Ca de obicei, vreau să fac bradul mai devreme de 25. E piticul meu să fac bradul cam pe 15 decembrie și să îl desfac în februarie.

Doar că anul ăsta sunt prins de o chestie. Să îmi iau brad real sau plastic?
Cel real miroase frumos, arată frumos, doar că trebuie să crească vreo 10 ani până la tăiere. După care îl arunc.
Pe de altă parte, e doar o plantă, nu e ca și cum nu s-ar putea planta altul.

Deci, ce să îmi iau, plastic sau natur?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

113 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    lemn, atat timp cat e legal si schimba atmosfera in una mai placuta nu vad de ce ar trebui sa te streseze ganduri ecologiste, plus, un copil nu o sa unite niciodata ce frumos era cand era mic si statea sub bradul care mirosea demential iar apoi se juca sub brad la luminile beculetelor cu minunatul cadou care si-l dorea de la Mos Craciun..

  2. Eu iti recomand plastic . Pe termen lung , e o investitie buna .

  3. #3

    personal eu nu mai tin deloc minte mirosul de brad de cand eram copil (si momentan am 18 ani).. stiu doar ca dupa o saptamana si ceva bradul incepea sa cheleasca si era plin de ace peste tot

    • #4

      era molid

    • #5

      Brad taiat de o perioada mai mare de timp si depozitat prin frig+ caldura excesiva in casa + lipsa umiditate + decorare cu globuri si alte alea = chelire la scurt timp dupa craciun.

  4. #6

    Hmm, in urma cu vreo 2 ani ti-as fi zis sigur: go with natural. Acum, constiinta mea nemernica imi spune ca ne taiem padurile pentru 10 zile de fericire, so: go with plastic 😉

    • #7

      roxani » brazii astia sunt din crescatorii, nu din paduri

    • @Arhi: Clar, toți! Și dacă-mi zici că tu cumperi de unde știi sigur că sunt din crescătorii și nu din Obor, tu oricum ești unul dintre cei care participă la crearea unei nevoi pe care alții se vor năpusti s-o satisfacă mai ieftin de dragul profitului (legal sau nu)

      Mă doare în cot de mizeriile ecologiste, și eu am avut brad natural când eram mic și era într-adevăr o foarte mare șmecherie să iei bomboane direct din pom. Dar propun să nu ne mai mințim singuri ca să scăpăm de senzația de vinovăție față de săracii brăduți. Sunt niște copaci și nu-i doare dacă-i tai…

    • #9

      Andrei » eu il iau de la bricostore….bradul e placerea mea de cand ma stiu si mi-o satisfac. ma doare-n cur de astea cu crearea nevoii and shit

  5. #10

    Natural, Hornbach 89 de lei, frumosi si bogati. La Piata Sudului de la 150 de lei in sus (daca ma intrebi pe mine, sunt cumparati de la Hornbach…), la p-ta Obor, de la 100 de lei in sus, un brad mai de doamne-ajuta…
    E adevarat ce spui, dar e mult mai frumos sa miroasa a brad in casa…
    Eu deja l-am facut 🙂

    • #11

      Filip » ataaaaaat

    • @Filip: merçi pentru pont! Am dat o fugă-n Hornbach. Văzut, plăcut, achitat! Am luat 2 buc. Și încă o info: la Hornbach prețul este unic pentru toți brazii Nordmann. Au între 1,7 și 2,2 m (ochiometric).
      @Arhi: lemn! Eco să tacă din gură, sunt brazi de pepinieră crescuți pentru a fi tăiați. Părerea mea este că fabricarea unui brad sintetic poluează mult mai mult decât tăierea unuia din pepinieră. În plus, cel de plastic când îl arunci (după 3-4 sezoane) va polua iar, pentru că nu se descompune.
      Enjoy the Holidays!

  6. #13

    Exista si brazi in ghiveci. Il iei, si dupa Craciun il pui pe balcon si poti sa il folosesti si la anul…Daca nu se usuca, ca la noi in bucuresti…
    Sau iei unul de plastic si un “sprai” cu miros de brad…

  7. #16

    @tinky – poate era molid aia isi scutura acele..
    @marius – unde este asa ceva? .. oricum daca am ocazia nu ezit sa cumpar unul natural, imi place sa iau din cand in cand 1-2 ace sa le rup si sa simt mirosul
    (life in plastic is fantastic -doar pt barbie girl)

  8. Singurul motiv pro “brad real” este mirosul. Personal cred că unul de lemn este mai urât și mai costisitor. Îți recomand unul mare si frumos de platic.

