Se întrebau unii mai zilele trecute cum de noi am fost singurii fraieri care au oprit avionul lui Rogozin, în timp ce el a trecut bine mersi peste poloni și unguri. Păi, e simplu.

Guvernul german şi conducători ai unor firme importante au denunţat faptul că nile sancţiuni adoptate de Camera Reprezentanţilor luna aceasta ar putea să împiedică companii germane să lucreze la proiecte de oleoducte despre care subliniază că sunt esenţiale securităţii energetice a Germaniei.

Deci da? Crimeea, să fie libertate și dreptate, russia is bad, dar să înțelegem că gazele și petrolul rusesc asigură independența energetică a germaniei. Adică enschuldigung, dar hai sictir cu UE, când e vorba de Deutschland.

Deci de aia a trecut Rogozin.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

38 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Nu, nu de aia.

  2. #2

    Totul se rezuma la bani dupa cum se poate vedea.Daca avem de castigat ceva o lasam mai moale cu sanctiunile, cu ocuparea inslulei Crimeea cu ocuparea Romaniei etc.

    • #3

      Ups te rog sa stergi cu ocuparea Romaniei mi-a scapt.Este clar ca nu este asa.Romania este un stat independet membu UE si NATO care are sprijinul aliatilor si nu se poate intampla nimic rau.

    • #4

      Insula, peninsula, ce naiba mai conteaza? Conteaza intentia :))

  3. #5

    Chestia pe care ai citat-o este de un analfabetism crunt si nu imi explica absolut nimic .

    • #6

      Chestia e de pe stirileprotv, un site la care lucrează postaci plătiţi în alune. Din ăia cu normă de 20-30 articole/zi. Acum, treaba lor. Dar să iau în serios străbateri geopolitice scrise la mişto de nişte tâmpiţei agramaţi… poate altădată 😀

  4. #7

    pai trump la vizita din polonia zicea de marele popor polonez de car de mar. si de contractul extraordinar de bun de livrare cu vaporetul a gazului american. ieftin si bun. asa ca oamenii doar incearca sa isi faca loc in piata si de ce nu, cu ajutorul unor sanctiuni la pachet cu alea legate de politicile rusiei. iar germanica chiar daca e pro-democratie si libertate, iarna are nevoie de caldura. si oricum nu se elibereaza crimeea daca nu mai cumpara europenii gaz de la rusi. sau…

  5. #8

    Nemtii ii iubesc pe rusi, vezi cat de mult i-au iubit inainte de ww2, i-au iubit asa mult incat au vrut sa lebia teritoriul sub aripa lor. Nemtii tanjesc poate si acu’ dupa resursele rusnacilor, si nu alea de vodka. Treaba e simpla, tot nemtii le-au impus sanctiuni sa ii saraceasca, ca apoi sa se infrupte din gazele rusesti. Germania doar s-a folosit de influenta pe care o are in UE pentru a slabi Rusia. Asta e doar o presupunere, adevaratele jocuri politice si mizele reale nu o sa le stim noi vreodata. Problema e ca Rusia devine incoltita, toti o sanctioneaza si asta nu e prea bine.

  6. #9

    E de notorietate legatura strinsa dintre Germania si Rusia. Dincolo de UE si alte manele.

    • #10

      Germania nazista si URSS au pornit WW2 ca aliati. URSS a fost stat agresor. Pacat ca lumea nu se gandeste mai des la asta.

    • #11

      Vezi ce ai făcut? Știam că URSS și Germania nazistă au pornit WW2 sub pact de neagresiune dar primii care au încălcat treaba au fost nemții sărind peste polonezi. Din cauza asta o să stau deseară să fac Wikipedia run pe paginile cu istoria WW2, Ribbentrop – Molotov etc.

    • #12

      Lasand la o parte trecutul, Germania este cel mai mare partener economic al Rusiei, in prezent. Exemplu: Germania este a doua tara ca destinatie de exporturi pentru produsele rusesti, dupa Olanda. Sunt multe argumente la comentariul de mai devreme…desi stiu ca lumea este ori neinteresata ori lenesa ca sa caute informatii.

    • #13

      Le mai lipsea doar hartia pe care sa scrie ca sunt aliati. In rest au facut totul impreuna. Legaturile dintre Germania si Rusia sunt puternice si dateaza cu ani buni inainte de WW2. Europa de vest a fost cucerita cu grau si petrol rusesc.

      Pactul de neagresiune a tinut loc de tratat de alianta. Si-au impartit pamanturile in Europa de Est si Centrala. Au avut schimburi pe toate palierele, de la materii prime la tehnologii. Inclusiv au schimbat idei vis a vis de lagarele de concentrare si metode de exterminare.

      ‘In Brest on the Bug Wehrmacht and the Soviet Army organised the
      march-past in honour of both aggressors’ armies. Generals Guderian and
      Krivoschejn took the salute.
      The officers of the III armoured division have received the invitation from
      general Krivoschejn, the commander of Soviet armoured brigade. Krivoschejn
      proposed a toast to our both commanders, coming from people. The meal was
      served in the tent of the general who was coming down from the old tsar’s army,
      speaking French fluently and who had been decorated with Lenin’s order.
      General asked to forgive him not to having invited ladies. He gave us his new
      address in Moscow and invited us to visit him after the victory over capitalistic
      England.
      Georg Schmidt ”The report from the hell”’

      Intotdeauna realitatea conteaza mai mult decat cuvintele de pe hartie. Germania nazista si URSS s-au comportat ca niste aliati de la inceput si pana la invazia Rusiei de catre nazisti.

      PS: este informatie pe wiki cat sa poti incepe sa-ti pui intrebari si sa cauti si prin alte parti. Si Romania a fost victima a acestei aliante. Nordul Transilvaniei la unguri si Basarabia si Bucovina la rusi.

    • #14

      Pentru Flo: ia uite ce zice defectoru’
      www.youtube.com/watch?v=SbBnRZoTHFs

    • #15

      Hai mersi. 🙂

  7. #16

    E o zicala libaneza parca care suna asa:
    Daca dormi in pat cu ursul, ai grija cand se intoarce! Noi, dormim in pat cu un urs (UE) si avem altul care tot incearca sa se bage si el in pat (RU). It’s that simple.

    • #17

      UE nu este urs, poate struto-camila. Ursului celalat (RU, cel adevarat adica) i se cam falfie de patul nostru.
      PS: in Liban chiar sunt ursi?

    • #18

      nu sunt ursi in Liban… de aia fac zicale din astea…

    • @bugsy: buna asta cu ursul libanez!

    • #20

      @geretus: altfel nu se explica

  8. da de unde 🙂

    Si eu astept explicatia, dar asta nu e.

  9. Deci, dacă ținem cont de aprecierile lui Rogozin, s-ar putea spune că javrele lor latră la gard în timp ce javrele de la noi latră la lună.

  10. #24

    Si asta din cauza cartelurilor si populismului. Voiau ei sa aiba 2 perechi de coiae subventionand energia verde dar fara sa afecteze cartelurile din energie. Practic ei au spus asa: watch us, “the guys of über allen”, cum trecem noi la energie verde desi orice inginer cu 4 clase stie ca la MJ per Kg e pe nicaieri in comparatie cu fisiunea sau pe fosile. S-au trezit recent cartelistii cu niste pierderi enorme desi energia verde este subventionata iar pretul in germania e vai mama lui (eu platesc 170€/lunar la curent si nu minez bitcoin, asta pentru aprox 8000Kwh pe an probabil dublu decat in RO, plus subventile care tot din taxe sunt platite).

    Eu personal cred in solar si cam atat dar numai in cazul in care distrugi cartelurile si monopolul pe infrastrctura. Cu cartelur, monopoluri si intelegeri murader in spate pretul ala nu o sa se duca veci pururi in jos sa contrabalanseze diferenta uriasa de eficienta raportat la MJ/Kg. Fuziunea e extrem de departe, foarte putin probabil sa intretina fuziunea izotopilor hidrogenului, iar sa intretina fuziunea hidrogenului simplu mai avem de invatat multe. Ai un reactor fusion pe cer, cred ca aici trebuie optimizat, la solar si la stocare insa doar intr-un model decentralizat. Asa ca Germania (si odata cu ea toata uniunea) isi va lua la coaste din cel putin 2 parti: energie si industria auto, doua industrii crunt cartelizate si institutionalizate. Ei au crezut ca Tesla e despre ecologie, cand de fapt e despre user experience, simplitate si design.

