Luna a intrat în faza aia de plictiseală a gravidelor în care nu mai are ce să facă, în afară de a ieși la shopping sau de a citi.
Vă rog, salvați-mi portofelul, dați-i idei de cărți.

Bine, glumesc, de fapt discuția a pornit de la cumpărarea cărții Handmaids Tale și despre faptul că eu citesc Science Fiction și ea nu știe de unde să se informeze asupra aparițiilor de cărți normale, cu dramă, cu lacrimi, chestii de astea naturale pentru femei.

Așa că da, dacă știți de alea cu dramă, cu chestii, apariții recente, nu cărți vechi de 200 de ani reeditate, simteți-vă liberi să le spuneți. Traduse în română, nu ne interesează în engleză. Cărți reale, nu dezvoltare, nu Osho, nu Murakami, nu COelho și bălării de astea.

Mesi.

PS: Dacă a mai ieșit vreun SF bun, sunt deschis.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

80 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Romanele de cafea ale lui Mihail Drumeș. În cazul în care nu le-a citit deja în liceu, desigur :))

    • #2

      Omul a zis “nu reeditări de acu’ 200 de ani”. Drumeș cred că citea și mama în liceu. L&am citit și eu în liceu. Un fel de Teodoreanu, dar un pic mai telenovelă (ca stil, nu ca lungime).

  2. #3

    Recomand cu doua maini Raluca Feher – Sa nu razi :(( am devorat-o in acest weekend si te face se uiti un pic asa inauntru …

  3. #4

    Boss, eu nu pot recomanda decât nimic nou pe frontul de vest pt ca e singura carte citita de mine. Când stăteam pe buda citeam cate 3 pagini

  4. Păi pentru domnul, ceva SF ar fi programul de guvernare PSD, iar pentru doamna scrie ceva fin acum Liviuțu, e cu lacrimi, cu iubire, cu trădări, plângi cu lacrimi cât oul de rață. Mai are puțin și termină, 2..3 zile… 🙂

  5. #6

    Din ce mai citește doamna – Khaled Hosseini (vânătorul de zmeie, splendida cetate a celor o mie de sori, etc). Am văzut ca sunt la moda de cativa ani autorii (și autoarele?) din spațiul asta ușor exotic. Din ce-am mai citit eu, Isabel Allende (casa spiritelor. Și nu numai). Bine, dacă nu trece la Harvey karp, Sarah okwell Smith, sau ce mai e la moda acum pt creșterea plozilor. As putea sa verific conturile de libris / elefant, ca le-am luat pe toate, dar ai prins ideea :))

    • #7

      Margaret Atwood are multe carti scrise, daca spui ca i-a placut Povestea slujnicei.
      Tetralogia napolitana a Elenei Ferrante.
      Cum a zis cineva mai sus, Isabel Allende, dar nu cartile autobriografice daca e insarcinata, vb mult despre moartea fiicei sale.

    • #8

      Khaled ăla e slab rău. Allende nu se compară, iar pentru cei mai de stânga e chiar o datorie morală să o citești, din respect pentru taică-su. Muie Pinochet!

    • #9

      @maithun: nu-ți urez muie, că nu-mi place sa fac cadouri/complimente la necunoscuți.
      Pinochet o fi fost el un dictator sângeros, dar uită-te unde se afla Chile în comparație cu restul democrațiilor sud-americane.
      Mie chiar mi-ar plăcea unul de-asta, care sa arunce cu extremiști de stânga din elicopter, in largul mării.

    • #10

      @Hellfire: Ești prost

    • #11

      Tu stultus es, sa pastram o urma de cultura

    • Aparent nu prea conteaza ca chile au 30 de ani de democratie…

    • #13

      păi democrația a urmat după Pinochet.

    • #14

      Mie mi-a plăcut Khaleed, îl recomand. Și mi-a mai plăcut mult, in ultima vreme, Elif Shafak.

  6. Știu pe cineva care are o colecție impresionantă de cărți electronice traduse în română. Și a mai și primit de la alții pe deasupra. Să mai spun sau le-ați citit pe toate?

    • #16

      Eu AM o colecție de cca 9200 de cărți electronice traduse în română. Poate o să am timp, până la sfârșitul vieții să le citesc pe toate.

