc lacom.”

    În rest, da, subscriu, mentalitatea e comunistă şi nu toţi suntem egali.