Ne propunem de peste un an să mergem la Ikea, să ne luăm o masă de cafea. Nu am ajuns, din motive de lene și program dificil, deși nouă ne place mult masa aia tip unică folosință de la ei, măsuța Lack sau cum îi zice. E ieftină, simplă, se montează ușor și, după ce o zgârie și desenează copilul, o arunci și iei alta. Fac asta de 14 ani și se pare că o să o mai fac încă măcar vreo 4, dacă nu chiar 5.

Am fost în weekend, ne-am dus să luăm masă, ne-am întors cu masă, plus cuțit de bucătar, pus încă alte jde trincketsuri, că așa e când te duci la Ikea rar, îți aduci aminte că ai nevoie până și de prosoape de bucătărie..

Și am remarcat o chestie ciudată.
Masa Lack a devenit mult mai fragilă, mai ușoară. Și masa, și picioarele. Cumpăr aceeași masă de peste un deceniu, oriunde am locuit. Știu exact ce greutate are. Iar acum este mult, mult mai ușoară și cu o senzație foarte clară de fragilitate.

A mai observat cineva?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

44 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    E de la mersul la sala. Eu am observat invers, inainte puteam sa o ridic fara maini, acum nu.

    8
    • #2

      nu am mai fost la sala din 2019

    • #3

      Nu ai mai fost la sală din 2019??? Păi și atunci de unde silueta de Adonis, dom’le?

      7
    • #4

      Numa’ răutăcisme și aluzii. Poate se făcea referire la sala de mese.

      2
    • #5

      Mușchiul crește când te odihnești, nu când tragi la sală. În 4 ani a tot crescut.

      2
    • #6

      “inainte” era facuta din placaj, adica lemn fagure, acum e din carton la propriu (interiorul). Am impresia ca si pe asta l-au subtiat, am si eu vreo 5-6 luate in ultimii ani si e diferenta intre ele.

      E diferenta si la altele, am luat o saltea in urma cu 1 an si e beton. Acum am luat inca una si, desi arata cam la fel, e mare diferenta, asta noua parca e plina de galme :(. Pretul la fel, 1000 lei

    • #7

      @Corban: păi dac-ar fi așa, înseamnă că Freige e un soi de Ronnie Coleman.

      1
    • #8

      Presimt un giveaway de helcometru daca tot aduna praf (de stele)..

  2. #9

    Au avut in pandemie o perioada cand calitatea era execrabila. Multe lufturi, imperfectiuni… Acum pare ca si-au mai revenit.

  3. Păi cam toți scad calitatea și cantitatea produselor și serviciilor în perioada asta, în condițiile în care prețul crește sau rămâne același.
    A fost soția la KFC și cantitatea din 4 porții mi se pare că s-a micșorat vizibil. Mi s-o fi părut mie? Nu știu.

    2
    • #11

      Nea Gelu, păi matale cu 4 porții îți dublezi greutatea.

    • Metrî, păi Andrei al meu a crezut că-i porția lui și a mâncat-o pe toată. 🙂
      Dacă așa a fost ricuested (vorba Ceaușancei), m-am descurcat.
      Norocul că orice ardelean are rezolvarea la toate, slana cu ceapă și cu pită, pe opulență. 🙂
      Ați observat sper câtă eleganță și stil în diș. 🙂 Și cu cât stil m-am murdărit pe bot cu francofonie și romgleză de aia bună. Asta ca să vedeți că sunt cult în cap,

      1
  4. #13

    De ce nu le cantaresti?

    1
  5. dap. din cand in cand schimba, in jos, tipul de lemn. Si o sa fie si mai tragic, pentru ca o parte din padurile pe care le taiau, sa avem noi masute pe care sa le aruncam la 1an, e acum distrusa de mortiere, obuze, rachete, gloante etc.
    muie moscavia

    4
  6. #18

    In multe companii se numeste cost improvement program,si a devenit o noua religie,dupa epoca lean manufacturing.Se pleaca de la ipoteza ca ai o piata relativ stabila,nu prea mai ai crestere,eventual scazi 1-2% la vanzari pe an(piata matura/educata,nu mai cumpara ca apucatii scapati din comunism/saracie,inflatie,instabilitate politica,etc),atunci cauti sa vezi cum poti castiga mai mult vanzand un pic mai putin…iar de acolo se da drumul la toate mizeriile posibile.Se practica in toate domeniile,iar cei ce implementeaza/planifica sunt noii eroi ai corporatiilor,e un titlu de glorie sa ai in cv faptul ca ai macelarit un produs,dar fraierii de clienti inca il cumpara,si ai adus beneficii mari companiei.Industria agro-alimentara,cosmetica exceleaza la asemenea practici…dar nu scapa nimeni,deoarece trendul este lansat si toate companiile il urmeaza.

    Eu vorbesc din pozitia de participant la asemenea chestii,prin natura jobului…am ajuns la concluzia ca singura metoda de a nu ajunge inselat e sa cumpar/consum cat mai putin….in rest…greu sa mai ai scapare.

    6
  7. #19

    Pentru 10 euro nici nu m-aș obosi s-o pun pe cântar.

    • #20

      De ce simți nevoia să transformi valori așa mici în euro? Înțeleg la case/mașini, dar dacă și la 50 de lei trecem valoarea prin euro…

    • #21

      Da mai bine in euro, transmite opulenta, de aia.