    • #17

      dar sună așa, impresionant să zici că “AI” 9200 de cărți format electronic, nu?
      Pe mine chiar m-ar impresiona cu adevărat un om care să-mi zică că a citit peste 2000-3000 de cărți la viața lui și să și poată să vorbească pe scurt despre conținutul fiecăreia în parte, drept dovadă că a și înțeles ce a citit, nu au fost doar litere și cuvinte care se plimbau prin fața ochilor!

    • @Valentin. Eu mă refeream la dl Ametcea. Are deja o colecție impresionantă (și câteva sute dintre ele de la mine 🙂 ).

    • #19

      nu mai am ochi de ebookuri, tinere

    • #20

      @Dumitru Toma, am citit probabil 2-3000 de cărți la viața mea. dar citesc destul de susținut de vreo 30 de ani. s-ar putea să nu-mi amintesc titlurile unora dintre cărți (dar să-mi amintesc despre ce e vorba), s-ar putea să fi uitat multe, s-ar putea să am nevoie de vreun indiciu să-mi amintesc de multe cărți, dar pot spune cel puțin 2-3 vorbe despre foooarte multe dintre cărțile pe care le-am citit.
      și da, și eu am adunat peste 2000 de ebook-uri (și câteva sute pe hârtie, astea sunt citite în proporție de cca 75-80%), într-o formă sau alta și sap prin ele ca Andy prin zidurile Shawshank. 🙂

  7. #21

    Aaaaaaaa?! Cărțile lu’ Eftimie?! :))

  8. #22

    Dacă vreți să știți ce noi arome exotice de rahat mai gustă editurile și instituțiile noastre culturale:

    „Reprezentanții editurilor româno-chineze au mai semnat și un acord de cooperare editorială cu România pentru o serie de studii despre doctrina politică a lui Xi Jinping „Socialist Thoughts with Chinese Characteristics in the New Era”. Seria cuprinde 30 de volume semnate de un grup de studenți și experți de la Universitatea Renmin din China.”

    www.stiripesurse.ro/romania-ara-invitata-de-onoare-la-targul-de-carte-de-la-beijing_1365052.html?fbclid=IwAR1HZHTNjm5l6S6bxJmuBmsZgAmV4RZBj2u0zY4YkrkFgCQyuqdz-bt61Gw

  9. #23

    Da, Allende e mișto de tot (“casa spiritelor”, “fiica norocului”, “portret în sepia”, “de dragoste și umbră”, “Eva Luna”, “povestirile Evei Luna”).
    “Învățare”- Tara Westover. Recomandată de Obama și Bill Gates. Și de mine. 🙂 (Și dacă ai nițică răbdare pot trimite și un pdf).
    Hoseini e too much drama. Și nu e fabulos ca scriitură.

  10. #24

    Orice carte de Kate Morton – nostalgie, dramă, secrete de familie, siropos fara sa iti fie greata. Nu ai cum sa pui cartea jos.

  11. #25

    Pentru doamna recomand Fredrick Backman: “Un bărbat pe nume Ove”, “Scandalul”, “Bunica mi-a zis că-i pare rău”.
    Pentru tine, că ești SF-ist de-al meu, în caz că nu ai citit: Alastair Reynolds “Spațiul revelației”. De fapt, cartea asta deschide un univers întreg, vezi pe Wikipedia.
    Bun, dacă dorești, ți le pot da în format electronic.

    • #27

      @valentin: faci un pustiu de bine si donezi si altora o parte din colectia ta electronica tradusa in limba romana? 🙂

    • #28

      daaa, Fredrik Backman e mișto de tot.

    • #29

      Salut, as vrea si eu cartile de Fredrick Backman si cea de Alastair Reynolds, daca le ai in format electronic.

      Lasa-mi, te rog, un mail unde sa-ti pot da un semn,
      Multumesc. 🙂

    • #30

      Daca se poate, vreau si eu reynolds. Fenkiu!

  12. #31

    așaaa, să revin.
    Chimamanda Ngozi Adichie- ”jumătate de soare galben” și ”hibiscus purpuriu”. foarte recent a apărut ”americana”, unii zic că e mișto, alții că nu se ridică la înălțimea celorlate. pe asta n-am citit-o.
    ”drumul spre casă”- Yaa Gyasi. destul de mișto, la scriitură mai e un pic de lucru, dar e prima carte a autoarei.
    dacă dorește cărți de inspirație istorică, Phillipa Gregory cu seria Tudorilor și tot restul. nu sunt chiar capodopere, dar te țin în priză.
    Tracy Chevalier cu ”fata cu cercel de perlă”, ”albastru pur”, ””îngeri căzători”, ”făpturi uluitoare”, ”simetria de temut”, ”la marginea livezii” mi-a plăcut mult.
    dacă dorește niște dramă, încă niște dramă și deasupra iar niște dramă, iar pe la colțuri bine îndesată niște tragedie, ”o viață măruntă”- Hanya Yanagihara oferă din belșug așa ceva.
    ”rătăcitorii”- Olga Tokarczuc. n-am citit-o încă, dar a luat Man Booker Prize anul trecut și de obicei, cărțile care au luat premiul ăsta sau Pulitzer nu m-au dezamăgit.
    ”middlesex”- Jeffrey Eugenides- foarte, foarte, foarte mișto.
    ”lebedele sălbatice- trei fiice alte Chinei”- Jung Chang. nu chiar o capodoperă dpdv literar, dar interesandtă dpdv memorialistic.

  13. #32

    @Arhi vezi că le-am trimis
    @random woman de ce nu? Dacă am ce-ți dorești, cu plăcere.

    • #33

      @valentin: sar’na. daca imi da cetin adresa ta de email, o sa iti scriu ce ma intereseaza.

  14. #34

    Asa, ceva de suflet: Tara Westover – Educated
    Un fel de review aici: www.dollo.ro/2019/06/invatare-tara-westoever-cartea-americilor/

  15. #35

    Acum un an și jumătate am citit trilogia secolului de Ken Follett, e ficțiune istorică centrată pe familii în diverse țări și arată viața înainte, după războaiele mondiale și în perioada de după. Ken Follett mai are așa o serie Kingsbridge tot ficțiune istorică dar în vremuri medievale, după asta s-a făcut filmul stâlpii pământului. Cititorul de cadavre – Antonio Garrido, ficțiune istorică în China medievală, e despre unul din cei mai vechi medici legiști. 11.22.63 – STephen King, dramă, nițel sf dar și ficțiune istorică, time travel. Ok, da să nu o mai lungesc, recomand să-și facă un cont pe goodreads, acolo își adaugă prieteni cărora le vede recenziile sau vede cărți asemănătoare cu ce au citit ei sau a citit ea.

  16. #36

    Dragoste virtuala 1&2. Partea intai a fost mult mai buna, cei doi care se indragostesc au un dialog absolut delicios (si foarte ironic/sarcastic).

    • #37

      Victor Kernbach- Enigmele miturilor astrale, Mituri esentiale, Biserica in involutie. Il bate pe Erich von Daniken de departe!
      De ce doar drama sau fictiune realista, ceva stiintific strica?
      Poate iese bebelul direct doctor in paleoastronautica, mai stii?

    • #38

      probabil pentru ca asa cum nu imi plac mie dramele si nu citesc porcarii de alea, asa nu citeste ea porcarii sf de ale mele

    • #39

      intotdeauna partea a 2 a e mai naspa:))

  17. #40

    de ce sa-si piarda timpul cu cititul cand exista forumurile de mamici care o asteapta.
    Subiecte interesante precum, ne mai vaccinam puiul? e bine ca puiul sa va vada dezbracate ? ce culoare mai are cacuta puiului vostru dar si cum sa-l evitam pe tati in pat, toate ii vor da suficiente subiecte variate de citit pentru a fi pregatita pentru prima iesire cu puiul in parcul IOR. A propos, vopseaua bancilor din IOR este suficient de bio pentru pui?

  18. #41

    Buna ziua,
    A citit pana acum ceva de Jeffrey Archer? Daca nu, pot sa trimit eu vreo cateva carti care mie mi s-au parut foarte bune (Cain si abel, In linie dreapta (asta mi-a placut in special, a 11-a porunca, etc). Tipul e foarte bun povestitor si cred ca nu s-ar plictisi doamna. Daca le vreti, le pot trimite. Am si ceva SF-uri. Mai am Rodica Ojog Brasoveanu (printre care si 3 din cele 5 romane istorice scrise de ea), Ioan Dan (tot romane istorice), Stephen King, etc.
    Le am in format pentru e-book (eu citesc pe un Kindle paper white)

  19. #42

    Marile minciuni nevinovate, Liane Moriarty – muuult, dar mult mai buna cartea decat serialul cu acelasi nume 😀

  20. #43

    Naomi Alderman a scris o serie de carti SF/distopice/utopice, incepand cu Power, despre o lume in care femeile dezvolta un “organ” care genereaza electricitate 😀 e foarte exciting de citit, atat pentru un fan SF cat si ca lectura “de femei”.

    Water for Elephants e o carte oarecum de plaja, romantica si interesanta.

    Vad ca zic si altii, dar plusez si eu pentru Chimamanda Ngozi Adichie, Ken Follett, Fredrick Backman, alte titluri Margaret Atwood – carti citibile dar inteligente.

  21. #44

    Pentru Luna recomand și eu oricare Fredrik Backman, Istoria Albinelor de Maja Lunde, Eleanor Oliphant se simte excelent de Gail Honeyman, Necredincioasa de Ayaan Hirsi Ali, O viată măruntă de Hanya Yanagihara, Tetralogia napoletana de Elena Ferrante, Proiectul Rosie de Graeme Simpson, Flori pentru Algernon de Daniel Keyes.

  22. Pentru matale as fi recomandat Ian Douglas. Dar vad ca nu e tradus. Nasol sa bagi numa in limba materna, pierzi o gramada de material.

    Bine, nea Ian are niste mici scapari prin cartile lui. Se indragosteste de cate o comparatie si o foloseste de cateva ori in 2 capitole. Iti repeta acelasi proces de parca scrie pentru baieti care fumeaza dementza si uita de la o pagina la alta.
    Altfel explica niste chestii ULTRA MISTO
    – cum ai nave care sa depaseasca c-ul
    – cum arata o lupta in spatiu
    – faptul ca extraterestrii sunt TOTAL diferiti de noi.
    – evolutia omenirii in viitor

    Foarte misto

    • #46

      daca zici ca e asa.misto, ia baga niste titluri

    • eu le-am citit pe astea trei din Star Carrier series
      Earth Strike (2010)
      Center of Gravity (2011)
      Singularity (2012)
      dar, revin: din punct de vedere stilistic nu e cel mai bun scriitor. Din punct de vedere al amanuntelor stiintifice e zid.

      Acum is pe fantasyuri, dupa care probabil mai trec pe sefeuri 😀

  23. #48

    Bune și romanele mai vechi. Gabriel Garcia Marquez e incă bun, si nu este Coehlo. Un veac de singurătate, Toamna Patriarhului, Despre Dragoste și Alți Demoni.

  24. #49

    Cum nu mai am timp sa citesc (si nu imi place sa stau toata ziua cu font de 12 in fata ochilor), m-am trecut pe Audible si carti audio (cam scumput totusi). Ar fi o solutie pentru Luna sa se poata bucura si de shopping si de carti.

    Lasand gluma la o parte, ultima carte care m-a impresionat (si care a impresionat-o si pe logodnica) a fost Trevor Noah – “Born a crime” (ideal e versiunea povestita chiar de autor, de unde si referinta la Audible). Are drama, lacrimi, momente amuzante…

    Legat de SF-uri, sunt in proces de a asculta colectia de povestiri scurte ale lui Arthur C. Clarke si este frapant ca in ziua de azi se face mult Science Fantasy dar putin spre deloc Science Fiction…

    • #50

      da, asta cu fantasy e usor enervanta, toata lumea vrea sa faca noul game of thrones, putin vor sa faca razboiul batranilor

    • #51

      Faza cu Hitler e bestiala

    • nu prea am ascultat noii GoT ci mai degraba din zona LoT. Ce citesc acum pare chiar un trecut al lui Witcher.

  25. #53

    SF netradus încă: Richard K Morgan trilogia care începe cu Altered Carbon, urmat de Broken Angels și terminat cu Woken Furies.

    Citește-le până se televizează.

    • #54

      Din seria aia de Richard Morgan, primele două sunt deja traduse și apărute la Editura Paladin.

  26. #55

    Io cand vad cocalari zicand ritos:bro, io am citit numa in engleza ca sunt “muc si sfarc” , sunt smecherabil, sustenabil, angajabil, as avea o singura nedumerire, pe bune? ai veleitati de traducator desi esti sarac, vai muma ta?
    Cum? Nu te-a angajat nicio editura pe 15000 E sa traduci din Kant sau Șopenhauer cand esti atat da destept si cult in cap?
    A se scuti cu manelismele!

    • faptul ca tu nu poti citi o carte in engleza nu inseamna ca e cine stie ce super realizare.
      pe de alta parte am impresia ca nu prea siti nici cat castiga un traducator.

      Pe de alta parte, stiu ca pentru voi este socant. Traducatorul nu tre sa stie bine limba din care traduce…

  27. #57

    Subscriu la Margaret Atwood, care nu scrie numai proza SF.
    Dar vorbind de SF, pe lângă Handmade’s Tale, cartea Oryx and Crake mi s-a părut excepțională; deschide o altă trilogie, deși celelalte 2 romane cam strica farmecul lui Oryx and Crake.
    Nu știu dacă sunt traduse in Româna.

    • #58

      Margaret Atwood are serie de autor la Editura Art. Trilogia de care vorbești este deja tradusă.

  28. #59

    carti ca pentru doamna, dintre noile aparitii… si smart scrise dar si relaxante, ca pentru o vacanta usoara …
    sarcina usoara si bucurie sa fie!

    www.humanitas.ro/humanitas/regele-%C8%99i-duduia

    nemira.ro/madame-picasso

    www.humanitas.ro/humanitas/iubirile-lui-hemingway-povestite-de-el-%C3%AEnsu%C8%99i

    www.humanitas.ro/humanitas-fiction/lebedele-de-pe-fifth-avenue

  29. #61

    si inca un titlu -autobiografie – care o sa-ti placa si tie foarte mult. viata lui Anthony Quinn, relatia cu mama, educatia super dura data de tata, saracia si ambitia de a face lucrurile in felul lui, e o carte despre “manhood”…

    nemira.ro/pacatul-originar

  30. #62

    @Ionutc și @random woman ptrscvalentin@gmail.com. Dați mail pe adresa asta.

  31. #63

    Urmeaza sa apara niste SF-uri bune rau in limba romana. Sunt acum alegerile si sa vezi tu programe de guvernare de le iei, de la toate partidele, si-ti faci ditamai SF-ul

  32. #64

    Ce recomand eu, e de genul crima- politist, care contine si romantisme din alea gen “protagonista se indragosteste de X, dar e pe sistemul lasa-ma-mi place, femeie dura, alea alea” :)))). Destul de moderne. Nici mie nu imi plac cartile vechi.

    Ce am citit si mi-a placut:
    www.elefant.ro/chirurgul_03d6f4b0-fc10-4014-a0ac-b461f64963fd

    www.emag.ro/ghici-cine-moare-primul-m-j-arlidge-9786067191721/pd/D4TQ2MBBM/?X-Search-Id=02c257fe907fc04b8909&X-Product-Id=549981&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view
    www.emag.ro/ghici-ce-i-in-cutie-m-j-alridge-9786067193978/pd/DKH83YBBM/?X-Search-Id=93db4ae29fa90338ae5f&X-Product-Id=25297886&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

    Mai sunt inca 2 carti din seria asta, pe care intentionez sa le comand si eu:
    www.elefant.ro/casa-papusilor_e1e4a888-d71d-476e-a085-0da84945c60e
    www.elefant.ro/casa-papusilor_e1e4a888-d71d-476e-a085-0da84945c60e

    Apoi, le-am citit si pe astea. Sunt mai pe stilul Sandra Brown asa, usor de citit, faine :)).

    www.emag.ro/valea-papusilor-vol-1-jacqueline-susann-9786066006804/pd/EB1L60BBM/?X-Search-Id=13437903172bce8ac0fd&X-Product-Id=25903759&X-Search-Page=1&X-Search-Position=1&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view
    www.emag.ro/valea-papusilor-vol-2-17644/pd/DDRM6KBBM/?X-Search-Id=13437903172bce8ac0fd&X-Product-Id=24678726&X-Search-Page=1&X-Search-Position=2&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view
    www.emag.ro/celebritate-9786066002448/pd/E3B760BBM/?X-Search-Id=e7d3373503485ac3c6da&X-Product-Id=25912086&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

    Astea-s raritati, in general citesc mult fantasy (The Witcher, Cronicile Wardstone, d’astea…)

  33. #66

    Am uitat sa adaug, daca vrea, intr-adevar ceva super usor de citit, carti din alea de buzunar, ii recomand colectiile astea “chick lit”. Fix dupa cartile de genul s-au facut filmele gen “Diavolul se imbraca de la Prada” sau “Bridget Jones”. Ca sa stie :)).
    Ma rog, daca nu stia de ele deja. Dar cum n-am de unde sa stiu, las aici un link cu niste exemple. Nu mai stiu exact ce-am citit, ca-s genul ala de carti pe care le citesti pentru relaxat neuronii si dupa ce inchizi cartea, uiti de ele :)).
    www.libhumanitas.ro/carti/literatura/chicklit.html

    • #67

      nu, nu vrea. vrea drame, scrie in text

    • #68

      Da, sori, nu stiu ce am avut azi, ca de regula sunt atenta la detalii :)))). Pana si la Decathlon era sa o fac de oaie, era o tipa la casa, cu deficiente de auz. Si avea panou mare langa ea, unde scria la fel de mare, ca pentru prosti, ca nu poate auzi si nu poate vorbi. Si eu, evident, ma apucasem sa o intreb chestii, noroc ca era cu spatele si am vazut la timp panoul, ca ma faceam de cacat la maxim.

      Eh, poate vede altcineva si ii foloseste,, personal, am bagat pe wishlist multe carti recomandate mai sus :))).

    • #69

      :))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  34. #70

    daniel keyes: flori pentru algernon, mintile lui billy miligan
    robert galbraith: seria cormoran strike (politist)
    jo nesbo: politist. Poate incerca “Fiul”. Nu e o serie…pana acum
    mika waltari: egipteanul – istoric
    eiji yoshikawa: taiko – istoric
    dan dobos: elefantul in bostanarie
    john fowles

  35. #71

    Cred că singura carte pe care am citit-o în ultimii ani care se potrivește descrierii e „Fata din tren” de Paula Hawkins.

  36. #72

    Azi au fost 4 articole pe blog: unul despre ceva festival, unul despre mobila, unul despre haleala si unul despre carti.Cel despre carti a adunat cele mai multe comentarii.Blogul #1 din Romania.

  37. #73

    Destin si furie de Lauren Groff

    Revolutionary road de Richard Yates

    Si indiferent de ce spune jumatatea ta, draga Luna, fara “clasice” nu se poate:

    Jane Eyre

    La rascruce de vanturi

    Anna Karenina

    Pe aripile vantului

    Lolita

    • #74

      :))) am mai citit si eu totusi, nu sunt la prima carte

    • #75

      Auuu, scuze draga Luna.. chiar nu am vrut sa se inteleaga asta. Ma gandeam doar cum sa-ti fac cunostinta cu Mr Rochester ! (Acum mi-o iau de la domnul si sotul tau dar nu conteaza).
      Trebuie sa te rasfatam si noi in momentele astea fericite de viitoare mamica, nu doar sotul!

  38. #76

    Pentru doamna, nu stiu. Pentru tine Scribd poate fi o surpriza placuta.
    www.scribd.com/user/15424106/virzav/uploads

  39. #77

    Numele vantului de Patrick Rothfuss

  40. #78

    Nu stiu dacă e o carte recomandată (recomandabilă ?) în perioada de graviditate, da’ Parfumul lui Patrick Suskind e faină.

  41. #79

    Câteva sugestii de locuri de unde se pot descărca cărți.
    pentruprieteni.com/util/sute-de-mii-de-carti-gratuite-pentru-tine-te-intereseaza/

  42. Acolo unde femeile sunt regi – Christie Watson, Splendida cetate a celor o mie de sori – Khaled Hosseini, Cele patruzeci de legi ale iubirii – Elif Shafak, Vanatorii de zmeie – Khaled Hosseini, O logodna foarte lunga – Sebastien Japrisot, Vara in care mama a avut ochii verzi – Tatiana Tibuleac. 🙂