Mă uitam la clipul ăsta de mai jos, despre cum trei localități au scris celor de la Vodafone să le aducă și lor internet, să intre și ei în rând cu lumea, să poată avea acces la informație.

Nu ai nevoie de mult ca să-ți dai seama că internetul de mare viteză a devenit un drept fundamental, nevoia de comunicare și de interconectare a oamenilor prin conexiuni de mare viteză nu mai este de mult un moft, ci o nevoie reală.

Părinții au nevoie să vorbească cu copiii lor, copiii au nevoie de conexiune bună pentru școală și studiu, practic, dacă nu ai acces la internet, in zilele noastre, ești izolat complet.

De lucrul ăsta ne-a convins și mai tare pandemia, anul 2020 fiind unul în care am fost nevoiți să ne digitalizăm cu adevărat, nu doar declarativ.

Asta a făcut și Vodafone, din martie 2020 încoace. A pus umărul la digitalizarea românilor și a extins acoperirea rețelei mobile cu un număr de peste 700 de stații 4G, asigurând conectarea la servicii de voce și date mobile pentru aproximativ 150.000 de locuitori din 158 de localități din mediul rural.

În prezent, Vodafone asigură o acoperire cu servicii de comunicații pentru 96% din populația din mediul rural, oferind acces la  servicii de voce și internet fixe și mobile pentru unele dintre cele mai izolate comunități din România. În paralel,  Vodafone și-a extins și rețeaua fixă pentru 21.000 de gospodării din mediul rural. 

Facem pași înainte si, cateodata nici nu stim ca îi facem, ne dăm doar seama ca ne este mai bine.

Si asta e bine.

Doresc sa precizez ceva, in afara articolului. Ati ajuns ca aia care se plangeau la tv in 1990 ca nu au butelie. Orice postare se transforma intr-o lunga plangere a fiecaruia care are o frustrare. Postarile devin moderate manual, de catre mine. Multumesc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

8 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Emoționant. N-am plâns atât nici când am făcut „Senin de august” la română și a murit gâsca aia răpusă mișelește de naziști. Pun pariu că cetele îngerești și cel puțin doi arhangeli tot pe Vodafone sunt. Vă dați seama că ăi bătrâni au încins foile internautice pentru minte, inimă și literatură (hă hă, râd singur, eftimian) căutând rețete de creampie. Să fie într-un ceas bun!

    • #2

      Și aș fi vrut să-mi vara o parte din veninul adunat pe compania roșie dar după comentariul asta ce poți să mai spui. Așa grăit-a Zarathustra

  2. #3

    In 2-3 ani se depopuleaza bucurestiul si revine la normal. Not bad, gg vodafone

  3. #4

    La tara la mine ai posibilitatea de a avea gigabit prin fibra. Nu insa gaze, canalizare sau o apa cu adevarat potabila. Priorities!

  4. #5

    Cat costa maica internetul asta la sat, in gaini pe luna, zic?

  5. #8

    Mda…aduceti internetul! Poate adaugati si amaratii aia care inca nu au inca curent electric in secolul 21 pentru ca stalpul pana la casa lor costa o gramada de bani pentru buzunarul lor. Daca ar reusi intai sa le puna curent poate ar avea un sens si netul la casa lor. Deocamdata pe timp de pandemie prin judetul Galati o fundatie se chinuia sa aduca la sediul lor copii fara curent electric acasa pentru a avea un acces la profesori. Mda…da’ ne tragem net!