diaconescu manuela

Am primit un mail, ușor incoerent, din care a trebuit să deduc despre ce e vorba căutând pe google. Mailul are legătură cu arestarea unei profesoare din Brăila, deci bănuiesc că e vorba de un fost elev moldovean.

Nu credeam că mă voi bucura vreodată de răul cuiva, dar în cazul profesoarei Diaconescu Manuela m-am bucurat extrem de tare.

Pentru tot ce a trebuit să îndur eu, alaturi de alte generaţii elevi, pentru tot stresul, pentru tot şantajul meschin, pentru tot comportamentul ala infect de zeitate înscăunată.

Pentru că, pentru cine nu ştie, profesoara Diaconescu, de matematică, te obliga să faci meditaţii la ea, în caz contrar riscând corijenţa. Începând cu clasa a 9a. Dacă în clasa a 12a aveai tupeul să nu-i treci pragul casei, nu intrai în bac decât prin cine ştie ce minune.

Aşa că sper să staţi acolo mult şi bine, doamnă profesoară. Şi că alături de dumneavoastră vor veni şi alte cadre didactice demne de statul de “reţinut”. Poate avansaţi în funcţia de condamnat şi arestat.

Al dumneavoastră elev problemă, din ultima bancă, spre uşă!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

91 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Iarta-ma daca sunt blonda azi, dar am inteles eu bine: ti-a fost profesoara?

    • #2

      nu, femeie. omul care mi-a trimis mailul, care mail e publicat putin mai sus

    • Esti blonda …

    • #4

      si ardeleanca. ma mir cum mai reusesc sa imi leg sireturile dimineata :))

    • #5

      @iulia sandale ftw

    • Iulia, daca citeai cu siguranta intelegeai.

    • #7

      Captain Obvious , low iq version. Merci, Aniela. Nu stiu zau ce ma faceam fara tine :))

    • #8

      @Aniela
      Ma tot intreb cum faci sa iei atatea minusuri – ca la o cursa cu handicap! Cred ca ai vreun plugin care seteaza contorul la minus chiar din clipa postarii! Sau esti mana in mana cu Arhi… In orice caz, din curiozitate am inceput sa-ti citesc toate comentariile

  2. #9

    Arhi, am avut aceeasi profesoara de matematica. Chiar ma intrebam in liceu de unde dracu are atatia bani.

  3. #10

    N-am fost atenta. Asta e , sunt ardeleanca :))

    • #11

      ei, tu ai baut apa nemteasca, deja ai avansat:)

    • #12

      De fapt am inceput sa beau bere nemteasca , cred ca asta m-a scos din “mocirla” :)))

    • #13

      berea face gaze…

    • #14

      Ți-am mai zis… Nu la femei!
      Femeile n-au gaze. Nu râgâie și nu se bășesc! Aproape deloc.
      Că nu le-ar tace și lor fleanca aia să face și ele puțină presiune :))

  4. Astfel de practici nu sunt rare. Si acum imi aduc aminte de proful de mate din liceu. Prima ora de mate in clasa a 9-a, prima oara cand ne-am cunoscut proful pentru urmatorii 4 ani, 3 colegi au luat 4. Urmatoarea ora, alti colegi au luat 4.

    In cateva saptamani ne-am dat seama care era tehnica sa : dadea multe note de 4-5, si la 1-2 luni ne punea sa facem toti cate un “caiet” de 30-40 probleme, cu tot cu rezolvari, pentru un 10 care sa ne ridice media. Peste cateva luni venea la ora cu noua sa culegere de matematica, pe care nu ne obliga direct sa o cumparam, dar gasea un mod de ne-o baga pe gat. Cine nu cumpara culegerea, iesea mai des la tabla, sanse mult mai mari sa iei un 4-6. Daca insa ii cumparai culegereai, luai un 10 de la el. Ghici ce? Culegerile sale erau de fapt caietele noastre de exercitii, puse cap la cap. Ne-am dat seama pentru ca ne gaseam greselile din rezolvari 🙂

    4 ani a fost proful nostru de mate, ani in care am cumparat cred ca peste 8 culegeri ale sale, scrise practic de noi bineinteles.

    • #16

      Lejer. La mine se practica nu nota 4, ci 2. Aveau unii si cate doi de 2 intr-un trimestru. Le erau chemati parintii la scoala si li se spunea “el e baiat bun, dar nu se prea descurca” 🙂 Si miraculos, daca parintele prindea ideea si incepea sa il trimita la pregatire, odraslei ii apareau pe langa notele de 2 si note de la 8 in sus.

    • #17

      Acelasi scenariu si in cazul meu, cu mici variatii: teze cu subiect de olimpiada, 25 de corigenti dintr-un foc. Meditatii daca faceai la alt profesor nu te ajutau cu nimic. Trebuia sa mergi la “dom’ profesor” si brusc stiai sa rezolvi toate problemele de la lucrarile de control si de la teze. “Ba, fiti atenti la problema asta, ca o sa va dau lucrare de control saptamana viitoare! “outlaw”, tu nu prea ai fost prezent la ore, trebuie sa iesi la tabla maine, ca n-ai note. Ia sa vedem, poti rezolva problema asta?”

      In plus “dom’ profesor” mereu avea, la randul lui, cate o problema de rezolvat: nu-i pornea Dacia, i se rupsesera manerele servietei, avea un robinet care curgea, trebuia sa zugraveasca in casa… Noroc c-avea de unde alege, fiind profesor la mai mult de 10 clase.

      L-am revazut dupa mai bine de zece ani, pensionar, fara dantura, obez, cu hainele murdare de mancare. Am vrut sa-i zic cateva de la obraz si sa-i amintesc ca intr-o zi n-a putut sa descuie Dacia si a trebuit sa schimbe incuietorile, iar eu stiu de ce s-a intamplat asta, dar m-am gandit ca un om cazut la pamant nu mai trebuie lovit.

    • Si la noi au fost cativa care au facut meditatii la alt profesor si cand a aflat profesorul nostru, a inceput sa-i arda grav la note. In 2 luni deja faceau meditatii cu profesorul de clasa 🙂

      Problema este insa ca astfel de cazuri sunt foarte des intalnite si au consecinte mult mai mari. Eu de exemplu am fost olimpic de mate din clasa a 5-a pana in clasa a 8-a, cand s-a facut o clasa speciala de matematica pe oras, pe baza unui examen. Am intrat in acea clasa si la finalul ei eram intre primii 3. Chiar eram incantat de matematica.

      Cand am ajuns la liceu si am dat de un asemenea prof, efectiv mi s-a facut sila de matematica si in 2 ani am ajuns doar un elev mediocru la matematica, care se multumea cu un 7-8.

    • #19

      Si de ce-au luat ma 4? De buni ce erau?

    • #20

      Ai ajuns de la “olimpic”
      la 7-8 pentru ca nu ai mai lucrat in acelasi ritm. Oricum matematica de liceu ca si complexitate e mult peste cea de gimnaziu. Si sunt curios ce intelegi dta prin “olimpic”. Elev olimpic e ala care ia minim un premiu la etapa pe judet sau se califica la etapa nationala. Nu cel care doar participa, eventual la faza locala.
      La matematica, trebuie sa te “tii de ea” ca sa te mentii la acelasi nivel. In plus, trecerea de la gimnaziu la liceu este dura, asta o confirm si eu, care am si o facultate de matematica. LA gimnaziu problemele(cel putin alea de clasa) sunt simplute rau, ajungi sa crezi ca esti foarte tare in domeniu, dar la a noua, brusc dificultatea, complexitatea materiei si a tipurilor de exercitii posibile creste foarte rapid, trebuie sa depui ceva efort ca sa te “mentii”. Daca la gimnaziu poti prijnde tot din clasa, la liceu trebuie sa mai “buchisesti
      putin si acasa, unde nu ai inteles.
      Dar elevul din ziua de azi este total strain de notiunea de “a studia si acasa”, adica sa citeasca notitele cu atentie, sa un pix si o foaie si sa reia ce n-a inteles complet in clasa, etc. Asta in ipostaza fericita in care la ora a fost atent , la lectie ma refer, si nu la telefonul mobil.

