Din păcate, pe ăștia nu îi poate amenda nimeni că au parcat fără autorizație pe teritoriul româniei. Voila:

Președintele Organizației PNL Vaslui, Tudor Polak, susține că liberalii au depus la Camera Deputaților un proiect de lege potrivit căruia salariații din mediul privat ar putea primi al 13-lea și al 14-lea salariu, la finalul anului.
Proiect de lege al Partidului Național Liberal: Angajatorii, afectați de o criză acută a forței de muncă, vor putea fideliza/aprecia angajații merituoși prin acordarea unui al 13-lea/14-lea salariu deductibil din impozitul pe profit. Prin măsura propusă, parlamentarii PNL își doresc sprijinirea capitalului autohton dar și creșterea veniturilor salariale și, implicit, a calității vieții angajaților din mediul privat românesc. Beneficiarii acestei propuneri ar urma să fie cele aproximativ 3,7 milioane de persoane ce activează în mediul privat, care este motorul economiei românești și are parte de o susținere timidă din partea statului român.

Serios, PSD e așa cum e, cu Dragnea and shit, dar PNL-iștii chiar sunt o plagă grea peste românia. Untermenschii ăștia fac de râs orice urmă de doctrină liberală și cufundă în stângism populist orice urmă de dreapta din românia.

Deci cum e aia, eu, angajator privat, trebuie să dau 14 salarii pentru că așa i s-a sculat unui fomist din județul violator al româniei, pe care, dacă îl cauți în cv-ul extins, aproape sigur găsești o rudă, măcar îndepărtată, cu incest și viol la activ? Gen le deduc din impozit, dacă e, dar cu limită? Serios, cât de lipsit de minimă cultură economică să fii și să nu înțelegi deloc fluxurile de capital?

Oameni care nu au muncit o singură zi în viața lor iau decizii economice pentru cei care le plătesc, de fapt, salariile.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

22 comentarii Adaugă comentariu

  1. Din textul citat eu am inteles ca nu e obligatoriu ( adica e un fel de prima/bonus ) si ca oricum vine din impozitul pe profit, adica banii care ar trebui sa se duca la stat.
    Am inteles bine sau nu?

  2. #3

    râd în hohote și nu mă mai opresc
    ăsta n’a lucrat o zi în privat și’și dă cu părerea LA NIVEL NAȚIONAL
    totuși n’o să se aprobe sigur

    • #4

      E fiul mamei sale, care este consilier judetean Vaslui, la un moment dat PDG Casa de Asigurari de Sanatate Vaslui. Asta pe vremea USL-ului.
      Wow … cred ca e si seful mamei sale … la partid.

      Revenind, In Vaslui sunt 4.957 de angajatori cu 58.106 angajati. Fondul de salarii lunar ( datele sunt pe august 2018 ) = 162.438.805 lei = salariul mediu brut in judetul Vaslui = 2.796 lei.
      Nu este insa cel mai mic din patrie.
      Cel mai salariu mediu brut a fost in Suceava = 2.624 lei iar cel mai mare in Timis = 3.915 lei

      Pentru anecdotica, Vasluiul are 58.106 angajati la 210.158 locuitori cu rezidenta si varsta 20-64 ani. Asta face ca aprox 1/4 munceste cu acte. Iar din asta, 1/3 muncesc la stat ( aprox 19.000 ).

      Hmmm …

    • Daca tot am pornit anecdotica … in Suceava cel mai mare anagajator este…….. tadam tadam…….Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților – cu peste 1.800 de angajați si pe locul al doilea Spitalul Jude­țean, cu 1.353 de salariați. Date calde de fix acu un an.
      Scoateti ba banii si faceti autostrazi in Moldova ca ajungem sa muncim toti pentru popi si holzindustrie, in plm.

  3. #6

    Îmi place să cred că avem un cuvânt cheie acolo: ”pot” primi al 13/14-lea salariu. Nu mi-e foarte clar ce vor să spună prin deductibil din impozitul pe profit, dar dacă se scade din ce se datorează statului teoretic angajatorul nu pierde nimic, teoretic.

    • #7

      ala bate campii maxim, in cel mai bun caz se va deduce din baza de impozitare, nu direct din impozit.
      dar despre cei care platesc impozit pe venit? aia de unde mai deduc? direct din profit?
      muahahahahaha

  4. #8

    Pai bine, scadem salariul lunar cu 1/12 si il dam pe al 13-lea la sfarit de an.

    Nasol la salariul minim pe economie.

  5. #9

    Poate inteleg eu gresit dar:

    “vor putea fideliza/aprecia angajații merituoși prin acordarea unui al 13-lea/14-lea salariu deductibil din impozitul pe profit.”

    deductibil din impozitul pe profit – adica in loc sa-i dai la stat, ii poti redirectiona catre fondul de salarii.

    Acuma ce inseamna merituos, ii alta discutie.

    Daca gresesc, va rog sa ma corectati.

  6. #10

    Si uite cum asta ma face sa zic de Ponta care a facut cel mai liberal cod fiscal ever, in timp ce pramatiile astea nu-s in stare sa gaseasca alte solutii decat cacaturi populiste.

  7. #11

    În mod normal aș fi zis că e o manevră ca să… ceva (nu știu, cineva să beneficieze de niște chestii care ne scapă momentan). Dar, având în vedere partidul din care provine tânărul idiot cu privire bovină din poza de mai sus, nu pot decât să trag concluzia că majoritatea parlamentarilor pnl sunt cretini.
    Și, dacă ăia de la psd au niște paratrăznete monumente de prostie care să atragă batjocura lumii, în timp ce băieții deștepți manevrează la butoane, ăștia de la pnl fac cu schimbul. Începând cu Klaus și Orban și terminând cu specimene ca ăsta. Încep să-l înțeleg pe Tăriceanu de ce a plecat de acolo. Era prea mult chiar și pentru un senil trilulilu ca el.

    • #12

      Ei, nici chiar sa ajungem să-l regretam pe Tăriceanu cel oportunist.

    • #13

      Nu-l regretăm. Facem doar comparații și coborâm nivelul. Și îl tot coborâm.

  8. #14

    Daca prostia ar avea o casa aceasta s-ar numii PSD iar a doua casa, casa de vacanta ar fi PNL.

  9. #16

    oare cat impozit pe profit se plateste in judetul vaslui?!

  10. #17

    Clasa politica, indiferent de ce partid o reprezinta, e o gluma proasta in aceasta tara minunata (din pacate locuita) iar relatia echilibrata dintre angajat si angajator e o a doua gluma proasta, as zice chiar o utopie. Angajati slab pregatiti si cu pretentii exagerate sau patroni lacomi si care tangential mai intra si-n legalitate; doar doua categorii care contribuie la “bunul” mers al vietii noastre, ca societate.

  11. #18

    Nu stiu cat minciuna si alte alea,dar prin unele tari mai spalacite se plateste al 13_lea si al 14_lea salariu atat la privat cat si la stat.
    In Italia de exemplu e stipulat in contract al 13-lea si al 14-lea salariu,al 13-lea se da in decembrie si e un salariu in plus..al 14lea in iunie.Bine si aici se fac manareli se plateste doar daca se vrea sau cum se vrea…

  12. #19

    Definiția PNL-ului intr-o frază: “Untermenschii ăștia fac de râs orice urmă de doctrină liberală și cufundă în stângism populist orice urmă de dreapta din românia.”
    Orice manevră stupidă a făcut psd-ul ăștia mereu au fost parte sau măcar au girat respectiva mizerie. Iar eu ar trebui să cred că ei sunt opoziția. Mai multă opoziție face Alde în momentul de față.

  13. #20

    Usor cu pianul pe scari. Dincolo de relatarea jurnalistica de 3 parale stirea ar fi ca exista o initiativa legislativa prin care angajatorii care aleg sa acorde un al 13-lea sau un al 14-lea salariu la final de an vor puta deduce aceasta cheltuiala din impozitul pe profit. Mai era un comentariu care spunea ca “daca firma nu are profit din ce se deduce?!”, corect ar fi “daca firma nu are profit de ce ar trebui sa acorde?!”.

    Una peste alta, chiar daca masura sa zicem ca ar fi buna, are si parti negative in sensul in care se vor gasi angajatori care sa mute din costul salarial din timpul anului spre final pentru a beneficia de deductibilitate, caz in care angajatul nu are de castigat direct de pe urma acestei masuri.

    • asta ar trebui sa fie ca un fel de bonus neimpozabil, atunci. Ca altfel ai castigat pixu, ca firma.

  14. Nu inteleg care e problema, mai ales daca e intr-adevar o masura optionala. Cum au zis si altii, in multe tari cu apa calda asta e o masura veche si bine vazuta. In Belgia se primesc 13.92 salarii si nu moare nimeni: statul taxeaza gras, angajatii primesc in preajma vacantei de vara si in preajma craciunului un bonus dragut, firmele se dau mari si ingrasa lista de beneficii prezentata angajatilor si potentialilor angajati, intr-o piata a muncii care duce lipsa de forta de munca pregatita (ca in ro dealtfel).

    In general sunt de acord ca mintile luminate din fruntea tarii debiteaza tot felu’ de gaselnite de a-i ruina pe antreprenori, but this is not it.