    Au gresit ca au inchis centralele pe fisiune si au facut-o sa castige voturi. Cea mai sensibila problema a centralelor pe fisiune e ca nu pot sustine in siguranta variatia sarcinii, iar variata asta era undeva pana in 30GW care putea fi preluata strict cu panouri solare. Nu spune nimeni sa nu le inchizi, dar nu ca prostul ci gradual. Putea sa bage bani in research pentru mini centrale dar asta iar le stricau planurile cartelistilor, mai bine le dam subventii.

    Asa ca votanti lor nu sunt mult mai destepti decat ai nostri. Asa-i cand esti corupt cu doar 10% mai putin decat rusul, nu se mai vede diferenta, valabil si pentru US.

    Si astora le e frica de superinteligenta… pff.

    • #25

      “sa intretina fuziunea hidrogenului simplu mai avem de invatat multe” – nu cumva e teoretic imposibila?

  11. #26

    Si asta din cauza cartelurilor si populismului. Voiau ei sa aiba 2 perechi de coiae subventionand energia verde dar fara sa afecteze cartelurile din energie. Practic ei au spus asa: watch us, “the guys of über allen”, cum trecem noi la energie verde desi orice inginer cu 4 clase stie ca la MJ per Kg e pe nicaieri in comparatie cu fisiunea sau pe fosile. S-au trezit recent cartelistii cu niste pierderi enorme desi energia verde este subventionata iar pretul in germania e vai mama lui (eu platesc 170€/lunar la curent si nu minez bitcoin, asta pentru aprox 8000Kwh pe an probabil dublu decat in RO, plus subventile care tot din taxe sunt platite).

    Eu personal cred in solar si cam atat dar numai in cazul in care distrugi cartelurile si monopolul pe infrastrctura. Cu cartelur, monopoluri si intelegeri murader in spate pretul ala nu o sa se duca veci pururi in jos sa contrabalanseze diferenta uriasa de eficienta raportat la MJ/Kg. Fuziunea e extrem de departe, foarte putin probabil sa intretina fuziunea izotopilor hidrogenului, iar sa intretina fuziunea hidrogenului simplu mai avem de invatat multe. Ai un reactor fusion pe cer, cred ca aici trebuie optimizat, la solar si la stocare insa doar intr-un model decentralizat. Asa ca Germania (si odata cu ea toata uniunea) isi va lua la coaste din cel putin 2 parti: energie si industria auto, doua industrii crunt cartelizate si institutionalizate. Ei au crezut ca Tesla e despre ecologie, cand de fapt e despre user experience, simplitate si design.

    Au gresit ca au inchis centralele pe fisiune si au facut-o sa castige voturi. Cea mai sensibila problema a centralelor pe fisiune e ca nu pot sustine in siguranta variatia sarcinii, iar variata asta era undeva pana in 30GW care putea fi preluata strict cu panouri solare. Nu spune nimeni sa nu le inchizi, dar nu ca prostul ci gradual. Putea sa bage bani in research pentru mini centrale dar asta iar le stricau planurile cartelistilor, mai bine le dam subventii.

    Asa ca votanti lor nu sunt mult mai destepti decat ai nostri. Asa-i cand esti corupt cu doar 10% mai putin decat rusul, nu se mai vede diferenta, valabil si pentru US.

    Si astora le e frica de superinteligenta… pff.

    • #27

      cresti iarba cu 8000 anual?

    • #28

      Nu, mi-a mai ramas ceva echipament de studio audio cu care ma mai joc si nu-s tocmai eficiente si nu am fost deloc ecologisti cu masina de spalat/uscat + aia de spalat vase. Anul asta cred ca ne ducem totusi sub 7000.

    • #29

      8000? Boss tu faci deploy pe cluster de frigidere produse in anii ’70?

  12. #30

    Las si eu asta aici : independent energetic presupune ca nu esti dependent de un stat strain pentru furnizarea de energie.