    Știu așa încurajăm industria de platic chineză și descurajăm defrișările.

    Dar fiecare cu plăcerile lui!

  9. Brad de plastic şi nişte brăduţi dinăia parfumaţi. Eu am brad de plastic de 6 ani 😀

  10. Dacă ai vrea să împodobești prin 24 aș zice, categoric, lemn. Așa… un pin norvegian sau un pin silvestru e mai durabil, găsește de alea. Dacă nu găsești, rămâne plasticul…

  11. #20

    prefer bradul natural, nu am avut niciodata de plastic, mi se pare foarte ghetto. brazii din import tin mai mult decat brazii autohtoni si arata mai bine, sunt simetrici. macar daca iei brad strain poti sa fii sigur ca provine dintr`o pepiniera. salvati padurile romaniei, luati un brad strain!

  12. #21

    Daca ai mult loc in casa, atunci i-ati un brad cu ghiveci si o sa poti sa-l folosesti mai multi ani, o sa-ti miroasa a brad si o sa protejezi natura, desi asta cu protejatul naturii e ca zicala aia: “cu o floare nu se face primavara”, adica tu protejezi natura, iar in spatele tau vine ungurul ala, care-i supranumit Drujba lui Dumnezeu si rade de pe fata pamantului paduri intregi. Dar daca tu vrei sa te bati cu morile de vant, eu te sustin.

    • #22

      cine pana mea sta cu un brad in ghiveci in casa tot anul?! O.o

    • #23

      I-ati t-u d-in al-a. Eu i-mi i-au u-nu-l d-e platsi-c.

    • #24

      Din 1000 de comentarii gresesti o cratima din neatentie, si-ti sar toti maimutoii in cap.

    • #25

      Inainte de orice comment studiati ultimile 100000 de comment-uri ale celui comment-at, trageti concluzia ca nu merita comment-at si NU comment-ati ca poare se supara ! Sa comment-ati sanatosi !

  13. Mult mai important este ‘bradul’ din suflet. Acela trebuie, in mod natural, impodobit cu trasaturi nobile. Degeaba ai brad in casa, daca esti o canalie.

  14. daca as fi vazut vreodata macar un brad de plastic care sa semene cu unul natural as zice ca plastic. Singurul inconvenient al celui natural e ca se fac ace de brad prin casa.
    Eu intotdeauna am avut natural si se da afara din casa spre sfarsitul lui ianuarie 😉

  15. #30

    Naturalul are dezavantajul de a se usca si daca il tii aproape 2 luni, face numai ace. Dar mirosul nu se compara cu nimic…eu merg pe “lemn”.

  16. Ai mei au apelat de multă vreme la brad de plastic, mai ales din considerente financiare şi de timp. Ăia din pieţe băgau nişte preţuri uneori destul de dure pentru salariul alor mei, plus că trebuia să cauţi 1.000 de ani să dai de un brad decent. Aşa că au unul de plastic, frumos, n-am ce spune, îl fac şi când se termină perioada, se întoarce frumos în cutie până la următoarea dată de folosire. Nu e tradiţional, poate, nu e “din suflet”, cum văd că scrie cineva mai sus, numai că sufletul este în însăşi sărbătoare, nu în copacul din mijlocul casei. E ceva asemănător lui Dumnezeu, e-n tine, nu la Biserică.

  17. #32

    Prefer bradul natural
    Cand taiem porcul de Craciun spunem ca asa este obiceiul!
    La urma urmei de ce nu taiem un porc de plastic in loc de unul viu doar CA SA RESPECTAM OBICEIUL!
    Cam asa este si cu bradul!

