Saptamana asta va fi un eveniment numit Junk Made de Mărţişor. Adică, o tanti care se consideră artistă pune în vânzare tot felul de gunoaie împodobite cu şnur alb-roşu, numindu-le pompos mărţişoare sau cadouri.

Îmi place de R.R., cea care promovează evenimentul, dar ideea mi se pare de un snobism desăvârşit.

Vai, hai să salvăm planeta, daţi cadouri iubitelor capace goale de bere cu şnur, astfel vom fi mai buni. Luaţi coaja de banană putredă, va arăta minunat pe pieptul proaspăt al soţiei dumneavoastră. Iar o rochie de ziar nu poate fi decât binevenită pentru garderoba de primăvară.

Între timp, căcaţii câinilor de apartament inundă străzile, căcaţi nestrânşi de aceeaşi snobi care prestează pe tema ecologică. Pungile se aruncă pe câmpiile din jurul bucureştiului. Duşurile distinselor snoabe cu gunoi în piept durează 40 de minute. Casele lor sunt luminate de zeci de becuri, care consumă mii de watti pe oră. Blănurile de vulpe argintie sunt trofee pentru şifonierele lor.

Dar astfel salvăm planeta. Cu un gest mic. Dând iubitei un gunoi pe post de cadou. Planeta mamă ne va mulţumi.

CĂCAT.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

26 comentarii Adaugă comentariu

  1. Nevoie asta de a epata. Cum s oferi aşa ceva fiinţei iubite? Yuck! Admit, totuşi, că femeile sunt resurse limitate, deci trebuiesc reciclate. :))

  2. pai un caca de catel cu snur nu poti sa ii dai si daca nu face dus (nu neaparat de 40 de minute) miroase a peste …

  3. si ce ne facem dupa ce oferim cadoul ? nu vezi ca acum doamnele si-au construit organizatii puternice si ne sunt superioare? vrei sa dormi la usa ? 🙂

  4. Da martisoarele alea la 10.000 ce au? Ca doar nu le-a nascut mamica lor la nunta lui Salam fara nuamar, fara serie!

    Ma scuzi da sunt frustrat ca trebuie sa cumpar vreo 30 de martisoare

  5. #5

    Andrei, nu sunt eco

  6. recicla-mi-ar flegma dintre ochii lor – ideea e ca nici SUV-urile si dusurile de 40 de minute si nici becurile lu peste prajit nu sunt de vina
    – te fac sa te simti vinovat ca un kkt pentru situatie exact cei care taie jungla amazoniana si corporatiile care au robinete si conducte de jeg direct in rauri si mari – corporatii care ii platesc pe politruci – iar astia care imi vin cu musticuri de tigari atarnati pe lant in loc de margele si zoli de la System si alti tembeli care imi vorbesc mie de becuri sunt niste rupti de realitate si penibili si pare-se ca au prea mult timp liber si nici o pizda de futut

  7. #7

    dan, eu de aia nu am mai facut baie in marea neagra. pentru ca am gasit peste tot locul unde se revarsa gunoiul, cacatul, tot, in mare.

  8. chiar n`as vrea sa primesc asa o porcarie.

  9. Cacatii de pe strada sunt biodegradabili, deci eco… 😀

  10. Bre, deci mergem bine pe “over-eco”. Cum naiba sa dai asa ceva? Geez. Incep sa cred ca guest-posterul cu “anul lui peste eco suta la suta” avea multa dreptate 😀

  11. #11

    vând prezervative uzate pe post de martisoare… cumpara careva? 😆

  12. Daaa, sa exageram cu ecologia! Sa folosim hartie igienica second hand (ca asa nu mai taiem copacii)!

  13. #13

    Rochitele alea din ziare sint de baza. Daca te prinde ploaia faci streaptease fara sa vrei.

    Unele lucruri sint de inteles in campaniile astea, altele nu. De exemplu nu-mi plac blanurile. Pentru ce sa port asa ceva, stiind ca niste animale au fost gabjite pentru asta? Ca specie cred ca am depasit epoca de piatra cind singurele “textile” erau pieile de patrupede. Plasticele se distrug si ele foarte greu, inainte de ’89 mergeam si ne luam iaurt cu borcanul de sticla.

    Becurile ecologice sint odioase, lumina aia mai rau oboseste ochiul. Sper sa imi fac un stoc confortabil de becuri normale…

  14. #14

    miorlau, cred totusi ca vom cumpara pe sub mana becuri chinezesti:)))

  15. Io nu port mărțișoare niciodată, îmi leg de încheietura mâinii un șnur din ăla și îl țin 1-8 martie de obicei. Sunt mai eco decât am crezut. Și decât vreau să fiu. Atât timp cât am o mașină care merge pă benzină (n-am bani de hibridă), becuri în casă, mă spăl des deci consum multă apă, gătesc la aragaz nu la lemne..nu-mi permit luxul de a fi eco. Și ca să vezi, mă simt bine.

  16. Arhi in primul rand multumesc sincer pentru promovare. Fie ea si negativa. Junk Made e mai mult un proiect de strangere de fonduri decat unul care urla – FII ECO, POARTA GUNOAIE. Care fonduri, obtinute din vanzarea acestor martisoare din gunoaie, sunt folosite mai departe, de catre asociatie, pentru proiecte mult mai importante si mult mai eco – plantari, amenajari spatii verzi etc. Nu iti cere nimeni sa porti gunoaie ci doar sa fii mai constient si poate de ce nu, mai original. Fiecare are dreptul la opinie insa.

  17. Mno astea pareri.
    E o actiune pur si simplu, asa mai constientizeaza si oamenii ce si cum.Ca doar nu credeti ca toti sunt la fel de informati ca noi sau voi.
    Asa ca mai ganditiva.

  18. Si-asa de ceva timp gunoiul e ridicat la rang de arta, de ce ne mai miram? Degeaba ne chinuim cu “proiecte ecologice”, daca nu schimbam OMUL (prin educatie si amenzi).

  19. Domnule Arhi, dumneata generalizezi periculos cateva exceptii “eco” (evident, o fi un artificiu de argumentare pentru sublinierea ideii): doar pentru ca cucoanele fac dusuri de 40 de minute (ca sa nu le miroasa) nu inseamna ca intregul curent eco e bazat pe o idee ne-valida!

    Si nu doar cacatii cateilor snobilor umplu strazile: mai sunt si cacati simpli, din popor, ai cainilor omului simplu si nesimtit, adunati claie peste gramada cu cacatii cainilor abandonati tot de aceiasi oameni simpli si din popor.

    Nu salvam planeta cu un gest mic. Dar in lipsa gesturilor mari (cum ar fi, de pilda, lansarea catorva bombe atomice care sa curete planeta de bloggeri anti-eco, masini americane si industrii poluatoare, asasinate politice sau furturi informatice pe scara larga care sa saraceasca corporatiile care paraziteaza si omoara pamantul, dau si eu cateva exemple, nu-mi dati in cap, poate o fac doar de dragul argumentatiei, ca o contrapondere la stilul arhi), revin, in lipsa gesturilor mari si gesturile mici au rostul lor.

  20. un mod mai inteligent de a reduce junk burden ar fi sa nu mai fie stranse. ca-n vechiul regim, si-n special mi-e mie de pneumonie. 🙂

  21. eu am să-mi rup un floc, am să-i pun o aţă roşie şi una albă şi am să-l fac cado. pt că mă simt generos.

  22. #22

    Jenant post.

  23. #23

    sorry, dl arhi, de data asta sunteti total pe langa
    ati scris mai mult ca sa va aflati in treaba pt ca e clar ca nu cunoasteti cum merge treaba in organizatiile de voluntari
    nici eu nu sunt expert insa am fost pt o scurta perioada “inside” (ca sa zic asa) acum ceva vreme si pot sa zic ca ii apreciez foarte mult pe oamenii care se dedica unor scopuri umanitare pana la urma fara compensatii financiare. de multe ori nu se vede insa actiunile lor conteza. majoritatea oamenilor aud doar cand se mai pomeneste ceva la tv (vezi realitatea si pomii) insa multe ong-uri din ro au multe actiuni pe rol. lucru de laudat cu atat mai mult cu cat totul are loc la noi unde sponsorizarile se obtin greu tare.
    nu imi permit sa iti dau sfaturi insa eu as prefera sa citesc articole ceva mai bine documentate.

  24. #24

    @redhimihai @ghicitor in fund: Pentru ,activisti, care isi fac treaba din interiorul ,coliviei, lor virtuale este floare la ureche sa vorbeasca despre anumite treburi,spre exemplu: hand-made, reciclare, voluntariat etc. Arhi, asteptam sa vi sa ne vb despre asta dupa ce ai mers intr-o asociatie sau ceva de genul si ai vazut ce fac oamenii aia acolo toata ziua (nu neaparat sa fie din asta eco, de orice fel… ) Si vi apoi si ne vrobesti despre ,gunoaie, si bla bla…OK??