Este evident pentru oricine că, din cauza distrugerilor psd din domeniul învățământului, am ajuns o țară de analfabeți funcțional. Lucru care se vede extrem de clar inclusiv în școli și nu doar la elevi, ci și la profesori, deasemenea. Serios, educatoarea de la grădinița lui fi-miu e dușman declarat al gramaticii, sintaxei și morfologiei. Și se intitulează, ȘI ESTE, cadru didactic. Și dacă vreți, vă povestesc și despre niște doamne care sunt înscrise la doctorat, dar care articulează cuvintele în funcție de noroc.

Anyway.
Mafia din învățământ este prima care este vinovată de această stare de fapt. Pentru că sunt mulți, organizați în sindicate puternice, care nu permit niciun fel de mișcare în front, din partea nimănui. Astfel, sunt păstrate în programă toate acele materii inutile și decrepite, zeci de ore care nu folosesc nimănui și din care nimeni nu învață nimic, doar pentru că există profesori angajați pe acele locuri și, pur și simplu, trebuie să ia salariu, indiferent de valoarea lor.

Sigur, soluția ar fi simplă. Testare națională pentru toți profesorii, indiferent de gradul lor, pentru că gradele profesorale sunt ca doctoratele, în românia. Nu îl iei doar dacă nu vrei sau nu te interesează. Adaptarea unei programe școlare la zi cu ce se întâmplă în lume. Testări realistice pentru elevi. Formarea și angajarea unor specialiști psihologi, consilieri care să ajute copiii să își aleagă o direcție în viață și o carieră.

Desigur că nu se va întâmpla vreodată așa ceva. Bacalaureatul devine un succes masiv, de la bacalaureatul lui Funeriu, singurul care a arătat exact unde se află nivelul școlar românesc, an de an rezultatele la bac au crescut spectaculos, anul acesta avem promovabilitate 71%. Lucru absolut normal, într-o țară așa plină de succesuri.

Iar ca problema să fie rezolvată complet, inspectoratul școlar pune la punct și liceele unde bacalaureatul se dă pe bune și elevii nu promovează.

Ministerul Educatie a anuntat ca liceele unde la bacalaureat promovarea a fost zero ar putea fi desfiintate si unele transformate in scoli generale.

Iată, problema rezolvată. De la anul, nu va mai exista promovabilitate zero. Pentru că profesorii titulari de la liceu nu vor dori să ajungă la școli generale.
Se va promova, băieți, se va promova la greu. Avem nevoie de o nouă generație de vloggeri, care vorbesc, pentru că nu știu să scrie.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

36 comentarii Adaugă comentariu

  1. Numai că profesorii din liceul respectiv n-au ce căuta în liceul respectiv în perioada Bacalaureatului. 🙂
    <>
    Dacă despre astfel de licee vorbim, mi se pare corect să le transforme în școli generale.

    • #2

      da, fix asa se desfasoara chestiile.

    • #3

      dom’le, lasa ca asa am luat si noi bacu’ in 2007 odata cu aderarea in UE. daca era pe bune. nici azi nu eram acolo – eram o anexa sovietica deja. cat despre absolventii astia care sunt trecuti mai din mila, mai ajung si ei la o facultate la oras, poate se re-infiinteaza colegiile tehnice adaptate timpurilor noastre si pe acolo se mai cizeleaza cat de cat. ce sa-i faci? oricum suntem cu mult in urma la numarul de absolventi de studii superioare. cand s-a pus problema colegiilor universitare toti au sarit ca arsi…huo, huooo, fara sa inteleaga despre ce e vorba. avem desigur elitele, care au acces la cultura inalta, fie ea umanista, tehnica…de orice fel. pentru ei se preteaza universitatile. apoi ii avem pe cei care au capacitati medii (lucrate, adica bacul luat la limita sau nelucrate, care nu iau bacul ca nu s-a lucrat cu ei). nu-i putem doar arata cu degetul. apoi mai sunt cei care nu au cum sa ia bacul, fie din lipsa capacitatilor, fie ca au carente educationale critice. adica nu au capacitatea sa-si foloseasca gandirea. pe cei din a doua categorie eu i-as inscrie la colegiile universitare.

  2. Numai că profesorii din liceul respectiv n-au ce căuta în liceul respectiv în perioada Bacalaureatului. 🙂
    “La Liceul Tehnologic din Ceraşu, din cei patru elevi care au dat probele niciunul nu a promovat.(..)
    La Liceul Tehnologic din Sângeru un singur elev a susţinut examenul, dar nu a reuşit să-l şi promoveze. (..)
    La Liceul Tehnologic din Bălţeşti cei patru elevi înscrişi şi care au dat probele de Bacalaureat au fost declaraţi respinşi.”
    Dacă despre astfel de licee vorbim, mi se pare corect să le transforme în școli generale. În plus, mi se pare că nici nu se organizează sesiuni în liceele respective dacă sunt puțini, sunt trimiși la alte centre.
    PS: Comentariu anterior este incomplet, ce am pus în paranteze unghiulare nu s-a trimis, șterge-l te rog. 🙂

  3. #5

    Pai de ce nu le fac scoli profesionale ?

    Mi se pare mai in regulasa le faca scoli profesionale, mai avem nevoie de astfel oameni.

    • #6

      Pentru ca meseriasul care nu stie sa recite Bacovia nu e meserias destul…

    • #7

      Pentru ca intre facultate si scoala profesionala ar trebui sa mai existe un nivel, care la noi a disparut.
      Nivel care era ocupat de colegiile universitare. Situatia de pe piata muncii industriale este, in parte, datorata si incapatanarii de a imparti forta de munca in 2 clase: Ingineri si Muncitori. Asta cel putin pe hartie pentru ca in practica totul depinde de abilitatile reale ale individului.

  4. #8

    Pai tinand cont ca facultatile private se “hranesc” din taxele celor cu inteligenta si pregatire medie-scazuta care vor sa devina la randul lor “profesori,doctori,inginieri” bacalaureatul “pe banda ” va avea succes oricum..culmea e ca inclusiv selectia profesionista a firmelor de specialitate de multe ori se lasa indusa in eroare de titluri universitare obtinute “pe taxa”..Pana la urma realitatea e asta:”platim 10 ani ca sa fim sefi o viata!!!”

    • Gresit. Nu toate studiile facute in sistem nebugetat pot fi incadrate in urna “fara valoare”. In cazul studiilor doctorale foarte multe persoane nu ajung sa le urmeze tocmai din cauza non-valorilor care obtin “pe pile” un loc bugetat. Taxa pe an la scoala doctorala este de aproximativ 5500 lei, astfel ca nu oricine, indiferent de inteligenta pe care o poseda, isi poate permite. Cazul pizdutelor care ajung sa faca un doctorat este de notorietate, insa tezele rezultate in urma celor trei ani de presupusa cercetare sunt de o calitate cel putin indoielnica – cunosc vreo 2-3 cazuri care au citit mai putine pagini decat are teza lor doctorat.
      Cel mai rau este ca acesti doctori de carton ajung in functii de conducere si isi terorizeaza subalternii plecand de la premisa ca: “ba, eu am un doctorat asa ca stiu ce vorbesc”!
      Cum ar spune Geluck: “Cand esti mort, nu stii ca esti mort. Este greu doar pentru cei din jur. La fel si cand esti prost!”

  5. #10

    Vai, vai! E jale mare in invatamant! Am ramas socat cand mi-am dat seama ca elevii au dat bacul si au avut aceeasi programa ca si mine…

