Nicicând breaslă medicală nu a fost atât de mult hulită, atât de mult blamată. Ceva trebuie să se întâmple.

Zice Daniel Coriu, mafiotul șef de la colegiul medicilor, aparatul privat care acoperă toate crimele medicale din românia. Pentru că medicii nu sunt de vină cu nimic, ei sunt doar obosiți, doamnelor și domnilor, foarte obosiți și așa mai apar și rare greșeli. Precum băiatul ăla care a murit pe masa de operație, săptămâna trecută, de la anestezie și nu e nimeni vinovat. Sau copilul de 3 ani ucis de medicii de la Regina Maria. Sau de copilul ucis cu bună știință de aceiași medici de la Regina Maria. Sau fetița mea nenăscută, ucisă la 8.5 luni de către șeful de secție de la spitalul constanțața. Sau sau sau. Părinți sfâșiați de durere, în timp ce găștile astea de felceri ucigași își țin spatele unul altuia, făcându-și legi.

Dap.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

42 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Am fost internat la Spitalul de Urgenta Brasov dupa o criza de stomac cu diagnosticul de pietre la fiere si recomandare de colecistectomie. Dupa 3 zile si un calmant (I shit you not) doctorul care se plimba ca un zeu printre pacienti m-a externat cu mesajul ” Hai ca esti bine, nu ai nimic”. Factura primita la externare 3200 lei (decontata bineinteles de stat ca sunt asigurat). Revenit in alt spital dupa inca 1 zi cu dureri, transferat la Cluj, operat vineri si sambata acasa. Gunoaie de medici la Brasov la spitalul judetean, doctori profesionisti la Cluj.

    • #2

      cum il chema pe doctorul din brasov?

    • #3

      Dr. Lucian Petcu.

      1
    • #4

      Ma zoso asta are neamuri dubioase.

      3
    • #5

      aaa, frate cu Vali

      1
    • #6

      numele Petcu e foarte intalnit in Bv

      3
    • #7

      Vali nu e Doctor. Poate doar de bricolaj.

      1
    • #8

      În același spital din Brașov, la aceeași secție de chirurgie la care ai fost, dr. Marius Nenciu. Probleme cu o infecție la picior, 33 de zile internare. Tratamentul a fost impecabil, nimeni nu mi-a pretins un leu și nici nu am dat. Dr. Petcu avea în îngrijire un om al străzii „cazat” în patul de lângă și mi-a părut că se purta cât se poate de bine cu el. Probabil a considerat că nu e urgență intervenția chirurgicală la momentul la care ai fost, nu știu. Am stat o lună internat acolo și nu am nimic negativ de comentat, cu excepția paznicilor de la poartă.

      1
    • #9

      A fost urgenta chirugicala pentru ca aveam o piatra plecata pe canalul coledoc, motiv pentru care am fost si trimis la Cluj de un alt Doctor de la alt spital din Brasov dupa un tratament de cateva zile care se face de obicei in aceste situatii.

      Si eu am avut un domn in varsta cu o infectie la degetul mare de la picior chiar langa patul meu. Dansul nu era om al strazii dar nu era bagat in seama nici de doctor (aici nu era Petcu) nici de asistente. Apa ii dadeam eu din cand in cand. La externare mea, a venit un doctor care a constat ca a facut septicemie, piciorul fiind deja negru pana sus. A ramas sa faca masuratori pentru amputare….

      Pe de alta parte am intalnit un doctor Extraordinar la Spitalul CFR din Brasov, domunul Dr. Indoitu Grigore care m-a pus pe tratament adecvat, apoi m-a trimis la Cluj si a vorbit personal cu medicul de acolo care m-a operat.

      Nu il blamez in mod deosebit pe Doctorul Petcu, caci cu alte persoane s-a purtat foarte bine din ce am auzit. Cu mine in schimb a fost in sictir.

    • #10

      faza asta îmi amintește de un episod din mr bean când a fost la tuns și frizeru s-a dus să vorbească la telefon, și bean s-a apucat de a tuns clienții …

      1
    • #11

      Am fost și eu operat de Domnul doctor Lucian Petcu la urgență de peritonita in urma cu 4 ani. Dovada că și-a făcut treaba impecabil este că acum va scriu. Nu m-a costat nici un leu deranjul, nu mă cunoștea, in noaptea aceea ne-am văzut pentru prima dată.
      Intimplator am aflat că cineva a apelat la el pentru operatie de colecist și a primit refuz deoarece se ocupa numai de operații complexe in abdomen, boli nașpa.

      1
    • #12

      mi-a dat sangele pe nas de ras de la penibilitatea asta de comentariu

  2. #13

    Atat timp cat doctorii au drept de practica si la stat si la privat, lucrurile astea vor continua.
    Sunt doctori care lucreaza la spital, universitate , clinici medicale si apoi mai au si ei un cabinet privat.

    Ce fel se vor comporta la controalele pacientilor si urgentele la stat atat timp cat ei vin obositi dupa ce au prestat la privat?

    Legea trebuie modificata astfel incat acestia sa nu poata presta concomitent in ambele medii sau sa detina functii cumulate la stat.
    Personal (absolventi) este destul insa nu au acces la sistemul inchis de angajare din spitale.

    1
    • #14

      Nu prea ai habar nu-i asa ? Cine vine obosit in spital cand programul acolo este de dimineață ? Poate vrei sa-i si controlezi daca dorm bine noaptea, sa nu cumva sa fie la party ?
      Problema nu este ca lucreaza la stat si ls privat in acelasi timp, ci in ce conditii. Daca te apuci de interzis in dreapta si in stânga, as zice sa ncepi cu politrucienii din diverse consilii de administratie si alte personaje numite politic. De acolo porneste totul.

    • #15

      ba chiar are habar. cred ca roma ia e singurul loc unde poti fi angajat ca medic in mai multr locuri

    • #16

      “Problema nu este ca lucreaza la stat si ls privat in acelasi timp, ci in ce conditii.”

      Tocmai asta e problema.
      Din pacate, am trait-o pe propria piele. Nu doresc la nimeni sa treaca prin ce am trecut noi ca familie.

    • #17

      hai sa va zic o poveste apropo de medicii cu fundul in 5 locuri. prin 2017 eu si cu nevasta-mea ne hotaram sa facem un copil, stransesem bani, eram stabili, all good. ii recomanda o matusa un medic ginecolog care avea casa pe strada ei. femeia lucra cu Sanador, eu la munca aveam abonament la Sanador. zic in gadul meu “perfect, o bag pe nevasta-mea pe abonamentul meu si am rezolvat”. asa am si facut. NICIODATA nu am fost la control la Sanador, mereu gasea scuze si ne chema la cabinetului ei dintr-o casa darapanata de la Muncii. nevasta-mea e mai “necombatanta” din fire, eu sunt mai taran cand e vorba sa cer niste chestii. primele saptamani de sarcina m-au prins cam rau, eram tot timpul pe un santier si nu se mai termina. pe la 6 saptamani a inceput ai aibe niste sangerari si am inceput sa umblu cu ea pe la controale. bai sa cad pe spate ce imputiciune de cabinet avea aia, cu aparatura ingalbenita si veche de cand era bunica fata. 90% dintre paciente erau dintr-o anumita etnie carora le place fustele cu floricele. mirosea in sala de asteptare a tomberon. din pacate problemele au fost mai grave decat speram noi, tratament “repaus la pat”. o punea la ecograf si se uita la puricii de pe monitor. La ultimul control nu gasea bataile inimii, eu am simtit in secunda aia ca am cazut in gol. ne-a trimis la un spital de pe victoriei, unde era un ecograf de am zis ca e de pe Enterprise (aveam sa aflu mai tarziu ca era un ecograf normal, doar ca eram obisnuit cu jegul de la aia). plm, sarcina oprita in evolutie rahat.
      dupa un an a ramas iar si de data asta am mers tot la o clinica privata si totul a fost ok. aparatura, conditii etc.

      1
    • #18

      macar daca nu ar fi date clare despre situatia in care un medic lucreaza si in privat si in sistemul public, dar avem. Printre altele unul aici de pornire: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6100152/

      Concluzii:
      – i se mai zice si Dual Practice
      – e permis cam peste tot
      – in tarile in care s-a interzis efectul a fost ca sistemul public a ramas fara medici asa ca interzicerea nu a functionat
      – e o practica controversata peste tot si peste tot se iau masuri active de mediere a efectelor negative
      – e o preocupare prezenta permanent in discutia publica in toate tarile si e normal sa fie asa
      – riscul unor efecte negative le mai mare cu cat tara e mai corupta si mai saraca

    • #19

      “Atat timp cat doctorii au drept de practica si la stat si la privat”
      E doar whishful thinking ca printr-o interdictie de asta se rezolva conflictul de interese.
      In particular poti fi in confilct de interes chiar daca tu personal lucrezi doar la stat si aman.. amica la privat iar cealaltă la S/H/exypharma
      @Arhi: România nu e singura țară unde se poate lucra la stat si la privat in același timp.
      Jegul ala nu se uita la tine la stat din alta cauză nu că e prea obosit de cât a lucrat la privat.
      Problema nu e ca stai la coadă la stat (ca te aștepți sa fie coadă inclusiv ori mai ales la ungente) dacă ai bani te bagi in față la privat.
      Problema e ca vreun “dumnezeu” de ăsta hotărăște ca nu te vede nimeni până nu zice el ceva. Mai exact in Romania singurul ghid de practică medicală e: “cum zice șeful.”

      1
    • #20

      identifica omul problema, ”Legea trebuie modificata astfel incat acestia sa nu poata presta concomitent in ambele medii sau sa detina functii cumulate la stat.”, imediat e coada la sarit de cur in sus!
      muie!

    • #21

      “In particular poti fi in confilct de interes chiar daca tu personal lucrezi doar la stat si aman.. amica la privat iar cealaltă la S/H/exypharma”

      Pe termen scurt ai dreptate. Pe termen lung insa, doctorul va depinde de locul de munca de la stat fiindca e singurul si ar trebui sa fie mai responsabil. In cazul unor abateri, va fi mai atent la cum isi face datoria.

      Zz….cam despre asta vorbim. Gandeste totusi ca cei de la privat lucreaza si la stat unde au cu totul alt comportament.

    • #22

      e o eroare sa consideri ca cineva nu poate lucra si la stat si la privat atat timp cat programul permite si este respectat, nu vad de ce nu ar putea

      1
    • #23

      Ender, poți lucra unde vrei. Dar nu concomitent. Nu inteleg ce e atat de greu de inteles. La baza, teoretic, este și conflict de interese.

    • #24

      @dady: Prin ceea ce spune (“Legea trebuie modificata astfel incat acestia sa nu poata presta concomitent…”) omul nu identifica problema ci propune o solutie la problema. Problema lui a fost (cel mai probabil) ca a dat peste un jeg de om care a fost fie incompentent fie rau intetionat (cerind in mod explicit sau implicit spaga) fie ambele…
      O zi buna si tie!

    • #25

      Nope. In suedia se lucreaza la greu in mai multe locuri.

    • #26

      Din pacate cam peste tot in lume presteaza in mai multe locuri, si cum au zis si altii, consecintele negative ale fortarii unei alegeri s-ar putea sa fie importante. Insa nu pretind ca lucreaza full time peste tot, nu iau salarii intregi de la stat ca sa fie prezenti cateva ore. Ce se intampla insa in locuri unde se mai gandeste administratia si la binele populatiei, sunt reguli si principii de bun simt. Limite maxime de pret, obligativitatea ca o parte minima din program sa fie la pretul stabilit de stat, asigurari sociale decente, transparenta legata de preturile practicate, o limita maxima de ore pe care un doctor poate sa pretinda ca lucreaza, etc.

  3. #27

    Faptul ca medicii din Romania si-au arogat statutul de semizei nu vine de acum,e din perioada interbelica cand pulimea nu acea acces la medic pentru ca nu erau destui medici/era saracie,a continuat in comunism cand au inteles bine sistemul si s-au adaptat bine sistemului corupt,iar dupa lovitura de stat din 1989 si-au definivat statutul de ticalosi in halate albe,au profitat de pozitia de putere pe care se afla,si se cred intangibili.
    Pe vremuri am vrut sa depun o plangere impotriva unei jegoase de doctorite care a urlat la mine,m-a facut cretin si toate cele,student fiind,la colegiu m-au luat cu frumosul,ca poate nu am auzit bine,ca e imposibil,ca apoi,cand am ridicat tonul,sa imi precizeze ca par cam agitat,poate va fi nevoie si de o expertiza psihiatrica a unuia dintre colegii lor,pentru solutionarea plangerii,ca par cam agitat,si poate d-na doctor a vorbit frumos,dar problema e la mine.Nu am depus plangere,dar le-am urat multa muie lor si colegilor din omerta.

    Pe de alta parte,greseli se fac si in vest,dar:asigurarile sunt asigurari,iar despagubirile se platesc destul de rapid,la mediere (asta ca sa nu se ajunga la proces) ,in studiul plangerii la colegiu sunt implicati experti judiciari independenti.Colegiul nu are nici o greata sa suspende medicul,in functie de gravitatea faptei,pana la interductia de a practica pe viata,dar si in cazul suspendarii partiale/plata unor despagubiri,te arde la tarife asigurarea..Daca se ajunge totusi la proces….e cam nasol,ca nu ajungi la alde savonea care te judeca dupa principiul daca nu pot face bine,de ce sa fac rau.
    Asta e doar un exemplu,dar sunt multi,pe motiv de escrocherie,frauda,rele tratamente,ce sunt ejectati,iar colegiul ii extirpa ca pe masele stricate (aviz amatorilor,asta lucreaza in bucuresti acum)
    www.charentelibre.fr/societe/justice/angouleme-trois-ans-de-sursis-pour-la-dentiste-qui-arrachait-des-dents-saines-6091452.php

    • #28

      ”ca nu ajungi la alde savonea care te judeca dupa principiul daca nu pot face bine,de ce sa fac rau.”
      ce ai vrut sa transmiti, de fapt?

    • #29

      @daddy….mergi si tu prin salile de judecata,la procese penale,instante prin tara,sa vezi tonul judecatorilor fata de un inculpat preot,medic,politist,etc….si tonul instantei fata de un sofer de taxi,lucrator comercial….pe principiul lume buna si pulime.
      Medicii ,in mare parte,sunt o casta,altfel invidiosi si pradatori daca un confrate le ia cascavalul,dar altfel se apara compact cand e votba de procese, si isi folosesc influenta in fata magistratilor.

      Cat despre savonea.. e bine ca a fost candidat unic la inalta curte….iar copilele de 13 ani au discernamant si incita adultii la relatii sexuale…..dupa judecata savonierei.

  4. #30

    Acestui individ i-am dat spaga sa-mi bage copilul in sala de operatie, in ziua programata.
    Daca nu ii dadeam, plecam acasa fara operatie, dupa ce a am asteptat cu copilul pe hol cam 5h.
    Cu tot cu spaga data, nu s-a inchis operatia si copilul a trebuit operat i nacea noapte din nou.

    www.mscurie.ro/meniu_content.php?meniu_nr=5&language=ro&id_meniu_back=23&nume=Dr.%20Marius%20Ursuleanu&id_pagina=66

    www.sfatulmedicului.ro/medici/dr-ursuleanu-marius_1713

    tinosclinic.ro/doctor-items/dr-marius-ursuleanu/

  5. “Precum băiatul ăla care a murit pe masa de operație, săptămâna trecută, de la anestezie și nu e nimeni vinovat.”

    Death as a result of general anesthetic does occur, but only very rarely — roughly 1 in every 100,000.

    Dap. Se poate sa mori de la anestezie si sa nu fie de vina nimeni. Suge, dar se intampla. Mai ales cand ai probleme la corason.

    Operatiile au un grad de risc. Nu toate sunt “vina nenorocitului ala de doctor”. Just saying.

    pe de alta parte…sistemul e futut. Am vazut niste imagini de la ceva spitale/sectie de oncologie din Brasov care semanau foarte tare cu ceva jocuri horror. Si cu imaginile pe care le ai in cap cand te gandesti la “spital de psihiatrie din 1800”

  6. #32

    Voi gândiți prea emoțional
    În lumea medicală, viața umană nu are importanță. pacienții sunt doar numere. Nu contează că mai mor, este de așteptat să moară oamenii în spitale. Un medic poate gândi cinic și poate să-ți contorizeze că a salvat n vieți, deci are voie să își bage penisul

    • #33

      wrong -pacientul e mai mereu “source of cash” – daddy dragneev le-a facut niste salarii beton ( la vreo 3-4X fatza de salariul mediu – nici aia din multe tari din vest nu au multiplul asta – www.oecd-ilibrary.org/sites/0acc1895-en/index.html?itemId=/content/component/0acc1895-en ) dar tot hiene au ramas……

    • #34

      Oare cine ți s-a adresat ca domnul 20356 ? Ai fantezii ca ești la Auschwitz când intri în spitale ? Doar acolo li se adresau oamenilor ca numere.

      nu toți medicii “salvează vieți” în mod direct, dar mai multi decât crezi în mod indirect, și anume prin controlul tensiunii arteriale, consiliere pentru renunțarea la fumat, controlul glicemiei, al colesterolului și multe altele. Si nu cer recunoastere de semizei pentru asta

    • #35

      Atata ca e pe banii nostri. Cand o sa faca munca voluntara, mai vorbim.

    • #36

      “Ai fantezii ca ești la Auschwitz când intri în spitale ?”
      N-ai mai fost de mult printr-un spital de stat nu? Ma refer la alte orase in afara de București, Iasi sau Cluj.

  7. #37

    “Ai fantezii ca ești la Auschwitz când intri în spitale ?”
    N-ai mai fost de mult printr-un spital de stat nu? Ma refer la alte orase in afara de București, Iasi sau Cluj.

    • #38

      Argument retard. Era vorba de modul de adresare. Acuma trebuie medicii sa aduca bani si de acasa eventual ca sa ai conditii de hotel in spitale ? Intreaba intai cine si unde directioneaza banii, incepand de la MS si CNAS, apoi conduceri DSP si directori de spital numiti politic.

    • #39

      Paint, retard e tactu ca te-a scapat involuntar . Imi asum ban-area mea cu acest comentariu dar nu pot sa ma abtin.

      Da, ma refeream la conditii dar si la comportamentuli/competentele profesionale ale medicilor. Si la modul in care isi fac treaba.

      Orice om care are parere diferita de a voastra e considerat prost, idiot sau handicapat.
      Nu inteleg, voi faceti parte din sistemul medical sau nu ati fost niciodata la un spital de stat?

    • #40

      băejnebun? ca medic sau ceva lucrător prin spitalele alea (da, demne de Auschwitz), câte sesizări și plângeri ai făcut la DNA privind unde se duc banii citez “conduceri DSP si directori de spital numiti politic”?

      omerta este generalizată, vă complaceți într-un sistem putred și corupt pentru că e călduț și vă convine să furați, chiar dacă firimituri, alături de directorul de spital. se fură orice bă, săpunul de la baie, papuci, halate, hârtia igienică, se fură și becurile de pe hol, ați fi în stare să furați și ușile și scaunele să le duceți acasă

    • #41

      Doar va doresc sa dati de medici din aceia cand aveti cea mai mare nevoie 🙂 pe min e nu ma gasiti in Romania oricum (in nici un spital). Ca m-a scapat sau nu m-a scapat taica-meu nu e treaba ta ! Atitudine jegoasa de romani vero aveti babaeti. De-aceia de merg la medic cu diagnosticul gata luat de pe google si tratati vreo 3-4 ani cu ulei de sanziana, si se mira dupa de ce merg tot mai rau. Sau cu ‘medicamente’ (nu, nu sunt) homeopate. Csf ncsf vorba clasicilor.

  8. #42

    Sotia internata la Regina Maria, cu o infectie la brat, infectie interna, la un doctor cu multe titluri pana la numele lui: Daniel Boda. Tratamente prin incercare cu antibiotice, sotia nu putea pleca, era in dureri cu mana umflata si nu o interna nimeni altcineva din cauza pandemiei. La un mom dat m-a sunat renumitul doctor ca pierde hemoglobina, rezultat la analize si ca o transfera la stat de urgenta, ca e pe duca; sunat dupa 10 minute ca a fost o greseala de laborator. In timpul asta imi scazuse si mie pulsu si aveam nevoie sa fiu transferat.

    In fine, dupa mai multe experiente de cacat in perioada asta, a fost externata cu nota de plata: 16.500 lei pe 4 nopti. Pe factura erau trecute orice fasa, orice pansament, consultatii inutile…toate la pret de lux.

    Regina Maria e un spital care dovedeste pe zi ce trece ca e doar un business, nu are nicio treaba cu medicina. Ma uit consternat la pagina doctorului cu pricina ca are 8.52 ca nota. Dar e normal; e site-ul lor.