      1
  8. #23

    Au carton inauntru, furnirul mult mai subtire – www.youtube.com/watch?v=9vNRY6natiY

  9. #24

    Masa aia e din carton presat, spun asta pentru că o am.

  10. #25

    Pt ca ai luat varianta noua, gonflabila!

    6
  11. #26

    Am un set de bucatarie Gamleby din lemn de fag, cumparat in 2019. Foarte OK, probabil vor supravietui inca un deceniu si inclusiv eu, elefantul, ma sui pe un scaun d-asta fara probleme. Anul asta am zis sa mai luam 2-3 scaune, ca mai intindem masa pentru oaspeti. Gamleby s-a subtiat vizibil, are niste picioruse de flamingo acum, iar lemnul de fag a fost inlocuit cu… altceva. Scaunele se bataie din toate incheieturile doar cand pun mana pe ele. In schimb pretul s-a dublat. Ma gandesc ca daca pe o piata ca asta din State au ajuns sa faca astfel de compromisuri, unde competitia la producatorii de mobila este uriasa, ce ar trebui sa ne asteptam la o tara din estul Europei?
    Asa ca probabil o sa ne reorientam catre alt producator, desi noi am fost fani Ikea inca de cand au deschis primul magazin in Bucuresti

  12. #27

    Calitate schimbata la multe produse.
    In plus: dressing-uri luate acum 1 an. Planificat din timp inca un corp pentru fiecare. Nu,nu se mai fac usi cu acele culori, trebuie sa alegeti alte culori. Cum dau o usa neagra langa usi maro si usa stejar langa usa fag …
    Si farfurii, castroane – cumparate cate doua de fiecare culoare, se mai sparge unul – a, nu se poate sa luati acum unul singur, minim pachet de 4 …
    Lasat loc pentru birou Brimnes – a, nu mai primim acel model, alegeti altul …

  13. #28

    Nu mai stiu unde, posibil pe blogul vecin, zicea cineva ca au umblat la proportia dintre lemn si lipici (imi scapa termenul tehnic, nu aruncati cu hate :D) din placajul folosit. In sensul ca au marit proportia de lipici din placaj.

  14. #29

    Am luat cateva chestii anul trecut de la ei si am avut aceiasi impresie. Un pat si niste dulapuri. Cand le montam, se auzea gol-ul din pal si sunau de parca erau pline de boabe de polistiren.

    Am luat in Spania niste chestii (tot un pat si un dulap) dar mi-au parut destul de OK la calitate. Am presupus ca anul trecut am prins eu un lot facut mai pe ieftinache dar se pare ca nu.

  15. #30

    Am observat de mult tendinta asta, mai ales la produse alimentare, de ex. ciocolata acum rar o tableta mai are 100g, majoritatea 80 si 90g, dar pretul a crescut si calitatea a scazut. Am lucrat la un mare distribuitor de cafea si ciocolata, nu mai e milka ce a fost odata…
    Asa si cu mobila, masinile si alte bunuri de folosinta indelungata.

  16. #31

    Ah ikea, cei care uratesc interioarele in Bucuresti

  17. #33

    Buna seara! Sunt si fete mari pe aici ? As vrea sa stiu. Fete mari adica doamne peste 50 de ani . Multumesc anticipat

    1
  18. #34

    IKEA ne faci sa ne reorientăm !

    MALM luat a doua bucata după câțiva ani “lemnul” că grosime și greutate la jumătate.Fuge patul când mă ridic mai sprinten.

    Corp dressing 2.40 luat cu balamale cu soft close, 2 au fost soft doua nu. Același produs luat acum 5 luni le avea pe toate 4 soft close

  19. #35

    calitatea ikea este un oximoron :))

  20. #36

    Am două generații de scaune Ingolf acasă. Alea vechi: de abia poți să le miști de grele ce sunt. Astea noi – ușoare ca fulgul dar și mai sensibile la zgârieturi.

  21. #37

    la produsele IKEA doar suruburile sunt ceva mai solide.

  22. #38

    este ceva emisiune unde compară tot felul de produse și-ți arată ce “trucuri” folosesc producătorii pentru a vinde ieftin și mult.
    youtu.be/51DRzU7YvX0
    e în germană, sorry. dar vezi destul de clar când dezasamblează cele 2 canapele ikea, cum aia mai nouă e mult mai slabă, deși e acelaşi model.

    1
  23. #39

    Important este să nu scadă calitatea la scaunul Markus.

    2
  24. #40

    Ikea a devenit un Jysk mai scump…

    • #41

      Niciodată nu mi s-a părut ca Jysk să fie sub Ikea.
      Ba dimpotrivă, în general par a avea produse de calitate ceva mai bună.

    • #42

      mai elegante cu siguranță

  25. #43

    Sa vezi cum sunt saltelele… Am inlocuit o saltea pe garantie, luata in 2019 cu 300£, pt o gaura care s-a format de-a lungul saltelei… Baietii mi-au acceptat inlocuirea, numai ca modelele de saltele s-au schimbat si a trebuit sa aleg alta, valevag se numeste cea de am ales-o(cea stricata a fost hilstad sau hilvelag sau ce a de genul asta)… In orice caz cea noua e oribila.. efectiv se simte cat de proasta e, cum se lasa din toate partile daca stai pe margine… Si in comentarii se plangea lumea de ele si cica ar fi produse in Romania

  26. #44

    N-as crede ca e mai usoara ci ai devenit mai putetnic. 🙂