Salut Cetin,
Banuiesc ca exista printre cititorii tai oameni care au patit-o la fel cum am patit-o si eu si care ma pot ajuta cu o rezolvare mai rapida. Fie ca ajunge sau nu acest mesaj sa fie publicat pe pagina ta, eu iti multumesc oricum pentru timpul pe care l-ai acordat sa il citesti.

Renovare apartament 3 camere Bucuresti – 2020

In 2019 am cumparat un apartament 3 camere in sect 4 , in care ne-am si mutat, planuind sa incepem renovarea in momentul in care mai adunam ceva finante care sa ne permita.
In iunie 2020 optimisti din fire, am inceput sa demaram proiectul, la inceput cu vise marete : designer interior care sa vina cu echipa de muncitori, zero batai de cap ai zice.
Dupa ce am cochetat cu vreo 5 designeri carora le multumesc pentru timpul acordat am ajuns la concluzia ca orice discutie se poarta oricum separat cu echipa de muncitori.
Echipele de muncitori cu care am discutat au avut preturi intre 5.000 si 10.000 E (variatii extraordinar de mari as zice) pe care nu le-am negociat niciun moment. Inteleg si munca depusa si faptul ca oricine isi apreciaza munca asa cum stie mai bine.
Am renuntat la designer, am batut palma (sau cotul, ma rog, si doar atat) cu o echipa serioasa, recomandata, si la care am vazut si o lucrare facuta foarte bine. Nu am negociat cu nimic pretul pe manopera ceruta (aprox 5000 E), nu era cazul, la fel cum nu este cazul sa detaliez si cautarile pentru o echipa de muncitori.

Termen scurt de incepere a lucrarii, echipa nu isi dorea sa aiba pauza intre lucrari, i-am convins sa mai amanam o saptamana sa avem timp sa gasim o chirie si sa golim apartamentul.

Au urmat imediat problemele

Chiria . Niciunul din proprietarii/agentii cu care am discutat nu a dorit sa inchirieze pe o perioada de 3-4 luni chiar si platit tot in avans, poate o suma chiar si mai mare decat cea publicata. 60% mi-au zis ca prefera sa astepte si sa il tina gol.
Mutatul . Casa plina, mobila veche multa. Diferenta de preturi intre transportatori destul de mari : intre 600 si 1100 RON pentru 180km/masina. Ba chiar a variat cu 300 de lei pretul la acelasi transportator , sunand la 2 numere diferite.
Achizitiile. Indemnati de mesteri am cautat variantele cele mai rapide pentru achzitia tamplariei de exterior, a usilor si a gresiei si a faiantei. Alt chin si aici, oameni in concedii, comenzi multe, stocuri putine, dar le-am rezolvat aproape pe toate cu plata integrala si cu livrare in aproximativ 3 saptamani.

Toate problemele de mai sus si alte cateva, rezolvate in timp util, 2 saptamani, pregatiti la fix de termenul de incepere a lucrarii 27-Iulie.
24 – Iulie: ma suna baietii ca mai intarzie putin lucrarea curenta, ma suna pe 27 sa imi spuna exact;
27 – Iulie: cel mai probabil vom incepe pe 5 Aug, ne auzim pe 1 Aug la un telefon sa confirmam exact;
1 August : primesc telefon : imi pare rau, cei doi baieti cu care lucrez au plecat in Germania, singur nu ma bag.

Asadar, poate sa recomande cineva o echipa de incredere cu care a lucrat pentru renovarea unui apartament cu 3 camere in Bucuresti, in buza “crizei economice” cand majoritatea se plang ca business-ul nu mai merge ?
Nu de alta..dar peste vreo 2 saptamani simt ca o sa fac stiva in casa cu tot ce imi vine de la furnizori…asta daca nu imi fac si ei surprize.

PS: stiu ce inseamna un astfel de proiect si problemele care apar. Speram insa ca intr-o perioada in care lumea pare putin mai agitata si mai stresata de Covid sa reusesc sa dau de oameni mai seriosi si mai intelepti..

Multumesc,
Ionut

Dacă aveți guest posturi, nu vă sfiiți să le trimiteți cât e grasul tătar plecat

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

61 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    SA vezi ce mișto este cand aștepți 6 saptamani pentru un rahat de aviz de la salubritate.

  2. #2

    Ai mailul, dă-mi un semn. E vorba de o firma cu care am facut un apartament, garsoniera si o casa (renovare de la gri).

  3. #5

    nu exista boss, ia-ti gandul de la unicorni si mos craciun. nu exista.
    si daca gasesti pe unu “pe incredere”, “recomandat”, stai cu ochii pe el/ei, ca te arzi.

    • #6

      De asta iei firma, contract, plata pe etape de execuție si garantie la lucrare. Daca iei un “nene”, iti asumi riscul.

    • #7

      @chachal

      Demult n-am mai râs așa bine. Firmă, patron, echipă? Să vezi acolo bătaie de joc. Și patronul o să zică păi bine boss dă-mă-n judecată, am capital 200 ron și n-am nimic pe SRL-ul cu care ai semnat contractul. Succes 🙂

    • #8

      F bine dacă ai ras, ideea e ca poti verifica firma, daca vrei sa faci asta.
      Eu am plătit o suma bună, am verificat firma si administratorul inainte sa trimit Op. Dar na, ce sa zic unul din motivele pentru care nu am mai prea comentat aici este exact atitudinea asta, ‘am ras, stiu eu mai bine decat tine ce ai facut’. OP a cerut un sfat, nu ironii de adolescenti.

  4. #9

    Salut, tocmai am trecut printr-o renovare mare la o casa in Bucuresti cu o echipa foarte serioasa, am facut tot de la fatada la interioare pornit de la caramida, preturi ok si munca de luni pana sambata de la 8 la 5 cu pauza de masa fara bautura pe santier. intreaba de mail ul meu si te pun in legatura.

  5. #10

    Super multumesc! Orice contact este de ajutor! Am trimis email.

  6. #11

    Pai situatia la noi e aceasi de ani de zile.
    Putini calificati si cu atestari la zi,, adica au habar de ultimile noutati in materiale, au scule moderne ecc.
    Nu cam au stina de sine si aprecierea fata de munca,, amesteca problemele cotidiene in cele cu munca,, desi clientul nu are nici un interes fata de problemele personale ale mesterilor.
    Cei din afara sunt foarte rar de gasit, cei care s-au intors fie nu cam faceau nimic pe acolo,, ori sperau la ceva prin tara, dar au luat teapa.Eu dupa multi ani in domeniu,, am tras pe dreapta,, doar mai coordonez echipe, mai bag la lopata daca e cazul,, in rest privesc cum merge piata constructiilor si inovatiilor un domeniu.

  7. #12

    Problema cu baietii astia este ca nu sunt seriosi: pot sa fie ok la tine si sa-si bage picioarele la urmatoarea lucrare.
    Mi-am luat teapa cu unii de au zis ei ca lucreaza in rigips si m-am dus si am cumparat si carat pana la et. 4 sacii necesari.
    Cand l-am sunat pe om luni dimneata sa-l intreb unde e, mi-a raspuns ca el a zis asa orientativ luni dimineata si ca e la alta lucrare. A trebuit sa car sacii inapoi la magazin.

    • #13

      Pai stai asa… sacii nu ti-ar fi trebuit oricum chiar daca lucrai cu altcineva?

    • #14

      @ Zarax – echipa următoare nu pune rigipsul pe saci, îl pune pe montanți :))

    • #15

      @Zarax handicapatii aia au zis ca lucreaza cu ghips, sau ceva de genu asta. Ideea e ca era un material cu care nu prea lucrau altii.
      Nu sunt specialist, eu am facut cum mi-a zis meseriasu: adica am carat ca prostu sacii pana la etajul 4 si apoi i-am dus inapoi la magazin, ca lui i s-a parut ca glumesc cand a ramas ca luni incepem treaba.
      Singurul lucru bun, e ca am putut sa fac retur la ei.