  18. Bre Arhi, zic si eu ca unii ca si mie mi-a trecut prin cap ideea de brad la ghiveci.
    Nu mai stiu acum cum sint preturile, insa la un moment dat am vazut chiar ok. Si trebuie sa te gindesti si tu in avans. Il tii in casa cit il tii si pe urma in plantezi frumos in curte.
    E o situatie corecta.
    Cauta si tu pe la mai multe magazine ca sigur sint si mai ieftini. Bricostore, hornbach etc. Gasesti si sub 3 milioane.
    Eu asa as face, insa momentan am unul de plastic si ala ramine si anul asta.

  19. #35

    Daca ai loc in casa cumpara natural. Aia oricum l-au taiat si daca nu il vand nu o sa mai fie bun si pentru la anul.

    • #36

      Superba scremere de idei! Si daca reusesc sa il vanda, nu cumva la anul vor taia de 2 ori mai multi?

    • #37

      Vor taia in fiecare an oricum prea multi. Diferenta dintre un brad natural si unul de plastic, este cea dintre sex si laba.

  20. Si eu vreau bradut adevarat, dar o sa caut in ghiveci, nu cred ca sunt atat de scumpi pe la noi 🙂

  21. #39

    I go with plastic. Dincolo de considerentele financiare si ecologice, imi e atat de drag bradul ala, ca e primit cadou, incat nici dupa cativa ani de cand l-am primit de la jumatatea mea mai buna, nu ma indur sa cumpar altul. La final, iti aduci aminte doar de momentele frumoase de langa brad, fie el natural sau artificial, si oricum uiti ca ai strans acele si ai injurat ca n-ai avut unde sa arunci bradutul dupa anul nou sau ca platicul nu mai incape in cutiuta asa cum ar trebui… 🙂

  22. Plastic + crengute de brad intr-o vaza. Ai si mirosul si bogatia unui brad decent, si nici nu omori cate unul in fiecare an.

  23. #41

    Si pentru ala de plastic tre sa treaca multe sute de ani ca sa se formeze petrolul din care e facut…

    • #42

      vlad » si inca niste sute de ani pana se distruge

    • #43

      Da, dar hranesti un chinez!

    • #44

      chinezii sunt prea multi si ne inghesuie… decat sa hranesc un chinez pt brad de plastic si inca un chinez pt beteala mai bine unu natural impodobit cu sl0b0z

  24. #45

    @arhi,de ce esti rau cu Dumitru ? Spiritul sarbatorilor nu a intrat in tine dupa cum se vede.Lasa-te patruns si fii mai bun in perioada asta. Nu dureaza mult,doar pana pe 1,maxim 2 ianuarie. Spiritul sarbatorilor fie in tine!

  25. Am gasit brad natural la ghiveci la 100 de lei destul de frumos la Brico (nu stiu unde ai vazut tu cu 300, dar clar se gasesc mai ieftini)

    • #47

      Lexis » la 30 cm inaltime, da, posibil. la 1.80, ma indoi maxim ca gasesti la 1 mil.

    • #48

      La brico, in ghiveci, cam de 1.50 -1.74 m, daca tin bine minte era 75 de lei. Nu bag mana in foc da stiu ca am facut o gluma cu cine am fost, ca o sa vina vanzatorii de brazi si o sa ii cumpere, o sa ii taie din ghiveci si o sa ii vanda la triplu pret.

    • #49

      borg » ala chiar ar fi un pret bun. iar sugestia lui cata e buna de tot. nu stiu insa ce sol trebuie, ca ala e cam argilos si plin de cuie, ramas de la constructie

    • #50

      Rasinoasele nu is asa de pretentioase, in original pe munte nu e chiar sol fertil. Dar oricum, macar are o sansa sa creasca. In schimb taiat, sansa e deja 0.

    • #51

      Deci, in cazul meu, Baumax nu Brico. Le tot confund.

  26. #52

    Brad natural. Atmosfera da craciun fara miros de brad dar cu miros de plastic e de neconceput.

  27. @arhi da, nu avea 1.80, dar nici 30 de cm :P. Avea cam 1m si ceva… Nici n-am vazut mai inalti pe unde am umblat eu, dar probabil ca da, ajung pe la 300

  28. #54

    Brad de plastic si cumperi niste crengute de brad natural. Si le rezolvi pe amandoua.

  29. #55

    Lemn ftw.
    Plasticul e ca si cum te-ai insura cu o gonflabila 😀

  30. #57

    Brad natural, fara indoiala. Eu si acum tin minte atmosfera si mirosul dat de acel brad… Era minunat 🙂 Si ca sa-ti speli pacatele, peste cativa ani vei planta in curte vreo 10-15 braduti.. Asa, sa taca din gura si ecologistii 🙂

  31. #58

    Noi nu mai facem bradul de cativa ani buni-waste of money!

  32. #59

    Brad de plastic cu brăduți de mașină agățați pe crengi 🙂

    PS: la noi în casă e musai brad natural. N-avem suport pe măsură, așa că bradul stă la fix într-o ladă de bere

  33. Eu am de cativa ani buni un brad de plastic pe care il impodobesc, dar ocazional mai cumpar cate o coronita din crengute de brad sau aranjamente micute..si asa evit sa dau cate 100-130 de lei pe un brad natural in fiecare an, dau maxim 50 de lei pe chestiile alea, mi le impodobesc dupa bunul plac si miros extraordinar.

  34. Pune poll, că ne căcăm pe noi altfel…
    Eu zic tot plastic + covor de crenguțe de brad sub. Mirosul e priceless, cel de plastic arată mai bine, față de unul chel natural plus că mi se pare culmea prostiei creștinești să tai un brad ca să-l arunci peste două-trei săptămâni.
    [nu mi-o da pe aia cu pepiniera/crescătoria, că se taie jdemilioane de brazi anual, brazi care ajung la înălțimea aia în multe zeci de ani. Câte pana mea de pepiniere or fi în lumea asta?]

  35. Ca sa ai constiinta impacata, chiar daca-l cumperi sau nu … bradul oricum e taiat 🙂

  36. Stiu ca cei in ghiveci sunt scumpi, dar e singura optiune pentru care as putea sa votez dupa ce am avut atat natural (detest sa-l vad zi de zi din ce in ce mai mort, sa vad ca tot i se ingalbenesc acele si ii cad oricata apa i-as pune, sa stiu ca o sa vina si momentul in care va trebui despodobit…) cat si artificial (pe care am incercat sa ma fortez sa-mi placa, dar n-am reusit – n-am vazut in viata mea brad artificial care sa se apropie macar de unul natural si nu ma refer doar la miros). Acum cativa ani parca era o chestie ca puteai sa duci bradutul inapoi in primavara ca sa fie plantat si iti dadeau un sfert din bani inapoi.

    Ah, inca o chestie: indiferent de ce alegi, leaga bine bradul. Nu te baza pe faptul ca bradul e greu, suportul e greu, copilul e mic si n-are forta. Eu mi-am trantit pe mine primul brad la varsta de 9 luni (brad de > 2m). Si pe al doilea. Dupa aia s-a invatat minte tati sa-l lege din 3-4 puncte (si apoi sa infasoare beteala pe sfori ca sa si arate bine).

  37. Brad natural!

  38. #65

    unu in curte nu te-ar “coafa”? eu asa am de gand sa fac la anu.

    • #66

      si anu asta mergi pe natural.

    • #67

      ps2: sau iei unu in ghiveci, il tii anu asta in casa si dupa aia il pui in pamant. oricum o sa ai de tras pana cureti resturile de la constructie. ti-o spun din experienta.

    • #68

      eu am unu natural in curte de vreo 20 de m.nu l-am impodobit niciodata.sper sa apuc la un moment dat. :))

  39. natural,pentru ca amintirile vor avea miros 🙂 de asta ne amintim momentele acelea deosebite din copilarie!

  40. #70

    eu am dinala de plastic, din comoditate. ce sa mai tot merg la piata si sa cumpar in fiecare an unul pe care dupaia il arunc..e si mai economic. sincer, asta de plastic mi se pare ca arata mai bine, e mai des. aia naturali si desi sunt foarte scumpi.. cel de plastic il am acolo in debara si cand vreau sa il ornez doar il scot si imediat treaba e gata. e la fel de simplu si cand trebuie sa il dezasmablezi 🙂

  41. #71

    brad plastic + deodorant brad=fericire eco

  42. #74

    Chief, la mine la munca sunt din aia in ghiveci ceva cu smaragd sau cam asa, mortii lor, nu stiu preturi dar pot sa iti spun maine cand ajung.

  43. #75

    P.S.: DEDEN-AM

  44. #76

    Brad la ghiveci, in real la AFI, in jur de 90 de lei, chiar la intrare

  45. #77

    am uitat sa zic, au in jur la 1,5 metri inaltime

  46. #78

    Io am de plastic pentru ca e mic si pot sa il pun pe masa, deoarece am casa mica si nu am loc de brad viu. nu recomand, dar nu am incotro. poate fi util in cazul in care ai copii mici peste care poate cadea bradul (copilul tau cred ca e prea mic, dar ma rog) sau daca ai animale de casa gen pesik catzarator. daca nu te doare inima cand il desfaci, ia-ti viu.

    eu l-am facut de saptamana trecuta si cred ca ar fi trebuit sa il fac si mai devreme. de la 1 dec la 1 feb mi s epare fair enough.

  47. #79

    natural.mirosul, aspectul si feed-back-ul (amintiri din copilarie). santem oameni si avem dreptul sa ne bucuram de natura. Sunt crescuti in crescatorii d’astea deci nu afecteaza echilibrul, stratul de ozon, etc..
    Eu cumpar natural.

  48. #80

    plastic…pentru paduri…

  49. #81

    Bradul de plastic e ca laba…rezultatul tot ala e insa lipseste poezia.

  50. #82

    In plus pt cei care aduc ca argument faptul ca il arunca dupa o luna…pai si porcul de craciun il cacati la WC…pe ala de ce il mai taiati & mancati?

  51. #83

    Noi mergem pe natural… cand eram la mama acasa aveam de plastic ca asa voia ea, acum, la casa mea, merg numai pe natural, e o diferenta, in atmosfera, in casa… plasticul e fake. Pana acu’ doi ani luam brazi mari si frumosi, insa intr-o saptamana se pleostea iremediabil… era prea cald in casa. Anul trecut, insa, ne-a invata cineva sa il punem intr-un ghiveci mai marisor, umplut cu pamant si astfel are si o buna stabilitate, iar daca uzi pamantul din cand in cand… voila! bradul isi pastreaza forma, nu se usuca si nu imi umplu casa cu ace! Noi avem un ghiveci frumos, special pentru brad si pe care il si poti decora mai festiv.

  52. rudele din partea mamei locuiesc in muntii Apuseni ->am avut brazi frumosi toata viata. deci nu pariati ca tot ce-i de vanzare e din pepiniera. pe de alta parte exact faptul ca am avut brazi frumosi intotdeauna nu m-ar lasa niciodata sa-mi iau plastic. nu-i Craciun fara brad natural, si nimeni nu ma poate convinge otherwise.

    ajung acasa in 20 decembrie si incep sa impodobesc ieiii! 😀

  53. #85

    100% brad natural. Nu se compara cu nimic acel miros de brad in noaptea de ajuns, cu lumina stinsa si instalatia de la pom sa clipeasca, un pahar de vin in mana si sa privesti focul din semineu. punct.

  54. #86

    Brad de plastic – salvezi padurile;
    Pietre pe masa – salvezi porcul, gaina, vaca, curcanul care sunt si ele suflete + salvezi varza, cartofii, strugurii si alte plante care sunt habitatul unor gandaci si viermisori care au si ei suflet.
    Nu uita sa nu aprinzi lumina si sa nu folosesti electrocasnicicele care consuma curent, curent pentru producerea caruia se polueaza la greu.
    Nu cumva sa te atingi de alcool pentru ca este unealta satanei, mai bine sapi o fantana in spatele blocului si bei direct din pantecele domnului.
    Si bineinteles sa nu dai colindatorilor bani, banii sunt ochiul dracului, mai bine ii mangai usor pe crestet si le spui ca viata e frumoasa si sa se duca la biserica.

    Oare se simte tonul ironic?

  55. Acum 2 ani (copil mic – risc mare sa traga un brad mare pe el) am descoperit intamplator un anunt pe net “In parcul Kiseleff, langa Piata Victoriei puteti cumpara brazi si molizi la ghivece de la producatorul Mocanu Ionel (din Comanesti, Bacau) tel 0740466237 si 0741121182” Nu aratau super, insa erau ok – am dat vreo 60 lei atunci. Nu stiu daca mai sunt valabile numerele si-acum, nu am avut de ce sa-l mai sun.

