Anual, în grupul meu de prieteni, se bea Guiness. De ziua lui Patriciu. Pfuai, ce bere bună, ce senzațională, ce miracol într-un dop, ce chef și veselie.

În restul anului, băieții beau orice altceva și Heineken. Dacă îi pui să cumpere un Guiness, se uită la tine ca la animale exotice. De ce aș da banii pe Guiness, când pot să beau bere adevărată?

Așa că mai lăsați-mă cu Guiness. Când o să vă văd că veniți la mine la grătar cu 20 de doze de Guiness, nu cu Holsten fără alcool (se aude, Mariciu?), atunci o să mai discutăm.

Până atunci, mai lăsați-mă cu zeama aia cu gust de cafea trezită.
PS: Ați băut vreodată Guiness caldă?
VIS!

berea-guiness

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

69 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    mie nu mi-a placut niciodata, iar mai ales dupa ce m-am imbatat rau cu berea asta, tot de un st patty, imi vine sa decartez doar cand o vad.
    si mai odios este cand unele baruri servesc bere ieftinache colorata cu vopsea alimentara verde.

  2. #3

    Guiness are un gust cam neplăcut. Dacă vrei bere irlandeză încearcă Kilkenny

    • #4

      Killkenny? Asta e buna s-o bei cand te uiti la South Park 🙂

  3. #5

    As bea mereu Perlenbacher dar recunosc ca pe primul loc ramane Beck’s daca iau in calcul cantitatea. Guiness beau femeile cand ies din bucatarie

    • #6

      …ca sa pise apoi terapia. 😛

    • #7

      @aurache: cand se facea reclama aici pe blog va inghesuiati sa o cumparati si va dadeati peste cap sa o castigati cand era pusa la bataie ca premiu la vreun concurs.Acum e naspa…ipocritilor

    • #8

      aurache nu:) el chiar avea un mic diferend cu hary, de ordinul mortilor si ranitilor.

    • #9

      ok, atunci sa fie valabil ce am zis mai sus pentru restul ipocritilor, caci am vazut ca mai sunt

    • #10

      Dintre berile astea ieftinache, e fortza Perlenbacher. Imi palce si Timisoreana aia al 0,4. Dintre astealalte, Terapia si Sfantu Stefan nefiltrate sunt misto.

  4. Murphy’s e mai digerabil

  5. #12

    O Pilsner Urquell proaspata si desigur la halba, e buna rau.

  6. #13

    o mai bantui hary pe-aci?
    stati sa va lamureasca el cum sta treaba cu berea, sa va dea el in vileag apucaturile de santieristi care sunteti voi…

  7. Eu sunt fan guiness. Atunci cand vreau sa o fac lata (pentru ca berea este gluten lichid) ma alimentez cu Guiness sau cel mult Corona.

    Dar Guiness e favorita clar. Si beau tot anul. Uite, ieri n-am baut, n-am stiut ca trebuie. 🙂

  8. #19

    Mie imi place Guiness, zise Diana dupa ce facuse un sandvis.

    • #20

      Oho! Si cine au fost norocosii care au facut sandvis cu tine?

    • #21

      well…good one:))

    • #22

      Acuma si tu; nu pot sa-i dau in vileag! Dar fie vorba intre noi unul dintre ei a fost M Schumacher. Pe al doilea nu mi-l mai amintesc. Prea mult Guiness in ziua aia.

  9. #23

    Cica si o Terapie de bere e buna.

    • #24

      @ pretender: parca nu mai e ce a fost.

    • #25

      Prime: ce repede se schimba gustul:))

      Eu beau si guiness, in afara de ce s-a zis mai sus, dar mai rarut. Am mai baut si alte beri negre dar parca guiness are cei mai buni coloranti…

    • #26

      De ce ?

    • #27

      Ori m-am obisnuit cu ea, ori nu mi se mai pare la fel de aromata ca la-nceput. Am baut-o numai dupa gratare, tocmai ca sa scoata-n evidenta aroma…

  10. #28

    Cine vrea bere irlandeza sa incerce cu incredere Kilkenny. Guiness sucks.

  11. #30

    Imi place Guiness. Am fost 2 saptamani in Dublin anul trecut, timp in care am baut 2-3 Guiness pe zi. Am vizitat si fabrica Guiness. Pana atunci , o singura data bausem bere neagra, Silva, si nu mi-a placut. Dar Guiness pur si simplu mi-a intrat la suflet. Orice marca ar fi, la mine berea trebuie sa fie rece, altfel e o pisoarca amara.

    • #31

      Pai d-aia te indeamna si marii producatori sa o ` serve extra cold’… De la o temp anume senzatia de rece iti ameteste papilele si nu iti mai dai seama ca e pisoarca amara

  12. #32

    Nu guinessul e de vina pentru gustul nasol. Dacă bei una tinuta in conditii corespunzatoare, nu ținuta 10 luni la raft la 20+ grade, e altceva.
    Eu am trecut de multișor la bere proaspătă la halba.
    Se uita lumea cu compătimire la mine, săracul, e lefter, nu are bani de o bere la sticla, si isi beau posircile statute ridicându-le in slavi.

    • #33

      Tocmai aici e si smecheria la Guiness, spuma cremoasa din halba.

    • #34

      ^^ce a zis omul ăsta. Guinness e de băut la draft, nu pișat din supermarket

    • #35

      eu si la draft am nimerit-o naspa. Depinde si de bar, cum intretin aia instalatiile, daca au clienti si berea din butoi se ruleaza etc.

      Chestia cu tinutul in raft la 20+ e valabila pentru orice hypermarchet si nu numai la bere, insa inainte sa o tina in raft o depoziteaza in spatele magazinului la 40+ vara/-10 iarna(am stive de paleti de cola, apa, bere etc.)

      Nu mai zic de reactia avuta cand am vazut electrocasnice cu zapada de doi metri pe langa ele, viscolite etc.

  13. #36

    Ca bere normala imi place Leffe bruna, DAB si Krosovice, iar din categoria nefiltrate Paulner, Valentins si la nevoie Holsten. Legat de Guiness nu mi se pare a fi o bere premium dupa gust ci doar dupa pret.

  14. #37

    Guiness imi place in primul rand pentru ca mi se pare ca intra mai usor decat celelalte fiind si foarte putin acidulata. E adevarat ca nu prea beau pentru ca nu frecventez prea mult pub-urile nici macar de St. Patty.

    In ceea ce priveste dozele aduse la gratar, mi se pare ca in cazul Guiness este cea mai flagranta diferenta intre doza si halba. Daca nu e rece si nu e la halba ma lipsesc.

    • #38

      It’s St. Paddy you muppet!
      Guiness nu se bea din doza, iar doza trebuie desfacuta brusc si lasat azotul sa iasa din bila, si dupa aia turnata direct in pint, toata odata. Numai asa iese (aproape) ca la pub. Si de unde deducem ca nu e bere de adus la gratarul cu mici de pe marginea drumului.
      Comparatia cu Silva neagra si alte beri negre romanesti cu zahar si alcool adaugat e stupida, Guiness e amara si cu alcool mai putin decat are de obicei berea blonda, fix pe dos decat berea neagra romaneasca.

    • #39

      @Radu: Nu stiu ce stii tu dar si aici in dreapta gasesti.

      en.wikipedia.org/wiki/Saint_Patrick's_Day

      In Irlanda se spune la greu St. Patty’s Day sau Paddy’s day. Muppet.

  15. #40

    Asa e. Mai degraba vezi la gratar un six pack de posirca de Holsten decat un six-pack de Guinness. Guinness-ul imbuteliat (sticla, cutie, ce vrei..) e nashpa. E buna doar la halba, proaspat turnata in “pint”

  16. Eu mai beau cand si cand, atunci cand iau vreo 2-3 cutii sa pun intr-o tocana de vita.
    …si neaparat rece. Calda este ingrozitoare.

  17. Prefer Fanta de struguri:)

  18. Beau Guinness cum beau absint sau șampanie, de vreo patru-cinci ori pe an, când e vreo ocazie la care se pretează băutura cu pricina. Oricum, Guinness nu-i o bere de băut zilnic, îți f*te toate circuitele. Prefer o Holsten nefiltrată în detrimentul berii negre. Și vezi că Cismaru a venit cu bere fără alcool, eu am avut șofer și bere nefiltrată. :))

  19. #46

    Io am beut si beau cand am ocazia. Nu-i chiar asa de rea. 🙂

  20. io as bea Velvet. Ceheasca. O singura data am gasit in praga. Dupa…pauza

  21. Ce de lume subtire! Fac pariu ca si cei ce fumeaza, o fac cu de la Sobranie in sus.
    Nimeni nu bea Timisoareana, Neumarkt sau Ursus. Milioanele de hectolitri de suc spumant de porumb cu iz de hamei….

    • #49

      Ce e asa special la sobranie? Scump nu e, ca gust e la fel ca dunhill…

    • Io-s nefumator…

    • Alexandru, n-ai cautat Sobranie care trebuie de intrebi ce-i asa deosebit la el.
      Te astept sa-ti spui parerea dupa ce fumezi Sobranie Black Russian. Si nici nu-i scump, doar 35 de lei.

    • #52

      Eu fumez Sobranie Blue, mi se par foarte mişto. Ce e rău în asta?

    • #53

      El vorbeste despre astea … 25.media.tumblr.com/tumblr_mbs7cfDH6Y1qg2cn7o1_500.jpg ceva mai speciale 😉

    • #54

      Penciuc: nu votbesc de tigari mai scumpe ci de ce tigari gasesti la otice magazin. Fe la tutungerie poti lua si cohiba. Eu mai fumez djarum cherry, dunhill special reserve. Unde gasesc sobranie de care zici tu si cat de tare e?(eu fumez doar pt aroma nu la nervi:))))

    • Le gasesti in Inmedio, magazinele alea din Mall-uri specializate in presa, carte si tutun. Le mai gasesti si in benzinariile Mol, Rompetrol, Omv, etc.
      Eu nu fumez nici macar la nervi 😀

  22. #56

    să vezi cum te caci după 7 Guinness

  23. #58

    berea Bucegi la sticla de juma de litru cu o eticheta ( sau doua una peste alta) “perfect” aranjata pe sticla care se prelingea soios de ti se lipeau degetele de ea pana la finalul serii era una dintre cele mai bune beri.
    acum faceti nazuri. haidi bai!!!

  24. #59

    Doar 4 comentatori au scris corect: Guinness

  25. #60

    Eu am luat mai demult o doza de Guiness si n-am putut sa beau nici jumate. Apoi am baut in pub-uri din Anglia si Irlanda si am descoperit o alta bere, excelenta 🙂
    Dupa ce m-am intors am luat inca o doza din supermarket, m-am gandit ca poate am nimerit una naspa la inceput, insa am aruncat-o si pe aia.
    De atunci mai beau din cand in cand daca gasesc draft si pot sa zic ca a ramas printre favorite.

  26. Berea Cavou. Rece ca Mortu’ 😀 . Mie imi place Becks’ul.

  27. #62

    Sunt un bautor de bere si parerea mea betonata este ca atunci cand spui berea, spui draft.
    Berea la sticla e motiv de pisu iar berea la cutie e blasfemie
    In ceea ce priveste marcile cunoscute importate in Romania, nu au nici o legatura cu aceleasi marci baute la halba la mama lor.
    Dar intr-o tara unde din total consum bere, aprox 55% este berea la pet, despre ce vorbim ?

  28. Ciucaș la sticlă e tatăl lor.

  29. #64

    Bă, nu ştiu ce bere beţi voi, dar de cînd am descoperit Ambrosius Strong, aia din Kaufland, nu mai pot bea altceva.

  30. #65

    ce de exotisme pe aici ,hai sa ne dam mari cu ce am baut …stimati prieteni,cea mai buna bere este aia care o ai langa tine cand ai gura sleita iar daca e rece deja e chiar cam aroganta…zilele trecute ( cand a fost prima data 20 grade pe anul asta) am lins cu un prieten un Bucegi la 2,5L de zici ca era apa vie din basme…cand ai mucii-n-haturi dupa o zi de munca si vezi broboane pe pet ca in reclama, deja devine absolut irelevant brandul.

  31. #66

    Nenea Iancu nefiltrata

  32. #67

    bere uitata pe vreun colt de mobila de vreo cateva zile, desfacuta si calda pe care o bei dintr-o viteza, nu-ti suna ceva?

  33. #68

    Atata ignoranta mai rar, de Azuga nu pomeneste nimeni? rece la sticla, dupa 3 ore de descarcat BCA, oe modul manual. ce stiti voi…

  34. #69

    Din ce am inteles Azuga era zashiet! Dar de berea Litoral a auzit cineva? Teeneger fiind caram bere Litoral la greu pe plaja,la “solar” ( cunoscatorii stiu despre ce e vorba) … o luam cu 3 de la toneta si o vindem cu 5 ,la un moment dat faceam un miar pe saptamana ,aproape la fel ca taica-miu. Aveam succes ca duceam numai la sticla verde ,alea maron erau mari sanse sa fie nespalate de ulei ( se imbutelia in aceeasi fabrica Munca-Ovidiu ,alaturi de pecsi clasic la sticla )…eh ce vremuri ,fara protectia copchilului ,fara itm ,libertate maxima. Am mai incercat cu fructe si covrigi cu iaurt dar nu era asa de profit…pe tigari BT, carti de joc cu fumei si piatra ponce-namol nu ma bagam ca era mafia deja formata.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam