Am pornit de la discuția aceasta de la Ionuț, ca să ajung la un articol dezgustător dintr-un ziar constănțean, articol împănat cu s-au rugat la dumnezeu, dumnezeu a vrut să o ia în împărăția sa și alte căcaturi de gen, scrise, drept articol, de către o anume Mirabela Șerbănescu. Legat de caz, încă o toantă cu religia în dinți care a considerat că mantra religioasă ține loc de medicină. CSF, n-ai CSF.

Ideea e alta.

reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă au declarat următoarele:
„A fost adus la urgenţă un bebeluş în stare critică, după o naştere prin cezariană, la o clinică privată, care a fost internat în secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi. A venit cu scor Apgar 1, deci în stare foarte gravă. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor şi a întregii echipe medicale, copilul a decedat. La scurt timp, în cursul aceleiaşi zile, a fost adusă şi mama copilului, la fel, în stare gravă şi a fost internată la secţia”.

Asta voiam să sublinieze. Acestea sunt spitalele private din românia. Sigur, te internăm, îți luăm mii de euro pentru chestii simple dar, dacă cumva situația se albăstrește, te ducem la spitalul de urgență, unde sunt obligați să te trateze. Noi o să păstrăm miile de euro, mulțumim frumos, am făcut tot ce puteam. Așa a vrut dumnezeu.

Restul de discuții, cu medicii care lucrează în ambele părți, cu medicii care te trimit la spitalul privat sau la cabinetul de practică privată, după ce te consultă în spital și restul, sunt complet inutile.

Putregaiul e mult prea în mijloc și nimic nu o să îl scoată.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

74 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Personal, acum ma lovesc de situatia asta : toate consultatiile/analize/investigatii se tin doar la cabinetul privat iar toate operatiile se fac la spitalul de stat. Eu am mers cabinetul privat direct dar fiind in vizite pe la spital am auzit o pe asistenta personala a doctorului care ii spunea unei persoane care venise pt consultatie ” consultatiile se tin doar la cabinetul dnului doctor ” si i a dat carte de vizita sa sa sune sa si faca programare. Am mai intrebat si toti pacientii doctorului erau trimisi/programati direct de la cabinet. Nu vreau sa dau numele doctorului sau spitalului pt ca maine dimineata merg cu ruda mea pentru operatie.
    Mi-e scarba de 2 lucruri in viata: sa merg la serivce cu masina si la spital….

    • #2

      mie mi-e scarba de un singur lucru: interactiunea cu statul, in special cu ”casa de sanatate” si restul sistemului sanitar.
      medicina este a treia cea mai corupta profesie/sistem dupa biserica si politicieni.
      profesia de medic este astfel reglementata incat sa fie corupta. daca de exemplu profesia de jurist ar fi reglementata similar, un jurist ar putea fi dimineata judecator, la amiaza procuror si seara avocat, cu beneficiile aferente cumulate.

  2. #3

    Mai ziceam pe aici acu’ vreo doi ani de ce mui private mi-am luat pe la Medsana de la doamna patroana a establishment-ului. Am avut din nou nevoie de un medic dupa vreo doi ani, ca de atunci nu am mai venit pe aici. Nimic complicat. Doar am cautat unde exista vaccin de chicken pox/varicela, care nu e obligatoriu. Ma rog, ne-am dus si aparent nu poti sa decizi ti ca parinte ce vacinnuri vrei ci trebuie sa fie aprobate de un pediatru inainte. Ok, m-am dus la al doilea medic. Si a venit yogina penisului sa imi spuna:

    – dar de ce vreti acest vaccin? nu e obligatoriu si nu e in ‘schema’

    – OK, il facem dar eu recomand sa ii dati aceste pastile[/cipuri] homeopate dupa vaccin pentru ca au rezultate bune si previn [whatever].

    – OH!!!!!!!!!!! I-ati facut vaccin de gripa anul trecut?!?!?!?!?!? [sunteti parinti de cacat]/[cu alte vorbe, ofc]….

    In concluzie, da, clinicile private din romania sunt de rahat. din fericire nu am avut o experienta atit de groaznica ca si in articol dar imi pot inchipui deja ca asa merge treaba pe aici. In final si on topic – sunt aceiasi doctori. Si, din cauza ca ei cred ca pot sa se bage in fata la stat , isi deschid cabinete fara anumite parti pentru ca stiu ca pot sa isi trimita pacientii in caz de complicatii la spitalele de stat, ca sa mai salveze niste costuri.
    E Romania, na, ce vrei?!? Plin de medici retarzi care considera homeopatia stiinta (inca exista sectie la fac de medicina din ro) si se tem de vaccinuri. Plus aia mai multi care vor sa isi traga si ei ceva in plus, intr-un fel sau altul.
    Din fericire sau pacate, traiesc prin tari de lume a treia in ultima vreme. Probleme din astea nu exista acolo in clinici private. Ultima data cind un doctor, expat, a incercat o smecherie cu asigurarea mea am avut grija sa il dau afara din clinica cu un singur email.

    • #4

      Si eu merg cu copilul la o clinica privata si nu am avut nici cea mai mica problema cand am intrebat de anumite vaccinuri care nu erau in schema obligatorie. Da, cand cea mica avea o viroza usoara, nu i-a facut vaccinul, am amanat, dar in rest am intalnit doar medici pro vaccin. Vaccinati copiii!

  3. #5

    Este mafie cu decor medical.
    Partidele politice sunt mafie cu decor politic….
    Etc.

  4. #6

    Buba e cu coaja neagra si coptura de puroi dedesubt, dar se intampla in multe locuri, nu numai in Romania.

    La baza rau lui este faptul ca ingrijirea sanatatii a devenit o afacere foarte profitabila, indiferent ca vorbim de Spitalul Municipal Constanta sau de Mayo Clinic. Incercati pe toate caile sa preveniti boala, in loc sa o tratati.

    Daca se poate. Daca nu, macar niste bani sa aveti, fie ca-s folositi la tratament ori la ingropaciune. NCSF, suntem deja prea multi…

    • “Incercati pe toate caile sa preveniti boala, in loc sa o tratati.”
      Imi place atentia la cuvinte cand se comenteaza la un articol. “incercati sa preveniti boala”…deci copilu 😀

      *stiu ce ai zis, dar tot amuzant e

  5. #8

    Din oacate, sunt tot mai dese situatiile astea. Dupa ce o dau in bara, iti mai si arunca relaxati un “Noi nu suntem spital de urgenta” dupa ce te-au nenorocit.

    www.capital.ro/dezastru-total-pentru-o-renumita-clinica-privata-cat-costa-sa-mo.html

    • #9

      Stiu si eu un caz in familie unde un dobitoc de doctor la o operatie similara a “atins” putin pancreasul pactientului, care dupa aprox. 1 saptamana a si decedat.

  6. #10

    Sunt medic, dati cu pietre. Lucrez in spital, unde am in cabinet aparatura de acum 30-40 de ani, incompleta, pe care o repar de multe ori cu bani proprii. Nu am nici 30% din ce mi-ar trebui pentru o consultatie completa, lucrez pe sectie, nu in ambulator si sunt adesea in situatia neplacuta de a explica unui pacient sarac, care nu isi permite o consultatie la privat, dar care vrea sa fie consultat de mine, ca doar atata pot sa ii fac, ca nu am cu ce sa ii fac restul de investigatii si ca nici in policlinica nu se poate ca si de acolo lipsesc aparate. Am facut referate peste referate pt achizitia de medicamente, de ani de zile primesc acelasi raspuns: “ nu sunt bani pt investitii”. Pe unii ii mai trimit la capitala, unde spitalele sunt mai bine dotate, dar si atunci cu telefoane si interventii si sa stiti ca de multe ori pacientul zice “aa, pai nu ma duc eu la Bucuresti, costa bani, eu nu am de unde, nu stiu eu sa ma descurc in Bucuresti”. Sa dotez spitalul din fonduri proprii e cam greu, mai ales ca vorbim de sume de zeci de mii de euro, plus service plus consumabile. Si da, daca vreau sa ma lamuresc cu problema unui pacient il chem la privat, nu de putine ori pro-bono daca chiar e un amarat care nu isi permite sa plateasca. Ca sunt unii parsivi care cheama direct acolo ca asa e mai bine pt ei, stiu; ca sunt spitale private care basculeaza cazurile care se complica la stat in miez de noapte, stiu si asta; cine sa supravegheze atent lucrurile astea? Cine sa impuna niste norme si sa vegheze la respectarea lor? Dati cu pietre in medici, astia sunt la indemana, e greu sa te gandesti mai sus…

    • #11

      ti-am dat plus pentru ca nu esti de acord cu sistemul.
      profesia de medic este cu intentie gresit reglementata in romania.
      finantarea medicinei este si ea la fel.
      problema cea mai mare nu este cea a ”pacientului sarac” ci a asiguratului contribuabil obisnuit, pe spinarea caruia traieste ”sistemul”.
      nu stiu daca ai observat, dar detinutii si boschetarii, neasiguratii in general, au prioritate la consultatii, in timp ce contribuabilii trebuie sa astepte desi sunt asteptati la randul lor la munca. din acest motiv sunt nevoiti sa apeleze la sistemul privat, desi au platit anticipat asigurarea de stat.

    • #12

      UIte o idee (poate stii, poate e mai greu, cine stie). Cand se interneaza vreun bastan cu bani din localitate, incearca sa obtii de la el o sponsorizare. Si, in general, trebuie sa gadili orgolii ca sa obtii bani

    • #13

      Referitor la spitalele de stat, cred ca problema nu-s medicii ci cei care le saboteaza in mod direct si constient, ca sa poata suge cei care lucreaza ȘI la privați, concomitent. Daca ar fi fiecare cu aia a ma-sii cred ca ar fi mult mai bine si pentru pacienti si pentru sistem

    • #14

      @kilroy. Hah, daca tu crezi ca bastanii cu bani multi se interneaza in spital de stat de provincie, think again! Cel mult isi aduc vreo matusa batrana sau bunica cu 1000 de probleme pe care o lasa pe sectie cu atentionari din partea superiorilor sa fie bine ingrijita etc… sa nu crezi ca nu am incercat sa mergem sa cerem si mai sus, nu au cu ce. Aparent 70% din bani se duc pe salariile umflate cu pompa, restul pe medicamente si consumabile medicale, si astea cu lipsuri din ce in ce mai mari in ultimul timp…

    • #15

      @Blackangel: Stiu tot de la medici si e logic, baronetul sa se duca la Bucuresti sa se trateze. Dar mai sunt si spitale din provincie sponsorizate de cate un om de afaceri local. Era o sugestie, am incercat sa fiu de ajutor.

