Știți, sau sper că știți că, deși banii copiilor voștri îi manipulați voi, ei de fapt sunt banii lor, iar voi doar îi administrați.
Se pare că totuși, Raiffeisen Bank nu știe chestia asta și tocmai ce i-a pus unui prieten proprire pe indemnizația copilului, la cererea unui executor judecătoresc. Pentru că de aia. Iar omul le explică de atâta timp că au făcut practic o ilegalitate, iar ei au o mare durere în pix. Până și executorul judecătoresc a înțeles că se face o ilegalitate, a păstrat banii în cont și nu i-a virat mai departe, dar are nevoie de hârtie de la raiffeisen, ca să elibereze banii.
Iar raiffeisen nu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

25 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Banca infiinteaza poprirea fara sa verifice sursa banilor din acel cont.
    Clientul poate sa faca bancii dovada ca a incasat bani din surse ce nu pot fi poprite sau daca au un regim de poprire special( 1/3 din suma, 1/2, etc…).
    Banca ar trebui sa ii deblocheze sumele incasate cu titlu de alocatie, indemnizatie, pensie alimentara…etc…daca a virat el bani in acel cont cu titlu de economii, sumele sunt platibile executorului in cuantum de 100%.

    • #2

      te uiti la screenshot sau doar faci parada de cuvinte mari?

    • #3

      Am vazut screenshotul… Cand ajunge in banca decizia de poprire, banca blocheaza contul.Acesta ramane blocat indiferent de sursa banilor incasati. Banca verifica provenienta banilor atunci cand clientul solicita eliberarea numerarului. Daca sumele din cont provin din surse care au un regim “special”, simpla solicitare a clientului ar trebui sa fie suficienta pentru deblocarea lor.

    • #4

      nu e

  2. #5

    Eu am platit factura de curent online la Raiffeisen. Prima si ultima data.
    Dintr-o eroare suma nu s-a inregistrat cu toate ca a fost luata din cont. Am fost la enel ca mi-a venit instiintare de debransare. A zis sa le aduc dovada platii si ei o trec ca platita.
    Am cerut la banca o dovada prin care factura cu numarul x a fost achitata, mi-au zis ca o vor transmite ei din centrala … nici in ziua de azi nu s-a facut dovada.
    Ca sa nu fiu debransata a trebuit sa mai platesc inca o data.

    • Dovada ca ai platit factura se regaseste in extrasul de cont, pe care il ai online la dispozitie..

    • #7

      Am fost si cu extrasul la enel, aveau nevoie de ceva oficial prin care raiffeisen sa zica ca aia au fost banii pentru factura, puteam foarte simplu sa fac donatie in contul lor.

    • #8

      uite la amaratul de mai sus, are extras, crezi ca il ajuta cu ceva daca aia nu isi misca curu sa trimita notificare oficiala sau sa ii dea ceva la mana ?

    • #9

      Ceva oficial ” cu stampila”…….lol. Am si uitat de aiurelile astea.

    • #10

      o plata “corecta” presupune un cod client si un nr de factura corecte. daca ai gresit ceva acolo, intr-adevar, e donatie, o simpla virare intr-un cont 🙂

  3. #11

    Raiffeisen a luat toti clientii (persoane fizice) de la Citi, da ?

    • #12

      mi-a placut asta. uite-asa, am ajuns la alta banca, pentru ca de aia:))))) bine, nu eu, doamne fereste, dar asa, ca idee

    • si angajatii. teoretic.

    • #14

      A fost o perioada lunga de tranzitie in care puteai alege sa treci sau sa nu treci la raiffeisen. Pentru mine citi a fost (cat a fost) cea mai tare banca, nu ma mir ca nu era profitabil pentru ei sa se ocupe de persoane fizice.

  4. #15

    mare lucru… eu am deschis cont la ABN Amro Bank, am ajuns la RBS Bank si acum sunt la Unicredit Tiriac Bank… Cine stie la ce banca oi fi peste 2 ani…

  5. #17

    poti sa ajungi si la banca de sperma, mai stii?

  6. #19

    alina, inseamna ca la Enelul tau sunt multi prosti…si tu … nu cunosti legislatia. Eu la EFTS m-am dus cu extrasul de cont stampilat de Raiffeisen si a fost in regula (au zis ca nici nu trebuia sa fie stampilat, de fapt)…Cum adica suma aia care apare in extras platita catre contul Electrica, si care coincide cu suma din factura pe care ei o considera neincasata, sa fie donatie? Alina, ai parul prea tare strans in coada…Asa sa te ajute alt amarat de mai sus…

  7. Mda, iar raiffeisen.
    Aveam 31 de lei în cont, a venit poprirea la bancă (pe sumă mult mai mare bineînţeles), au livrat 11 lei la beneficiar (statul rroman) şi au încasat comision 20 de lei pe tranzacţie.
    A doua zi închis card/cont/internet banking la ei.
    Mult PA!

    PS. Bine că îmi gaseau nr de tel saptămânal să ma informeze de ofertele lor de asigurări de viaţă şi alte rahaturi însă când a fost chiar necesar nu s-au deranjat să ma sune.

  8. #23

    stiu pe cineva care primit poprire 33% pe salariu (incurcatori cu un leasing) iar banca (nu stiu care..) a blocat pur si simplu contul de salariu 🙂
    in urma cu cateva zile inca umbla cu hartii sa ii convinga ca are poprire doar pe o parte din salariu, nu pe tot contul din banca

  9. #24

    Lucrez, din păcate, la Raiffeisen in Centrul Operațional. Încerc sa răspund cat pot, sa ajut.
    Andrei are dreptate. Nu se uita nimeni din agenție fiindcă angajații din agenție deși au salariul de 6-7 ori mai mare ca mine, sunt total incompetenti. S-ar putea uita in ICBS, un program care arată “live” conturile dar le e lene.
    Poprire respectiv Hold Bancar clar nu se poate pune pe indemnizatie. De ultima se ocupa Departamentul de Colectare. Se pot retrage manual bani din indemnizatie către restante dar numai cu acordul verbal al titularului.
    Răzvan a spus ca titularii Citi puteau semna daca vor sa nu la RZB. Nu prea. Semnau, plateau ratele in continuare la RZB. Nu semnau, a-2-a zi erau poftiți sa achite TOT integral.
    Unii ati spus ca v-ați închis contul la RZB. Mergeți si verificati. Sunt 90% șanse sa nu fie si sa aveți de plătit comisioane uriașe.

    • #25

      Asa e, acum cand am trecut de la Citi la Raiffeisen, m-am trezit cu un cont ramas deschis la Raiffeisen din 2010, desi la vremea aia am cerut sa fie inchis.
      Legat de transfer, daca ai credit e alta poveste si nu prea ai multe variante, eu aveam doar cont curent si carduri de credit.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam