Ei fiind alții, noi fiind noi.
Bine, să ne-nțelegem, cât timp faci cerere special pentru a face religie, îți meriți soarta de a scrie despre cum ling creștinii oase. Copiii suferă pentru păcatele părinților, dacă ai tăi sunt religioși, ghinion, dacă faci religie ca să îți crești nota, îți meriți soarta.

Voiam doar să remarc cum unii dintre voi visează la istoria religiilor în ora de religie, iar copiii, indiferent de religie, fac ritualuri cretine din urmă cu 1000 de ani.

Via Doru Șupeală.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

21 comentarii Adaugă comentariu

  1. Ora de religie online, vă dați seama de comicul situației?

  2. #2

    Cretini ortodocsi.

  3. #4

    Eu că un ateu îl apreciez pe Constantin Necula și postările făcute pe iutube.
    Omul le mai dă și de gard, nu e un lucru ascuns, dar e cea mai limpede voce a bisericii, care a ieșit în față și comunică cu plebea.
    În rest rămâne cum am stabilit: BOR își are proștii ei înăuntru și o grămadă pe afară.
    Nu că ar fi ceva rău să crezi. Aia e, e o alegere, ți-o asumi responsabilitatea de rigoare.
    Dar deraiatu mistic și intelectual nu e bun.

    • #5

      Individul are niște pilde în discurs demne de sociologii care au absolvit în tinerețe Ștefan Gheorghiu. Am văzut odată cum îl combătea pe un comentator pe net despre construirea unei biserici pe platoul Bucegilor lângă Babele și Sfinx. Răzbătea o aroganță de securist bazat, de aproape că îi întrezăreai rânjetul de satisfacție printre rânduri.
      Mi-a adus aminte atunci de Teodosie, care, într-un interviu la o televiziune locală, în legătură cu construirea de biserici (ilegale) prin parcurile Constanței, spunea: „O biserică înnobilează terenul pe care va fi construită, pe când niște copaci care vor fi tăiați nu înseamnă nimic. Biserica înseamnă viață…”

  4. Pe mine ma îngrijorează că la un moment dat, dacă sunt multi zombi de ăștia, exact cei care nu fac s-ar putea sa fie considerați mari prosti și retardați ca nu știu de astea, la modul general.
    De la libertatea de gândire conștiința și religie care sunt chestiuni strict PERSONALE la noi a devenit ceva PUBLIC obligatoriu, național, unde trebuie sa faci cerere ca sa obții “libertatea aia de gândire”, unde clar că dacă trebuie s-o faci nici nu mai exista

  5. #7

    Unul din argumentele preferate de habotnicii religiosi este “atacul” asupra valorilor crestine. Am zapat acum cateva zile prin toata grila de programe, voi aveti idee cate canale religioase sunt?! Nu exagerez dar sunt aproape 10. Si sa nu mai zic ca Necula asta e pe TVR1 in fiecare duminica dimineata!
    Din ce vad si “valorile crestine” ne sunt bagate pe gat pe toate caile.

  6. #8

    nu am bifat cererea pt facut ora de religie. nevasta considera ca nu e totusi ok ca se simte copilul exclus si poate nu e asa rau.
    invatatoarea: cine nu vrea sa faca religie sa depuna cerere. eu: cf legii cererea se face pt facut ora nu invers. nu a comentat.
    prima tema data pe grup pt cei care participa – sa deseneze dintr-o serie de imagini doar pe cele care reprezinta crestini ortodoxi adevarati. la “asa nu” era o imagine cu tom si jerry.
    nevasta: ai avut dreptate, sunt cretini.

    • #9

      Propun sa includa si o poza cu wanna lovin’ in exercitiul ala, sa-i vad scarmanandu-se-n cap la ce categorie s-o puna.

  7. #10

    Eu as fi curios sa aud o insiruire cu subiect si predicat care sunt aceste “valori crestine”

  8. #12

    Subiectul e un pic tampit, dar altfel nu-i asa grav. Daca dupa ora de religie copiii ar ramane macar cu abilitati de lucru in PowerPoint, as incadra-o chiar la ceva pozitiv.

    • #13

      sunt 99,99% convinsă că poate învăța care-i treaba cu Power Point la o grămadă de alte materii.

  9. #14

    Holly Mother of God! Ce-i asta?! Am făcut religie în școala generală, dar nu reușesc să-mi amintesc de vreo temă la materia aia.

    • #15

      Amin. Cel mult se discuta gen “e bine sa ascultam de parinti”, ceva pilde si fabule nereligioase, dar cu valori bune. Si ca “desfranat” inseamna sa injuri, huehue…

      Bine, eu am si avut noroc de profi, unul care facea glume de la Vacanta mare, altul care era un calugar extraordinar (genul ala de om care are ceva bun de zis pentru toti, mi-a fost si confident in toate cele cat timp a predat la noi + nu-mi punea absenta daca ieseam sa ma pup cu un coleg in ora lui), altul care ura tot si toate si ne povestea cum Napoleon si multe alte figuri istorice erau niste stricati, traficanti de droguri si plini de paduchi (mai preda si alte materii pe langa), dar in mare parte erau toti injurati la ore de elevi si nu se facea nimic, poate temele la alte materii. Chiar si colegii care nu credeau sau erau de alte confesiuni erau tratati cu respect si nu obligati sa faca si sa dreaga.

      Chiar nu-mi vine sa cred ca s-a schimbat “sistemul” atat de mult intre timp, ca nu-s chiar atat de batrana. Numai din exemplele vazute pana acum pe blogul asta si-mi fac cruce cand vad astfel de teme, ii mai inteleg cand zic ca nu vor sa se faca ora asta, daca se face in mod radical. Si da, in calitate de crestin, nu mi se pare normal sa astepti ca scoala sa-i puna copilului in traista, pe principiul “sa ni se dea, sa ni se faca” – ca de altfel la toate materiile, mai faci si tu putin cu el, cu atat mai mult cand vine vorba de valori personale. Daca vrei sa-l inveti sa-si faca cruce, sa se roage, etc. poti face tu asta acasa, poti avea grija ce si cat din religie ii oferi pentru varsta si intelegerea lui, e de datoria ta sa hotarasti ce si cat crede (sau nu crede) cat e mic, ca pe urma se mai poate gandi si singur si atunci poate alege el insusi sa aprofundeze sau poate alege altceva/ nimic.

      In rest, ma bucur ca profa/-ul din postare nu le-a dat tema sa trimita doua selfie-uri de la coada la moaste, pozele sa fie neaparat facute la 3 ore distanta una de alta, ca sa se vada ca au asteptat mult, ca se dedica, etc.

    • #16

      Tocmai, ca la ora de religie eram cei mai relaxati. Nu aveam nicio treaba cu ce zicea nenea ala acolo. Chiar puteam chiuli fara probleme ca nu se supara nimeni. Avem vreo doi colegi care se mutau in prima banca sa fie atenti dar cam atat.

  10. #17

    Imi voi permite sa ma autocitez cu ce am postat pe FB cind am vazut ineptia asta pe grupul OFCR:

    Mama ce rau imi pare ca nu mai sint la liceu. Le faceam despre sfintul preput niste slide-uri sa se cace pe ei. Daca imi puneau nota mica, veneam cu ministerul si cu presa si mi-o bateam de ei de se lasau de meserie. bibliapentrusceptici.ro/moastea-suprema-preputul-lui-iisushristos/

  11. #18

    Asta e tema din primul an de religie, in anul doi, se realizeaza nu excel cu bugetul BOR pe urmatorii 20 de ani.

  12. #19

    Exact cum am spus-o. Omul o mai dă și de gard. Nu e perfect și nu o să fie.
    Deocamdată asta e ce biserica are mai bun.
    Sunt oameni care văd și oameni care cred. Nu e ceva rău în asta. Chiar m-aș bucura dacă oamenii ar asculta mai des la vocea lui și la ce povesteste.
    Nu învață de rău oamenii, iar omul e mai aproape de realitate decât mulți alți deliranți, gen Calistrat și Bartolomeu Onania.
    Mulțam pentru reply.

  13. #20

    si totusi am evoluat. in 1996 profa’ de religie ne punea casete audio cu exorcizari de la manastirile din Moldova dupa care ne punea sa ne inchinam inainte sa plecam noaptea spre casa (comuna din Ilfov).

  14. #21

    Lasand deoparte faptul ca e ora de religie… imi permit sa adresez trei intrebari->
    De ce e obligatoriu ca elevul sa realizeze prezentarea PPT?
    Daca realizeaza o lucrare de calitate buna dar scrisa de mana atunci nu va putea lua punctajul maxim?
    Dar daca pe langa lucrarea de calitate buna are indrazneala sa prezinte ideile fara suport PPT alegand sa vorbeasca liber atunci… nu va putea lua punctajul maxim?

    Natiune de imbecili educata de niste imbecili.