V-am zis, cand a inceput Olimpiada, ca sunt cateva sporturi, la jocuri, pe care eu nu le consider sporturi si nu inteleg ce cauta acolo, gen proba de volei pe plaja.

Doar ca alaltaieri am aflat, cu stupoare stupefactoidalã, ca, la Olimpiada, exista si proba de…breakdance.

What? Nu avem sporturi grele, sporturi puternice, din varii categorii, nu avem sporturi populare masiv, cu milioane de jucatori, gen biliard sau snooker, DAR AVEM BREAKDANCE!

Femeia asta a participat la competiția de breakdance, ca idee.

Iar ăsta e campionul olimpic, versus un copil de 9 ani.

Cred că băieții noștri, de la Simplu, aveau mai multe sanse, acum, la venerabilele lor vârste.

Eurovision, dar cu tâmpiți.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

46 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    eu cand am zis ca ne trebuie olimpiada de lapdance lumea se uita urat la mine…

    76
    • #2

      Mai bine nu, că te mai trezești naibii cu concurente gen nimfele și prințesele trase prin inel de la ceremonia de deschidere.

      32
  2. #3

    Elemel ics erau mai buni

    4
  3. #4

    Femeia a fost funny doar ca dansurile ei sau ce a facut nu aveau nici un grad de dificultate e ca si cum ar merge cineva pe un teren de fotbal si ar lovi mingea random.
    Pana si un animator din acela care face catei din baloane are mai multe skiluri decat duduia asta.
    Foarte weird cum a ajuns sa reprezinte Australia practic pe asta au gasit-o ca fiind cea mai buna.

    8
  4. #5

    De ce nu? Practic ar fi un fel de gimnastica artistica/ritmica, doar ca nu fac in general “scheme” prea dificile mai ales la femei, btw la barbati as zice ca japonezu merita medalia in locu americanului dar nah iar ramaneau americanii in urma la medalii

    14
  5. #6

    Pai asa hai sa bagam propun eu, daca am bagat breakdance, si o proba de facut laba. Diogene ala care statea in butoi si mergea cu o lampa ziua in amiaza mare cautand un om, era renumit si pt faptul ca se masturba in public, in piata publica . deci in onoarea lui hai sa bagam si o proba de facut laba in butoi

    32
    • #7

      Partea buna ar fi ca ati avea asigurat aurul cu mine, partea rea ar fi ca m-as ineca in sucul propriu din butoi

      9
    • #8

      @metrulaba:

      Nu e bine sa faci laba frate, eu zic sa te opresti. Asta ti o spune un fost mare labagiu, cu vechime de peste 20 de ani de laba. Mie daca mi-ar da pensie statul la cata vechime am de labagiu, ar trebui sa am pensie imensa. Deci si eu am fost un mare labagiu, am fost un Michael Phelps al
      labei, cand eram copil am fost cel mai tare labagiu din generatia mea. Nimeni nu ma facea la laba. Dar nu e bine frate, sunt indrituit sa iti spun asta, si sincer iti spun sa nu mai practici aceasta indeletnicire nociva.

      5
    • E pacat sa se piarda atata experienta, un curs de facut laba v-ati gandit sa faceti? Win-win, doar zic!

      2
  6. #10

    Cerebel la olimpiada!!!
    Vierme, Hiena si Sosoaca purtatori de drapel

    8
    • Cel mai aiurea mi se pare surfing-ul macar daca faceau un bazin artificial cu valuri identice pt toti concurentii insa proba nici macar nu era in franta ci in cealalta parte a lumii si aia asteptau ca prostii valuri care pe langa ca nu veneau intotdeuna erau si diferite de la un concurent la altul, eu chiar nu inteleg cum punctezi asa ceva.

      17
    • #12

      Alo, Tahiti e în Franța. Au fost valuri misto, mi-a plăcut mult să mă uit la proba asta. Plus balenele neinvitate 🙂

      11
  7. #13

    la fiecare olimpiada sunt cateva sporturi adaugate experimental (la Tokyo a fost baseball si softball, printre altele sau surfing care a si ramas). breakdance a fost de data asta si nu o sa mai fie olimpiada viitoare, insa n-am idee cum a ajuns doamna aceea acolo, dar au mai fost cazuri in care s-au mai trimis la olimpiada intotatori care nu stiau sa inoate sau schiori care la 2 pasi se impiedicau

    9
    • #14

      Și preferatul meu: Eddie the Eagle.

      2
    • #15

      A ajuns simplu acolo, e sotia celui care se ocupa de asociatia de breakdance din Australia. Asta pentru cei care o tin ca doar la noi se merge pe pile.

  8. #16

    S a ajuns intr un hal fara de hal. Daca a bagat breakdance, cine stie ce mai urmeaza, ce le mai poate bese mintea. O sa bage si manele, o sa vedeti. Ca o sa zica astia ia stai ba asa, pe noi ne discriminati? numai breakdance dansati? si o sa vedeti pe la olimpiada din 2032 tiganii cu pirandele cum joaca acolo, danseaza. Bani la dedicatii. Oacă o sa cante si el in deschidere. Cu ce-i Oacă mai prejos decat grasa aia pe care a bagat o acum in deschidere? O sa vedeti ce va fi.

    23
  9. #17

    Aș vrea să văd o probă – orice fel de sport – dar cu un twist: participanții sunt liberi să ia orice fel de “supliment alimentar”.

    8
  10. #18

    Din fericire break dancingu’ nu va fi prezent la urmatoarele JO din LA, a fost prezent doar ca demonstratie. Pacat doar ca alte pseudosporturi gen golf, dresaj, iahting etc. vor ramane incontinuare.

    10
  11. #19

    Am văzut cu fi-mea finala feminină.
    Din greșeală, nu am căutat.
    Ne-am distrat pe cinste! Dacă ăla e sport eu sunt popă catolic!
    2 fete îmbrăcate gangma style cu 2 mărimi peste, cu gesturi de nu era clar dacă au intenția să se ia la bătaie. Și cu niște mișcări despre care nu pot sa spun nimic pentru că nu are nici o logică. A câștigat una care se ținea de un picior ca o mișcare de succes.
    Dar cel mai mișto era un nene din “ring”! Probabil luptător ratat de sumo, dar care credea puternic în el, și cu niște texte complet tâmpite.
    O mizerie! Aș fi foarte curios să văd cum au decurs dezbaterile în IOC când au luat decizia că chestia asta merită să fie inclusă în olimpiadă

    16
    • #20

      Mai ales ca au scos proba de karate ca sa facă loc noilor sporturi. Fiecare tara organizatoare alege sporturile, din câte am înțeles.

      7
    • #21

      @cowish: Proba aia de karate unde ăla de și-a luat KO in finala a luat aurul iar cel care a executat KO-ul elegant și tehnic a fost descalificat? Proba aia?

      3
    • #22

      really?

  12. #23

    Noi radem de ei cum am ras si de mascula ce a castigat finala de box feminin. Cat noi radem si ne hahaim, ea/el/him/her a luat medalia de aur, 100000 de coco ea si 100000 de euro la antrenor. O sa trebuiasca cel mai probabil sa dea un 20% parandarat la cine a sustinut-o din federatie dar s-a realizat pe viata. O doare-n paula de hahaiala noastra. La fel si astia: s-au maimutarit pe acolo cu dansul si hop au luat o medalie si o poala de bani.

    20
    • #24

      Asta a fost marea miză a scandalului bărbat-femeie de la olimpiada: cineva din “federatie” a încasat imensa șpagă de 20K euro. A împărțit poala de bani și cu restul, că trebuia unsă toată treaba, noroc că poala a fost generoasă și s-au ales fiecare cu câte o mie de euroi, unii chiar cu 500, bani suficienți în Ciocălandria până la adânci bătrâneți.

      16
    • #25

      Luati aminte ca a mai fost si chinezoaica testosteronică care a castigat la alta categorie.

      4
  13. #26

    “Camelia Voinea (born 1 March 1970) is a retired Romanian artistic gymnast, who competed in international events between 1984 and 1988. She was best known for her powerful tumbling, her innovative 1986–87 floor exercise that featured breakdancing elements, and for being the first gymnast to tumble a double layout to punch front somersault. In 1987 she scored a perfect ten for the floor exercise during the team competition event at the World Championships.”

    “Breakdance nu este sport”. Well…:
    www.youtube.com/results?search_query=breakdance+power+moves.
    www.youtube.com/watch?v=g9kHUrYOKJI

    “The first time breakdancing was given attention in the Olympics was back in 2018 during the Summer Youth Olympic Games. This single introduction was massively successful, so much so that it made its way onto the list of official sports in the 2024 Olympics. A dress rehearsal for the Olympic premiere took place in 2018 in Buenos Aires, and this is where the sport was included in the program for the first time. In a groundbreaking stunt, the breakdancing event topped over a million viewers, with the Olympics declaring it an “outstanding success.”

    Si ca idee, biletele pentru disciplina “Breakdance” de la olimpiada de anul acesta s-au vandut rapid dupa ce au fost puse la vanzare. Din pacate nu au participat “creme-a-la-creme” din disciplina asta, dar a fost decent, cam la 20% din potential. Tanti din Australia a fost amuzanta dar nu are treaba nici cu dansul, nici cu breakdance.

    Pentru ca m-am invartit prin cercurile astea in urma cu 20 de ani si am vazut care este nivelul de dificultate, va invit sa ii intrebati pe facebook pe gimnastii nostri profesionisti (baieti), ce parere au despre disciplina asta. Multi gimnasti au cochetat cu disciplina asta, multi au renuntat la ea pentru ca riscul de accidentare la coloana si la umeri este extrem de ridicat, asa ca ar fi mai ok sa auziti din gura lor daca este sport sau nu si daca este foarte greu si complex sau este “doar un dans”.

    Buna dimineata Romania 🙂

    16
    • #27

      e un cacat, mai exact. toti am cochetat cu “dansul” asta, fiecare la vremea lui. a se lasa

    • #28

      @arhi, am cochetat, si pentru ca eram prea varza si nesportivi ne-am lasat, pana la urma de ce aruncatul batului sau bilei e sport?
      Eu cred ca ai prea multa ura pt acest skill fiind antitalent

      12
    • #29

      dada, toata viata pana la 50 de ani m a urmarit lipsa de talent:))

    • #30

      Noroc cu următorii 20 care au fost numa’ inspirație și belșug.

      14
    • #31

      Pai uite. Inchide Bulevardul Unirii si aranjeaza 3 zone pentru public. Una pentru biliard unde sa joace cateva partide cei mai buni jucatori din Romania, alta pentru gimnastica, unde sa faca demonstratii gimnasti buni si alta pentru breakdance, unde sa performeze niste dansatori profesionisti, nu neaparat campioni. Vezi unde se aduna mai multa lume, ca am un feeling ca nu la biliard 🙂

      Opinia mea personala ca fost jucator de biliard pe bani, ca ma trag din familie de “burgheji” care a avut club de biliard in Bucuresti in ’95 unde se juca pe sume uriase noapte de noapte, este ca biliardul nu este fascinant. Este interesant sa te uiti la el daca ii cunosti regulile si ai jucat cateva partide la viata ta, dar pentru publicul larg este plictisitor. Nici eu nu ma mai uit de foarte multi ani de zile la campionatele de snooker. Nu e nimic nou, e slow, e boring. Atat de plictisitor incat mai pun tacul in mana o data la 5 ani si dupa 30 de minute prefer sa ma apuc de bautura. Pentru publicul profan e si mai plictisitor decat pentru mine.

      Asa ca I agree to disagree in privinta asta.

      “toti am cochetat cu “dansul” asta, fiecare la vremea lui.”

      Eu nu doar am cochetat, dar nici nu am apucat sa fac performanta. Am fost destul de implicat pana mi-am busit coloana, iar dupa o perioada mi-am vazut de viata. Ii cunosc personal pe baietii de la Simplu de dinainte sa apara pentru prima data la TV. Daca ai fi “cochetat” cu sportul asta la nivelul basic macar, cel din anii 2000, si ai fi avut in preajma oameni foarte talentati, probabil ca aveai alte opinii. Sau poate ca nu, cine stie. Dar e opinia ta si ti-o respect. Nu ca ar conta opiniile noastre prea mult in alegerile organizatorilor de la olimpiada.

      O zi superba va doresc.

      23
    • #32

      Toți am cochetat cu mersul pe jos.
      Sperăm că va fi sport olimpic.

      12
    • #33

      Io zic să întrebi tu un săpător de șanțuri, să vezi ce zice ăla, o fi greu să le sape? O fi pericol de accidentare dacă cade pe el? Când o fi mai ușor, pe ploaie ori pe secetă? În cernoziom sau în lutos? Și poate te învârți și prin cercurile alea, să te convingi singur dacă e sport sau nu. Și băgăm astea la Los Angeles. Sigur ne umplem de medalii, că străinii numai cu utilaje le practică. Bonus culegător de căpșuni, ca să ai și cu șalele, nu doar cu umerii sau coloana.

      4
  14. #34

    e o proba numita pentatlon modern. nu am vazut nimic live dar noroc ca exista inregistrarile pe max. am auzit de ei doar la rezumatul privind medaliile zilei. aparent e chiar miezul ideii de olimpiada.
    ro.wikipedia.org/wiki/Pentatlon_modern

    7
  15. Vestea excelenta este ca avem sanse enorme la medalie de bronz, pentru ca eu ma pregatesc in continuare pentru proba olimpica de Legat Sireturi. Tehnica, nu viteza.

    7
  16. #36

    Cred că doar un concurs de scălîmbăieli mai lipsește din Olimpiadă…

    9
  17. #37

    Oare de ce nu e surprinzător în vremurile astea… o toantă care se imaginează cangur care se crede break dancer, la o probă care se imaginează olimpică.
    Scorul pe care l-a luat îmi aduce aminte de bancul ăla cu “a căzut ologu’”, cică acum i se urmărește cu atenție starea mentală post eveniment.

    9
  18. #38

    Fata de care face toata lumea mijto a castigat campionatul din Oceania. Nu e vina ei ca ea e cea mai buna din regiunea aia. Chiar si asa ce a facut ea face parte din frumusetea Breaking’ului.

    Breaking’ se supune strucuturii olimpice. Toate continentele trebuie sa fie reprezentate si maxim 2 reprezentati per tara indiferent de scorul total in calificari. Ca idee la fete, cred, Japonia (care a castigat medalia de aur) a avut in calificari fetele de pe locul 1, 2 si 3. Au mers la Paris doar 2. La baietii USA a fost in aproape aceeasi situatie.

    Pentru retrograzii care au impresia ca Break-u e ce au vazut la SIMPLU prin 2000 sau la balul bobocilor la ei in comuna, valu si ceasu, zic sa va mai spalati ochii cu un search pe youtube.

    Pace in cartier!

    9
  19. #40

    Nu cred ca breakdance-ul in sine e problema, ci reprezentarea slaba. Daca un copil de 9 ani face mai bine decat un adult, nu mai bine avem o selectie mai riguroasa si ne prezentam la olimpice cu cei mai buni candidati? Adica luam de la mondiale castigatori sau oameni care au obtinut primele 4 locuri la niste campionate, europnean, regional etc. si facem un lot de concurenti beton. Normal ca nu va mai fi breakdance daca te prezinti asa la olimpice unde toata planeta te urmareste.

    3
  20. Stiti cum se spune ca la fiecare proba ar trebui sa participe si un om obisnuit ca sa ne dam seama cat de greu e ce fac sportivii? Well, ea e omul ala obisnuit

    9
  21. Ati incercat vreodata sa va scarpinati pe spate intr-un loc unde nu ajungeti?

    3
    • #43

      :)) Da, dar am și o scărpinătoare (o baghetă de lemn cu o gheară de fildeș în capăt), luată pe vremuri din China. E o sculă indispensabilă.

      3
  22. #44

    Fiu-meu a rămas dezamăgit că nu au fost karate la jocuri. Nu l-a consolat breakdance-ul. Pe de altă parte nu copiii sunt publicul țintă.

    3
  23. #45

    Putem să dăm și chestii pozitive? Observ că de la o vreme românitatea se complace în aoleli și vaiete. Bag seamă că e o chestie atavică, n-am știut să ne găsim bucuria și pofta de viață. Uite, de exemplu, turcii ne-au cotropit (ugh), dar ne-au și futut în cur flăcăii luați cu arcanul de ieniceri (yay). Așa și cu olimpiada. Ok, a câștigat la box un bărbat fără mătărângă (ugh), dar în rest la toate celelalte sporturi a fost plin de gayime (yay). Ieri am bârfit cu o finlandeză ungurii și am ajuns la concluzia că sunt cam bizari. Trăiască prietenia daco-fino-ugrică! A, și m-am uitat și la The Death of Stalin, f. mișto. Cred că posed l’art de bien remplir mes jours, ca să-l parafrazez pe Petru Dumitriu sau pe Nea Zăpadă, ambii egalmente citibili și răscitibili. À +

    4
  24. #46

    Urmează proba de lipit bancnote pe frunte. Acolo avem o șansă!

    1