Am un vecin a cărui soție e asistentă medicală la un spital, pe pediatrie. E obligată să meargă la muncă, prin lege, știți, ordonanța 3. Tot legea le spune că nu se recomandă să meargă cu mijloacele de transport în comun către spital, știi cum e, nu ai vrea ca medicul să îți infecteze copilul cu COVID, nu?

Poliția locală din Pantelimon, prin mărețul ei reprezentant Roșu Alexandru, consideră că nu e ok și deși omul avea la el declarația pe proprie răspundere, l-a amendat pentru că nu știm exact, paznic de parcuri fiind, este destul de analfabet, dar din valorile amenzii, este vorba de, desigur, carantina vieții.

Și, uite-așa, vedem și cum e cu abuzurile paznicilor pe timp de COVID. Știi cum e, de ce nu ai șapcă, prietene?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

46 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Un pandar retardat care nu a gasit alta ocupatie pentru ca nu se pricepe la nimic..Cand esti prost te faci pandar de parcuri si colturi de strazi

    • #2

      Dacă îl cauți pe militian și ii rupi muia când nu e îmbrăcat în haina statului? Întreb și eu, nu datz cu paru

    • #3

      Pai ce crezi ca urmeaza dupa ce trece porcaria asta

  2. #4

    Stiu ca se fac abuzuri zilele astea cu ocazia acestei restrictii dar voiam sa stiu daca doamna avea la ea, pe langa declaratia pe propria raspundere, legitimatia de serviciu.
    “Art. 4. – (1) Pentru verificarea motivului deplasării:

    a) angajații prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator;”

    Intreb pentru ca si eu am fost pus in situatia ei. M-au oprit zilele astea: armata, rutiera si paznicii de parcuri. Le-am aratat declaratia + legitimatia de serviciu. (Badge-ul) Cei de la armata si rutiera mi-au urat o zi buna iar cei de la “parcuri” au facut sfat comun cu cei de la armata (erau prin preajma) si i-au intrebat daca sunt OK cu ce am. Normal ca eram OK si m-au lasat in pace.

    • #5

      daca nu o avea, probabil lua amenda. ea.

    • #6

      De ce sa aibă, PE LÂNGĂ adeverință, legitimația? Nu scrie destul de clar in ordonanța p#&ii legitimație SAU adeverință?

    • #7

      pentru ca sapca

    • #8

      Uhm…
      Si daca pe om il opreste dupa ce lasa sotia la serviciu?

    • #9

      Presupun că domnul o transporta pe doamna la spital. Că nu se precizează asta și, probabil, de aici și nedumerirea onoraților ante-comentatori.

    • #10

      Da, as vrea sa stiu si eu daca persoana avea si adeverinta eliberata de angajator sau legitimatie.Vreau sa stiu pentru ca ma intereseaza aspectul asta in caz de control, nu ca nu ar fi clar cristal conditia in cazul in care mergi la munca.Legal este fix cum a spus Exeo.
      Povestea persoanei este ori incompleta ori nu avut rahatul ala de adeverinta de la angajator sau legitimatie. Trebuie sa nu le dam ocazia politistilor sa ne amendeze , pe cat posibil, ca abuzuri absurde vor fi.

    • #11

      mananci cacat. povestea nu e deloc incompleta. in timp e rumegi, ia gandeste-te, daca persoana nu avea adeverinta, il amenda pe sotul ei? sunteti tampiti?

    • #12

      SI daca avea legitimatia de la serviciu, intrebarea e, era omologata?

    • #13

      avea toate stampilele??

    • #14

      Mananc eu cacat dar realitatea absurda asta este.Daca mergi spre locul de munca trebuie sa ai adeverinta permanenta de la locul de munca sau legitimatie de serviciu si ca sa fii sigur iti mai faci si o declaratie pe propria raspundere in care spui ca mergi la serviciu, declaratie care este fix zero daca nu este in combinatie cu adeverinta de la serviciu permanenta sau o adeverinta ca esti angajat in locul x in perioada asta.
      Alta persoana care te insoteste isi face doar declaratie pe propria raspundere in care explica motivul deplasarii.
      Este o opinie personala , nu am pretentia ca am dreptate .

    • #15

      ba, tu intelegi ca nu avea cum sa il amendeze pe el daca nu avea nevasta-sa actele corecte? sau trebuie sa iti desenez?

    • #16

      Scuze.Am citit mai atent acum si da, ai dreptate, este un abuz penibil.

  3. #17

    O fi fost magar, o fi zis ceva… zoso.ro/reguli-baza-iesit-strada-magar/ eu nu cred ca prostul clasei ar abuza de putere daca ar avea ocazia. Sigur o sa mearga sa ii arat declaratia in pdf pe telefon. E logic, doar suntem oameni…

    • #18

      Am fost oprit o data noapte pe la ora 22.15 de politie, intrebat ce fac, am aratat buletinul si legitimatia, au notat cnp si m-au lasat in pace.
      Am fost oprit ziua pe la ora 13, am aratat buletin, legitimatie si declaratia fotografiata pe telefon, iar au notat cnp si m-au lasat in pace.

  4. Dar, cum, nu se poate, doar a zis Eftimie ca se aplica regula bunului simt, ce draima. Cum, nu pot sa cred ca oameni care se trezesc brusc cu putere pe mana isi ventileaza frustrarile exersand-o in exces. Asa ceva nu exista!
    Lasand gluma la o parte, toata sarada asta cu arestul la domiciliu are un aspect de implementare foarte pervers: pedeapsa pentru abuz nu a crescut proportional cu puterea pe care au dobandit-o talpasii din teren, nici nu exista o procedura speciala si specifica situatiei de urgenta pentru a face o plangere in acest sens, nici o instanta anume care sa le rezolve rapid.

  5. #20

    Cred ca in opinia retardatului soferul nu se deplasa in interes profesional, declaratia fiind incorect completata. ( asta deduc, soferul a luat amenda nu doamna pt ca banuiesc ca nu are permis sau nu conduce din n motive) . Eu bifam pct. 10 acolo.
    Tip: bifati pct. 4, plec la bunicul/bunica/tata/mama/nepoti, nu se leaga nimeni (inca) de asta

  6. @Alex, nu-i nimic. Dupa pandemie o sa aiba timp ani si ani sa il tarasca pe respectivul in procese penale pentru abuz in serviciu, si pe buna dreptate.
    Foarte buna observatia ca nu au crescut proportional si pedeapsa pentru abuz. Cresterile de amenzi si pedepse sunt doar pentru cetateni. Asta arata cat de bine intentionata e de fapt ciuma galbena si cam ce ar face daca ar castiga legitimitatea in urma alegerilor generale.

    • #22

      Nu sunt avocat, dar cred ca politistii n-ar mai da amenzi in general daca ptr un moment ar fi ei personal responsabili de amenzi si nu institutia, deci omul isi va toci nervii/banii dand statul in judecata daca vrea sa conteste amenda. Sunt curios daca cand contesti o amenda in instanta, politistul care a dat-o afla vreodata ca ai facut asa ceva.

    • #23

      ok, asta e o extrema, ar insemna ca niciunul din politisti sa nu mai dea amenzi.

    • #24

      ti-am dat plus, dar trebuie sa publici o erata:
      militianul abuziv reprezinta adevarata ciuma, cea rosie!

  7. #25

    Ai sarit un rând, de aia nu se întelege unde si de ce a fost amendat omul.

    • #27

      Da, dar tot te lasă la pula organului, exprimări de politicieni ce au ei, dacă apreciați, dacă chiar credeți că ar fi justificat. Și dacă ăla comunitar nu consideră justificat?

    • @Alice, in raspunsul politiei pe FB sunt multi de daca si parca. De fapt oamenii scriu mult acolo dar nu spun nimic. Convingerea mea este ca sa feresc sa spuna ceva precis, tocmai ca toate chestiile alea sa fie interpretabile la maximum, implicit amendabile la maximum. Asta e consideratia respectivilor fata de cetateni.

  8. #30

    citisem pe undeva ca amenzile s-au inzecit
    superb!
    facem treaba tovarasi!

    deja amenzile sunt la 10 mil euro
    probabil vor sa atinga suta ca sa mai schimbe niste balamale la usi sau ceva (arhiblog.ro/vreau-donez-covid-multumesc/)

    JEGOSI pana la moarte!

    • #32

      evident. trebuie sa scriu ca am un deces, daca vreau sa imi duc nevasta la munca

  9. Mi-am adus aminte cu ocazia asta de o mica intamplare, ce n-a-mbatranit nici macar 2 ani. Iata despre ce e vorba, parafrazand Poetul: a fost odata ca-n povesti, a fost ca niciodata – din rude nu prea-mparatesti, o prea frustrata fata.
    Acea fata, trebuie mentionat, lucra (si probabil ca inca lucreaza) in acea sectie a militiei care trebuie sa investigheze abaterile disciplinare ale angajatilor, deci practic si abuzurile.
    Ei bine, am dat-o afara din casa la un moment dat si la scurt timp m-am combinat cu altcineva si nu mult a durat pana a recurs la hartuieli si amenintari, prin telefoane si mesaje (mai ales), cat si pe facebook, dar nu foarte asumat, caci a facut-o dupa telefonul unui amic de-ai ei (agent de militie printr-un sat de langa Bucuresti, si el implicat direct in procesul asta, nu doar indirect prin cedarea telefonului). Cand am confruntat-o cu chestia asta a zis ca nu stie cine trimite acele mesaje, ca nu ea etc. Chestiunea e ca pe WhatsApp se vedea o poza de profil, aceeasi pe care individul o avea pe Facebook. Totul s-a calmat cand i-am invitat sa isi ia avocati si le-am explicat ca poate face si o vizita la serviciul ei pentru o plangere.
    Pot eu sa cred ca abuzurile sunt doar legende urbate si sunt victime doar cei care sunt magar, atunci cand doi reprezentati ai politiei, unul desemnat chiar sa ancheteze abuzuri si abateri, sunt atat de instabili emotional incat recurg la hartuiala si amenintari in viata privata?

  10. #34

    Daca bifa 8 poate era mai bine. Da dom’ne, fac voluntariat ducandu-mi sotia la serviciu! PS: muie vardistii locali! (din orice localitate ar fi ei)

    • #35

      asa i-am zis si eu…

    • #36

      Not so easy. Poți demonstra cu vreo adeverință, legitimație etc? Dacă sună organul la locul unde spui tu că voluntariezi, ce i se răspunde, se confirmă?

  11. #37

    Asta nu-i nimic. Sa o vezi pe tanti care a primit amenda ca a iesit cu fiica ei minora si cu catelul in fata blocului si fiica nu avea declaratie pe proprie raspundere. De parca ar fi legal sau necesar ca un minor insotit de tutorele legal sa dea semnatura pe o asemenea declaratie. Sunt curios ce va face statul cand va incepe valul de contestatii.

    • #38

      pe bune? pai e ilegal, minorul nu are discernamant, nu poate da declaratii pe proprie raspundere

    • #39

      În loc să-și învețe copilul să facă la oliță…Ts ts ts.

    • #40

      Doamna in cauza si fetita ei sunt rude ale unui prieten. Chiar el fiind angajat in una din institutiile de ordine a statului si-a intrebat superiorii daca e legal sa se procedeze asa. Normal ca raspunsul a fost “nu”, dar amenda a fost data deja si nu dispare de la sine.

    • #41

      contestație la judecătorie.
      instanțele încă primesc și înregistrează cereri/dosare/documente. pe mail, pe fax, poșta română sau curier privat, porumbei călători sau ce vreți voi, numai depuse personal nu.
      taxa de timbru se poate plăti și on-line în conturile de trezorerie. atașați la mail ”dovada” pe care v-o dă aplicația de internet-bankig. sau o printați dacă aveți unde.

  12. #42

    Ba chiar asa e, sa va feriti de martalogii aia de paznici, adica politia aia locala… Cred ca deja stiti, sunt niste lepre ce au dat spagi sa intre in posturile alea caldute, sa se plimbe cu masina si sa nu faca nimic. Majoritatea sunt analfabeti, si asta o stiati. Inainte cand dadeau amenzi pentru parcare, aveam conflict cu un pricajit de genul. Imi cauta masina prin tot orasul, na oras mic, si daca parcam pe trotuar sau altfel, amenda de parcare, nu glumesc, am luat vreo 10 amenzi de la acel oligofren. Problema lui a fost ca nu a facut numai cu mine asa, ci si cu altii, ce nu sunt ca mine sa zicem, gen fosti puscariasi si alte exemple, iar intr-o noapte i-au dat foc la masina.

  13. #45

    Frați deștepți nu are nici o valoare adeverința dacă nu este completată corect și in mod obiligatoriu din ce se vede pe imagine nu e de la angajator e o adeverința pe propria răspundere și ea mergea la servici bine ca au amendat-o BRAVO