În imagini, tehnică de luptă din Turcia, îmbunătățită cu tehnică de luptă românească, trimisă, ca ajutor, în Ucraina.

twitter.com/UAWeapons/status/1611486180104888320

În următoarele imagini, este Orban, proprietarul Ungariei, țară NATO și UE, performând de parcă ar fi Putin însuși.

twitter.com/carlbildt/status/1612046981412667392?s=20&t=Prq2dZrnfw8-hTjuZ8CTxg

Și aici vine ideea cu românia, putere regională.
În acest moment, în zonă, nu există un stat puternic, cu valențe relativ democrate. Ungaria, vârful democrației estice, la un moment dat, este luată în nume propriu de familia Orban, familie cumpărată de Putin și care, astfel, a ajuns un bastion al rusiei, un ghimpe la intrarea în Schengen. Un alt stat care, înainte, reprezenta ceva în zonă, locul unde a început lupta împotriva comunismului, Polonia, se îndreaptă, încet, spre o plutocrație religioasă, drepturile femeilor și ale persoanelor de alte orientări sexuale fiind inexistente, se încearcă inclusiv interzicerea dreptului la avort, în orice condiții. Bulgaria este rusofilă complet, Serbia, deși candidat UE, are întâlniri cu Putin, unde i s-a pus în vedere să nu mai ia decizii legate de UE fără consultarea părții ruse.

În acest moment, suntem singurul stat din zonă care susține, fără rezerve, politica americană. Desigur, ceva absolut normal, fiind și singurul stat din zonă care a beneficiat la maxim de iubirea rusească și a trăit, până în 1989, într-un gulag al disperării și, cu siguranță, nu mai vrem să mai ajungem acolo, în marea pax rusica. Pe moment, pentru că vin generațiile tinere, care tânjesc după un comunism frumos, cu față umană și cu iPhone.

De aceea cred că abordarea ideii de Schengen, din partea româniei, ar trebui să se facă de pe poziții de forță. Pentru că, în acest moment, singura graniță sigură dintre Ucraina și Europa suntem noi. Avem susținerea statelor care contează și care au putere. Austria e un nimic, din punct de vedere regional, singurul lucru cu care se pot lăuda este că l-au dat lumii pe Hitler, așa că nu pot fi decât leagănul nazismului.

Între timp, conducătorii români ar trebui să se trezească, să înțeleagă că au furat destul și să înceapă să transforme țara într-un Israel al estului Europei. O țară pașnică, înarmată până în dinți. Nu poți menține pacea dacă nu inspiri frică.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

57 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Amin!
    Dar nu cred ca o sa avem parte de astfel de conducatori. Sau cel putin nu ii vad eu acum.

    42
  2. #2

    oh.. ce bine suna.. doar ca realitatea bate filmul si momentan nu avem conducatori

    60
  3. #3

    ciuca si ciolacu nici daca isi fac operatii estetice sa fie permanent incruntati nu inspira frica, poate doar tentatia de le da ceva de mancare din mila

    69
    • #4

      Să fie trimiși să facă pregătire în arta încruntării cu sensei Gabriel Izmană Oprea.

      14
  4. #5

    Da, dar apoi o sa devenim prea importanti si vom incepe sa emitem si alte pretentii care vor “deranja” pe unii

    9
    • #6

      Da, se stie, ca bătăușul din curtea școlii vine prima data la unul care il poate cafti apoi pleaca sa se ia de aia mai slabi.

      8
    • #7

      Se pare ca am fost prea subtil…. Spor la manute rosii inutile

      3
    • #8

      cu subtilitatea garantat nu ai probleme!

      8
    • #9

      Ai subtilitatea unei sosete flausate

      2
  5. #10

    Mai ușor cu dulapu’/ficusu’/manechinu’ pe scări, voi vreți să puneți în pericol “România educată”, “Pentru o Românie normală”, “România lucrului bine futut”.
    Ușurel, “Pas cu pas!”, cu “atenție și îngrijorare”…nu așa, aiurea.