  13. Armele trebuie sa vorbeasca cu reprezentantii rusiei, nu diplomatia cuvintelor caci sincer nu ai ce stabili cu niste scelerati care si-au maclerit populatia cu cel putin 20 de milioane de rusi… cel putin 20 milioane morti in conditii cel putin suspecte…
    Cine mai are incredere in rusi e un fraier cocalar iar romanii sunt o natie inteligenta si am inca pretentia ca e net peste vodcarii ai rosii insipizi…

  14. #32

    Bah, eu chiar credeam ca matale ai cititori inteligenti. Ca pe alte forumuri “zburda” prostii la greu, e alta treaba, vorba incultului de Umberto Eco! Ia mai scutiti-ma pe mine cu ce s-a intamplat in Evul Mediu (inclusiv in Transilvania, ca d’acilea mi-s), cu ce s-a intamplat in WW II si aiurea! Traim in secolul al XXI-lea si pragmatismul, inteligenta si normalitatea trebuie sa fie pe primul plan. Ca guvernantii romani sunt tampiti e clar! (asa cum au fost mereu de-a lungul secolelor), dar asta nu-i impiedica pe altii sa fie pragmatici si sa-si vada de interesele tarii lor, chiar daca pe altii ii supara asta. Cinste lor! Ia mai lasati-ma cu inarmarea, declaratiile belicoase si incordarea muschilor la alte tari care chiar nu ne au treaba si-si vad de treaba facand afaceri banoase impreuna. Noi…..noi vom ramane mereu prostu’ satului care are datoria sa haraie cainii vecinilor cu batul prin gard, de care rad si cei care ne-au sfatuit si stapanul cainilor. Pe cand…ceva mandrie nationala cu oareceva care sa-i scuture p’aia din dispretul lor fata de noi?

    • pai boss:
      – sa ajungem economic din urma Cehia
      – sa terminam autostrada aia cu jonctiune in Ungaria, ca ungurii si-au terminat partea lor acum 3 ani si de atunci s-au rezemat in lopata si ne asteapta
      – sa nu mai punem oameni cu probleme cu capul, ministri la agricultura
      – sa punem oameni la fel de tari in guvern cum e Johannis pe postul de presedinte

      Si dupa aia poate o sa aiba si altii motiv sa ne respecte, ce zici?
      Pana atunci, ce e de respectat?

    • #34

      vorbesti de mandrie nationala si ne spui cum vom ramane mereu prostu satului.. such mandrie, much nationalism, wow.

    • #35

      @mac gregor o să ajungi la dracu să te ia de prost, când tu îi îngrași pe borâții de americani cu 5 miliarde în rachete.

    • @Dragos

      2% din PIB. Asa a fost intelegerea si atat costa apararea.

      Ca s-a ales sa fie cheltuiti banii pe rachete Patriot si nu pe tancuri, asta a fost alegerea PSD, nu a mea. Plangerile sa le adresezi PSD, sau daca i-ai votat, sa ti le bagi in cur.

  15. #37

    Verdell: ti-am dat un “plus”, ca ai intrebat o intrebare intrebatoare! Nu stiu raspunsul, crede-ma! “By the way”, n-o sa inteleg de ce pe acesta pagina unii se simt obligati sa-si inceapa postarile cu “by the way, eu zic ca….”, in my opinion, eu zic ca….”, “such an opinion…”, Awful aswer, dar destept….”, “O.K. dar eu zic ca nu e OK treaba…”, “much trouble…dar e de rezolvat”, “I don’t think so, dar…cui ii pasa” si……..”so on”! Sper ca baietii aia nu vor sa-i umple de respect pe cei care citesc p’acilea, ca toti astia stapanesc bine limba engleza, asa ca nu se vor umple de respect decat pana la glezne, apoi simt nevoia sa faca un dush ca sa se spele de el, ca pute!

  16. #38

    Mizeria aia de Hrusciov e vinovat ca a dat drumul la conducta. Conducta Drujba. Facuta cu tevi sudate la Essen 🙂
    Daca se luau dupa Jukov, atacau si ocupau in doua saptamini tot pina la Pirinei.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.