  6. Cam asta poate poporul roman, atata puteti ba romanilor, sunteti niste analfabeti functionali, nu aveti profesori pregatiti iar restul romanilor care stiu carte sunt marea lor majoritate niste snobi. Am rezolvat cazul. NU fratie, ba chiar neam, deloc… cum sa ai invatamant competitiv cand fiecare panarama de ministru, inclusiv exemplul tau care e cel mai prost ministru al invatamantului ever and forever funeriu ala cu pixelu albstru uns minintru din cauza asta si numai din cauza asta, face el reforma ca asa e in tenis. Cum? Ce e aia predictibilitate, statornicie si programe care sa le stie toata lumea si nu sa se schime regulile in timpul jocului de cateva ori… Sa bulversezi pe tinerii care sustin bacul, sa apari la tv, cu o retorica infierand sistemul de invatamant si pe romani… Eu inca mai cred ca trebuie o lege care sa retraga si sa expulzeze pe vecie pe aia care au votat cu base de doua ori si care inca se mai gandesc sa acorde pdl-pnl vre-o sansa. Nu ai cum sa ai un invatamat eficient pana nu aloci macar 10 % din pib ori sa faci investiti colosale pecuniare, gichi ce, Romania nu isi permite deci are ce merita… Basescu a distrus invatamantul 100%, stii cat era slaiul unui debutant cu norma intreaga in anul 2010 -2011 exact 700 de lei… O suma colosala este, d’aia am si renuntat :)) … in parte la a mai ma chinui cu toate cele …

    • #12

      Cine-i bre “pulea ” asta…juma bate campii ..juma are dreptate…provocator…e cu logica aici patroane….unde-i Freigendank..pank ..tank !???

    • bag picioru’, am văzut ieri un taximetrist pelican care avea numărul IF-numaiştiucât-TIM, da’ până să scot telefonul să te trag în poză ai dispărut…

    • #14

      Tim, ia uite tu de unde se f*te invatamintul romanesc din Teleorman. Asa, cu nume si prenume!
      Situația în județul Teleorman a fost următoarea = 135 persoane și-au depus dosarele pentru concursul pentru posturile de director și director adjunct. 102 sunt din afara municipiului Alexandria din care 35 sunt conectate politic. 34%. 21 dintre acestea menționează în declarația de interese și calitatea de membru de sindicat.

      Badea Anișoara. Înscrisă pentru postul de director la Cervenia. A candidat din partea PDL la alegerile locale din 2012 pentru consiliul local Cervenia din care a făcut parte și în legislatura 2008 – 2010. Link 1, Link 2.

      Bratcoveanu Haralambie. Înscris pentru postul de director și pentru postul de director adjunct la Roșiori de Vede ( Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” ). A candidat din partea PSD la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Județean Teleorman. Membru în comitetul Municipal PSD RoȘiori de Vede. Link 1, Link 2.

      Brătescu Penelopa Elena. Înscrisă pentru postul de director la Tătărăștii de Jos. Numele apare într-un document document emis de BEC J Teleorman în luna mai 2016 ca reprezentant al Alianței PNL-PNȚCD Tătărăștii de Jos. Link.

      Burlacu Cristiana. Înscrisă pentru postul de director la Roșiori de Vede ( Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” ). A candidat din partea PDL la alegerile din 2012 pentru Consiliul Local Roșiori de Vede. Link 1, Link 2.

      Căpățână Florica. Înscrisă pentru postul de director la Suhaia. A candidat din partea PSD la alegerile din acest an pentru primăria Suhaia și pentru Consiliul Local Suhaia. Fost consilier local la Suhaia și între 2012 și 2016. Link 1, Link 2, Link 3, Link 4.

      Drăgodan Ionuț Adrian. Înscris pentru postul de director la Piatra. A candidat din partea PSD la alegerile din acest an pentru Consiliul Local Piatra și a fost consilier local la Piatra și în legislatura trecută. Link 1, Link 2.

      Dumitrescu Aritina Adriana. Înscrisă pentru postul de director la Tătărăștii de Sus. Numele, venitul și funcția în învățământ apar în declarația de avere a dlui Dumitrescu Mihai, candidat PNL la alegerile din acest an pentru Consiliul Local Tătărăștii de Sus. Dl Dumitrescu Mihai a candidat pentru Consiliul Local Tătărăștii de Sus și în anul 2012. Link 1, Link 2.

      Dobrică Nela. Înscrisa pentru postul de director la Salcia. A depus declarație de avere și declarație de interese în anul 2008, înaintea alegerilor locale, fără a preciza apartenența politică în declarația de interese. Link 1, Link 2.

      Fierăscu Petia. Înscrisă pentru postul de director la Roșiori de Vede ( Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” ). Numele, venitul și funcția în învățământ apar în declarația de avere a dlui Fierăscu Daniel, candidat PNL la alegerile din acest an pentru Consiliul Local Roșiori de Vede. Dl Fierăscu Daniel, copreședinte în 2016 al organizației PNL Roșiori de Vede, a mai fost consilier local și municipal și în legislaturile anterioare. Link 1, Link 2.

