Atât e garanția ca să închiriezi un Megane automat în Mallorca. Și nu, nu acceptă Revolut. Și nu, nu acceptă cash, nu prea înțeleg de ce, pentru că engleza nu e chiar o limbă pe aici.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

78 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Jesus cu banii astia iti cumperi golf.

  2. #5

    Inca un motiv pentru care unii merita sa moara. Ma rog, unele firme, sa nu se inteleaga altceva.

  3. #6

    In Frankfurt acum 3-4 ani nu am putut sa plătesc pentru că aveam card Visa Electron, deși ea era rezervată cu ceva zile înainte. Așa că, nu mă miră.

    • #7

      Confirm faza cu Visa in De, Visa de ING, nu electron. Nu am putut plăti cu el in diverse locuri, acceptau doar Mastercard!

    • #8

      in .de sunt extraspeciali cand e vb de banci

    • #9

      Stati linistiti ca si la vecinii Olandezi e cu distractie la fel ca in Germania… noroc ca aveam Revolut Mastercard. Din pacate a trebuit sa anulez cardul pentru ca mi-a fost clonat in Germania… l-am folosit la un restaurant si in Turnu din Dusseldorf… dar pentru asta e Revolut 🙂

    • #10

      prima oara in .de, ma duc la un kaufland sau penny, ceva de gen. ajung la casa, dau sa platesc cu cardul. nein, nein. asa am aflat ca aia primesc doar carduri emise in germania, valabile pe teritoriul germaniei si atat.

    • #11

      @arhi: EC card, tipul lor specific, cu care nu poti cumpara de pe net, ca nu are numar.
      In alta ordine de idei, acum mai multi ani trebuia sa fac un transfer de bani in Doiciland si ii cer neamtului IBAN-ul. Imi zice un nr de cont si numele bancii (locala). Ii zic “Mein Herrn, gib mir internatzionalish konto nummer, ce plm sa fac cu asta?” Ala nimic. Ma descurc intr-un final si, cateva luni mai tarziu, imi explica alt neamt ca s-a inventat la ei un nou sistem cum n-a vazut Parisul, cica mai nou fiecare numar de cont e unic, nu mai trebe BIC si alte chestii. Facepalm. Ii arat site-ul care iti zice IBAN-ul daca ii dai contul, banca si tara parca. A ramas uimit, el credea ca romanii nu au internet.

    • #12

      Ciudat, am făcut sute de plăți în Germania cu card emis de ING România, din care cel puțin câteva zeci la fiecare dintre Kaufland/Rewe/Edeka/Hit. N-am întâmpinat vreo problemă până acum.

    • #13

      dar la Penny?
      LE: Iulia imi sopteste in casca ca da, era vb de Penny, dar intre timp au evoluat si accepta si visa sau mastercard

    • #14

      La Penny nu știu cum era/este, că n-am făcut niciodată cumpărături acolo, deci e perfect posibil ca ei să fi fost mai “speciali”. E bine totuși că între timp au intrat în secolul 21…

    • #15

      era fix langa casa mea, imi placea sa merg

    • #16

      Mdea, în cazul ăsta era cu atât mai enervantă politica respectivă. Eu așa aveam un Kaufland la doi pași de vechea locuință. Țin minte că prima dată am rămas mirat că 80% din produse erau identice cu cele pe care le-aș fi luat din Edeka sau Rewe, dar valoarea de pe bon era simțitor mai mică.

    • #17

      Comisioanele la cardurile emise de Visa si Mastercard sunt mari, nu ma refer la comisionul platit de posesorul cardului, ci de magazinul la care se face plata. De aceea in germania au inventat EC-Karte, care are comisioane mai mici atat pt posesorul cardului cat si pt magazinul unde se face plata. Din acest motiv unele magazine, de obicei mai mici sau mai low cost nu accepta decat EC. EC este un card de debit. Aveti grija la reyervari de masini, unele nu accepta carduri de debit, nici cele emise prin Visa si Mastercard, ci doar carduri de credit. Nu se incurca cu cash-ul pt ca manipularea de cash este scumpa. Chiar daca in Romania e normal sa vina gigi cu sacosa de bani, in tarile normal dezvoltate asa ceva nu intra in optiuni.

  4. #18

    Spaniolii sunt niste speciali cu garantiile pt rent-A-car …aveam suma pt garantie pe un debit card , dar ei NU ! Au vrut vrut neaparat de pe credit card. Da , garantia a fost 1100E gen….

    • #19

      Confirm cu les espaniolos!!
      Noroc ca am citit inainte contractul cu o firma din Spania. NU ACCEPTA CARDURI DE CREDIT si NICI CARDURI DE DEBIT NEEMBOSATE. Trebuia neaparat sa fie cu literele si cifrele in relief.
      In fine, am inchiriat un Fiat 500 cu 150 lei si garantia era 5500 lei. Am preferat sa platesc asigurarea full casco (extra 350 lei).

  5. #20

    De obicei firmele de inchiriere pot sa nu accepte carduri Revolut, TransferWise, ViaBuy, etc, pentru ca sunt preplatite (prepaid card).
    Smecheria este ca daca vor sa te jecmaneasca pentru te miri ce chestii (si dupa ce predai masina) nu pot sa o faca daca tu nu ai sold disponibil iar multe firme, precum TransferWise nici nu permite functia de “direct debit” decat in cateva cazuri (iar astea de rent a car nu intra in discutie) pentru a preintampina situatii de astea.

    Mai simplu spus: daca Sixt vrea sa iti ia comision de 1000 EUR pentru ca Paul Walker, nu are din ce si daca insista poti merge in instanta dar mia aia de EUR ramane la tine intre timp. Altfel, la un card normal, mai ales de credit (cu descoperire cont sau linie de credit) pot sa te execute oricand si apoi mergi in instanta ca sa recuperezi banii (iar asta dureaza).

  6. #21

    @cetin
    6000 de lei garanție sunt bani puțini.
    Am venit din Belgia, din Gent, in Paris, că terminasem treaba acolo, să aducem un echipament.
    Garanție la un Opel insignia break:3500 de euro, plătită de tipul care m-am adus pe mine și jucăria. A luat o piatră in geam și a venit cu parbrizul croit înapoi. 4 luni de zile a stat cu 150 de milioane blocați până și-a primit banii înapoi. De ce atâta garanție? Pentru că suntem români și reprezentăm risc crescut de pagubă.

    1
    • #22

      gizas crist

    • #23

      Nu exista extra-insurance? In SUA/Canada exista la rentals pt cativa dolari in plus un fel de “no fault/no questions asked insurance”. Chiar mi-a prins bine odata, un tampit m-a atins intr-o parcare si am gasit-o cu o aripa cam bagata inauntru. Cand am dus-o inapoi mi-au zis: everything covered, no pb.

    • #24

      @DanC – asigurarea aia extra e aur curat, mai ales cand ai avion la 4 dimineata, te duci sa lasi masina si baiatu’ de acolo zice “lasati cheile pe bord in masina si mergeti unde aveti treaba, it’s all covered!” – in plus, daca folosesti anumite carduri (hrmmm, visa black sau platinum) extra-asigurarea e inclusa.
      In Europa pare sa fie altfel.

    • #25

      Exact asa am luat si eu masina in Creta. Pentru aproximativ 7-8 euro in plus pe zi, aveai asigurare full. Singura conditie era ca i caz de accident sa suni mai intai la firma inainte sa semnezi vreun act din care sa reiasa ca tu esti vinovatul.

  7. #26

    Atatia bani si nici macar nu poti sa simti masina!

  8. #27

    Se cere credit card, in caz de accident sau nu ai adus mașina in condiția in care ai luat-o și e nevoie sa te taxeze in plus fata de cât ai lăsat garanție, sa poată sa o facă. Majoritatea creditorilor le fac plata chiar dacă treci de limita de credit pe care o ai, dar cu o dobânda exorbitanta.

    • #28

      Nu stiu unde ii gasiti voi pe astia…tenerife. masina decapotabila …fite..100 euro …bani in mana… toata lumea multumita

    • #29

      @talharu – eu de fiecare data când am închiriat mașina sau van am plătit garanție £1 cu o singura excepție odată in Romania, unde am plătit cred ca in jur de 300 de euro(numai tin minte exact, dar nu a fost exagerat)

  9. #30

    Garantia cerută de firmele de închiriere este pentru a se acoperi in caz de paguba.
    De obicei, daunele care sunt peste suma aceea sunt acoperite de firma de închiriere.

    Mai ai și varianta sa îți reduci responsabilitatea in caz de dauna, iar atunci plătești mult mai puțin, plus ca ai o plasa de siguranța in caz de accident.

    Întreb și eu, cum ar fi sa ii închiriez cuiva un bun de 15.000 de euro, ăla îl avariază, iar eu stau după aia sa trag de el sa plătească reparația?

    Trebuie sa existe o balanța pe undeva.
    Suma pare mare pentru ca taxa a fost in euro, însă asta e o practica standard pe piața de închirieri auto, iar in vest clienții nu se mira ca au de depus și o garanție când vin sa ridice mașina.

    Sfatul meu e sa citiți termenii și condițiile înainte sa faceți rezervarea, in cazul in care aveți nelămuriri despre ce și cum.

    • #31

      faina condescendență, păcat ca are suport 0 in cunoștințe. o garanție medie este 300 euro in europa, nu e prima mașină pe care o inchiriez. mai citiți

    • #32

      @Arhi Îmi cer scuze dacă am lăsat impresia ca sunt atotștiutor, nu asta a fost intenția mea.
      Lucrez pentru o firma de închirieri auto din UK de câțiva ani si știu despre ce vorbesc.

      Referitor la garanția pe care plătești când ridici mașina, ea variază de la furnizor la furnizor.
      Uneori contează sa nu închiriezi de la o franciza, pentru ca atunci ei își setează ce garanție cred ca e necesara, independent de compania mama.

      Însă ai dreptate, garanția medie e între 200-500.

      Ce am dorit eu sa subliniez nu era neaparat suma cerută ca garanție, ci motivul pentru care este necesară.

    • #33

      eu nu am zis ca nu e necesară, ci ca e gigantica. mai ales ca acum 2 saptamani, cand trebuia sa fac inchirierea, era 350.

  10. #34

    Aideplm.

    Altfel, ziceti mersi ca n-a trebuit vreodata sa inchiriati vreun motor oriunde in lumea civilizata.
    E garantia aia de parca vrei sa iesi cu Natalie Portman in poala sa dai o tura hard enduro printre crengi la joasa inaltime…..

    • #35

      Mai zicea cineva de Tenerife mai sus, zic și eu:
      Moto in Tenerife, peste 600 cmc, garanție 100 cash, preț chirie de la 70 eur/zi.
      I-ai făcut buba, ramai fără garanție și se presupune ca te-ar urmări în instanta pentru restul de daune. Practic, nu se întâmplă, ești turist (au ei o asigurare tip casco bănuiesc dar spun ca nu o au și ca dacă ii faci ceva, plătești) Prinde orbul, scoate-I ochii.

    • #36

      Deci sa-ti traiasca frantuzoaica.
      M-am uitat acu cum arata niste drumuri in Tenerife si cred ca stiu pe unde ma situez cu vacanta la anu’ daca nu ne carantineaza iar.
      Aferim bre!

  11. #37

    Inteleg ca aia e garantia pentru masina, nu?
    In Palma, am avut urmatoarea situatie: inchiriat masina ( ieftin ) de pe site (doyouspain).
    La ridicarea masinii mi s-a cerut garantie 1200EUR sau ceva de genul desia aveam deja asigurare full (doar pentru ca asiguarea de pe site e de la alta firma), si daca sunt probleme ei opresc garantia si eu recuperez bnii de la asigurarea facuta de pe site.
    Altermativa: cumpar (din nou) asigurare direct de la ei desi era deja cumparata. N-am avut ce face si am mai dat banii o data. Dupa ce-am cuparat asigurarea a zis ca nu mai e nevoie sa bifeze juliturle la predare ca oricum e totul asigurat.
    Din review-uri am vazut ca e o practica des intalnita: Daca e asiguarea de la ei, nu-i intereseaza, daca e de la altii, brusc gasesc zgarieturi si tot felul de probleme la predare: De exemplu masina mea avea busonul de combustibil rupt. Am vazut asta doar cand am facut plinul.

    Cu ocazia asta am aflat faptul ca asigurarea platita la rezervarea online se poate anula ca sa nu platesti de doua ori acelasi lucru (dar doar pana la ridicarea masinii).
    Deci e de evitat sa lasi garantia aia acolo pentru ca sunt foarte tentati sa gaseasca motive inchipuite sa ti-o ia (fie tie daca nu dai bani pe asigurare full, fie unui asigurator international, pe baza semnaturii tale) ca ai predat masina int-ro stare mai nasoala decat la primire.

  12. #38

    In Palma, am avut urmatoarea situatie: inchiriat masina ( ieftin ) de pe site (doyouspain).
    La ridicarea masinii mi s-a cerut garantie 1200EUR sau ceva de genul desia aveam deja asigurare full (doar pentru ca asiguarea de pe site e de la alta firma), si daca sunt probleme ei opresc garantia si eu recuperez bnii de la asigurarea facuta de pe site.
    Altermativa: cumpar (din nou) asigurare direct de la ei desi era deja cumparata. N-am avut ce face si am mai dat banii o data. Dupa ce-am cuparat asigurarea a zis ca nu mai e nevoie sa bifeze juliturle la predare ca oricum e totul asigurat.
    Din review-uri am vazut ca e o practica des intalnita: Daca e asiguarea de la ei, nu-i intereseaza, daca e de la altii, brusc gasesc tot felul de probleme la predare: De exemplu masina mea avea busonul de combustibil rupt. Am vazut asta doar cand am facut plinul.

    Cu ocazia asta am aflat faptul ca asigurarea platita la rezervarea online se poate anula ca sa nu platesti de doua ori acelasi lucru (dar doar pana la ridicarea masinii).
    Deci e de evitat sa lasi garantia aia acolo pentru ca sunt foarte tentati sa gaseasca motive inchipuite sa ti-o ia (fie tie daca nu dai bani pe asigurare full, fie unui asigurator international, pe baza semnaturii tale) ca ai predat masina intr-o stare mai nasoala decat la primire.

  13. #39

    Eu de cate ori am luat masina mereu a trebuit card de credit obligatoriu, nimic altceva. Doar cand am luat de la firme fantoma nu a trebuit. Garantiile au variat in functie de firma de la 400 la 1200 euro.

    • #40

      merge si card de firma. iar de la Hertz am inchiriat si cu card de debit no problem

    • #41

      Hertz poti sa-l uiti: On May 22, Hertz filed for bankruptcy protection, after the combination of nearly $19 billion of debt and some 700,000 idle rental cars in the midst of a global pandemic left its business in financial tatters. It is one of the largest bankruptcies to result from the pandemic.

    • #42

      e insolventa, birourile de inchirieri functioneaza bine mersi, aveau o oferta decenta, dar deloc ieftina

    • #43

      Au aplicat pt Hertz US, in restul lumii inca nu.

  14. #44

    “Surpriza” de a afla că trebuie să lași o garanție de peste 1k euro poate fi ușor rezolvată daca ai și citi voucherul sau condițiile de închiriere.

    Toată treaba cu brokerii sau intermediarii e că fac tot procesul de închiriere sa pară că închiriezi și plătești direct de la firma respectiva. De asta apar situațiile în care ți se cere garanție mare, deși tu ai asigurare full. Ai asigurare full de la broker, nu de la cel ce îți furnizează mașina.

    Debitul încercăm să-l evitam pentru că nu știm cât de obscur poate fi contul bancar din spatele lui, poți refuza plata sau preautorizarea(garanția) mult mai ușor. Creditul are o linie de credit in spate, ceva date bancare/personale mai solide.
    Alții fac asta și pentru că pot incasa și mai mult decât ai lăsat garanție, dar la noi nu e cazul.

    Garanția cash, cel puțin la valori de depășesc 150 euro, refuzam din câteva raționamente simple.
    1. Poți alimenta cu alt tip de carburant, până să facă urât motorul tu ești deja acasă, povestind soacrei despre concediu.
    2. Daune pe sub mașină (baie de ulei, direcție, transmisie). Se întâmplă rar, dar se întâmplă.

    • #45

      inchirierea e la sixt. conditiile le am citit, acum 2 saptamani, cand trebuia sa plec, iar orban a decis ca nu, iar garantia era aproape 350E.

    • #46

      This sux, fara o informare în prealabil chiar e de cacao.
      Cu Orban sau fara, n-au nici cea mai mica justificare sa facă asta. Dar mno, poate politica lor din Spania e mai permisivă.

      Ah, inca o chestie cu garanțiile uriașe. Multi le iau așa că au carduri platinum/business, asigurări de călătorie/Rent, draci, laci. De ex. un danez căruia i-am blocat 2400 pentru un A4.

      Firmele mai nesimțite, inclusiv Enterprise sau alti mamuți internaționali, comisionează un anume procent pentru daune noi. De asta mai scapă câte o zgârietură la predare și caută și în gaura de șarpe la retur.

      10E făcuți din pix la o bara de 100 e muncă ușoară 🙂

    • #47

      da, my feather:))

  15. Daca pretul pe zi este foarte mic si garantia este foarte mare, atunci este teapa care o sa te loveasca cand aduci masina inapoi. O scrie Sixt acolo, dar poate e vreo franciza sau ceva si sunt pusi pe furat. In Italia sunt prevalente cazurile de tipul asta.

    Ca o paranteza, de cate ori am inchiriat am luat si asigurare din aia de poti sa le aduci masina in punga inapoi si sa nu fiu intrebat de nimic. Ajunge cateodata la jumatate din pretul pe zi al masinii, dar merita.

    Legat de card-uri, se prefera credit card pentru ca pot bloca banii chiar daca la momentul ala nu ii ai pe toti in cont, ca de aia se cheama credit :). Cred ca din cauza ca procesul e mai simplu decat blocarea aceeasi sume pe un card de debit care are fonduri suficiente.

    • #49

      cardul este unul de debit, raiffeisen, au refuzat doar revolutul.pretul pe zi nu a fost mic, 490 de euro 6 zile

  16. #50

    In Dubai este chiar recomandat sa platesti garantia cu credit card. Daca ii dai cash, sunt sanse MARI sa nu ii mai vezi inapoi. Succes!

  17. #51

    @Cetin tot pe-aici la categoria sfaturi de la comunitate recomandase cineva la un moment dat Payless.es pentru Canare si i-am utilizat cu success in ultimii ani.
    Nu exista vreo firma similara si pentru Baleare? Nu de alta dar pentru o masina de dimensiuni mici (ex Fiat Bravo, 500 sau Tipo) am platit sub 100€ / saptamana cu asigurarea inclusa si fara garantie aditionala (la turele 2 si 3) si cu garantie de €200 la prima tura.

    • #52

      well, in canare platesti atat ptr ca nu ai unde fugi cu masina:))) nu stiu, sincer sa fiu si fara recomandare, nu testez. ca asa sunt o galagie de brokeri, cu preturi de vis:))

  18. #53

    In Bologna am fost taxat cu 1.600e garantie pt un Peugeot 2008 cu cutie automata…

    imgur.com/a/HadAln1

    • #54

      aideplm:) si ti i-ai mai luat inapoi?

    • #55

      In Italia cel putin, nu are sens sa iei masini de altundeva decat de la AVIS.
      Iei masina cu asigurarile extra, inclusiv Super Personal Accident Insurance (SPAI) si nu ai nici cea mai mica treaba.
      Ai masina la dispozitie oriunde in Europa civilizata – mai putin Ungaria, Ucraina, Romania sau Bulgaria (nu ai voie si nu ai ce cauta aici, chiar daca AVIS are filiale si in aceste tari), nu te intreaba nimeni nimic, nu te trezesti cu bani luati de-a-mpulea.
      Iti opreste un 50 EUR sau echivalentul plinului de combustibil, eu le-am zis sa ii opreasca de tot pentru ca si asa am facut in asa fel incat sa ajung cu el pe aproape gol la aeroport (la returnare).

      Serios, cauta firma si cand esti in alte tari, mi se par cei mai umani dintre astialalti.

    • #56

      Confirm cu Avis, sunt cea mai buna alternativa in Italia, probabil si in alte tari din UE.
      In plus fata de ce spune @Cristi, la AVIS exista un program AVIS 360 – practic platesti putin mai mult pentru inchiriere dar are asigurare full fara alte batai de cap. La predare s-au uitat doar daca are plinul facut, in rest pentru ca aveam 360 nici nu i-a interesat.
      A nu se confunda cu inchirirerea clasica la care se adauga diverse asigurari (iesi mult mai scump) cautati direct pe google “Avis 360” – nu stiu din ce motiv nu prea promoveaza acest serviciu, daca intri la ei pe site il gasesti greu.
      Anul trecut am inchiriat (de pe site-ul de .RO) timp de 1 saptamana pentru Sicilia (unde e si putin mai scump, cica ar fi zona de risc :)) ). Am primit un Polo nou 2019 cu 7k km pentru 250euro, pretul standard era undeva la 200 euro.

    • #57

      @Arhi , da , i-am prinit inapoi pe card dupa cateva zile . Surpriza a fost ca dupa 1 luna contul mi-a fost debitat cu 50€ si nu stiam de ce .Am sunat la firma care mi-a inchriat masina si in cateva clipe am primit un mail cu o amenda luata la cateva minute dupa ce am luat masina de la aeroport ( cica am intrat intro zona in care doar riveranii aveau acces . Plm

  19. #58

    In 2018 am platit 204,45 euro la Hertz in Palma de Mallorca pentru Mini Countryman. Au acceptat doar card de credit
    prnt.sc/teib4c

  20. #59

    Daca oanda.com nu minte suma in lei este 1176 EUR. Nu stiu cum e in Spania, dar in Franta nu mai poti plati cu cash ceea ce depaseste 1000 de EURO, poate de-asta au refuzat cascavalul.

    • #60

      posibil, nu m-am gandit la asta. bine, ei nici nu au catadicsit sa explice sau ceva:)

  21. #61

    Arhi

    În ultimii 6-7 ani am fost un frequent flyer și mult ‘inchiriator’ de mașini. All over world. Dar mai ales in ES.

    Niciodată nu am închiriat mașină fără asigurarea lor full – prefer să dau în medie cu 25% mai mult și să am full insurance pack decât să încep circul cu inspecția mașinii ( ohh, sunt pline de tot felul de ciupituri și zgârieturi că deh, orașe medievale și locuri de parcare puține și ‘scurte’ ) și mai apoi circul cu: uite mai e o zgârietură aici și parcă o ciupitură pe parbriz.

    Inclusiv în US, full insurance ! A rămas celebră fata de la AVIS, parcă, care a zis : you can leave it în flames on the highway – just call me to tell me where to send the fire brigade and to tow it away

    Dacă ai full insurance ( de multe ori la firma preferată de ei ) tot ce îți cer e un card de credit, plata în avans a serviciului și aleluia. Fără dureri de cap.Dar bănuiesc că știi și asta 🙂

    Experiențe cu luăm fără insurance și lăsăm 2500 euro pentru o rableta de van de 8+1 la Munchen, avurăm – noroc că unul din noi a scos cardul doldora și ne-a zis să ne calmăm ( încercasem deja să sărim ghișeul și să îi luăm gâtul nemtoaicei ). Nu, nu era specificat în rezervare și era Hertz

    • #62

      Problema cu full insurance in Europa cel putin e ca te costa o amumita suma pe zi. Adica se cam aduna daca inchiriezi, de exemplu, pe 2 sapt.

    • #63

      Mno’ Alex,

      Valabil și pentru prezervative, nu ? Sau CASCO 🙂

      La o lună de închiriere, am dat 120 Euro pe asigurare – din 400 total. Știi ce liniștit am dormit ? La fel și prietenii mei care aveau altă mașină. În dimineața plecării, pe la fo’ 5:30 când să decolăm, găsim o cărămidă prin geamul stânga față a Golf-ului. Dormea pe scaun. Cartier select de altfel, dar na, nu te pui cu multiculturalitatea și obiceiurile locului.

      A durat fix 1 minut predarea mașinii – ăla a dat din umeri, a zis una de dulce și a băgat-o în subsol

      Same period – prieten de al meu, în Italia – fără full insurance că “Adică se cam adună dacă închiriezi, de exemplu, pe 2 sapt.” – 700 euro blocați la ceva rent’a’car, în drum spre aeroport ia o piatră în geam, care execută un ‘chip’ cât unghia de la degetul mic.

      Cât pe ce să piardă avionul de la hârțoage. Banii i-a văzut 3-4 luni mai târziu după mult circ

      Mno’

      Sunt prea sărac, că să-mi iau lucruri ieftine și după o anumită vârstă neuronii mei au prioritate în față unei mese în plus în vacanță sau în biznistrip’

      🙂

      🙂

  22. #64

    Probabil ca acolo e si taxa de roman, bulgar, etc; sumele vehiculate mi se par enorme, ca si garantie; am inchiriat atat in scop personal, cat si profesional masini, si niciodata nu am lasat garantie (card de credit) mai mult de 500 euro, nu mai tin minte unde.Este adevarat ca nu se accepta cash din motive de limita maxima a tranzactiilor zilnice, dar si pentru a nu supune personalul unor activitati si riscuri suplimentare generate de manipularea cash (seif, depusi in banca, mai vine unul sa te talhareasca).

  23. #65

    Cetin, e o garantie … normala, zic eu.

    In Olanda, depozitul standard la inchiriat o masina e 1500 de euro. De pe cardul de credit ti se rezerva suma asta si sta blocata cat timp e masina e la tine si inca vreo 2 zile dupa ce o returnezi.

    Exista niste optiuni (asigurari) care reduc suma la 300 sau 100 euro, dar platesti mai mult pe inchiriat, gen inca 3-5-10 euro pe zi.

    • #66

      well, posibil ca tu sa ai un bias legat de locurile unde stai. pentru ca in restul europei, garantia nu orea ajunge la 500

    • #67

      Ok, am inteles dintr-un comentariu in care ai spus ca “acuma 2 saptamani cand trebuia sa fac inchirierea” de unde ar fi rezultat ca tot tu ai inchiriat masina acum.

    • #68

      tot eu si acum, dar nu sunt eu fizic acolo, eu doar am grija de chestii

  24. #69

    Rookie numbers. Am intalnit in Portugalia garatie de 2000+ euro pentru o saptamana de inchiriat Nissan Micra.

    • #70

      “Boss eu vreau sa inchiriez, nu sa cumpar”.

  25. #71

    Recomand www.cicar.com/EN/mallorca-car-hire
    L-am folosit in Tenerife si nu e necesar nici un tip de avans/garantie, in plus au preturi foarte foarte mici si poti plati cash.
    La chek out am dus masina in parcarea lor, am predat cheile si la revedere, nici macar nu au verificat daca e intreaga masina.

  26. #72

    Hai ca imi asum sa imi iau niste hate: cum era aia cu toti conationalii prosti carora le trebuie sa mearga pe nu stiu unde in concediu si nu inteleg cum trebuie sa stea acasa ca si tine? 🙂

  27. #75

    Nu stiu cum mai e acum, caci ultima masina inchiriata in Europa a fost acum 4-5 ani insa a depins foarte tare marca masinii si cilindreea (ca sa zic asa). In Croatia spre exemplu vroiau musai card de credit si garantie pentru Golf, insa am inchiriat un renault clio pe nimic si fara garantie in final. La fel am patiti si in Palma, acum vreo 7-8 ani, ca vroiam eu musai A3 si mi-a trecut repede cand mi-a zis ala ce-mi trebuie. Pana la urma am sfarsit cu un Polo care si-a facut treaba, si in aceleasi conditii ca mai sus.

  28. #76

    spania are cele mai distruse mașini din europa, cred. Multe străzi înguste, femei la volan = mașini lovite de jur împrejur

    • #77

      Nu stiam ca Spania are cele ai multe femei la volan. Mutumesc de informatie.

  29. Io am dat 2000e in germania. A fost cu caterinca, tip…. Ajuns la aeroport aflat ca uitasem sa imi activez cardul de credit. Noroc ca aveam bani pe card