E ziua naționalităților dominante.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

48 comentarii Adaugă comentariu

  1. Eu midii din Egee, culese împreună cu fi-miu.

    • #2

      Eu sunt patriot, o să mănânc gratin de conopidă. Îmi place și kimchi, are o aromă foarte delicată, dacă aveți ce vă trebuie mai bine faceți acasă, lăsați borcanul în frigider cât mai mult timp.

      giphy.com/gifs/rupaulsdragraces8-season-8-rupauls-drag-race-08×10-3owypjLhobonL8LW92

    • #3

      Faci kimchi alb sau picant? Sunt innebunit dupa el.
      Am incercat de cateva ori dar nu mi a iesit bine.
      In schimb,imi iese bine kombucha,ca oricum trebuie sa bei ceva.
      Azi am bagat un shirataki cu bucatele de soia, legume trase la tigaie.cu ceva sos de curry.

    • #4

      kimchi asta nu e varza.murata?

    • #5

      Teoretic, da.

      Ca ai pomenit de varza murata, ce mult imi placea varza de la doamna Nina din Obor.

    • #6

      După rețetele “0815” ( :)) nu miga ieșit niciodată. Cum îl faceți?

  2. #7

    Nici o leguma nu-i ca porcul.

  3. #11

    Eu sunt patriot, o să mănânc gratin de conopidă. Îmi place și kimchi, are o aromă foarte delicată, dacă aveți ce vă trebuie mai bine faceți acasă, lăsați borcanul în frigider cât mai mult timp.

    giphy.com/gifs/rupaulsdragraces8-season-8-rupauls-drag-race-08×10-3owypjLhobonL8LW92

  4. #12

    Cum le gatesti pe astea? Fierte? Cuptor?
    Ce sosuri merg?

    • #13

      Am un aparat de fiert la aburi. merg cu soia

  5. #14

    Schweinehals mit pommes frites und sauerrahmsauce mit zwiebeln, paprika und erbsen.

    • #15

      fudulii de porc?

    • #16

      @Arhi: ceafă de porc (Schweinehals)

    • #17

      Mă-sa, gogle transleit e un bou. Ceafă de porc scriu, ăla nu, betmen, gât de porc. Să-l sparg.
      Nevasta-mea moare de râs, ca-i nativă şi se uită ce tâmpenie a dat transleitu’.
      Aşadar, ceafă de porc la grill, cu sos de smântâna (de gătit) cu ceapă călită, ardei galben, ardei roşu si mazăre. Am şi poza 🙂

    • #18

      poza,sa vedem:))

  6. #19

    Fish and chips cu sos gremolatta…caras prajit cu mujdei( in care am pus lamaie si patrunjel anti colesterol) si cartofi prajiti…

  7. #20

    Nu da bilutzele coreene din mana pe puorcu’ de dupa gard.
    In alta ordine de idei, mi-a fost toata ziua pofta de und pe paine sau macar pizza din aia slinoasa. Acuma bag lichior, sa mai uit de pofte si suparari… mai baga un rand, garçon!

    • #21

      nu au bulgarii unt?

    • #22

      @DeeDee: dă-i cu lichioru’ că băutura-i temelie…

    • #23

      Au, dar lenea-mi mioritica nu o dezradacinez eu prea usor…
      Bea, bea,
      Nu te lasaaa,
      Uita ca viata e greaaaaa…

      Na, am gresit “unt”.

  8. #24

    A facut soacra niste ardei umpluti … ce dieta, am executat trei (cate unul pe repriza ca atat incapea in castron).

    • Si soacra lu nevasta-mea a facut ardei umpluti. Chiar ma intrebam, cand se duc toate soacrele cine mai face toate sarmalele si salatele boeufff?

    • #26

      vin nevestele din urma. energia de soacra se muta la ele

    • #27

      practic un derivat de highlander

    • #28

      da, there can be only one

    • Dar fără tăiat de capete cu sabia, sper. 🙂
      Deși soacra mea…dar nu am sabie, nu are rost.

  9. #30

    Arata bine, de unde le-ai luat?? Sa ne spui daca sunt bune de ceva .

    • #31

      sunt asa si-asa, au niste condiment ciudat. Carrefour

  10. #32

    Sa incerci dumplings si de la magazinele chinezesti de pe Sos. Colentina sau cel de pe Fundeni spre Dragonul. Sunt mult mai aproape de the real thing.
    Plus au o tona condimente, sosuri si ingrediente +semipreparate congelate, chipsuri etc.
    Si kimchi au.

    • #33

      oh, da, sunt dementiale, le stiu, dar.mi-e foarte peste mana sa ajung acolo, mai ales ca aia inchid la 10, sa nu vina controalele

  11. #34

    Carnati de porc cu varza yum yum. Stiu ca vi se pare banal, dar pe aici alergi trei judete sa gasesti niste carnati adevarati

    • #35

      uk? ca doar acolo e carne tocata cu merisoare pe post de carnati

    • #36
    • #37

      USA, Florida. Nu gasesti decat “italienesti” care sunt un fel de pasta de carne cu zahar si ceva condimente mexicane.
      Si ce-i aia polonezi cu carne de vita? Sau turkey bratwurst?
      Cand ajungem sa ne aprovizionam de la unicul magazin adevarat cale de 3 poste iese cu bairam

  12. #38

    Cum drac puteti sa mancati pe caldurile astea? Eu am mancat 2 senvisuri si 4 beri, si am varuit si bucataria.

    • #39

      Eu azi in Dubai nu am mancat nimic am baut 15 beri si am varuit si tot apartamentul!

    • #40

      Daca ai aer conditionat, ti se face pofta de mancare, de la frig :)).

    • 27ºC nu e chiar așa cald.

  13. #42

    Tocmai ce le-am facut aseara. Merg cu sos de soia.
    De care am avut fix trei picaturi. Asa ca am bagat ketchtup, sos worcestershire si vreo trei picaturi de sos de peste. A fost ok cu dumplingurile.
    Vezi ca doua pungi o sa fie cam mult pentru o masa.

  14. #43

    Eu am ras aseara niste vinete gratinate. Bune.

  15. #44

    Rosii cu branza si ceapa. N-am de unde lua minuni din alea aici, mananc ce creste in curte.

    • #45

      A facut fiica-mea o salata de telemea greceasca cu ulei de masline, busuioc, rosii, masline verzi cu rosii uscate in ele si ardei iute. Piinea am facut-o eu. Miine (adica azi deja) fac o musaca de vinete, reteta de la Moșu’ Blîndu, braileanul nascut pe barja, fie-i țărîna ușoară. Nevasta face ciorba.
      Pe banditul ala batrin si schiop, maistru constructor iesit la pensie l-am avut magazioner la santierul de la Halbergmoos in 2001. In prima zi a pus mina pe un aparat de sudura, niste tabla si a facut o cutie pe 4 picioare pe care a umplut-o cu nisip. Apoi a decretat ca unul din arzatoarele cu care topeam zapada e defect si i-a adpatat un con de tabla pe post de deflector. Butelii de atagaz erau la discretie. Ibricele de cupru le avea el, nisip de cuart am comandat eu special un sac de 20 kile. Cea mai buna cafea la nisip ever, bauta dimineata la sedinta. Dupa o luna nici nu mai cumparam noi cafea, ii trimitea austriacul de la Strabag pe protocol cite un carton de 10 kile. In fine, facea pokeristul ala batrin si hotoman o musaca uneori duminica (singura zi in care nu aveam catering) de am facut schimb de retete cu el. Io l-am invatat sa faca gulas cu semmelknodel, el mi-a zis cum face minunatia aia.
      2 vinete decojite, taiate felii rotunde subtiri, max 5mm, puse pe un stergar si presarate cu sare ca sa lase apa.
      juma’ de kil de carne tocata
      juma’ de kil de ceapa taiata marunt
      juma’ de litru de bulion
      cascaval ras putin sarat (cum e cel romanesc sau Gouda). Nu mozarella.
      un pumn de patrunjel
      boia o lingurita
      piper macinat, un virf de cutit (nu trebuie mai mult, ca au vinetele putina iuteala, o sa vedeti.
      Un ceaun mic de fonta sau o oala groasa
      Un vas de sticla de Jena in forma de caramida
      O lingura teapana de lemn.
      Dupa ce feliile de vinete au lasat apa (cam 10 min) le tamponezi cu un prosop de hirtie, avind grija sa indepartezi si sarea in exces. Se pun pe doua tavi unse cu ulei de masline in cuptor (nu trebuie preincalzit). Cind aprinzi cuptorul aprinzi si aragazul sub oala/ceaun. Se pune carnea macinata si ceapa deodata. Le poti amesteca dinainte, dar nu e obligatoriu, si asa douazeci de minute o sa invirti cu lingura de lemn pina o sa te plictisesti. Doar carnea si ceapa. O sa lase apa, asa trebuie, amesteci incontinuu cu lingura sa nu se prinda de fund. Dupa vreo 10 minute deschizi cuptorul si daca s-au rumenit pe fund chipsurile de vinete le intorci. In mod normal cind carnea cu ceapa nu mai are zeama sint coapte si vinetele. Daca ai bulion de casa, din ala care are un centimetru de lichid clar la suprafata, acum e momentul sa torni doar lichidul clar pe carne si pui boiaua si piperul. Imediat stingi focul de sub oala si adaugi patrunjelul. Patrunjelul NU trebuie prajit. Scoti tavile cu vinetele, lasi focul in cuptor sa arda si acum e timpul sa te misti repede. Acoperi cu jumatate din vinete fundul vasului de Jena. Peste torni carnea cu ceapa, o intinzi frumos si peste pui restul de chipsuri de vinete, care ar trebui sa fie un pic rumene si putin uscate, nu crocante. Peste vinete pui cascavalul ras, cam un sfert de kil, intr-un strat uniform. Peste cascaval torni incet bulionul in asa fel incit sa acoperi tot cascavalul. Nu trebuie sa ramina cascaval la suprafata! Bagi vasul de Jena la cuptor si pui ceasul sa sune peste 30 minute. De cind te apuci sa toci ceapa si sa tai vinetele si pina e gata trece exact o ora si jumatate. Asta ca sa stii cind sa te apuci ca sa fie gata la prinz. Musacaua se maninca pe loc atunci cind e gata. Reincalzita nu mai are nici un farmec. Reteta e pentru 3-4 persoane, portie generoasa.

  16. #46

    ardei “urechi de elefant” verzi, ca nu am rabdare sa stau sa se inroseasca, rosii din curte si branza lightca sunt la dieta. in fiecare fakin zi, la micul dejun, de o saptamana jumate. incep sa ma lase nervii dar sper sa ajung la dimensiunea aia buna. de o saptamana bag si seara cam aceeasi chestie cu mici variatii gen salata tabule cu pratrunjelul din curte. vis!

    • #47

      Am avut o dieta de vreo doua luni in care am mancat aproape zilnic la pranz un ou fiert, cu branza light, rosii si ardei (de cumparat, ca era februarie) si uneori sunca de pui, pentru ca era cea mai usoara metoda de a tine caloriile sub control. Iti dispare pofta de a trai dupa vreo doua saptamani din astea. A fost extrem de eficienta, 10 kg date jos in 2 luni… Dar cu ce cost?