  5. #21

    Nu jigni Moldova. Braila nu e in Moldova, fiind pe celalalt mal al Siretului.

    • #22

      Da, Braila e asa un fel de Kosovo.

    • #23

      well, e prima oara:))) o sa tin minte;)))

    • #24

      Siretul nu trece prin centrul Moldovei? Care mal e nemoldovenesc?

    • #25

      Auleu stai, acum mi-am dat seama. Suceava e in Moldova? Dar Botosaniul?

    • #27

      Cum, nici Buzau nu e in Moldova?

      Am asa o mica impresie ca harta aia nu e chiar de actualitate. Cand am vrut sa merg in Cernautiul bucovinean, n-am putut sa trec neam de unii dupa Siret care stiau si romaneste ai dracu’, tot spuneau “traditia”.

      Insa lasand gluma la o parte, Braila e a voastra, sudistilor 🙂

    • Brăila nu e nici în Moldova, nici în Muntenia, nici în Dobrogea.
      Brăila e Raia.
      Turcească bineînțeles.

    • #29

      Notă:
      Acest blog e patrulat de niște gălățeni care-și notează brăilenii pe caiet.

    • #30

      Moldova nu se opreşte NICĂIERI.
      Uitaţi-vă împrejur şi o să observaţi.
      Oriunde sunteţi. 😀

    • #31

      iar tre sa lamurim lumea ! Brailenii sunt munteni, ei “e” din Muntenia, Tara Romaneasca. 15 kilometri mai incolo, “dupe” Siret, va veti trezi brusc in Moldova, la Galati.

    • Gălățenii, după ce primesc permis de conducere, sunt obligați să poarte numere de Brăila timp de un an.

    • #33

      @ funcționara & all
      Că Brăila are o problemă masivă, e clar din analiza anticorupției

      – profa asta a fost săltată de DNA Galați.
      Ca și președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Brăila, săltați, ce chestie, tot de DNA Galați.

    • #34

      poate au spus ceva, poate au injurat…

    • Si atunci de ce au accent?

    • #36

      Când s-au împărțit accentele, de-ai naibii, brăilenii au preferat să fie recunoscuți după scris.De ce credeți că Bunea Stancu e cercetat de două luni? Păi, se chinuie băieții să-i descifreze declarația.

    • #37

      @Eugen, Suceava e in Bucovina, Botosaniul in Moldova 😛

    • #38

      alt brailean…

    • #39

      Arhi, nu, nu, cutzitar!!

  6. #40

    Si profesorul meu de matematica din liceu practica sportul asta. Si cel de fizica. Si cel de chimie. Ala de matematica era bogat, mult prea bogat pentru un prof de liceu. Apartament + vila in oras, apartament cumparat lu fie-sa in Bucuresti, masini etc.

  7. #41

    “Zai” zau! ca nu te-ai bucurat cand a intrat la brutarie Felix.

  8. dar ce părinte să fii şi să accepţi că ăla care-i predă în clasă este şi meditator. păi, ăla cum să spună că fii-tu/fii-ta este prost şi că arunci banii aiurea? dacă obliga şi a ajuns la pârnaie îi urez lamulţi ani, pentru satisfacţia celor pe care, ani în şir, i-a umilit şi pentru că aşa e corect.

    • #43

      Sa nu generalizam. De acord, profesorii care fac presiuni pentru meditatii ca un fel de “taxa de promovare” sunt de blamat, poate chiar de indepartat din invatamant.
      Insa daca la clasa preda un profesor bun, recunoscut, de ce ar trebui sa i se interzica unui elev sa se mediteze chiar cu profesorul de la clasa?

  9. De altfel, era o MILFetă cum rar găsești chiar și pe brazzers.

  10. #47

    Am priceput de ce are ce are cu profa de matematica, dar cu profa de romana ce dracu a avut, ‘tu-i mama ma-sii de “corijenta”.

  11. În ritmul ăsta trebuie să începem să construim ceva pușcării.
    Se aude #UE????

  12. #49

    Cu siguranță nu este singura profesoară care practică metoda șantajului la școală/liceu pentru a avea surse de venit suplimentare. Începând clasa a 9 a, am ales profilul uman, limbi străine (toată lumea era de părere ca este “de viitor”, mai ales ca era mare tam-tam cu aderarea la UE). Clasa de 30 de copii, 26 fete, 4 băieți. 5 eram la engleză-germană, restul de 25 la engleză-franceză. Țin minte că după prima oră de franceză, 23 de colege au avut nota 3 și 4 la franceza. Celelalte 2 au avut 6. Notele au fost primite în urma testului de testare a cunoștințelor… În următoarele ore, notele s-au repetat. Colegii mai mari de la alte clase le-au spus secretul: trebuie să meargă la pregătire suplimentară, acasă la profesoara de franceză. Din momentul în care s-au dus la pregătire, nu au mai avut note sub 5. Pentru că s-au dus toți cei 25 de copii. Făcea pregătire în 3 camere. Stăteau 8 la masă, 2 ore ședința. Costa 50 lei/copil. Faceți calculul cam cât încasa după o ședință. Și avea zilnic câte 2 ședințe…. Din păcate, nimeni nu a avut curajul să o înfrunte. Era și director adjunct la liceu, soțul cu funcție importantă la primărie. Din păcate, nici una dintre colegele mele nu a învățat franceza cum trebuie și istoria se repetă. Până o să iasă la pensie mai durează. Și mulți părinți vor mai cotiza la doamna profesoară Bujor.

    • #50

      Erată:
      au avut notele*

    • Braila…mereu surprinzatoare

    • #52

      Nu Brăila. Un oraș mai mic. Unde toată lumea cunoaște pe toată lumea. Giurgiu.

    • #53

      Giurgiu…. Minusul de la ultimul tau post o fi de la Vali Petcu?

    • #54

      Aloooo, administratia, nu l-am batut, nu l-am injurat, doar am intrebat….

    • #55

      @ dufu, stii cum e …

      Vine seara barbatul acasa, tranteste usa de perete
      – Femeie, cine e seful in casa asta?
      Se ridica femeia de pe pat si-i da 2 palme
      – Hai tu, acum nu mai am voie nici sa intreb?

  13. #56

    Si eu am patit ceva asemanator. La noi problema nu era ca te lasa repetent, profesorul daca stiai te lasa in pace dar in schimb cei care aveau probleme cu intelegerea fizicii de liceu (sau erau retarzi sau prea lenesi sa citeasca odata ultima lectie) dupa ce au inceput sa mearga la pregatire la domnul profesor brusc luau note foarte mari in lucrari, sau la un moment dat stiau de dinainte noastra cand or sa fie programate lucrarile de control si eventual unele din subiecte asa ca prin miracol dupa ce au ghicit in cafea…. asta toate de prin clasa a 11-a. Si asta era unul dintre cei mai buni profesori din liceu chiar avea simt pedagoci si se pare si intreprinzator …..

    • #57

      Ai spus totul: cei lenesi sau cei pe care nu ii ducea capul. Pai astea sunt categoriile principale de elevi care vor meditatii. Mai sunt si aia care vor sa invete mai mult/mai bine decat ar putea-o face singuri, dar aia sunt rari.
      Si ce-ai vrea? Cine stie, poate chiar ii invata ceva acolo, de luau dupa aceea note mai mari.

  14. #59

    Clasa a 11a, 2006, Colegiul National Spiru Haret Bucuresti. Doamna profesoara de matematica, se stie ea care, urma sa plece la rudele ei in state in vara respectiva. Asa ca s-a gandit ca are nevoie de bani si cu nonsalanta ne zice asta, si ne recomanda sa facem pregatire cu ea daca vrem sa promovam. In ultimele sedinte dinainte de final, ajunsesem sa fim si cate 10-12 colegi de liceu la vita asta acasa. Nu mai zic ca nici nu o interesa daca intelegeam sau nu, ne dadea note de trecere doar daca veneam la ea.

    • #60

      Bine ma, si voi de ce n-ati reclamat-o? De buni ce erati la mate?

  15. La servici am o colega. Diferenta dintre mine si ea e ca ea are un job part time, dar e o colega foarte buna. In schimb, ea este profesoara de matematica .. mi-a spus ca nu e multumita cu niciun salar din aceste doua joburi si ca vrea sa predea si meditatii, punct.

    • #62

      Si te bagi ls meditatii?

    • #63

      Serviciu Dobi, nu servici.

    • #64

      sa nu mai spunem si de salar…

    • #65

      Un borcan de Nutella cui ii ia fetei asteia tastatura din fata.
      Aniela, n-am nimic personal cu tine. Dar jur ca n-am vazut un singur comentariu relevant de la tine pana acum . Doar franturi de informatie cu o vaga legatura cu subiectul , ca sa te afli in treaba. Uneori e ok sa taci. pe cuvant.

    • Iulia, urmareste-mi comentariile. S-ar putea sa ramai uimiti cand vei vedea si comentarii relevante. E vag comentariul asta? De ce nu poti face o asociere, datorita banilor profesorii devin prosti intentionati de se vor purta urat cu proprii elevi, aia care le baga bani in buzunare, indiferent ca sunt multi sau putini, conteaza ca le baga. Salariul tipei asteia fara meditatii, trece usor de 1500 de lei. @ Iulia, atata timp cat vorbesti de nutella la un articol cu o profesoara, imi pare rau sa-ti zic ca indiferent daca ai ceva personal cu mine, pentru ca in momentul in care ai zis de nutella se pare ca ai .. si eu nu mananc nutella, sper sa intelegi asta. Inca ceva, de-ar fi executate toate profesoarele, m-as rugata sa te faci profesoara!

    • @Iulia, cred ca n-are rost sa-ti spun ca s-ar putea ca tu sa fi mancat prea multa ca apoi sa te umfli pe aici..

    • #68

      Concluzia mea, la prima vedere, dupa citirea comentariului, este ca tu nu ai un job part-time si nu esti o colega buna, pe cand colega ta este profesoara de matematica, de fapt, dar nefiind multumita cu doua job-uri vrea sa faca si meditatii la matematica. Ceva de genul. Punct. Tu ai inteles ceva din ce am zis?

    • #69

      *uimita
      *prost intentionati
      *ruga

  16. #70

    Pana acum imi tremura ochiul cand vad parfumul Tresor de la Lancome, era preferatul profei de fizica, cine vroia sa treaca ii aducea o atentie “mica” acolo. Pana acum cred ca are in casa un fel de muzeu dedicat acestui parfum. Si pisici. Multe pisici.

  17. #73

    Eu am terminat liceul in Suceava in 2003, eram printre cei mai buni din clasa, n-am luat o ora de pregatire tot liceul, in afara de cateva luni de pregatire in a 12a pt admiterea in facultate, care a fost facuta cu un profesor care n-avea nicio legatura cu liceul la care am facut (Stefan). Mai aveam colegi la care mai saltau notele cand faceau pregatire cu vreun profesor, dar nu erau multi si nu faceau pregatire la orice obiect (majoritatea prin 11a sau 12a la obiectele care le trebuiau la admiteri), dar n-aveam spagari care cereau pe fata ca elevii sa faca pregatire cu ei. Nici la facultate n-am avut profesori spagari, eu nu inteleg de ce parintii si elevii inghit din astea.
    PS: in generala aveam un profesor de matematica la care facea meditatii vreo jumatate de clasa, eu n-am facut si am luat note decente, adica medii de 8,9 sau 10.

  18. #74

    Desi sunt din Braila, care nu se afla in Moldova, am avut norocul de profesori ok, care predau bine si nu ne obligau sa facem meditatii. Liceul nu l-am facut acolo, asa ca nu stiu care era situatia.

    A, a fost o exceptie cu o profesoara care m-a “obligat” sa fac meditatii la fizica pentru ca voia sa ma trimita la olimpiada. Meditatiile erau pe gratis, numai dorinta mea nu prea coincidea cu a ei.

  19. #75

    Tanti asta arestata e opusul ăleia de fizică din liceu…
    Băi, coiță, cât de corectă era femeia aia… dar să te fi ferit ăl de sus să nu știi… Nu te trecea și gata. Ce meditații-neditații, nu te trecea. Asta până i-a zis unui șaur din Palas că nu-l trece “poți să vii și cu Ceaușescu”, și n-a mai apărut săraca.

  20. #76

    Mie articolul ăsta îmi spune “Stai acolo că stai bine și nu stai pe mărăcine” — cu alte cuvinte îmi amintește de unul din motivele pentru care-am plecat. Sunt conștient că astfel de practici nu sunt rare iar prostia asta cu notele a fot nu numai subiect de șantaj ci a produs multe rahaturi de la copii sinuciși până la părinți crizați sau miserupism de viață pe principiul “nu ești bun de nimic”.
    Dar, dacă aveți oleacă de răbdare vă spune moșul cum e pe-aici și de ce mă cac pe mine cu miros. În primul rând că aici notele se dau pe grupe de capacitate. Cu alte cuvinte, ca să nu dea copilului nota 4, el este clasat într-o grupă de capacitate unde pe nivelul ăla rezultatele îi sunt mai bune. Grupele astea sunt stabilite la început de an școlar de către comisia de învățământ iar copiii nici nu simt asta pentru că nu sunt nume ale grupelor ci numai culori. Totul începe cu clasa pregătitoare de la un nivel unic și pe parcursul anului se dau foarte multe teste pentru a stabili în ce categorie de capacitate e copilul. Testele nu sunt corectate de profesorul care predă (iar faza asta e cea mai importantă). Dacă de 3 ori la rând copilul e între primii 5 din grupa lui de capacitate, atunci este promovat în grupa superioară. Dacă de trei ori la rând e între ultimii 5 din grupa lui este subclasat. Și tot așa. Accesul la nivelul de pregătire al elevului se face online și poți vedea cine ți-a corectat lucrarea, care au fost comentariile corectorului, șamd. Dacă la un test sunt scăderi considerabile pe întreaga clasă, profesorul este demis. Dacă la un test sunt creșteri considerabile pe întreaga clasă, copiii sunt recompensați cu cărți, excursii (din fondul fundației, fundație care își ia banii de la corporații, nu de la părinți), invitații la teatru sau chiar seară de film cu părinții la școală, etc. Pe de altă parte, tu ca și părinte poți să-i faci educație paralelă și ai toate cursurile online (am vrut să cumpăr cartea dar e peste 3000 de coco și mi-a trecut).
    Eh, sistemul ăsta face ca mulți dintre copii să aibă un real interes pentru școală, să fie încrezători și pozitivi.
    Caz concret, ăsta mare al meu (născut în România, vorbitor fluent de limba română) a plecat de la pregătitoare din grupa 5 (penultima) și-a ajuns în clasa a 2-a în prima grupă de capacitate pe clasă și #12 pe școală cu toate că încă frecventează cursurile de ESL (English as Second Language).
    La ăl mijlociu nu e chiar așa, dar acolo e altă poveste, avem de-a face cu un puternic caracter, deși rezultatele lui de start sunt promițătoare, am senzația că va răsturna căruța fără prea mari eforturi fiind un tip cu multe aptitudini sportive și cu un puternic apetit de viață (noi, ca și părinți îi spunem Gheorghe, deși numele lui e cu totul altul — să mă ierte ăștia pe care-i cheamă Gheorghe, n-am găsit un nume mai drăgălaș pentru a-l asocia cu un caracter de țărănete simpatic și puternic ca al lui).

    • #77

      Ok, dar vezi ca iti scapa ceva.
      De ce nu zici si cum sunt platiti profesorii acolo? Tot cu 200 euro/luna, ca la noi?

  21. #78

    Eu repet, părinții sunt si ei vinovați ca înghit multe si in loc sa se coalizeze la împotriva șpăgarilor, le dau bani pe meditații.

    • #79

      Hai nu ma-nnebuni. Mai bine parintii i-ar mai si controla si tine din scurt pe copii, sa vada daca deschid cumva vreo carte acasa, daca isi fac vreo tema. Dar ei ii lasa in dorul lelii , elevii stau numai pe net sau prin cluburi, iar apoi…ce sa vezi, au luat note mici, si bineinteles de vina este doar profesorul si daca i-a pus odorului 4, inseamna ca vrea meditatii.

  22. #80

    Ma intreb citi dintre astia care criticati profa aia de mate stiti sa rezolvati un sistem de 2 ecuatii cu doua necunoscute si in cit timp?

    • #81

      relevanta intrebarii, zero…

    • #82

      Asta crezi tu.

    • #83

      Sunt convins că nici 99% din cei care au făcut meditații cu respectiva nu știu asta.

    • #84

      E cam greu sa găsesc 2 necunoscute care sa vrea sa facă un sistem cu 2 ecuații cu mine

    • #85

      De acord, toti se plang ca profii vor meditatii, dar nu zic ca ei sunt praf, si cand zic praf ma refer in primul rand la cheful si dorinta de scoala si minimul efort depus si abia apoi la cat ii duce sau nu ii duce capul la matematica.
      Toti ar vrea ca sa treaca sau eventual sa ia si 10 daca se poate, fara a invata ceva sau a lucra temele.
      In rest, daca asa te simti bine, bucura-te de “necazul” altuia, dar vezi sa nu se intoarca si impotriva ta vreodata.
      In orice caz, penibile mesaje, nu neg ca exista si profesori de rea credinta care fac presiuni pentru meditatii, dar a te apuca sa arunci cu noroi in toti profii care ti-au pus 4, mi se pare jenant. Apropo, notele sunt de la 1 la 10, conform regulamentului scolar.

    • #86

      Ba este foarte relevant, zic eu. Mi se par penibile comentariile, toti care isi aduc aminte c-au luat 4 in a noua vin si arunca aici cu noroi in profesori. Fratilor, sistemul de notare in invatamantul romanesc e de la 1 la 10, care-i treaba c-ati luat 4 ?
      Bine ca va luati de profesori, dar spuneti totul complet: si elevii sunt ptaf, si aici ma refer in primul rand la cheful de scoala, disponibilitatea unui minim efort de invatare si abia apoi la cat il duce sau nu-l duce capul pe X sau pe Y la matematica sau alt obiect.
      De acord, exista si profesori de rea-credinta care fac presiuni pentru meditatii, etc, insa nici cu elevii “nu ne e rusine”, doar daca ne uitam ce perle scriu pe la bac sau cati promoveaza. A, o sa ziceti ca tot profesorii sunt de vina. Pai uite care-i treaba: profesorii chiar sunt de vina in cazul asta, ptr ca-i promoveaza si baga in bac cu 5,6,7,8, etc si ei iau dupa aia 1 si 2. Despre asta ce ziceti?

  23. #87

    Prin clasa a III-a tin minte ca se “oferea”, ma rog te cam obliga sa iti inscrii copilul la orele pregatitoare de dupa scoala, 12-16. Acolo iti faceai temele, meditatii, aprofundari etc. Am facut o perioada dar nu ma ajuta cu mare lucru, cel putin la matematica unde aveam probleme nu primeam ajutor. Si asa ca i-am zis la mama sa ma retraga ca nu pricep mai nimica. Zis si facut. M-a retras de acolo si mi-a gasit o invatatoare in particular, prietena cu ea, care in 3 sedinte am invatat mai multe decat in scoala. Problema era ca invatatoarea de la scoala a inceput sa se razbune pe mine si cand am vrut sa ma inscriu la ore intensive de engleza (care se tineau in scoala pt copii f buni la aceasta limba, unde si eu ma incadram) s-a facut ca ploua, nu m-a inscris. Daca ridicam mana sus la ore sa raspund, nu ma baga in seama. Daca ridicam mana la matematica (unde stia ca mai am lacune si probleme) ma facea neobrazata ca ma bag peste ea. Pe la sfarsitul anului clasei a 3-a, eu abia aveam note la matematica si romana si nu scapa ocazia sa ma faca in fel si chip din diferite motive puerile.
    Mama vazand ce se intampla m-a transferat in alta clasa pt clasa a IV-a, ca sa nu mai am probleme cu ea. Cea mai buna alegere ever. Nu se compara invatatoarea care am avut-o in a 4-a care ne ajuta, ne iubea ca ochii din cap fata de idioata din cealalta clasa unde fusesem.

  24. Metodă veche asta cu șantajul pentru meditație. Ultima care mi-a rămas în minte a fost de la foștii colegi mai mari din liceu. Profa de română, respectată și veterană în liceu, o adevărată zgripțuroaică și la fizic și la comportament, îi obliga pe ăștia într-a 12a să facă meditații. Nimic nemaiîntâlnit până aici.

    Felul în care decurgeau meditațiile? Doamna își chema câte 5-6 elevi de la care colecta câte 40-50 de lei de om (reducere de la 70). Îi punea în sufragerie la masa rotundă. Punea în mijlocul mesei un reportofon, cu vocea ei înregistrată în timp ce povestea Harap Alb, Ion, Moromeții & co. Ieșea din cameră. Proștii scriau după dictare 2 ore, lăsau banii și plecau. Otherwise, corigență și note proaste.

    Și asta se întâmpla la un liceu foarte bun din Iași. Cel mai bun din țară ca rezultate câțiva ani la rând. 🙂

  25. #90

    N-am dat niciodata ”atentii” nici macar buchete de flori.Treceam clasa daca veneam la scoala,eram vreo 11 copii care veneam zilnic.Eu cred ca meditatiile sunt inutile exceptand doar daca ai probleme.Aveam un prof de romana care dadea raspunsurile testelor ,uneori mai modifica nota.Depinde cat de mare era ”ciocolata”.

    • #91

      Ai dreptate. Meditatiile nu se justifica, daca elevul invata singur. Meditatiile sunt in principal pentru elevii care nu au chef sa faca singuri temele,. sa stea ei putin sa se gandeasca la probleme, etc. Ori asta nu e bine, ca in viata va trebui sa-ti rezolvi singur problemele(chiar daca nu-s de matematica), nu va fi mereu cineva sa te “mediteze”.
      Sunt pentru elevi “comozi” cum s-ar zice, care prefera sa se distreze mai mult, si de aceea “marcheaza banul” pentru a merge la meditatie si a la da profesorul “mura in gura” ceea ce probabil puteau face si singuri, cu un mic “efort”, dar nu “au chef”.
      Asta e toata chestia cu meditatiile, dar na, unii ar vrea sa se si distreze non-stop, sa nu deschida un caiet sau carte dar sa aiba note mari. Le da proful note mici->inseamna ca vrea meditatii, nu? Ar trebui sa le dea 10, desi nu stiu nici cele mai elementare lucruri.
      Oricum scoala este prabusita, este la pamant.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam