S-au afișat iarăși mediile la BAC și, cu această ocazie, îmi fac datoria anuală de a vă aminti că, în Brăila, este politica de inspectorat să nu lași elevii cu probleme să intre în BAC, ca să nu tragă în jos media. Sunt convinși, prin varii metode, să dea BAC-ul în toamnă, când nu mai pasă nimănui și sunt trecuți toți, eventual chiar cu medii mari.

Asta în cazul în care mai e cineva care se miră de ce polul sărăciei și moldovenismului din zonă are întotdeauna cel mai bun rezultat pe județ.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

20 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Oricum se allege praful de el, acu’ ca se deschide podul vietii.

    2
  2. #2

    Braila are cam cele mai frumoase fete/femei din tara, uiti instant de bac.

    3
    • #3

      Stie si el. De aceea a ales de acolo :)).

    • #4

      da, e unul care a uitat de o carte vreo 6 ani din cauza unei femei din Braila.

      2
    • #5

      De fapt, Galați are cele mai… Asta nu contrazice ce spui, se știe că Brăila e un cartier al Galațiului.

      3
    • #6

      Da, numai ca nu mai sunt. Tot ce-a implibit 18, chiar si mai jos, pleaca instant pa Spania si Italia. Eu n-am vazut oras mai golit de femei ca Braila. E un sausage party continuu, d-aia si se bat non stop intre ei, darlaii, si mai dau si cu sundeaua. Tre sa refuleze cumva energiile neconsumate. Bine, noi, brailenii, stim ca in oras se iese cu sundeaua la tine, just in case

  3. #7

    A propos de chestia asta, ceva înrudit:
    Conform ROFUIP (Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar), un elev este declarat repetent dacă nu obține minim 6 la purtare. Anul ăsta, primul fără semestre, la 20 de absențe nemotivate – se scade un punct la purtare. Deci, la 100 de absențe nemotivate – ești repetent.
    Acum, nu este nicio surpriză pentru nimeni că rata abandonului școlar este înfiorătoare în România, mai ales în rural și în zonele defavorizate, astfel că există zeci (probabil sute) de școli care au în cataloage elevi înscriși, dar care nu calcă pe la școală. Elevii ăștia sunt, de facto, repetenți până depășesc cu 4 ani vârsta clasei, după care sunt scoși din sistem.
    Ce face onor ministerul, prin lacheii de serviciu din inspectorate? Păi, simplu! Nu ai cum să-i aduci la școală, că e complicat să demarezi programe adevărate, nu doar cursuri pe bani mulți care să mai aducă niște credite profesionale la dosar. Și aia e, la un moment dat, va trebui să-i dăm “pierduți”. Dar până atunci…
    Pam-pam! I-a venit cuiva o idee – hai să-i declarăm cu situația neîncheiată (SN) la sfârșitul cursurilor, urmând să fie declarați repetenți în toamnă, la final de tot.
    Cum, evident, asta nu se pupă cu ce zice ROFUIP, ideea este transmisă în jos pe linie ierarhică, dar în mod informal, că nu e nimeni suficient de bătut în cap încât să-și asume cu nume și semnătură o asemenea enormitate.
    Astfel că la jumătatea lui iunie, când se termină cursurile, avem foarte puțini repetenți (cei care rămân corigenți la cel puțin 3 materii) și o cârcă de elevi cu SN. Elevi care nu-și vor încheia niciodată situația, pentru că ei NU VIN LA ȘCOALĂ.
    Știi care e mizeria cea mai mare, de altfel? Nu că se măsluiesc niște raportări, ca să “dăm bine”, ci că asta se face în cel mai scârbos mod cu putință, birocratic până în măduva oaselor: profesorii sunt puși să facă subiecte pentru examenele de SN, diriginții să centralizeze mapele, să facă tot felul de raportări și procese verbale, doar pentru a “acoperi cu hârtii” o mizerie care nu are alt scop decât de a acoperi incompetența și jegoșenia celor care sunt la butoane…
    Aș mai fi zis câteva chestii de prin interiorul sistemului, dar poate altădată. Acum mă duc să vomit.

    3
    • #8

      Nu-i cam (prea) multa bataie de cap? E mai simplu sa-i pui un 5 si a promovat cu brio…

  4. #9

    BAC – Braila. I see what you did there 😉 😀

  5. #10

    iei, nu iei, bac-ul, oricum faci podul!

  6. #13

    vrei sa spui ca in braila sunt taiati in mod fracvent de pe liste cei cu situatii neconforme, adica in braila se taie in carne vie pentru a pastra aparentele. mie mi se pare ca e ca mersul pe lama, pot produce dezechilibre grave si ajung dracu daca nu sunt atenti sa cada in propriul cutit. dar nu cred ca ii lasa astia de la centru sa ii injunghie in spate, sunt prea multe hartii de facut si pericol de taieturi de la atata maculatura.

    • #14

      Nu e vorba doar de asta, dar abordarea respectiva este pana la urma o lama cu doua taisuri. Chiar si unui elev eminent i se pot taia picoarele la examen, situatie in care prefera sa aplice veche sintagma olteneasca “capul plecat sabia nu-l taie”, gandidu-se ca in braila painea si cutitul sunt la profesori. Este o situatie pe muchie de cutit, si nu m-as avanta sa am opinii foarte ferme, pentru ca mie nu mi-a ajuns cutitul la os.

  7. #15

    Si ce e grav in asta? Daca profesorii stiu ca elevul nu are nici o sansa sa ia bacul ce rost are sa il bagi in bac?
    Asta ar trebui sa se intample peste tot. Eventual lasat si repetent daca la corigente nu stie nimic.
    Nu se prea practica lasatul repetent/corigent in Romania si ar trebui sa se intample mult mai des, incepand cu clasele mici.

    • #16

      inteleg ca te-ai semnat cu adresa aia de mail ca sa iti subliniezi importanta in domeniu.
      o sa iti explic ce are. aceasta rata a promovabilitatii este folosita in inspectorat pentru ranking, valoare, bani. braila scotand copiii din joc, are o rata de promovabilitate falsa, comparativ cu celelalte, care joaca conform regulilor, cu care iese pe primul loc, ulterior arogandu-si varii stipendii si jobulete.
      Ce are ca inspectorii scolari dau directive explicite pentru a scoate copii din examene, desi copiii au acest drept?
      O sa te las sa te gandesti singur la tampenia asta, ca doar esti unibuc universitar plm.

    • #17

      Nu mi se pare anormal sa nu intre in bac daca nu merita, daca merita atunci evident e o problema foarte mare. E dreptul lui sa dea bacul daca merita, daca nu, nu.
      Si e email de student, nu sunt mare scula pe bascula, doar imi spun o parere.

    • #18

      @Bogdan: Dacă ești prost ești prost, nu poate fi chiar asa de rau; dar daca ești prost si semnalizezi e mai erau: ești prost și semnalizezi.
      Dacă dintre zecile de elevi care au fost convinși/ constrânși să renunțe la bac e unul singur care ar fi luat bacul exista pe undeva prin Brăila un copil rătăcit care nu prea știe ce vrea de la viata dar știu profesorii: profesori vor ca el sa fie un ratat.
      Țară de cacat…

  8. #19

    Sa taie stufu’ în Delta, da-i draq de golani!

  9. Ce spune Inspectoratul Scolar Braila celorlalte inspectorate scolare dupa ce se afiseaza rezultatele la Bac:
    ” – Vaaaaaii, da’ cine v-a lucrat aici?!?”

    1