Șoferii vor avea permisul suspendat, dacă nu plătesc amenzile în termen de 45 de zile de la primirea lor. În teorie, o chestie bună, nimeni nu își plătește amenzile, nici măcar eu. Practic, să vedeți ce șpăgi vor fi acum pe străzi, vei prefera să dai 200 lei, ca să nu iei amendă de 600. Dar nu despre asta vreau să vorbim.

Ci despre faptul că, dacă plătești amenda, tot tu trebuie să te duci să prezinți dovada că ai plătit. Dacă nu ai timp, dacă ai uitat sau pur și simplu nu ai chef, ai permisul suspendat până când faci dovada plății.

Partea și mai proastă, a cărei explicație nu am găsit-o nicăieri, este unde te duci cu dovada amenzii, dacă nu ai permisul suspendat încă. Pentru că se spune, unde am văzut eu, ce faci doar dacă o plătești când ai permisul suspendat. Și asta este foarte important. Pentru că va fi foarte distractiv să ți se ia permisul la Baia Mare și să trebuiască să duci dovada tot la Baia Mare. Lucru care se întâmplă acum în mod normal, dacă ți se suspendă permisul. L-ai pierdut la pucheni, te duci la pucheni după el.

Nu râdeți, pentru că poliția își inventează propriul set de legi și aplicări ale lor. De exemplu, știți că, dacă vrei să îți faci buletin, trebuie să mergi cu proprietarul la ghișeu, să îl vadă doamna împărțitoare de permis, nu? Ei, legea nu spune deloc asta, în lege spune doar că domnul miliția trebuie să meargă să verifice la locuință, dacă crede de cuviință. Iar poliția, pentru a fi mai simplu, a decis că proprietarul trebuie să fie prezent și aia e. Chiar dacă tu ai actele, ai contractul, ai semnătură, tot ce e necesar.

Așa că aștept cu încredere.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

71 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    si ce, nu poti trimite confirmarea de plata prin fax ? de 70 de ori ?

  2. ghiseul.ro
    Daca platesti acolo amenda mai trebuie sa faci dovada platii? Ma intreb, fiindca n-am mai luat o amenda in tara de pe vremea lui iliescu.

    • #5

      nu exista sistem informatic centralizat in politie

    • #6

      Nu există sistem centalizat în tot aparatul bugetar, nu doar în Poliţie.

      În altă ordine de idei, acum cîţiva ani, cînd am avut un accident produs din vina mea şi am rămas fără permis, nu am fost să-l ridic din localitatea respectivă, ci de la sediul de unde mi se eliberasse.

    • #7

      Care descalecat al lui Iliescu? primul sau al doilea? Ca eu de pe vremea lui Constantinescu.

    • #8

      Apropos de sistemul informatizat. La ANAF mi-a cerut sa le dau niste acte pe discheta (si numai pe dicheta)si am plecat injurand. Sa ma caute daca vor ceva de la mine dar discheta nu am de unde sa le dau.

    • platesti prin ghiseu.ro iar dovada platii o trimiti prin mail la politie.verificat.

  3. Arhi, in urma cu ceva ani, am primit o amenda ( 80 de lei , platibila 40 ) pt nepurtarea centurii de siguranta. Bine, aveam centura pusa, dar amenda trebuia sa fie pt altceva :))
    Anul acesta, pentru prima data, nu am putut sa platim impozitul pe apartament, pentru ca nu aparea amenda, ca fiind platita, desi eu o achitasem, imediat dupa ce am luat-o, in drum spre casa.
    Am cautat-o si nu am gasit-o. Stii cum este, cand cauti ceva mai mult, cu atat nu gasesti. Pentru a primi dovada ca am platit amenda, a trebuit sa platesc iar , 50 de lei. Nu-i asa, ca-i frumos ? 🙂 Si cand am dus dovada, la impozite, plimba hartia de colo-colo, asa sictiriti.

  4. #12

    Poți trimite dovada plății și prin poștă, recomandată. Neapărat confirmare de primire.

    • #13

      ia mergi la posta si ia timbre…vezi ca stai 20 min la coada.eu nu vreau sa stau la coada deloc. vreau sa platesc online daca e posibil si fara sa mai fac dovada de plata decat in cazuri exceptionale. cand aia nu o gasesc.

    • nu stiu la ce poste stati voi 20 de minute pentru un timbru. Trimiterea nu-i tot una cu primirea.

    • nu stiu la ce poste stati voi 20 de minute pentru un timbru. Trimiterea nu-i tot una cu primirea.

  5. #16

    permisul se retine de politist pe strada si este trimis la politia care la emis. daca iei amenda si nu ti se ia si permisul, platesti amenda si duci dovada la tine in oras.

  6. #17

    am luat amenda acum doi ani pentru depasirea limitei de viteza. Am platit-o atunci, in 24 de ore, la jumate, nu mai stiu cat era exact. Dupa care, oha. Am uitat sa ma duc cu dovada si s-a dus amenda la impozite. Cand am vrut sa platesc acum impozitul pe ultimii doi ani, hopa si amenda trecuta acolo ca neplatita. Alt drum la Cec Bank sa imi caute dovada ca am platit la ei acum doi ani. Mi-a gasit-o contra taxei de 50 de lei si dupa doua saptamani. Si tot acolo am aflat ca cei de la cec trimit catre administratiile financiare toate dovezile de plata numai ca acolo, le e lene alora sa le introduca in sistem asa ca daca nu ai chitanta la mana, esti bun de plata si alergatura, ca mine. Asta asa, ca sa ma plang si eu de cum merg lucrurile.

  7. #18

    Trebuie sa te duci cu dovada ?
    🙂
    Asa si ?
    Am avut o amenda.
    M-am dus cu dovada la politie si am predat-o acolo unui domn supraponderal care statea in spatele unui birou.
    Am plecat linistit ca am terminat problema.
    Dupa 6 luni, cand m-am dus sa-mi platesc impozitele am fost informat ca am de plata si o amenda.
    La replica mea ca a fost platita si depusa la politie mi s-a raspuns ca fie aduc copia fie ma duc la CEC si le cer de acolo un duplicat dupa amenda platita in urma cu 6 luni.
    Deoarece nu facusem o copie fiind convins de seriozitatea politiei romane iar chestia cu CEC-ul duplicat dupa ceva platit in urma cu vreo 6-7 ? luni era o gluma buna, am mai platit odata amenda.

    • #19

      Chestia cu CEC-ul nu e gluma…daca faci o cerere si specifici cam intre ce date calendaristice ai platit ei iti pot confirma ce suma ai platit si data exacta. Numai sa-ti aduci aminte la ce unitate CEC ai platit!

    • #20

      Iegzact. Asa fu si la mine.

  8. Deci procedura cea mai simpla si mai eficienta ramane spaga, bag seama. ‘ai de cucurucu nostru…

    • #22

      Procedura cea mai simpla e ca ultimul ramas in tara sa stinga lumina

    • #23

      Sau sa respectam legea, zic si eu…

    • #24

      @Hawkeye, iti dau o bomboana de pom, daca poti respecta legea cand conduci!

  9. #25

    Sa inteleg ca Legea privind clauzelele abuzive se aplica doar privatilor si nu si celor de la stat. E un abuz ca eu sa fac dovada plati pt ceva ce ei au incasat. Inseamna ca nu au emis si inregistrat corect incasarea unei sume de bani si nu isi tin evidentele contabile conform legii. (Asa zisele institutii ale statului)

  10. #26

    Amenda primita in Zalau. Variante: platita in Zalau, la Posta/CEC inchise, platita la Cluj, dar chitanta dusa la Zalau.

  11. #27

    Daca e ceva ce poti face ca roman al anului 2013 ca sa traiesti in siguranta, e sa-ti faci cel putin 5 copii dupa fiecare chitanta, bon fiscal, bilet de tren, etc si sa le inchizi intr-un seif gros.

  12. Bun si daca eu am o amenda neplatita de vreo 2 ani domiciliul in strainatate, permis tradus in alta limba, adica cel romanesc a expirat si l-am refacut aici unde stau si adoar la anu vin in Tomania?
    Pot sa mi-l ia atunci ?

  13. #29

    Eu am fost luni la Buzau sa imi schimb buletinul, iar cum ambii parinti sunt plecati din tara, am fost singur la ghiseu. M-a intrebat unde este mama sau tata si le-am spus ca nu sunt in tara. Mi-au dat o foaie sa spun pe proprie raspundere ca locuiesc la acea adresa si asta a fost tot. Deci nu e obligatoriu ca unul din proprietari sa fie prezenti cand iti faci buletin. 🙂

  14. #30

    Am avut odata o amenda de viteza (100 lei)luata in Deva.
    N-am platit-o, nu mai stiu din ce motiv 🙂
    Dupa 2 luni, ducandu-ma la banca, am fost informata ca un cont in care era o suma cu mult, foarte mult peste 100 de lei, este blocat.
    Adica nu pot face operatiuni pe el, deoarece Administratia Financiara a Sect 4 a trimis hartie de poprire.
    Am incercat sa le explic dobitocilor de BRD ca e o tampenie sa blochezi un cont pentru o suma care e mult sub ce e acolo, insa ….
    M-am dus si am platit amenda, apoi cu adresa de la Administratia Financiara m-am dus la banca sa-mi deblocheze contul si acolo m-au informat ca in urma scandulului facut, il deblocasera insa virasera si ei 100 de lei in contul Administratie Financiare.
    M-am intors la AF si deoarece deja cazusem psihic, am lasat suta de lei in cont pentru taxe viitoare.

  15. permisul suspendat se ridica de la politia care ti l-a dat. Daca tu esti bucurestean, cu permis de pitesti, e mai ghinion.

    • #32

      Pos8bil. Acum 5-6 ani, cand l-am avut suspendat la puchenii mari (no joke), m-am dus la pucheni dupa el

    • #33

      Puchenii mari este un fel de zona 0 a politiei rutiere. Vesnic stau aia la panda ca sobolanii in incercarea de a retine permise si a da amenzi. In plus e si un radar neneorocit , acelasi care mi-a “provocat” si mie amenda aia si multe altele.

  16. #34

    Am luat amenda in Londra.Am gasit plicul in geam :). Am mers la hotel, am intrebat cum se procedeaza la ei, receptionerul mi-a luat plicul, a format un nr. de telefon care era trecut acolo, a “vorbit” un minut cu robotul dupa care mi-a cerut datele de la card si mi-a notat pe o hartie nr. de confirmare al platii.Toata treaba…fix 5 min.
    Amenda luata de unchiul meu in Austria, la iesirea din Ungaria ( eram cu el in masina). Oprit de politist pentru depasire de viteza ( 20 peste limita de 80) Comunicat de catre domul politist intr-o engleza fluenta valoarea amenzii.Achitat pe loc, eliberat chitanta, drum bun.Timp: 3 min cu tot cu asteptat dupa rest.

    • #35

      Adica ala i-a dat si restul? Pardon, adica unchiu-tau nu i-a lasat restul??? A facut de rusine poporul roman!!!
      La unguri am luat “amenda” ca nu purtam centura de siguranta pe locurile din spate si alt motiv ca politistul sa cerseasca bani nu a gasit, respectiv nu aveam vin, tuica, varza murata, carnati, s-a si minunat ala ca nu aveam nimic “traditional” de mancare.

