am-obosit

Azi am fost prin Ikea, pentru că vrem să ne luăm un pat suspendat (salut, Bogdan🙂 ), ne-am uitat noi pe acolo, am găsit ceva drăguț, acum trebuie să ne gândim la o saltea, având experiența ultimei, pe care am cumpărat-o cea mai mare și mai scumpă, ca să remarcăm că de fapt e prea mare, prea înaltă și că asta o face ușor deformabilă și nu prea uitlă.

În fine, cum ne plimbam noi printre raioane, ca să digerăm somonelul afumat ingurgitat înainte, am asistat la cea mai reprezentativă discuție pentru starea de fapt a românilor din ultimii 26 de ani. 3 doamne spre vârsta maturității pensionatoare, la o discuție în fața unui mockup de cameră de copil:

– Uită-te și tu, camera asta de copil. Da, bine, e frumoasă, arată bine, și patul și dulapurile. Dar zi și tu, cât o să țină camera asta? 10-15 ani și, după aia ce face cu ea? O aruncă? Zi și tu, ce să faci? N-ai ce să faci.

Am pufnit amândoi în râs de ni s-a rupt mușchiul zigomatic, după care am plecat în drumul nostru. Da chiar, ce faci cu mobila după 15 ani, când crește copilul? O arunci? Păi nu e păcat de la dumnezeu?

Asta în condițiile în care vorbeam cu Corina în seara asta că, dacă mă mai ține bucătăria un an, practic și-a scos banii și pot să îmi iau alta.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

38 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Pai din ce stiu mobila de la Ikea se autodistruge dupa x ani.

    • #2

      doamna Aneta ce zice?

    • #3

      Desi doamna Aneta in princpiu gandeste bine deoarece tine la natura si astfel are o contributie nesemnificativa la ocrotirea acesteia.O mobila ar trebui sa reziste cateva generatii zic si yo nu dau cu parul.
      Chiar sunt curios daca stie cineva de vre-o statistica cu raportul de defrisari vs impaduriri in lume.

    • #4

      Tu-ti dai seama ca lemnul ala, o parte, provine din Romania?
      XDDD

  2. Ikea vinde mobila?

    • intre o chiftea cu gem si un somon, mai fraiereste pe cate unul sa ia si o canapea, ceva

  3. #7

    Eu cred că le-aţi hărţuit pe doamnele acelea cu râsul vostru răutăcios. Puşcărieee!

  4. #8

    Am cumparat si eu un pat din acela, (numai ca e gri si mai are un fel de blat ca birou si o polita pt carti) pentru fata cea mica, a fost folosit aproximativ o luna, dupa care nu a mai vrut sa doarma in el, pt ca se misca cand se intorcea in el, in timpul somnului, si se mai si lovea de perete si se trezea.
    Am rezolvat problema cu un pat normal, chiar daca, ma oferisem sa ancorez patul de perete sa se rigidizeze, chiar daca pt o camera micuta, poate fi solutia ideala.

  5. #9

    Vezi, când arunci mobila, să o pui la tomberonul pentru lemn, ca să poată fi reciclată.

  6. #10

    ‘Planned obsolescence” (uzura morala planificata) – politica de marketing. Ikea si-a construit succesul pe asa ceva.

  7. #11

    Pai mobila se recicleaza maestre. Cum ? Cum sa se recicleze o sa ma intrebi?
    Foarte simplu! Patutul de bebe s-a dat la un coleg de serviciu. Carutul, la randul lui primit, s-a dus la urmatorul posesor.
    Prostiile de copii de la Ikea se vor duce, dupa ce isi vor fi servit menirea, la tara. Si-acolo fac oamenii copii si un pat suspendat iti poate aduce vreo 3-5 kile de vin daca il dai in sezonul potrivit.

    Si aia, la randul lor, o recicleaza, cand creste copilul ori dau mai departe patul primit (daca e inca bun conform standardelor “rurale”), ori, mai probabil, se-ncalzesc fix 1 zi jumate cu el.

    • #12

      Patuturile in care am dormit eu si frate-meu au fost luate de la niste vecini ai bunicilor dupa ce le-au crescut nitel copii. Ne-au slujij vreo 5-6 ani. S-au dus la alti copii. Unul dintre patuturi a ajuns inapoi la copilul utilizatorului initial. Paturi zdravene, de lemn, facute cu simt de raspundere. 🙂

  8. #13

    Domnu’, scrie mai multe despre saltea ca ma induci in eroare …
    Mi-am luat masina de spalat cu uscator si statie de calcat, acum astept toamna sa pun niste aer conditionat. Ziele astea trebuie sa ma hotarasc la saltea si ma pregateam sa caut articolul ala vechi cu saltele. Inteleg acum ca nu mai e de actualitate …

    • #14

      am luat-o prea inalta, iar patul e doar un suport, nu o inconjoara cu o acobotura. prin urmare, pe partea unde ma dau jos s-a lasat

  9. #15

    tbh, un criteriu in alegerea lucurrilor la noi este soliditatea. nu neaparat pentru ca vreau sa tin o mobila 50 de ani, dar daca vreau sa o schimb sa o schimb din motive estetice sau de plictiseala nu pentru ca se darama. si sa nu imi fie rusine sa o dau altcuiva care are nevoie.

    biroul/patul/dulapurile de haine facute la comanda sunt din pal dublu de 4 de exemplu.

  10. #16

    Explica.ne si noua cum ti.ai scos banii pe bucataria ta!

    • Are apartament la parter, intre doua articole vinde langosi la geam

    • #18

      Numa’ langoși? Gogoși nu? 🙂

    • #19

      Creca e banatean, ca aia spun langosi la gogosi :))

    • #20

      langosile sunt gogosi umplute, de obicei cu branza

  11. #21

    Daca un obiect nu a fost folosit timp de 12 luni, eu il arunc ca apoi sa vina ea sa stranga si mai multe.

  12. #22

    Suntem o societate de consum. Asta este, lucrurile nu se mai repara, se arunca. Nu mai exista ateliere de reparații, nu își au rostul.
    Bineinteles resursele limitate ale planetei nu vor permite acest trend pe termen nelimitat.
    Eu nu înțeleg cum un om obișnuit își scoate banii pe mobila. Eventual dacă vorbim de patul unei crve, astaaaa, dama de companie. Alte modalități în care mobila de acasă îți aduce profit nu vad. Pe alta parte, dacă acum unii recondiționeaza mobila moștenită de la străbunici, strănepoții noștri nu vor mai avea ce recondiționa, decât eventual niște rumeguș.

    • #23

      Rasta, as putea sa ti povestesc cum, la renovarea universitatii bucuresti, muncitorii aruncau pe geam birourile din stejar masiv lucrate manual acum vreo 100 de ani probabil ( fiind prea grele sa le coboare pe scari), pentru a fi inlocuite cu birouri de pal. 🙂

  13. #24

    Plm, cand sunt oameni care inca mai au recamierul ala din 73 in sufragerie, tu vorbesti de schimbat mobila de bucatarie o data la x ani.
    Societate de consumeristi, v ati uitat valorile baaa si traditiile.

  14. #25

    De ce nu incerci sa faci un diy? E si misto ca poti sa-l implici si pe cei mici, macar la un dat cu pensula(lac pe baza de apa), nu iti faci griji pentru saltea, ca poti sa iei intai salteaua pe care o vrei, si dupa adaptezi planul dupa dimensiunile ei. Plus ca daca e bine facut chiar iti faci probleme ce faci dupa 15/20 de ani cu el ca o sa tina atat. Si spatiul de desubt il amenajezi cum vrei.

    • #26

      Si inainte sa imi spune cineva ceva de exploatarea copiilor la dat cu pensula, ideea e ca o sa aiba satisfactia ca au ajutat cu ceva. Si ca un plus, cred ca ai mai multa incredere in lemn lemn decat in niste rumegus lipit cu muci de suedez. Mai ales cand te sustin la 1.5m deasupra solului…

    • #27

      am fost si am vazut patul, e din lemn masiv, nu din rumegus. nu ma pricep la dyi de astea, tocmai ca nu as vrea sa ma trezesc cazut de la 1.7 m

  15. #28

    Ai vazut? Alt budist a intrat intr-o multime de oameni la Nisa, chiar de ziua Frantei.

  16. Eu o data la 12 luni schimb mobila din casa, nu imi pasa daca mai este sau nu buna!

    • #30

      Daca ar fi fost minusurile active, acum trebuia sa dau un click sa ti citesc comentariul :))

    • De ce? 🙂

    • #32

      pentru aroganta nesimtita, ba!!!! copiii mor de foame in africa si tu iti schimbi mobila??

    • #33

      Poate o schimba dintr-o camera in alta.

    • #34

      Sau locul fiecarei piese de mobilier in aceeasi camera. 🙂

    • #35

      Omu’ are doar o saltea ca mobila si e usor sa o schimbe anual.

  17. #36

    Deci vorbeam cu o suedeza zilele trecute care isi caută mobila pentru casa si bineînțeles replica mea a fost :
    – de ce nu mergi la IKEA ? ( doooh)
    – pai acum vreau mobila serioasă, aia de IKEA o iei când vrei sa o schimbi la 3 ani, asta e farmecul ei

  18. #37

    Îți recomand să-l ancorezi. Am varianta pe alb (sub el mi-am pus biroul), ne ține lejer pe mine și pe al meu, doar că se bălăngăne o țâră dacă te întorci în el. L-am ancorat de perete, am scăpat de probleme. Ține și la tăvăleală fără să facă zgomot 🙂
    Salteaua să fie de maxim 22 cm (înălțimea o recomandă și Ikea), altfel riști să pici din el. Spor la cumpărături 🙂

    • #38

      m-am urcat ieri in el:)))) era sa am rau de mare. l-ati ancorat in perete sau de altceva?