Corpul profesoral a votat, incorpore, cu PSD-ul. În primul rând, mafia directorilor de școli și-a făcut treaba, ei fiind numiți politic, dar majoritar a fost răspunsul la promisiunea cu mărirea salariilor.

Acum, aceiași profesori sunt siderați că au fost bani pentru dublarea salariilor parlamentarilor, dar pentru profesori și medici, ca de obicei, nu se mai găsesc. Ba, în plus, se mai și miră că un gunoi precum tăriceanu decide că profesorii sunt prea bine plătiți, având în vedere că sunt liberi 4 luni pe an.

Desigur, au găsit și momentul propice, bacalaureatul și au anunțat o mică grevă cu ocazia lui. Sincer vorbind, e singurul moment în care profesorii pot face grevă cu adevărat, în restul anului cui i-ar păsa de greva lor? Copiilor care ar lipsi motivat de la școală? Părinților cărora li se rupe în mod masiv de educația copiilor?

Pe de altă parte, deși avem cel mai mare număr de analfabeți funcțional din europa, datorită unui sistem de învățământ cretin, bazat pe toceală stupidă și pe înnăbușirea în fașă a oricăror inițiative din partea elevilor, profesorii români se declară cei mai pregătiți în domeniul lor, în toate studiile europene. Serios, căutați, există studii în domeniu, iar profesori din țări cu greutate, profesori mari, se autocaracterizează ca având nevoie de învățare continuă. Doar ai noștri, în proporție de peste 90%, se declară extrem de bine pregătiți.

Tot domnii profesori sunt adepții temelor acasă, indiferent de ordinele de ministru date. Tema pentru acasă este sfântă și fiecare profesor consideră că tema sa pentru acasă e cea mai importantă. Copiii nu mai au fizic timp pentru nicio activitate, în afara de a toci tâmpenii și a face teme. Ore întregi, sub supravegherea părinților. #nojoke, așa e recomandarea, să facem teme cu copiii.

Aceiași domni profesori încurajează meditațiile particulare pentru diverse materii. Și, deși în teorie e interzis să îți meditezi propriul elev, în practică problema se rezolvă cu ajutorul colegilor de materie, no problem. Acum nu că aș vrea să râd de meditațiile lui Iohannis, dar orișicât.

Și tot ei nu au nici cea mai mică jenă în a îngrămădi cât mai multe ore în programa elevului, cu materii cât mai multe, pentru că avem o grămadă de absolvenți care nu știu să facă nimic în viață. Da, ei sunt cei ce blochează programa școlară la nivelul anului 1900, pentru a-și păstra locul de muncă.

Well, pentru toate motivele astea și pentru încă multe altele, profesorii români își merită soarta. Desigur, cel mai mult atârnă votul pro PSD, dar restul sunt cele ce mă fac să privesc cu o lipsă completă de compasiune, durerea lor.

În altă ordine de idei, jegul de tăriceanu comentează despre liberele profesorilor, el fiind parlamentar. Adică unul din hoții români care au 5 luni de vacanță, cu un program de 5 ore pe zi, 4 zile pe săptămână.Iar pensia specială a unui parlamentar echivalează 4 ani de parlament cu 30 de ani de muncă ca profesor.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

62 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Io v-am zis ca începe sa-mi placa partidul asta. Cred că la următoarele alegeri o sa votez psd numai de-al dreq. Ii batem pe idioți cu propriile arme 😛

  2. #2

    Cei care predau acum, ma refer la cei tineri, nu au vrut sa asculte in anii 90 si nu au deschis ochii.
    Situatia era un clara, comunistii castigau si isi faceam legi si bani, ei sperau sa fie in sistem pe viata, profesori cu grade si job sigur. In afara de un procent mic, toti au tacut si au votat puterea care le promitea bunastare, niciodata partea care spunea ca e rau, trebuie sa muncim si sa lasam prostiile. Nu stiu un moment in care nu mi s-au povestit chestii din scoli, smecherii cu manuale, excursii, meditatii, am auzit si faze cum ca de ce sa se agite atat la ora, cine vrea sa invete, restul care nu inteleg sa ia meditatii de la ei.
    Nu avem de ce sa ne miram acum de grevele lor lipsite de consistenta si lipsa de preocupare, cei mai multi isi merita soarta trista.

