Știți ce am reținut eu, ca idee principală, din diatriba asta ineptă? Că o companie nu e interesată de rezultate, este interesată de orele de muncă depuse de angajat.
Întâmplător, am lucrat, în vremuri imemoriale, în companii de genul acesta. Firme unde trebuia să te prefaci că ai ceva de făcut, în orice moment, pentru că altfel, era clar, nu munceai. Chiar dacă îți terminai treaba, chiar dacă erai cel mai productiv, managerii trebuiau să vadă o activitate febrilă, tot timpul, altfel nu era în regulă, NU DEPUNEAI ORE MUNCĂ.
Uite, păcălici ca ăsta trebuie să dispară din societate, pentru a putea să devenim, cât de cât, normali. Cu speranța că generația asta obosită a educat cât mai puțini oameni după chipul și asemănarea ei. Și, în câteva generații ulterioare, putem să începem să ne gândim că avansăm puțin.
NOU
Am ajuns sa am 6 ore de sedinte pe zi din cauza managerilor ingrijorati ca a scazut productivitatea. Niciunul nu intelege ca asta e motivul pentru care a scazut productivitatea.
NOU
oamenii inteleg perfect, dar astfel pot da vina pe cineva:)
NOU
Compania pentru care lucrez, impune curand 3 zile obligatorii la birou..dar nu ca ar fi probleme cu productivitatea ci pentru ca s-a trezit un sefuleț din SUA din turnulețul lui de fildeș “ce ar fi daca”.. Si sunt oameni cu copii, care au plecat din oras in perioada pandemiei o sa fie interesant 🙂
NOU
@Americanu, cei care isi gasesc in alta parte sa lucreze doar remote se vor muta acolo. Iar restul se vor muta inapoi in oras. O sa fie simplu, ai sa vezi.
NOU
Adevarul e undeva la mijloc, e clar ca retardul de Dascalu’ a contribuit la o noua specie de “specialisti” IT care basculeaza 2-3 job-uri in acelasi timp si cand se prinde firma ca nu fac nimic, pur si simplu renunta la contract si baga altul in paralel.
NOU
iata un apostol intarziat al teoriei valorii-munca!
NOU
Asta intelege? Pai si cine ii pune sa nu-i penalizeze daca nu isi fac task’ul? A..nu mai sunt altii la usa? Ghinion. Traim in age of consent si baiatu asta vrea sclavi sub bici, sa se ia de mana cu bilgaitz si alti inapoiati care frecventau insula pedofilului
NOU
mai bine imi dadeai cateva voturi negative decat sa ineptezi.
NOU
Doar te uiti la fata mascariciului asta, citesti rapid porcariile lui si atunci lucrurile devin mai simple:
– trebuie sa devii cat mai bun in ceea ce faci, sa poti pune conditii
-sa ai ceva economii solide, astfel incat , daca ajungi prin soarta (a se citi schimbare de management) confruntat cu mizerii, sa ai asa zis fuck you money, sa le dai flit rapid
– cauti un job unde esti motivat, si unde conteaza rezultatele, nu cat stai pe tarla
-clientii lui straini sa il angajeze pe el direct, sa dea cu sapa x ore la outsourcing
NOU
Adrian Rindasu simte ca ii fuge pamntul de sub picioare. Adrian Rindasu nefiind nimic altceva decat un parazit plange ca deja simte gustul muiei. Si surpriza… nu mai sunt inca 100 la usa!
NOU
I-am spus la un moment dat unui “șef” cum că fără ședințe inutile aș putea lua două salarii in 8h.
Nu a înțeles nici în ziua de azi! Și problema nu e doar cu el, problema e în oamenii care iubesc să aibă ședințe cu el!
NOU
De la inceputul pandemiei ne-au obligat sa lucram de acasa iar asta s-a tradus in mai mult de munca. Lejeritatea de a muncii de acasa se transforma in lejeritatea de a nu mai avea timp pentru tine uneori.
Shefu’ intra uneori pe Skype sa vada daca suntem online, odata eram la baie si am lipsit 5 minute, m-a sunat pe telefon si m-a luat la rost, i-am zis ca dadeam un dump in WC, i-am trimis si poza.
Daca la birou munceam 4-6 ore pe zi, acasa am ajuns la 12, uneori si 18 ore de munca pentru ca au dat afara oameni si am preluat noi munca lor. Cand m-am plans de volumul de munca m-am dus direct cu demisia…
In toate rapoartele curului a reiesit faptul ca am livrat mult mai mult muncind de acasa… a fost bine pentru business cica. Acum vin propuneri sa ne intoarcem iar la birou…
NOU
mie mi-a placut de acasa pentru ca scapam de drumul cu masina. o ora in plus pe zi. la 8:30 se deschidea laptopul, la 17:00 se inchidea. fuck your boss, ce carnat
NOU
Eu cred ca lucrul de acasa in pandemie a crescut mult increderea in sine a celor care erau pana atunci sufocati de sefi, sefuti si sefututi de toate rangurile; nu zic de lepre, parveniti sau sarlatani, ci de grosul celor care pun osul la contributie si isi fac treaba. Si atunci cand omul realizeaza valoarea care o aduce, incepe sa aiba pretentii normale de respect, nu mai accepta subordonare tampita, ba mai cere bani in plus. Lucrand individual nu mai conteaza ca esti la compania A sau B, important sa livrezi rezultat si sa fii recompensat pe masura.
Asta observ la mine pe plantatie, unde fata de acum 3-4 ani, oamenii au devenit mai putin toleranti la bullshitul corporate si isi baga picioarele la faze care le-ar fi inghitit inainte. De asta vor sa aduca angajatii inapoi in birouri, o turma adunata este mai usor de manevrat decat pe fiecare individual.
NOU
Clar, doar corporatia poate contracta acelasi om ca fiind alocat full-time pe trei clienti diferiti.
Daca o face angajatul e tragic.
NOU
Am intrat un pic pe site-ul companiei unde cetateanul este “co-funder”. Subtirica programa la ce bani cer, pare la limita inselatoriei.
NOU
Ala e un idiot. Or fi care fac asta in anumite situatii dar nu se pune problema sa fie fenomen, e foarte usor sa-ti dai seama oricum. IT-ul e un domeniu in care se exagereaza extrem de mult si se completeaza mult cu fantezii acolo unde nu exista informatii. De la salarii pana la munca.
NOU
Corpo mindset nu concepe să ai alte gânduri în afara legilor lor și alt zeu în afara managerului direct. Orele sunt importante pentru sectâ. Să nu ai alți dumnezei în afara managerului tău direct. Amin
NOU
3 posturi azi, nu e rau, dar la ore munca cam slabut!
NOU
domnul e destul de extremist, ridica o problema interesanta dar o justifica… in gard: problema mai multor joburi in paralel. ar fi interesanta o discutie, un articol aici despre asta: jobs unde merge, unde nu; care ar fi o limita decenta de jobs paralele; vorbim de job, contracte sau ce forma de angajament; cum ne dam seama de superficialitate, geniu, extenuare; e pretabil pt oricine, etc
NOU
Auzi, tu vrei un tutorial despre cum să-ți mai iei un job full time în paralel cu cel de-acum?
NOU
Toti parazitii ( mai ales sefii aia romani si lingai fata de conducerea straina a companiei pe care ii stim cu totii) inutili din middle management si HR sau trezit ca sunt oarecum degeaba in corporatii fara sedintele alea idioate si fara sens asa ca acum trebuie sa cheme inapoi oamenii la birouri ca sa aibe audienta cand fac brainstorming sau cand planuiesc urmatorul teambuilding.
Comentariul lui benea pune punctul pe i.
NOU
De cand wfh, call-urile sunt mai numeroase.
NOU
Pacaliciul asta a organizat prin 2011 un fel de caravana prin toata tara “Antreprenoriada”, unde promova cultura antreprenoriala si cat de important e pentru tineri sa scape de “jugul 9 to 5” HA HA HA.
NOU
da, e un fenomen destul de amplu cel cu 2 joburi paralele, mai ales daca esti remote. Dar… asta se traduce in productivitate care se poate masura. Faptul ca duci oamenii la birou nu inseamna ca ala nu mai face doua job-uri in paralel. Nu poti sa stai sa te uiti la monitorul lui 8 ore constant. Noaptea mintii. A, plus 10 sedinte pe zi cu managerii in care se plang ca nu mai e productivitate. Dar nu vad nici o problema ca te tin ocupati 4 ore din 8 cu vorbarie.
NOU
Da ba, s-a identificat problema, se inghesuie toti sa munceasca 3 joburi in paralel. De fapt aia 10000-15000 de oameni dati afara de la fiecare companie big tech sunt aceiasi, i-au gasit pe aia care lucrau la toate deodata si au destructurat reteaua.
NOU
cum io nu sunt în domeniu, poate cineva să-mi explice de ce s-ar simți înșelați/furați clienții străini? în domeniu nu se cumpără un produs (gen softu’ ics instalat pe hardu’ igrec produce țî)? e ca la icheia? cumperi linii de cod la kilogram/legătură și vezi acasă dacă-ți iese “tot mitralieră”?
sau clienții străini cumpără sclavi? caz în care…
NOU
De obicei, companiile care ofera outsourcing (adica 99% dintre companiile romanesti de soft dev) sunt platite time-materials, nu fixed price. Adica se stabileste un cost per ora si sunt platite la numarul de ore bifate, nu primesc banii cand este produsul gata. Se poate lucra si cativa ani la un produs si sa nu fie gata vreodata. A trecut luna, se numara orele, se emite factura. Din cauza asta unii clienti se simti inselati la numarul de ore.
Problema asta apare si din zgarcenia clientilor; au pretentia sa le lucreze romanii pe rate-uri de India, iar dupa cateva luni se mira ca romanasul a lucrat la 2-3 in paralel ca sa isi stranga rate-ul dorit.
NOU
Ei de fapt vor sa se uite la tine tot timpul, sa fie siguri ca nu o freci. Dupa mine miza nu e ca isi ia X 2-3 joburi. Probabil doar un procent de vreo 1-2% din angajati sunt hamesiti indeajuns ca sa isi ia 2 randuri de ciume si lipitori(manageri) pe cap.
Miza e ca au inceput ca atunci cand pleaca Z sa imparta munca lui intre X si Y
Apoi daca pleaca si Y sa ii dea totu’ lui X si sa fie siguri ca asta munceste tot timpul de lucru, chit ca nu termina tot.
Daca da X sa plece ii mareste un pic salariul, sau mai degraba il cunoaste si ii da perk-uri care il intereseaza gen lucru de acasa cand are nevoie gen copil bolnav, salariu pe la upper range pe pozitia lui, ore convenabile, sunt multe avantaje care il fac pe X sa stea in firma, mai ales ca nu toti sunt cu exp in IT sa se bata headhunterii pe ei. Si asa platesti minimum de oameni bine supravegheati…de catre un specialist in supraveghere cu salariu dublu desigur, dar sa nu mai intram in detalii.
NOU
Vedeți să nu vă sparge-ți cu munca, la rupt scaune cu dosul !
NOU
*sp-ar geți!
NOU
Ce sa-mi sparg?
NOU
Sunt încă în postura în care am de unde alege. Dacă aleg să vin la birou facturez și timpul petrecut pe drum. Stau la 45 de minute cu mașina de birou. Dar poate sunt zile în care nu-mi merge mașina.
NOU
Sau iti deconteaza transportul in comun. Ce zici?
NOU
Rindasu, împreuna cu grupul din care face parte (Code932), sunt niște firme pline de manageri și șefi. Toți se prefac ca muncesc, iar ce doi-trei oameni care chiar muncesc, sunt terorizați de către ceilalți 95% dintre angajați care sunt toți șefi.
NOU
Arendașu’, nu Rîndașu’. Are atitudine de arendaș cu sclavi pe plantație.
NOU
Rândaș, ca idee, inseamna ala care curata balegarul in grajd. Si cum, in general, numele romanesti sunt eponime de meserii, stim ce era stramosul sau direct
NOU
Eu inteleg din postare ca omul ne spune cum gandesc unii clienti de-ai sai, nu ca asta ar fi si opinia sa. Bine, eu stiu cu ce se ocupa dl Rindasu, probabil de aia citesc postarea in cheia asta.
Totusi nu pot sa observ cate atacuri la persoana sunt in comentarii, fara ca oamenii sa cunoasca persoana sau sa citeasca comentariul cu atentie.
NOU
avand in vedere comentariul tau, banuiesc ca vrei sa te faci remarcat de pacaliciul asta, cand sau daca va citi. Vedeti, sefu, vedeti, v-am luat apararea?? tu poti intelege ce te coafeaza mai bine, nu e treaba mea.
NOU
Inaint de pandemie, cine lucra remote 1 zi pe saptamana era fericit. Cine lucra 2 zile pe luna era chiar multumit.
Acum toata lumea a simtit gustul wfh si avantajele sale. Din pacate, sefii si sefutii se simt ca nu mai au controlul pe deplin, iar call-urile zilnice nu ii ajuta in aceasta privinta. Din aceasta cauza, au cam inceput sa ceara 2 zile pe saptamana la birou tuturor angajatilor.
Daca tot cer acest lucru, poate ar trebui sa vina si cu niste beneficii. Pai boss, daca tu imi impui sa vin la birou, atunci ofera-mi ceva pentru timpul pierdut pe drum, oboseala si stresul. Suna aiurea, dar majoritatea populatiei din Bucuresti face 2 ore pe drum dus intors (indiferent ca vb de transport in comun), timp in care acumulezi oboseala fizica si psihinca.
Tu sefut, vrei sa vina lumea la birou? Nu obliga, ofera alternative.
Cine vine la birou, i se asigura decont de transport si masa de pranz, plus un voucher lunar de suma x.
Parca suna altfel, nu?
NOU
Ar fi bine ca toate activitatile remote sa poata fi masurate exact prin rezultate si asta sa fie cheia pentru primirea banilor.
O singura problema vad: la unele joburi conteaza si disponibilitatea in anumite momente, chiar daca sunt in telemunca. NU zic de helpdesk sau similare.
Daca tu ai un program stabilit cu angajatorul in care esti in telemunca, e ciudat sa vrea sa ai un meet de jumatate de ora in care sa lucrati pe un proiect urgent si tu sa nu poti, iar situatia asta sa se repete de multe ori… (si asta fiindca angajatul e bagat in alt proiect cu un alt angajator). Sau sa trebuiasca sa rezolvi ceva important si urgent si sa nu fii disponibil. E fair ca de la inceput sa se discute disponibilitatea de timp si orarul, apoi sa se respecte.
NOU
Intrun moment in care seful meu a zis ca de ce nu se ajunge la zi cu lucrarea i-am replicat ca daca aduce pe careva care sa faca numai cat fac eu pe zi promit sa-mi dau demisia. A chemat auditul care a ales 3 mesaje din cele vreo 80 care le aveam pe zi si s-a constatat ca cele 3 ar fi trebuit sa umple ziua de munca. Tot nu a angaljat inca un om ci a adus un contractant de data entry de la o agentie. Stateam sa invat cate 2 saptamani un om cam ce trebuie sa faca si sa inteleaga sistemul, mai statea ala inca 2 saptamani sa ajunga lucrarea la zi dupa care seful il dadea afara ca am ajuns la zi….si iar ii lasam lucrarea sa se umple de sute de mesaje. Si uite asa dadeam o munca si sefului si auditului care iar venea si spunea ca doar 3 -10 mesaje se pot face pe zi
NOU
Offtopic: www.g4media.ro/scandal-major-cu-teme-ideologice-in-teatrul-romanesc-acuzatii-de-conservatorism-si-woke-ism-la-premiile-uniter-silviu-purcarete-se-retrage-de-pe-lista-nomin.html