Anual, în grupul meu de prieteni, se bea Guiness. De ziua lui Patriciu. Pfuai, ce bere bună, ce senzațională, ce miracol într-un dop, ce chef și veselie.
În restul anului, băieții beau orice altceva și Heineken. Dacă îi pui să cumpere un Guiness, se uită la tine ca la animale exotice. De ce aș da banii pe Guiness, când pot să beau bere adevărată?
Așa că mai lăsați-mă cu Guiness. Când o să vă văd că veniți la mine la grătar cu 20 de doze de Guiness, nu cu Holsten fără alcool (se aude, Mariciu?), atunci o să mai discutăm.
Până atunci, mai lăsați-mă cu zeama aia cu gust de cafea trezită.
PS: Ați băut vreodată Guiness caldă?
VIS!
NOU
mie nu mi-a placut niciodata, iar mai ales dupa ce m-am imbatat rau cu berea asta, tot de un st patty, imi vine sa decartez doar cand o vad.
si mai odios este cand unele baruri servesc bere ieftinache colorata cu vopsea alimentara verde.
NOU
Prin ce bombe o arzi ?
NOU
Guiness are un gust cam neplăcut. Dacă vrei bere irlandeză încearcă Kilkenny
NOU
Killkenny? Asta e buna s-o bei cand te uiti la South Park 🙂
NOU
As bea mereu Perlenbacher dar recunosc ca pe primul loc ramane Beck’s daca iau in calcul cantitatea. Guiness beau femeile cand ies din bucatarie
NOU
…ca sa pise apoi terapia. 😛
NOU
@aurache: cand se facea reclama aici pe blog va inghesuiati sa o cumparati si va dadeati peste cap sa o castigati cand era pusa la bataie ca premiu la vreun concurs.Acum e naspa…ipocritilor
NOU
aurache nu:) el chiar avea un mic diferend cu hary, de ordinul mortilor si ranitilor.
NOU
ok, atunci sa fie valabil ce am zis mai sus pentru restul ipocritilor, caci am vazut ca mai sunt
NOU
Dintre berile astea ieftinache, e fortza Perlenbacher. Imi palce si Timisoreana aia al 0,4. Dintre astealalte, Terapia si Sfantu Stefan nefiltrate sunt misto.
NOU
Murphy’s e mai digerabil
NOU
O Pilsner Urquell proaspata si desigur la halba, e buna rau.
NOU
o mai bantui hary pe-aci?
stati sa va lamureasca el cum sta treaba cu berea, sa va dea el in vileag apucaturile de santieristi care sunteti voi…
NOU
Nu
NOU
Eu sunt fan guiness. Atunci cand vreau sa o fac lata (pentru ca berea este gluten lichid) ma alimentez cu Guiness sau cel mult Corona.
Dar Guiness e favorita clar. Si beau tot anul. Uite, ieri n-am baut, n-am stiut ca trebuie. 🙂
NOU
” Guiness sau cel mult Corona”
AHAHAHAHAHA
NOU
hipster alert!
NOU
Bine ca sunteti voi destepti! 🙂
NOU
Mie imi place Guiness, zise Diana dupa ce facuse un sandvis.
NOU
Oho! Si cine au fost norocosii care au facut sandvis cu tine?
NOU
well…good one:))
NOU
Acuma si tu; nu pot sa-i dau in vileag! Dar fie vorba intre noi unul dintre ei a fost M Schumacher. Pe al doilea nu mi-l mai amintesc. Prea mult Guiness in ziua aia.
NOU
Cica si o Terapie de bere e buna.
NOU
@ pretender: parca nu mai e ce a fost.
NOU
Prime: ce repede se schimba gustul:))
Eu beau si guiness, in afara de ce s-a zis mai sus, dar mai rarut. Am mai baut si alte beri negre dar parca guiness are cei mai buni coloranti…
NOU
De ce ?
NOU
Ori m-am obisnuit cu ea, ori nu mi se mai pare la fel de aromata ca la-nceput. Am baut-o numai dupa gratare, tocmai ca sa scoata-n evidenta aroma…
NOU
Cine vrea bere irlandeza sa incerce cu incredere Kilkenny. Guiness sucks.
NOU
Am incercat (din mai multe surse). Kilkenny este pipi de om care a baut Guiness.
NOU
Imi place Guiness. Am fost 2 saptamani in Dublin anul trecut, timp in care am baut 2-3 Guiness pe zi. Am vizitat si fabrica Guiness. Pana atunci , o singura data bausem bere neagra, Silva, si nu mi-a placut. Dar Guiness pur si simplu mi-a intrat la suflet. Orice marca ar fi, la mine berea trebuie sa fie rece, altfel e o pisoarca amara.
NOU
Pai d-aia te indeamna si marii producatori sa o ` serve extra cold’… De la o temp anume senzatia de rece iti ameteste papilele si nu iti mai dai seama ca e pisoarca amara
NOU
Nu guinessul e de vina pentru gustul nasol. Dacă bei una tinuta in conditii corespunzatoare, nu ținuta 10 luni la raft la 20+ grade, e altceva.
Eu am trecut de multișor la bere proaspătă la halba.
Se uita lumea cu compătimire la mine, săracul, e lefter, nu are bani de o bere la sticla, si isi beau posircile statute ridicându-le in slavi.
NOU
Tocmai aici e si smecheria la Guiness, spuma cremoasa din halba.
NOU
^^ce a zis omul ăsta. Guinness e de băut la draft, nu pișat din supermarket
NOU
eu si la draft am nimerit-o naspa. Depinde si de bar, cum intretin aia instalatiile, daca au clienti si berea din butoi se ruleaza etc.
Chestia cu tinutul in raft la 20+ e valabila pentru orice hypermarchet si nu numai la bere, insa inainte sa o tina in raft o depoziteaza in spatele magazinului la 40+ vara/-10 iarna(am stive de paleti de cola, apa, bere etc.)
Nu mai zic de reactia avuta cand am vazut electrocasnice cu zapada de doi metri pe langa ele, viscolite etc.
NOU
Ca bere normala imi place Leffe bruna, DAB si Krosovice, iar din categoria nefiltrate Paulner, Valentins si la nevoie Holsten. Legat de Guiness nu mi se pare a fi o bere premium dupa gust ci doar dupa pret.
NOU
Guiness imi place in primul rand pentru ca mi se pare ca intra mai usor decat celelalte fiind si foarte putin acidulata. E adevarat ca nu prea beau pentru ca nu frecventez prea mult pub-urile nici macar de St. Patty.
In ceea ce priveste dozele aduse la gratar, mi se pare ca in cazul Guiness este cea mai flagranta diferenta intre doza si halba. Daca nu e rece si nu e la halba ma lipsesc.
NOU
It’s St. Paddy you muppet!
Guiness nu se bea din doza, iar doza trebuie desfacuta brusc si lasat azotul sa iasa din bila, si dupa aia turnata direct in pint, toata odata. Numai asa iese (aproape) ca la pub. Si de unde deducem ca nu e bere de adus la gratarul cu mici de pe marginea drumului.
Comparatia cu Silva neagra si alte beri negre romanesti cu zahar si alcool adaugat e stupida, Guiness e amara si cu alcool mai putin decat are de obicei berea blonda, fix pe dos decat berea neagra romaneasca.
NOU
@Radu: Nu stiu ce stii tu dar si aici in dreapta gasesti.
en.wikipedia.org/wiki/Saint_Patrick's_Day
In Irlanda se spune la greu St. Patty’s Day sau Paddy’s day. Muppet.
NOU
Asa e. Mai degraba vezi la gratar un six pack de posirca de Holsten decat un six-pack de Guinness. Guinness-ul imbuteliat (sticla, cutie, ce vrei..) e nashpa. E buna doar la halba, proaspat turnata in “pint”
NOU
Eu mai beau cand si cand, atunci cand iau vreo 2-3 cutii sa pun intr-o tocana de vita.
…si neaparat rece. Calda este ingrozitoare.
NOU
Prefer Fanta de struguri:)
NOU
Beau Guinness cum beau absint sau șampanie, de vreo patru-cinci ori pe an, când e vreo ocazie la care se pretează băutura cu pricina. Oricum, Guinness nu-i o bere de băut zilnic, îți f*te toate circuitele. Prefer o Holsten nefiltrată în detrimentul berii negre. Și vezi că Cismaru a venit cu bere fără alcool, eu am avut șofer și bere nefiltrată. :))
NOU
pardon:)
NOU
paraciosuleeee!!!
NOU
Io am beut si beau cand am ocazia. Nu-i chiar asa de rea. 🙂
NOU
io as bea Velvet. Ceheasca. O singura data am gasit in praga. Dupa…pauza
NOU
Ce de lume subtire! Fac pariu ca si cei ce fumeaza, o fac cu de la Sobranie in sus.
Nimeni nu bea Timisoareana, Neumarkt sau Ursus. Milioanele de hectolitri de suc spumant de porumb cu iz de hamei….
NOU
Ce e asa special la sobranie? Scump nu e, ca gust e la fel ca dunhill…
NOU
Io-s nefumator…
NOU
Alexandru, n-ai cautat Sobranie care trebuie de intrebi ce-i asa deosebit la el.
Te astept sa-ti spui parerea dupa ce fumezi Sobranie Black Russian. Si nici nu-i scump, doar 35 de lei.
NOU
Eu fumez Sobranie Blue, mi se par foarte mişto. Ce e rău în asta?
NOU
El vorbeste despre astea … 25.media.tumblr.com/tumblr_mbs7cfDH6Y1qg2cn7o1_500.jpg ceva mai speciale 😉
NOU
Penciuc: nu votbesc de tigari mai scumpe ci de ce tigari gasesti la otice magazin. Fe la tutungerie poti lua si cohiba. Eu mai fumez djarum cherry, dunhill special reserve. Unde gasesc sobranie de care zici tu si cat de tare e?(eu fumez doar pt aroma nu la nervi:))))
NOU
Le gasesti in Inmedio, magazinele alea din Mall-uri specializate in presa, carte si tutun. Le mai gasesti si in benzinariile Mol, Rompetrol, Omv, etc.
Eu nu fumez nici macar la nervi 😀
NOU
să vezi cum te caci după 7 Guinness
NOU
In pantaloni
NOU
berea Bucegi la sticla de juma de litru cu o eticheta ( sau doua una peste alta) “perfect” aranjata pe sticla care se prelingea soios de ti se lipeau degetele de ea pana la finalul serii era una dintre cele mai bune beri.
acum faceti nazuri. haidi bai!!!
NOU
Doar 4 comentatori au scris corect: Guinness
NOU
Eu am luat mai demult o doza de Guiness si n-am putut sa beau nici jumate. Apoi am baut in pub-uri din Anglia si Irlanda si am descoperit o alta bere, excelenta 🙂
Dupa ce m-am intors am luat inca o doza din supermarket, m-am gandit ca poate am nimerit una naspa la inceput, insa am aruncat-o si pe aia.
De atunci mai beau din cand in cand daca gasesc draft si pot sa zic ca a ramas printre favorite.
NOU
Berea Cavou. Rece ca Mortu’ 😀 . Mie imi place Becks’ul.
NOU
Sunt un bautor de bere si parerea mea betonata este ca atunci cand spui berea, spui draft.
Berea la sticla e motiv de pisu iar berea la cutie e blasfemie
In ceea ce priveste marcile cunoscute importate in Romania, nu au nici o legatura cu aceleasi marci baute la halba la mama lor.
Dar intr-o tara unde din total consum bere, aprox 55% este berea la pet, despre ce vorbim ?
NOU
Ciucaș la sticlă e tatăl lor.
NOU
Bă, nu ştiu ce bere beţi voi, dar de cînd am descoperit Ambrosius Strong, aia din Kaufland, nu mai pot bea altceva.
NOU
ce de exotisme pe aici ,hai sa ne dam mari cu ce am baut …stimati prieteni,cea mai buna bere este aia care o ai langa tine cand ai gura sleita iar daca e rece deja e chiar cam aroganta…zilele trecute ( cand a fost prima data 20 grade pe anul asta) am lins cu un prieten un Bucegi la 2,5L de zici ca era apa vie din basme…cand ai mucii-n-haturi dupa o zi de munca si vezi broboane pe pet ca in reclama, deja devine absolut irelevant brandul.
NOU
Nenea Iancu nefiltrata
NOU
bere uitata pe vreun colt de mobila de vreo cateva zile, desfacuta si calda pe care o bei dintr-o viteza, nu-ti suna ceva?
NOU
Atata ignoranta mai rar, de Azuga nu pomeneste nimeni? rece la sticla, dupa 3 ore de descarcat BCA, oe modul manual. ce stiti voi…
NOU
Din ce am inteles Azuga era zashiet! Dar de berea Litoral a auzit cineva? Teeneger fiind caram bere Litoral la greu pe plaja,la “solar” ( cunoscatorii stiu despre ce e vorba) … o luam cu 3 de la toneta si o vindem cu 5 ,la un moment dat faceam un miar pe saptamana ,aproape la fel ca taica-miu. Aveam succes ca duceam numai la sticla verde ,alea maron erau mari sanse sa fie nespalate de ulei ( se imbutelia in aceeasi fabrica Munca-Ovidiu ,alaturi de pecsi clasic la sticla )…eh ce vremuri ,fara protectia copchilului ,fara itm ,libertate maxima. Am mai incercat cu fructe si covrigi cu iaurt dar nu era asa de profit…pe tigari BT, carti de joc cu fumei si piatra ponce-namol nu ma bagam ca era mafia deja formata.