    Am facut deja 2 craciunuri cu el, l-am mutat deja intr-un giveci mai mare(stam la curte) , suntem pe-al treilea an si o sa mai facem 🙂 E frumos ca (,) creste impreuna cu copiii, deja cu cel mare am vorbit ca il plantam cand ii vine vremea, vara trecuta il uda el, etc.

  56. #88

    @ Darius: sa inteleg ca ai semineu, sau tocmai ai citit vreo carte siropoasa? Deh, noi astia de stam la bloc… privim luminile rosii reflectate de la instalatie in calorifer…

  57. #89

    Mie-mi place mirosul de brad. Da’ o fi si plasticul bun la ceva.
    Un argument strict ecologic:
    Cat CO2 o sa pui peste stratul de ozon daca folosezti un brad de plastic?
    Pe termen lung: zero. Acelasi carbon din brad il refolosesti – natural – o data la vreo 10 ani.
    Cat CO2 e in plasticul ala: cateva kilograme. Care se aduna o data la vreo 2-3 ani pentru ca n-o sa folosesti acelasi brad de plastic toata viata.

    • #90

      cateva kg de codoi in niste bucati de plastic care impreuna nu depasesc 5kg? damn…

      o fi un gaz a draq de greu codoiu ala. vb lu leana.

    • #91

      @semeketh:
      ..umpic de chimie
      5 Kg plastic= 4Kg carbon+ 0.5 Kg hidrogen + 0,1Kg plumb (asa pentru culoare) + celelalte. Daca le arzi obtii vreo noua kg de codoi.
      un pic de fizica:
      Nu-o musai ca cazul ala sa fie asa greu sa ramina in punga – de plastic – in care a stat pomul.
      … dar ideea e una de matematica: Cateva kilograme de reziduuri – datorate in special procesului tehnologic, si nu produsului in sine – inseamna mai mult decat nimic*.
      * E adevarat si bradul produce CO2 ca nu se transporta singur in piata.

      In utilizarea plasticului nu-i nimic ecologic. E comod, ieftin, etc. Dar nu ecologic.
      Despre gusturi, ramane cum am stabilit.

    • #92

      sa inteleg ca ai facut chimia cu savanta de renume mondial?
      ia vezi poate te apuci si de “umpic” de romana inainte sa te dai doct in chimie 😉

  58. Aici nu cred ca gasesc brad nici daca dau cu tunul. Oricum nu mai facem brad de ani buni. Cand om avea copil, se schimba treaba, pana atunci insa…

  59. bradul înseamnă aşa: plăcerea împodobitului, linişte şi bucurie în familie, emoţia şi surpriza cadourilor. Plastic sau natural, astea bradul nu le aduce dacă nu există deja într-o familie.
    I go for plastic pentru că:
    – nu pierd vremea mereu să aleg brad frumos, simetric, des; apoi transportă-l, urcă-l pe scări, coboară-l la final de sărbători etc
    – e ieftin
    – pot să investesc banii de brad în decoraţiuni de brad (hm, de ex. anual altă culoare), în cadouri, în poşete/pantofi sau, cu indulgenţă lansete pentru pescuit 😀
    – brazii cam demult nu mai au mirosul de brad din copilărie
    Şi împodobim bradul cu toţii undeva prin 20.

  60. #95

    Ma, daca nu ti-e lene, cumpara unul in ladita cu pamant; dupa ce-l despodobesti rasadeste-l la casa aia la care tot cladesti.

  61. plastic sau lemn, materia prima tot de pe pamint e ca doar nu se aduce deocamdata nimic din cozmos asa ca nu pricep care e problema.