    • #16

      @kilroy, stai calm, ca nu m-am inflamat ;), am avut in trecut un mai mare care se mai preocupa si de noi, dar s-a schimbat si se simte. Oricum, procedurile de achizitie sunt extrem de complicate si banii pt ele din ce in ce mai putini… sunt si alte lucruri prioritare (normal ca mai repede se ia un incubator decat pense sau aparate pt cronici), ar fi prea multe de spus. Iar la privat, conteaza doar rentabilitatea: nu e rentabil sa angajezi personal si sa iei dotare pt o urgenta majora pe luna/la cateva luni. Ar trebui totusi ca sa existe un cadru legal prin care spitalul privat care trimite la stat spre rezolvare un asemenea caz complicat, sa achite partial/integral costurile.

    • #17

      @blackangel: Ultima intrebare, in ce localitate e spitalul?

    • #18

      domnule doctor, daca este asigurat, nu se acopera costurile?

  7. Județ fief PSD, singurul din Ardeal. Nevastă-mea, singurul chirurg pediatric din județ. Fără gărzi, 5 paturi în două saloane, jalea de pe lume. Dar, spital dragutel, curatel, proaspăt renovată secția, overall servicii bune.
    95% din pacienți vin trimiși de la clinică particulară pentru intervenții. O hernie, o fimoza, o unghie incarnata. Chestii de astea, cronice minore.
    De 3 ani o curteaza pe nevasta-mea să și facă PFA și sa presteze la ei cu juma de norma, comisioane și alte povești.

    Nu ia 200 de milioane salariu. Nu ia nici 100. Sunt asistente care câștigă mai mult ca nevastă-mea, cu facultate, ani de zile in franța si belgia, cu sute de mii de euro băgați in pregatire. Totuși, n-o face, exact din motivul pe care l-a specificat Dan mai sus.

    Cum pwla mea să i dai pacientului trimitere spre tine din privat în spital? Cum căcat să faci asta? Cum?

    • #20

      Nu manca ciuperci, te rog.
      solidaritatea-sanitara.ro/calculator-salariu-sanatate/

      Sunt medici care iau si 23330 in mana sunt si care iau 16000 in mana si sunt si care iau putin peste 10.000 adica peste 100 de milioane de lei vechi (12000 sau pe acolo).
      goo.gl/yFSDeK
      Nu mai exista asistente care sa aiba salariu mai mare decat un medic nicaeri in Romania. Cred ca in asta a si constat toata aceasta “reforma”.
      Infirmiera nu mai ia mai mult decat asitenta, cu toate sporurile posibile, si nici asistenta nu ia mai mult decat un medic, cu toate sporurile posibile.
      In schimb rezidentii iau mai mult decat infirmiera si cam atat, nu exista asistente care sa ia mai putin decat un rezident fiindca desi sunt pusi la munca de le sar capacele, acestia sunt considerati cantitate neglijabila ca pleaca unii si vin altii si nu au parafa si deci capacitate de decizie, nu sunt importanti si de asta primesc sporul minim peste tot.
      Initial scazuse din bani de la asitente si de la infirmiere si de la rezidenti dar cum a vazut ca ies cu totii in strada nu au facut decat sa dea in plus acolo unde trebuie (din imprumut, fara sa mai ia de la ceilalti).
      Parerea mea e ca nu trebuiau marite salariile ci lasate exact asa cum erau fiindca medicii sunt tot aceeasi : prosti cu pile si slab pregatiti care se scapa ei intre ei de posibile malpraxisuri, tot aceeasi care considera spitalul de stat ghiseul pentru cabinetul lor privat (chiar obligandu-te sa mergi la ei in privat) si multe altele. Si chiar cu toate maririle astea, tot asteapta spaga si atentie, si atunci, la ce folos ?

    • #21

      21170
      goo.gl/bbhUpu

      Mai vreti ? va mai puteti juca si voi pe acolo.
      Adica pe aici:
      solidaritatea-sanitara.ro/calculator-salariu-sanatate/

    • Da mă nene, spital județean, patronat de C.J., medic singur pe specialitate, deci nu face garzi (alea te duc la salarii upto 20000)
      Am zis “chirurg pediatric” și am zis “95% cazuri vin din privat” (să te vad cerând șpagă de la așa ceva și oricum, să văd un parinte disperat și mai de pe la țară, umblând să dea șpagă și tu să o iei sau s-o aștepți. Tremură și când primește o ciocolată sau flori). Plus, ăia care vin de la privat, deja sunt scuturati de orice ban.
      Nu ia o asistenta peste 10000? Mai informeaza-te. Un registrator UPU ia aproape de suma asta.
      Nu te acopera nici dracu la malpraxis dacă ai coloană vertebrală și ești genul care face scandal pentru lipsuri, referate pentru instrumentar și se zbate să-și bage pacienții în sală.
      Și n plus, se face asigurare obligatorie pentru malpraxis.

      Ultima chestie: cred că eu îs ala care stie câți bani ii intra în casă.

    • #23

      Uite ca sa iti zic eu cat aduce sotia ta acasa:
      11611 lei cu spor 25% – FARA garzi asa cum ziceai, deci fara garzi si fara stresul din garzi ia linistita 11611 lei in mana. Zici ca e singura pe sectie, prin urmare automat se considera a fi sef de sectie ca asa zice legea.
      Daca mai pui si garzi se ridica frumos de tot.
      goo.gl/9S8xQz
      Ca nu iti spune tie de tot salariul asta-i altceva. 😀
      Si lasa asta cu vai ii e rusine de spaga, tremura si chilotii pe ea si alte alea. La copii se da spaga la greu. Si hai sa ne gandim si de ce: Cine nu ar da ceva sa-si vada copilul, propriul lui copil, bine ? Nu ai ce sa dai, vinzi de pe langa casa si tot dai, nu se pune problema.

  8. #24

    Am avut noroc din fericire de un doctor extraordinar care mi-a urmarit sarcina, sarcina care nu a fost foarte usoara si care, dpdv al istoricului meu medical imi punea mie viata in pericol. Analizele si toate consulturile de urgenta le-am facut la privat, la clinica la care aveam abonament, m-au cocosat de bani si mi-au mancat nervii cei din personalul administrativ. In 9 luni am dat doar peste un singur dr idiot la urgenta, in rest cadrele medicale foarte bine pregatite s amabile. Am nascut la o alta clinica privata, unde doctorul s-a asigurat ca are echipa potrivita pt a imprentampina orice complicatie ce ar putea aparea. Personal, doctorul a incercat sa ma ajute sa imi reduc cat pot de mult cheltuielile cu nasterea si analizele si mereu m-a primit pe lista de abonati desi din callcenteruri nu “existau” locuri libere. Am vazut ca exista o mare diferenta de preturi la clinicile private in functie de oras si medic. Ce ma ducea la clinica la care eram abonata in jur de cel putin 10.000 lei am reusit cu ajutorul doctorului sa reduc la 7000 lei la o clinica la care nu am avut nici macar o zi abonament. Daca se pot da nume, dau cu mare drag, ca sa se vada ca unele clinici cu renume au ajuns sa fie ca niste tarabagii tocmitori dar care nu ar ezita o clipa sa te jupoaiw.

  9. #26

    Copii mei s au născut la o maternitate privata din nordul capitalei. Esti informat clar si e clauza in contract. Pentru orice situatie care pune in pericol viata esti transferat la urgente la spitalele de stat. E o chestie asumata, alegi nasterea la privat din cu totul alte motive.

  10. #27

    Ma amuza cum sunt perceputi TOTI doctorii ca fiind niste super-oameni. Sa stiti ca printre ei sunt destui care au trecut prin scoala ca pestele prin apa ca doar n-ati crezut ca Fabricile de Diplome scot doar economisti si jurnalisti.
    PS. Doar mie imi pare ca doctorii de la noi au birourile pline de icoane si cruci…pentru ca #fuckDarwin ? si #fuckScience?

    • #28

      Problema este ca medicilor li s-a permis sa lucreze si la stat si la privat, concomitent De pilda (un caz pur aleator) pacientii “doctorei” de gastroenterologie Musat de la spitalul infectioase Constanta sin t trimisi la noua clinica particulara 360 unde lucreaza si baiatul mamei (si unde-s apropitari), sa platesti acolo analizele, mare parte nefiind incluse in contractul cu CNAS, ca asa-i in medicina romanistana. Si ce preturi au…
      Si as putea continua cu multe cazuri.
      De aceea ar fi bine crearea unor abonamente direct cu spitalele: esti spital bun, cu medici si manager bun, ai abonati, ori umbli cu cioara vopsita si platesti malpraxis, ura si la gara, mergi in faliment si ti se duce buhul ca felcer…

    • #29

      O bună parte din medici vin din mediul rural sau din orașele mici, au ales medicina în primul rând nu pentru că le-a plăcut neapărat ci mai mult pentru importanța pe care le-o dă/ sau le-a dat-o omul mic, presiunea familiei.

    • #30

      @marinel: E foarte frustrant sa vrei sa iti faci treaba la spital de stat si sa nu ai cu ce… atunci nu stiu cum ar putea sa ne oblige sa alegem fie stat, fie privat, pentru ca “statul” nu e competitiv, nu exista dotare similara cu ce e in privat decat in cateva spitale renumite, de regula din capitala. Si nu ii poti trimite pe toti acolo ca oricum sunt liste de asteptare de luni de zile… Si, ca tot veni vorba, sa stiti ca se poate si invers: consultat pacient la privat, are ceva de operat, pacientul spune ca nu isi permite operatia la privat, il programezi si il operezi la spital: castiga spitalul, care ia bani per caz rezolvat, fara sa cheltuie nimic pe investigatii de multe ori.

    • #31

      #Blackangel
      Tocmai de aceea sustin ideea cu abonament si plata DIRECT la spital, privat sau de stat, precum si interzicerea medicilor, asistentelor sa lucreze in ambele domenii concomitent. Atunci si spitalele de stat si-ar putea cumpara cele necesare si nu ar mai fi parazitate de privati (prin medici, manageri, etc).

  11. #32

    Ca o reparație, ar putea da in judecată clinica și medicul pt malpraxis, iar o parte din suma obținută ca despăgubire să o doneze spitalului!

    • #33

      1. Donatie pentru spitalul de stat de ce? Pentru ca si-au facut treaba?
      2. Nu donam destul in fiecare luna?
      3. In cazul in care iei o boala din spitalul de stat DONEAZA acel spital ceva cuiva?

    • #34

      pentru mortii de la colectiv, ce sugerezi?

    • #35

      Ce ma distreaza astia cu malpraxis-ul. Ne mutam dintr-o aria in alta. In Ro esti la modul ca nu ti se dau actele decedatului chiar daca esti parinte ptnca gen, drept la intimitate si tu vb de malpraxis aici? Aia din fucking comisie sunt si ei medici, de multe ori colegi cu cei acuzati. Cat timp nu e un malpraxis evident, gen i-a taiat pula in loc de picior 0 sanse, nu mai incurjati lumea aiurea sa-si.cheltuie ultimii banuti in ceva fara speranta. Ai aceleasi sanse in ro sa castigi un proces de.malpraxis cu sansele de a te vindeca de cancer cu pilule homeopate.

    • #36

      @Psionics, în cazul ăsta bebelușul a ajuns la spitalul de stat cu scor apgar 1. Maximul e 10. La 0 e probabil mort. Ce-ar fi putut să facă ăia pt un bebeluș care e aproape mort?! Și probabil mă-sa era cam la fel.

  12. #38

    când eram mic mic, de pe la 2 ani, am făcut strabism și doctorii i’au terminat pe părinți care le cărau de toate să mă facă bine
    până la 7 ani mergeam să fac exerciții la ochi la dorobanți la piața romană, 3 trei luni pe ani, venind dintr’un sat din moldova și plătind transport, cazare, masa și plocoane către doctori
    pot să spun că în ultima perioadă situația s’a inversat, DATORITĂ MIE ȘI UNOR CONJUNCTURI FAVORABILE și doctorii mi’au găsit schizofrenia datorită căreia iau o pensie, de mizerie ce’i drept, dar e tot pensie
    bineînțeles că îmi dau de înțeles că ar vrea să le dau o șpagă și îmi fac șicane, da’ eu mă fac că plouă și le dau muie cum pot și eu
    în viață este o lege a compensației de care trebuie să ții cont pentru că ALAH NU DOARME ȘI NE VEDE PE TOȚI

    • #39

      Mai ai strabism?

    • #40

      strabismul duce la schizofrenie sau invers?

    • #41

      @maithun: strabismul îl ai toată viața, poți doar să îl corectezi prin exerciții la aparat unde te uiți fix la o poză, cât ești copil până la maxim 12 ani, nu poate fi operat

      @mario: cred că ai creier de orangutan, strabismu l’am făcut când aveam 2 ani, schizofrenia la 30 ani, n’au treabă una cu alta, strabismu e când îți fuge ochiu, schizofrenia când cineva îți face rău, cum mi’au făcut rău sărăciile de la inspectoratu de jandarmi bacău, că nu le’am plătit taxa de jmecher

  13. #42

    hai sa va enervez putin: aveti idee cu cat este platit pesonalul medical de la “urgenta”? si zic de ala de la stat.
    daca la un privat se infiinteaza sectie de urgente cheltuielile se duc skyhigh instant. chestiile alea trebuie platite de cineva. asa ca intr-o situatie din asta nasulie sa zicem ca te baga la urgenta, te rezolva si dupa iti da factura. pe care cel mai probabil nu ai bani sa o platesti. avand in vedere ca alea sunt niste afaceri cu scopul de a obtine profit, o astfel de schema nu functioneaza.
    sunt curios daca are cineva o statistica a cazurilor cu probleme corelata cu totalul cazurilor tratate pentru a spune argumentat ca astia de la privat sunt cacanari.
    sunt curios daca exista informatii detaliate legate de cazul asta de la constanta si daca se putea de fapt face ceva sau care a fost cauza problemelor. stiu cazuri de dilimani care si-au rezolvat problemele la privat si dupa au dat clinica in judecata ca sa nu mai plateasca serviciile, in conditiile in care oamenii au fost declarat multumiti de ele.
    poate e cineva din sistem sa faca putina lumina pentru cei interesati?

    • #43

      Dap. Sistemul de urgente, ca si sistemul bugetar, nu produce. Nicaieri in lume.Q.E.D

  14. #44

    Hello Cetin, ce scriu mai jos este doar ca o informatia de tipul “stiati ca”, nu este vreo opinie la situatia trista relatata in articol.

    Copilul meu s-a nascut in Elvetia, la o clinica privata. Au fost probleme mari la nastere atat pentru mama cat si pentru bebe.
    La un moment dat mi-au zis ca daca situatia medicala nu se remediaza in anumiti parametri intr-o anumita perioada de timp – destul de scurta – vor fi mutati la urgente la spitalul de stat.
    Acesta era protocolul, unitatile private puteau gestiona urgente de pana la un anumit grad.
    Nu stiu daca legea de la noi prevede asa ceva, dar situatia in care se trimite caz de urgenta de la privat la stat nu e una exceptionala in alte tari cu sistem sanitar infinit mai bun ca al nostru, face parte dintr-un protocol normal.

    • #45

      tks

    • #46

      si nu s-a gasit un slugarel-gargamel sa se autosesizeze cu privire la protocoale si sa ceara revocari din functii?!

  15. sa vezi ce povesti horror am auzit aici in svidan. Aici nu se confrunta oamenii cu lipsa de tehnica din spitale ci cu un bagpulism sinistru.
    totul se rezolva cu paracetamol. Sau mers in natura sa imbratisezi un copac. sau cum mers acasa si mancat si dormit. Sau peste 18luni.
    Cred ca suntem cam multi pe planeta.

    • #48

      asta cu tree huggers am mai auzit:))))

    • #49

      Si in Irlanda se foloseste paracetamolul la greu (am pe cineva angajat in sistemul medical de acolo)

    • #50

      Nu e adevarat despre Irlanda. Depinde si peste ce medic dai. Mie imi da GPul antibiotic la orice roseata in git sau o tuse mai accentuata. Bine, are motive.

    • #51

      si care este speranta de viata?!

    • #52

      Greu de crezut dar asa cu tot tratamentul de paracetamol mult mai mare ca in Romania.

    • aia cu tree hugers: la psihiatru. A venit aia cu depresie “du-te la un copac”. Ce bah???

      speranta de viata marita vine si din alte chestii. Faptul ca medicii te trateaza cu bagpulism (sper ca cititi ok aici, nu e vorba de incompetenta) nu e atat de grav, pentru ca pe langa bagpulismu lor ai parte de spitale super bine dotate, alimentatie corecta, polutie mai putina, stres infim, mai putin morti pe sosele.

    • #54

      Pentru irlandezi paracetamolul e un mare pas inainte.
      Pana de curand, leacul universal pentru orice era 7up
      www.boards.ie/b/thread/2056673846

    • #55

      confirm ptr suedia. colegii mei suedezi isi tin copii acasa cu febra pana in 39, ptr ca la spital doar de la 39 in sus le dau tratament. si nici parintii nu sunt atat de stresati vis-a-vis de febra.

      acum cativa ani fu epidemie de capuse in anumite zone din suedia. a fost o campanie de informare si educare a parintilor cum sa identifice capusele, cum sa le extraga din piele, cum sa dezinfecteze locul etc. la firma unde lucrez eu cel putin 10 parinti au avut copii cu capuse. le-au exras cu succes si inapoi la joaca.

  16. #56

    Spitalele private in Romania sunt de fapt hoteluri si atat. Cand ai copilul internat iti dai seama.

  17. #57

    Am pățit. Cu bilet de trimitere de la medlife pentru ca toată familia plătește abonament la privat din motive evidente.
    “Cine v-a trimis?”
    “Medicul x de la medlife”
    “Si ce el nu era în stare să vă trateze?”
    Ei fix cu aceeași scârbă sunt primite și aceste cazuri cu “am făcut tot ce se putea”, pe principiul “muriti bă ca ați vrut privat “.

  18. #58

    Stiu un spitalul privat in Iasi care practica exact ce spui tu: iti iau banii gramada si daca apare vreo problema la operatie sau la ce te-ai dus la ei atunci iti cheama un taxi si te trimit la urgente sa te ajute aia ca ei nu se ating de tine.

    • #59

      ce spital?

    • #60

      Vad ca Adi a dat mai sus un link cu un caz recent (de pe 24, adica acum 3 zile) de la ei, asa ca nu mai are haz sa nu le mentionez numele: Centrul Medical Arcadia.

    • #61

      La toate spitalele private lucreaza tot aceeasi medici care lucreaza si la spitalele de stat si cand te trimit la privat atunci motiveaza precum BlackAngel mai sus cum ca la spitalul de stat instrumentele si aparatura sunt vechi si nu pot fi folosite dar cum apare vreo urgenta cum te pasaporteaza la spitalul de stat ca atunci devin brusc toate aparatele si instrumentele utilizabile si performante.

  19. #62

    Nevasta cu placenta acreta, a 3-a nastere prin cezariana, uter cicatriceal, Polisano Sibiu( Cumparati de MedLife, dupa ce administrator judiciar a fost Borza de la ALDE, fara legatura directa, doar nu-l support)
    1 litru jumate de sange pierdut, viata pe muchie, la 1 AM au mai chemat 2 chirurgi generali pentru stabilizare si histerectomie. N-am ajuns la stat.
    Nici n-as fi vrut, Sambata seara la 10.
    6 Ore in operatie.
    Asadar, asta poate fi un “asa da”.

    • #63

      brother…

    • #64

      Mda, amandoua sunt bine acum, dar pe la 4AM cand iti zic 2 Medici obositi sa stai jos te cam caci pe tine.
      Glumesc acum cu nevasta-mea ca vaduv cu 3 copii eram caz social, toate milfurile din cartier veneau c-un platou cu salata Boeuf.
      In fine, in cazul asta au facut tot ce-i omeneste posibil, jos palaria.
      La alte clinici o fi altfel.

    • #65

      dude, ma bucur pentru tine. geezas…

    • #66

      Curios ce prost a mai recomandat sarcina dupa a 2-a cezariana….

    • #67

      @marinel: daca sarcina evolueaza ok si este monitorizata atent, des si indeaproape, poti sa ai si a treia cezariana. De preferat, minim doi ani dupa ultima operatie. Dar nah, trebuie colaborare din ambele parti.

  20. #68

    Urmeaza o polologhie lunga pe care feel free sa nu o publici, o scriu mai mult pentru a imi lamuri eu niste lucruri…

    Eu sunt mare ex-fan medicina privata. Pana la 37 de ani am reusit performanta sa nu calc in un spital de stat inafara de in vizita la membri ai familiei care in final sau nu au mai iesit din acel spital sau mult nu au mai dus-o. Adauga the horror stories despre bacterii, incompetenta si o inadecvare incredibila cu conceptul de a da spaga. Imi este fizic imposibil sa indes cuiva un plic in buzunar. Recunosc ca nu pot sa fac asta nu atat din motive de etica, morala etc cat pentru ca nu sunt in stare…efectiv mi se pare un gest atat de jenant si umilitor pentru persoana respectiva incat imi este imposibil fizic sa ma misc.

    In acest context si datorita circumstantelor (abonament din partea angajatorului la o clinica privata) am reusit sa evit pana acum serviciile medicale de stat. Cand am nascut acum 4 ani am nascut la privat la Medicover, o caruta de bani, dar civilizat, ziceam. Stai linistita, nasti in pace, nu stai cu grija ce si cui sa indesi in buzunar, la sfarsit ti se da o factura si asta e. Si asa a fost. Totul a fost ok, nu ca la pomul laudat cum sustineau ei dar foarte aproape. Tot timpul am stiut ca daca se intampla cea sunt parasutata si eu si copilul la spital de stat. A fost un risc asumat datorita faptului ca sarcina nu a prezentat deloc risc in decursul celor 9 luni.

    Acum 2 saptamani a fost tura doi. Intentionam sa nasc tot la Medicover. Ce am descoperit de la inceputul anului: costurile nasterii au crescut in 4 ani cu aproape 100%, cu tot cu reduceri peste reduceri si costuri amortizate de angajator 7000 de ron o nastere prin cezariana. Ok, facem sacrificii si reusim. In iunie se anunta ca au reluat colaborarea cu CASMB, adica casa de asigurari de stat se ofera sa imi acopere parte din costul nasterii daca oricum cotizez si nu ma bucur de serviciile de la stat. Frumos din partea lor, zic. Intreb reprezentanta clinicii private, cum e tanti? Cat e reducerea? Zice, pai e aprox 2000. Ok, zic, tot e o maslina. Continua tanti reprezentanta: atasat aveti noua oferta de baza alabila de la 1 iunie. Ia ghiciti cu cat a crescut pretul de baza al nasterii prin cezariana dupa ce au semnat contractul cu CASMB? Dap, cu 2000 de ron. Deci statul se ofera sa plateasca parte din suma, eu restul, pentru ei nu se schimba nimic, dar de ce sa nu jupuim putin fraierul de client.

    Long story short, am zis ca e cazul sa nu ma las buzunarita ca in autobuzul 85 si in saptamana 35 de sarcina m-am reorientat catre spitalul Filantropia. Am mers cu inima cat un purice, cu asteptari nu foarte inalte, cu frica de infectii, de spagari. Am dat de niste medici foarte tineri si foarte ok. Nu, nu am dat spaga medicilor nici asistentelor, Spre disperarea sotului meu care e la fel de incapabil sa dea spaga ca si mine dar caruia ii era foarte frica sa nu patesc ceva pentru ca nu am cotizat. Cred ca m-a intrebat de 10000 de ori in ziua aia daca sunt sigura, era mai ingrijorat de lipsa spagii si posibilele consecinte decat emotionat de venirea noului fiu… Am cunoscut medicii, anestezistul, un tip super ok, la 40 si cea de ani, foarte amabil, serios, profi, ma uitam la el in timp ce imi facea consultul si ma intrebam cum naiba sa incep sa indes in buzunarele omului astuia bani…realizez ca probabil sunt multi medici care nu au problema asta si nah, si copiii lor au nevoie de rechizite si pantofi dar nu pot sa nu simt ca cumva este umilitor pentru un medic sa ii indesi in buzunar ca la coafeza…ma rog…singurii bani dati, stangace, cu jena si mult penibil au fost vreo 60 de lei impartiti intre trei infirmiere care m-au plimbat intre sala de operatie si terapie intensiva si apoi pe salon. Per total nu am simtit nici un fel de diferenta, nu te pupa in fund ca la Medicover dar nici nu mi s-au parut ca asteptau ceva si reactionau in consecinta.

    Aceastea fiind spuse, este a doua oara cand aud despre tragedii din astea la Constanta, amandoua la Isis, amandoua din cauze similare. Si eu ca multe alte mame sunt prin 1000 de grupuri de “mamici” care mai nocive care mai putin… Un factor foarte important in rahatul asta de situatie il reprezinta imbecilitatea asta de presiune cu modul in care nasti…femei care isi justifica intreaga existenta prin gaura prin care a iesit copilul, banuiesc eu din cauza ca alte motive de autovalidare nu au. Daca alte realizari nu ai in viata atunci da…iti cauti unde poti. Ce ma sperie este amploarea pe care a luat-o si credulitatea femeilor care cad in capcana asta a “eu sunt mai mama decat tine ca …(insert reason)”…cum naiba sa iti risti viata pentru asta…cand stii ca ai doi copii acasa pentru care tu esti tot, who the fuck cares pe unde iese asta al treilea??? sa iasa prin nas daca vrea! sa il scoatem prin nara stanga, i dont give a flying fuck atat timp cat e scos intreg si eu ma intorc intreaga acasa la ceilalti doi. Ca posesoare a unei operatii de cezariana de acum 4 ani am fost intrebata la Filantropia la primul consult cum vreau sa nasc. Le-am spus ca vreau sa nasc in modul care imi ofera cea mai mare garantie ca ma intorc vie acasa. Medicul a ras si a zis ca asta e si scopul lor desi Filantropia este un spital care incurajeaza foarte mult nasterile naturale nu sunt aventurieri pe spezele altuia.

    Continui sa nu inteleg cum de nu se sesizeaza politia cu privire la Isis. e clar ca ceva este in neregula acolo, nu doar ca nu sunt pregatiti pentru astfel de cazuri dar am impresia ca le cauta, isi fac un renume ca fiind clinica unde vii sa nasti natural chiar cu 1000 de riscuri. Totusi in Cta mai e si Euromaterna spital privat si nu am auzit de astfel de cazuri la ei, ceea ce inseamna ca Isis s-a specializat pe asa ceva si o fac foarte prost.

    Indiferent de prostia de moment a pacientului, medicii aia sunt responsabili, asa cum a fost refuzata probabil la Bucuresti puteau sa o refuze si ei…cata sfanta inconstienta si indiferenta…si cata sfanta goliciune de caracter daca am ajuns sa facem din cum nastem un titlu de glorie…

    Scuze, sunt nevorbita si nedormita…si subiectul asta ma enerveaza teribil…ce risipa incredibila.

    • #69

      la spitalul de urgenta din constanta mi-au omorat copilul. e o ghena nenorocita care merita sa arda

    • #70

      De zeci de ani (repet, de zeci de ani), din cauza nepotismului si spagarilor, in Constanta se stie ca cel mai bun medic este trenul de Bucuresti. Sint si eu Stan patitul cu mine dar si cu sotia. Aici nefiind centru universitar cu traditie si fiind multi marinari au venit oportunistii.

  21. #71

    Si eu sunt din Constanta la origine ca sa zic asa, si sunt de acord cu tine, este o ghena care trebuia darmata si refacuta eventual si cu alti medici…imi pare rau ca la tine s-a ajuns atat de departe, este unul din exemplele care ma umplu de groaza cand ma gandesc la spitalele de stat…se pare ca nu sunt insa toate la fel. In mod evident nici cele private…

  22. #72

    cand o sa le creasca romanilor coaie sa dea foc la ceea ce aduce nenorocire atunci va fi romania salvata, daca va mai exista cineva caruia sa-i creasca coaie..

  23. #73

    Spital privat, ne-au prezentat dotările (care implicau și urgențe/terapie intensivă) in caz de ceva. A născut cu 2 săptămâni înainte de termen și cu 1 zi înainte de întâlnirea cu membrii echipei (anestezist, moașă, etc) și cu toate astea a decurs excelent, nu ne-am simțit deloc la spital, ci într-un loc plăcut. Am achitat totul la sfârșit în 5min (3000 lei), singurul minus a fost că nu puteai plătii cu cardul. Discutând între timpul cu alți părinți plimbați pe la stat sau alte cabinete private am realizat că aparatura și priceperea doctoriței
    ne-au oferit informații corecte și mult mai repede/precise decât restul. Se poate și la privat într-un mod plăcut, bine nu la private construite de aceleași gunoaie de la stat.

  24. #74

    In ianuarie au mai avut un caz de deces, mama murise. Dupa aceea inca unul.

    Asta e al treilea. Banuiam ca e vorba de Isis. Acolo merg mamele care vor sa nasca natural dupa cezariana. Eu am fost in Bucuresti.

    Criminalii masii.

    observator.tv/eveniment/dubla-tragedie-spitalul-isis-constanta-mama-copil-morti-nastere-265958.html