    58
  6. #11

    Ce spui tu este foarte ok dar realitatea este insa total diferita.Nu avem si nici nu vom avea vreodata lideri politici care sa transforme Romania într-un Israel al estului Europei.
    In povestea cu Schengenul tot mai mult am impresia ca intreaga UE nu doar Austria si Olanda , vrea sa fie o buffer zone aici in Romania si Bulgaria, avem granite nasoale ,dificile, suntem un fel de WC din fundul curtii Europei , stam cu alte cuvinte in Ferentariul Europei in comparatie cu Croatia. Europa sau UE incepe si se termina de fapt cu Ungaria, aici pe partea noastra . Sa nu comparam situatia nostra nici cu Grecia care este in Schengen ea fiind fetita rasfatata si protejata a Europei si asa a fost tot timpul in istorie.

    26
    • #12

      In principiu toate tarile din lume care au ajuns mari au avut defecte la start. Japonia are zero resurse de exemplu, zero petrol, zero minereuri. Folosesti cartile alea bune pe care le ai, sau nu, aia e tot.

      15
    • #13

      Ba, asta cred ca m-a lovit.
      Imi imaginez Japonia in locul României si am impresia ca ar fi prima putere a europei, ar plange germanii si francezii sa adere la Schengen si Euro.

      12
    • #14

      @Gigi: actualul teritoriu al României…a fost mereu așa. Nu suntem Ferentariul nimănui.

      Înainte eram granița de est a habsburgilor. Cea de vest a imperiului Otoman, în nord rușii ne vroiau tot din aceleași motive iar polonezii idem. Războiul din Ucraina mi-a demonstrat că omul nu a evoluat deloc în sute de ani iar imperiile de demult sunt încă active. Suntem înconjurați de foști dușmani iar viitorul nu sună minunat pt această zonă. Dacă SUA își iau mâna de pe noi… Europa ajutată de foarte mulți dintre noi va face ce a făcut mereu. Ne vor vinde iară la white walkers.

      And the winter is coming !

      De asta dacă se poate, trebuie sa pleci. Nu pentru că viața în Canada sau Australia ori în Occident este cu mult mai superbă. Greutăți ai peste tot dar scapi de Balcani și de ruși. Înseamnă mult pt liniștea sufletească.

      4
  7. #15

    La asta mă gândeam și eu în ultimele zile. Pentru asta ar fi nevoie de câteva aranjamente instituționale.
    1. Modificarea structurii statale. Un președinte învestit cu prerogative mai mari, adică o republică prezidențială, nu struțo-cămila de acum. De ce? Ar asigura continuitatea programului de guvernare, președintele deținând puterea executivă alături de cabinetul său. Executivul ar fi direct răspunzător în fața poporului, nu a Parlamentului. O singură persoana are mai multă libertate de manevră, fiind ales direct de popor, nu e constrâns de ciumpalacii din Parlament sau alții la compromisuri în dauna programului de guvernare. Românii deja au o conștiința că președintele taie și drege, in fapt puterile lui de acum fiind limitate, deși nu neglijabile. Cred că frica care a determinat modelul instituțional de acum (să nu avem un nou Ceaușescu) a trecut, iar democrația noastră, sub atenta supraveghere a societății civile și a mecanismelor europene, e destul de solidă.
    2. Un pact de țară între principalele forțe politice, cum a fost cel pentru intrarea în structurile euro-atlantice și europene. Ar exista un consens relativ stabil, dat fiind obiectivele (stimularea economiei, reformarea armatei, înlăturarea corupției și întărirea sistemului judiciar, plus reforma educațională și crearea unei infrastructuri rutiere).

    15
    • #16

      Care pact de țară tată, și cu cine? Vă aduc aminte de pactul pe educație, ăla cu 6% din PIB. Care președinte, tot unul ca Petrov, nu v-a ajuns turnătorul ăla împuțit?

      5
    • #17

      Eu am sugerat câteva modalități. Acum, dacă îmi dai drept contraargument calitatea politicianului român, well, atunci discuția e încheiată:))

      7
    • #18

      1. Ce zici tu la pct.1, daca am inteles bine – Presedinte cu cabinet (stil american) dar care sa nu fie constrans de Parlament , pai n-ai cum. Dupa cum banuiesc ca stii si americanii trec prin camera reprezentantilor / congres legile lor. Deci tot constrangere se numeste daca nu ai majoritate acolo. Sau vrei ce-am avut inainte de 89 ?, un Parlament fara puteri gen Marea Adunare Nationala si un ciumpalac care sa taie si sa spanzure cum vrea muschii lui (si al altora din jur) ?

      2
    • #19

      Da, la modelul american m-am referit. Doar că confuzi lucrurile în privința celorlalte aspecte. Vizam independența executivului în raport cu legislativul, iar asta nu se referă la prerogativa de a legifera, ci la libertatea de a decide liber politica de guvernare, modul de punere în executarea a legii și celalalte atribute de țin în momentul de fața de guvern, fără raspundere în aceasta privința fața de Parlament (pe modelul constitutional actual guvernul primește vot de încredere de la Parlament pe care și-l retrage când dorește majoritatea, dacă e nemulțumită de prim-ministru). Executivul nu ar avea prerogativa de a legifera, iar asta, pentru România, unde guvernul parcă s-a substitut în ultimul timp puturoșilor din Parlament prin emitere a x ordonanțe de urgență, ar fi benefic, poate ar stimula activitatea de legiferare și ar creste calitatea deputatului și senatorului roman. Acum, na, intram prea în detaliu:))

      1
  8. Foarte frumos acel “al trebui”
    Cred ca vor face asta cu forta nu din constiinta lor: vezi modificarea unde se accepta iar interceptarile SRI la arest/probe
    E un fel de : gata.. ne-am jucat dar incepem iar cu treaba serioasa. FURATI DOAR ATAT si de restul facem.

    7
  9. #21

    Israelul estului o sa fie Ucraina, si poate e mai bine pentru noi sa fie asa.

    Stiu ca suna cinic dar e mai bine pentru noi sa avem aici pace si liniste, sa facem afaceri si sa vina investitii stiind ca rusia e departe pentru 50 de ani de acum incolo.

    Mie imi place ca in orice situatie sa analizez bine lucrurile si sa incerc sa gasesc avantajele pentru mine/noi, iar razboiul din Ucraina este sansa Romaniei pentru:
    – unirea cu Republica Moldova – chestie care cred ca ar fi sustinuta de SUA pentru ca ar avea mai putine probleme si treaba prin zona asta de lume

    – dezvoltarea si scoaterea din saracie a Moldovei

    14
    • #22

      Ucraina nu ne e un stat prieten, menutz. Inceaarca sa iti aduci aminte de istoria recenta si canalul Bastroe, de exemplu. Faptul ca acum suntem alaturi de ei, din cauza tragediei rusesti, nu schimba datele ecuatiei

    • #23

      De fapt o sa fie corea de sud, si o sa ramana si o coree de nord la rusi.
      Cu moldova nu o sa ne unim decat in UE (dar probabil ca nu in decursul vietii noastre)

      In rest corect, oricine tine rusul la distanta e bun.

      12
    • #24

      Ca unu’ care a trait in Republica Moldova, cand aud pe cineva ca pronunta “unire”, nu vad decat poza lui la definitia din dictionar a “naivului suprem”.

      26
    • Fix de asta avem nevoie, de sute de mii de rusofili si/sau rusofoni. O parte cu cetatenie rusa. S-or descurca tarile baltice, dar am impresia ca rusii de acolo sunt mai altfel decat aia care au colonizat Basarabia. Iar balticii nu sunt moldoveni 🙂 adica au complexe de superioritate fata de rusi, nu sunt …ospitalieri, ca moldovenii.

      4
    • #26

      Fugi de acilea cu unirea ta.

      1
  10. #27

    Cu care politicieni să mergi la drum lung și greu? Cu ăștia care au cîte 2 doctorate dar habar nu au să vorbească fluent în limba română, se împiedică mai ceva ca măgarul la deal?
    Cum să ajungă la un numitor comun în gîndire cînd sînt toți precum ”racul, broasca și o știucă”, care trompeta lui Putler, care a austriecilor, alții să dea cu panacotul să se îmbuibe…

    8
  11. #28

    Avem un președinte care nu face și nu zice nimic, iar atunci când dă semne de viață e defazat cu 2 zile;avem un premier care abia leagă două vorbe;avem județe conduse de mici orbani;avem o mare parte a populației manelizată sau atinsă de flagelul fundamentalismului ortodox.. etc, etc.., deci nu, nu putem fi o putere regională..

    30
  12. #29

    Ca sa fim putere regionala trebuie sa avem oameni puternici in frunte. Deocamdata avem doar dobitoci

    16
  13. #30

    Pai suntem o putere…regioanala, adica o mica putere, în regiunea curului Europei. Un fel de hemoroid, pe care il ung occidentalii cu crema de castane din China, ca sa nu creasca prea mult. De scapat de el nu vor, ca sa aiba pretext pentru a fabrica crema de castane din China in continuare, doar sa-l tina sub control. Iar noi ii deranjam din cand in cand, cand se fataie prea mult pe scaune la Bruxelles. Vorba reclamei, hemoroeasy face bine…

    14
  14. #31

    Noi abia avem bani se salarii bugetatoare si pensii si te gandesti la o armata dotata si suparata ? 😀 Pai stii cam cat ar costa asta ? Nu ai bani sa faci bai decente in toate scolile din tara, nu ai spitale, nu ai o autostrada cap coada terminata dupa 30 de ani si o sa devenim noi vreo putere militara de o sa se sperie rusii de noi ? Si ai impresia ca suntem asa un “pol de stabilitate” ? 😀 Cu AUR(partid legionar) ce se indreapta spre 20+ % ? Cu o biserica ortodoxa la cote de popularitate si incredere maxime ? Noroc ca pe Teodosie il intereseaza mai mult banii decat avortul ca daca si-ar pune mintea in cativa ani ar face avortul ilegal.

    16
    • de fapt bani avem. dar se fura si nici nu se face. d-aia la noi inca merge cu a furat dar a si facut, ca asta e maximum de performanta la care se poate visa.
      la noi se colecteaza mai putin de 50% din taxe si tot sunt bani de furat de 30 de ani

      15
    • #34

      Sesiunea de comentarii la subiectul “De ce România ar trebui să fie putere regională” ar trebui închisă aici după mesajul lui Freigedank pentru c-a lămurit tot, nu mai e nimic de adăugat.
      Bravo MAESTRE!

      12
  15. O putere, fie ea doar regionala, are nevoie de 2 lucruri conducatori cu coaie si o armata puternica, daca a 2-a parte se poate face pe termen lung prima conditie nu se va indeplini niciodata, noi avem o lunga traditie de primit indicatii de la inalta poarta, care doar s-a schimbat de-a lungul timpului.

    Polonia devine nu doar o putere regionala ci chiar o mare putere in ue, deja are cea mai puternica armata terestra din ue ca partea de conducere n-a fost niciodata o problema la ei, micile probleme se uita repede cand interesul militar e comun, stau marturie turcia sau arabia saudita pe langa care polonia e mic copil, de altfel chiar si in unele state americane legile privind avortul sunt mai dure ca-n polonia.

    12
  16. #36

    Arhi, ai scris atât de bine și concis. Cât de adevărat!!!

    6
  17. #37

    daca vrea SUA devenim hulk de europa de est.

    15
  18. #39

    “să înțeleagă că au furat destul ”

    pai si ferrari-urile alea noi? pai si gentile alea HERMES? pai si ceasurile alea Jacob&Co super limited edition cui la lasam? iar sarmanii copii de ministri ce-or sa faca acuma? nu se mai duc la loft sa sparga 100k pe seara?

    si vorba aia, orice politician vrea sa aibe o batranete linistita, cum altel si-o poate asigura daca nu cu un minimum de 100M euro?

    javrele astea sa fure destul????

    niciodata…

    5
  19. #40

    mai trebuie doar alt popor, asta de acum a dormit intotdeauna pe oua si a actionat cu o intarziere de pana la cateva sute de ani comparativ cu celelalte din zona.

    6
    • #41

      A dormit pe coadă, că boii nu au ouă…

      5
    • #42

      Nu, nu trebuie alt popor. Avem nevoie doar de lideri, de oameni competenți cu idei noi, vizionari, care să conducă poporul. Din păcate ce se mai face prin România se face doar că suntem împinși de la spate de alții, obligați.

      6
    • #43

      stii unde se sterge acest popor cu ”liderii, oamenii competenți cu idei noi, vizionari”?!

      ia de-aici:
      ”Cand se ia cate-o masura,
      Lumea-njura
      Pe agentul sanitar
      Si-l intreaba fara noima:
      www.versuri.ro/w/0b77
      – Ce-ai cu noi, ma?
      Pentru ce sa dam cu var?..”

      2
    • #44

      si sa ne amintim cu cate sute de ani inaintea noastra s-au organizat statal popoarele cu care ne invecinam, fara exceptie.
      si cu cate sute de ani inaintea noastra au scris texte in limba proprie.

      3
    • #45

      @daddy, așa și? Toată lumea care are apă caldă i-a dat 10 bice pe spinare+amendă lu ăla care s-a întrebat de ce este necesar să văruiască și în timp a înțeles. Toată chestia este să ai autorități care să nu se joace cu jumătăți de măsură și să aplice legile indiferent că sunt proaste sau bune dar care se pot reface în funcție de nevoi. Nu ai cum să progresezi altcumva.

      1
  20. #46

    Hai ca austria a contribuit si la primul, nu doar la al doilea. Deci exista totusi 🙂

    8
  21. #47

    suna bine dar ne lipseste un mic ingredient pe care Israel il are. aia sunt super uniti cand e vorba de ai lor. meanwhile, pe plaiurile mioritice se discuta daca aia care nu se uita la Teambuilding sunt snobi, sau daca aia care se uita sunt cocalari…
    ai mai zis si tu, cazanul romanilor e nepazit.

    5
  22. #49

    Politicieni români care să nu mai fure, indiferent de partidul cu care sunt la guvernare/opoziție? Pe asta chiar aș vrea s-o văd 🙂

    3
  23. #50

    Ultimul paragraf m-a uns pe inimă! Jos pălăria, maestre!

  24. #51

    Daaa darrr…… daca devenim putere regionala, mai avem timp sa mergem si la golf?

    4
  25. #52

    Golda Meir, prim-ministru al israelului:

    daca vreti sa construiti o tara in care se vor intoarce fii si ficele voastre, daca vreti sa construiti o tara in care oamenii vor pleca doar in timpul vacantelor, daca vreti sa construiti o tara care nu va avea frica de viitor, atunci trebuie sa faceti doar 2 pasi:
    1. echivalati coruptia cu tradarea de tara, iar oficialii corupti cu tradatori pana la a 7 generatie;
    2. faceti 3 profesii cele mai bine platite si cele mai respectate: militar, profesor si medic.

    munciti si iar munciti pt ca nimeni nu va va proteja si nimeni nu va va hrani si doar voi aveti nevoie de tara voastra, nimeni altcineva.

    7
    • #53

      atotcuprinzator, ia sa vedem care din punctele alea se aplica la noi hmmm ? Aproape invers chiar. Buba mare

      Se construieste putin dar prost si cat se face este 99% pentru cat mai mult profit, nu pentru oameni/tara
      Coruptia e rasplatita
      Tradare nu cred ca a mai existat vreun dosar cu condamnare dupa Revolutie
      Cele 3 meserii respectate – interlop corupt afacerist (de obicei a doua se suprapune cu functionar public, a treia se bazeaza pe banul public)
      Stam bineee, dar plecam afara de bine ce este

  26. #54

    Nu prea comentez pe aici (de fapt cred ca nu am comentat niciodata), dar este una dintre cele mai bune idei pe care am citit-o vreodata pe aici.

    1
  27. #56

    in concluzie, romania ar putea fi putere regionala, daca n-ar fi putoare regionala.

    5
  28. #57

    Noi suntem putere regionala youtu.be/xY8bkiDflQA

    Eu au tancuri noi avem neamuri

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.