Serios, oamenii ăștia, în integralitatea lor, sunt o inspirație pentru toți.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

22 comentarii Adaugă comentariu

  1. Chiar că avem ce învăța de la ei. Care e schema cu polistirenul în molotoave? E rețetă nouă?

    • #2

      Se aprinde foarte repede

    • #3

      Polistirenul se dizolvă in benzină transformând continutul sticlei intr-un gel care stă mai compact pe obiectul pe care vrei să il incendiezi, nu se împrăștie pe suprafață mare ca benzina lichidă.

    • #4

      Eu credeam ca e azotat, dar acum, ca zici, cred ca polistirenul se dizolva iar continutul devine mai lipicios si mai putin volatil.

    • #5

      Bilutele alea de polistiren se lipesc de obiectul in care arunci

    • Devine mai vâscos amestecul, mai greu de stins și mai plăcut la atingere

    • #7

      Se dizolva, si devine mai lipicios, arde mai mult si fumul e mai negru.

    • #8

      Sunt mai multe moduri in care se poate face un Molotov, pe langa materialul inflamabil se adauga detergent, sau bucati de plastic, etc. Atunci cand se adauga plastic sau polistiren de obicei e ca sa faca materialul inflamabil sa se lipeasca de tinta si, depinde de plastic, sa creeze si un fum gros.

    • #9

      Se dizolva in benzina și se face o pasta lipicioasa ai putea să-i spui napalm

    • #10

      Am citit că așa faci Molotovul perfect, polistirenul amestecat cu benzină, odată aprins, devine lipicios și aproape imposibil de stins. Napalm, home made.

  2. #11

    Vezi tu, exista aceasta credinta in identitatea lor ca ucrainieni, indiferent de etnie (ca sunt romani, polonezi sau rusi).
    Acum vedem ca marele agent KGB Putin, acest Iakov Bondinsky, nu a fost decat un birocrat mediocru, care a creat un FSB dupa imaginea si asemenarea lui, corupt si pseudo incompetent, altfel nu-mi explic cum nimeni nu i-a spus ca totusi, in ciuda legaturilor de sange si asemanarilor ucrainienii nu-i vad pe rusi ca pe niste prieteni sau frati.
    Americanii pretind ca in momentul asta, 80% din efectivele armatei ruse sunt in Ucraina sau la granitele ei. Sunt curios, in momentul in care vor reusi sa oblige guvernul de la Kiev sa capituleze, cum vor putea sa securizeze un teritoriu a carui populatie le este (si pe buna dreptate) in majoritate ostila. Asta pare sa fie o chestie pe care iar nu a luat-o nimeni in calcul la Moscova.

    • #12

      tot ce au anuntat americanii ca se va intampla, s-a intamplat. la moscova e o bresa de securitate mareata

    • #13

      Da, in ciuda infatuarii si atitudinii superioare a lui Putin si a lui Lavrov, pare ca serviciile de informatii americane, asa slabe cum sunt ele, si-au facut treaba ceva mai bine. In plus, e evident ca, in momentul asta cel putin, analistii lor sunt mai bine pregatiti decat cei rusi.

    • #14

      80% din efectivele armatei care era la granita Ucrainei. Cam asa am priceput. Ar fi un timp asa bun sa atace Georgia in Ossetia si Turcia in Siria

    • #15

      Eu as pune toata povestea asta in seama coruptiei generalizate. Apoi, lumea uita ca un dictator se inconjoara de lingai incompetenti care dupa cum s-a vazut clar ignora orice urma de opozitie si crede ca e cel mai frumos cel mai destept. Ceva similar a fost cand Stalin inlocuise 70% din generalii cu pareri. As adauga la mix-ul asta coruptia generalizata din sistem (de aici si bresele de securitate si informatii de altfel, pentru cativa dolari ai acces la ce planuri secrete vrei).

      Lumea a uitat ca, cu exceptia internetului si ala cenzurat pe acolo, intr-un sistem de genul nu stie stanga ce face dreapta. Parerea mea e ca si aici e la fel, sistemul de genul merge pe prosteala (aia cu antrenamentele).

      As pune pe baza coruptiei inclusiv situatia maretei armate rosii, care dupa ce si-au luat-o similar in Georgia a fost supusa unui maret plan de modernizare. Pariu ca 90% din bani a insemnat niste iahturi serioase pentru niste baieti destepti. Se chinuie de vreo 20 de ani sa faca un portavion ca sa se bage in seama ca putere militara si nu prea le-a iesit, si-au dat peste mana la Arhanghelsk, cand nu se stie de ce (poate servicii/extern, cine stie) a fost o explozie care a afectat fix portavionul ala.

      Apoi economic rusii nu o duc prea bine – in afara de oligarhi si sefu’, restul vai de mama lor. Greseala a fost ca in orice sistem de genul minime investitii in infrastructura, a preferat sa-i tina in intuneric (educational, economic si informational), asa sunt mai simplu de controlat. Exportul de gaze si petrol inseamna din ce inteleg cam 70% din exporturi, deci sunt grav dependenti de asta, nu au fost interesati sa faca industrie de prelucrare. Nu stiu daca pe lemn unde au resurse imense au facut mobila sau produse finite.

      Din ce am inteles e vb de 80% din forta de ocupatie initiala, aia de 200.000, inteleg ca cea operationala e mai mare, sa nu vb de intreaga armata. Dar nici un stat sanatos la cap nu trimite toata armata si lasa nepazita tara, mai ales Rusia fiind foarte intinsa ca teritoriu nu iti permiti sa faca unii o saptamana daca sunt atacati pe undeva.

      Ramane insa povestea nucleara care nu se stie ce se va intampla, disperarea duce la gesturi nesabuite.

  3. #16

    Aseara ma intrebam daca oamenii astia, ca tara agricola, cunosc celelalte “binefaceri” ale azotatului. Aparent, cunosc.

  4. #17

    Napalmu’ saracului …

    • #18

      Las ca e cam la fel de eficient precum napalmul bogatului… napalmul nu se uita la portmoneu si nu prea stie carte

  5. #19

    Polistirenul e inflamabil și hidrofil față de alcool și hidrocarburi, absoarbe benzina. Joaca rol de agent de îngroșare. La explozie particulele se lipesc de țintă și păstrează combustibilul lipit de țintă, care altfel ar putea să fie împrăștiat pe lîngă. Apoi ard și scot și fumul ăla gros și negru, mărind efectul. Nu știam asta, dar am găsit pe Wiki.

    • #20

      Hidrofil = care prefera apa, hidrofob = care nu prefera apa.
      Nu poate fi hidrofil fata de hidrocarburi.
      Polistirenul este un polimer, are legaturi nepolare si se dizolva in solventi nepolari (benzina, hidrocarburi). Prin dizolvare ii scade mult volumul (polistirenul expandat are mult aer in el si de aceea are proprietati izolatoare) ;i ii creste vascozitatea benzinei. Monomerul din care este facut (stirenul) este o hidrocarbura aromatica, hidrocarburile aromatice ard cu fum mult.

  6. #21

    Oare dupa ce arunca sticlele in rusi, ucrainienii ii intreaba daca mai trebuia pusa sare, piper? 😉

  7. #22

    Lecția de motivație zilnica. Bravo lor. Ii admir ca par asa veseli, chiar și refugiații par liniștiți, deși sunt cu copii și un geamantan intr-o tara străină. Ce poți pune intr-un geamantan?

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.