S-au terminat alegerile de partid de care nu i-a păsat nimănui decât prin prisma că țara a fost lăsată vraiște, ca să i se asigure lui Cîțu conducerea partidului și că PNL a demonstrat, cu vârf și îndesat, că e un partid gunoi, format din gunoaie, condus de o mizerie de om și în care decide ficusul fantomatic numit președinte al româniei. PNL efectiv a vândut românia, pe termen lung, prin PNDL, ca să îi asigure lui Cîțu voturile necesare la congres. Atât de bun e mizerabilul ăla de președinte al româniei.

Concluzia mea este simplă.
Dacă Ludviq Van Orban nu își face partid, de aici, cu tot cu grup parlamentar, înțeleg că are vre 50 de parlamentari care îl susțin, e terminat în politică.
Dacă își face, guvernarea lui Cîțu o să fie și mai haioasă, pentru că va guverna alături de PSD, formând noul USL și, poate, cu ajutorul lui Cioloș, care știm cu toții că va pune înainte de orice interesul național și se va întoarce la guvernare, dacă iese șef de partid.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

31 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Cred că și așa era corect:

    “În sfârșit, s-a terminat (circul) PNL”

  2. Io zic ca d-abia d-acu’ incepe circu adevarat.

  3. #3

    Acum urmează o ploaie cu firimituri – o felie de parizer în plus la cartelă, 100 de lei la pensie, 10 lei la alocație… să mai ostoiască oful inflației…

  4. #4

    În sfârșit, s-a terminat circul PNL

    Greșît, domnu’ Arhi, nu s-a terminat defel. De abia începe.

  5. #5

    Cica “membri marcanti ai pnl”: robert sighiartau, lucian bode…
    Ne ingrroapa infatuatul ala de la cotroceni, dar probabil ca ne meritam soarta..
    Atata saracie de suflet…

  6. Cine își uită istoria, nu se enervează des.

    Noiembrie 2019 – Orban premier
    Februarie 2020 – Orban e demis de moțiune
    Februarie 2020 – Cîțu e premier interimar
    Martie 2020 – Orban redevine premier după ce Cîțu spune în ziua învestirii sale că președintele partidului trebuie să fie premierul României
    Septembrie 2020 – USR + PNL = Love
    Noimebrie 2020 – USR hates PNL
    Decembrie 2020 – Orban demisionează, Cîțu interimar
    Decembrie 2020 – Cîțu devine al 69-lea premier, iar USR sunt de acord ca Orban și Hunnor să fie vicepremieri, cu girul USR
    Septembrie 2021 – Cîțu devine șeful PNL (vezi martie 2020)

    Exact în ziua învestirii sale ca premier, pe 12 martie 2020, fix cu o zi înainte ca OMS-ul să declare starea de pandemie (bit.ly/36Y5Snd), Florin Cîțu renunță la funcția de premier, spunând că premier ar trebui să fie șeful partidului, adică Orban, cel care fusese demis cu o lună în urmă de moțiune, pe 5 februarie 2020, la doar 3 luni de la învestire (bit.ly/36Ynyiq). Omenirea declara pandemia și Cîțu fugea, lăsând țara pe mâna celui care tocmai ce fusese înlăturat de PSD, dar totuși legal, democratic :).

    • In Februarie 2020 – Ciuca a devenit premier intermiar
      Trebuie notat ca in primul trimestru a anului 2020 s-au incercat alegeri anticipate, plan stricat de pandemie.

  7. Haha, am ras. Daca iese Ciolos am curaj sa pun pariu cu tine ca nu se intoarce la guvernare cu Citu premier.
    Daca in schimb iese Barna nu mai sunt asa de sigur.

  8. Ai inteles perfect zecile de dati in care Ciolos a zis ca nu va intra la guvernare cu Citu premier. Cam la fel cum au inteles si bombardierii cum e cu virusul, desi informatie e pe tot internetul si la TV.

  9. #10

    O sa fie foarte funny daca isi face Orban partid si se uneste si el tot cu PSD.

  10. #13

    Nu ştiu cine şi de ce şi-a bătut joc de ţara asta. Poate noi?… Aş zice, la o primă vedere, că noi, ăştia mulţi, neimportanţi, contabilizaţi la gramadă.
    Oricât de relaxantă ar fi pentru eul nostru o teorie conspiraţionistă, în opinia mea răul porneşte de jos. Fără noi, ei n-ar fi nimic…

  11. #14

    Cui să-i mai pese de penele?

  12. #15

    daca Orban nu isi face partid separat dispare peneleul de tot. il inghite pesedeul cu tot cu citu ca gorghiu pe iohannis.
    partea tampita e ca alegerile astea interne de partid scot ce a mai rau din oameni, ceea ce nu e rau neaparat, ca asa iti dai seama cum sunt de fapt. Doar ca se duce dracu optimismul cand realizezi ce mici sunt unii si cum se comporta cand sunt in joc lucruri asa de importante pentru tara, sunt in stare sa isi bage pwla in orice pentru niste posturi cu riscul sa duca tara in cap in tot procesul asta.
    si nu zic doar de pnl.

    • #16

      Zici ca e la fel si la USR ?

    • #17

      Nu asa de rau ca la peneleu dar sunt pe ici pe colo niste faze de doi lei. naivitate si rautate gratuita. Oameni care par ca au o misiune sfanta, fanatici. E haios pana la un punct, dupa aia devine de cacat si chiar periculos. Si ofcors, niste unii cu interes direct pt pozitii, putere si bani. Astia ultimii sunt cei mai organizati si vb unui mare filozof, Thanos, inevitabili.
      Cea mai tampita chestie e in continuare faptul ca nu coboara in realitatea de pe teren, lucrurile se consuma online in bule si bulisoare.

    • #18

      p.s. tocmai s-a spart buba. banuiesc ca e si in presa. ciolos a aratat de fapt ce este si ce vrea.
      cumva tocmai se confirma punctul de vedere al lui Cetin.

    • #19

      hai babaetz…

  13. #20

    Doar pe mine ma revolta ca lumea practic inchide ochii la Klaus facand campanie la modul direct si asumat pt un candidat politic?!
    Bine, stiu ca a facut asta din prima zi, dar daca faci o infractiune de o mie de ori nu devine ok, nu? Nimeni nici macar nu mai pomeneste nici in treacat ca presedintele nostru pro-european trebuie sa fie apolitic si neutru, si ca incalca grosier Constitutia…?
    (Inteleg ca regula e oarecum absurda, presedintii fiind sprijiniti politic atunci cand candideaza, dar totusi, parca unde era lege nu era tocmeala?)

    • #21

      nu. voiai sa vina Viorica, care era cu siguranta mai proasta?

    • #22

      Voiai sa vina Tariceanu? :))

    • #23

      Acu iti dai seama si ce puța bleaga e ciolacu sau/si inclusiv aia de la usr daca niciunu n a pomenit de o eventuala suspendare.
      Pe mn unu ma intristeaza asta pentru ca pt mn inseamna ca toti isi vad de cioacele lor politice iar cetateanul e pe nicaieri iar asta crecă se intampla mai “pe față” ca niciodata.

  14. #24

    Daca PSD il scoate cumva pe Iliescu la inaintare…prim ministru, vice-presedinte, ceva acolo, castiga alegerile cu peste 90 la suta.

  15. #25

    Primul pas spre USL: “Mariana Ioniță a fost schimbată de la conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar în locul său director general a fost numit Cristian Pistol, fost director în companie și, mai recent, consilier al premierului Florin Cîțu. La șefia Consiliului de Administrație a fost numit Bogdan Pascu, fost deputat în partidul Umanist, partidul lui Dan Voiculescu, și fost președinte al Fundației Umaniste „Dan Voiculescu”. Pascu a mai fost consilier de stat în cabinetul Dăncilă.”

    monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-25063944-mariana-ionita-inlocuita-sefia-companiei-autostrazi-cristian-pistol-consilierul-lui-citu-sefia-ului-cnair-fost-numit-fost-presedinte-fundatiei-dan-voiculescu-fost-consilier-cabinetul-dancila.htm

  16. #26

    Caramitru junior:

    Problema fundamentala a Românei

    Scriu acilea ceva așa mai din străfundurile realității. E complicat. Unii sper sa înțeleagă.
    Cum gândesc centrele de putere adevărate – SUA/NATO si serviciile și armata de la noi? Se gândesc la siguranța nationala, și au dreptate.
    – Prioritatea e simplă: să menținem directia NATO și sa prevenim infiltrarea rușilor aici. Sa nu ajungem ca Ucraina sau Serbia. Sa nu ajungem o dictatura anti-occidentala ca in Ungaria sau Turcia.
    – Însă – avem o populație care e majoritar semi-analfabeta (deci democrația reala e nefezabilă) și un grad de coruptie enorm (deci toți sunt ușor de cumpărat).
    – Așa ca – trebuie controlat jocul politic. Sa nu existe riscuri. Control prin servicii și control prin justiție. PSD e securizat (echipa pro-rusă Dragnea a fost exclusă), PNL e securizat. Împreuna fac lejer peste 50%. E ok. Dacă e nevoie sa fie PNDL-uri și sa fure primarii din borduri, sa pui idioti controlabili in funcții importante – e ok (dacă fură dar ai controlul justiției e perfect – așa poți sa ii controlezi extrem de eficient). Obiectivul macro sa fie menținut.

    Problema e ca oamenii de pe strada vor chestii concrete și sistemul nu livrează pentru ei, nu are cum dat fiind ce am scris mai sus:
    – Reforma și lupta contra corupției
    – independenta reală justiției
    – Decență și democrație reală
    – Elitele urbane mizează pe usr pentru toate astea. Însă ciolos e loial francezilor care sunt anti-SUA și NATO deci inacceptabili la vârful ierarhiei de putere.

    Ce trebuie făcut ? Găsită o Maia Sandu sau un Macron. Cineva care e carismatic. Care atrage voturi. CIneva empatic. Care sa încerce sa livreze și un pic din chestiile mici pe care le vor oamenii. Deocamdată nu e nimeni – trebuie gasit cineva nou pentru 2024. Altfel se duce totul dracului. Oamenii o sa devină atât de nervosi ca toate obiectivele – absolut toate inclusiv alea de siguranța strategica – se duc naibii. Nu mai poți guverna cu o populație care te urăște și care ajunge sa voteze sosoci finantate de ruși de frustrare – ca asta va fi.

    Nu suntem o națiune care să aibă capacitatea să prospere. Asta este adevărul trist.

    • #27

      Orice ar zice ăsta,oricâtă dreptate ar avea,pentru cate spume a facut pana acum eu nu pot sa ii urez decât un sincer “ducea-s-ar după tac’su!”

  17. #28

    Mai bine votam AUR smr…

  18. Mi se pare uluitoare viteza cu care si-au pierdut credibilitatea johanis & pnl, sa nu uitam ca acum mai putin de 2 ani johanis castiga cu vreo 67% diferenta care mai fusese doar cu aproape 20 de ani inainte cand iliescu castigase in fata lui vadim.

    Tendinta era evidenta inca de anul trecut cand cu toata campania electorala facuta de johanis, pnl a luat doar 25% la cea mai mica prezenta la vot din istorie, insa ma asteptam sa reziste 2 ani coalitia de stransura pnl-usr-udmr iar scandalurile serioase sa inceapa doar din anul pre-electoral 2023.

    • #30

      daca ne amintim, psd a castigat in 2016 cu peste 50% din mandate, dar n-a rezistat decat 3 ani, cu 3 guverne!

  19. Psd n-a avut niciodata singur peste 50% din parlamentari nici macar in anii 90 cand iliescu castiga prezidentialele si cu peste 80%, intr-adevar in 2016 a scos cel mai mare scor in jur de 45% la vot iar dupa rediatribuire a avut in jur de 48% din parlament, nu peste 50%.

    Iar daca psd a avut 3 guverne in aproape 3 ani, pnl in mai putin de 2 ani se pregateste de al 5-lea guvern, chiar daca nu trece motiunea de cenzura oricum catu trebuie sa vina in parlament dupa ce s-a schimbat configuratia politica in urma retragerii usr, iar in rest pnl a mai avut 4 guverne: orban 1 care a cazut la motiunea de cenzura apoi a urmat guvernul orban 2, apoi guvernul ciuca dupa demisia lui orban si guvernul catu dupa alegeri.