  8. #16

    Mă aflu în aceeași situație ca tine. Eu nu am întâlnit meșter serios și mă lupt de un an cu apartamentul în care stau. Vorbești cu ei, te înțelegi să vină la o oră, te duci la apartament, aștepți și… pula. Nu mai vine nimeni. Suni și, dacă îți răspunde, îți zice că a uitat. Stabilești o altă zi. Pula, nu vine. Eu m-am îneles cu unul, am stabilit o sumă și, pe parcurs, vedeam că îmi cere mai mult decât ar fi normal pentru stadiul în care se afla cu lucrările. Pe la 50% din lucrări l-am pus să îmi facă un calcul cu tot ce mai are de făcut și cu prețul final. Evident a rezultat un preț cu peste 50% mai mare decât cel la care ne-am înțeles. Acum caut și eu alt meșter, dar am luat-o de la capăt cu stabilitul întâlnirilor și trasul în piept.

    • #17

      Oare asa, la nivel teoretic macar, s-ar putea incheia un contract cu ei ? Contract simplu..de care gasesti pe toate drumurile..

    • #18

      Eu nu înțeleg cum va găsesc pe voi aceste firme de construcții sau aceste echipe…

      Dacă vorbim de echipe neoficiale, nu va exista în veci garanție.

      Dacă în schimb vreți sa faceți cu firma de construcții, cereți asigurare pe lucrare. Asigurătorul ii eliberează lui o polița care ajunge la beneficiar, iar dacă beneficiarul nu e mulțumit de termen, calitate, sau orice lucru negociat prin contract, acesta poate introduce polița de asigurare și instant are toți banii în cont. Ulterior asigurătorul se îndreaptă împotriva firmei.

      Dvs, cu banii în cont, căutați alta firma cu care faceți contract pe diferența de lucrări pana la terminare, iar ulterior ii dați primului diferența înapoi (dacă exista – de obicei exista dacă nu distruge mai mult decât repara). Preț fix, pausal, asigurat și liniște deplina.

      O polița pt a garanta o suma de 50 000 euro e în jur de 4000 lei. Pt 10 000 euro e undeva spre 2000 lei.

      Mie mi se cere polița la Marea majoritate a lucrarilor, e un stres, dar e de înțeles. Uneori primesc și avans de 50-70% tot garantat cu asigurare. Angajatorul e asigurat, eu am cu ce sa îmi fac treaba.

      Dar ca idee, dacă lucrați cu gigei va va costa mai mult sau la fel dar cu bătăi mari de cap.

      Poate cineva care are de făcut lucrări mai serioase se poate gândi și la varianta asta. (apropo de cei care vor zice ca o firma are capital de 200 lei și nu răspunde cu nimic – asigurătorul verifica vechimea, bonitatea, activele, administratorul și pe mă-sa probabil și nu eliberează asigurare decât dacă firma prezintă garanție prin vechime, nr angajați, și altele. În plus asigurătorului ii garantezi și cu bunurile personale, prezente sau viitoare).

    • #19

      Eu nu știam de faza cu polițele, o să mă interesez.

      Chiar în perioada următoare am de pus la punct un apartament nou (la gri) unde trebuie pus tot, gresie, faianță, podele, zugrăvit, etc.

      Dacă aș găsi o firmă care să facă tot de la a la z fără să trec prin 100 de meșteri la care să le car eu materialele aș face mâine.

  9. #20

    nu inteleg ce face doamna instalator la tevi cu o ruleta, un ciocan si o surubelnita

    • #21

      Repara masca de la chiuveta

    • #22

      [——————————|-]
      gay level detector

    • #23

      Am avut doua fete in clasa (am facut liceul de constructii sectia instalatii) si am avut alte trei fete in grupa, la facultate, instalatii in constructii. Deci desi pot spune ca sint sigur ca exista femei instalator (cele cu liceul) si chiar inginere de instalatii, io unul n-am vazut nici una sa si practice meseria. Si din anii 80 incoace am vazut ceva instalatori…

  10. #24

    Sincer cred că ieși mai ieftin dacă-ți deschizi un SRL și aduci vietnamezi. Îți faci lucrarea după care închizi firma și-i trimiți înapoi 🙂

    • #25

      Daaa.. dar sefu’ cine sa fie ? Nu exista echipa fara sef in Ro

  11. #26

    Bai, incetati din a-l mai face “tătar” pe gras!

  12. #29

    Eu inca am PTSD la 3 ani dupa renovare… 4 meseriasi schimbati. Primii 2 lucrau ok, dar nu aveam timp si ma strecurau cand se putea, numarul 3 l-am dat afara ca abia se misca iar cu ultimul era sa ma iau la bataie ca se gandise el mai bine si facea mai mult lucrarea decat stabilisem. Asta la final.
    Iar materiale? E foarte greu sa gasesti culori care nu sunt in categoria gri-bej-maro. Orice gaseam mai rasarit, fie nu se mai e pe stoc fie se aduce in x luni…

    • #30

      ce culori ai ales?

    • #31

      In baie alb dar cu câteva placi ce aveau elemente colorate, iar în bucătărie faianță alba și gresie care imita parchetul, și în culoare și în formă (cat de cat).
      Și asta după o lună de căutat și găsit doar hidosenii.
      Mai era o varianta cu placi colorate, dar erau aduse din Ucraina, și nu m-am riscat.

  13. #32

    Salut, am eu pe cineva, dar cum facem ca să vă pun în legătură să discutați mai multe ? E vorba de prieten foarte apropiat deci de aia ma bag sa recomand, nu e din auzite etc.

    • #33

      i am dat mailul tau

    • #34

      Mersi, deci trimisesem comentariul… dădusem refresh din greșeală și n-am știut daca s-a dus sau nu și am mai scris o data ca să fiu sigura.

  14. #35

    Am eu pe cineva, dar cum facem ca să vă pun în legătură să discutați? E un prieten apropiat, de aia mă bag sa recomand, deci nu din auzite etc..

  15. #36

    Merci mult din nou tuturor! Am inceput sa vad o luminita 🙂

  16. #37

    Doar o constatare: am o vaga impresie ca ai vorbit cu echipele de interior-designeri, le-ai “imprumutat” ideile, dupa care ai vorbit cu echipele de muncitori separat sperand ca poti scoate la pret bun cu ideile altuia. Nu incerca sa negi. Intamplarea face ca eu sa cunosc cativa oameni din domeniul asta in RO si povestea se scalda prin aceleasi ape.

    Probabil ca pentru tine nu reprezinta un mare furt – dar pentru oamenii aia reprezinta cel putin cateva zile de munca (da, vazut situatia pe teren, venit cu idei, formulate intr-un mod convenient, poze, materiale, etc). Toate astea costa.

    Deci, tu nu esti serios/serioasa – dar te astepti ca altii sa te trateze in schimb “asa cum trebuie” …

    • #38

      Cum ar putea sa fure ideile de la designeri? Sora-mea a vrut sa se intalneasca cu niste designeri si numa’ intalnirea de consultanta costa x lei, asta fara sa mai punem randarile 3d care mai costau si alea nu stiu cat (daca voiai sa ti le faca, dar serios, la ce mai iei designer daca nu faci si niste randari inainte?). Serios intreb, nu te ironizez.

    • #39

      Stiu foarte bine ce am facut, si daca tu cunosti oameni din domeniu in RO ar trebui sa intelegi foarte bine cum lucreaza, dar hate-ul din online si “habarnistii” trebuie sa apara pe orice subiect.
      Nimeni nu iti ofera idei doar in urma unor discutii, se ofera doar un plan de proiect (ce se va genera in urma implementarii, timpi de executie), costuri si exemple de proiecte implementate (care sunt publice).
      Nu neg ca exista un cost pentru designer sa iti genereze o astfel de oferta , dar asta tine doar de partea comerciala.
      Orice idee de amenajare vine doar dupa semnare, si dupa plata unei prime transe prin care designer-ul se asigura ca isi acopera costurile si eventual ideile generate.

    • #40

      Pai:
      * in povestea lui nu spune asta;
      * e relativ foarte aproape de ce povesti stiu eu spuse de partea cealalta a gardului.

      Nu stiu cu cine a vorbit/a vrut sa vorbeasca, dar mi se pare o metoda relativ buna ca sa-si protejeze munca.

    • #41

      Terminați cu prostiile, ofertarea, evaluarea lucrărilor nu se plătește…

      Dacă primeam bani la fiecare oferta făcută, acum scriam comentariul din Monaco… Dar scriu din sectorul 5…

      Și vorbesc de oferte de instalații, minim 1000 de repere. Organizat pe capitole, trimis pachete către mai mulți furnizori, selectat cele mai bune preturi, recentralizat, verificat stocul verbal la nivel de execuția probabila în timp a lucrării, și tot tacâmul. Săptămâni de munca, nici măcar un telefon înapoi. Se întâmplă. Aia e.

      Uneori dezvoltatorii trimiteau cereri de oferta doar ca să vadă pe unde mai e piata…

      Rata de câștig a ofertelor 3,4 %.

      Adică teoretic 96 de oferte muncite fără bani. Practic acele costuri sunt în cele 4 câștigate.

      Hai sa nu ne mai ascundem după deget.

  17. #42

    creativehomeconstruct.ro/

    8 luni am tot dat peste tot felul de echipe f****e si nu am avut cu cine sa ne renovam noua locuinta. Cu baietii astia mi-a pus al de sus mana in cap. Stefan, patronul firmei sta la locatie cu muncitorii pana se termina lucrarea. Echipa e veche, majoritatea lucrand de peste 5-6 ani cu el. Nu sunt muncitori necalificati. Nu iti bati capul cu haleala muncitorilor, alcool (nu au voie deloc), sau sa discuti cu fiecare in parte. Vorbesti cu Stefan si rezolva el. Nu e genul santierist, dar e un foarte bun meserias si poti discuta cu el despre orice, de la fotbal pana la filozofie. Nu stiu daca ii vei prinde liberi in perioada asta, dar merita sa dai un telefon sa vezi. Nu sunt ieftini, nu sunt nici extraordinar de scumpi. Daca poti astepta o luna, doua, trei dupa ei asteapta. Iese totul brici si nu ai stres deloc. Dupa 3 ani de la renovare inca arata tipla in apartamentul nostru. As garanta cu viata pentru ei daca as putea.

  18. #44

    Eu mi-am facut singur apartamentul: turnat sapa in dormitor/sufragerie, gletuit pereti in toata casa, lavabila, parchet laminat, “sapat” santuri pentru instalatia electrica + gauri pentru doze + astupat la loc dupa montarea copexului si a dozelor (firele le-a tras/legat electrician autorizat). Am modificat instalatia in baie de la o baterie comuna la baterii separate cada/chiuveta etc. Am facut mascari din rigips la niste tevi.
    Gresia/faianta nu le-am schimbat (instalatia in baie am facut-o acum 10 ani), dar urmeaza si alea.
    Am muncit cele patru saptamani cat am avut concediu de de la opt dimineata pana seara la 22, iar trei luni de la 18 la 22. Nu m-am bagat in pat mai devreme de miezul noptii. Inclusiv sambata si duminica pentru ca am mancat si in zilele alea.
    A iesit mai bine decat lucrari facute de meseriasi laudati si bine platiti.
    Am slabit in patru luni sase kg, le-am pus la loc cu pandemia.
    Nu vreau nimic, nici nu ma laud :). Vreau doar sa spun ca, daca esti putin indemanatic si ai vointa, ti le faci singur. Nu e pentru toata lumea, e munca grea si murdara. Dar nevoia te invata.

    • #45

      @marcian- cred ca solutia asta e la indemana oricarui om daca are vointa. In primavara asta am bricolat la curte si apartament cat pentru 5 ani. Nu am pus faianta sau gresie-dar sunt sigur ca nu e rocket science. Vointa si timp, atat.

    • #46

      Felicitari Marcian, tocmai ai admis ca esti platit mai prost ca un “mester”.

      Gandeste-te serios daca nu merita sa faci un upgrade la career path.

    • #47

      @gogu

      Cel mai probahil.toti suntem platiti mai prost decat un mester. Nu cred ca e o rusine asta. Ma rog!
      Dupa ce mwlesterul nr 1 nu a mai raspuns la tel, am inceput sa caut altul. Lucrarea nu era laborioasa inca de la inceput. Un meste nr2 mi-a cerut 2000 lei ca sa puna niste placi de faianta pe partea exterioara a cazii si sa puna chitul de faianta si gresie. Am mai cautat, nu am gait ceva acceptabil si le-am pus eu. A iesit impecabil.

    • #48

      @MArcian

      Da, cu puțină îndemânare ți le faci și tu, că nu-i mare scofală. O parte din ele, care necesită finețe, pricepere sporită și bla-bla, am preferat să bag meseriaș: faianță/gresie, mutat o țeavă de gaz, apa trasă pe PPR, toată instalația nouă, mobilă pe comandă montată de băieți.
      Da-n rest reparații la pereți, glet, amorsă, lavabilă, parchet, plinte, instalație electrică, prize, intrerupătoare, montat de cuptor+plită, hotă, chiuvete la baie și bucătărie, racordat la apă și gaz, baterii, corpuri de iluminat, instalat mașină de spălat în locul nou, reperat niște clanțe la uși, toate au fost făcute de mine. Am scutit o gălăgie de lovele.
      A, că nu a ieșit ca la un meserias ce face zi de zi asta? Nu mă plâng, sunt făcute de mine, nivelu de pretenții este mai scăzut. Dar e la mine acasă, e curat, e funcțional, tot pus la locul lui, iar de diferența de bani dată zugravilor, montatorilor, mi-am permis niște obiecte și materiale mai de calitate.

  19. #49

    Felicitari pentru ce ai realizat si pentru ambitie! Indemanare am , sper totusi sa nu ajung la necesitatea de a mi le face singur, efectiv nu vad cum as avea timp.
    Dar in orice caz, ma cunosc, ar fi imposibil de departe sa scot aceeasi lucrare ca un om care face asta zilnic de ani buni.

    • #50

      Am inceput si eu renovarea apartamentului in iulie 2020, din cauza de covid (sau datorita) . Echipa din provincie, dar buni meseriasi (respectivii au lucrat la toate rubedeniile mele). Au estimat din start 5 saptamani, timp in care am stat cu chirie- si la pret au sarit, dupa jumatate din lucrare, cu 10% peste estimarea intiala. Intial, m-am enervat, dar dupa ce am citit aici m-am linistit.

      Ptr un apartament de 52 mp, 6000 si un pic de euro – cu materialele incluse. Voiam, la final, sa fac un pic de circ – ca sunt genul ala, de smecherasi – dar au facut o treaba absolut grozava. As mania pe dumniezo sa mai fac si eu circ. Daca inca mai cauti, iti dau nr 🙂

  20. #51

    La tine e lucrare serioasa 🙂
    Pe cine cunosc eu face lucrari mici(un hol, o baie, o bucatarie sau o camera) care sa nu dureze mai mult de 6-8 zile per lucrare.
    Sunt diferente de pret pt ca unii lucreaza pe stil vechi( respectarea etapelor in executie) si altii pe stil nou( sarirea unor chestii pt ca beneficiarul tot nu le stie)

    Exemplu: m-a inundat vecinul si,amiabil, mi-a propus ca vine el cu muncitorii. Am zis sa nu mai apelez la omul meu si am acceptat. “Meseriasii” imi faceau peretele si tavanul ud in 2-3-4 ore=pe stil nou.
    Pe stil vechi se curata bine locul, se faceau reparatii, se astepta uscarea, se slefuia apoi se dadea prima mana de lavabila si se lasa la uscat. A doua zi, dupa uscare se dadea a doua mana , se lasa la uscat si se faceau retusurile.

    • #52

      Poti lasa niste date de contact pt muncitori stil vechi, pliz? 🙂
      Eu de 2 ani de zile tot caut pt niste lucrari mici (de pus 4-5 placi de gresie/faianta in baie, unde s-a spart pt inlocuirea unor tevi // varuit un hol si tavanul in bucatarie) si am dat numai peste mesteri care ori nu stiau sa puna gresie si faianta (se bagau doar la varuit), ori locuiau prea departe si refuzau sa vina pana in Berceni, ori nu erau interesati de lucrari mici.

  21. #53

    Eu am intrat doar pentru poza cu domnisoara instalatoare

  22. #56

    are domnu’ tatar emailul meu, imi scrii si iti pot recomanda o firma serioasa, cu contract, factura.

  23. #57

    Eu am luat o casa la stadiul gri si dupa ce mi-am luat o teapa cu un muncitor ”serios” care face treaba buna si care m-a incurcat vreo 3 saptamani, am apelat la tatal unui prieten.
    Omul a fost foarte serios, am negociat si discutat totul inainte, nu a lipsit nicio zi de la munca – din momentul in care mi-a spus ca poate sa inceapa proiectul si am iesit bine, per total.

    In cazul in care va intereseaza puteti sa sunati la telefon 0764.449.669 – Gica Chirica.
    Omul este din Otopeni, deci probabil ca va fi mai tentat sa lucreze in zona de Nord, dar fiecare discuta la telefon ce doreste.

    Daca intreaba de unde aveti numarul, puteti sa spuneti ca de la Radu din Otopeni, caruia i-a facut casa.

    Bafta!

  24. #58

    “Echipele de muncitori cu care am discutat au avut preturi intre 5.000 si 10.000 E”
    Ai ales pe cei mai ieftini, de ce crezi ca erau mai ieftini decat restul ?
    Te-au lasat balta pentru ca si-au dat seama ca pretul e mult prea mic.

    • #59

      mmoartea pasiunii cand vezi romani considerand ceva normal o tiganie

  25. #60

    Daca aveti recomandari de echipe faine si pentru Iasi, ar fi super. Multumesc!

  26. DEȚINEM PERSONAL CALIFICAT PENTRU TOATE DOMENIILE DE RENOVARE, CUM AR FI:

    Reconfigurare instalație electrică;
    Înlocuire tablou electric;
    Schimbare instalații sanitare și termice;
    Decopertarea apartamentului;
    Dezafectare obiecte vechi;
    Aplicare gleturi grosiere 126ct;
    Aplicare gleturi 127 ct;
    Aplicare plasă armare (pentru pereții de zidărie);
    Uniformizare gleturi prin șlefuire;
    Aplicare amorsă pentru pereți și tavane;
    Aplicare vopsea lavabilă (2 Straturi);
    Montat faianță + chitire;
    Montat gresie + plintă;
    Montat parchet laminat + plintă;
    Montat aparate electrice (întrerupatoare, prize, corpuri iluminat);
    Montat uși de interior + ușă intrare (incluziv pervazele);
    Montat glafuri de interior și exterior;
    Montat obiecte sanitare (wc, chiuvetă, cadă sau cabină duș + accesorii baie);
    Montat calorifere + robineți;
    Turnat șapă autonivelantă;
    Curățenie după constructor;

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam