Referindu-mă la românia și alegerile din acest an, 2024 e un an complicat. Foarte complicat, cel puțin pentru omul de rând.
2024 e anul când PSD va câștiga puterea totală, în românia, cu, cel mai probabil, Ciolacu, președinte și un 35-40% locuri în parlament. USL se va reuni cu drag, în jurul hoitului numit românia și, alături de firimiturile celorlalte partide, vor putea face orice, inclusiv schimbat constituția.

Cand veți merge la vot, în turul doi, și veți vota Ciolacu (cu o paranteză pentru posibilitatea Geoană, deși mă îndoiesc, Cioracu știe că dacă nu e acum, nu mai e niciodată) ca să nu iasă Simion, acum ce să facem, asta e, votăm răul cel mai mic, doar nu o să îl lăsăm pe nebunul ăsta să iasă, să vă aduceți aminte că v-am zis eu, de acum, că sunteți proști de pute pământul sub voi și că și că așa ați fost dintotdeauna, de când l-ați votat in corpore pe Iliescu până când l-ați înnobilat pe premierul de la Grivco, că doar nu era să iasă Ponta sau Dăncilă, când ne unim noi, nimic nu ne stă în cale.

Deja secu îi arată lui Simion degețelul arătător, ca să nu uite unde îi e locul și cât de mult trebuie să joace.

Economic vorbind, situația a fost, este și va fi de căcat.

Guvernul Cioracu are nevoie de bani, foarte mulți bani. Și, pentru că guvernul Cioracu fură enorm, imens, la niveluri incredibile și nebănuite, doar nu o să ia banii ăștia de la ei, așa că îi vor lua tot de la proștii care muncesc, au afaceri mici, de familie, PFA-uri etc. Cei care își plătesc taxele în mod normal. Dar greul nu va fi acum, ci fix după alegeri, când va fi nevoie, pentru 2025, de mulți, foarte mulți bani, pentru pensiile mărite și pentru salariile uriașe ale bugetarilor. Bani care vor veni tot de la voi. Din locuri pe care nici nu vi le imaginați încă. Doar nu credeți că pentru sănătatea voastră a ajuns să coste 13 lei o sticlă de Fanta.

Pe plan internațional, rămâne cum am stabilit. Coaliția care susține Ucraina își continuă planul minunat de a-l slăbi pe Putin și de a lungi războiul cât de mult se poate, cu prețul vieții ucrainienilor implicație. Adică trimis ajutor cu țârâita, câte puțin, dar stai, să ne mai gândim, dar să mai negociem, dar să mai vedem, să mai macronim. Între timp, exporturile rusești de combustibil sunt la cele mai înalte niveluri, fabricile lor de armament fucnționează la foc continuu, slăbirea merge exact cum a fost preconizat. Trăim cele mai proaste timpuri din istoria recentă, cu cei mai incompentenți politicieni, prăzi leneșe în fața unor șacali precum Putin. Cred că 2024 va fi anul când va mai fi declanșat un conflict între state membre sau sub tutela BRICS vs state susținute de NATO-US, pentru a fragmenta și mai mult ajutorul oferit Ucrainei. Vezi Venezuela sau Filipine. Puțin probabil Taiwan, toți au nevoie de semiconductori și cipuri, iar fabricile din Taiwan sunt minate complet, pentru eventualitatea unei vizite a tovarășilor roșii.

În rest, așteptăm cu interes incendiile din Australia, că cutremurul din Japonia a fost deja. Țineți-vă bine de ce aveți, urmează un an de foarte mare kkt, urmat de un an și mai nasol. Știu că sunteți tentați să trăiți la fel, cu concediile voastre corporate și cafelatteul de dimineață, dar vremurile care vin sunt grele și încă nu le-ați experimentat vreodată.
Stay safe.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.