Twitter

Mă uitam azi pe twitter, care twitter, să îmi fie cu iertare, dar e un mare fail în România și chiar intenționez să mă distrez mai mult pe contul de facebook, pentru că a devenit extrem de tern și plictisitor, și cum mă uitam eu, buf, încă un follower.

În paranteză fie spus, eu am foarte puțini followeri pe twitter, ceva gen 6500 și asta pentru că niciodată nu îmi cenzurez cuvintele. Pentru că suntem români și pentru că suntem pudibonzi, îmi place să folosesc cuvinte dure. Astfel demasc foarte ușor introvertiții ce au auzit cuvântul pizdă doar în țipetele unei mame ultragiate care și-a prins fiul în baie, mișcându-se lasciv în interiorul mâinii drepte. De aceea, dacă într-o zi am 50 de followeri noi, 45 pleacă sigur la primul organ scăpat neglijent în timeline. Vorba aia, ducă-se.

Bani din blog

Revenind la ultimul follower, era încă un cont de twitter despre blog, wordpress, bani din blog, cum saă faci bani din internete și altele.
De fapt, e foarte trist că avem atâtea bloguri care vorbesc despre bloguri. Parcă prea puțină atenție la conținut, la nevoile cititorului.

Vorbim foarte mult despre bloguri. Vorba Săfteascăi, dacă ziariștii ar scrie atâta despre cum să faci un ziar, cum să scrii etc, nu am mai avea ziare.
Bine, nu mă înțelegeți greșit, nu sunt un fan al ziarelor. Zilele trecute citeam pe blogul unui `ziarist` că eu, ca blogger, nu trebuie să am voie să trăiesc din blog și că în lumea civilizată, nici un blogger nu trăiește din blog.

Surpriza

Desigur, în acel moment, Arianna Huffington, Perez Hilton, Mashable, John Chow, Shoemoney, Gapingvoid, 1938media, Ross Walker, Problogger și restul s-au răsucit în morminte de indignare. Oh wait…
În fine, irelevant, vorba lui radubazavan.ro, dacă te uiți prea des în oglindă la bizoni care claxonează, riști să pierzi intrarea pe autostradă.

Vorbind din nou de acel ultim follower, stau și mă gândesc, ce ai putea scrie nou în materie de blog? Încă un articol despre best wordpress plugins, seo blog și alte aberații? S-a scris tot ce era de scris, nu ai cum să nu repeți sau să nu copiezi pe altcineva.

În fine, cred că sunt prea puține cuvinte în limba asta și le-am cam uzat și uzitat pe toate. Iar că veni vorba de cuvinte, o școală de gramatică pentru bloguri oare nu facem noi?

Scoala de Alisteri

Am cumpărat la un moment dat un domeniu, alister.ro, pe care am vrut să îl transform în ceva numit Școala de Alisteri. Locul în care vii și eu, primul Alister al țării, împreună cu alte fețe palide de alisteri, te învățăm ce și cum să faci să ajungi și tu alături de noi, să miroși aerul tare al înălțimilor.

După care am realizat că mă voi trezi ca tipul care a inventat vaccinul contra prostiei. Asta cred că e o povestire de Capek, dar nu sunt sigur.

Un tip a inventat vaccinul contra prostiei. Efect sigur și garantat, cu cât erai mai prost, cu atâât te făcea mai deștept. Inventatorul nostru deja se vedea multimeleardar în yuani, nu mai era decât o chestiune de zile.

Așa că face anunț mare în oraș, pune bannere pe toți stâlpii și pe toate blogurile, veniți la mine luni dimineață, vă voi face pe toți deștepti.
Luni dimineață, fremătând, așteaptă să se facă ora 9 și deschide triumfător ușa sălii de așteptare, gata să oprească valul de oameni care va năvăli peste el.

Din păcate, surpriză, sala de așteptare era goală.

Morala

Ca să nu vă chinuiți, știu că ora e târzie, iar transhumanța de mâine e metempsihotică, morala poveștii este că nimeni nu acceptă că e prost bătut grămadă, chiar dacă e foarte prost. Omul în sinea lui, oricât ar fi de imbecil, știe că e deștept. Chiar și eu, în aceste momente, mă gândesc pfoai, ce inteligent sunt, ceva de speriat.

Așa și cu alister. Cine dracu sunt eu să îi învăț pe alții despre blog, când se știe că oricine scrie mai bine decât mine, iar eu am 2 milioane de afișări lunare așa, din noroc.

Sa FI sanatos

Plus că prima lecție ar fi fost Mergi la librărie și caută gramatica de clasa a 5 a. Lecția 1. Silabisirea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.