În poza de mai sus este un exemplu extrem de clar al tirului de minciuni politice cu care au fost bombardați englezii în perioada Brexitului. Majoritatea publicațiilor online primeau bani grei de la miliardarii insulei ca să îi umfle pe mâncătorii de fasole despre cum sunt ei cei mai buni, cei mai tari, cei mai viteji și cum, de fapt, o duc rău din cauza animalelor de emigranți.

Chestia asta este valabilă oriunde proprietatea asupra presei nu este extrem de bine reglementată. Toate ziarele importante sunt cumpărate de oameni cu bani, iar articolele sunt, evident, conform dorinței proărietarilor.

Chestia asta e valabilă și în românia, doar că la nivel mult mai bazic, la noi nu sunt miliardari, ci doar smenari cocalari îmbogățiți din furturile de la stat, cot la cot cu politicienii. Și chiar poți urmări banii la firul ierbii.

Uitați-vă la Digi, cât de josnic a ajuns, pentru că Teszari e cățelușul puterii. Mi-e și milă de oamenii care s-au angajat acolo sperând că vor face presă și ajung pe același piedestal al rușinii cu Prelipceanu. De Newsweek am scris deja. Hotnews e celebru pentru banutii scosi de la puterea politica. Bănuiesc că despre gunoaiele lui Voiculescu nu e nevoie să vorbim, nu? Evz, o hazna împuțită, un furuncul de dejecții. G4Media au mutat haznaua de la Hotznewz pe spuza proprie, ca să poată încasa de pe tot eșichierul.

Ca să concluzionăm. Absolut tot ce înseamnă presă este vândut, la propriu, unei puteri politice. Ceea ce citiți nu este presă, ci doar manipulare, de o parte sau de alta. Nu vă alegeți știrile din presă, nu rumegați opinii din presă, nu citiți gunoaiele lor de manipulări plătite grosolan. Căutați-vă știrea reală în mai multe părți, puneți la îndoială întotdeauna ce citiți, dacă nu citiți în mai multe locuri.

Iar dacă o citiți în mai multe locuri scrisă la fel, fiți siguri că cineva a plătit pentru ea. Căutați-vă întâi agențiile de știri, uitați-vă pe News.ro, pe Agerpres, deși e agenția statului, citiți bloggerii în care aveți încredere. Verificați de multe ori. Pentru că acesta e mirajul intoxicărilor. Sunt făcute să sune bine, să fie atractive, să îți completeze dubiile, să te facă să te simți bine cu tine însuți.

Fiți mai deștepți decât ei, după ce se instaurează regimul Idiocracy, trebuie să fie cineva care să îi și conducă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.