    • #36

      Eu am luat amenda la Viena. Eram parcat la hotel, si aveam o hartie in geam ca sunt cazat la hotelul respectiv. Se pare ca nu a contat. Hotelul era al unor italieni. M-am dus la “la mama”, i-am aratat amenda, ea s-a uitat la ea cam 5 secunde, mi-a smuls-o din mina si mi-a zis “non ti preocupare, faciamo noi…”. Nu stiu de ce, gindindu-ma dupa aia la soarta politistului care mi-a dat amenda m-a trecut un fior rece pe sira spinarii…

  17. #37

    Pe procesele verbale recent vazute [mine included], jos de tat, exista fraza asta: Plata se poate efectua si prin instrumente de plata electronice in cadrul Ghiseiului virtual de plati, caz in care NU AVETI OBLIGATIA DE A FACE DOVADA PLATII UNITATII DIN CARE FACE PARTE AGENTUL CONSTATATOR.
    Eu personal am platit la unul din InfoChioscurile din sec. 6 si dupa am avut ceva treburi cu impozite/taxe fara nici o problema cum ca amenda nu ar fi fost platita. [chitanta oricum o pastrez :D]

    • #38

      Fraza exista si la ghiseul.ro. Cu toate astea, anul trecut, cind trebuiau sa-mi returneze niste bani din taxe si impozite, o amenda primita in Brasov si platita prin ghiseul.ro aparea ca neplatita. Noroc ca pastrasem dovada de plata primita de la ei, plus tranzactia prin banca, asa ca am putut dovedi ca am platit. Tot atunci am aflat ca amenzile si dovada platii acestora trebuiesc tinute, citez, “toata viata”, pentru ca nu exista un sistem electronic de gestiune al lor.
      Asta raspunde si intrebarii de mai sus pusa de Mircea.

  18. #39

    Zic eu ca aplicarea unei amenzi, urmata de retinerea ulterioara a permisului pentru aceeasi fapta inseamna aplicarea a doua pedepse pentru aceeasi fapta. Neconstitutional, zic eu. Hai cu contestarea, ca m-am saturat de capetele de creta care fac ei legile pe sosea, dupa cum viseaza ei noaptea.

    Soseaua este ca sa circului, bai capete de creta, nu ca sa incasati voi amenzi!

    • #40

      de unde si pana unde retinerea permisului se face pentru aceeasi fapta?

    • #41

      Retinerea permisului este pentru aceeasi contraventie de circulatie. Permisul de conducere nu are o valoare baneasca proprie si nu poate fi tranzactionat, deci nu poate constitui o forma de masura asiguratorie, in caz ca nu-ti plateste amenda nu poate fi scos la licitatie.

      Deci doua sanctiuni diferite pentru aceeasi fapta.

    • #42

      Ma refer la retinerea permisului pentru neplata amenzii, daca nu e suficient de clar.

    • #43

      deci prin urmare la tine pedeapsa pentru evadare e de fapt pedeapsa dubla pentru infractiunea pe care ai comis-o…

      la fel, dupa explicatia intortocheata prin care explicai ca permisul nu are valoare banoasa, la tine amenda si despagubire e aceeasi chestie..

      sper din tot sufletul ca nu cumva sa fii vreun student la drept sau jurist pe undeva;

      cand ti se pune poprire pe conturi banuiesc ca e normal pentru ca, nu-i asa, o sa scoata poprirea la licitatie si o sa plateasca datoriile cu ea… dureroasa logica

      Deci:

      ai luat o amenda pentru x fapta – nu ai platit-o in termenul legal ai mai comis o y fapta pentru care iei o alta pedeapsa (pedeapsa frate, nu despagubire) care sa te determine sa o platesti.

      … e cumva contraintuitiv sa faci niste confuzii atat de grave si de ilogice dar sa poti construi rationamente complexe, false ce-i drept.

    • #44

      Faptul ca nu ai platit o amenda in termenul legal nu poate sa atraga nicio alta pedeapsa suplimentara, pentru ca neplata amenzii nu constituie o contraventie sau infractiune. Se pot percepe dobanzi sau penalitati, strict ca o forma de compensatie pentru faptul ca celui caruia ii datorai amenda putea sa foloseasca banii la altceva. Asta este singura ratiune a penalitatilor, nu aberatiile pe care le-ai scris. Poprirea are acelasi scop, este o masura asiguratorie asupra unei sume de bani, pe care o indisponibilizeaza pana la plata. Este abuziva poprirea in modul cum se practica la noi, pe intreg soldul contului. Poprirea trebuie sa se faca strict pe suma datorata.

      Suspendarea permisului nu poate fi echivalenta cu poprirea pe cont si nici cu o masura alternativa echivalenta cu plata amenzii, pentru ca permisul nu are o valoare baneasca si nu poate fi valorificat pe piata. Poate fi cel mult echivalat in cazul in care fiecare zi de suspendare ar fi echivalata cu o suma de bani stabilita dinainte, iar amenda s-ar diminua corespunzator.

      Nu este constitutional sa aplici doua pedepse pentru aceeasi fapta. Daca ai aplicat amenda si contraventia respectiva nu se sanctioneaza cu masura complementara de suspendare temporara a permisului, atunci inseamna ca suspendarea ulterioara doar pentru neplata amenzii reprezinta o alta pedeapsa. Ca sa nu fie o a doua pedeapsa pentru aceeasi fapta, cel mult ar putea fi echivalat in modul cum am scris mai sus, dar legea actuala nu prevede asa ceva.

      Inteleg ca “capetele de creta” vor altfel, dar neconstitutional ramane. Inteleg si ca te cam deranjeaza apelativul, dar este castigat si meritat. Cap de creta!

    • #45

      true, neplata unei amenzi nu e infractiune si nici contraventie

    • #46

      ma termini cu echivalarea :))) si cu logica asta de fier :))

      omule bun, nu are nici o legatura una cu alta;

      tu nu pricepi ca exista masuri menite sa te forteze sa-ti indeplinesti o obligatie? si asa se cheama – masuri / si plata amenzii se cheama OBLIGATIE

      nu e vorba de contrabentie/infractiune aici, nu e vorba de pedeapsa in sensul penal; este o masura prin care statul te pedepseste pentru ca nu iti indeplinesti o obligatie

      ce tot o dai cu permisul nu poate fi vandut? ce treaba are asta, Dumnezeule..

      sau dupa tine forta coercitiva a statului ar trebui sa nu se manifeste in nici un fel – adica, pentru ca am luat deja o amenda pentru fapta aia, iar statul nu are dreptul sa ma forteze in nici intr-un fel sa o platesc pentru ca neplata nu e nici contraventie nici infractiune, eu pot pur si simplu sa nu o platesc si cu asta ba asta.

      Deci daca nu am vreun cont pe numele meu pe care sa-l popreasca,neaparat in limita sumei, sau vreun metru patrat de teren pe care sa-l scoata la licitatie pe suma respectiva – ca trebuie sa fie ban pe ban altfel e neconstitutional – EU POT LINISTIT SA NU PLATESC NICI O AMENDA NICIODATA PENTRU CA ASTA E DREPTUL MEU CONSTITUTIONAL.

      Coane, ma declar invins in fata unui caz evident pierdut pentru logica dar poate acest ultim efort ar trebui sa iti dea de gandit – cand dupa logica ta, pentru ca sa nu-ti platesti amenzile nu e contraventie/infractiune, statul nu are drept sa te forteze sa o faci decat daca ai ceva sa iti vanda pe banii aia, atunci poate ar trebuie sa-ti verifici oleaca rationamentul.

      Nu-ti executi o obligatie, statul ia masuri sa te forteze sa o faci , e o chestie absolut normala – ca-ti pune poprire, ca nu mai poti sa iei credite, ca iti suspenda permisul, ca face x,y,z – prin LEGE, este perfect legal, ca de aia e stat si de aia e legislativ sa voteze niste legi care devin obligatorii.

      Faptul ca tu visezi ca statul nu are voia sa ia decat masuri financiare si ca altfel de masuri inseamna de fapt pedepsirea unei fapte de doua ori (desi nu are absolut nici o legatura fapta cu neplata amenzii) nu are logica decat pentru tine.

      E ca si cum ai spune ca statul ti-a taiat caldura ca nu ai platit si e neconstitutional sa-ti ceara banii restanti ca te pedepseste de doua ori…

      Efectiv fabulezi. Nu va platiti amenzile ca e necunostitutional sa se ia masuri impotriva voastra, pentru ca, nu-i asa, daca tu esti trecut pe vreo lista neagra de datornici e din pricina ca ai depasit cu 10 la ora viteza, nu pentru ca nu ai platit amenda :)))))))))

    • #47

      Aberezi, cucoane.
      Nu-ti executi o obligatie, statul ia masuri sa te forteze sa o faci , e o chestie absolut normala – ca-ti pune poprire, ca nu mai poti sa iei credite, ca iti suspenda permisul, ca face x,y,z – prin LEGE, este perfect legal, ca de aia e stat si de aia e legislativ sa voteze niste legi care devin obligatorii.
      Am auzit ca maine se da o lege ca lui Vlad B Popa i se confisca casa. E legal, nu ai ce sa comentezi.

      sau dupa tine forta coercitiva a statului ar trebui sa nu se manifeste in nici un fel – adica, pentru ca am luat deja o amenda pentru fapta aia, iar statul nu are dreptul sa ma forteze in nici intr-un fel sa o platesc pentru ca neplata nu e nici contraventie nici infractiune, eu pot pur si simplu sa nu o platesc si cu asta ba asta
      In fine, ai inteles cam cum e treaba.

      E ca si cum ai spune ca statul ti-a taiat caldura ca nu ai platit si e neconstitutional sa-ti ceara banii restanti ca te pedepseste de doua ori…
      Hm. Te pomenesti ca statul (care stat? dar nu mai conteaza) a inventat caldura, de are capacitatea sa o taie…

      E un simptom destul de rau in comentariul tau: maria sa startul. Gresit! Corect este maria sa cetateanul!

      Poti sa te dai tu cat vrei de ceasul mortii cu iubitul de stat: sa confisti permisul pentru neplata amenzii e neconstitutional si, daca contesta o institutie care are puterea sa conteste chestia asta, cade la CC.

  19. birocratia asta e facuta asa ca sa te faca sa circuli regulamentar. Ok, amenda nu e mare, dar prea multe drumuri si timp pierdut. Deci mai bine circuli corect si nu iei amenda 🙂 E gandita ptr binele nostru

  20. Trebuie sa ma documentez putin, dar zic ideea aici poate mai sare cineva cu sfaturi ceva. Acum ceva timp am citit cum ca RDS si Enel ar fi primit o amenda de la ANPC in nu stiu ce judet pentru ca se statea prea mult la coada si au fost obligati sa mai deschida ghisee. Si acum ma gandesc daca se sta la coada la posta sau la taxe si impozite si se sesizeaza ANPC-ul se intampla ceva?! Presupun ca nu, ca doar nu o sa isi dea institutiile statului cu stangul in dreptul.

    • #50

      Sa faca ca la Mega Image
      La Mega de langa mine sunt 4 case si functioneaza in functie de numarul de clienti.
      E un afis care spune ca daca esti al 4-lea la coada, imediat se mai deschide o casa si primesti 5 lei
      Ar fi frumos sa faca la fel si la lumina, gaze sau administratii 🙂

  21. Daca iti suspenda permisul, acesta il recuperezi de la sectia de politie de care apartii ( adica unde ai adresa de pe permis gen ).
    Dovada trebuie data/trimisa catre politia localitatii unde s-a intimplat amenda. Deci daca tu esti din Timisoara si permisul ti l-a luat la Baia Mare, permisul il iei din Timisoara, dovada o trimiti in Baia Mare.
    Dar simplul fapt ca trebuie sa trimiti dovada e foarte de foarte de porc. Si chiar daca o trimiti, la finante se va gasi unul care sa nu o proceseze.
    Sau pur si simplu mai fac ca in anii trecuti cind dau la toti notificari ca au amenzi neplatite de ani de zile. Maica-mea ma suna anual pe tema asta pentru o amenda din 2006. Care apare la finante ca neplatita, desi au copii ale chitantelor si pe pv-ul de la ei scrie clar si stampilat ca e platit cu chitanta nr x din data de y. Pe bune!

    • #52

      Trebuie sa pastrezi tot timpul o copie atit a PV-ului, cit si a dovezii de plata, ca boii le pierd.

  22. #53

    www.facebook.com/photo.php?v=733033193377703

    femeia trebuie sa stea in rostul ei, barbatul sa fie viteaz :)femeia nu are ce cauta sa fie primar, presedinte, sa poarte pantaloni, sa fumeze..scuze, dar nu ma puteam abtine….

  23. #54

    Hai sa dau si eu exemple pozitive. Cehia, amenda pentru viteza , zic eu , sorry nu am cash la mine . Ei :nu-i nimic . Au adus un POS mobil la geam . Scanat cardul , chitanta . La revedere. Sistemul e uimitor de simplu . Dar ajunge si rromania din urma ..not .

  24. #55

    Rahat. Am doua amenzi luate acum vreo doi ani pe care le-am platit. Una in Maracineni si una in Barlad. N-am dus dovada ca abia azi am aflat cum sta treaba. Bine ca mi-am gasit ceva de facut zilele astea.

  25. #56

    Mie mi s-a ridicat permisul in huedin, si l-am ridicat de acasa, din Oradea.
    Deci e ok. Nici n-am stat la coada, am mers in ziua aia si gata.
    Cel mai frumos lucru era insa orarul:
    In fiecare zi cate 2 ore, dar in alt interval de timp. Luni de la 8 la 10, marti de la 14 la 16, miercuri de la 10 la 12, tot asa.
    parca facut in ciuda.

  26. #57

    Cea mai simpla varianta e sa platesti direct la politai.
    Normal ca si asa e putin complicat ca poate n-ai cash la tine si astia n-au auzit de POS sau n-ai bani deloc sau n-au sa-ti dea restul (am luat un radar acum o luna, am platit 80 RON amenda pe loc si s-a scobit dsoara politista vreo 15 min dupa 20 RON rest).
    Ca idee, in Austria am luat amenda 120 EUR ca nu-mi luasem vigneta, a venit politaiul si mi-a zis ori platesti amenda pe loc ori confiscam masina. Am cantarit bine cele 2 variante vreo 2 secunde, am platit cu cardul (gagiii erau dotati cu POS) si la revedere. Aia e metoda eficienta de colectare a amenzilor…
    Pe de alta parte, daca as lua amenda si as plati-o la ghiseu n-as trimite nici o dovada a platii nicaieri dar as pastra chitanta la mine (eventual in talonul masinii). Daca imi suspenda permisul pe motiv de neplata, cand ma opreste ii arat chitanta si n-au decat sa descurce ei situatia.

    • #58

      Daca conduci cu permisul suspendat, e caz penal. Tu te descurci dupa aia, nu ei, ei doar iti vor deschide dosarul penal, iar tu te vei plimba pe la procuratura

    • #59

      Prefer sa ma descurc eu dupa aia si sa existe un precedent si sansa ca idiotii sa schimbe sistemul decat sa accept o imbecilitate.
      Am scris si treaba aia cu Austria pt ca mi se pare o rezolvare foarte eficienta: ai gresit, ai platit pe loc (bineinteles ca trebuie asigurate si conditiile)…n-ai bani la tine sau pe card, suna un prieten/cunostinta/membru al familiei si fa rost, pana nu platesti nu te misti de acolo.
      Sau ai grija cand conduci (si am luat pana acum cred ca vreo 8 amenzi pt. viteza – si in tara si pe dincolo – in 8 ani, nu fac pe mironosita).
      Revenind la treaba cu ma descurc singur cu procuratura, stiu ca din spatele monitorului toti suntem curajosi da nu incerc sa conving pe nimeni, eu unul stiu ca asa as face.

  27. Eu cred că toate recomandările făcute de Poliția Rutieră au avut în subsidiar umflarea buzunarelor semafoarelor cu caschetă. Cuantumul amenzilor ce-i dădea transpirații și lui Țiriac, greșit, lui îi dă transpirații și-o amendă de 200 lei, deci altui îmbogățit,era făcut anume să te facă să-i pupi mâna polițistului când îi dai ditamai șpaga. Reducerea cuantumului, dar păstrarea lui la un nivel mai baban, va avea același rezultat, respectiv stimularea dezvoltării personale a „habsolvenților” de la Câmpina.

  28. Arhi stai fara grija ca sunt baieti destepti cu firme care dezvolta software. Vor fce ei un soft in care sa inmagazineze toti soferii cu amnzi si pe care statul sa il cumpere cu 5-6 mil. euro. Functional partial, pentru ca firma respectiva sa mai castige 1-2 milioane din mentenanta

  29. dovada o depui la sectia acolo unde ai domiciliul nu unde ai luat amenda

  30. #63

    Nu exista varianta de plata on-line?

    • #64

      Buhahahahahahahha

    • #65

      Ce buhahaha? pentru unele judete exista. Ghiseul.ro

    • #66

      Mihaita…tu esti in canada….mai treci prin romania sa-ti reviiiiii mosule. Am trecut anul asta si-mi venea sa plang la coada la banca…..am stat o ora la coada si alta ora numai sa trec de pe un nume pe altul un cont. Am completat la hartii de m-am plictisit si cu niste spatii unde nu incapea nu-s ce numar personal….doh!

    • #67

      voi canadienii, va cunoasteti toti intre voi, nu?

  31. Pentru cine vrea sa citeasca, proiectul de cod rutier e clar: amenzile se vor plati intr-un cont la trezorerie, fie prin numerar (la orice trezorerie), fie prin ordin de plata (de ex. Internet banking). In ambele cazuri, dovada de plata se poate obtine (relativ) usor daca primaria “uita” ca amenda s-a platit.

    Nu trebuie sa te *duci* să prezinți dovada că ai plătit. Nu ti se cere asta. Plata se face intr-un cont unic, politia are acces la extrasul de cont si identifica platitorii amenzilor (dupa CNP si numarul PV). In general, sistemul va functiona.

    • #69

      Scrie FOARTE clar ca trebuie sa duci dovada platii la orice sectie de politie rutiera. textual.

  32. #70

    Doua amenzi am primit anul asta: una loco in Petrosani pentru intrare pe interzis (semn pus de maxim o luna da”ma rog…) si una in Tg. Jiu stat-la-ciupeala, aaaa pardon, depasire de viteza. intrebat ambele organe cum procedez (primele doua amenzi in 10 ani), si ambii au raspuns ca platesc acolo unde platesc si impozit, si ca daca platesc acolo nu mai trebuie sa trimit nici o chitanta. End of story 🙂

  33. #71

    Faza de anul trecut : Luat amenda in otopeni pentru depasire pe linie dubla continua ( pe centura ) , platit amenda a doua zi la CEC, la inceputul acestui an a primit tata acasa titlu executoriu de la anaf pentru neplata amenzii. Verifica la impozite la primarie , amenda aparea ca neplatita. Trimit dovada platii si se stinge datoria. Mai aveam o amenda luata anul trecut pentru centura si ii trimit si chitanta respectiva sa o dea la primarie sa nu mai trimita iar scrisoare acasa ca tata e cardiac. Nu se poate, trebuie sa vina solicitare de la Ilfov si abia dupa aceea pot aduce eu dovada platii, pana atunci nu are ce face cu ea . Shoot me!

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.