      Foamete Valentina. Înscrisă pentru postul de director la Stejaru. A depus declarație de avere și declarație de interese în anul 2008, înaintea alegerilor locale, fără a preciza apartenența politică în declarația de interese. Link 1, Link 2.

      Grejdinoiu Germenica. Înscrisă pentru postul de director la Beciu. Numele, venitul și funcția în învățământ apar în declarația de avere a dlui Grejdinoiu Stelian depusă în calitate de candidat PDL în anul 2008 la alegerile pentru Consiliul Local Beciu. Link 1, Link 2.

      Haită Georgeta. Înscrisă pentru postul de director la Orbeasca. A candidat din partea PSD la alegerile din acest an pentru Consiliul Local Orbeasca. A fost consilier local la Orbeasca și în mandatul precedent dar și în mandatul 2008 – 2011 când a fost președinte al organizației locale Orbeanca a PNL. Link 1, Link 2, Link 3, Link 4, Link 5.

      Ionescu Gheorghe. Înscris pentru postul de director la Roșiori de Vede ( Liceul tehnologic „Emil Racoviță” ). A candidat din partea PSD la alegerile locale din 2016 pentru Consiliul Local Măldăeni. A fost ales din partea PSD în Consiliul Local Măldăeni și în mandatul 2012 – 2016 dar și în mandatul 2008 – 2012. Link 1, Link 2, Link 3, Link 4, Link 5.

      Istrate Venera. Înscrisă pentru postul de director la Crângeni. A depus declarație de avere și declarație de interese în anul 2008, înaintea alegerilor locale, fără a preciza apartenența politica în declarația de interese. Link 1, Link 2.

      Lazăr Constanța. Înscrisă pentru postul de director la Turnu Măgurele ( Grădinița cu program prelungit nr. 5 ). A candidat din partea PDL la alegerile locale din 2012, pe când era secretar executiv al BPL al PDL Turnu Măgurele. Link 1, Link 2.

      Marfon Ion. Înscris pentru postul de director la Frăsinet. A candidat din partea PNL la alegerile locale din anul 2008, când era președinte al organizației PNL Frăsinet. Link 1, Link 2.

      Maxim Gabriel. Înscris pentru postul de director la Botoroaga. A candidat din partea PSD la alegerile locale de anul acesta pentru Consiliul Local Botoroaga. A fost consilier local și în mandatul 2012 – 2016. Link 1, Link 2, Link 3, Link 4, Link 5.

      Mihăilescu Niculina. Înscrisă pentru postul de director adjunct la Roșiori de Vede ( Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” ). A candidat din partea PSD la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Roșiori de Vede ). La fel, a candidat din partea PSD și la alegerile locale pentru Consiliul Local Roșiori de Vede din 2012, când era secretar al organizației de femei PSD Roșiori de Vede. Link 1, Link 2, Link 3, Link 4.

      Mitroi Teodor. Înscris pentru postul de director la Turnu Măgurele ( Colegiul tehnic „General D. Praporgescu” ). A candidat din partea PSD la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Turnu Măgurele. A fost consilier din partea PSD în Consiliul local Turnu Măgurele și între 2012 – 2016 și intre 2008 – 2012. Link 1, Link 2, Link 3, Link 4, Link 5, Link 6.

      Neagu Cornelia. Înscrisă pentru postul de director la Călmățuiu. Numele, venitul și funcția în învățământ apar în declarația de avere a dlui Neagu Viorel depusă în calitate de candidat USL în anul 2012 la alegerile pentru Consiliul Local Călmățuiu și reprezentant PNL în Consiliul Local Călmățuiu în mandatul 2008 – 2012. Link 1, Link 2, Link 3, Link 4.

      Nistor Constanța. Înscrisă pentru postul de director la Fântânele. A candidat în anul 2012 pentru Consiliul Local Fântanele. Numele, venitul și funcția în învățământ apar în declarațiile de avere depuse de dl Nistor Ovidiu, consilier local și viceprimar la Fântânele în mandatele 2008 – 2012, din partea PNL, 2012 – 2016 și candidat ALDE la primăria Fântânele, Consiliul Local Fântânele și Consiliul Județean Teleorman la alegerile locale de anul acesta. Link 1, Link 2, Link 3, Link 4, Link 5, Link 6, Link 7, Link 8, Link 9, Link 10.

      Părpălea Cristian Florentin. Înscris pentru postul de director la Ștorobăneasa. A candidat din partea PNG la alegerile locale din 2008. Link 1, Link 2.

      Păun Adrian Liviu. Înscris pentru postul de director la Roșiori de Vede ( Liceul tehnologic Emil Racoviță ). A candidat din partea PNL la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Roșiori de Vede. Link 1, Link 2.

      Păunescu Teodor. Înscris pentru postul de director la Mavrodin. Numele, venitul și funcția în învățământ apar în declarațiile de avere și de interese depuse de dna Păunescu Floarea, candidat PMP la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Mavrodin, pentru Consiliul Județean Teleorman și la alegerile parlamentare din decembrie pentru Camera Deputaților. Dna Păunescu Floarea este secretar executiv PMP, în mandatul precedent a fost viceprimar al comunei Mavrodin iar în anul 2008, secretar la Casa Corpului Didactic Teleorman. Link 1, Link 2, Link 3, Link 4, Link 5.

      Pestriță Iulia. Înscrisă pentru postul de director la Pietroșani. A candidat din partea UNPR la alegerile pentru Consiliul local Pietroșani din anul 2012. Link 1, Link 2.

      Petrișor Săndel. Înscris pentru postul de director la Balaci. A candidat din partea UNPR la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Siliștea Gumești.Link 1, Link 2.

      Popescu Cristian. Înscris pentru postul de director la Roșiori de Vede ( Școala Gimnazială Alexandru Depărățeanu ). A candidat din partea ALDE la alegerile locale de acest an pentru Consiliul Local Roșiori de Vede și pentru Consiliul Județean Teleorman. Consilier local la Roșiori de Vede între 2012 – 2016. Consilier local din partea PNL între 2008 – 2012. Link 1, Link 2, Link 3, Link 4, Link 5, Link 6, Link 7, Link 8, Link 9.

      Răceanu Șerban. Înscris pentru postul de director la Roșiori de Vede. ( Colegiul Național Anastasescu ). A candidat din partea PSD la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Roșiori de Vede. Link 1, Link 2.

      Savu Petruța Alina. Înscrisă pentru postul de director la Roșiori de Vede. În declarațiile de interese depuse în anii 2008 și 2011 menționează apartența la PSD, ca secretar al organizației PSD de tineret Roșiori, respectiv de membru CE PSD Roșiori de Vede. Link 1, Link 2, Link 3, Link 4.

      Stăvărache Gina. Înscrisă pentru postul de director la Roșiori de Vede. ( Școala Gimnazială Zaharia Stancu. A candidat din partea PSD la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Roșiori de Vede ( membru în comitetul executiv al organizației PSD Roșiori ). Reprezentant PSD în consiliul Local Roșiori de Vede și între 2012 – 2016. Link 1, Link 2, Link 3, Link 4.

      Stoian Mariana. Înscrisă pentru postul de director la Zâmbreasca. Numele, venitul și funcția în învățământ apar în declarațiile de avere și interese depuse de dl Stoian Dănuț Marian, candidat independent la alegerile pentru Consiliul Local Zâmbreasca din anul 2016 și consilier local la Zâmbreasca și între 2012 – 2016. Link 1, Link 2.

      Șuță Oprea. Înscris pentru postul de director la Băbăița. A candidat din partea PSD la alegerile locale din acest pentru Consiliul Local al comunei Frăsinet și pentru primăria Frăsinet. Deși are cel mai mare venit din învățământ dintre toți cei verificați în Teleorman, a fost respins pentru cel mai mic punctaj, 21 de puncte. Consilier local la Frăsinet și între 2004 – 2008. Link 1, Link 2, Link 3.

      Unteșu Elvira Mihaela. Înscrisă pentru postul de director și cel de director adjunct la Roșiori de Vede ( Școala Gimnazială Mihai Eminescu ). A candidat din partea PSD la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Roșiori de Vede și pentru Consiliul Județean Teleorman. Link 1, Link 2, Link 3, Link 4.

      Vasile Răzvan Delcea. Înscris pentru postul de director la Turnu Măgurele. ( Colegiul Național Unirea ). A candidat din partea PSD la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Turnu Măgurele. Reprezentant PSD în Consiliul Local Turnu Măgurele și între 2012 – 2016. Link 1, Link 2.

      Vlad Tănțel. Înscris pentru postul de director la Buzescu. A candidat din partea PSD la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Buzescu. A candidat din partea PSD pentru Consiliul Local Buzescu și în 2012, când era vicepreședinte PSD Buzescu. În 2008 a candidat la alegerile locale pentru Consiliul Local Buzescu și pentru primăria Buzescu. Link 1, Link 2, Link 3, Link 4, Link 5.

      Persoanele din Teleorman cu apartenență sindicală asumată în declarațiile de interese sunt Bratcoveanu Haralambie, Burlacu Cristina, Căpățână Florica, Dobrică Nela, Haită Georgeta, Ionescu Gheorghe, Mihăilescu Niculina, Mitroi Teodor, Părpălea Cristian Florin, Păun Adrian Liviu, Păunescu Floarea, Pestriță Iulia, Petrișor Săndel, Popescu Cristian, Răceanu Șerban, Savu Petruța Alina, Stăvărache Gina, Stoian Mariana, Unteșu Elvira Mihaela, Vasile Răzvan Delcea, Vlad Tănțel.

      Linkurile si situatia din alte trei judete aici: galatiinfo.wordpress.com/2016/11/06/familia-politica-a-invatamantului-romanesc/

    • @Mихаи, e ilegal sa faci parte dintr-un partind? NU, sanatate si un praz verede!

    • #16

      Nu va luati de TIM, el e caz special, nu are discernamant, doar o nevoie exacerbata de a se baga in seama dupa atata laba…

  7. #17

    Domnisoara Andronescu a fost in guvernul Boc, in timpul preafericitului Basescu.

    • #18

      Acum, dacă e să fim corecți, a fost ȘI în guvernul Boc. Anii de ucenicie (3 la număr) i-a făcut pe vremea lui Bombo.

    • #19

      Si cand vom muri noi, ea tot ministru al invatamantului va fi 😉

  8. #20

    Daca sunt testati si jumatate din ei nu promoveaza cine o sa predea? Nu gasesti oameni competenti care sa lucreze pe 2000 lei salariu. Un psiholog il formezi in 1500-2000 ore, asta daca isi da interesul si daca il duce capul dar nu ai nici programa nici profesori care sa fie capabili de asa ceva.
    Hai sa fim seriosi, chiar daca ipotetic ar fi posibil in tara asta nu o sa se intample asa ceva.
    Mai intai trebuie sa invatam sa muncim, sa scapam de gandirea comunista, sa scapam de biserica, sa nu mai bem, sa acceptam ca mai si gresim. Dupa ce facem asta asteptam sa treaca 2 generatii si dupa ne apucam sa schimbam.
    Solutia mea e un pic mai plauzibila. Facem ce am facut pana acum. Nu conteaza cine e la guvernare, o sa reuseasca sa mentina declinul (cu PSD-ul e mai misto, suntem in cadere libera). Ajungem in punctul in care tara este in haos, intervine UE si poate suntem adoptati de Germania

  9. #21

    In opinia mea (poate subiectiva, pentru ca am in familie parinti, frati, sotie profesori), parintii sunt responsabili cam 70% de cat invata si ce rezultate are odrasla. Daca parintii nu se ocupa de el in afara scolii (si nu ma refer sa-l trimita la meditatii la toate materiile), nu va invata nici daca ii are ca profesori pe cele mai dedicate si pregatite cadre didactice.

    • #22

      Te cam strică anturajul:))

    • #23

      Am sa te contrazic (si eu si realitatea).
      Daca ar fi cum spui tu, ar fi zero diferente intre liceele “bune” si cele codase.
      In realitate la liceele mai rasarite sunt profesori care stiu foarte bine ce fac spre deosebire de colegii mai putin interesati de la celelalte.
      Am avut (ne)norocul sa testez pe pielea proprie doua licee din categorii diferite. Am fost in clasele IX – X la cel mai bun liceu din oras apoi clasele XI – XII la un liceu “average”.
      Diferenta de calibru intre profesori (personalitate, metoda, empatie) era colosala.

  10. #24

    Problema gravă e in materia predată
    La ce-mi foloseste că știu cate milioane de km pătrați are Mauritania sau când a trait Richard-inimă-de-leu când Guta ia 10000 la o nuntă ?
    La Guță nu se sesizează nimeni, nu-l controlează nimeni, că nu face anchete

    • #25

      Guță ia atât pe munca lui, bună, proastă, cum o fi. La ce te ajută genul ăsta de cultură generală à la Conquiztador care văd că îți dă fiori maximi?

    • #26

      Păi astea-s bazele boss
      În loc să înveți un om să gândească îl indopi cu kilometri pătrați și ani de domnitori
      Degeaba

    • #27

      Mă rog, te ajută și astea, faci impresie bună pe la serate, dacă știi să le inserezi seamlessly. Și NEAPĂRAT doo-trei neologisme. Plus în viața de zi cu zi. Eu la toate parolele cu cifre bag 1774 – pacea de la Kuciuk Kainargi.
      #cândcugeneostenitesarasuflunlumânare

  11. profa de engleză a fie-mii are mici probleme cu româna. şcoala e considerată una dintre cele mai bune din Bucureşti…

    • #29

      Nu-i bai ca trebuue sa predea engleza nu romana

  12. #30

    Am luat bacul in primul an cu camere video, 9.50 fix. Nu va faceti iluzii ca toata lumea l-a luat pe bune. Mai multi ca de obicei, da. Dar camerele erau doar niste webcams undeva intr-un colt, care vedeau fix un rand de elevi, maxim. Si sa nu uitam de fetitele si baieteii lui tati, care descopereau cu stupoare ca au cam gresit jumatate de examen la iesire, dar cumva au luat peste 9 la toate probele. Cum zicea o colega despre aceste ilustre progenituri, “macar sa nu verifice baremul cu restul prostilor care n-au pile”.

  13. #31

    Aș fi mai curios să aflu cum răzbesc părinții de pe aici. Cum înfruntați și navigați voi smârcurile sistemului?

  14. #32

    Cu Uber, desigur. NOT 🙂

  15. Nu stiu daca toate programele scolare, dar la o disciplina se va schimba odata cu anul scolar 2017-2018 (pentru clasa a V-a) si tot asa mai departe… a VI-a, a VII-a, a VIII-a. Intr-adevar, sunt invechite.

    PS: nu stiu daca e din greseala sau nu, dar am vazut mai multe articole cu “deasemenea” – e “de asemenea”. (nu interpreta gresit, e doar o observatie).

  16. #34

    Nu mai este mult si vom ajunge sa avem promovabilitate de peste 120% ca se stie cand PSD este la guvernare Romania devine o tara magica si atfel elfii, trolii, zmeii, vasluienii, zanele si alte creaturi mitice vor lua bac-ul.

  17. #35

    Bună,

    Îmi place tare mult blogul tău și, de aceea, îți amintesc că “deasemenea” se scrie de asemenea.
    Aceeași poveste și cu de altfel. Sper că a fost doar o greșeală de tehnoredactare. Te rog să nu publici postarea, doar să verifici dacă am dreptate sau nu.

    Mulțumesc!

  18. #36

    Pai e f misto ce se intampla…
    Toata prostimea tb sa ia.bacu. apoi daca fro 70% baga si facultate, e ok.
    Pai bainene, nu e pacat sa ii spui.omului ca e prost picandu l.la bac? Nu, nu e ok. Mai bine ii treci pe analfabet functional, care multumit, te va rasplati cu un vot. Prostul nu vrea performanta, rezultate.
    Si prostul tb incurajat sa prolifereze.
    Pt ca prostul are putere, prin.vot.
    Simplu.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.