  62. #99

    eu zic sa iti iei la ghiveci. dupa ce termini cu el il mai tii in casa o luna si il plantezi pe undeva 😀

  63. Unul de plastic si pentru ca sa miroase a brad in casa, cauti o creanga de brad si o agati undeva 🙂

  64. Si inca ceva, aia in ghiveci nu rezista in casa.Se usuca

  65. Lemn. Astia de plastic arata a brad numai de la distanta.

  66. #103

    lasa falsele ecologisme si ia-ti un brad natural… astia sunt brazi crescuti special pt. a fi taiati de craciun, la fel cum trandafirii din piata sunt plantati special prin serele din olanda si nu culesi de pe camp… presupun ca de ziua nevestei nu-ti pui problema daca sa te prezinti cu trandafiri naturali sau de plastic…

  67. Gandeste-te la cum arata orasul dupa boboteaza cu brazii aruncati pe te miri unde. Mie mi se pare ca sunt niste jucarii pe care un copil rau le-a iubit cateva zile si apoi le-a aruncat. Imi strica toata bucuria sarbatorilor imaginea aia.

  68. #105

    multa polemica pentru nimic…
    subiectul ii intereseaza doar pe adulti,copiii vor retine doar ce e sub brad,i-si vor aminti de playstation, de miros niciodata

  69. #106

    Stai linistit, brazii aia de ~1,5m foarte desi sunt un soi mai special, in sensul ca creste cat il vezi intr-un an (nu 10). Timp in care mai consuma si niste CO2 asa ca eu zic ca mai bine cumperi unul natural.

  70. #107

    Plasticul n-are nimic in comun cu Craciunul !

  71. Unul (mai mic) în ghiveci pe care apoi îl plantez în grădină, iar de la anul îl împodobesc acolo.

  72. Brad la ghiveci.am vazut ca e o noua moda acum si cred ca este si rentabil

  73. prefer natural, recunosc.
    o sugestie pentru cei care vor sa-si cumpere la ghiveci: nu va luati 🙂
    va zic si de ce: 99% au radacinile taiate ff scurt. asta inseamna ca nu or sa “prinda” in gradina. si diferenta de bani nu justifica aruncatul bradului, mai ales dupa eforturile suplimentare de a il planta si de a-l ingriji.

  74. ma vad nevoit sa intervin. am stat si am citit absolut fiece comentariu. so. parerea mea.

    1. plastic. la cat plastic exista si se produce- se pot face chiar si cate 3 brazi pentru o singura familie. ma refer strict prin reciclare acum.
    2. plasticul necesita o singura cumparare, deci efectul este mare pe termen lung. nu se produc pe banda , pentru ca de fapt il avem doar o singura luna pe an.
    3. ecologic. da. prefer sa am spatiu verde. poate voi nu intelegeti cum e cu spatiul verde, dar eu mi-as dori sa vad pomul ala acolo pe munte, chiar si intr-o pepiniera si sa il replantez daca e nevoie. sunt satul pana peste cap de toti idiotii care au taiat te miri ce pomi- cel mai tampit mi se pare faza cu stricatul tablei/vopselei, dupa minunata masina.
    4. o spun ca un om care are serioase probleme respiratorii, care locuieste in ditamai orasul , mandra capitala a acestei tari, si care intelege ca un tei natural, sau zarzarul din fata blocului in care au cuib o familie de gugustuci, e mai mult decat si-ar dori cineva. am avut anul trecut 3 serii de pui la un metru de balcon.
    5. un brad in pepiniera nu creste intr-un singur an, ca sa poata fi adus in piata. plus de asta exista suficienta contrabanda pentru a genera tot felul de alte probleme. daca ar fi doar o afacere la ghivece nu m-ar deranja, dar nu inteleg de ce sa fie taiati. cel mai bine mi-as dori sa fie toti in ghivece.
    6. am nevoie de un purificator de aer. cel mai bun filtru din lume il reprezinta un copac in acest caz.
    7. e greu sa intelegi de ce sa protejezi un copac, respectiv o padure, atata vreme cat problemele nu au un impact direct asupra ta.

  75. #112

    sper ca nu e prea tarziu …. dar vezi ca in OBI au brazi la ghiveci la 40 lei 60-80cm , sau 50lei 80-100cm

  76. #113

    au aparut fel de fel de brazi artificiali… la unii primesti bonus spray cu aroma de brad… ai rezolvat problemele cu el… nu se scutura, tine si la anul… per ansamblu e o idee ok.

    PS. totusi cei adevarati fac sarbatoarea mai frumoasa 😀

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam