2 articole interesante, unul la Andrei, altul la Bogdana, articole pe care eu le văd ca reacție la comportamentul tip Olivia Steer al unor femei de pe nișa de parenting.

Se dă, de exemplu, o tipă, de meserie stomatolog, deci aproape medic, care nu mai profesează, s-a cățărat pe valul parenting și alăptare și brusc, devine specialistă în orice problemă și emite chestii de parenting, la care gureșele din online, cărora le curge scuipat din gură, dau like și aplaudă ca focile. Nu ar fi rău, dacă chestiile alea ar fi despre oralitate (insert silly jokes here), doar că nu.

Pentru că doamna stomatolog explică cu subiect și predicat că scutecele Pampers sunt cele mai bune scutece din lume, iar scutecele de pânză sunt criminale. După care explică, oricărui vrea să audă, că dacă cumperi produse de la țărani, ești un prost, numai produsele bio sunt bune, în special detergentul de vase X, care est bio și este cel mai bun. Nu îți întreba copilul ce a făcut la școală, e o cretinătate. Susținem manifestațiile #rezist, dar mergem la interviu la Antena 1. Susținem că toată lumea trebuie să gătească mazăre congelată, pentru că e mai bună decât mazărea care umple galantarele piețelor, proaspătă.

Fără glumă, sunt chestii textuale, luate de pe un site, cu un cont de facebook destul de urmărit. Inițial, am trecut mai departe, din locul meu, e ignorabil și nu mă interesează. Dar iată, oamenii care au ceva de spus pe parenting, au ales să nu mai tacă și să sancționeze derapajele astea.

Și asta trebuie să faceți și voi. Nu lăsați să treacă nesancționate mizeriile care vă fac de râs apartenența la o nișă sau o profesie. Peste un oarecare timp, lumea, cititorii, agențiile, vă vor asimila pe toți în aceeași oală. Și veți auzi cum Voi, bloggerii de parenting ați zis că toate scutecele sunt proaste, numai alea cărora le fac eu reclamă sunt bune.

Și nu o să vă placă, iar reacția va fi tardivă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

12 comentarii Adaugă comentariu

  1. Cum era aia? … aaaammmm … aaaa da … “Ne deschidem pentru branduri” … buzunarele si portofelele poate.

    • #2

      Mai degrabă bucile. Eu urmăresc nisa de turism, acolo e domeniul meu , si e o domnișoara care se lauda cu niște titluri false, nu prea știe sa scrie corect o fraza , face reclama la tot ce prinde, nu contează daca are legătura sau nu cu turismul. Daca o urmărești ceva timp iti dai seama ca si minte pe alocuri declarând diferite date pentru același lucru dar e toată ziua la tv, are Reportaje prin ziarul financiar, e mai ceva ca apa calda pe vremea lu’ Ceașca. Normal ca lumea tace, daca ii spui ceva iti da Block dupa care sar si ceilalți cu care face laba in cerc sa iti bată obrazu. Asta e sistemul in Romania … Înjuram dar am lua si noi ceva de la Nea Liviu …

  2. Io știu la unul care are un cuvânt greu de spus … dar în Brașov se folosesc doar cele din pânză
    .
    . și când te gândești că, la mine la țară, erau sârmele pline cu petece albe

  3. #5

    Prea multi vlogari, blogari. Nu trebuie sa le zici nimic si nici sa iei atitudine. Pur si simplu cel mai bine e cand vezi prostul/proasta pe care o urmaresti ca zice tampenii sa-ti activezi filtrul, sa dai unfollow, unfriend, unmortiraniti si sa nu ii mai cauti nici pt divertisment, nici pt a vb cu prostii ce-i sustin, nici pt nimic. E cel mai bun lucru ce poti sa-l faci. Nu ii fii “audienta” sub nici un fel/metoda.

  4. M-am prins despre ce bloggeriță e vorba. Eu încetez să mai citesc când mi se pare că blogul își schimbă direcția radical datorită unor factori. Când dintr-un blog interesant devine DOAR blog de parenting cu sfaturi imbecile sau când dintr-un blog interesant devine ceva comercial, doar afiliere și publicitate la diverse mărci.

  5. #7

    Ei, lasă. Că știu eu pe unul cu ‘românii așa și pe dincolo’. Toți toți.

  6. #8

    Am văzut pe Facebook un comentariu al unei doamne care spunea că omul nu mai tolerează laptele după vârsta de 2 ani și nu ar trebui să consumam așa ceva. Geez man, unii oameni nu ar trebui sa aibe cont de Facebook.
    Eu recent am eliminat din lista de prieteni pe toate rudele in vârsta și pe cei care se laudă că sunt raw vegan.

    • Lactoza este “zahărul” laptelui și este descompusă in intestinul subțire de enzima LPH (lactază) in galactoză. Oamenii se nasc cu nivele ridicate de lactază, însă majoritatea oamenilor au o scădere după înțărcare. Astfel un consum mărit de lapte la maturitate poate duce la simptome ale hipolactaziei sau intoleranță la lactoză. De aici și deducția, ușor exagerată să nu mai bei lapte după 2 ani.

  7. #10

    Expresia “strategia o sa backfire”suna prea a SF. In rest, Andrei e din bula mea.

  8. #11

    Mi-a plăcut tare mult de ea inainte sa devina mămica. Bine..si după dar nu mai simteam nevoia să îi citesc blogul. “Avantajul” e ca e oarecum pionier intr-ale blogger-eli ca daca as scrie eu acum ca ea mi-aș lua rosii mai ceva ca la un concert Fuego . Discernământ, nene!

  9. Lucrez ocazional cu echipa care proiectează o linie de scutece P&G și pot spune că a produce un scutec e foarte complicat.