  3. #7

    Asta cu 4 luni libere e un câcat. Oficial si pe hartie, profesorii desfasoara activitate si in timpul vacantelor elevilor. Documentare, material didactic, planificari, etc. Faptul ca neoficial pe multi ii doare la caseta si, cu acordul tacit al directorilor isi baga picioarele si stau acasa, e alta discutie.Concediul oficial al profesorilor e de 21 de zile, ca la orice angajat.

    • #8

      Banuiesc ca profesorii isi iau cele 21 de zile de concediu in timpul semestrului, ca nu cred ca sint atit de prosti incit sa isi ia concediul atunci cind sint in vacanta:)

    • #9

      Concediul oficial al profesorului este de 62 de zile. Iar faza cu “săracii profesori cat au ei de lucru in timpul “liber” ” e expirata.

    • #10

      Si astea 62 de zile si le împart de-a lungul vacantelor din timpul anului scolar. Da, sunt vacante când profesorul este in activitate in scoală (aka freaca menta) dar in rest nu îl poate obliga nimeni sa se documenteze, sa facă planificari etc. in vacanta oficiala.

    • #11

      Mai oficial e 62 de zile lucratoare in trimpul vacantelor.

    • #12

      paul. ca si copil de dascal care a vazut cata hartogaraie se face , cate dosare, cate portofolii si alte rahaturi trebuie facute in “vacanta” , cate planificari, perfectionari etc se fac , permite-mi sa iti spun ca mananci cacat.

    • #13

      cu tot respectul, de altfel

    • #14

      Neoficial, la profesori concediul se poate calcula prin scadere. Anul scolar are 36 de saptamani la care mai adaug 4 pentru altele (ex. practica). Un calcul simplu pe care putini profesori il inteleg arata asa 55-40 =15 saptamani pe an cand nici dracu nu-i vede la scoala pe marea majoritate (peste 80%).
      Mai sunt si altii, mai putini ca habar n-am procentul (poate un 10%), care au toate orele in 4 zile pe saptamana de unde mai apare un mic bonus, o pleasca de 36 zile pe an in plus.
      Bineinteles, orice profesor normal la cap o sa zica ca-s tampit cu calculele astea si de fapt abia prind o luna-doua de concediu pe an.

    • #15

      iulia. Unora dintre noi nu ne trebuie 62 de zile sa facem bine toate astea. Exista creier si managementul timpului care ne permit un pic de organizare in tot acest “program superincarcat” al profesorului. Ce sa mai zic despre faptul ca încă mai exista profesori care nu pupa in cur pe nimeni, isi cunosc valoarea pe care o oferă copiilor si nu au nevoie de toate ‘nspe mii de diplome pentru a creste in ochiul directorului.

    • #16

      Există județe cu rata de promovabilitate la Bac sub 50%. Nu e nevoie să vă jigniți fiindcă fiecare aveți dreptate. Sunt profesori foarte buni care-și iau materia în serios și mai sunt profesori hiene, care s-au aciuat în sistem fiindcă se poate și nimeni nu îi reevaluează real.

    • #17

      Mea culpa. Acu 79 de ani, cand eram eu prof, asa mi s-a adus la cunostinta, ca am concediu ca toata lumea. Ori s-a schimbat legea, ori am luat eu UE.

    • #18

      @big0ne: de acord, doar ca anul are 52 de saptamani, nu 55.

    • #19

      Dude, nu e locul tău aici. Aici toată lumea face pisulica pe bugetari. Sunt inutili. Contează că duminică noaptea, educatoare lui fi-miu ne suna sa ne spună că a lucrat la nu știu ce activitate și că vrea să facă ceva cu copiii dar sa fim si noi de acord? Neah. Știu alții mai bine.

    • #20

      @PAUL concediul OBLIGATORIU al profesorului este în august și 5 zile între semestre. Nu când vrea el, nu cum vrea el. 21/22+5=26/27. 27 < 62 (două zeci și șapte este mai mic ca șase zeci și doi)

    • #21

      @Iulia: pe alea le faci daca te intereseaza cu adevarat meseria de profesor. La 90% dintre profesori nu se aplica.

    • #22

      Draga paul, noi nu vorbim de aia ca tine care isi fuseresc fisele sau le descarca de pe net ( da, exista planificari gata facute pe net, care nu bat neaparat cu programa sau manualul, dar ce conteaza, profesorii destepti nu isi bat capul sa structureze materia) .
      Cat despre diplome, daca tu crezi ca specializarile si perfectionarile se fac ca sa te pui bine cu directorul, faci parte fix din grupul acela descris de Cetin. In schimb, maica-mea a facut specializari anuale pentru a gestiona tot ceea ce i se aduce in clasa. Pentru ca , believe it or not, munca unui dascal e 30% programa si 70% psihologie, integrare sociala etc. Daca mai ai si vreo 2 copii cu cerinte educationale speciale in clasa, ghici ce, trebuie sa faci specializare , ca sa poti lucra cu ei. Cerintele se schimba de la an la an, ca sa tii pasul trebuie sa te implici. Si asta o faci pe banii tai si in timpul tau liber, ca nu iti plateste nimeni suplinitor cat esti tu la scolarizari. Da, clar, daca vrei sa faci minimul necesar si sa ramai intr-un job din care cu greu te da cineva afara, faci ca tine, cu creieras, managementul timpului si durere in cur.

    • #23

      alex , de acord cu tine. Asta incercam sa ii explic si lui paul, ca de lucru ar fi, daca ii pasa profesorului de elevi. Si ca atitudinea asta cu ” nu te poate obliga nimeni sa faci altceva decat minimul necesar” e parte din problema.

    • #24

      Eu din eu. Nu stiu de unde ai tu datele, dar eu le am din contractul de munca. 62 de zile de odihna platite. Din partea mea sa fie asa cum zici tu, faptele sunt astea.

    • #25

      iulia. Eu lucrez si cu copiii cu cerinte educative speciale. Portofoliul meu e aranjat la virgula, planificarile sunt scrise de mine nu luate de pe internet si adaptate, la fel si planurile de interventie personalizate pentru fiecare copil in parte.
      Fac schite proiect de lectie pentru fiecare zi in parte si cu toate acestea nu am ocupate toata vacanta de 62 de zile. Nu stiu in ce mediu ai crescut tu, dar sa nu mai denaturam adevarul spunand ca un profesor nu isi mai vede capul de cata treaba are. Daca stii sa iti organizezi timpul si sa iti folosesti eficient creierul din dotare nu se ajunge la asta. DAR, fie cum zici tu…stai pe aproape ca vine si postul tau cu refugiati.

    • #26

      N-a zis nimeni ca ai ocupata toata vacanta de 62 de zile. Am zis ca e o nesimtire sa sustii ca dascalii freaca menta cand sunt in activitate sau ca nu ii obliga nimeni sa lucreze in vacante. Pentru ca e o minciuna sfruntata. N-o mai intoarce cum iti convine tie, ca e penibil. Asa cum zicea cineva mai sus, daca ramai cu 21 de zile de vacanta reala (p.s. in mediul privat concediul ajunge si la 35 de zile pe an, mai ales in corporatii, unde nu trebuie sa supraveghezi 25-30 de copii) si mi se pare dreptul fiecaruia. Si modul in care vorbesti despre colegii tai ma face sa cred ca esti ala pe care il ocoleste toata lumea in cancelarie, singurul sacrificat pe altarul educatiei in timp ce restul sunt niste pupincuristi.
      Si daca tot ai ramas fara argumente la subiect, sa stii ca am scris postari si despre alte chestii, poateiti alegi de acolo…

    • #27

      Concediul e de 62 de zile/an. E nevoie sa atasez cererea de concediu sau ma credeti pe cuvant? Zilele de concediu si le imparte fiecare profesor cum vrea sau dupa nevoile scolii. Cele 62 de zile de concediu sunt mai putine decat zilele de vacanta (72 de zile anul asta).
      Eu am fost in activitate in absolut fiecare vacanta de pana acum, in acest an scolar: in vacanta de iarna la cerere (72 > 62), in vacanta intersemestriala cu transferurile elevilor/examene de diferente, in vacanta de Paste cu olimpiadele. Teoretic, toata vacanta de vara ar trebui la acest moment sa o am in concediu. Practic… meh: pana la 1 iulie – Bac, apoi inscrierile la liceu (soc si groaza, si profii se ocupa de astea), apoi abia vacanta, si ne intoarcem inaintea elevilor la scoala, pt. corigente/diferente/transferuri.
      Nu ma plang de zilele libere, sunt totusi destule. Si da, unii profesori nu au ce cauta in sistem: ii vad si mi-e rusine ca imi sunt colegi.
      Cu greva e nostim. Eu nu am votat niciodata acest jeg de partid (gata, Tim, nu te umfla daca citesti, ca nu am ac la indemana), motiv pentru care nici spalata pe creier nu am fost incat sa le cred promisiunile. Asa ca eu nu ma simt inselata de guvern/partid. Eu am iesit la vot si in strada in ian/feb, si votantii jegului urlau la noi ca destabilizam tara. Ei nu au iesit cu mine atunci, ei erau pe val si credeau… Ce-au crezut, acum sa inghita (cu noduri, le urez!). Ca eu la greva cu oile nu ies.

    • #28

      nu poti avea probleme din cauza asta?

    • #29

      Ooo, ba da, daca as avea carnet pe undeva sau ceva scheleti in dulap.
      Din fericire, nu ma au cu nimic la mana, ba chiar au nevoie de mine pe bucatica mea (fara modestie, sunt buna la ce fac si imi place). Si de-o fi ceva vreodata, aterizez in picioare, inainte de invatamant am lucrat si in privat, de foame nu mor orice as face.
      La semnat pentru greva, insa, cred ca fara sa vreau le-am facut bucata: eram intamplator cap de lista, pag. 2; prima pagina era plina cu “da” pentru greva; m-am trezit eu cu “nu”… si oile care nu au mai vazut prima pagina au crezut ca ala trebuie sa fie trendul si au pus “nu” toti de dupa mine, tot o pagina intreaga. Ca de unde nu e, ce sa ceri?! Trolling fara intentie.
      Unele zile sunt nostime! Si cate n-ar fi de povestit.

  4. #30

    Da, marea majoritate a profesorilor se considera dascali. Numai ca un dascal adevarat nu ar face greva in perioada bacalaureatului, pentru ca l-ar preocupa cu adevarat soarta elevilor.

    • #31

      siiigur ca daaaa….fox de asta n-ar trebui sa se faca greva in timpul bacului. dar “dascalii” care au si ei copii au voie sa se gandeasca la copiii lor, cu ce ii hranesc, cu ce ii imbraca, inainte sa se gandeasca la copiii altora? sa nu e voie nici asta?

    • #32

      Pe tine te-ar preocupa soarta elevilor daca ai avea frigiderul gol acasa si 2 copii de crescut?! + o rata la casa,intretinere,utilitati, perfectionare continua si alte cateva lucruri…

  5. #33

    Sunt 34 de județe în care, în anul 2015, salariații din învățământ au câștigat, în medie, mai mulți bani decât media celorlalți. La Galați, cu 15% în plus. În Satu Mare, cu 28% în plus. În Ialomița, wow, cu 54% în plus. Mai pe românește, oricât de puțin ar câștiga profesorii de acolo, ei sunt mai bine plătiți, în medie, decât pălmașii. Asta pentru cei care vorbesc despre respectul pentru profesie. Sunt și județe în care situația e invers: Brașov, Sibiu, Dolj, Ilfov, județe în care profesorii sunt plătiți, în medie, cu mai puțini lei decât sunt plătiți ceilalți salariați din județ.

    ps = serif, ai harta pe noreply

    • #34

      Vorbind in principiu si la modul general, un profesor ar trebui platit mai bine ca un palmas. Semnificativ mai bine chiar.

    • #35

      Vorbind aplicat, daca vrei sa confunzi plata normei intregi a cazului standard cu cistigul mediu, in care intra si suplinitorii si suplinitorii necalificati, poate mergi un pic la PSD, sa-i ajuti la lozinci.

    • #36

      Cred ca mai degraba conceptia ca doar munca manuala conteaza, da-i dreacu’ de ‘telectuali tine de PSD. Numa’ zic.

  6. #37

    Sa pună si de un dans al pinguinului daca tot fac greva, poate asa au ceva sanse de reusita. Si eu lucrez in invatamant si sunt de acord ca isi merita soarta. Majoritatea nu se implica la ore, stau pe telefon in timpul orei, vin la ore dupa 5-10 minute de la încheierea pauzei si vânează doar interesul propriu, nu pe cel al elevului. Si cu toate acestea salariul ajunge la 1700 lei fără plata cu ora. Aici in Timisoara majoritatea directorilor sunt cei mai mari pupincuristi, se trag in poze cu grindeanu si, mai ales femeile, parca isi pierd mintile si nu mai gândesc corect in prezenta lui (la aniversarea consiliului judetean timis a fost prezent si ministrul si directorii de scoli pupincuristi). De teme nici nu mai zic. In clasa 1 stai cu copilul 2-3 ore la teme la mate si romana, parintii suplineaza rolul educatoarei, educatoare care este cam degeaba.

    • #38

      La cat de des repeti cuvantul “pupincuristi” sper ca nu predai romana…

  7. #39

    Au cerut PSD, au primit PSD . La mai mare. Putem doar sa speram ca asta va fi ultima data cu PSD pentru toata lumea din Romania .

  8. #40

    Puștiul cel mare termina clasa a VIII-a la o “scoala buna” din București. Vinovăția corpului profesoral este evidentă, copiii au o mare lehamite, dezinteres si lipsa de respect fata școala și profesori.
    Sa traduc aceasta vinovatie: atitudine de sila, slaba pregătire profesională, ură față de propria meserie, metode fără rezultate reale, bifarea unor programe, lipsa empatie, rezistenta la nou – propuneri etc.
    Sunt si câteva excepții, acestea strălucind în marea de incompetență, dar insuficiente. Pregătirea in particular, si implicarea personală ă părinților, sunt singurele arme in corectarea răului facut de sistemul de stat.

  9. Problema cu sistemul de educație e că e învechit, desuet, plictisitor. În copilărie citeam aproape non-stop. Pe măsură ce am crescut, operele literare predate în școală și modul de abordare al profesorilor, de tip tocește comentariul fără să gândești, m-au făcut să mă las de sportul ăsta. De-asta nu mi-au plăcut multe dintre materiile pe care astăzi mi-aș fi dorit să le fi aprofundat. Predare după dictare, teste care măsoară abilitatea de a toci, materie stufoasă, structurată deficitar. Oricât de mult te-ar fi pasionat o materie sau un subiect, școala a avut grijă să te lecuiască prin prelegeri sforăitoare sau dictări interminabile care se lasă cu dureri de încheietură.

    De ce să înveți despre istoria religiilor când poți spune zece rugăciuni cu capul plecat? De ce să înveți despre pictori, sculptori, curente, când poți lua nota patru că nu ai desenat bine copăcelul cu flori de cais? De ce să recunoști o arie celebră și să deprinzi dragostea de operă, când poți lua nota trei pentru că n-ai voce? Sigur, intri în turmă, tocești lecția, mergi mai departe, dai bac, dai admitere, pentru că n-ai de ales. Pentru mine, școala a fost moartea pasiunii.

    • #42

      Ai caracterizat perfect sistemul romanesc de invatamant. Am 42 de ani si imi amintesc cu scarba si lehamite de anii de scoala.
      In rest ai cam spus tot , nu mai este nimic de adaugat !

  10. #43

    +1000
    Și eu am deprins dragostea de operă în liceu.
    #flautulfermecat
    #inelulnibelungilor

  11. #44

    In mare parte, de acord… Cu exceptia lipsei de empatie. “Profesorii îsi merită soarta. ” Pe acelasi principiu, bucurestenii sa nu se mai plângă de traficul prea frumos, ca au votat-o pe Firea.

    • #45

      si bucurestenii isi merita soarta, deasemenea

  12. #46

    Greva? :))) Cine ridica din clont e chemat instant la inspectorat, cazul meu. Plm, aici e stat in stat, ii doare la basca. Referitor la cate zile libere au profesorasii, aia e cu totul alta ciorba. Sunt atatea aspecte de cacat care merita atentia sau o investigatie, incat nu cred ca ar ajunge luni bune sa rezolve toate neregulile constatate.

    Mi-a fost pusa in carca munca de contabila plus administrator de institutie si am refuzat, urmand toate caile legale. Drept urmare sunt in continuare la locul de munca cu o fisa a postului corecta, chiar daca pe unele puncte nu sunt in continuare de acord, dar nah, am zis sa mai las o idee de la mine.
    Ultima chestie care m-a dezgustat: sa vina mare scula pe bascula de la bucuresti(reprezentand MENul) la noi, taranii moldoveni de la buzau sat si sa te imbeti ca porcul si sa vomiti prin cancelarie, asta e de joasa speta.

    • #47

      Bucurestenii nu tin la bautura. Aia se stie. Bine ca n-a fost in Ardeal ca il luau cu targa.

  13. #48

    Mai sunt si vreo 10% care nu voteaza PSD, ALDE, PRU sau alte mizerii… de exemplu maica-mea, probabil printre putinele cadre didactice de la scoala la care preda si care nu a votat ciuma rosie.

    Directorul scolii la care preda are carnet de partid la PSD, iar secretara are la ALDE. Ceilalti au votat dupa cum a dictat directorul. Ma mir ca inca nu a fost data afara, fiindca unele cadre didactice mereu ziceau pe la sedinte ca abia asteapta “legea salarizarii”, iar maica-mea mereu le spunea ca viseaza la cai verzi pe pereti.

    Imi pare rau doar de cei care fac parte din cei 10%, dar celor care fac parte din cei 90% le dedic, cu mare drag, aceasta melodie.

    • #49

      daca maica-ta face parte din aia 10% este PNL , da` nu fi trist , or sa vina vremurile cand o sa fie dreapta la ciolan si legile salarizarilor vor fi corecte si pentru pulime

    • #50

      Wow, mentalitate de bou: “pai ce are, ca si aia fura?”.

      N-a votat nici PNL, dar bou tot esti.

  14. #51

    domnii profesori de liceu cred ca-si uita salariu pe card cu lunile
    aia-s bani de hartie igienica
    profu meu de mate medita toata clasa si tind sa cred toate clasele la care preda
    avea omu 4 insi intr-o camera iar casa dansului avea 4 camere din care 3 erau ocupate
    asadar 12 insi pe serie de 2h si avea cam 4h pe zi de ‘pregatire’
    era anul de gratie 2004 cand cerea DECAT 40 ron/sedinta

    40 x 4 x 3 x 2 => 960 ron/zi
    omul avea un minimum de 10 zile ocupate pe luna
    => 9600 ron venit extra fata de salariu (desigur neimpozitat)
    banuti buni pentru un santajist care nu dadea mai mult de 5 altfel

    • #52

      a
      au trecu 13 ani de atunci
      banuiesc ca tarifele s-au dublat

  15. #53

    Fosta mea profesoară de limba română a protestat în Rm. Vâlcea împotriva mizeriilor pesediste care nu o vizau în mod direct. Am senzaţia că nu-i suportă, ba chiar se simte jenată de manifestările publice ale saprofagilor. Nici nu ai cum să-i suporţi, dacă universul tău informaţional nu este cuprins între domnia lui Mihai Viteazul şi desculţii lui Zaharia Stancu. Doar dacă eşti ticălos, membru de partid cu intenţii de ticăloşire (3,5 milioane parcă). Ori alienat (ăştia care votează PSD-ul pentru program de guvernare şi promisiuni se încadrează aici).

    Mutându-ne din Vâlcea în Cluj, dăm peste o altă profesoară de limba română. Profesoară care a fost sancţionată pentru recomandarea unui film (Total Eclipse – DiCaprio & David Thewlis). Film despre viaţa poeţilor Rimbaud şi Paul Verlaine, ales exemplu pentru viaţa simboliştilor francezi din sec. al XIX-lea. Numai că aştia doi erau şi ghei. Ori cum să aduci asemenea exemple ruşinoase în familia tradiţională românească?
    Nu toţi profesorii merită nemerniciile care li se întâmplă. Dar, probabil, majoritatea. Ăştia din Cluj, şutaţi de sub coada vacii direct la catedra directorilor, sunt reprezentativi pentru majoritatea închistată şi nespălată.

  16. #54

    E cam peste tot in medii stangiste. Ex faza in Ontario, Canada: liberalii (is de stanga) aveau guvern minoritar. Pt ca furau si minteau (ca si-acuma de fapt). Vita de la NDP (si mai stanga un fel de socialisti sadea) i se scoala de alegeri, credea ca e mare scula, ok se fac alegeri. Ca de obicei, sindicatele mari (inclusiv educatie) cu catel si purcel pt liberali. Pe fata, fara rusine. In campanie, seful de la Conservatori zice printre altele ca in X ani o sa restructureze 100mii posturi in educatie. Ei, liberalii au sarit tare, clar ca sindicatul educatie a facut scandal monstru. Baietul a pierdut, iar liberalii au castigat majoritate. Chit ca aveau n-spe scandaluri, au castigat. Prim-ministra de Ontario – o baba liberala lesbiana pe fata. Taxe marite iar, a aparut pana si carbon tax. Noile directive de ‘educatie sexuala’ din scoli sant dupa gustul doamnei PM: cand doi vlajgani se pupa tandru in metrou, parintii trebuie sa spuna copiilor ca nenii aia doi se iubesc si ca e minunat. Apoi nu mai e voie sa spui nimic rau despre Islam, taxe locale marite, promisiuni ca se face/se drege etc.

  17. #55

    privatizarea integrala a sistemului de educatie.

    • #56

      pana si in US exista sistem public de invatamant. trebuie sa fim noi mai cu mot, ca sa intre la scoala doar baietii cu bani

  18. #57

    Mereu se plang ca au salarii mici dar eu niciodată nu i-am auzit sa iasă in strada sa protesteze pt a schimba aceasta programa școlară….daca cu adevărat i-ar interesa de educația copiilor ar face o schimbare…dar nu ii interesează..

  19. #59

    Când am văzut cat ai scris, am sărit direct la comentarii ca sa vad despre ce e vorba; citesc prin ele și nimeni nu zicea nimic de mizeria cu meditațiile profesorilor pe care eu le consider cel mai mare rău . Noroc cu articolul unde seniorul punctate metodic ;

  20. #60

    mie-mi pare rau ca n-au facut 80% PSD… sa vada idiotii ca n-ai cum sa progresezi prin prostie niciodata.

  21. #61

    Eu am predat cativa anisori, da, ai dreptate in foarte multe din puctele de mai sus… profesorii ar putea sa traiasca regeste daca s-ar renunta la unele ore si s-ar mari normele didactice acolo unde e cazul. O alta prostie crunta este cea legata de scolile care sunt sub efectiv. Nicaieri in lume nu exista rezultate normale acolo unde scoala e sub efectiv, de asta e de spanzurat Nastase, care a sifonat milioane de euro prin constructia sau reabilitarea scolilor unde nu existau elevi. Era mult mai productiv si totodata mult mai eficient din punct economic constructia de campusuri scolare, scoli care adunau elevii din toate zonele astea, elevii fiind adusi cu microbuze, autobuze sau chiar cazati in internate… acolo unde ai o masa mare de elevi e foarte usor sa-i imparti si sa-i pregatesti corespunzator nevoilor lor. PS: Invatamantul e plin de oameni nepregatiti, de neveste de primari si alte specimente influente in mediu rural, plin de neveste de smenari prin orase… oameni care n-au nici-un fel de calitate pentru aceasta meserie. Practic e plin de oameni care iau salarii, se plang de ele… dar ei nu se ridica la nivelul unui elev de bun simt. Mi-am dorit de mic sa devin profesor, am devenit… mi-a trecut.

  22. Sper sa ne trezim si noi mai repede pana nu ne ingroapa de tot acesti zisi lideri

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.