Un articol interesant, din care spicuim.

Ajustare fiscală în cazul micro întreprinderilor care plătesc în prezent 1% pe cifra de afaceri în cazul în care această cifră nu depășește 500 de mii de euro. Se propune o ajustare fiscală în cazul micro-întreprinderilor care au nivel de profitabilitate de peste 30%. Impozitul în acest caz crește spre 2%. (potrivit unor surse guvernamentale, pentru circa 15 miliarde de euro profit raportat e micro se plătesc în prezent doar 1% impozit)
Impozit pe dividende crescut de la 8% la 10%. (în discuție procentul)

Care vine și cu o completare, mai interesantă.

Și anume că, deși în primul articol se spune că s-a convenit ca tva să rămână la 19%, toți știu că, de fapt, va crește la minim 21, dacă nu 22%, pentru că statul trebuie să colecteze 6 miliarde și nu are de unde. Ceea ce înseamnă că, din august sau septembrie, cresc prețurile. Creșterea TVA va duce, automat, la creșterea tuturor prețurilor, de la pâine la servicii, după care, cu siguranță, va urma creșterea accizelor la combustibil și țigări, pașii normali ai unui stat în derivă care are nevoie de bani și doar nu o să își impoziteze stăpânii, ci tot pe fraieri.

Sigur, fraierilor cu firme mici li se va dubla impozitul, crește impozitul pe dividende, păi normal, că de aia sunt patroni chiaburi, trăiesc din munca amărâților. Partea cu adevărat dură va fi acea creștere a salariului minim la 3700 de lei, care va îngropa majoritatea IMM-urilor, va umple piața de șomeri și de bani negri, pentru că deja e de preferat să dai șpagă la ANAF, decât să o faci legal.

Și totul va fi bine. Statul va da drumul la tiparnița de lei, inflația o să fie la cer, dar INS o să zică că totul e bine. Pentru că Ciolacu vrea președinte și nu doar atât, vrea președinte cu PSD la guvernare. Și pentru asta va arde tot. 4 ani de vis.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.